Nigella legújabb könyve segítségével visszahozza mindannyiunk életébe a régi idők konyhájának meghitt, családias hangulatát. A kötet a süteményekről és általában véve a sütésről szól ugyan, ám mégsem tekinthető hagyományos értelemben vett szakácskönyvnek. Bebizonyítja, hogy nem is akkora ördöngösség egy tálcányi muffint, vagy akár egy szülinapi tortát megsütni. Azután pedig micsoda siker és öröm koronázza erőfeszítéseinket!
Kapcsolódó könyvek
Nigella Lawson - Nigella expressz
Könyvünk mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen bevethető recept könnyed és szórakoztató stílusban.
Nigella Lawson - Nigella expressz 2.
Könyvünk, a Nigella expressz 2. része mesésen egyszerű mégis csodás gyorsételeivel, zseniális időspóroló ötleteivel megoldást kínál az örök problémára: hogyan varázsoljunk pompás fogásokat az asztalra, amikor levegőt is alig van időnk venni. Mindezt persze a már megszokott könnyed és szórakoztató stílusban. Nigella számos ínycsiklandó, ugyanakkor gyorsan elkészíthető és könnyen követhető receptet tár elénk, melyet bárki pillanatok alatt összedobhat az egész napos fárasztó munka után vagy egy zsúfolt hétvégén, a család vagy épp a váratlanul betoppanó vendégek legnagyobb örömére. Ezeket az ételeket a konyhába esve bármikor összeüthetjük, különösen, ha megfogadjuk a szerző remek tippjeit az éléskamra, a hűtőszekrény és a fagyasztó polcainak ötletes feltöltését illetően.
Amikor az idő az aranynál is drágább, nem tölthetünk hosszú órákat a bevásárlással. Könnyítsünk hát az életünkön, és készüljünk kicsit előre. Bár a receptek roppant egyszerűek, fontos, hogy minden alapanyag kéznél legyen, így minimális erőfeszítéssel hozhatjuk ki magunkból a maximumot. S míg a hús a sütőben ücsörög, vehetünk magunknak egy frissítő fürdőt, megihatunk egy üdítő italt, beszélgethetünk a barátainkkal, vagy épp segíthetünk gyermekünknek a házi feladat elkészítésében. Minimális feszültség, maximális élvezet...
Nigella receptjei a gyorsételek új generációját testesítik meg: nem szokványosak, nem unalmasak, viszont egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, és nagyon-nagyon finomak.
Stahl Judit - Gyors olaszos tészták
A sorozat ezen kötete ínycsiklandóan izgalmas olaszos tésztákat kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval, mindenkinek, aki szeretne egy kicsit jobbat, finomabbat, változatosabbat főzni.
Nigella Lawson - Nigella ünnepi lakomái
„Az étel sohasem csupán egy recept puszta megvalósításáról szól: az étel, amit megeszünk, valami mély, alapvető dolgot árul el arról, hogy kik is vagyunk valójában, és mit jelent számunkra az élet. Ha valamely esemény fontos a számunkra, étellel pecsételjük meg, legyen szó születésnapi tortáról vagy épp esküvői reggeliről. Ám e kötet nem csupán életünk nagybetűs eseményeire összpontosít; inkább arra, hogyan használhatjuk ételeinket az élet megünneplésére.” A Nigella ünnepi lakomái lényegében a családi étkezésekről, a hivatalos ünnepekről és a bensőségesebb örömökről szól – arról, miként ünnepelhetjük meg mindennapi apró örömeinket, no és persze a nagyobb alkalmakat is. A kötet oldalain minden fontosabb eseményt megtalálhatunk a keresztény karácsonytól és az amerikai hálaadás ünnepétől egészen a húsvétig és pészahig; a Valentin-naptól az első közös reggeliig… A szívmelengető, mégis üdítően egyszerű, no és persze rendkívül ötletgazdag Nigella ünnepi lakomái minden bizonnyal olyan klasszikussá válik majd, mint a Hogyan váljunk házi istennőkké . A több mint 150 csodás, a világ távoli és közeli tájairól származó receptet tartalmazó könyv hűen tükrözi írójának szenvedélyét az élet, illetve az életet ünneplő ételek iránt.
Joanne Harris - Csokoládécipő
Ugye emlékeznek még Johnny Depp rosszfiús mosolyára és Juliette Binoche kacér boszorkányára? Öt év telt el a Csokoládé óta, amelyben egy "jó boszorkányt" hatéves lányával együtt egy előítéletekkel teli kis faluba fújt be a szél, hogy megnyissák a hírhedt csokoládéboltot, sokak örömére, és a helybeli pap bosszúságára.
Sok minden megváltozott. Vianne-nak született egy másik lánya, Rosette. Anouk elkezdte a középiskolát, és hármasban egy chocolaterie fölött laknak Párizsban, a Montmartre-on. Látszatra minden rendben: Vianne végre nyugalmat talált, a szél - egy időre - megszűnt fújni. De mindez nagy áldozatokkal járt; Vianne felhagyott a varázslással, nem készít csokoládét, lemondott élete nagy szerelméről, és férjhez készül menni az unalmas háziurához, aki anyagi biztonságot ígér. Anouk közben magányos kamasszá ért, aki gyűlöli Párizst, és kétségbeesetten vágyódik a régi melegség után.
Ekkor robban be az életükbe Zozie de l'Alba, a gyönyörű, szenvedélyes bohém, aki összebarátkozik Anoukkal, dolgozni kezd a boltban, és könnyed bájával elbűvöli a környékbelieket. De Zozie-t nem az önzetlen segítőkészség vezérli. Fokozatosan hatalmába keríti Vianne-t, a csokoládéboltot, a vevőket, de elsősorban Anoukot, aki az anyja félelmektől nem gáncsolt, régi énjét látja benne. Ahogy közeledik a karácsony, nyilvánvaló lesz, hogy a család egy hideg és rosszakaratú lény karmaiba került, aki mohóbb minden csokievőnél...
Joanne Harris, a világszerte népszerű Szederbor és Ötnegyed narancs szerzőnője megírta a Csokoládé folytatását, amely saját szavaival: "néhol olvadós tejcsoki, máskor keserű csoki, de végül is, minden csoki finom".
Stahl Judit - Gyors édességek
Milyen édesség esne ma jól? Egy gyors portugál borhab, citromfelfújt vagy fenyőmagos keksz? Vagy várja a vendégeket epres spiráltorta,dán fahéjas tekercs, esetleg kókuszos tiramisu? Elfoglalt háziasszonyokra, sokat dolgozó anyukákra, este végére összegyűlő családokra és baráti társaságokra gondolva indítja útjára Stahl Judit új szakácskönyv-sorozatát, csupa olyan étellel, amelyek elkészítéséhez nem kell 30-45 percnél több időt tölteni a konyhában.
A sorozat ezen kötete változatos édességeket kínál, pontokba szedett, jól követhető receptekkel és rengeteg színes fotóval.
Ugron Zsolna - Hét évszak
Ugron Zsolna az Úrilányok Erdélyben című könyvével vált ismertté – az önéletrajzi ihletésű, szellemes, anekdotákkal és receptekkel fűszerezett regény az elmúlt évek egyik bestsellere volt. Később az írónő főzőműsorban is népszerűsítette az erdélyi konyha alapjain nyugvó, de a 21. század igényeihez igazított receptjeit, most pedig első ízben tárja az olvasók elé írott formában is kedvenc ételeit.
A Hét évszak – receptek és történetek c. kötetben a szerző hét nagy fejezetben 7-7 receptet ajánl mindazoknak, akik szeretnék egy igazi, hagyományos ételsorral elkápráztatni vendégeiket. A receptek döntő többsége természetesen önmagában is működik, sőt: fejezeten belül és azon kívül is könnyen variálható egymással. A 7 ételsorhoz tartozó 49 receptet szemet gyönyörködtető fotók, valamint az írónőtől megszokott stílusú novellák egészítik ki.
Papp Diána - Bodza Bisztró
A húszéves budapesti fiatalok bulikkal teli életét élő harmincas ügyfélszolgálati csoportvezető, Kulcsár Petra váratlanul egy kis bükki faluban találja magát: egy lerobbant éttermet örökölt rég nem látott apjától. A lány szíve szerint túladna rajta, de miközben ügyeket intézni jár a faluba, megismerkedik az apja szívéhez közel álló emberekkel, akikkel hamarosan barátságot köt; és nem csak az elvesztett édesapjáról alkotott kép tisztul benne, de a fontossági sorrend is helyreáll az életében. Az eleinte sokkoló helyzet szépen lassan megoldást hoz Petra gondjaira, élete elvarratlan szálai sem maradnak elvarratlanok, sőt a szerelem sem várat magára sokáig. - Papp Diána, a Szerdán habcsók után ismét egy fiatal nő nehéz választásairól írt könyvet, amelyből természetesen a megszokott receptek sem hiányozhatnak. A Bodza Bisztró hangos lesz a nevetéstől, túlcsordul a szerelemtől és árad belőle a gasztronómia iránti szenvedély.
Nigella Lawson - Egész évben nyári ízek
Akik ismerik már Nigellát a Spektrum televízióból, most sem csalódnak, mint ahogy azok sem fognak, akik csak most ismerkednek vele és fantasztikus receptjeivel. A képernyőn látható fogásokon kívül az olvasó további száz étel-, és italkülönlegességet talál a kötetben. A könyv zsúfolásig teli nyári receptekkel, melyeket az év során bármikor az asztalra varázsolhatunk. Ínycsiklandozó remekművek a kelet - mediterrán vidékek egzotikus illatú fogásaitól az érzékien dús spanyol és olasz ételeken, a boldogságlevesen, a ropogós báránybordán, a jubileumi arany csirkén keresztül egészen az angol nyári délutánok hagyományos epres-tejszínhabos mesevilágáig. És hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, frissítő - bódító italcsodák, valamint fagylaltkülönlegességek és szívet - lelket melengető sütemények és torták széles választéka tárul elénk. A kulcsszó az egyszerűség, a frissesség, a főzés, evés boldog öröme.
Müller Péter - Örömkönyv
„Ez a könyv az örömről szól. A mai világban nem érdemes másról beszélni. Ha valaki –Örömkönny-nek olvassa a címét, úgy is érvényes: örömünkben is sírunk. Mi az öröm? Ha a nehezet, még a nagyon nehezet is, könnyűnek érezzük. Repülés-élmény. Legszívesebben nem is sírnék, hanem táncra kérném olvasóimat.” (Müller Péter)
Jamie Oliver - 30 percesek
Megmutatom, hogyan készíthetsz el egy teljes menüt röpke 30 perc alatt!
Nemcsak egy ételt, hanem egy komplett ebédet vagy vacsorát!
Ha te is annyira szeretsz főzni, mint én, és a fárasztó munkanap végén még éhes szájakról kell gondoskodnod, engedd, hogy megismertessem veled ezt a teljesen új módszert. Könyvemben megmutatom, hogyan lehetséges egy többfogásos étkezést megfőzni annyi idő alatt, amennyit eddig egyetlen ételre fordítottál. Ígérem, szemed-szád eláll, ha meglátod, mire vagy képes 30 perc alatt. Az enyém elállt, az biztos!
Nem arról van szó, hogy engedj a minőségből. A lényeg, hogy szervezd meg a munkát, dolgozz gyorsan, és vess be ügyes mesterfogásokat – így szinte pillanatok alatt észbontóan finom ételeket tudsz az asztalra varázsolni. A _30 percesek_ben olvasható 50 ételsor mindegyikének leírása lényegre törő: semmi hókuszpókusz, csak lendületes, gyors főzés. A menüket úgy állítottam össze, hogy az egyes ételek jól passzoljanak egymáshoz; a receptek könnyen követhetők. A főzésnek ez a módszere arról szól, hogy célirányosan használjunk ki minden percet, érezzük jól magunkat, és a konyha nyerje vissza végre azt a funkcióját, amire kitalálták.
Lehet, hogy most beléd villan: ilyen nincs, de én garantálom, hogy lehetséges. Lapozz bele, hogy lásd, milyen életsorokat fogsz megalkotni. Ha egyszer elkezdesz így főzni, nemcsak hogy imádni fogod: sose főzöl többé a régi módon!
Lénárt Gitta - Élő édességek könyve
A szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival.
Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot.
Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat.
Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.
Bereznay Tamás - Süteményeskönyv
Bereznay Tamás második kötetét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című könyv sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez – de legalábbis a népszerűséghez – minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörködtető, étvágygerjesztő fényképek, hasznos tanácsok, kulisszatitkok és még mennyi minden más! A kötet, melyben Bereznay Tamás fő hozzávalók szerint osztja fejezetekre receptjeit, a pár perc alatt elkészülő süteményektől a komoly munkát megkívánó desszertekig, a méteres kalácstól a levendulafagylalton át a túrógombócig közel száz édesség receptjét tartalmazza. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint.
Korpádi Péter - Különleges muffinok
A muffinok meghódították az egész világot, nemcsak a gyermekek, hanem a felnőttek kedvencei is. A kezdetben nem túl látványos - bár annál finomabb - sütemények káprázatos változáson mentek át, mivel a tetejükre krémek, mázak, gyümölcsök és diófélék formájában tetszetős és ínycsiklandó díszítések kerültek. Ezzel a sütemény változatainak a sora még inkább megsokszorozódott, hiszen elég az alaptészta összetevőit vagy a rákerülő finomságokat módosítani, és máris új ízek születnek. A muffinokat nem lehet megunni. Ráadásul rendkívül könnyen és gyorsan elkészíthetők, amiről ebből a könyvből egyértelműen meggyőződhetünk. Sok színes és fantáziadús recept közül válogathatunk, amelyekkel garantáltan sikert arathatunk.
Kugler Géza - Legújabb nagy házi cukrászat
Kugler Géza szakácskönyvének reprint kiadása.
Elena Balashova - Modern mediterrán konyha
Több, mint 270 recept a népszerű mediterrán konyha különlegességeiből: ínycsiklandó előételek, saláták, tartalmas főételek, finom desszertek.
Könyvünkben a könnyed mediterrán hangulatot kívánjuk felidézni a modern, de autentikus ételekkel, ízekkel. Igyekeztünk azokat a recepteket összegyűjteni, amelyek elkészítési módjukban, alapanyagaikban, ízvilágukban a hagyományt követik ugyan, de az elkészítésükre fordított idő a lehető legrövidebb. A recepteket 12 tematikus fejezetre osztottuk - az előételektől a desszertekig terjedően. Kínálhatunk családunknak, vendégeinknek leveseket, tésztákat, rizses ételeket, zöldségekkel és salátákkal körített fogásokat. Tiramisu vagy citromos sorbet, esetleg panna cotta zárhatja a könnyű és egészséges ebédeket-vacsorákat.
Charlotte Cortinovis - Josiane Syren - Sós és édes torták és lepények
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Muffin különlegességek
A világ számos országában már ismert és kedvelt, a muffinra emlékeztető cupcake nálunk is tért hódit.
Tésztája könnyű, íze finom, ellenállhatatlan, ha tetejét még krémsapkával, néhány cukorgyönggyel, csokoládéreszelékkel, habsapkával díszítjük, vendégeinket valóban elkápráztatjuk.
Ismeretlen szerző - Dr. Oetker - Torták sütés nélkül
Sütemények sütés nélkül? Igen, lehetséges, sőt, egyszerű is. A tortaalaphoz kekszet, ostyát, babapiskótát vagy épp kukoricapelyhet használunk fel. A töltelékben mindig van valamilyen tejtermék, legtöbbször tejszín is. A remek ízt gyümölcsök, vagy csokoládé biztosítja. A végeredmény? Fantáziadús és gyönyörű torták. Már csak néhány órát kell pihenniük a hűtőszekrényben, és máris élvezhetjük őket.
Korpádi Péter - Patyi Árpád - Muffinok
Kókuszgolyóval töltött csokoládés, szilvalekváros-kakaós-fahéjas, datolyás-mogyorós vagy éppen sonkával töltött sajtos krumplis. Szinte nincs még egy, a muffinhoz fogható sütemény, amely ilyen változatos ízekben lenne elkészíthető. Válogassunk hát kedvünkre Korpádi Péter mesterszakács fantáziadús receptjei közül, melyeket Patyi Árpád ínycsiklandó fotói kísérnek.