Ajax-loader

kollekció: Történelem

“Van itt egy 8-adik Hendrik, asz mindég a hóhérnál tartott válópert. Igazán elvesztették érte fejüket a nők.”
(Rejtő Jenő)


Roland Emmerich - Dean Devlin - Stargate
A ​renegade young Egyptologist and a miltary officer discover the secret of an Egyptian ring - the Stargate. Through it they enter into a strange country that is neigher the past nor the future - a country peopled by alien gods and an oppressed tribe. The book that inspired the film "Stargate".

Jász Dezső - Budapesttől ​Budapestig
A ​kötetben közreadott cikkeket 1918 óta megjelent írásaimból válogattam. Az első Franyó Zoltán hetilapjában, a Vörös Lobogó-ban jelent meg az Őszirózsás forradalom idején, a sorban utolsó pedig a Tiszatáj-ban látott napvilágot, több mint fél évszázaddal később. Sietek hozzátenni, hogy a kötetben túlnyomórészt 1918 és 1925 között megjelent cikkek szerepelnek. Ez nem véletlen. Későbbi írásaim kilencven százaléka Németországban, Svájcban, Hollandiában és Spanyolországban jelent meg különböző napilapok és folyóiratok hasábjain (részint álnéven, részint név nélkül). Ezeket a cikkeket nem sikerült összegyűjtenem. Az efféle vállalkozások ugyanis - általában - rengeteg nehézségbe ütköznek. Hadd illusztráljam ezt egy példával. A pozsonyi Egyetemi Könyvtárban két éve még teljes egészében megvolt a Kassai Munkás 1920-as évfolyama. Azóta nyoma veszett, úgyhogy a lap összes számai ma már egyetlen könyvtárban sem találhatók meg hiánytalanul. A húszas években Romániában megjelent magyarnyelvű pártlapokhoz - a Világosság-hoz, az Előré-hez és a Munkás-hoz - sem tudtam hozzájutni, eltekintve azoktól a számoktól, amelyeket a budapesti Párttörténei Intézet őriz. (Romániában a húszas évek végén - az illegalitás idején - jártam utoljára, a Romániai Kommunista Párt Külföldi Végrehajtó Bizottsága képviselőjéként.) Amikor az Előré-t betiltották, "időszaki nyomtatványként" adtuk ki a lapot, hetenként más és más címmel. Tudomásom szerint ezekből a számokból eddig még egy sem került elő. Csak a Kritiká-ban 1968-ban megjelent "Kassától - Bukarestig" c. cikkem révén szerzett tudomást még a Román Tudományos Akadémia marosvásárhelyi fiókintézete is arról, hogy "ilyesmi is volt". Nem hiszem, hogy tévedek, ha megkockáztatom az állítást: több száz cikkem látott napvilágot európai - sőt tengerentúli - lapokban 1926 és 1939 között. Ebben a kötetben egy sem szerepel közülük. Kénytelen voltam megelégedni azokkal a cikkekel, amelyeket Budapesten fellelhettem. De talán így is sikerült érzékeltetnem a kötetben közreadott írásokkal: milyen feladatokkal kellett megbirkóznia a hivatásos forradalmárnak, aki - időnként - kénytelen volt tollat venni a kezébe.

Neil Morris - Elveszett ​városok
Az ​emberiség története során sok legenda kering elveszett vagy elfeledett városokról. Az Elveszett városok című kötet izgalmas utazásra hív, amely során felfedezhetjük e városok titkait. Az iskolapadban hallottunk Trójáról és Babilonról, az ókor talán legcsodálatosabb városairól, amelyeket évezredek óta elveszettnek hittünk. Láthatjuk, hogyan pusztult el Pompeii, amint a Vezúv lávája beterítette. Felfedezhetünk afrikai, dél-amerikai és ázsiai városokat, amelyeket eddig hiába kerestek. Megtudhatjuk, hogyan is folyik a kutatómunka napjainkban a szárazföldön és a tenger mélyén.

Anne O'Brien - The ​Scandalous Duchess
IF ​YOU WILL BE A GREAT MAN'S MISTRESS YOU MUST PAY THE PRICE... 1372, The Savoy. Widow Lady Katherine Swynford presents herself for a role in the household of merciless royal prince John of Gaunt, Duke of Lancaster, hoping to end her destitution. But the Duke’s scandalous proposition leaves her life of pious integrity reeling... Seduced by the glare of royal adoration, Katherine becomes John’s mistress. She will leave behind everything she has stood for to play second fiddle to his young wife and ruthless ambition. She will live in the shadows of the most powerful man in England in the hope of a love greater than propriety. But soon the court whispers – whore, harlot, vile temptress – reach the ears of not just John’s bride but his most dangerous political enemies. As the Plantagenet prince is accused of bringing England to its knees, who better to blame than shameless she-devil Katherine Swynford? Dragged from the shadows, Katherine must answer for her sins. ‘Once again O’Brien proves herself a medieval history magician, conjuring up a sizzling, sweeping story ... Unashamedly romantic, packed with powerful emotions and the dramatic unfolding of an affair that changed the course of royal history, this is a novel in which to relax, unwind… and escape.’ Lancashire Evening Post ‘Anne O’Brien has joined the exclusive club of excellent historical novelists.’ Sunday Express

Mary Pope Osborne - Civil ​War on Sunday
Cannon ​fire! That's what Jack and Annie hear when the Magic Tree House whisks them back to the time of the American Civil War. There they meet a famous nurse named Clara Barton and do their best to help wounded soldiers. It is their hardest journey in time yet—and the one that will make the most difference to their own lives!

Mary Pope Osborne - Day ​of the Dragon King
Who ​would burn books? Jack and Annie find out when the Magic Tree House whisks them back to ancient China. There, a powerful emperor called the Dragon King has ordered that all books be burned. Will Jack and Annie be able to save at least one book? Or will they be captured by the emperor's soldiers?

Mary Pope Osborne - Dinosaurs ​Before Dark
Jack ​and Annie's very first fantasy adventure in the bestselling middle-grade series—the Magic Tree House! Where did the tree house come from? Before Jack and Annie can find out, the mysterious tree house whisks them to the prehistoric past. Now they have to figure out how to get home. Can they do it before dark . . . or will they become a dinosaur's dinner?

Diana Gabaldon - Őszi ​dobszó 1-2.
Skóciában ​kezdődött, egy ősi kőkörnél. Ott, ahol a kiválasztottak számára megnyílik egy átjáró a múltba – vagy a halálba. Claire Randall túlélte ezt az elképesztő utazást, méghozzá nem is egyszer, hanem kétszer. Első útja végén Jamie Fraser, a 18. századi skót harcos ölelő karjai között kötött ki, akinek iránta érzett szerelme legendássá vált – egy tragikus szenvedély meséjévé, melynek végén Claire visszatért a jelenbe, hogy világra hozza a férfi gyermekét. A nő két évtized elteltével másodjára is útra kelt, ezúttal Amerikába, ahol a határvidéken újra találkozott Jamie-vel. Valakit azonban hátrahagyott a huszadik században: a lányukat, Briannát… Brianna felkavaró felfedezést tesz, ami a kőkörhöz vezeti őt, ahol a lány a félelmetes ismeretlenbe veti magát. Miközben anyja és sosem látott apja után kutat, kockára teszi saját jövőjét, hogy megváltoztassa a történelmet… És hogy megmentse szülei életét. De ahogy Brianna beleveti magát az érintetlen vadonba, egy szívszorító találkozás folytán talán örökre a múltban ragad… Vagy ott, ahol lennie kell, ahová a szíve és lelke kötődik… „Az Öszi dobszó DIANA GABALDON LEGJOBBAN SIKERÜLT ÉS LEGVARÁZSLATOSABB MUNKÁJA”. Affaire de Coeur „SZENVEDÉLYES, FIGYELEMREMÉLTÓ – A TÖRTÉNELEM, A FANTÁZIA, A ROMANTIKA ÉS A merészen SIKAMLÓS TÖRTÉNETMESÉLÉS KEVERÉKE”.[I1] Arizona Republic „CSODÁLATOS! A SZÓRAKOZTATÓ TÖRTÉNELMI REGÉNY MŰFAJÁNAK KIEMELKEDŐ DARABJA.” San Antonio Express News A lélegzetelállító családtörténet folytatódik…

Kinga Tittel - Fabulous ​Budapest
A ​nagy sikerű Mesélő Budapest angol nyelvű, átdolgozott, bővített változata. Hungary's capital is visited by millions of tourists every year but only a few know why Fisherman's Bastion has seven towers. If you haven't got the faintest idea when Budapest celebrates its birthday and why there are no skyscrapers in the city, this is the book you are looking for. If you would like to get the answer to these questions and many more, do not miss the unique opportunity and discover with Kinga Tittel, a professional tour guide, what makes Budapest so incredibly fabulous. Fabulous Budapest is a family travel guide that also gives an insight into the history and culture of the Hungarians. The beautifully drawn maps, countless photos and text boxes will give you a colourful and enjoyable experience as well as a better understanding of the city and its people.

Graham Moore - Az ​éjszaka fénye
1888, ​New York. Ugyan az utcákat még gázlámpák világítják meg haloványan az éjszakában, de az elektromos fény csodája már megszületőben van. Hatalmas vagyon ütheti annak a markát, aki elsőként fog egész városokat fényárba borítani, a verseny pedig igencsak kiélezett. Paul Cravath, a Columbia Egyetemen frissen végzett, tapasztalatlan ügyvéd váratlanul kerül e csatározások kellős közepébe: George Westinghouse bízza meg egy megnyerhetetlen üggyel. Westinghouse Thomas Edisonnal áll perben, a tét egymilliárd dollár, a kérdés pedig, hogy ki találta fel az izzólámpát, és kinek áll jogában az egész országot meghódítani vele? Az ügynek köszönhetően Paul betekintést nyer a társadalom legfelsőbb rétegébe – a rongyrázós partikba, a Gramercy Park nemesi villáiba és a zárt ajtók mögött történő sötét üzelmekbe. Edison ravasz és veszélyes ellenfél, saját kémhálózatot működtet, a zsebében vannak az újságok és maga J. P. Morgan támogatja. Ezzel szemben Westinghouse-nak szinte semmije sincs a meggyőződésén kívül: Paullal együtt egy Nikola Tesla nevű szerb tudóstól várják a csodát, aki a nyelvet meglehetősen rosszul beszéli és társaságban furcsán viselkedik. Ahogy a fiatal ügyvéd egyre jobban beleássa magát az ügybe és egyre nagyobb kockázatot vállal, rádöbben, hogy minden érintettnek megvannak a saját kis játszmái, és senki sem az, aminek látszik. Ez pedig különösen nagy veszélyeket eredményezhet az egész országra nézve. Graham Moore, a _Kódjátszma_ Oscar-díjas forgatókönyvírójának történelmi regénye megtörtént eseményeken alapszik, és sokszor a leghajmeresztőbb jeleneteiben sincs egy szemernyi fikció sem. _Az éjszaka fénye_ nem véletlenül lett hatalmas bestseller: nemcsak a nagy áramháború legfontosabb momentumait mutatja be letehetetlen stílusban, de döbbenetes képet fest egy olyan Amerika létrejöttéről, ami mindmáig ereje teljében létezik.

Sofia Pescarin - Reconstructing ​Ancient Landscape
This ​book serves as an up-to-date manual for the ever evolving discipline of digital landscape reconstruction, and shows how digital tools can used in the interpretation of archaeological data related to past landscapes. It draws on the work of the Italian National Research Councils Lab in Virtual Heritage, illustrating its points with case studies from their research.

Mary Pope Osborne - Hour ​of the Olympics
No ​girls allowed at the Olympic Games! That's the rule when the Magic Tree House whisks Jack and Annie back to ancient Greece. But when Annie tells jack to go to the games without her, he knows she's up to something. Will Annie find a way to see the games? Or will she get herself—and Jack—into Olympic-size trouble? Find out in Hour of the Olympics.

Lucinda Riley - Trandafirul ​nopții
În ​perioada de înflorire a Indiei Britanice, Anahita, o fată de unsprezece ani dintr-o familie nobilă, dar săracă, leagă o prietenie de-o viață cu încăpățânata prințesă Indira, fiica privilegiată a unui maharajah indian. Ca însoțitoare oficială a prinţesei, Anahita își urmează prietena în Anglia chiar înainte de izbucnirea Primului Război Mondial. Acolo îl întâlnește pe Donald Astbury, tânărul moștenitor al magnificului conac Astbury, și pe intriganta sa mamă. Optzeci de ani mai târziu, Rebecca Bradley, o tânără vedetă de film americană, are lumea la picioare. Dar când relația ei turbulentă cu iubitul său la fel de faimos ia o turnură neașteptată, ea e ușurată că ultimul său rol o va purta într-un sat englez îndepărtat. La scurt timp după începerea filmărilor la conacul Astbury, Ari Malik, strănepotul Anahitei, sosește pe neașteptate. Iar secretele pe care el și Rebecca le descoperă încep să dezlege misterele întunecate care bântuie dinastia Astbury... „O poveste extraordinară, complexă și profundă, plină de personaje fascinante, ale căror secrete sunt dezvăluite treptat, până la final. Saga a patru generații, această istorie a unei iubiri pierdute și regăsite își poartă cititorii din palatele strălucitoare ale marilor maharajahi ai Indiei până pe vastele domenii ale Angliei.“ Booklist „O povestitoare absolut fantastică... Un regal literar.“ Katherine Webb O pasiune de-o viață. O căutare nesfârșită. _Autoarea bestsellerurilor_ _Secretul orhideei şi Secretul Helenei_

David Szalay - The ​Innocent
It ​is spring 1948 and Aleksandr, a major in the MGB – forerunner of the KGB – is sent to an isolated psychiatric clinic in the Ural mountains to investigate one of the patients there, Anatoly Yudin, a man long presumed dead, once a famous pianist, now a severely incapacitated veteran of the Second World War … Twenty-four years later, in the summer of 1972 – the summer of Nixon’s visit to Moscow, of the Fischer-Spassky chess match, of the Munich Olympics and their hostage crisis – the Cold War is entering détente, and the values that shaped Aleksandr’s life are starting to dissolve into uncertainty. Haunted by the events of the past, and with his Stalinist faith once more under threat, he interrogates his memories of the Yudin case, and tries to trace its effects on himself, and on those he loved most. We know the horrors of the police state and the purges, but The Innocent takes us on a journey into the everyday of Communist Russia, bringing alive the intensely personal consequences of a regime, the power of institutions and ideologies to define a life – to crush it or invest it with meaning. Following on from the success of his prize-winning debut, David Szalay returns with a searing work of acute realism and bleak beauty, the breathtaking next stage of a major literary career.

Monica McCarty - The ​Striker
Six ​years ago, Eoin "Striker” MacLean endured the greatest betrayal of his life, a disaster that led Robert the Bruce to a crushing defeat and left Eoin without the spirited woman who ruled his heart. Eoin knew that falling in love with his sworn enemy’s daughter was risky, dividing him between a possessive desire for beautiful Margaret MacDowell and an undying loyalty to his king. He promised Bruce that he would keep his fiery bride in the dark about the elite Highland Guard, but he could not predict the dire consequences his secret would have on his young marriage. Nor could he foresee how surrendering to temptation could cripple Bruce’s cause, forcing Eoin to blame his wife—and himself for trusting her. Now, as Bruce prepares to challenge the resistance’s remaining strongholds, Eoin finally has his chance for revenge against the woman he once loved so fiercely and her entire clan. But when ferociously independent Margaret reveals a surprise that unites her with Eoin, neither of them will let their love go down without a fight

Mary Pope Osborne - Mummies ​in the Morning
Jack ​and Annie don't need another mummy. But that's what they get when the Magic Tree House whisks them back to ancient Egypt. There they meet a long-dead queen who needs their help. Will Jack and Annie be able to solve the puzzle, or will they end up as mummies themselves?

Mary Pope Osborne - Night ​of the Ninjas
Have ​you ever met a real live ninja? Jack and Annie do when the Magic Tree House whisks them back to ancient Japan, where they find themselves in the cave of a ninja master. Will they learn the secrets of the ninja? Or will the evil samurai warriors get them first?

Mary Pope Osborne - Pirates ​Past Noon
It's ​a treasure trove of trouble! Jack and Annie are in for a high-seas adventure when the Magic Tree House whisks them back to the days of deserted islands, secret maps—and ruthless pirates! Will they discover a buried treasure? Or will they be forced to walk the plank?

Lucinda Riley - Secretul ​orhideei
În ​copilărie, Julia Forrester a petrecut multe ore idilice în sera domeniului Wharton Park, unde bunicul ei cultiva flori exotice. Astfel că, atunci când în familia ei are loc o tragedie, Julia se întoarce la liniștea de la Wharton Park și la sera de aici. Primite recent moștenire de charismaticul Kit Crawford, clădirea, precum și toate dependințele domeniului sunt în curs de renovare. Kit și Julia descoperă astfel un jurnal vechi și pleacă în căutarea bunicii Juliei, pentru a afla adevărul despre o iubire care aproape că a distrus Wharton Park. Astfel, Julia este purtată înapoi în timp, în lumea Oliviei și a lui Harry Crawford, un tânăr cuplu despărțit de Primul Război Mondial, al cărui destin se va răsfrânge în chip tragic asupra generațiilor viitoare. O carte sfâșietoare, Secretul orhideei își poartă cititorii din Europa devastată de război în Thailanda exotică, pe urmele unei povești de iubire de mult apuse.

Claudia Gray - Aguas ​oscuras
10 ​de abril de 1912, Southampton. El Titanic, el barco de pasajeros más grande del mundo, está listo para zarpar. En su lujosa primera clase, viaja la señora Regina y sus hijos Layton e Irene, acompañados de su sirvienta, Tess, una chica de dieciocho años que sueña con llegar a Nueva York y empezar una nueva vida lejos de la familia para quien trabaja desde pequeña. Justo antes de embarcar, mientras se ocupa de unos encargos que le ha encomendado la señora Regina, Tess conoce a Alec, un atractivo viajero de primera clase. Alec es hijo de un adinerado magnate y, como Tess descubre esa misma noche, esconde un oscuro secreto: es un hombre-lobo y, además, se encuentra en apuros porque una peligrosa hermandad, cuyo líder también está en el Titanic, lo persigue para intentar hacerse con su herencia... Mientras su obsesión por Alec crece día tras día, Tess deberá enfrentarse a un peligroso juego de poderes. Y el destino se encargará de complicar todavía más la situación cuando el Titanic choque con un iceberg al sur de las costas de Terranova...

Gáspár Ferenc - Janus
Janus ​Pannonius éppen összeesküvést sző Mátyás ellen, miközben barátja, Galeotto Marzio azt kérdezi tőle, miért nem ír verset magyar nyelven? Janus szerint ez lehetetlen, és összeveszik Galeottóval. Mérgében berohan a könyvtárba, ahol az egyik kódexből magyar nyelven írt költemény hull a lába elé. A verset kétszáz-hetven évvel korábban írták, Imre király udvarában. A hajdani trubadúr csélcsap ifjú: egyszerre három nőnek is teszi a szépet, s mialatt a király öccse, a későbbi II. Endre felkelést szervez Imre ellen, Ádám, a trubadúr a királyt segíti. Janus, a pécsi püspök pedig szerelmes lesz, s lírája újabb lendületet kap, ám nem tudni, hogy valójában ki is írja ezeket a verseket: J. Pannonius, a költő, vagy Ábel, a hajdan élt trubadúr? Janus, a kétarcú római isten neve itt több értelmet nyer: bár egyik orcája sír, a másik nevet, a világok mélyén ennél sokkal több van. Több titok, több szerelem, több költészet. Gáspár Ferenc legújabb művében a hagyományos történelmi regény ötvöződik a szürreális világgal. Könnyed regény és vérbő fantázia: ez a Janus, mely alcíméhez hűen elvarázsolja az olvasót. A könyvben Diószegi Szabó Pál versei találhatóak.

Covers_232706
The ​Etruscans Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - The ​Etruscans
The ​Etruscan's have remained one of the enigmas of history. Cultured, artistic, socially adept, prosperous, they dominated Central Italy for 800 years until they were eclipsed by the power of Rome. This volume accompanies Palazzo Grassi's exhibition on the Etruscans. It contains 20 chapters by prominent scholars on diverse topics such as Etruscan city building, language, slavery and trade. Illustrations display richly frescoed tombs, jewellery and sculpture, metalwork and painted vases.

Paul Johnson - A ​zsidók története
Az ​1928-ban született, Oxfordban végzett, kiemelkedő angol történész rendkívül termékeny - eddig harminc kötetből álló - tudományos munkássága mellett keresett előadó, továbbá Margaret Thatcher, újabban pedig Tony Blair tanácsadói közé tartozott-tartozik. Több műve magyarul is megjelent. A legnépszerűbb, legolvasottabb, számos nyelvre lefordított két kötetet A zsidók története és A keresztéynség története, amelyek a legtöbb országban standard kézikönyvnek számítanak. Az előbbi vezető magyar judaisták szerint is a legjobb modern munka e tárgyban. A zsidók története hét nagy fejezetben tárgyalja a zsidóság 4000 évét: Az izraeliták, A judaizmus, A katedokrácia avagy a tudósok uralma, A gettó, Az emancipáció, A holokausztv és Cion. Elsősorban szellemi áramlatokkal, például az egyistenhit kialakulásával, a Tóra és a Talmud megszületésével, a kabbalával, a messianizmussal, a cionizmussal, illetve az antiszemitizmus kialakulásával és alakváltásaival foglalkozik, de ezeket beleágyazza az egyes korok esemény-, társadalom-, gazdaság- és kultúratörténetébe, és közben nagyszerű portrékat fest a zsidóság nagy egyéniségeiről, Mőzestől, Józseftől és Dávidtól Maimonidészen át a modernekig: a Rothschildokig, Disraeliig, Heinéig, Marxig, Freudig, Einsteinig, Schönbergig és Chagallig, Trockijig és Babelig. Johnson kivételes erudícióval, forrásismerettel és alapossággal megírt monográfiáját érezhető tisztelet hatja át a zsidók egyedisége, szívóssága, összetartása, hitükhöz és törvényeikhez való ragaszkodása és nagy teljesítményei iránt; ugyanakkor mindvégig megőrzi objektivitását és a zsidóság ellentmondásai iránti kritikai érzékét. A történelmen túl a zsidóság mint komplex jelenség is megvilágosodik a könyvből, melynek stílusa közérthető, szellemes és fordulatos, miközben végig figyelmet és koncentrációt kíván az érdeklődő olvasótól. A könyv minden bizonnyal nálunk is a sűrűn forgatott kézikönyvek közé fog emelkedni.

Sally Gardner - Maggot ​Moon
In ​Sally Gardner’s stunning novel, set in a ruthless regime, an unlikely teenager risks all to expose the truth about a heralded moon landing. What if the football hadn’t gone over the wall. On the other side of the wall there is a dark secret. And the devil. And the Moon Man. And the Motherland doesn’t want anyone to know. But Standish Treadwell — who has different-colored eyes, who can’t read, can’t write, Standish Treadwell isn’t bright — sees things differently than the rest of the "train-track thinkers." So when Standish and his only friend and neighbor, Hector, make their way to the other side of the wall, they see what the Motherland has been hiding. And it’s big...One hundred very short chapters, told in an utterly original first-person voice, propel readers through a narrative that is by turns gripping and darkly humorous, bleak and chilling, tender and transporting.

Liza Dalby - Muraszaki ​meséje
Kaliforniában ​élő kortársunk, Liza Dalby amerikai antropológus nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy elszegődött - gésának. Élményeinek foglalata két dokumentumkönyve, a Cseresznyevirágok hölgye és a Kimonó. Az Arthur Golden Egy gésa emlékiratai című könyvéből készült Spielberg-filmnek is konzultánsa volt, majd nem kisebb fába vágta a fejszéjét, mint hogy a Japánról való bőséges ismeretei alapján regényt írjon. Méghozzá nem is akárkiről, hanem Muraszaki-sikiburól, a 11. században élt udvarhölgyről, a mai napig is leghíresebb japán irodalmi alkotásnak, a Gendzsi regényének szerzőjéről. Dalby a Gendzsinek, korabeli dokumentumoknak, valamint Muraszaki-sikibu fennmaradt naplójának és verseinek felhasználásával alkotta meg Muraszaki történetét. A legendás hírű írónő első személyben meséli el életét, meglepően modern szemlélettel - és tökéletes korhűséggel. Megelevenedik a korabeli Japán, a császári udvar életének intrikáival, politikai és szerelmi cselszövéseivel; költői képek váltakoznak humoros epizódokkal, és bőséges ízelítőt kapunk a kornak a japán-kínai metszetek képvilágára emlékeztető költészetéből.

Samantha Shannon - Die ​Träumerin
Sie ​ist stark, sie ist schnell, und sie kann etwas, was sonst niemand kann: die Gedanken anderer auskundschaften. In einer Welt, in der Freiheit verachtet und Träume verboten sind, wächst die junge Paige zu einer Kämpferin heran. Doch dann wird sie erwischt und in eine geheime Stadt verschleppt, in der ein fremdes Volk herrscht, die Rephaim. Und wo sie Arcturus trifft, den jungen Rephait mit den goldenen Augen. Er ist das schönste und unheimlichste Wesen, das sie je gesehen hat. Seine Gedanken sind ihr ein Rätsel. Und ausgerechnet ihm soll Paige von nun an als Sklavin dienen…

Andy Gavin - Untimed
Charlie’s ​the kind of boy that no one notices. Hell, even his own mother can’t remember his name. And girls? The invisible man gets more dates. As if that weren’t enough, when a mysterious clockwork man tries to kill him in modern day Philadelphia, and they tumble through a hole into 1725 London, Charlie realizes even the laws of time don’t take him seriously. Still, this isn’t all bad. In fact, there’s this girl, another time traveler, who not only remembers his name, but might even like him! Unfortunately, Yvaine carries more than her share of baggage: like a baby boy and at least two ex-boyfriends! One’s famous, the other’s murderous, and Charlie doesn’t know who is the bigger problem. When one kills the other — and the other is nineteen year-old Ben Franklin — things get really crazy. Can their relationship survive? Can the future? Charlie and Yvaine are time travelers, they can fix this — theoretically — but the rules are complicated and the stakes are history as we know it. And there's one more wrinkle: he can only travel into the past, and she can only travel into the future!

Stewart McClean - SAS: ​The History of the Special Raiding Squadron "Paddy's Men"
An ​illustrated history of the Special Raiding Squadron, this book details the formation of the unit, the lives of the men and their operations during the Sicilian and Italian campaigns, and the extraordinary man who commanded the squadron, Robert Blair Mayne DSO or Colonel Paddy as he became famously known throughout the world.

William Shakespeare - Henry ​VI - Part One
After ​the death of Henry V, the French revolt and threaten to reclaim their country from English rule. Guided by his Lord Protector, the young King Henry VI journeys to Paris to reaffirm his rule over France. But while Joan of Arc battles the British abroad, discontent is also breeding at home, between the two ancient Houses of York and Lancaster.

T. J. Klune - Murmuration
In ​the small mountain town of Amorea, it’s stretching toward autumn of 1954. The memories of a world at war are fading in the face of a prosperous future. Doors are left unlocked at night, and neighbors are always there to give each other a helping hand. The people here know certain things as fact: Amorea is the best little town there is. The only good Commie is a dead Commie. The Women’s Club of Amorea runs the town with an immaculately gloved fist. And bookstore owner Mike Frazier loves that boy down at the diner, Sean Mellgard. Why they haven’t gotten their acts together is anybody’s guess. It may be the world’s longest courtship, but no one can deny the way they look at each other. Slow and steady wins the race, or so they say. But something’s wrong with Mike. He hears voices in his house late at night. There are shadows crawling along the walls, and great clouds of birds overhead that only he can see. Something’s happening in Amorea. And Mike will do whatever he can to keep the man he loves.

Pásztor Sándorné - Mikszáth ​és a „Görbeország”
A ​Mikszáth Kálmán Társaság tagjai között (több mint 350-en vagyunk) igen jeles számban vannak pedagógusok. Többségük magyartanár, de azért akadnak más tudományok kiváló oktatói is. A magyartanárok közül pedig jó néhányan az átlagosnál aktívabban foglalkoznak Mikszáth életművével. Ez megnyilvánul az iskolai órákon végzett tevékenységükben, de abban is, hogy a tananyagon felül is érdeklődéssel fordulnak az író életműve felé. Teszik ezt akár kedvtelésből, akár valamilyen szakmai előrelépés, továbbképzés záródokumentumának elkészítéseként. Magyarán szólva: szakdolgozatokat írnak Mikszáthról a különböző szintű továbbképzéseken. Kár lenne ezekért a dolgozatokért, hogy eltünjenek egy irattár poros polcain. Ugyan nem érnek fel akadémiai értekezésekkel, de van bennük valami többlet: a szülőföldi elfogultság édes öröme. Pásztor Sándorné Balassagyarmaton tanít a Balassi Bálint Gimnáziumban. Közismert személyisége a városi oktatásügynek. Régi fajta tanár: hisz abban, hogy a gyerekeknek még mindig átadható a tudás. Bízik abban, hogy a napi tananyagon felül is lehet ismeretet adni a diáknak. Főleg úgy, ha ezt az ismeretet összekötheti a táj gazdag irodalmi örökségével: Balassi, Madách, Szabó Lőrinc, és persze Mikszáth életművével. Egy kicsit irigylésre méltó, még a mai nagy pedagógiai dúlásban is, tanárnak lenni ebben a városban. Pásztor Sándorné dolgozatában a klasszikus Mikszáth-alapművek világát indul el felfedezni. Sokan és sokféleképpen írtak már a Tót atyafiak és A jó palócok világáról. És írnak ma is, mert ez a két könyv valóban magában rejti a mikszáthi próza valamennyi titkát, a stílus varázsát, a jellemábrázolás felfejtendő rejtelmeit, a táj és az író életművet meghatározó kapcsolatát. Születtek erről a két novellaciklusról nagy realista elemzések és születnek a posztmodern irodalomtudomány eszközeit felhasználó értekezések is. E könyv szerzője a maga módján, a tanítás oldaláról vizsgálja a tizenöt elbeszélést: mi adható át ezekből ma, a globális világ veszélyeinek kitett nógrádi diákoknak. De ahogy olvasom, rá kell jönni, nemcsak a diákokra gondol, hanem ránk, felnőttekre is, amikor hitvallást tesz író és szülőföld mellett. Praznovszky Mihály a Mikszáth Kálmán Társaság elnöke

Maria Dahvana Headley - Queen ​of Kings
There’s ​more than one path to immortality… QUEEN OF KINGS Maria Dahvana Headley A thrilling, chilling reimagining of the story of the most famous woman in history. Once there was a queen of Egypt…a queen who became through magic something else… The year is 30 BC. Octavian Caesar and his massed legions are poised to enter Alexandria. A messenger informs Egypt’s queen, Cleopatra, that her beloved Mark Antony has died by his own hand. Desperate to save her kingdom, resurrect her husband and protect all she holds dear, Cleopatra turns to the gods for help. Ignoring the warnings of those around her, she summons Sekhmet, goddess of death and destruction, and strikes a mortal bargain. And not even the wisest of Egypt’s scholar could have predicted what would follow… For, in return for Antony’s soul, Sekhmet demands something in return: Cleopatra herself. And so Egypt’s queen is possessed. She becomes an immortal, shape-shifting, not-quite-human manifestation of a deity who seeks to destroy the world. Fighting to preserve something of her humanity, Cleopatra pursues Octavian back to Rome: she desires revenge, she yearns for her children…and she craves human blood. It is a journey that will take her from the tombs of the Pharaohs to the great amphitheatres of imperial Rome and on, to Hell itself where, it seems, the fate of the world will finally be decided. Blending authentic historical fiction and the darkest of fantasy, Queen of Kings is a spectacular and spellbinding feat of the imagination that fans of Neil Gaiman, Diana Gabaldon, George R.R. Martin, Patricia Briggs, Philippa Gregory, and Ridley Scott's Gladiator won’t want to miss.

Kollekciók