Ajax-loader

A ​rakéta a korunkban végbemenő tudományos-technikai és hadügyi forradalom legjellegzetesebb megtestesítőinek egyike. A ma embere – mint újságolvasó, rádióhallgató vagy mint tv-néző – politikai, haditechnikai vagy űrhajózási vonatkozásban szinte nap mint nap találkozik a rakétákkal kapcsolatos kérdésekkel. A közöttük való eligazodás pedig nem könnyű feladat.

Könyvünk megjelentetését ezeken túlmenően még több további szempont is indokolja. Közülük a legfontosabbak, hogy a rakétafegyverek a korszerű hadviselés igen jelentős, emellett rendkívül dinamikusan fejlődő eszközei, s a világ valamennyi korszerű hadserege fegyverzetében megtalálhatók. Továbbá hogy a világpolitikában érvényesülő erővonalak egyike szintén a különböző hatótávolságú rakétákkal-rakétarendszerekkel – a fegyverkezéssel, illetve a leszereléssel – kapcsolatos. Végül az űrhajózásban, az űrkutatásban betöltött szerepük mondhatni meghatározó.

A könyv áttekinti a rakéták, a rakétafegyverek történetét, majd a rakétaelméletből, -technikából ad a megértéshez szükséges ízelítőt.

A típusismertetés a hadászati rakétafegyverek, a szárazföldi harc rakétafegyverei, a repülőgép- és a hajófedélzeti rakétafegyverek, a légvédelmi és az ellenrakéták, végül az űrhajózási hordozórakéták csoportosításban mintegy 250 rakétatípust mutat be. Nem hiányzik a könyvből a hadászati robotrepülőgépek (az ún. cirkáló rakéták) ismertetése sem.
Ilyen jellegű könyv magyar nyelven ez ideig nem jelent meg.

Budapest, Zrínyi Katonai Kiadó, 1983, Terjedelem: 377 p. : ill. : 17×25 cm

Kapcsolódó könyvek

Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

-
átlagos pontszám
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ
0
lezárult rukk / happ

Címkék

Kollekciók

  • Nem szerepel egyetlen kollekcióban sem.