Ajax-loader

kollekció: Vallás, mitológia

“Vasárnap ne lopj, ne verj meg senkit, mert hat nap mindenre elegendő.”
(Rejtő Jenő)


Dudás Diána - Az ​én szcientológia sztorim
Amióta ​képes vagyok beszélni életem elmúlt öt évéről, amit a szcientológiában töltöttem, két kérdés mindig előjön. „A két diplomáddal hogyan vehetted be ezt a marhaságot?” Ezért született meg ez a könyv: úgy éreztem, azzal, ha az elejétől a végéig elmesélem az egész történetet, őszinte és teljes választ tudok adni nemcsak erre a kérdésre, de például arra is, hogy: Milyen vallás az, ahol a pénz az isten? Milyen közösség az, ahol ha bajba kerül az egyik hívő (és nincs pénze), akkor magára hagyják? Hogyan szippantja be a rendszer az áldozatait, és forgatja ki mindenükből őket? Mi a szcientológia valójában, és van-e ellenszere? „Nem félsz, hogy ebből valami bajod lesz?” Nem, már nem félek. Féljenek azok, akik mások reményeit, vágyait, illúzióit és jóindulatát kihasználva tönkreteszik őket lelkileg és anyagilag egyaránt. Dudás Diána www.dudasdiana.hu

Edmund Jacoby - Mythen ​und Sagen des Nordens
In ​den Sagen um König Artus oder die Nibelungen klingt der keltische Mythos von Avalon, klingen die germanischen Göttermythen noch nach. Diese Sagen gehen auf die Zeit zurück, in der Briten und Sachsen, Hunnen und Burgunder, Wikinger und Franken gegeneinander kämpften. Die Helden dieser Kämpfe sind die Protagonisten der großen Literatur des Mittelalters, Mythen und Sagen die wichtigste Inspirationsquelle moderner Fantasy-Literatur. Edmund Jacoby erzählt die 50 wichtigsten Mythen und Sagen des Nordens und analysiert sie. Über den Autor und weitere Mitwirkende EDMUND JACOBY (* 1948) studierte Philosophie und Geschichte in Tübingen, Paris und Frankfurt am Main. Er promovierte mit einer Arbeit über das Verhältnis von Marx und Hegel.

Jorge Bucay - De ​la ignorancia a la sabiduría
«Sólo ​si me siento valioso por ser como soy, puedo aceptarme, puedo ser auténtico, puedo ser verdadero.» Jorge Bucay En esta nueva edición, el autor nos propone, mediante agudas reflexiones, ingeniosos cuentos y reveladoras observaciones tomadas de la vida cotidiana, un recorrido cuya meta es la sabiduría. Para Jorge Bucay, nadie está obligado a emprender el largo camino que lleva de la ignorancia al saber. Porque dicha ruta es una posibilidad, algo que estamos en libertad de tomar o rechazar. De hecho, hay personas que prefieren no hacer este viaje. Y es que abordar el tren que nos conducirá al conocimiento (de nosotros mismos, de los demás, del mundo) supone la decisión de dejar atrás las certezas tranquilizadoras, las verdades heredadas y los saberes establecidos por la costumbre.

Ricardo Gómez - El ​fuego de Prometeo
Los ​dioses encargaron a Prometeo y a su hermano que crearan unos seres parecidos a ellos, aunque mortales. Y ambos, con barro, hicieron cientos de animales. Pero, un día, Prometeo modeló a los seres humanos, les infundió vida y les entregó el fuego. Y eso era más de lo que los dioses estaban dispuestos a tolerar.

Ricardo Gómez - Los ​trabajos de Hércules
Hércules ​es un niño especial que tiene una fuerza prodigiosa. Sin embargo, la diosa Hera está empeñada en hacerle la vida imposible. Para conciliarse con ella, Hércules va a tener que llevar a cabo doce encargos, cada cual más difícil: matar al león de Nemea, limpiar el estiércol de los establos de Augías, vencer a la hidra de Lerna...

Ricardo Gómez - El ​Minotauro y el laberinto
El ​dios Poseidón, ofendido con el rey Minos por no ser capaz de reconocer la ayuda que le prestó al vencer a sus enemigos, lo castiga condenando a su esposa a dar a luz a un niño monstruoso, con cuerpo de hombre y cabeza de toro. Con los años, el Minotauro se vuelve peligroso, y para evitar que ataque a los habitantes de la ciudad, es encerrado en un laberinto.

Ricardo Gómez - Los ​viajes de Ulises
Con ​buen viento, las naves de Ulises habrían tardado solo tres o cuatro días en regresar desde Troya hasta Ítaca, tras la famosa batalla. Sin embargo, el dios Poseidón desvió corrientes y provocó tormentas haciendo que Ulises recorriera islas y puertos por todo el Mediterráneo. Librarse de magas, cíclopes y sirenas, y sortear muchos otros peligros, alargó su viaje de regreso diez largos años.

Ricardo Gómez - Orfeo ​y Eurídice
El ​canto de Orfeo cautivaba a flores, animales, ninfas o fornidos guerreros. Un día, el joven conoció a la bella Eurídice, y se enamoraron. Pero su felicidad no iba a durar mucho, por culpa de los celos de Aristeo y la desafortunada mordedura de una víbora, que mató a su amada. Desolado, Orfeo se propuso bajar a los infiernos con la intención de rescatarla.

Haemin Sunim - Azok ​a dolgok, amiket akkor is szerethetsz, ha tökéletlenek
"Amikor ​elkezdesz önmagaddal törődni, a világ is méltónak talál majd a törődésre..." Az Azok a dolgok, amiket akkor látsz, ha lelassítasz nemzetközi bestseller e csodálatos folytatásában a zen buddhista szerzetes, Haemin Sunim megtanít arra, hogyan szeresd önmagad, az életed és annak valamennyi szereplőjét - minden tökéletlenségével együtt. Felgyorsult világunk rengeteg nehézséget és kihívást állít elénk. Mindannyian máshogy reagálunk az élet nehézségeire. Sokan befelé fordulunk, és hátat fordítva a problémáknak a munkába temetkezünk, azt reméljük, hogy ettől mi és szeretteink is boldogabbak leszünk. Sajnos azonban ez a stratégia legtöbbször zsákutcába vezet. Gondoljunk csak bele, hogyan akarunk másokkal törődni, ha mi magunk nem vagyunk rendben? Még a repülőgépen is azt a tanácsot adják, hogy az oxigénmaszkot először magunkra tegyük fel, mielőtt a körülöttünk lévőkön segítenénk! Haemin Sunim, akinek bölcsességével világszerte megismerkedhettek olvasói, új kötetében fontos dologra igyekszik ráirányítani figyelmünket. Csak akkor tudunk együttérző, teljes értékű és elégedett kapcsolatot ápolni a partnerünkkel, családunkkal és barátainkkal, ha elfogadjuk önmagunkat, a hozzánk tartozó hibákkal együtt. A több mint harmincöt színes, meditatív illusztrációval kiegészített könyvben szemet és szívet gyönyörködtető módon elevenednek meg azok a dolgok, amiket akkor is szerethetsz, ha tökéletlenek. A szerző gondolatai valódi felüdülést jelenthetnek számodra, ha egy kis pihenésre vágysz a rohanó hétköznapok sodrásában.

Katherine Paterson - Who ​Am I?
Who ​am I? explores with young readers what it means to be a child of God. Within the context of biblical teaching and the Christian faith, Katherine Paterson discusses common, basic questions that she herself has grappled with for a long time: Where in the World is God? What about Me? Where Do I Belong? Who is My Neighbor? What Is My Purpose? In exploring these questions, Paterson relates significant experiences from her own life and tells many other stories showing how God loves us and leads us through life’s challenges.

Mary Renault - The ​King Must Die
A ​spellbinding blend of myth, legend, history and imagination, here is Mary Renault's famous novel of Theseus, a prince of ancient Greece said to have been conceived of a union between a royal priestess and the powerful god Poseidon. It is the story of a boy in search of his heroic birthright; of a young man whose strange moira, or fate, was to be revealed in the deadly bull ring and decadent courts of Crete, in the arms of women royal and lowly, in extraordinary adventures that challenged his passion, wit and daring, and in strange kingdom where the mother goddess ruled as queen and the king was a lustily pampered consort condemned to death at the end of his year's reign...

Ken Follett - A ​katedrális
A ​világszerte népszerű Ken Follett legsikeresebb regénye. A cselekmény a középkorban, a XII. századi Angliában játszódik. A könyv oldalain középkori világ kel életre, mely színes, mint egy festmény, és mozgalmas, mint egy jó film. Olvasása közben belemerülünk a háború borzalmaiba, átélhetjük a zsarnokok önkényeskedéseit, a hideg kőpadlókon zajló forró ölelkezéseket, kínzást, gyilkosságot és a szerzetesi élet keserveit. A cselekmény egy katedrális építése körül bonyolódik, melyért Benedek-rendi szerezetesek küzdenek szinte az egész világgal és még saját, féltékeny egyházukkal is. Mindez egy polgárháború közepén; körülöttük vér, ármány és szerelem.

Nagy Izabella - A ​menny innenső oldalán
„Van ​az úgy, hogy minden összezavarodik, szinte egyszerre: mintha kihúznák az ember lába alól a talajt. Sokat gondolkoztam, mi késztethet egy embert arra, hogy otthagyja az otthonát, az országát, a gyökereit? S ha egy középkorú nőről van szó hat gyerekkel, egy halott férjjel, és egy szökős kutyával?” A hat gyereket nevelő Julie – Júlia – Horvátországban köt ki, egy csendes tengerparti öbölben, ami attól fogva, hogy odaköltöznek, már nem is olyan csendes. Ám a kissé „szeleburdi család” igazi kavalkádja akkor kezdődik, amikor az asszony lecsokifagyizza fehér blúzát egy horvát fiatalember mosolyától. A biztosnak tűnő menekülési kísérlet így kizökken a kerékvágásból. S hogy hogyan talál újra biztos nyomra, az nemcsak a nő és a férfi bonyolódó kapcsolatán, hanem egy egész kapcsolathálón és Isten feltétel nélküli szeretetén múlik. Nagy Izabella első regénye nemcsak írói tehetségről, hanem a kapcsolatok ábrázolásának derűs és empatikus készségéről is árulkodik. Így az olvasó könnyen belefeledkezik a történetbe, ami igazából bárhol megtörténhet, csak legyen hozzá egy napos tengerpart. Mert „minden országnak kellene napos tengerpartjának lennie”. Vagy legalább a tenger emlékének, a tenger vonzásának, az Isten felé való tengernyi vágynak.

Böjte Csaba - A ​lélek lélegzetvétele
"Átnézve ​2018 eseményeit, felemelve népem nagy fazekáról a fedelet, úgy látom, hogy mindenből van bőségesen. Ma nem pénzből, ruhából, házból, autóból, továbbtanulási lehetőségből vagy akár szabadságból van kevés, hanem élő hitből, mindent beragyogó reményből, életünket megújító szeretetből, igen, egyszóval - én úgy látom - ma Istenből van kevés. 2019-re éppen ezért én a magam és a népem számára nem az ajándékot, hanem az Ajándékozót kérem. Nem bölcs tanítást keresek, hanem Mestert, magát a Tanítót szeretném megismerni, megismertetni veletek. Talán nem tévedek, ha azt mondom, hogy nem gazdagságra vágyunk, hanem az egyetlen igaz értéket, Istent szeretnénk átölelni, mert nélküle semminek semmi értelme nincs." Csaba testvér

Covers_288442
Emlékezz! Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Emlékezz!
Hatvan ​évvel ezelőtt zajlott le a magyar - és az egyetemes történelem - egyik legtragikusabb eseménysora, ami nem csupán a 20. századnak, de még a 2. világháború poklának is a legszégyenteljesebb fejezete volt. A vészterhes szó - a soá, avagy holokauszt - általánosan ismert. Az, hogy milyen borzalom húzódik meg mögötte, sajnos már korántsem. Pedig - akárhány év is telt el azóta - emlékezni kell. szembe kell nézni a múlttal. Fel kell tárni és meg kell ismerni a jóvá nem tehető szörnyűségeket, tisztázni kell körülményeit, annak érdekében, hogy mindig, minden felnövekvő nemzedék szembesülhessen azzal, aminek egyszer sem szabadott volna megtörténnie, mégis megtörtént. Ez a törekvés vezette a kötet összeállítóit. A Holocaust, az esztelen és embertelen pusztítás Magyarországot többszázezer hazáját szerető, magát magyarnak valló és érző, dolgos, becsületes polgártól fosztotta meg. Amikor az ország az áldozatokra emlékezik, erről éppúgy nem szabad megfeledkezni, mint az egyéni tragédiákról, a családok széthullásáról, a mindörökre megváltozott emberi kapcsolatokról, a túlélők életen át kísértő emlékeiről. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma ezért is tartotta kötelességének, hogy hozzájáruljon a kötet megjelenéséhez. reméljük, a közzé tett dokumentumok segítik az emlékezést, mementóként felidézni mindazt, ami hozzásegíthet ahhoz, hogy az ordas eszmék soha többé, még gondolatként se bukkanhassanak fel és mindörökre a történelmi múltba vesszenek.

André Frossard - Van ​egy másik világ
André ​Frossard a huszadik század legkiemelkedőbb konvertitái közé tartozik. Gyökerei, ha nem ismernénk nagyszerű műveit, azt mondhatnánk, látszólag ellentmondásos talajból táplálkoznak: apja a Francia Kommunista Párt első főtitkára volt, apai nagyapja zsidó családból származott, anyai nagyszülei pedig protestánsnak vallották magukat. A szerző "Van Isten, találkoztam vele" című könyvében - mely hazánkban is nagy sikert aratott - elbeszéli, hogyan lett elkötelezett ateistából istenhívő, majd keresztény. Ennek az önvallomásnak a folyatatása e mű, melyben Frossard a megtérését követő évtizedet ismerteti a maga egyéni és utánozhatatlan stílusában. Az írás inkább elmélkedések sorozat élethelyzetek, lelkiállapotok fölött, mintsem szabályszerű életrajz. Talán ebben rejlik sikerének titka is: az olvasmányosság, az életszerűség és a keresztény lelkiség kimagasló gondolatai nagyszerű egységgé kovácsolódnak a könyvben. Azok, akik olvasták a "Van Isten, találkoztam vele" című művet, bizonyára örömmel veszik kézbe a "francia lelkiismeret éber őrének" újabb alkotását.

Erwin Raphael McManus - Az ​utolsó nyílvessző
„Isten ​akarata nem térkép, hanem gyufa.” Tüzes stílusban, lángra lobbantó szenvedéllyel tanít legújabb könyvében Erwin Raphael McManus. A Los Angeles-i Mosaic gyülekezet vezető lelkésze a saját példáján és olykor egészen mélyről indult sikeres barátai történetein keresztül sarkall minket egy el nem szalasztott életre. Meggyőződése, hogy mindenkinek egyedi, személyre szabott hivatása van, és Isten mindegyikünket céllal teremtette. És biztos abban is, hogy a legtöbben alábecsüljük, amit Isten valójában véghez akar vinni bennünk és általunk. Arra buzdít, döntsük el, miért élünk, a jövőt válasszuk a múlt helyett, ne hagyjuk, hogy az élet elmenjen mellettünk, és kibontakozásunkhoz találjuk meg az embereinket, akikkel kitartunk egymás mellett. Mert az életünk múlik ezen. És nem csak a miénk.

Timothy Keller - Gyülekezet ​a központban
Miért ​nem növekszik a gyülekezetünk? Hogyan vonzhatnánk be posztkeresztény kortársainkat? Timothy Keller fogódzókat ad a gyülekezeteket körülvevő kultúra eléréséhez. Az evangélium korszerű, mégis radikálisan biblikus képviseletét saját környezetünkre szabottan kell megélnünk. Az átfogó szakirodalmi és gyakorlati ismeretekre alapozott mű gerincét az evangéliumközpontúság, a városközpontúság és a mozgalmi jelleg hármasa adja. Nem receptet kínál, hanem gondolkodásmód-váltást sürget a keresztények körében, hogy a kegyelem és Krisztus helyettes áldozatának jó híre, az evangélium valóban eljuthasson a ma emberéhez.

Sally Ann Wright - Isten ​hozott!
Hogyan ​ünnepelhetnénk szebben egy gyermek születését, mint hogy hálát adunk érte Teremtőjének, és megörökítjük életének eseményeit? Ebben a szép babanaplóban az alkalomhoz illő imádságok és bibliai idézetek mellett helyet kap az ultrahangfelvételtől a családfán keresztül az első nyaralásig minden, amit a szülők fontosnak tartanak.

Nnedi Okorafor - A ​halálmegvető
A ​posztapokaliptikus Afrika egyik vidékén népirtás zajlik, törzsek vére áztatja a földet. Egy nő, aki túlélte a faluja földig rombolását, és akit megerőszakolt az ellenség tábornoka, a halálban reménykedve a sivatagba megy. Kilenc hónappal később azonban életet ad egy dühös csecsemőnek, kinek haj- és bőrszíne a helyi törzsektől eltérően a homokra emlékeztet. A nő meg van győződve arról, hogy a lánya más – különleges –, ezért elnevezi Onyesonwunak. A név ősi nyelven azt jelenti: halálmegvető. Onyesonwu már gyerekként rájön, hogy a fogantatása körülményei testi és társadalmi bélyeget nyomtak rá. A többiek szemében ő egy ewu, vagyis az erőszak szülötte, félfajzat és számkivetett, akiről az emberek úgy tartják, hogy erőszakos életre van kárhoztatva. Ám Onyesonwu nem átlagos ewu: már gyerekként is kezd megmutatkozni egyedülálló varázsereje. Idővel egyre jobban kiteljesednek a képességei, és amikor véletlenül látogatást tesz a szellemek birodalmába, megtudja, hogy egy nagyhatalmú varázsló próbál az életére törni. Onyesonwu először kétségbeesetten próbál elrejtőzni leendő gyilkosa elől, ám a természete ezt nem hagyja. Így elindul végül egy olyan úton, aminek a végén harcossá válhat. Hogy beteljesítse sorsát, meg kell küzdenie a természettel, hagyományokkal és történelemmel, az igaz szerelemmel és kultúrája spirituális rejtelmeivel. Egyaránt várnak rá veszélyes kihívások egy olyan jövőbeli Afrikában, ahol látszólag soha semmi nem változott – és olyan földöntúli síkokon, melyeknek a létezéséről ugyan sokan tudnak, de csak nagyon kevesen képesek járni rajtuk. Nnedi Okorafor 2010-ben megjelent és azóta korszakos jelentőségűvé vált regénye helyezte fel az afrikai tematikájú műveket az SFF műfajának térképére. _A halálmegvető_ 2011-ben megkapta a rangos World Fantasy-díjat, de jelölték a Nebulára és Locusra is, az HBO pedig már dolgozik a televíziós sorozaton, aminek George R. R. Martin a vezető producere.

Christian A. Schwarz - A ​Lélek ajándékainak 3 színe
Hogyan ​ismerhetjük fel, hogy istentől milyen ajándékokat, adományokat, képességeket kaptunk? Mit jelent Krisztus testének tagjaként a gyakorlatban használni azokat, és teret engedni életünkben azoknak a lehetőségeknek, amelyekkel Isten megajándékozott bennünket? És milyen kézzelfogható változásokra számíthatunk ennek eredményeképpen? A szerző a Lélek személyre szabott ajándékainak felfedezésére és kibontakoztatására invitálja olvasóit, melyek önmagunk, kapcsolataink és közösségünk fejlődésének is fontos eszközei lehetnek. A _Lélek ajándékainak 3 színe_ sorozat első kötete, melyet _A szeretet 3 színe_ , _A lelkiség 3 színe_ , _A vezetés 3 színe_ ,valamint _A közösség 3 színe_ követ majd. Christian A. Schwarz Németországban élő evangélikus teológus, a Természetes Közösségfejlődés Intézetének (The Institute for Natural Church Development) alapítója és elnöke. A kilencvenes évektől kezdődően máig 86 ország több mint 70 ezer közösségét vizsgálta meg. Kutatásának eredményei a "3 szín"-könyvek, valamint az _NCD Állapotfelmérés_, amely az NCD magyarországi Nemzeti Partnerén keresztül érhető el. Írásait több mint 40 nyelvre fordították le.

Ismeretlen szerző - A ​magyar katolikus püspökkari tanácskozások története és jegyzőkönyvei 1945-1948 között
A ​püspökkari konferencia intézménye Magyarországon a rendi hagyományokban gyökerezve fokozatosan alakult ki, a 19. században már rendszeresen megtartották és azokról 1892 óta jegyzőkönyveket vezettek. A protocollumok a magyar katolikus egyház 19-20. századi történetének legfontosabb forrásai. Az 1919-től 1944-ig, valamint az 1945-től 1948-ig terjedő időszak jegyzőkönyveit 1992-ben, illetve 1996-ban Beke Margit, az 1949-1965 közötti periódus püspökkari tanácskozásainak dokumentumait 2008-ban Balogh Margit adta közre. A második világháborút követő három év anyagát tartalmazó kötet mára hiánycikké vált, ami önmagában indokolná az újrakiadást. Ezúttal azonban sor került a dokumentumok kiegészítésére és jegyzetelésére is. A magyar katolikus püspökkari tanácskozások története és jegyzőkönyvei 1945-1948 között című forráskiadvány bevezető tanulmánya, a dokumentumok összegyűjtése és sajtó alá rendezése újfent Beke Margitnak, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Egyháztörténeti Bizottsága elnökének az érdeme. A jegyzőkönyvek pontosan visszatükrözik: miként élte meg a katolikus egyház a sorsdöntő politikai változásokat és milyen választ adott a felszínre került társadalmi problémákra.

Richard Holloway - A ​vallás rövid története
E ​könyv az ősidőktől napjainkig mutatja be a vallás sokféle megnyilvánulását, rendkívül tömören és olvasmányosan ragadja meg az egyes vallások alapvető lényegét. A kötet nemcsak a közismert világvallásokat (hinduizmus, buddhizmus, zsidóság, kereszténység, iszlám) tárgyalja, hanem a kisebb, kevésbé ismert hitelveket is, például a dzsáinizmust, a zoroasztrizmust vagy a modern egyházakat és szektákat, így például a hetednapi adventistákat, jehovistákat, scientológusokat stb. A legtöbb vallástörténeti összefoglalóval ellentétben nem kronologikusan, az egyes vallásokat külön-külön tárgyalva teszi ezt, hanem problémacentrikusan, a különböző vallások eltérő nézőpontjaira, az emberen túli abszolútum különféle megragadási kísérleteire helyezi a hangsúlyt. Legfőbb kérdésfeltevése a vallás mibenlétére irányul, valamint azt vizsgálja, hogy az egyes korszakok és kultúrák milyen módokon kérdeztek rá az isteni lényegre, hányféleképpen és milyen perspektívákból igyekeztek válaszokat találni a világ működésének és működtetőjének problémájára. A mű külön érdekessége, hogy a vallás lehetséges jövőjét is vizsgálja, és olyan, napjainkban speciálisan aktuális kérdéseket is érint, mint például a fundamentalizmus problémája.

Richard Holloway - A ​vallás rövid története
E ​könyv az ősidőktől napjainkig mutatja be a vallás sokféle megnyilvánulását, rendkívül tömören és olvasmányosan ragadja meg az egyes vallások alapvető lényegét. A kötet nemcsak a közismert világvallásokat (hinduizmus, buddhizmus, zsidóság, kereszténység, iszlám) tárgyalja, hanem a kisebb, kevésbé ismert hitelveket is, például a dzsáinizmust, a zoroasztrizmust vagy a modern egyházakat és szektákat, így például a hetednapi adventistákat, jehovistákat, scientológusokat stb. A legtöbb vallástörténeti összefoglalóval ellentétben nem kronologikusan, az egyes vallásokat külön-külön tárgyalva teszi ezt, hanem problémacentrikusan, a különböző vallások eltérő nézőpontjaira, az emberen túli abszolútum különféle megragadási kísérleteire helyezi a hangsúlyt. Legfőbb kérdésfeltevése a vallás mibenlétére irányul, valamint azt vizsgálja, hogy az egyes korszakok és kultúrák milyen módokon kérdeztek rá az isteni lényegre, hányféleképpen és milyen perspektívákból igyekeztek válaszokat találni a világ működésének és működtetőjének problémájára. A mű külön érdekessége, hogy a vallás lehetséges jövőjét is vizsgálja, és olyan, napjainkban speciálisan aktuális kérdéseket is érint, mint például a fundamentalizmus problémája.

Robert Holdstock - The ​Iron Grail
Book ​Two of The Merlin Codex, the compelling sequel to the bestselling Celtika. ‘The first is a man who needs you and will use you. He will weaken you dangerously. The second is a man you betrayed, though you believe otherwise. He wishes to kill you and can do so easily. The third is a ship that is more than a ship. She grieves and broods. She will carry you to your grave.’ These three warnings greet Merlin on his return to Alba, the future England, to the deserted fortress of Taurovinda – the Hill of the White bull. He is not the only one making the journey: Urtha, High King of the Cornovidi, is coming home to reclaim his stronghold. And Jason is coming to seek his younger son Kinos, ‘the Little Dreamer’, hiding somewhere in the Celtic kingdom. He sails on Argo, resurrected after seven centuries. But Urtha’s fortress has been taken by warriors from Ghostland; they claim it as their own. There will be war against the Otherworld. Robert Holdstock weaves myth and history into a fabulous tale of honour, death and magic. Characters both mythic and tragic, strange and yet oddly familiar, take on a life of their own. And at the centre, moving along his never-ending path, is Merlin himself, an enchanter in the prime of his life, reckless, curious, powerful, yet a stranger to his own past – a past that is catching up with him.

Chloe Benjamin - A ​halhatatlanok
1969-ben, ​New York City Lowe East Side-ján terjed a hír egy rejtélyes nő érkezéséről, egy utazó médiumról, aki állítja, hogy bárkinek meg tudja mondani a halála időpontját. A Gold gyerekek - négy kamasz az öntudatosság fordulópontján - ennek hallatára ki is szöknek, hogy szembesülhessenek a jövőjükkel. A jóslatok a következő öt évtizedről szólnak. Az aranyifjú Simon elszökik a nyugati partra, hogy a '80-as évek San Franciscójában keresse a szerelmet; az álmodozó Klara egy Las Vegas-i bűvész lesz, a valóság elködösítése, a fantáziák és illúziók megszállottja; a legidősebb fiú, Daniel háborús orvosként próbál biztonságra lelni 9/11 után; a könyvmoly Varya beleveti magát a hosszú élet rejtélyeinek kutatásába, és próbára teszi a tudomány és a halhatatlanság közti vékony vonalat. Elsöprő regény figyelemre méltó ambícióról és mély érzelmekről. A halhatatlanok a sors év választás, valóság és illúzió, jelen élet, világ és a következő közti határokat vizsgálja. Mélyen megrendítő testamentuma ez a történet erejének, a hit természetének és a család hajthatatlan vonzásának.

Sue Johnson - Kenny Sanderfer - Kapcsolatra ​teremtve
Isten ​úgy teremtett minket, hogy elszántan keressük az összetartozás és a bensőséges kapcsolat lehetőségét, mégis sokszor kitartunk amellett, hogy azok az egészséges emberek, akik nem szorulnak rá másokra. A kötődési igényeink a számunkra fontos kapcsolatainkban olyan cselekedeteinket irányító rejtett indítékokként vannak jelen, melyeket nyíltan csak ritkán vállalunk fel. Az érzelmeink pontosan elárulják, mire van szükségünk, ha képesek vagyunk odafigyelni rájuk és iránytűként használni őket. A szerelmünkkel megélt kötődést elősegítő pillanatok általában erősítik a teremtett világ és a Teremtő jóságába vetett hitünket. A keresztény hit és az emberek közti szeretetkötelékek találkozása egyfajta szent körforgást eredményez, melyben a hit erősíti a másik iránti szeretetet, a számunkra fontos személy iránti szeretet pedig növeli a hitünket. A könyvben találkoznak a modern, kutatásokra alapuló párterápiás ismeretek a régóta ismert keresztény igazságokkal; találkozik egy kötődés alapú pszichológiai emberkép a Biblia emberképével.

Ines Belski Lagazzi - Albert ​Schweitzer
Egy ​olyan rendkívüli ember történetével ismerkedhet meg a Kedves Olvasó, akit méltán illet meg a "korszakalkotó" jelző. Elzász szülötte, a teológia és a filozófia professzora, szemináriumi igazgató, zeneművész, Bach muzsikájának ragyogó tolmácsolója. Amikor eléri harmincadik életévét, úgy dönt, hogy embertársainak közvetlen szolgálatát választja hivatásul. Elhatározása, amely sokak szemében múló szeszélynek tűnt csupán, valójában titokzatos válasz volt egy hasonlóképpen titokzatos hívásra, s így lemond már-már körvonalazódó nyugodt jövőjéről. Nyolcévi megfeszített tanulás után megszerzi az orvosi doktorátust, közben a trópusi betegségek gyógyítására szakosítja magát. Egyenlítői Afrikába utazik, "a föld legegészségtelenebb pontjára", s az akkor még francia Gabonban kezdi meg működését. Kezdetleges eszközökkel, csak mély hitétől és feleségének megértő szeretetétől támogatva kórházat hoz létre, s a négerek ezreit gyógyítja. Igazi misszionárius, aki nem fárad bele, hogy a békét, az emberek testvériségét, "az élet tiszteletét" hirdesse két iszonyú háborút megélt világunkban. Mindvégig alázattal és magasztos céljához híven engedelmeskedik a krisztusi szeretet parancsának. "Olvastam abból a nyomorúságból, amely a szűz erdőségek bennszülöttjeit sújtotta… Érthetetlennek tűnt számomra, hogy minket európaiakat alig foglalkoztat az a nagy humanitást igénylő feladat, amelyet a távoli földrészek kínálnak nekünk…, mint ahogy a dőzsölő gazdag ember sem törődött a kapujában álló szegénnyel, és még csak eszébe sem jutott, hogy a helyébe képzelje magát, s arra a könyörületre sem hajlott, melyet szíve és lelkiismerete diktált neki."

Bethlenfalvy Gábor - A ​keresztény Európa szentjei
A ​Don Bosco Kiadó gondozásában megjelent kötet különlegessége, hogy a keresztény gyökereken nyugvó Európa szentjei a mai gyerekek számára is szerethető, hús-vér alakokként mutatja be, felhívva a figyelmet arra is, hogy hol tudják felkeresni a rájuk emlékeztető épületeket, tárgyakat. A kötetben tizenkét történet található középkori nagy szentjeink életéről, Európa keresztény kultúrájának mindmáig meghatározó alakjairól. Egyúttal történetek azokról az eszményekről, amelyek Európát kereszténnyé tették: a lovagiasságról és a munka becsületéről, a hitről és az értelemről, a felelősségről és a leleményességről, az alázatról és a bátorságról, a hűségről és a szabadságról… Ajánljuk minden olyan családnak, ahol még fontosnak tartják, hogy a felnövekvő nemzedék megismerje ezeket az eszményeket!

Covers_483454
Vatikáni ​Magyar Okirattár Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Vatikáni ​Magyar Okirattár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kubinyi András - Főpapok, ​egyházi intézmények és vallásosság a középkori Magyarországon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Madeline Miller - La ​canción de Aquiles
Dioses, ​héroes y hombres en un mundo aparentemente gobernado por el Destino. La más grande epopeya de nuestra civilización sigue presente hoy más que nunca. El joven príncipe Patroclo mata por accidente a un muchacho. Repudiado por su padre, es exiliado al reino de Ftía, donde lo acoge el rey Peleo, un hombre bendecido por los dioses, inteligente, apuesto, valiente y reconocido por su piedad. Tanto que se le concedió el más alto honor, la posibilidad de engendrar un hijo con una diosa: Aquiles. Aquiles es fuerte, noble, luminoso. Patroclo no puede evitar admirar hasta el último de sus gestos; su belleza y perfección hacen que sea incapaz de contemplarlo sin una punzada de dolor. Por eso no se explica que Aquiles lo escoja como hermano de armas, un puesto de la más alta estima que lo unirá a él por lazos de sangre y lealtad, pero también de amor. Así emprenden juntos el camino de la vida, compartiendo cada instante, cada experiencia, cada aprendizaje y preparándose para el cumplimiento de una profecía: el destino de Aquiles como mejor guerrero de su generación. Especializada en cultura clásica, Madeline Miller acomete una relectura del mito de Troya, demostrando su plena actualidad y vigencia. Todos los elementos que tan familiares nos resultan y que forman una parte tan esencial de nuestra cultura tienen cabida en ella: la belleza de Helena, la fuerza de Áyax, la astucia de Ulises, la nobleza de Héctor, el sacrificio de Ifigenia, la obstinación de Agamenón. . . Y, sin embargo, toman una nueva dimensión, moderna y actual, con un estilo tan firme y fluido, desarrollando una trama tan inteligente y bien perfilada que resulta imposible abandonar su lectura ya desde la primera página.

Kollekciók