Ajax-loader

kollekció: Ponyvaregény

“Azt hiszem, közben meg is csókolták egymást, de ez nem bizonyos. Annyi mindenesetre kétségtelen, hogy nagy szerelem lett az ügyből. Ilyesmi előfordul két fiatal lény között. Még tengerparton is.”
(Rejtő Jenő)


Kerstin Gier - Sapphire ​Blue
Gwen’s ​life has been a rollercoaster since she discovered she was the Ruby, the final member of the secret time-traveling Circle of Twelve. In between searching through history for the other time-travelers and asking for a bit of their blood (gross!), she’s been trying to figure out what all the mysteries and prophecies surrounding the Circle really mean. At least Gwen has plenty of help. Her best friend Lesley follows every lead diligently on the Internet. James the ghost teaches Gwen how to fit in at an eighteenth century party. And Xemerius, the gargoyle demon who has been following Gwen since he caught her kissing Gideon in a church, offers advice on everything. Oh, yes. And of course there is Gideon, the Diamond. One minute he’s very warm indeed; the next he’s freezing cold. Gwen’s not sure what’s going on there, but she’s pretty much destined to find out.

Kerstin Gier - Emerald ​Green
Gwen ​has a destiny to fulfill, but no one will tell her what it is. She’s only recently learned that she is the Ruby, the final member of the time-traveling Circle of Twelve, and since then nothing has been going right. She suspects the founder of the Circle, Count Saint-German, is up to something nefarious, but nobody will believe her. And she’s just learned that her charming time-traveling partner, Gideon, has probably been using her all along. This stunning conclusion picks up where Sapphire Blue left off, reaching new heights of intrigue and romance as Gwen finally uncovers the secrets of the time-traveling society and learns her fate.

Kosáryné Réz Lola - Az ​elvarázsolt kastély
Kosáryné ​Réz Lola régtől fogva egyik legkedvesebb írója a serdülő leányvilágnak s az Elvarázsolt kastély derűs, napfényes humorával, friss, üde hangjával s fordulatos, ötletes, élénk, érdekfeszítő meseszövésével az írónő egyik legsikerültebb alkotása.

Harsányi Gréte - Évi ​mindig segít
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kertész Erzsébet - Szonja
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Petrovácz István - A ​tizedik bolygó
A ​kisvárosi lakótelep szélén egyetlen ósdi műemlékház dacol: a "bagolyvár". Toronyszobája ablakából esténként a végtelen szikrázó égbolt látható. Sokak által irigyelt lakója, a 14 éves Bogáta, amatőr csillagász, ezen a szeptemberben gyakorta hajnalba nyúlóan lesi a csillagokat - azaz a tizedik bolygót, melynek létéről egy réges-régi könyvben olvasott. A kislány nem is sejti, hogy titkon "jóakarói" akadnak, akik azt tervezik, hozzásegítik őt a sikerhez. Vagy mégsem?... Erről a Nagy Ugratásról szól és egy leheletfinoman bontakozó szerelemről Petrovácz Istvánnak, több nagy sikerű ifjúsági regény.

Vera Ferra-Mikura - Tizenkettő: ​nem egy tucat!
A ​Felhőkarcoló úton magas, modern házak vannak. Hogyan kerül közéjük egy pici, düledező vadászkastély? Műemlék csupán, de egy tucat kedves, okos, vidám ember lakik benne, illetve, bocsánat... nem egy tucat, hanem tizenkettő. Ez pedig nagy különbség. Előbb-utóbb Marian is kénytelen belátni, hogy tizenkettő nem mindig egy tucat; és hogy ez milyen változást jelent az önző kislány életében, azt megtudja, aki elolvassa a népszerű osztrák írónő regényét.

Kishonthy Edina - Piros ​hó / Amatőrök
Szinte ​már kegyetlenül merev törvények és szabályok léteznek a kamasztársadalmon belül is - holott az ember azt gondolná, hogy kötetlen és laza normák uralkodnak. Kívülről talán tényleg ez is a látszat, de már benne élni. És én átélem! - döbbent rá örömmel Ági, és egyszerre úgy érezte, hogy egy nagyon fontos esemény részese. Sokakban nem tudatosul, csak élik ezt a nekik szokványosnak tűnő kamasz - életet. És nem is tudják, milyen kincs ez. Még nem érzik, micsoda kiváltságos és felemelő érzés végigmenni az iskolában, ahol mindenki ismerős, barát; körbeszaladni a téren, a belvárosban, beszélgetni, szóba állni bárkivel, aki korosztálybeli; csak úgy betérni egy presszóba, heccelni az eladót; hangosan énekelni és táncolni az utcán, mikor minden tiszta a napsütéstől; bulikra, összejöveteleken megismerni különféle érdekes személyiségeket, akiknek ők is érdekesek; telefonbetyárkodni a fülkében, és érezni az összetartozást minden velük egykorúval... Lehet, hogy soha nem is jönnek rá. Pedig ezt érezni, élvezni kell!

Louisa May Alcott - Egy ​régimódi lány
Volt ​egyszer egy Amerika, s benne egy gazdag család, s a családnak egy szép, szegény vendége. A lányban annyi az erő, a természetesség, a báj, hogy a könyv minden szereplőjének életét attól kezdve ez az erő, természetesség és báj irányítja. Akkor is, amikor életsorsok veszedelmeiből és szerelmek vidám szövevényeiből kell végül mindennek jóra fordulnia. Még mi, olvasók is e lánynak köszönhetjük, hogy megismerhetjük ezt az egyszervolt Amerikát.

Nataly von Eschstruth - Zsugori ​néne
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Judy Blume - Summer ​Sisters
When ​Victoria Leonard answers the phone in her Manhattan office, Caitlin's voice catches her by surprise. Vix hasn't talked to her oldest friend in months. Caitlin's news takes her breath away--and Vix is transported back in time, back to the moment she and Caitlin Somers first met, back to the casual betrayals and whispered confessions of their long, complicated friendship, back to the magical island where two friends became summer sisters. Caitlin dazzled Vix from the start, sweeping her into the heart of the unruly Somers family, into a world of privilege, adventure, and sexual daring. Vix's bond with her summer family forever reshapes her ties to her own, opening doors to opportunities she had never imagined--until the summer she falls passionately in love. Then, in one shattering moment on a moonswept Vineyard beach, everything changes, exposing a dark undercurrent in her extraordinary friendship with Caitlin that will haunt them through the years. As their story carries us from Santa Fe to Martha's Vineyard, from New York to Venice, we come to know the men and women who shape their lives. And as we follow the two women on the paths they each choose, we wait for the inevitable reckoning to be made in the fine spaces between friendship and betrayal, between love and freedom. Summer Sisters is a riveting exploration of the choices that define our lives, of friendship and love, of the families we are born into and those we struggle to create. For every woman who has ever had a friend too dangerous to forgive and too essential to forget, Summer Sisters will glue you to every page, reading and remembering.

Nil - A ​fehér ruha
"A ​kenézi pusztára megérkezett a posta. Kint az oszlopos verandán reggelihez terített asztal mellett ült az új birtokos, Hollódy Imre és maga vette át a fekete bőrtáskát a lovaslegénytől. Egy csomó hírlapot, néhány könyvet, folyóiratokat rakott ki az asztalra és utoljára szinte csodálkozva húzott elő egy keskeny borítékú levelet. Tűnődve forgatta egy darabig. - Női kézírás - mormogta szórakozottan -, de kétségtelenül nekem van címezve... Letette a kezéből és a gyermekszoba ablakához lépett. Mélázó tekintete szomorúan pihent meg egy sovány, fejletlen gyermekalakon, mely az ablak mellett egy kosárszékben feküdt. - Nem vagy még éhes, Iduska? - kérdezte halkan. - Idehozhatom talán a tejet? - Nem kell - felelt a vézna kislány, föl sem pillantva. - De talán játszani szeretnél egy kicsit? Madame Bertin kimegy veled az erdőbe is, ha akarod. - Nem kell semmi - ismételte a gyermek makacsul és szűk homlokát vénítő, haragos ráncokba húzta. Hollódy sóhajtva fordult el az ablaktól. Egy darabig gondolatokba merülve ült a helyén, aztán eszébe ötlött a levél és felbontotta."

Altay Margit - A ​fehér hajó
Messze ​idegenből, az Oceánon túlról, titokzatos látogató érkezik. Hófehér hajó úszik a Dunán. Beteg fiatal leány a lakója, aki nem bír, nem mer a lábaira sem állni és beteges lelkivilágával el akar rejtőzni még rokonai elől is. Hogy sikerül-e a terve és hogyan lesz belőle boldog, egészséges fiatal leány, azt írja le Altay Margit bájos, elragadóan kedves módon. Sok-sok fiatal leány legkedvesebb könyve ez a regény.

Altay Margit - A ​négyesfogat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tutsek Anna - Szélvész-kisasszony
Elbeszélés ​fiatal lányok számára.

Benedek Elek - Anikó ​regénye
A ​kis Anikó naplószerűen leírt élettörténete egy szegény kisleány meséje, akit hőssé tesz az igyekezet, hogy özvegy édesanyja sorsán könnyítsen. Édesanyja érte áldoz mindent, ő pedig az édesanyjáért. Boldogok lesznek így együtt és mikor Anikó nem is gondol reá, megjelenik az igazi királyfi is egy derék, kedves ember alakjában. Benedek Elek szíve egész melegét beleöntötte ebbe a kis regénybe.

Z. Tábori Piroska - Aranyszív
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Cherry Whytock - Skótok, ​rokonok és egyéb rémségek
Az ​Angel második része talán még az elsőnél is szórakoztatóbb. A szerző készítette illusztrációk ebben a kötetben is rendkívül szellemesek, és a „bohókás család” tagjait egyre jobban szívünkbe zárjuk. Angel a tavaszi szünetben, Skóciában megismerkedik egy rendkívül vonzó szakáccsal, aki „majdnem” olyan, mint Jamie Oliver, ráadásul nyári munkalehetőséget is ajánl neki… Miként az 1. részben, Angel ebben is leírja kedvenc receptjeit. Angel papája Skóciában különös felfedezést tesz, és Londonba visszaérve le akar leplezni egy nagyszabású csalást. Végül kis híján börtönbe kerül, ami a család koldusbotra jutását vonná maga után.

Anne-Marie Pol - Névtelen ​levél
Ninát ​ágyhoz köti az influenza, így - távol a Camargo- iskolától - borzasztóan unatkozik. Eközben a Rózsaszín Fanny névtelen fenyegető levelet kap. Kire gyanakodnak a többiek? Hát persze hogy Ninára! Vajon sikerül-e bebizonyítania, hogy nem ő a tettes? nem lesz könnyű...Szerencsére Mo mindig mellette áll. Ő hisz benne igazán.

Lucy Maud Montgomery - A ​kék kastély
A ​huszonkilenc éves Valancy még sosem volt szerelmes, és mintha a boldogság is elkerülte volna. Hatalmaskodó anyja és tolakodó nagynénje árnyékában egy vigasza van csupán: John Foster „tiltott" könyvei, és a Kék Kastélyról szőtt ábrándjai. Ekkor érkezik meg dr. Trent levele, és Valancy végre megfeledkezik az óvatosságról. Életében először azt teszi és mondja, amit akar. És hamarosan felfedez egy bámulatosan új, szerelemmel és kalanddal teli világot, ami legmerészebb álmait is felülmúlja.

Gaby Schuster - Négy ​jó barát
Először ​esik meg történetünk során, hogy a két elválaszthatatlan barátnő nem érti meg egymást. Nina képtelen felfogni, mit találhat Nicki olyan vonzónak az újfiúban. Csak nem szakítja szét barátságukat egy olyan srác, mint Fabian Dohm? Nina csak akkor tér jobb belátásra, amikor maga is megtapasztalja, milyen felkavaró érzés az első szerelem.

Gaby Schuster - Padszomszédok
Az ​iskolaigazgató lányának lenni - nem irigylésre méltó helyzet. Hát még, ha nincs más választás: az izgalmas nagyvárost, a barátokat kell otthagyni egy isten háta mögötti bajor kisváros kedvéért. Csodálkozhatunk-e, ha Nina Folkerts előre utálja az új helyet, az iskolát, az új osztályt? Csupa lány! Ez maga a tömény unalom. Vagy mégsem? Nina ellenség helyett barátokra, sőt igazi barátnőre talál. Nina & és Nicky története a második, A smaragd medál címmel megjelenő kötetben folytatódik.

Gaby Schuster - A ​két detektív
Kik ​verték szét a 8/a osztálytermét, és vajon miért? A nyomozás ezúttal nehezebb, mint ahogy azt a lányok gondolták. Fiúk segítségére van szükség. Szerencsére azonban Mark és Fabian rendelkezésre áll.

Gaby Schuster - Smaragdmedál
Csak ​rossz vicc lehet, semmi más. Micsoda őrült ötlet, hogy Nina, az iskolaigazgató lánya lopja ki a tanáriból az angol dolgozat feladatlapjait?! Márpedig Valerie, az osztály sztárja erre akarja rávenni Ninát. Ha másképp nem megy, zsarolással. A két barátnő, Nina és Nicki mindent megpróbál, hogy keresztülhúzza Valerie számításait. Csak az idő rövid. Egy kurta hétvége.

Gaby Schuster - Merész ​tervek
A ​burgstadti gimnázium évzáróján bombaként robban a hír: szeptembertől bevezetik a koedukációt! Fiúk jönnek az eddig hetedikes lányosztályokba is. Tudhatott már erről Nina, az igazgató lánya, vagy meglepetés? Ninát és elválaszthatatlan barátnőjét most más probléma foglalkoztatja, gond nyomasztja. Megmarad-e vajon Nickiék családi fogadója, vagy egy gátlástalan szélhámos üzelmeinek esik áldozatul...Nina és Nicki vakmerő tervet eszel ki.

Irine Zimmermann - Hans-Günther Zimmermann - Matek+bonyodalmak=szerelmi ​bánat
Henriette, ​vagyis Heni szuper matekból, egészen addig a napig, amíg a villamoson meg nem pillantja álmai hercegét. A kissé kelekótya barátnője ismeri ezt a fiút, ő Tom, a matektanárnő fia. Henriette fondorlatos tervet eszel ki: a hirtelen katasztrófálisan leromlott jegyeket csak korrepetálással lehet kijavítani. Erre kell rávenni a szüleit. És láss csodát, a matektanárnő fia lesz Heni korrepetítora matekból! Ez így ideális lenne. Henriette azt hiszi, elérte célját. Ám aki az első korrepetáláson fogadja, az biztos, hogy nem a fiú a villamosról...

Iva Hercíková - Andersen ​kisasszony
Hol ​a határ a füllentés és a hazugság között? Hová vezeti az élénk fantáziájú kislányt hiúsága, túlérzékenysége és "mesélőkedve", melyért is az Andersen kisasszony elnevezést kapta? Erre felel Iva Herciíková, a neves cseh írónő kedves, okos, humoros regénye, mely a kamaszkor felnagyított sérelmeit és az ebből fakadó bonyodalmakat ábrázolja.

Anne-Marie Pol - Csillag ​születik
Nina ​mindennél jobban szeret táncolni. Anyukája emlékének tiszteletére elhatározza, hogy táncosnő lesz. De apukája másként gondolja, különben sem tudná fizetni a Camargo-iskolát, amelyről a lánya álmodik. Sebaj! Nina mégis elmegy a felvételi vizsgára , a többi meg majd csak megoldódik valahogy... Hiszen a szenvedély minden akadályt elgördít az útból. Már semmi más nem számít, csak a tánc.

Anne-Marie Pol - Nina ​rivaldafényben
A ​Camargo-iskolában tévéfilmet forgatnak, amelyben Nina is szerepet kap. Úgy tűnik, hogy minden a legnagyobb rendben van. Vagy mégsem? A forgatás alatt Nina ráébred arra, hogy számára a tánc fontosabb, mint a filmezés. Ráadásul sikere féltékenységet kelt iskolatársaiban, sok bosszúságot okozva neki. Még szerencse, hogy mellette van Mo, és megvigasztalja.

Anne-Marie Pol - Nina ​csillaga
A ​Bretagne-ból való visszatérés egy álom végét jelenti Nina számára: Mo hazatér Aubry-sur-Marne-ba, és Ninának egy csapásra hiányozni kezd a fiú. A Camargo-iskolában rosszul végződik az óra. Pjotr Ivanov, a tánctanár egyáltalán nem kedveli Ninát. Igazságtalan vele és megalázza. Nina pedig szemtelenül viselkedik. Szerencsére mellette van Éva Miller, a balerina. Ő lesz Nina támasza a megpróbáltatásokban.

Meg Cabot - Kísért ​a múlt
Allie ​izgatottan várja a tanulmányi kirándulást, még akkor is, ha az úti cél csak egy történelmi időkből való egytantermes iskola. De legalább alkalma nyílik iskolabusszal utazni, amiben még sosem volt része, mert olyan közel lakik a sulihoz.Mrs. Hunter azonban bejelenti, hogy az osztályban mindenkihez rendelnek egy „társat” arra a napra – Allie régi osztályából, a Diófadombi Általánosból -, és neki éppen a volt legjobb barátnője, Mary Kay jut, aki annak idején elárulta őt, pont a költözés előtt! Allie-nek egész nap ezzel a bőgőmasinával kell párban lennie. Ahogy Allie-t "kísérti" a múltja, úgy tűnik, néhány alapvető szabállyal gyarapszik a gyűjteménye ezen a kiránduláson.

Raggamby András - Kikszi
A ​falábú öreg muzsikussal tízéves forma apátlan-anyátlan cirkuszi mutatványoslány járja a falut. Kéregetnek s közben játékukkal mulattatják a közönséget - parasztembereket, utcagyerekeket. Egy jólelkű asszony, Tatárné megsajnálja a kislányt s három fia mellé egy nyárra befogadja. Ennek a feledhetetlen nyárnak a történetét meséli el Raggamby András regénye. A légtornászlány - Kikszi - szinte észrevétlenül lopja be magát a környék apraja-nagyja szívébe s amikor muzsikus gyámapja meghal, a faluban nemcsak támogatókra, barátokra lel, de Tatáréknál végleges otthonra is.

Kollekciók