Ajax-loader

kollekció: Zene

“- De Tintoretto úr! – kiáltotta Würfli – a zenész éppolyan, mint a többi pályatársa, például a festők…
- Sőt a kőfaragók és a balett-táncosok is, maga szörnyeteg!”
(Rejtő Jenő)


Sz%c3%adnh%c3%a1znapl%c3%b3
Színháznapló Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Színháznapló
A ​Corvina Kiadó napló-sorozatának új darabja a színházművészetre koncentrál. A kötet tulajdonosa előadásonként hat oldalon foglalhatja össze gondolatait, benyomásait, idézheti az alkotók, a kritikusok véleményét, vagy éppen archiválási céllal válogathat a színházi filológia számára elengedhetetlen apró nyomtatványok dokumentumai között. A könyv végén tájékoztató jelleggel röviden listázva a fontosabb hazai színházak elérhetőségei találhatóak.

Alejo Carpentier - Los ​pasos perdidos
Pieza ​magistral de la narrativa latinoamericana y perfecta ilustración del concepto de «lo real maravilloso», LOS PASOS PERDIDOS, publicada en 1953, inauguró el periodo de plenitud creadora de la obra de Alejo Carpentier (1904-1980). Inspirado en experiencias personales vividas por el autor en el interior de Venezuela, el viaje del anónimo protagonista de la novela que le lleva a remontar el Orinoco hasta el interior de la selva en busca de un primitivo instrumento musical se revela asimismo como un retroceso en el tiempo, a través de las etapas históricas más significativas de América, hasta los mismos orígenes, hasta la época de las primeras formas y de la invención del lenguaje.

Séverine Cordier - Mi ​primer Vivaldi
Divertidos ​libros que acercan la música clásica a los más pequeños. Recorre Venecia de la mano del maestro Vivaldi con este libro que incluye las piezas más famosas del genial compositor italiano. ¡Un viaje único y fascinante!

Séverine Cordier - Mi ​primer Mozart
¡Descubre ​con este libro la música de Mozart! Divertido libro que acerca a los más pequeños a los grandes maestros de la música clásica. En cadadoble página, el niño tendrá que buscar en la imagen el pequeño botón que encenderá la música. Mientrasescucha las melodías más célebres del compositor, el pequeño podrá observar las preciosas ilustraciones.

Séverine Cordier - Mi ​primer Beethoven
¡Descubre ​con este libro la música de Beethoven! Divertido libro que acerca a los más pequeños a los grandes maestros de la música clásica. En cadadoble página, el niño tendrá que buscar en la imagen el pequeño botón que encenderá la música. Mientrasescucha las melodías más célebres del compositor, el pequeño podrá observar las preciosas ilustraciones.

Fernando Argenta - Pequeña ​historia de la música
¿Cómo ​surgió la Música? ¿Cómo evolucionó? Fernando Argenta nos relata quienes han sido los principales protagonistas de esta historia y sus aportaciones; músicos, instrumentos y melodías recorren este libro en una amenísima historia recreada también por las ilustraciones de Jvlivs.

Lesznai Lajos - Mozart ​élete
Wolfgang ​Amadeus Mozart (teljes nevén Johannes Chrysostomus Wolfgang Theophilus Mozart) (Salzburg, 1756. január 27. – Bécs, 1791. december 5.) osztrák klasszicista zeneszerző, zongorista, karnagy és zenepedagógus. Zenei tehetsége korán megmutatkozott, első zeneműveit hat évesen improvizálta, édesapja, Leopold Mozart pedig lejegyezte azokat.

Kate Mosse - A ​kripta
A ​bátorság, a szeretet és a gonosz harca Kate Mosse legújabb kalandregényében, mely éppoly izgalmas, mint a Labirintus. 1891 októbere: A tizenhét éves Léonie Vernier és bátyja, Anatole otthagyja Párizs gázlámpás utcáit, hogy a Carcassone városától néhány mérföldre délre fekvő Cade-i birtok menedékében nyugodt pihenésre találjon. De a magányos vidéki házat körülvevő erdőségben Léonie egy romos vizigót kriptára bukkan - s vele együtt egy örök misztériumra, melynek nyomait vérrel írták. S ahogy Léonie fölfejti a múlt rétegeit, rábukkan egy pakli különleges kártyára, amely a suttogva továbbadott hírek szerint életről és halálról képes dönteni. 2007 októbere: Meredith Martin életrajzíró Claude Debussy, a híres francia zeneszerző életét kutatja a Pireneusok előhegységeinek látszólagos nyugalmában, s közben szeretné megérteni saját, bonyolult örökségét is. Egy hátborzongató zongoradarabbal s egy fénymásolt fényképpel kezd neki a kutatásnak, ám hamarosan tragikus szerelemről, elveszett lányról, nyugtalan lélekről, s egy több mint száz évvel ezelőtti, megrendítő éjszaka különös eseményeiről szóló, bonyolult történet közepében találja magát. Ahogy közeledik mindenszentek ünnepe - amikor oly áttetszővé válik az élet és a halál közötti fátyol -, Mereditht ellenállhatatlan erő vonzza az erdő távoli zugában egy tisztásra, ahol a múlt titkai egyáltalán nincsenek eltemetve...

Christine Anne Colman - Megsebzetten
Jason ​Kleyton élete legjobb döntését hozta, amikor barátjával, Joe-val megalapította a J&J divatházat. Mindennapjainak egyhangúságát váratlan fordulat borítja fel, amikor titkárnői állásra jelentkezik nála Katlyn, a nő, aki évekkel azelőtt megbántotta, és akihez ennek ellenére még mindig erős érzelmek kötik. Jason fejében egyetlen gondolat jár: végre válaszokat kaphat a rengeteg elhallgatott kérdésére. Katlyn Ellison élete kezd egyenesbe jönni, amikor elfogadják a jelentkezését a J&J divatház titkárnői állására. Úgy gondolja, ez lehet az új kezdet, ami véget vet addigi boldogtalanságának. Az állás viszont nem várt bonyodalmat hoz számára, mert szembesülnie kell a ténnyel, hogy Jason a főnöke. Kezdetét veszi kettejük harca, amiben a másik körül keringve csatároznak egymással, de a szerelem és szenvedély, ami évekig ott rejtőzött bennük, most ismét lángra kap, és azzal fenyeget, hogy elemészti őket. Küzdelmük során akadályokba ütköznek. Vajon képesek lesznek elhárítani őket, vagy még nehezebb helyzetbe kerülnek? Egy élet. Két megsebzett szív. Egy szívszorító küzdelem, ami fájdalmával az őrületbe kerget.

Kaiser László - Mátyás ​Király Budapesten
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Angie Stanton - Under ​the Spotlight
After ​an embarrassing stint on a reality TV music competition years ago, Riley Parks vowed never to sing again. Now she's working at the prestigious Sound Sync recording studio, and life is looking up. But then Garrett Jamieson, the oldest brother in the famous Jamieson brothers band, crashes into her world. Garrett has hit rock bottom, and after calling in a few favors, he ends up working at the Sound Sync studio to learn the ropes of record producing. And he can't believe his luck when he discovers that Riley is an amazing singer. But Garrett is forced to use every trick in his arsenal to persuade Riley to record. Sparks fly as Garrett finally meets his match. But in the heat of the moment, one stolen kiss changes everything.

Carmen Gil - Luisa Vera - Me ​llamo John Lennon
Fue ​el fundador de los Beatles, el grupo de rock más famoso de todos los tiempos. Revolucionó el panorama musical, conectando con los jóvenes de todo el mundo, vendiendo millones de discos y llenando estadios…Nunca un grupo musical había tenido tantos seguidores ni despertado tantas pasiones.

Adrienne Stephan - Körülölel ​a vihar
Két ​év telt el azóta, hogy Audrey Rose Parker Los Angelesbe költözött. Ez idő alatt rengeteg változáson ment keresztül. Az élete nem az egykor remélt, napfényes álom. Felnőttnek kell lennie, meg kell küzdenie a sikerért. Menedzserként el kell viselnie a barátai csapongását és a hírnévvel járó buktatókat, de helyt kell állnia nővérként és szeretőként is. Ahogy az idő halad előre, a problémák megoldódnak, de jönnek helyettük súlyosabbak. Főhősnőnk veszi az akadályokat; egyiket a másik után, és szinte észre sem veszi, hogy lassan minden kicsúszik a kezei közül...

Catherynne M. Valente - Űropera
Egy ​évszázaddal ezelőtt az értelemháború alaposan szétzilálta a galaxist, és szinte teljesen felszámolta az űr meghódítására törekvő, intelligens életet. Ezt követően különös hagyomány vette kezdetét, hogy a túlélőknek mégiscsak jobb kedve legyen, és a feldúlt világok lakói a béke, a közösség és a megértés jegyében néha összejöjjenek. A fennmaradt civilizációk ciklusonként egyszer megtartják a Metagalaktikus Grand Prix-t, ahol a furcsábbnál furcsább lények dallal, tánccal vagy egyéb performansszal mérik össze tudásukat. Minden újoncnak meg kell mérettetnie magát, és itt dől el, hogy a galaktikus nagycsaládba jelentkező új faj értelmes-e – ha pedig elbukik, haladéktalanul megsemmisítik. Idén az emberiség is bekerül a képbe, és bár diplomáciai drámákra, gigantikus űrhajókra, féregjáratokra és a más népek iránt közömbös idegenekre számítottak, rúzsos szájak és flitteres ruhák, csillogó strasszok és elektromos gitárok várják őket. A Földet ráadásul nem más képviseli a galaxis legnagyobb színpadán, mint a Decibel Jones és az Abszolút Nullák, fajunk sorsa pedig azon múlik, képesek-e úgy zenélni, mint még soha senki a történelemben. „Mintha vakrandira ment volna Ziggy Stardust és a _Galaxis útikalauz stopposoknak,_ hogy aztán durván berúgjanak és egész éjjel karaokézzanak. Cat Valente teljesen flúgos, de amúgy zseniális, és rajta kívül a világon senkinek nem jutott volna eszébe ez a sztori, és pláne nem tudta volna így megírni.” John Scalzi

Deirdre Riordan Hall - Mirrored
Alex ​Stihl, notorious rocker, known for food fights, guitar wars, and riots, found love on the road with wild-child Brighton Holmes, eventually calming his alcohol-infused mayhem. At the end of his band’s summer tour, he wants nothing more than to spend a few quiet weeks by the sea with his guitar and his girl. When he discovers her reluctance to visit is because her mom faces a health crisis, his attention turns to his own mother who split when he was born, leaving him cracked with insecurity and anger. After Brighton relents and books a ticket to the UK, Alex gives her a tour of the London her late father knew, splintering her old grief. Their trip to see his grave brings relief, and a week spent in Alex’s hometown in Scotland, draws out mischief. All the while, paparazzi harass them, culminating in a frenzied night when Alex says goodbye to his dying mother, an impromptu performance at a rock club, and band-member Finn revealing he’s taken up with Alex’s crazy ex-girlfriend, and then quits the band. When Brighton discovers film, photos, and articles intended to grind up Alex’s reputation in the industry fame machine, chaos ensues on the damp streets of Glasgow. If he can tear himself from the madness, his biggest hit will include a sunset in the sand and a duet with his girl. This follow-up novella for the contemporary romance, In the Desert, brings readers back to Brighton and Alex’s rock-and-roll world. Book Four in the Follow your Bliss Series, Mirrored can be read after In the Desert, or as a stand-alone, short story filled with love, music, betrayal, and forgiveness.

Brian May - Queen ​in 3-D
There's ​no ghost writer for this book. Its just me. - Brian May With these words, the author announces the first book ever to be published about the legendary rock band Queen by a member of the band. And certainly the first book of its kind in the world. Its a unique collection of original, highly personal snapshots of Queen in Three Dimensions, from the bands inception in the early '70s right up to the present day, accompanied by the exclusive recollections of founding member and lead guitarist, Brian May. Brian's typically honest account of his experiences within and without the band, including many extreme highs and lows, bravely opens the door to his feelings, beliefs and motivations on this trip though an extraordinary life. This book will entrance millions of Queen fans; but it will also inspire anyone who wonders what they might learn from a man who used his intellect, musical talent, and ability to make the transition from college boy to rock star in just a few years, and then go on building creatively for the next forty! The book is illustrated with over 300 photographs, the majority actually taken by Brian, and mostly in 3-D. These shots of Freddie Mercury, John Deacon, Roger Taylor, and Brian himself, on and off stage all round the world, spring into life when viewed with Brian's patent OWL viewer (supplied free with the book). Through the eyes of Brians camera you are transported back in time to experience Queen's miraculous 46-year journey as if you were actually there whether in a dressing room, in a car, on a plane, or on stage at Madison Square Garden. The three dimensional stereoscopic images (the precursor of Virtual Reality) immerse and engage you in the atmosphere of the moment as no flat 2-D picture ever could.

Tom Jones - Önéletrajz
A ​világhírű walesi popénekest és zenészt, a Delilah, a Kiss, a Sexbomb slágerek előadóját a magyar közönség is jól ismeri. Tom Jones negyven albumot adott ki, amelyekből közel 150 millió példányt vásároltak meg rajongói. Önéletrajzi könyvében a kis walesi bányászvárosból a rivaldafényig, hullámvölgyeken és -hegyeken át követhetjük karrierjének és életének legfontosabb állomásait.

Janel Rodriguez - Drawn ​to You
Rock ​Your Destiny! Gina Santiago is a thirteen-year-old "Nuyorican" with rock star dreams, so when she's accepted into the prestigious New York Academy of Arts and Talents for art instead of music, she's crushed. To make matters worse, the student body at the Upper East Side school is divided into "schollies" (students on scholarship, like her) and "dollies" (rich kids with "dollars"). But Gina discovers that there is one thing that brings schollies and dollies-and dancers, singers, actors, artists, and musicians-together: music! Maybe she can make her dreams come true after all....

Sean Smith - Ed ​Sheeran
Egyetlen ​dal volt, amely mindent megváltoztatott - és amelyben Taylor Swift keze is benne volt egy kicsit. Tizenhárom éves korában egy iskolai rockbandában gitározott, aztán eldöntötte, hogy énekes és dalszerző lesz, bár akkor még szinte nem is tudott tisztán énekelni és még életében nem írt saját dalt. Egy éven belül a szobájában felvett egy teljes albumot. Nehezen tudta kezelni, hogy az egész világ a lába előtt hever, de aztán megismerkedett egy lánnyal a szülővárosából és ketten megtalálták a boldogságot. Ed bámulatos utat járt be, melynek során a szégyenlős, dadogó kisfiúból, aki kerüli a felvágós showmankedést, globális jelenség lett. Ed Sheeran jelenleg a világ legsikeresebb szólóművésze: nincs még egy olyan sztár a világon, mint ő: Ed maga az inspiráció. Megindító, felemelő dalai több millió embert kötnek össze egymással, a világon mindenütt. A szerzőről: Sean Smith profi életrajzíró, aki rengeteg háttérinformációt gyűjtött be és interjúk sorát folytatta le, hogy elmesélhesse Ed történetét. Szülők, barátok, mentorok és szerelmek rajzolódnak ki a szívbemarkoló történetből, melynek során Ed Sheeran valóra váltotta álmát és megírta leghíresebb dalait.

Tina Turner - Életem ​szerelme
TINA ​TURNER a rock and roll koronázatlan királynője, élő legenda. Ebben a megdöbbentően őszinte és szívmelengető önéletrajzban egyedülálló karrierjéről és magánéletéről egyaránt beszámol. Minden titkot megismerhetünk a Tennessee állambeli Nutbushban töltött gyerekkorától kezdve az Ike Turner mellett elért hírnéven át az 1980-as évekbeli, egyedülálló szólókarrierjéig, és még tovább: Tina őszintén ír a megpróbáltatásairól, a győzelmeiről és az anyaságról. Elmeséli, hogyan dolgozott együtt a zenei élet olyan kiválóságaival, mint Mick Jagger, Keith Richards, David Bowie és Beyoncé. És természetesen ír arról a váratlan találkozásról is, amikor 1986-ban megismerte élete szerelmét, akihez végül huszonhét évvel később ment hozzá. Ahogy Tina mondja: "Van, hogy akkor ismerjük csak meg az igazi boldogságot, amikor már képesek vagyunk értékelni is." Az utóbbi években Tinát egy sor egészségügyi probléma és családi tragédia sújtotta, melyek hatására most visszatekint a múltra: láthatjuk, hogyan sikerült átvészelnie méltósággal és céltudatossággal a legsötétebb időszakokat is. Az Életem szerelme egy olyan nő erőteljes és inspiráló története, aki minden akadállyal szembe mert nézni, ami az útjába került. Ez az életrajz - amely magán viseli Tina összetéveszthetetlen stílusát (egyszerre vad, energikus, érzelmes és spirituális) - épp olyan elbűvölő és magával ragadó, mint a legnagyobb slágerei.

Jackie Kay - Trumpet
"Supremely ​humane.... Kay leaves us with a broad landscape of sweet tolerance and familial love."--The New York Times Book Review In her starkly beautiful and wholly unexpected tale, Jackie Kay delves into the most intimate workings of the human heart and mind and offers a triumphant tale of loving deception and lasting devotion. The death of legendary jazz trumpeter Joss Moody exposes an extraordinary secret, one that enrages his adopted son, Colman, leading him to collude with a tabloid journalist. Besieged by the press, his widow Millie flees to a remote Scottish village, where she seeks solace in memories of their marriage. The reminiscences of those who knew Joss Moody render a moving portrait of a shared life founded on an intricate lie, one that preserved a rare, unconditional love.

Magali Le Huche - Paco ​y el rock
¡Acompaña ​a Paco a en su gira más roquera! ¡A Paco le encanta el rock! Coge su guitarra y se va a Londres, la ciudad del rock. Pero…¿conseguirá hacer realidad su sueño, grabar un disco?

Nina LaCour - Inte ​vem som helst
Colby ​ska vara roadie åt bandet The Disenchantments under en vecka på sommaren efter gymnasiet. En av de tre bandmedlemmarna är Bev, som han är bästis med i en evighet. Han och Bev ska åka i väg till hösten, alla andra ska plugga vidare på college, men inte de. De ska hänga runt i Europa i ett år. Colby har ägnat oändliga timmar åt att planera året, och han är grymt peppad. Fast det är inte Bev. Hon har ångrat sig, och just när turnén börjar berättar hon att hon sökt in på college istället. Colby är besviken, arg och hjärtekrossad, men han biter ihop, det här ska ju bli en fantastisk sommar. Om att bli vuxen, om att växa ifrån varandra, om att tvingas inse att vissa drömmar aldrig kommer att bli verklighet, om att gå sin egen väg. En roman att känna igen sig i, full av humor, allvar och karaktärer man blir helt förtjust i. Inte vem som helst är Nina LaCours andra roman. 2012 kom Jag går dit du går.

Jennifer Ann - Broken ​Little Melodies
Music ​was his first love. Hers was the lanky boy from summer camp with a beautiful voice and starlit green eyes. Isabelle and Roman thought they’d be together until the end of time. Then fate proved an orphan from the West Coast couldn’t have a future with a wealthy New Yorker hiding the scars of an abusive home. Five years after their hearts are broken, fate strikes again when they’re reunited as a waitress headlining a bar-band, and a successful rockstar kicking off his first tour. Even though the past nearly destroyed them both, the attraction is stronger than ever, and Roman refuses to let a second chance with the girl he promised to love forever slip away. But picking at old wounds proves to be dangerous when the reasons they were driven apart as kids won’t stay buried forever.

Karen Stivali - Moment ​of Fate
Bryan ​Dane’s been living the dream—photography student by day, up-and-coming rocker by night. His summer goals are to earn his last few credits, graduate from NYU, spend as much time in the recording studio as possible, and survive the next few months without sex so he can complete his yearlong goal of self-imposed celibacy. Everything is on track, until he meets Oliver Newcastle. For years Oliver planned a marriage of convenience with his high school BFF, but now that she’s fallen in love for real, with someone else, it’s no longer convenient. So Oliver came out to his family, quit his job, and left small-town New England for NYC, an intensive summer study program, and a chance to find his own happiness. From the moment they meet the sexual tension between Bryan and Oliver sizzles. But Bryan wants no part of a relationship, and Oliver wants to sew his wild oats—he just isn’t sure how. Oliver seeks Bryan’s help navigating the NYC gay scene, which throws them together in increasingly more sexual situations until they can no longer deny they're hot for each other. Bryan is desperate to keep things simple, but fate might have other plans.

Kathleen Ann Goonan - Mississippi ​Blues
The ​journey of Verity across the wonderfully altered landscape of mid-America began in Queen City Jazz: "A dizzying novel that takes full advantage of the creative potential of nanotech," said The New York Times. Now it continues down the river in Mississippi Blues. Verity takes the wildest cast of characters since Philip José Farmer's Riverworld, both living and resurrected, down the river to possible salvation in New Orleans and beyond in a great SF epic.

Kelly Oram - A ​mint aszkéta
Emlékeztek ​még Valerie-re, akit mindenki őrültnek nézett, mert a házasságig meg akarta őrizni szüzességét? Na és Kyle Hamiltonra, az ellenállhatatlanul szexi rocksztárra, aki ugyancsak felfigyelt erre a nem mindennapi elhatározásra, de még inkább Valra? Négy év telt el mindezek óta. Valerie kész nő lett, csábítóbb és önfejűbb mint valaha. A frissen szinglivé vált Kyle pedig rájött arra, hogy az egyetlen nő, aki valójában érdekli, nem más, mint Val. Ezért meghozza élete legdurvább döntését: átáll az önmegtartóztató életmódra, csakhogy a lány közelében lehessen. Szűz Val játékszabályai szerint játszani azonban egyre nehezebb és nehezebb… Kyle szinte az őrület határán van, de végül rájön arra, mi az, ami még a szexnél is fontosabb, mi az, amire megéri várni.

Covers_197381
2

Ismeretlen szerző - De ​ki adja vissza a hitünket?!
"Itt ​van a jól ismert >>bolsevik<< szó. Ők voltak azok a >>többségi<< kisebbség, amely aztán háromnegyed évszázadra rátelepedett a világra. No de mégis? Mi az, hogy >>más<<? Én például rendkívüli nyugalommal viselem azt, hogy más vagyok. Igen, én más vagyok. Nem csak mondom magamról. És nem abban az értelemben vagyok más, hogy - mondjuk - magyar vagyok, vagy keresztény vagyok, vagy alacsony vagyok, vagy szőke vagyok (lassanként inkább ősz), zeneszerző vagyok. Vagy hogy sok mindenben mást gondolok a magyarság múltjáról és lehetséges jövőjéről, mint honfitársaim többsége (inkább úgy mondom: látható és hallható többsége). Ilyen szempontból tökéletesen illeszkedünk egymással, én és a másság apostolai. Természetes, hogy ők mások, hiszen alapvetően én is más vagyok,mint ők. Erre mondom, hogy a >>másság<< nézőpont kérdése. Ha valamit-valakit a másik oldalról nézek, akkor az illető dolog vagy személy természetesen más. Ha azonosról, akkor viszont nem más, hanem hasonló. Számomra mindebből egyetlen dolog az érdekes, hogy a másság kultuszra épített filozófia úgy baromság, ahogy van. Két másság között mi a különbség? Van különbség? Igen van, persze. A baj nem is itt kezdődik. Hanem ott, amikor valaki azt is meg akarja határozni, hogy ő a jó >>más<<, te viszont a rossz >>más<< vagy." - mondja Szörényi Levente a kötetet záró beszélgetésben Kocsis L. Mihálynak.

Heidi Cullinan - Fever ​Pitch
Aaron ​Seavers is a pathetic mess, and he knows it. He lives in terror of incurring his father’s wrath and disappointing his mother, and he can’t stop dithering about where to go to college—with fall term only weeks away. Ditched by a friend at a miserable summer farewell party, all he can do is get drunk in the laundry room and regret he was ever born. Until a geeky-cute classmate lifts his spirits, leaving him confident of two things: his sexual orientation, and where he’s headed to school. Giles Mulder can’t wait to get the hell out of Oak Grove, Minnesota, and off to college, where he plans to play his violin and figure out what he wants to be when he grows up. But when Aaron appears on campus, memories of hometown hazing threaten what he’d hoped would be his haven. As the semester wears on, their attraction crescendos from double-cautious to a rich, swelling chord. But if more than one set of controlling parents have their way, the music of their love could come to a shattering end. Warning: Contains showmances, bad parenting, Walter Lucas, and a cappella.

Mészöly Ágnes - A ​fiú, akit elvarázsolt a zene
A ​kisfiút, akit Bartók Bélának hívtak, elvarázsolta a zene. Azt akarta, hogy mások is megismerjék azt az örömöt, amit a hangok harmóniája nyújt. Egy életre elkötelezte magát a muzsika mellett, írt zenét felnőtteknek és gyerekeknek, tanulni vágyóknak és hangszeren gyakorlóknak. ___A kisfiú, akit népdallal altatott el az édesanyja, felnőve a vidéket járta és gyűjtötte, mentette, rendszerezte a magyar népdalkincset. ___A kisfiú, akit első fellépése után csokorba kötött édességgel leptek meg a barátai, később beutazta Európát és Amerikát, koncerteket adott a világ nagyvárosaiban. A kisfiú, aki esténként a cselló és a zongora hangjaira aludt el, valóra váltotta minden álmát.

Anna Zabo - Syncopation
Twisted ​Wishes front man Ray Van Zeller is in one hell of a tight spot. After a heated confrontation with his bandmate goes viral, Ray is hit with a PR nightmare the fledgling band so doesn’t need. But his problems only multiply when they snag a talented new drummer—insufferably sexy Zavier Demos, the high school crush Ray barely survived. Zavier’s kept a casual eye on Twisted Wishes for years, and lately, he likes what he sees. What he doesn’t like is how out of control Ray seems—something Zavier’s aching to correct after their first pulse-pounding encounter. If Ray’s up for the challenge. Despite the prospect of a glorious sexual encore, Ray is reluctant to trust Zavier with his band—or his heart. And Zavier has always had big dreams; this gig was supposed to be temporary. But touring together has opened their eyes to new passions and new possibilities, making them rethink their commitments, both to the band and to each other.

Igor Markevitch - Befejezett ​jelen
"... ​életem hitvallása lett, hit elsősorban a zenében, hit a művészet etikusságában, hit az emberben" - ez volt ars poeticája a főúri ukrán családból született, gyerekkorától Svájcban élő nagy muzsikusnak. Párizsban tanult, ott kapcsolatba került a húszas-harmincas évek művészvilágának leghíresebb figuráival. Fiatal volt, tehetséges - szerették. Barátjának mondhatta Szergej Gyagilevet és Coco Chanelt, Stravinskyt és Cocteau-t. Nizsinszkij lányát, Kyrát vette feleségül - itt Budapesten: a menyasszony nagyszülei, Márkus Emília és férje rendezték az esküvőt. De ismert olyan érdekes személyeket is, mint Liszt Ferenc unokája, Gravina grófné, azaz Blandine von Bülow. Többszörösen kár, hogy a karmesternek, embernek, írónak egyaránt kiváló Igor Markevitch életrajzának csak ez az első része, a "Múlt" készült el: véget ér a második világháború kitörésével. A "Jelen" megírásában halála megakadályozta.

Kollekciók