Ajax-loader

kollekció: Számítástechnika, Internet

“Mert ha a balszerencsés ember azt mondja, hogy kétszer kettő az négy, mire odanéz, látja, hogy kétszer hárommal volt dolga, és időközben az is hat lett.”
(Rejtő Jenő)


László József - A ​VGA-kártya programozása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Harmathy Zoltán - Zsakó László - Helfenbein Henrik - Kőhegyi János - Ismerd ​meg a Basic nyelvjárásait!
Ajánljuk ​ezt a könyvet mindazoknak, akik olvasták és megszerették Donald Alcock: "Ismerd meg a Basic nyelvet" című könyvét, és szívesen megismerkednének a Basic Magyarországon elterjedt nyelvjárásaival. Ajánljuk gyerekeknek, diákoknak és azoknak a felnőtteknek, akik szívesen tanulják az ifjabbakkal együtt (és azt sem röstellik, ha néha tőlük) a mikroszámítógépek programozását. Korábbi könyvünkből már megismerhették a HT-10B0Z, az ABC80 és a sinclair ZX81 gépek Basic sajátosságait. Ebben a kötetben - folytatva a "hagyományokat" - újabb három géptípus Basic nyelvjárását ismertetjük: HT-1080Z, ABC80, Sinclair ZX81

Baga Edit - Delphi ​másképp
Rohanó ​világban élünk, ahol a legnagyobb probléma az állandó időhiány. Ez a számítástechnikában is így van. A hardver eszközök rohamosan fejlődnek, az emberek szoftverrel szemben támasztott igényeik egyre nagyobbak. A programozóknak ugyanannyi vagy talán kevesebb idő alatt sokkal szemléletesebb, barátságosabb és természetesen az elvárásoknak megfelelően működő, megbízható alkalmazásokat kell gyártaniuk. Talán emiatt terjedt el, és terjed napjainkban is egyre több területen az objektumorientált szemlélet. Egyre nagyobb teret hódítanak a vizuális negyedik generációs fejlesztőeszközök is, melyekben adatbázis-specifikáló, képernyőtervező és jelentéstervező eszközök segítségével lényegesen kevesebb kódolással készíthetjük el alkalmazásainkat. A Delphi egy olyan negyedik generációs fejlesztőeszköz, melynek nyelve — az Object Pascal — egy igazi objektumorientált nyelv. Rengeteg (Delphi 3-ban kb. 150) kész komponens áll rendelkezésünkre, ezek segítségével könnyűszerrel létrehozhatunk tetszetős űrlapokat, bonyolult lebomló menüket, adatkezelő rendszereket és akár még internetes alkalmazásokat is. És ha mindez nem lenne elég, akkor saját komponenseket is fejleszthetünk, sőt válogathatunk a megannyi, világhálón található, mások által fejlesztettek közül is.

Csórián Sándor - Információ ​és kommunikáció
Egyedül ​is megy című sorozatunk új kiadása az ECDL (Európai Számítógéphasználói Jogosítvány) vizsgákon 2004. február elsejétől érvényes új követelmények, azaz a Syllabus 4.0 előírásainak megfelelően készült. A kötetek a Windows 2000 és Windows XP operációs rendszerek használatával történő felkészüléshez íródtak, a korábbi - Windows 95/98/ME-kompatibilis kiadáshoz képest megnövelt terjedelemben. Az ECDL ismereteinek köre nagyon közel áll az Országos Képzési Jegyzékben szereplő számítástechnikai szakmák gyakorlatias követelményrendszeréhez, ezért a sorozat az OKJ-vizsgákra való felkészülésre is alkalmas. E kötetből az olvasó felkészülhet az ECDL hetedik moduljának vizsgájára. A vizsgafeladatok sikeres megoldása érdekében körbejárjuk a hálózati alapismereteket az alapfogalmaktól a különféle típusú hálózatokon át a fontos Internetes és a webes tudnivalói' bemutatásáig. Részletekbe menően tárgyaljuk az elektronikus levelezés tudnivalóit és a levelezőprogram használatának gyakorlati lépéseit, ehhez az MS Outlook programot használjuk. Végül - az Internet Explorer segítségével - áttekintjük a böngészőprogramok alkalmazását és a weboldalak közötti navigáció és keresés lehetőségeit és módozatait.

Donald Alcock - Ismerd ​meg a BASIC nyelvet!
Bármilyen ​egyszerű legyen is egy számítás, ha számítógéppel akarjuk végeztetni, minden lépését a gép számára érthető nyelven kell leírnunk. Ezt a leírást nevezik programnak. Ez a könyv a _BASIC_ nevű népszerű, igen széles körben elterjedt nyelvet mutatja be, és elmagyarázza, hogyan is kell egyszerű programokat írni ezen a nyelven. Bár a hivatásos programozók az ennél elegánsabb és hatékonyabb nyelveket részesítik előnyben, kezdők és amatőrök számára a _BASIC_ kiválóan alkalmazható.

Cserny László - Mikroszámítógépek
A ​Mikroszámítógépek című könyv áttekintést kíván adni a mikroszámítógépek mai helyzetének megfelelően a gépek felépítésével, működésével kapcsolatos ismeretekről. A könyv nem tudományos munka gyanánt készült, így nem tartalmaz elvi kifejtéseket, sem indoklásokat. A cél a közérthető, középiskolai tudásszint mellett is elolvasható , megtanulható anyag összeállítása volt, amely ugyanakkor elegendő ismeretet ad arról , miből épül fel, hogyan működik egy mai mikroszámítógép.

Bognár Júlia - Egyszerűen ​Photoshop CS2
"Egy ​jó kép többet mond ezer szónál" - tartja a mondás. Közhelynek tűnik, ám mégsem az, hiszen az ember környezetéről szerzett mindenféle benyomása közül a látással szerzett ismeretek részaránya nem kevesebb, mint 83 százalék. A képekkel keltett hatás tovább fokozható, ha a képi kompozíciókat, fotókat feliratokkal látjuk el, vagy éppen mozgóképes bemutatót készítünk állóképek felhasználásával. A vizuális információ feldolgozásáért felelős jobb agyfélteke ingereit ilyenkor a szövegek feldolgozását végző bal agyféltekével felfogott információkkal vegyítjük - a hatás így mindenképpen erősebb és tartósabb lesz a szemlélőben. Különösen igaz ez a megállapítás, ha képeinket a számítógépes grafika szabványteremtő szoftverével készítjük el vagy szerkesztjük át, ez az Adobe Photoshop névre keresztelt "zászlóshajója". Ez a könyv a magyar nyelvű Adobe Photoshop képszerkesztő program CS2 (9.0-s) változatáról szól, az Egyszerűen sorozat szellemének megfelelően: egyszerűen és közérthetően.

Kovácsné Cohner Judit - Ozsváth Miklós - QuarkXPress ​for Windows
Sok ​évszázada már, hogy Gutenberg forradalmasította a könyvnyomtatást, megvetve így egy új iparágnak - vagy művészetnek - az alapjait. A könyveket, újságokat és egyéb nyomtatott termékekekt előállító mesterek, majd később cégek azóta is mindig arra törekedtek, hogy kiadványaik ne csak tartalmasak, hanem szemet gyönyörködtetők is legyenek. A kiadványok külalakját értő kezek gondozták: az írásmunkák előkészítése, nyomdakész formába öntése évszázadok óta tisztelettel övezett, megbecsült szakma. De ez a szakma talán a Gutenberg színre lépése óta eltelt évszázadok alatt sem változott annyit, mint éppen az utolsó néhány évben. A személyi számítógépek elterjedésével, az elsők között jelentek meg a különböző szövegfeldolgozó programok. A szoftver-fejlesztők hamar felismerték, hogy ez a terület igen széles felhasználói körre számíthat: a titkárnői feladatok egyszerűbb írásmunkáitól a nyomdai minőségű kiadványok előállításáig hamarosan mindenfajta feladatkörre kidolgozták a megfelelő szintű, megfelelő szolgáltatásokat nyújtó szoftver-t. Ehhez jött még az elektronikus sokszorosító eljárások fejlődése - és a nagyobb példányszámú kiadványok előkészítése lényegesen megváltozott: lehetségessé vált az eddig csak nyomdai úton elérhető minőség; megoldhatóvá számos nehezen megvalósítható, sőt eddig elképzelhetetlen technikai bravúr.

Pitrik József - Informatika ​- Tankönyv haladók részére 7-8. osztály
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sikos László - PC ​hardver kézikönyv
Érdeklődik ​a számítógépes hardvereszközök iránt? Meg szeretné ismerni működésüket? Tudni szeretné, hogyan álljon neki egy önálló konfiguráció elemeinek kiválasztásához, azok összeállításához? Ha igen, úgy Önnek való ez a könyv. A könyv a személyi számítógépek felépítésével, részegységeinek jellemzésével foglalkozik, tanácsokat adva a számítógépet építőknek, illetve a hardver iránt nagyobb érdeklődést tanúsítóknak. A könyvben az egyes hardvereszközök működésének bemutatásán túl azok paramétereinek ismertetésére is sor kerül, illetve az egyes eszközök történetének jelentősebb mérföldkövei is terítékre kerülnek. Az Intel, AMD és Motorola/Freescale processzorcsaládok tagjainak részletes ismertetésén kívül a memóriafajták, a chipkészlet, a BIOS és a buszrendszer működésével is megismerkedünk, de az alapvető illesztőkártyákon (pl. a videokártya) túl a különlegesebb kártyákkal, illetve a beviteli és kimeneti eszközök széles skálájával is foglalkozunk. Az interfészek, portok, átjátszókábelek a lábkiosztások szintjéig kerülnek bemutatásra. Az adattároló médiák és az ezeket kezelő meghajtók témakörében a ritka hajlékonylemez-típusok mellett a merevlemez-driverek éppúgy sorra kerülnek, mint a mindenféle optikai lemezt kezelő Super Multi meghajtók. Természetesen a könyvben a jövő várható tendenciáiról és az alternatív rendszerekről, így az Apple számítógépekről, a mobiltelefonokról, a kamerákról, a PDA és a laptop gépekről, illetve egyéb népszerű informatikai eszközökről is szó esik. A hardvereszközök és azok összeszerelésének elsajátítása után már nem kell többé másra hagyatkoznunk, sem a gép bővítése, javítása, sem annak összeállítása során, hiszen a könyv ezen folyamatokon is végigvezeti az olvasót. A függelékben a modern számítógépes hardverek kialakulásában jelentős szerepet betöltő magyarok rövid arcképcsarnoka mellett jól megférnek a processzor-architektúrák és a különféle specifikációk. A kapcsolódó idegen kifejezéseket, rövidítéseket és a szakzsargon szavait a kisszótár gyűjti csokorba.

Bognár Júlia - dBase ​III Plus
Ez ​a könyv az ASHTON-TATE szoftverház dBASE III PLUS adatbázis-kezelő programjának használatát ismerteti. Ajánljuk mindazoknak, akik ezzel a programtermékkel szeretnék kisebb-nagyobb feladataikat megoldani. A könyv olvasása és a program használata nem igényel bővebb számítástechnikai vagy adatbázis-kezelői előismereteket. Néhány feltétlenül szükséges alapfogalmat megmagyarázunk. (Az IBM PC számítógép, valamint az MS-DOS operációs rendszer kezelését ismertnek tételezzük fel.) A könyv ezért olyan felépítésű, hogy példáin keresztül mindenkinek világos legyen az "elmélet". Ennek érdekében ahol lehetett, a példákat azonos területről választottuk, egyetlen téma köré felépítve.

Marco Cantú - Delphi ​7 - Mesteri szinten II.
A ​Delphi 7 mesteri szinten teljesen átdolgozott és frissített kiadása mindenki kedvenc Delphi-programozási könyvének, amely talán a legteljesebben mutatja be a Delphi 7 fejlesztőkörnyezet szolgáltatásait. A világhírű Marco Cantu ezúttal is olvasmányos stílusban, kezdők és haladók számára is érthetően mutatja be a Delphit, az objektumközpontú osztálykönyvtártól a webes alkalmazások építéséig. A korábbi kiadásokban szereplő alapszintű bevezetők nagy része ezúttal kimaradt, így még teljesebb áttekintést és még több – közel 300, a kulcsfontosságú területeket bemutató – gyakorlati példát kapunk, ugyanakkor továbbra sincs szükség komolyabb előképzettségre, de ismerni kell a programozás alapjait általában. A kötet – elsősorban a webes programozás területén – annyi újdonságot tartalmaz, hogy akkor is megéri elolvasni, ha az előző kiadásokat már ismerjük.

Sh_informatika_(409x640)
elérhető
9

Hans Breuer - Informatika
Az ​SH atlasz Informatika áttekintést nyújt a szakterület történetéről, megmagyarázza az alapvető szakkifejezéseket, valamint tömören és érthetően tárgyalja az informatika legfontosabb alkalmazási területeit. A könyv sok színes ábrát és részletes leírást tartalmaz. A tartalomból: A számítógépket története. Információelmélet. Számrendszerek és számábrázolás. Adatátvitel. Adatvédelem és adatbiztonság. Digitális számítógépek. Operációs rendszerek. Központi egység. Tárolók. Be-/kiviteli eszközök. A számítógép programozásának általános kérdései. Néhány programnyelv. Szövegszerkesztés. Grafikus adatfeldolgozás. Mesterséges intelligencia. A könyv végén angol-magyar szakkifejezés-gyűjtemény, valamint részletes név- és tárgymutató található.

Szántai János - A ​számítástechnika alapjai
A ​számítástechnika alapjai c. tankönyv a Tankönyvmester Kiadó tankönyvcsaládjának egyik alapozó tankönyve, és a középiskolai oktatásban résztvevő tanulók számára foglalja össze a számítástechnikával kapcsolatos legfontosabb ismereteket. A könyv alkalmazói szempontból tömören ismerteti az informatika alapjait, a számítógép felépítését, az operációs rendszerek típusait és működését, az iskolai és az internetes hálózat kezeléséhez szükséges alapismereteket, valamint a szövegszerkesztés és a táblázatkezelés leírását. A számítógépes alkalmazásokat feldolgozó fejezetek kiemelik a megoldandó feladat szoftverfüggetlen elemeit és jellemzőit, összefoglalják az adott alkalmazás célját és lehetőségeit, ami a tanultakat időállóvá teszi. A könyv az adott szoftver alapozó ismereteit példákon keresztül mutatja be.

Szántai János - A ​számítástechnika alapjai - Kiegészítő modul
A ​számítástechnika alapjai (kiegészítő modul) c. tankönyv a Tankönyvmester Kiadó tankönyvcsaládjának egyik alapozó tankönyve. A kötet - A számítástechnika alapjai c. tankönyv kiegészítése - azoknak készült, akik nagyobb óraszámban tanulják a számítástechnikát, ill. mélyebb ismereteket szeretnének szerezni a témában. Ennek megfelelően elmélyíti az információs hálózatokról szerzett ismereteket, valamint részletesen tárgyalja az adatbázis-kezelés, a prezentáció és a grafika alapjait.

Bártfai Barnabás - Elektronikus ​kommunikáció
A ​könyv foglalkozik a számítógépes hálózatokkal, az internettel, az elektronikus levelezéssel, az Outlook programmal és az adatvédelemmel. Könyvsorozatunk segítségével alapszintről elindulva, a számítógép megvásárlásától és bekapcsolásától kezdve, a különféle felhasználói programok alkalmazásáig mindent könynyedén megtanulhat. A leírtak tanfolyamok tapasztalataira épülve, gyakorlati példákat bemutatva segítenek elsajátítani a számítógép kezelését, megismerni részegységeinek használatát olymódon, hogy azt Ön a mindennapi életben is kamatoztathassa. Mivel jelen sorozat a Hogyan használjam? c. könyv anyagára épül, bátran forgathatják a teljesen kezdő felhasználók és a már gyakorlattal rendelkezők is. Ajánlható ismeretbővítésre, iskolák informatika óráira, OKJ-s és ECDL vizsgákhoz, tanfolyamokhoz és önálló tanuláshoz egyaránt. A közérthető nyelvezet és verziófüggetlen programleírások mellett továbbra is fontosnak tartottuk, hogy ne azt mutassuk meg, hogy egy adott programfunkció mire való, hanem azt, hogy egy adott feladatot milyen módon tudunk megoldani. Nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy csak olyan ismereteket nyújtsunk, amit nem csak a haladó, hanem egy kezdő felhasználó is hasznosítani tud, kiszűrve a nap mint nap alkalmazott fontos tudnivalókat a szinte soha sem használt szolgáltatások közül.

Walter Isaacson - Steve ​Jobs életrajza
iPod. ​iPhone. iPad. iTunes. Mac. És egy név mindezek mögött: Steve Jobs. Az Apple-vezér és Pixar társalapító első hivatalos életrajza egy nem mindennapi ember életébe enged betekintést. A könyv írója az elmúlt két év során több, mint negyven alkalommal beszélgetett Steve Jobsszal. Ezek a beszélgetések szolgáltak a könyv gerincéül, amit tovább színesített vagy éppen árnyalt a több, mint 100 – családtagokkal, barátokkal, ellenségekkel, versenytársakkal és kollégákkal készített – interjú. Ezekből bontakozik ki Steve Jobs eseményekben gazdag élete. Egy olyan emberé, akinek páratlan kreativitása, tökéletesség iránti szenvedélye és fékezhetetlen lelkesedése 6 ágazatot forradalmasított: személyi számítógép, animációs film, zene, telefon, táblaszámítógép és a digitális könyvkiadás. Egy olyan világban, amelyben a társadalmak a digitális kor gazdaságát építik, Jobs a legnagyobb példakép. Felismerte, hogy a XXI. században az értékteremtés igazán hatékony módja a kreativitás és a technológia összekapcsolása, s ezért olyan vállalatot hozott létre, amelyben a határtalan képzelet egyedülálló mérnöki teljesítménnyel párosul. Jobs közreműködött a könyv készítésében, de teljesen szabad kezet adott az írónak, sőt arról a jogáról is lemondott, hogy a kéziratot nyomdába kerülés előtt átolvassa. Kifejezésre juttatta, hogy vele és az életével kapcsolatban nincs tabutéma, sőt ösztönözte az embereket, hogy őszintén nyilatkozzanak róla: „Sok dolgot követtem el, amire nem vagyok büszke. Mint például, hogy teherbe ejtettem a barátnőmet 23 évesen, és ezt nem is kezeltem a legszebben.” – mondta. „De nincs semmi olyan sötét titkom, ami ne kerülhetne felszínre.” Jobs nyíltan – sőt néha már brutális őszinteséggel – beszél munkatársairól és versenytársairól. A barátai, ellenségei és kollégái pedig kendőzetlenül nyilatkoznak szenvedélyeiről, félelmeiről, megalkuvást nem tűrő tökéletesség utáni vágyáról, gonoszságairól és a mindent ellenőrizni akaró megszállottságáról – azaz mindazokról a dolgokról, amiknek eredményeképpen a nevéhez fűződő korszakalkotó dolgok megszülethettek. Jobs a vele kapcsolatba kerülőket könnyen az őrületbe tudta kergetni. De személyisége annyira elválaszthatatlan a nevéhez fűződő újításoktól, ahogy az Apple számítógépe az operációs rendszerétől. Így Steve Jobs élettörténete egyszerre példaértékű és tanulságos, tele leckékkel innovációról, jellemről, vezetésről és értékekről. Walter Isaacson az Aspen Intézet vezérigazgatója, aki korábban a Time főszerkesztője és a CNN elnöke volt. Olyan sikerkönyvek írója, mint az Kissinger életrajz és az Einstein: egy zseni élete és világa.

Mary Campbell - Egyszerűen ​Windows
Ha ​Ön először dolgozik a Windows rendszerrel - netán először ül a számítógép elé - akkor az Egyszerűbben Windows című könyvben barátságos útikalauzra lel a Windows széles körű lehetőségeinek megismerésére.

Seprődi László - Makró ​az Assembler programozási nyelvhez
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Java
elérhető
1

Dirk Louis - Peter Müller - Java
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Daniel D. McCracken - Bevezetés ​az Algol programozásba
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Endrődi Tamás - Korszerű ​programozás a Clipper 5.01-ben és a CA-Clipper-ben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kris Jamsa - Suleiman "Sam" Lalani - Steve Weakley - A ​Web Programozása I.
Napjainkban ​a World Wide Web (WEB) az Internet legfrekventáltabb területe. A világhálón kalandozók naponta újabb és újabb Web-helyeket fedezhetnek fel világszerte. A tervezők egymással versenyeznek, ki tud érdekesebb, izgalmasabb, képet, hangot, animációt is magában foglaló Web-oldalakat készíteni. A kereskedelem is felfedezte magának a Web-oldalak interaktivitásában rejlő lehetőségeket. Ez a könyv megismerteti az olvasóval az internetes kommunikálás alapjait, a Web-oldalak készítéséhez használt HTML nyelvet. Bemutatja a különböző böngésző, kiszolgáló és kereső programok működését, és segítséget nyújt elkészítésükhöz. A könyv olvasója megtudhatja, hogy a C++, Perl, JavaScript és VBScript nyelvű fájlok segítségével hogyan készíthetők CGI programok, melyek interaktív kapcsolatot teremtenek a Web-oldalak olvasóival. A Web programozásának olyan új és érdekes területei is megismerhetők a könyvből, mint a 3D objektumok készítésére alkalmas VRML nyelv vagy az ActiveX vezérlőelemek használata. A megértést számos, a gyakorlatban is kipróbálható példaprogram és ábra segíti. A programok forráskódjaikkal együtt megtalálhatók a CD-mellékleten, amely a Java és a Perl nyelv fejlesztőkészletét is tartalmazza.

Angster Erzsébet - Programozás ​Tankönyv II.
A ​könyv az első kötet egyenes folytatása. Bevezeti azolvasót az állománykezelés, a memóriakezelés és abonyolultabb adatszerkezetek világába. Programozásinyelve a Turbo Pascal. A programokat a Jackson-SZÁMALKstrukturált módszerrel tervezzük, és Turbo Pascalnyelven kódoljuk.A könyv fejezetei: 1. Rekord 2. Állományok 3. Típusos állomány 4. Állományok rendezése, összeválogatása 5. Karbantartás 6. Csoportváltás 7. Szöveges állományok 8. Memóriakezelés 9. Dinamikus lista 10. Programszegmentálás, kapcsolat az operációs rendszerrel 11. AdatszerkezetekSzükséges előképzettség:A könyv feltételezi az I. kötet ismeretét. Önállótanulásra alkalmas.

Angster Erzsébet - Programozás ​Tankönyv I.
A ​könyv a strukturált programozás alapjait teszi le, és bevezeti az Olvasót az adattípusok és algoritmusok világába. A programokat a Jackson-SZÁMALK strukturált módszerrel tervezzük, és Turbo Pascal nyelven kódoljuk. A könyv fejezetei: 1. Számítógép és a program 2. Algoritmus készítése 3. Szoftver fejlesztése 4. Dos alapismeretek 5. A keretrendszer 6. Alapfogalmak 7. Egyszerű típusok 8. Kifejezések, feltételek, programvezérlés 9. Szelekciók 10. Iterációk 11. Karakterlánc 12. Billentyűzet, képernyő 13. Eljárások, függvények 14. Egydimenziós tömb 15. Többdimenziós tömb 16. Rendezések, keresések, karbantartás 17. Sorozatok feldolgozása 18. Halmaz 19. Rekurzió 20. Jackson összefoglaló Szükséges előképzettség: A könyv nem feltételez semmiféle programozási előismeretet, mindössze a számítógép használatában szükséges kisebb jártasság. Ajánlott akár kezdőknek, akár haladóknak. Önálló tanulásra alkalmas.

Keiko Pitter - Sara Amato - John Callahan - Nigel Kerr - Eric Tilton - Egyszerűen ​Internet
Bizonyára ​már Ön is hallott és olvasott az INTERNETről, az információáramlás autópályájáról. De hogyan lehet hozzáférni? Mit kell róla tudni? Hogyan segíti a tanulást? Az EGYSZERŰEN INTERNET című könyvben barátságos útikalauzra lel az INTERNET széles körű lehetőségeinek megismerésében.

Ismeretlen szerző - A ​közszolgálatiság újrafogalmazása a digitális forradalom küszöbén
"(...) ​Milyen további területvesztéssel jár majd az egyre nagyobb technológiai és tartalmi kínálat, a médiakonvergencia a hagyományos médiumok számára, és milyen átalakulást kényszerít ki belőlük az életben maradás érdekében? Ebben a konvergencia által áthatott világban van-e még jelentése azoknak a szavaknak, hogy "televízió", "rádió", "közszolgálatiság"? És mi is valójában a közszolgálati: a csatorna vagy a műsor? Figyelembe kell-e venni a nézettséget, hallgatottságot? Meddig irányíthatja a szabad piac a tartalmat, és hol indokolt az állam szerepvállalása? Aligha kell bizonygatnom, hogy ebben a folyamatos és kemény versenynek kitett szakmában mennyire fontos, hogy a változások felkészülten érjenek minket, és a szabályozás, az üzleti folyamatok vagy éppen a műsorkészítés is módosuljon az új ismereteknek, megváltozott körülményeknek vagy megszerzett gyakorlati tapasztalatoknak megfelelően. Őszintén hiszem, hogy segítséget tudnak nyújtani ebben a kötetbe gyűjtött tanulmányok. Őszintén remélem, hogy a tisztelt Olvasó e tanulmánykötettel szerteágazó, a napi munkájában hasznosítható információkhoz jut." (Csermely Ákos)

Hargittai Péter - Kaszanyiczki László - Internet ​haladóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_198787
Internet kisszótár Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Internet kisszótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Walter H. Bock - Jeffrey N. Senné - Internetkalauz ​üzletembereknek
Ez ​a kiadvány nem újabb írás a hálózatról vagy a szoftverek és az infrastruktúra működésének technikai részleteiről. A gyakorlati üzletembereket, a vállalkozókat célozza meg. Azokat, akiket az érdekel, hogyan növelhetik a nyereségüket az Internet segítségével. A szerzők ezt írják: "Könyvünk alapvetően az üzletről szól. Üzletembereknek szánta két olyan fickó, aki vagy harminc éve működteti saját vállalkozását. Több mint egy évtizede rájöttünk, hogy az Internet és a World Wide Web felhasználásával fantasztikus eredményeket érhetünk el..." A szerzők megmutatják, hogyan mozoghatunk üzleti tevékenységünk során gyorsabban, kevesebb költséggel és nagyobb eredményességgel ebben az új közegben.

Simonovits Miklós - Számítástechnika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fazekas Sándor - Számítástechnikai ​és DOS alapismeretek munkafüzet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók