Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


Nikolett0907
5.0/5

Szeretek ​hangszeren játszani, olyan nyugtató mikor kell, vagy vérpezsdítő mikor erre van szükségem. De azt nagyon nem szeretem, mikor egy író az idegeim csodás húrjain játszik.
Most komolyan, miért így kellett befejezni?
Nem, kicsit sem vagyok ideges….de nem baj, lesz ez még így se.
Szokás szerint kedvenc! Megunhatatlan!♥


molybarby
5.0/5

Jó ​ég, pont most kellett ennek véget érnie? :D


makitra
4.5/5

Ha ​azt mondtam, hogy [[https://moly.hu/konyvek/joun-in-van-arnybiro-5|az előző kötet]] nem kiemelkedő, akkor Ondal és Pjongan meséjére pont az ellenkezője igaz, az egész történetfolyam egyik legjobb epizódja. Itt csalni is fogok kicsit, mert a befejezésére csak a következő kötetben került sor, de egyben érdemes tárgyalni.

A helytartó lányának meséje nem nélkülözi a személyes tragédiát, a szerelmet, a felelősségvállalást, valamint Munszu cselekményszálának egyik legjobb tükörképe, mert itt is egy egyéni hazugságon keresztül vizsgálja a külső és belső valóság mibenlétét. Pszichológiai gyökerekkel támasztja alá a valóságból való menekülés gondolatát: egy gyenge egészségű kislány, aki sosem találkozott a palotán kívüli élettel, az ezerszer hallott mesékbe menekül. Joun In-Van ragyogóan bemutatja Munszu nyomozását az igazság után, az apró nüanszokat, amin egy történet átfordul valami egészen másba, ugyanakkor azt is, milyen áldozatokat követelhet az igazság felvállalása. Átélhetővé válik nem csak a menekülés, de az a veszteség is, amit ennek feladása jelent. Pjongan karakteríve majdhogynem tökéletes, teljesen megérthető, egyúttal ad egy olyan női karaktert, aki aktív cselekvő és sosem határozza meg a külseje.

Igazából ez a baj azokkal a történetekkel, amik nagyon megérintenek: nehéz róluk sokat és kicsit objektíven írni. Úgyhogy itt most csak ennyit hagyok :)

Bővebben a sorozatról: http://sfmag.hu/2013/03/21/arnybiro/


Dávidmoly
4.0/5

Érdekes ​módon így másodszorra Ondal és Pjonghe története kevésbé idegesített, mint anno. Persze ha az ember már tudja, hogy #mi a csavar# mire megy ki a játék, akkor kevésbé frusztrálóak a cselekmény helyenkénti hajtűkanyarai. És egybe darálva olvasva az is szembetűnőbb, mennyire hangsúlyos vonulata a sorozatnak [spoiler]az (ön)becsapás illúzióinak áttörése[/spoiler].


Sakura
5.0/5

Kicsit ​az az érzésem, mintha a készítők egyre jobban éreznék magukat a történet írása közben és egyre több megerősítést kapnának arról, hogy amit csinálnak az jó. Ugyanis a sztori, a karakterek fejlődnek. Ebben a kötetben nagyon komoly hangsúlyt kapott a lélek, és annak fejlődése gyerekkortól kezdve, ami nekem nagyon tetszett. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jól meg tudják ragadni a lényegét. Határozottan jobban tetszett, mint az eddigi megbüntetem a gonoszt történetek és szívesebben olvasnék hasonló témajúakat a következő kötetekben is.


Aliko
5.0/5

Meglehetősen ​hosszú kihagyás után tértem vissza ehhez a sorozathoz és nem bántam meg. Továbbra is fantasztikusnak tartom, igaz engem a koreai történetekkel és a fantasyvel kenyérre lehet kenni, de itt még a rajzolás is nagyon rendben van, a humort megvettem, a cselekményt szerettem és a karaktereket is imádtam. Szóval azt kell mondanom hogy pacsi a mangakának mert ez nagyon ott van a szeren!

Ez egy kevésbé sok szálon futó könyvecske, mint az előző kötet. Itt Ondal és Pjongan története érkezik vagyis az első 5 része. Ugye az előző könyvnek úgy lett vége, hogy hősünket elhajtják medált javíttatni. Szóval jön Csilgapszan és a kovács, akivel persze rögtön össze is rúgja a port Munszu. Ám érkezik Pjongan, aki pikk pakk helyre rakja kedvenc Árnybíránkat, akinek miután lecsillapodnak a kedélyek Mitoval is sikerül megegyezésre jutnia. Az alku értelmében a férfi megcsinálja hősünknek a világ leghatalmasabb Mahait, ha elintézi, hogy a helytartó lánya boldog legyen. Igen ám de… persze mindig van egy de. Mint kiderül (2. rész) Pjonga nem másba mint Ondalba szerelmes gyerekkora óta, akinek az apja oda is ígérte, ám most úgy tesz mintha semmi nem történt volna. Ondal… na ő meg egy másik tészta. A mítosz szerinti szörnyeteg, a valóságban is létező magára hagyott fiú, akivel a lány egy vadászat során találkozott.
Miután a lány elregélte a kis meséjét Munszu jobbra el, hogy utána járjon a dolgoknak (3. rész) de valahogy senki nem óhajt nyilatkozni a témában. Kapunk bambusz ligetbe menekülést, hajvágást, egy idegesítő bátyuskát, közbe hősünk is börtönbe kerül, jön egy zavaros család történetet, ahol a ki a bátyám kérdése járja körbe- körbe… izgalmas kis rész és a végére hősünk is kiszabadul. De csak hogy a 4. részben hamar vissza is kerüljön. Ám érkezik a lány aki kihozza és egy gyilkossági szándékra is fény derül. Szóval Munszu jobbra el szerelmet megmenteni aztán kiderül a turpisság. Az 5. részben pedig kedvenc Árnybíránk a helytartó lányát próbálja rá venni, hogy fogadja el a valóságot, vagyis hogy a fiúk {{nem léteznek}} miközben az ellen már az ajtón kopog….

Egy izgalmas kis kötet volt ez és még nincs vége a történetnek szóval én elmentem a következő részt beszerezni, mert érdekelne, hogy ebből mit hoznak még ki :D


Hanon13
4.5/5

Te ​jó ég ennyi fordulatot. A testvére, de nem a testvére, de mégis, vagy mégsem…? Amikor már azt hittem hogy végre megvan a megoldás a fejemben, egyszer csak bummm és mégsem az történik. Eddig nálam ez a kötet vitte a pálmát. Meg tegyük hozzá egy egyre kevesebb benne Bangdzsa szerepe, aminek lehet sokan nem örülnek, de én imádom :D


schesztiஐ
5.0/5

Ó, ​de vártam már, hogy olvashassam ezt a részt!!! :)
Furcsa módon, most először, a kötetben szinte semmi szerepe Szando-nak és Bangdzsa-nak, árnybírónknak egyedül kell boldogulnia, egy nem is akármilyen nehéz feladattal… Egy lány boldogságának biztosítása szerintem alapból elég #lehetetle# bonyolult feladat, itt ráadásul egy tiltott és elég rejtélyes szerelmi szálról van szó…
Faltam az oldalakat, hogy megfejtsem a titkot Munszu előtt, vagy legalább vele együtt, de magamtól nem jöttem volna rá! És micsoda befejezés!! Szerencse, hogy most azonnal nekiállhatok a folytatásnak! :)


danlin
5.0/5

Érdekes ​feladatot kapott Munszu a mahai pecsétért: Nem tudom, lehetséges egyáltalán, hogy bárki is boldoggá tegye Pjongant. Nem azért, hogy Munszu képtelen lenne szeretett adni vagy megérteni, hanem mert csak akkor lehet bárki boldog, ha akarja is. Pjongan pedig minél többet tudunk meg róla, magát buldogtalanítja el. Persze Munszu sokkterápiája működhet, pontosabban ez az utolsó esélye, hogy szembenézzen rémálmaival. Nagyon érdekel, hogy kire utal Munszu, milyen káprázat volt az ő szerelme.


Leah
4.5/5

Húh ​ez a rész durva. Ezzel a történettel Munszu múltjáról is megtudunk valamit.

(pont amikor buszra szálltam olvastam ki, ezért gyors újra olvastam mire leszálltam :) )


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

7.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók