Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Noro
5.0/5

Elsőre ​valóban nem egy tipikus PKD, sokban inkább Alfred Bester klasszikusait idézi. Telepatákkal, űrlényekkel, telepata űrlényekkel… és az indiai kasztrendszerben megtestesülő pszichiátriai kórképekkel. Szerintem nem kell ezt a sztorit teljesen komolyan venni. Néha Dick is poénkodhat egy kicsit. Ahogy én látom, fogta a korabeli űropera toposzait és csavart rajtuk néhányat, hogy az olvasó semmiképp sem lehessen biztos benne, mivel is van dolga. Ebben az érzésben pedig máris osztozhat a regény szereplőivel, akik – és ez már tipikus PKD – nem egészen tudják, hogy milyen is a valóság, amelyben élnek, és mit képzelnek hozzá. Utóbbihoz pedig nem kell elmebetegnek lenni: a legvadabb agyszüleményeket általában az úgynevezett normális szereplők szájából hallhatjuk. A holdra beutaltak legalább tisztában vannak vele, hogy nem kezelhetnek a valóságnak megfelelő tényként minden gondolatot, amely felötlik bennük, és ezzel máris szimpatikusabbak a legtöbb földlakónál. Relatíve könnyű kis olvasmány ez, mégis egyfajta görbe tükör az ember hétköznapi mániáival szemben.


lzoltán
4.5/5

jaj ​ezekkel a telepesekkel állandóan csak a gond van idehaza a terrán magam is telepes lakótelepes vagyok minden lépcsőház egy klikk és minden emelet egy stikk de szerencsémre a normálisak közé tartozom tudom mondta a szomszédom a nyálkagomba


Janina13
5.0/5

Mit ​mondjak? Szokásost? Nem erre számítottam :DDDD
Az elején még azt hittem (nem, most sem olvastam a fülszövegből sokat, csak az első kettő mondatot), hogy végig egy más bolygón, különböző mentális betegségekkel küzdő emberekről és az ő társadalmukról fogok olvasni, de nem…..tök színesben láttam mindent, imádtam :D képregényszerűen zajlottak előttem az események….5*

Ja…..és valaki volna szíves megmagyarázni, hogy mi a frászkarika az a mellbimbótágítás? :D:D


zamil
4.5/5

Úgy ​érzem alul értékelt könyv, nekem nagyon tetszett, pont azt a “beteg” Dick regényt kaptam amit vártam, ami miatt leemeltem a polcról.
Az Alfa hold klánjai és kialakulásuk, szerintem zseniális, kicsit többet olvastam volna róluk, ezt hiányoltam, ezért a fél csillag levonás. Chuck igazi szerencsétlenség, de a végére valahogy mégis értéket képvisel. Van ebbe a könyvbe minden, sci-fi, humor, kor kritika, szóval tényleg egy jó Dick könyv.
Bámulatos, hogy már nem az első regényem az írótól, de mind más, mind egyedi, és mégis Dickes.


Depik, ​manusok, hebék, parák, normák, szimulákrumok.
Klánok, holdak, bolygók.
Látomások, erők, adottságok.
Bizalmatlanság, cselszövés, összeesküvés.

“Ignatz Ledebur nem felelt, a látomás egy másik világba zárta. Pontosabban egy olyan világba, ami annyira valóságos volt, hogy nem is létezett. Kitörölt a térdimenziót, nem volt se itt, se ott. Az időben pedig…”

Mindemellett könnyedebb olvasmány egy átlagos PKD könyvnél. Olvastatja magát, érdekes szereplőkkel találkozhatunk, egy percig sem unatkozunk.
Megvillannak benne a tipikus Dickes elemek, de nem túl mérvadóan, nem feszengő komolysággal.
Számomra ez a könyv letaglózó, hibátlan, rendkívül szórakoztató. Egyszóval kedvenc.


Morpheus
4.5/5

Mikor ​elkezdtem, rájöttem, hogy ez újraolvasás, de nem is volt baj, mostanában úgyis sok pszichológiai könyvet olvasok.
PKD hozta a formáját, volt benne minden, ami szükséges, szimulákrumok, űrhajók, pszichés betegek klánjai, nemnormális normális emberek, idegen lények, pszík. :)


B_Petra
4.5/5

Végre ​egy pozitivan megirt Dick könyv, humor banzáj, beteg buli, és egy egész beteg Hold, ami mégis életképes, mint mi csak ők kicsiben és nyiltan felvállalva.
Még többet és többet olvastam volna a klánokról, depik, a manusok, a rökények, polik, hebék, parák, bemutatása eszméletlen!


ViraMors
4.0/5

Meglehetősen ​szövevényes és elvont, de nem annyira érthetetlen, mint a legtöbb PKD könyv, amit eddig olvastam.
#Legalábbis most ezt gondolom, lehet, hogy holnapra rájövök, hogy egy szót sem értettem belőle…#
Érdekes, elgondolkodtató darab, nagyon oda kell rá figyelni. Olvasás közben azon gondolkodtam, hogy a társadalom őrülete után csak egy lépés az őrültek társadalma. Van valami ijesztő az Alfa III M2 őrültjeiben, de abban is, hogy nem tartom teljesen lehetetlennek egy ilyen társadalom létezését.


Nem ​mondom, hogy nem a rövidsége és a tetszetős borítója alapján kaptam le a könyvtári polcról. Beteg egy kötet. Jó értelemben persze. Ám nekem mégis valahogy sok.(k) Úgy tűnik, hogy PKD egyszerűen nem az én “műfajom”, szóval muszáj váltanom róla, más szerzőre. De talán egyszercsak majd elkapjuk egymást.


Gigger
4.0/5

Talán ​az olvasási sorrend a hiba =)
Az eddigi PKD-hez képest számomra kissé gyengébb könyv, de ettől függetlenül ugyan úgy élveztem.
Megvolt benne a szokásos stílus, csak visszafogottabban.
Furcsa karakterek, érdekes, idegesítő, csodás tulajdonságokkal.
A sztori nem rossz, sőt határozottan élveztem ezeket a kis skatulyákat, amikbe a klánokat osztották fel.


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

46.3
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók