Ajax-loader

kollekció: Albumok

“A kíváncsi turista olyan, mint a szerelmes férj. Mindent elhisz és semmit sem lát.”
(Rejtő Jenő)


Mandel Róbert - Klasszikus ​és romantikus hangszercsodák
A ​szabadalmi rajzokkal, korabeli fotográfiákkal és az eredeti példányokról készült műtermi hangszerfotókkal gazdagon illusztrált kötetben olyan hangszerritkaságokat csodálhatunk meg, amelyek egyrészt esztétikai megjelenésük miatt különlegesek, másrészt megszólaltatásuk módja és agyafúrt működésük miatt érdemelnek figyelmet. A világ jelentősebb gyűjteményeiben többnyire elhanyagolt állapotban fellelhető hangszerritkaságok újrafelfedezése és kalandos történetük megismertetése talán segíthet abban, hogy az egykor találmányaikon évtizedeken át kitartóan dolgozó feltalálókra visszaemlékezzünk és életművüket átmenthessük a jövő zenekedvelői számára.

Végh László - A ​turista színes diái
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Capa - Kissé ​elmosódva
„A ​valóságot megírni mindig nagyon nehéz, így hát az igazság kedvéért megengedtem magamnak, hogy néha egy kicsit túllépjek rajta vagy egy kicsit eloldalazzak mellette. Ennek a könyvnek minden eseménye és szereplője a képzelet szülötte, de van valami köze az igazsághoz is.” Ezekkel a szavakkal ajánlotta könyvét az olvasók figyelmébe 1947-ben a legendás fotóriporter, Robert Capa. Az eredetileg filmforgatókönyvnek készült írás valójában egy szerelmi történet, melyet át- meg átszőnek Capa második világháborús haditudósítói munkájának eseményei – pergő cselekményével, szellemes és humoros párbeszédeivel valóban filmvászonra kívánkozik. De sokat elárul az eleinte írónak készülő, világvándor fotósról is, akiről már életében tudták ismerői: bármily hihetetlen kalandokba keveredjék, bármennyire közel kerüljön is a halálhoz, számára a valóság még mindig nem elég érdekes. Vérbeli mesemondó volt, szellemes társalgó, csak úgy ontotta a remek sztorikat. Imádták őt a nők, hírességek vették körül, mint például nagy szerelme, Ingrid Bergman, vagy a barátai Steinbeck, Hemingway, John Huston, Billy Wilder és Picasso. A Kissé elmosódva című, stílusában itt-ott Rejtő Jenő-i ízeket felvonultató háborús memoárt a szerző több mint száz, fekete-fehér fotója illusztrálja. Robert Capa (1913-1954) magyar származású fotóriporter és haditudósító 1936-ban a spanyol polgárháborúban készített, A milicista halála című fotójával vált világhírűvé. 1941 és 1945 között az amerikai hadseregben volt haditudósító, az olasz- és németországi hadszíntereken, a szicíliai és normandiai partraszállásról készült híres felvételei a Life-ban és a Collier’sben jelentek meg. 1947-ben többekkel megalakította a ma is működő Magnum fotóügynökséget, melynek haláláig elnöke volt. Utolsó riportját az indokínai harcokról készítette. A vietnami Thai Binhben aknára lépve vesztette életét. Tekintélyes hagyatékából (felvételeinek száma 70 ezer körül mozog, s egyre újabbak kerülnek elő) 88 fotó ma a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum tulajdonában van.

Dr. Franyó István - Biológiai ​album I.
Biológiai ​album I. Az általános iskola 4-6.osztálya számára

Dr. Franyó István - Biológiai ​album II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_22849
elérhető
12

Szabó Győző - Supertravel
"Aki ​ismer, az tudja, hogy mennyire fontos nekem az utazás. Legszívesebben magamhoz ölelném az egész földgolyót. Igyekszem, amíg csak élek a legtöbb helyre eljutni, és a legizgalmasabb kalandokat megélni, legyenek bár délen, északon, keleten vagy nyugaton. Bárhol is járok, mindig a sűrűjét keresem a helynek. Szeretem közvetlen közelből megismerni a régió kultúráját, az emberek arcát és érzéseit. Ehhez persze egy all inclusive, 'kötött programos' utazás, egy ötcsillagos hotel vagy egy tengerparti 'üdülő-rezervátum' alkalmatlan. Nyilván annak is megvan a maga szépsége. Viszont én a passzív pihenés helyett a füstös kocsmákban, helyiek által látogatott partokon és kifőzdékben, tömegközlekedve vagy motorozva a város forgatagában érzem igazán elememben magam. Ez a könyv is ezt az oldalát mutatja a világnak. Azt a szeletet, amit én fedeztem fel belőle saját magamnak, és most megoszthatom másokkal. Hátha kedvet csinálok ezzel a - fényképeken, kisfilmeken, párbeszédeken és naplóbejegyzéseken keresztül vezető virtuális kalandtúrámmal - a bemutatott helyekhez, és ha csak egy ember is az utazás általam favorizált, spontánabb módját választja, már megérte ez a vállalkozás."

Mark Cotta Vaz - New ​Moon - Újhold
Fedezd ​fel ennek a gazdagon illusztrált, nélkülözhetetlen filmkalauznak a segítségével, hogyan készült a New Moon című film! Színes fotók a sztárokról, a helyszínekről és a díszletekről! Megtudhatod, hogyan keltette életre a filmvásznon Stephenie Meyer varázslatos világát az Academy Díjra jelölt rendező, Chris Weitz. Mark Cotta Vaz, a neves szerző, korábban soha nem látott képek, exkluzív interjúk és személyes sztorik segítségével avatja be az olvasót a filmkészítés legbensőségesebb kulisszatitkaiba.

Covers_68389
elérhető
32

Lisa Fitzpatrick - Avatar
Hogyan ​alakult ki Pandora csodálatos világa? A teremtmények, a növények, a táj? A gépek és a na'vik? Minderre választ kapunk e csodálatosan illusztrált kötetből, amelyben a rendezői vázlataitól kezdve nyomon követhetjük az alkotás folyamatát a varázslatos végeredményig.

David Warnes - Az ​orosz cárok krónikája
A ​könyvben megelevenedik a híres uralkodók és uralkodónők, zsarnokok és reformerek - közöttük Rettenetes Iván, Nagy Péter, Nagy Katalin és a jobbágyfelszabadító II. Sándor - magán- és közélete. Időrendi táblák segítik az olvasót az egyes uralkodói korszakok gyors áttekinthetősége érdekében. A Romanovok és elődeik családfája, az uralkodók születési és házassági adatai, haláluk körülményei is megismerhetőek. A múltat élővé tevő gazdag anyag korabeli forrásokból táplálkozik: szemelvények, szöveg- és képbetétek a moszkvai Kreml bemutatásától Nagy Katalin szeretőinek névsoráig. 100 színes és 129 fekete-fehér illusztráció: az összes uralkodó és jelentős politikus arcképe, a fontos területrészek, épületek és műkincsek ábrája.

Covers_96409
elérhető
9

Ismeretlen szerző - Móricz ​Zsigmonddal Budapesten
Kolos ​Réka az építész szemével válogatott nagyapja Riportok című köteteiből és eddig nem közölt írásokból (Átszálltam a Nyugatinál, Tabáni kiskocsma). Móricz újságcikkein keresztül bejárhatjuk a 20. századi Budapest utcáit, és a fényképek segítségével belepillanthatunk a századelő fejlődő, modernizálódó Budapestjének mindennapi életébe. Hogyan alakult a lakosság élete a házak, utcák, terek változásaival? Hogyan tűntek el az idejét múlt házak, házcsoportok, és hogyan épültek helyükre a szükségszerűen más, újabb életterek? Az író hiteles történetei, tudósításai során nem egyszer aktuális problémákra ismerhet az olvasó.

Györe Balázs - Hová ​mész, Budapest?
Mondatokat ​és jeleneteket gyűjtök a városban. Mondatokat és jeleneteket egyetlen városban. Gyűjthetném a városokat is, de csak mondatok tapadnak rám lépten-nyomon. "Azt gondoltam, hogy az egésznapos lótás-futás után jólesik majd összebújni, szeretkezni, meg minden ilyesmi" - hallgatok ki véletlenül megint egy beszélgetést. Egy lány mondja ezt csalódottan menet közben a mobiltelefonjába, amit nem látok, mert a haja eltakarja. Feszes és fehér nadrágot visel. Meglebbenti a szél a sötét műanyagot a padon nyolc óra után néhány perccel. Egy embert takartak le vele. A szél nem csak meglebbenti, hanem lefújja az ideiglenes takarót a férfiról, aki ülő helyzetben halt meg a padon. A rendőrök felugranak, és ráborítják a lepelt a halottra, hogy a járókelők ne lássák."

James Harpur - Jennifer Westwood - Legendák ​földjén
Ahol ​a természeti szépség egybefonódik a legendával, a mítosszal és a történelemmel, olyan hangulat jön létre, amely felülemelkedik a pusztán ésszel felfogható jelenségeken. Ezek az elbűvölő helyek régóta ihletői művészeknek, világjáróknak, tudósoknak. E könyvünk, a Legendák földjén olyan világ körüli utazásra repít el bennünket, amely mesebelien valódi helyeket érint, olyanokat mint a Tigris és Eufrátesz közé ékelt földi paradicsom, vagy Camelot és Avalon , a Fudzsi hegy és a Gangesz folyó. Időtlen tájak ezek, olyan helyek, ahol egykor az istenek leszálltak a földre. A legendák földjén a nagy sikerű Mítoszok földjén című kötetünk folytatása, éppolyan igényesen és mégis közérthetően megírt, általános kultúrtörténeti ismereteket is közlő szöveggel és hasonlóan látványos szép fotókkal.

Cristina Bucci - Korai ​reneszánsz
A ​XV. század hajnalán egyfajta mesebeli légkör lengi be Európát. A művészek ekkor még - akárcsak az előző évszázadban - csupán luxustárgyakat készítő kézművesek, akik világi, lovagi témájú freskókkal díszítik a paloták falait, aranyba borítják az oltárokat, és látványos miniatúrákkal ékesítik a könyveket. A quattrocento első évtizedeit még a gótika határozza meg. Gentile da Fabriano és Pisanello a legdivatosabbnak számító festők, az építészetben pedig még a katedrálisok korának gótikus stílusa uralkodik. A tartalomból: - Az európai udvarok művészete: Az internacionális gótika - Gondosan ábrázolt természet, mesebeli hangulat - Pompakedvelés és elbeszélőkedv - A miniatúrafestészet mint a művészet "húzóágazata" - Építészet és szobrászat Az ókor tanulmányozása - Róma és az antikvitás felfedezése - Egy új formanyelv régi szavai - Az újfajta művészegyéniségek - A körplasztika és a mozgás újrafelfedezése - A régiségek: a műgyűjtés újfajta megközelítése A perspektíva felfedezése - Az újítók - A közvetítők - A kísérletezők - Az ideális város - Az oltárképek - Tájképek madártávlatból A valóság analitikus leírása - A fény a németalföldi festészetben - A portré műfaja az észak-európai festészetben - A szakrális témák hétköznapi értelmezése a németalföldi festészetben - Tájábrázolás a németalföldi festészetben - Kereskedelmi és művészeti kapcsolatok Észak- és Dél-Európa között - Vallásos hit és realizmus (...)

Covers_51093
elérhető
35

Ismeretlen szerző - Magyarország ​története képekben I-III.
A ​szerző az elmúlt évben végigkutatta a Kárpát-medencei múzeumok (Kassa, Marosvásárhely, Kolozsvár, Pozsony, Debrecen, Keszthely, Budapest kisebb és nagyobb múzeumai stb.) anyagát (fényképek, plakátok, karikatúrák, képeslapok, térképek és egyéb kisnyomtatványok). A képeskönyv újdonsága - a történeti feltárás mélysége mellett -, hogy a hagyományos politikai eseménytörténet mellett hangsúlyos szerepet kapott a magyar társadalomtörténet képi bemutatása. A díszdobozban megjelenő könyv három önálló kötetet tartalmaz: A dualizmus kora; Magyarország a két világháború között; Szocializmus és rendszerváltás Magyarországon. A három kötet mintegy 2500 képi dokumentumot közöl igényes kidolgozásban, azaz a képek alkalmasak arra, hogy történeti forrásokként használjuk őket. A képi dokumentumokat korabeli szövegek egészítik ki.

Móser Zoltán - Pár-beszédek
"Milyen ​a jó fotó? Nehéz erre pontos választ adni, hisz van fekete-fehér, meg színes, meg digitális, aztán meg régi és új, dagerrotípia meg fotómontázs és így tovább. Vagyis válasz helyett rögtön kategorizálunk. Ezért talán jobb feltenni azt a kérdést, hogy milyen a fotó? De erre sem olyan egyértelmű a válasz. Egy hasonlat jut eszembe: gyermekkori kedves játékunk volt a bújócska, amikor elbújunk valaki szeme elől, de ugyanakkor láthatóak is vagyunk ott - meg valahol és valakinek. Azt hiszem ilyen a fotó: elbújik benne az Idő, miközben látunk valamit. Egy képet. Itt két-két képet látunk egymás mellett, s ha igaz, az album lapjait forgatva, a kép-párokat nézegetve valamilyen néma párbeszédet hallhat az albumot lapozó. Ha igaz, itt múlt beszél a jelennel, s a múlt beszél a múlttal. A másodperc kérdez, az évtizedek válaszolnak. Kérdezek én, és válaszolok is egy-egy képpel. Van közöttük húsz-harminc-negyven évvel ezelőtti, s van amelyik csak az elmúlt hónapban készült. Különös (néma) dialógus, de ugyanakkor egyszerű is. Egyszerű, mint két kép egymás mellett." (Móser Zoltán)

Thich Nhat Hanh - Vegyen ​körül a szeretet - Éld éberen a napjaidat
Útmutató ​az év minden hetére A BÖLCSESSÉG SZAVAI Akár egy szerető ölelés, úgy érintik meg a szívünket Thich Nhat Hanh szavai, s hatásukra elcsöndesedünk. A pillanat varázsát lírai képek teszik emlékezetessé. Az év minden hetére találunk spirituális „útravalót”, mely csodás szellemi és lelki táplálék lehet a rohanó hétköznapjaink világában. A nagy buddhista mester olyan életre ihlet, amely feltárja előttünk a pillanat csodáját. „Így vagy csodálatos, amilyen vagy. Ne próbálj hát másnak látszani. Az, amit keresel, már benned van. Nem a külvilágban kell felkutatnod. Itt van minden: a jelen pillanatban.” A szerző 1926-ban született. Vietnami szerzetes, zen-mester, költő, békeaktivista, és számos könyv szerzője. A saigoni Van Hanh buddhista egyetem alapítója, tanított a Columbia Egyetemen és a Sorbonne-on is. Gyengédsége és szeretetet árasztó, mindenkit megérintőbeszéde kulturális és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül vonzza az embereket. Ő maga a franciaországi Plum Village meditációs központban él, és beutazza az egész világot, hogy az éber élet művészetét tanítsa.

Steve Bloom - Elefántkönyv
Ez ​a páratlan képeskönyv egyszerre szól a rokonszenves állatok iránt érdeklődő gyerekekhez és szüleikhez. Megtudhatjuk belőle, mivel töltik napjaikat az elefántok, mire használják agyarukat és ormányukat. Hogyan ünnepelnek, gyászolnak, miért legyezik a fülüket, miért szeretnek iszapban hemperegni, és miért kell rájuk nagyon odafigyelni. A kötetet a lenyűgöző fényképek és az intelligens szöveg összhangja teszi különösen értékessé.

Szelényi István - Liszt ​Ferenc élete képekben
Mikor ​Liszt meglátja a napvilágot, Beethoven középső alkotóperiódua nagy műveinek vázlatába fog - talán éppen a VII. szimfónia hangjait veti papírra. Mikor búcsúzik a fénytől, a világosságtól, a gyermek Bartók Béla legelső próbálkozásait jegyzi le a jövőt sejtő édesanya gondos keze.

Covers_91074
Rembrandt Ismeretlen szerző
elérhető
7

Ismeretlen szerző - Rembrandt
Metropol ​és a Kossuth Kiadó Világhíres festők sorozatának huszonegyedik kötete.

Christiane Stukenbrock - Barbara Töpper - 1000 ​mestermű - Európai festészet 1300-tól 1850-ig
Az ​európai festészet történetéből 1000 válogatott remekművet mutat be a kötet, amelyben a 13. és 19. század közötti stílusgazdag időszak fontos, ismert alkotásai mellett ritkábban reprodukált művek is megjelennek. A könyvet átfogó kérdéseket tárgyaló miniesszék - mint a festészeti technikák fejlődése, a műkereskedelem története, mélyebb műelemzések - és kislexikon egészíti ki. A művészek betűrend szerint találhatók meg a könyvben. Az esszék címei Az első igazi reneszánsz ember, egy "uomo universale" Giorgio Vasari, "a művészettörténet atyja" Caravaggio földön járó szentjei A képfajták rangsora Egy jegyespár és két tanú Üdvöz légy Mária, malaszttal teljes, az Úr van teveled... Sok út vezet Rómába A képek rejtett erkölcsi tanulsága Pillantás a tükörbe Angelika Kauffmann: Róma ciceronéja Leonardo da Vinci, az egyetemes lángelme Két firenzei bankár jó vásárt csinált Flandriában Piaci standoktól a műkereskedésig Művészet és gyűjtőszenvedély A régi varázsa Ridon le carte (A betűk ragyognak) Az olajfestés fejlődése A sokszorosító eljárások kezdetei A keret már majdnem maga a kép Mikor a művészet közkinccsé válik...

Tyukodi László - Fény, ​kép
Tyukodi ​László 1991-ben kezdte a pályáját: riport- és portréképeket készített magazinok számára. Koncertfotózással és lemezborító-készítéssel is foglalkozott. Az 1995. nov. 4-i koncert óta Ákos állandó munkatársa. "Esetenként korábban is fényképeztem ot különböző újságok megbízásából, de aznap megtisztelő ajánlatot kaptam. A Budapest Sportcsarnokban az előadás előtt megkért, hogy attól kezdve fotózzam a koncertjein. Azóta számos helyzetben, forgatáson, színházi szereplésen át követtem, hogy megörökítsem a legizgalmasabb eseményeket." A közös munka képeit eddig három kiállításon láthatták az érdeklődők, ezúttal pedig fotóalbumba rendezve tekinthetők meg az elmúlt hét év legszebb pillanatai.

Száraz Miklós György - Tóth Zoltán - A ​bujaság története
Ez ​a könyv az erotika történetébe kalauzolja el olvasóját, az ősembertől, Mezopotámiától és Egyiptomtól egészen napjainkig.

Covers_200673
elérhető
1

Ybl Ervin - Robbia
Kevés ​korszak művészete ragyog olyan sokféle színekben, kevés korszakban érvényesülnek a különböző tehetségek egyéniségük szerint olyan szabadon, mint Itáliában a XV. században, a quattrocentóban. A gótikának melodikus, de megunt vonalvezetésétől a legeltérőbb módon igyekeztek szabadulni, és a természet közvetlen szemlélete útján új stílust formálni. Volt olyan művész - hogy csak a szobrászokat tekintsük -, aki közvetlenül az antik emlékeket vette mintául, mint Nanni de Banco, vagy aki könyörtelen következetességgel kereste a valóság visszaadásában rejlő kifejezést, mint Donatello, és volt olyan, mint Ghiberti a természetet megfigyelve, elevenségét el nem rejtve, továbbra is a gótika formaeszményét hangsúlyozta. Ghiberti még legfejlettebb alkotásaiban sem feledkezik meg a körvonalak régi, lágy, szinte dallamos lejtéséről, Luca Della Robbia pedig a Ghiberti-stílusra támaszkodva igazi klasszikus stílust teremtett. Oly tisztán, egyszerűen, nagyvonalúan, a mellékesek elhagyásával formál mindent, hogy alkotásai klasszikusakká válnak szépségüknél, harmóniájuknál, lelki nemességüknél fogva. Kifejező anélkül, hogy művészete a csúnyát ismerné. Raffaello ösztönös zsenialitása jelenik meg benne a maga kiegyenlítettségében, szinte egy évszázaddal korábban.

Kasza Gábor - Szabó Lajos - Kozák ​Lajos fotográfiák
Kozák ​Lajos a két világháború közötti időszak egyik legtöbbet foglalkoztatott, kiemelkedő tehetségű fotográfusa, Vadas Ernő, André Kertész és Brassai kortársa volt. 1945 után szinte kizárólag sportfotókat készített, ezért halála (1975) után feledésbe merült a munkássága. Hagyatékát 2011-ben a Cultiris Kulturális Képügynökség munkatársai dolgozták fel a Magyar Sportmúzeumban - ebből született meg az album.

Rappai Zsuzsa - Szépséges ​Szentendre
Szentendrét ​a Dunakanyar ékszerdobozának tartják. A templomokkal tűzdelt, mediterrán hangulatú, festői kisváros egyedülálló természeti és építészeti adottságai révén valóban rászolgál erre a kitüntető jelzőre. A szépséges Duna-parti települést, a múzeumok és művészetek városát pezsgő kulturális élete tette igazán vonzóvá. A fővároshoz való közelsége révén pedig a turisták kedvelt célpontjává. Szentendre látványát - barokk templomait, szorosan egymáshoz tapadó színes házait, girbegurba, kockakövekkel kirakott utcáit, kis tereit, szűk sikátorait lehetetlen megunni. Jó itt sétálni is, bámészkodni, lángost enni, fagylaltozni vagy egy étterem teraszán ülve nézni a város forgatagát. Kötetünkben nagyszerű fotók segítségével teszünk mi is sétát ebben a nyüzsgő városban, rácsodálkozunk templomaira, múzeumaira, galériáira, éttermeire, kávézóira, üzleteire - részt veszünk mindennapjaiban és ünnepeiben.

Covers_88968
Gyöngyös ​az ezredfordulón Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Gyöngyös ​az ezredfordulón
Kedves ​Olvasóink! A Gyöngyös albumsorozat negyedik kötetét tartja a kezében. Ez a kötet keretbe foglalja azt a vállalkozást, mely nyolc évvel ezelőtt indult, s városunk értékeit tárja az érdeklődők elé. A sorozat népszerűségét jelzi, hogy mára több kiadást megértek kötetei. A tervszerű városrendezési munkálatok eredményeként az elmúlt években folyamatosan gyarapodott településünk, megszépültek utcái, terei. Az új értékek bemutatására született ez az album, mely nem csak a város mai lakói és az ide látogató turisták számára hasznos kiadvány, hanem egyben olyan kordokumentum is, melyet évtizedek múltával utódaink is szívesen forgatnak majd, felidézvén a 21. századba lépő Gyöngyös életét. Hiesz György polgármester

Covers_191111
Szépséges ​Magyarország Ismeretlen szerző
elérhető
13

Ismeretlen szerző - Szépséges ​Magyarország
Nem ​sokan tudják, hogy Magyarország a Hortobágyon, Balatonon, a híres borvidékeken és a remek konyhán kívül még megannyi táji szépséget és sajátos kulturális látványosságot rejt. Albumunk pazar felvételek segítségével kalauzolja végig az olvasót ezen a látnivalóban gazdag országon. Megismerhetjük kivételesen szép fekvésű fővárosát, Budapestet, végigjárhatjuk hangulatos történelmi városait, hagyományőrző falvait. Bebarangolhatjuk a világörökséghez tartozó különleges tájait, kanyargó folyóit - a "kék" Dunát és a "szőke" Tiszát -, a várakat, kastélyokat, és persze a Balaton és a Hortobágy sem maradt ki. Hangulatos fotók és magyarázó leírások várják Önt e kötetben - fedezzük fel együtt a szépséges Magyarországot!

Féner Tamás - Fények ​által homályosan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ács József - Kolovratnik Krisztián - Történetek ​életre - halálra
A ​műfajteremtő könyvben a színművészként nemzetközileg is elismert Kolovratnik Krisztián fekete-fehér fotográfiáihoz Ács József költő, író szövegei társulnak. A különleges együttműködés a két alkotó egyedi, mégis sok szempontból rokon világlátását mutatja be. A filmszerű, és sokszor valóban filmforgatás közben felvett fotók szürreális jelleget adnak a könyvnek, s ez érezhető a szövegekben is. A filmezést több szempontból ismerő fotográfus a hétköznapi élet egy-egy pillanatát megragadó képein is realitás és fikció határán mozog, minden fotójával történetet mesél. A sokszor álomszerű jelenetek mellett megjelenik az ember és az őt körülvevő környezet a maga hétköznapi szürkeségében.

Kovács P. Attila - Budapest ​- napkeltétől napnyugtáig
Aktuális ​fotók, rövid leírások. A fotóalbum csodálatos képekkel illusztrálva mutatja be a mai Budapestet, megmutatja a város szépségét az épületeken, szobrokon, parkokon keresztül. A szerző, Kovács P. Attila kézen fogja és elvezeti az olvasót a város ismert, kevésbé ismert és ismeretlen...

Korniss Péter - Szepesi Attila - Balaton
A ​Balatont és nevezetességeit bemutató spanyol nyelvű képeskönyv.

Francisco Asensio Cerver - Kortárs ​építészet
A ​világ legnevesebb kortárs építészeinek munkái illusztrációkkal 1000 oldalon. A világ építészetének 1988 és 2000 között lezajlott fejlődését, legutolsó eredményeit mutatja be. Több, mint 2000 fénykép és rajz tárja az olvasó elé a legjelentősebb építészeti megoldások sorát, irányzatokat, különleges térértelmezéseket és képzőművészeti megnyilvánulásokat. Kézikönyvként használhatják a szakemberek és az építészet iránt érdeklődők egyaránt.