Ajax-loader

További értékelések

Az alábbi értékelések a Moly.hu-ról származnak. A Rukkola értékelésekhez kattints ide.


clarisssa
4.5/5

Ritkán ​olvasok verseket, Tóth Krisztinának is eddig csak a prózáját ismertem, viszont amikor a Könyvhéten saját előadásában hallhattam költeményeit, érdekelni kezdtek. Amíg még hangja a fülemben csengett, gyorsan bele is kezdtem legelső megjelent verseskötetébe – ami nem biztos, hogy a legjobb választás volt, hiszen elég sok év eltelt már ezeknek és a nemrég hallott, még megjelenésre váró verseinek megírása között, így kicsit eltérő stílusúak. A tízen-húszéves Tóth Krisztina versei kellemesek, rövidkék, szerelmesek, szomorúak, búcsúzkodóak, merengőek, emlékezőek, játékos-vidámak és még legsötétebb soraiban is bizakodóak. Nem mindegyikkel tudtam most azonosulni, de voltak olyanok, amikhez többször is visszatértem és amiket valószínűleg máskor is fellapozok majd.


VERDI
5.0/5

Oh ​Kriszta megint te kerültél elém. Ha @Tiger205 itt lenne fent, biztos megbeszélnénk hogy mennyire egyedi vagy. De majd csak visszatekint, ha minden rendben lesz, és majd megbeszéljük akkor.

Gyönyörű vagy, mindig, minden értelemben az időn innen az időn túl. Szomorkásan egyedi a köteted #köteled#. Imádtam. Nem azért mert jó, mert jó, de azért is, hanem azért mert ott voltam veled a kabátban, #kebleden# amikor szakadt az eső, és veled együtt a kabát alatt a ruhátlan szövegtestünk egymás szövegeihez, bőrszövegeihez #bőrszöveteihez# ért. Szerették egymást, mint öröm és bánat, te a szerelmed kerested, én anyámat. Nem érdekel, hogyan beszélsz, és azt sem hogyan veszed a levegőt, vagy hogy hogyan írsz. Te érdekelsz, és a bőrödön, a vers szöveteiden keresztül megtalállak, összeállítalak téged, a még a tömjénfüstöd éget, de a víz elmossa, mint Attila bajuszát a Duna, egyszerre hogy ilyet írok merész, és fura. Az egész verssoron szakad a víz, esik, és csupaszon írsz, jó látni milyen vagy legbelül, mikor bírsz, mikor sírsz, vagy azért esik, hogy ne lássam a könnyed, a víz elmossa ami volt, ami már könnyebb, a volt férfiden nem kabát, öltöny volt, bármilyen gazdag lehet amit ő takar nem lehet öltönyebb.

Voltak benne olyan sorok mintha nekem írnád, de férfi létet hogy szerethet, nem hiszed, inkább, amit magadnak akarsz belőlük, azt hazaviszed. Nem érted miért simul a férfihez a női kéz, akkor is ha nem akar, hogy miért születnek ilyen gondolatok, mikor a kritika kikapar. Hisz az a gyerek is él, remél, akinek a méhből el kell szállnia, és én így is rólad, mint tejként vagy életadóként le kell mállnia számnak a testedről, még ha szövegből van is, vagy szövetből épít neked vázat a szó, és szövegből él az amit adsz az embernek ha olvas, ha vége letesz téged elemeire porlad.
Aki volt párod közűl aki nem szeretett az $@!% magát meg fasszal, te pedig írj és tapaszd be magad tapasszal, ami a tapasztalat, a versek, prózáid leve, melleddel viszel, mint sivatagi teve, hátán a két mell, Írj és leszek, éjjel, nappal, írj ne mással, hanem foglalkozz magaddal, legyél, és mindig mond nekünk egyetek belőlem, ha esztek szellemi táplálékot, jobban lesztek ha nem talán el is vesztek.

Utószó:
levetkőztetnélek a szemeimmel
_ha lenne kezük. _
Felöltöztetnélek a kezeimmel
ha lenne hozzá szemem


negoti
5.0/5

Tóth ​Krisztina verseinek van egy olyan hangulata, ami nekem nagyon bejön. Szeretem olvasni a műveit, akár novella, akár vers.


Néha ​csipegetni belőle egyet-egyet, vagy az egészet elolvasni egyszerre – mindegy. Minden esetben olyat ad, ami bennünk van és észre sem vettük eddig.


rhalmai
3.0/5

2008-as ​olvasmánynaplóm:
Tóth Krisztinának már első kötete is magában hordozta a későbbi költőnőt. A huszonéves elsőkötetes szerző lényegében már itt birtokában volt mindannak, ami későbbi műveit is jellemezte. A kötet szép, izgalmas, érdekes, különleges, egyedi. Érdemes többször, újra és újra beleolvasni, ahogy tettem én is, hiszen közvetlen, mindennapjainkhoz és mindennapjainkról szól, mindannyiunk nyelvén. Mélyre és, magába és másokba tekint. Megfigyel, leír és elemez. Tekintete átható.


encsy_eszter
3.0/5

Voltak ​benne egészen jó versek, de a prózája összehasonlíthatatlanul jobb. Talán közrejátszhat az is, hogy mellette Petrit olvasok; minden egyéb eltörpül.


Terka6
5.0/5

Egy ​születésnapi bulin kvíz kérdés volt, hogy az Ünnepeltünk egy idős-e Tóth Krisztinával. Ott hallottam először a nevét. A kötet nagyszerű választás volt első olvasásra, (ez a könyvtárnak is köszönhető, mert olyan sok könyvet nem leltem Tőle, így cím szerint választottam).
A kedves verseket kimásoltam, és két laponként kellett ujjvégre kapni a billentyűzetet. Nagyon tetszett!


← Vissza a könyv adatlapjára


Értékelések

Rukkola értékelés
-/5

Statisztika

5.0
átlagos pontszám i
0
aktív példány
0 példány értesítés alatt
0 prerukkolt példány
0 elérhető példány
0 eladó példány
0
stoppolás
0
folyamatban lévő rukk / happ

Címkék

Kollekciók