Ajax-loader

kollekció: Kert, ház, otthon

“Munka után édes a menekülés.”
(Rejtő Jenő)


Dawn King - Rusztikus ​kerti bútorok
A ​kerti bútorok készítése megmunkálatlan fából könnyen megtanulható, egyszersmind a kreatív önkifejezés életre szóló programját biztosítja. A szerző, Észak-Amerika kertibútor-építő mozgalmának egyik vezéralakja megismertet bennünket a megmunkálatlan fa feldolgozásával foglalkozó kézművesség titkaival, emellett részletesen bemutatja több mint huszonöt legnépszerűbb munkadarabjának teljes tervét.

Peter Himmelhuber - Kerti ​bútorok és díszítőelemek
A ​háztartásban is találhatók olyan kiszolgált eszközök - pl. öreg edények, kádak vagy vázák -, amelyek a kertben még jól hasznosíthatók. Sok a lakásban már nem használt és új darabokkal pótolt régi berendezési tárgy is új életet kezdhet a szabadban.

Ingald Andersson - Fakerítések, ​kapuk, rózsaívek
A ​Csináld Magad sorozat Fakerítések, kapuk, rózsaívek c. kiadványa a bevált mesterfogások példáján keresztül mutatja meg az alaplépéseket. Ábrákkal és szöveges részekkel ismerhetjük meg az egyes folyamatokat. A könyv részletezi, hogy egy-egy műveletnél milyen nehézségi fokra, erőkifejtésre, szerszámokra és mennyi időre lesz szükségünk a mű megvalósításához.

Alan Bridgewater - Gill Bridgewater - Téglaépítmények ​a kertben
A ​téglánál szebb építőanyagot keresve sem találnánk a kertünkbe. A belőle készült építmények amellett, hogy esztétikusak, kiválóan megfelelnek a gyakorlati követelményeknek is. A könyvben található példák között a kezdő és a gyakorlott építőmesterek egyaránt találnak kedvükre valót.

Peter Himmelhuber - Növénytartó ​edények
A ​barkácsolás olyan hobbi, amellyel milliók töltik el hasznosan szabadidejüket. Legyen szó egy régi építésű házban lévő bérelt lakásról vagy akár saját négy fallal körülvett területünkről, némi ügyességgel és egy szakszerű útmutató birtokában egészen meglepő eredményeket érhetünk el, ha kisebb javításokra, műszaki és esztétikai célú felújításokra, esetleg átépítési vagy beépítési munkákra kerül sor.A barkácsolás ugyanakkor jó szórakozás is, megadja a jól végzett munka örömét, amelynek eredményét naponta láthatjuk és "csodálhatjuk"; általa pénzt takaríthatunk meg, nem utolsósorban pedig függetleníthetjük magunkat az iparosoktól, akikre bizony sokszor hetekig kell várni és esetleg akkor is hiába.A szaküzletekben, a barkács- és építőanyag-áruházakban az ezermester minden anyagot és szerszámot beszerezhet, amire szüksége van. A megfelelő szerszám és lelkesedés azonban még nem minden. Feltétlenül szükség van az alapos előkészítésre, és nélkülözhetetlenek azok az elemi szakismeretek, amelyek megmutatják, hogyan kell a munkát elvégezni, és mire kell annak során ügyelni.A Csináld Magad sorozat "Növénytartó edények" című kötete a gyakorlatban számtalanszor kipróbált, hasznos ötleteken és mesterfogásokon keresztül mutatja meg, mit hogyan csináljunk. A könyv lépésekre bontva, ábrákkal és szöveges részekkel ismerteti az egyes műveleteket. Az egyértelmű jelölésekkel azonnal felmérhető, hogy egy-egy műveletnél milyen nehézségi fokra, mekkora erőkifejtésre és időráfordításra kell számítanunk, milyen szerszámokra van szükségünk.

John Brookes - Kertek ​könyve
Hasznos ​tudnivalók szép és kényelmes kertek kialakításához, meglévők újjávarázsolásához, növények telepítéséhez és ápolásához, a műszaki létesítmények karbantartásához, csaknem 600 színes illusztrációval.

Andreas Burgwitz - Elektromos ​szerelések a lakásban
Bevezető A ​barkácsolás olyan hobbi, amellyel napjainkban az emberek milliói töltik el hasznosan szabad idejüket. Egy jó szakmai útmutató segítségével és némi ügyességgel nemcsak kisebb javításokat végezhetünk el magunk, hanem gyakran bámulatos eredménnyel újíthatjuk fel, szépíthetjük, építhetjük át vagy bővíthetjük otthonunkat. A barkácsolás ugyanakkor megadja a jól végzett munka örömét, amelynek eredményét is napról napra láthatjuk és csodálhatjuk, ezenkívül pedig pénzt is megtakaríthatunk. A szaküzletekben, barkácsboltokban és -áruházakban az ezermester beszerezheti szükséges szerszámokat és anyagokat. Ám nem elég a megfelelő szerszám és kellő lelkesedés. A munka alapos előkészítéséhez és hibátlan elvégzéséhez kellő szakmai ismeretekkel is rendelkeznünk kell. Azt is tudnunk kell, hogy közben mire ügyeljünk. A Csináld magad sorozatban megjelent Elektromos szerelések a lakásban című kötet a gyakorlatban számtalanszor kipróbált, hasznos ötleteken és mesterfogásokon keresztül mutatja meg, mit hogyan csináljunk. A könyv lépésekre bontva, ábrákkal és szöveges részekkel ismerteti az egyes műveleteket.

Tóth Imre - Schmidt Gábor - Kertészeti ​dendrológia
A ​zöldfelületek karakterét, a közterek, utcák, házikertek, üdülőterületek zöld keretét a fás növények, a díszfák és a díszcserjék adják meg. Örvendetes, hogy az utóbbi 15 évben több mint két és félszeresére nőtt a díszfaiskolákban a fajok és a fajták száma. A magyar dendrológia két kiváló és elismert szakemberének megújult könyvében az ökológiai és társulástani fogalmak ismertetése után következnek a hazánkban leginkább bevált, sokáig díszítő, szépen fejlődő díszfák és -cserjék leírásai, környezeti igényei, alkalmazásuk lehetőségei. Megismerésükben segítenek a habitusképek, a levélnyomatok és az illusztrációk. A 80 oldalnyi táblázatban a díszfák, díszcserjék újabb fajtáira hívják fel a figyelmet. Újdonság a könyv CD-ROM melléklete, amelyen közel 1000 díszfa és díszcserje színes, nagyítható képe látható. A több mint 20 közreműködő közös munkájával létrejött könyvet ajánljuk a gyakorlatban tevékenykedő kertépítő, parkfenntartó szakembereknek, a növénytant elsajátító egyetemi hallgatóknak és a szép fákat, cserjéket szerető kertbarátoknak.

Dr. Günther Kühle - Szobanövények ​föld nélkül
Szobanövények ​föld nélkül? Lehetséges ez, s ha igen, milyen feltételek között? Nem kell hozzá különösebb szakértelem vagy speciális berendezés, csupán: - víztartó edény, - betétedény (akár közönséges virágcserép), - kavics vagy más alkalmas közeg, - valamint megfelelő töménységű tápoldat, - no és természetesen a növény. Kialakulása óta a gyakorlat egyértelműen bebizonyította a termesztésmód létjogosultságát, sőt azt is, hogy növénykedvelői és üzemi szinten egyaránt eredményesebb, mint a hagyományos "földes" termesztésmód. A szobanövények vízkultúrás nevelése hazánkban még kevéssé ismert. A neves NDK-beli szerző - otthon hét kiadást megért - sikerkönyvének magyar nyelvű megjelentetésével azonban nemcsak megismertetni kívánjuk az olvasót a termesztésmód alapjaival, hanem "híveket toborozni" egy olyan eljárásnak, ami kevesebb munkával és gondoskodással kockázatmentesebb, örömtelibb - összességében sikeresebb - növénytartást ígér lakásban, balkonon, kertben egyaránt.

Karen Kingston - Tértisztítás ​és feng shui
A ​feng shui tanításait a kínaiak közel ötezer éve ismerik és fejlesztik újabb tapasztalataik alapján. E kínai tudomány és művészet életközeli látásmódot kínál az anyagias és túlzottan gyakorlati szemléletmód helyett. Fölhívja a figyelmet a természetet tisztelő életmód előnyeire, ismeretében a tárgyak jelentéstartalma kibővül, sőt a környezetünkben ható erők szerepére is fény derül. A feng shui térrendezési tanácsait követve hangsúlyosabbá tehetjük a sorsunkat jelképező fontos elemeket. A tértisztítás szertartásos műveletei jobbítják környezetünk energiáit, biztosítják azok szabad áramlását. Jelen könyvünk e két terület rejtett összefüggéseit tárja föl. Ezek ismeretében mindenki kezébe veheti sorsa irányítását, visszaadhatja élete szentségét.

Anna Starmer - Színek ​könyve
Ha ​változtatni akarunk valamelyik szobánkon, a leghatásosabb eszköz a helyiség színeinek megváltoztatása. De hogyan tehetjük ezt úgy, hogy a meglévő és új színek ne üssék egymást? Honnan tudhatjuk, hogy mely színek illeszkednek egymáshoz szelíd harmóniában, és melyek eredményeznek együtt egy jóval markánsabb, energikusabb hatást? A színek harmóniáját ismertető kézikönyv 150 különféle színösszeállítást tartalmaz a hivatásos belsőépítészek és az otthonukat építő-szépítő laikusok számára. Megtudhatjuk, hogyan teremthetünk kellemes hangulatot, és hogyan keltik a színek a tágasság, a mélység, a melegség vagy éppen a világosság illúzióját! A főbb színcsoportokon belül számtalan árnyalatot találunk, a legerőteljesebbektől a leghalványabb pasztellekig. Megismerhetjük a különféle színkombinációkat, felidézhetjük segítségükkel a természetet vagy egy távoli országot. Megláthatjuk, hogy a különféle textúrájú anyagok milyen színárnyalatokba öltöztetve teremthetnek valódi harmóniát.

Dr. Szemerédy Miklós - Az ​akác honfoglalása a Nyírségben
A ​Hajdúságban és a Nyírségben eltöltött 40 esztendős erdőművelési gyakorlattal a hátam mögött elhatároztam, hogy az akác fafajjal kapcsolatos megfigyeléseimet, tapasztalataimat papírra vetem. Akkor még írásom célja az volt, hogy a tájban található genetikai változatosságot biztosító érték kiaknázására, a szelekció, a nemesítés nyírségi lehetőségeire felhívjam utódaim figyelmét. A XX. század második felének igen kiterjedt akácirodalma van. Áttanulmányozása során úgy éreztem, hogy foglalkoznom kell azokkal a hullámokkal is, melyek az ötvenes években az akác fafaj körül zajlottak. Nem hagyhattam szó nélkül, hogy a század utolsó évtizedében a természetvédő zöld mozgalmak képviselői szerintem igazságtalan jelzőkkel illették az akácot. A megtámadott fafaj védelemre szorult. Ezért a bevezetőben e "kitagadott fafaj" ellen felhozott vádakat veszem sorra és "elhangzik a védőbeszéd" is.

Ismeretlen szerző - 1111 ​hasznos tanács háziasszonyoknak és férfiaknak
Apró ​furfangok, műhelytitkok, amelyekkel gyorsan, egyszerűen és olcsóbban is megoldhatunk valamit.

Ismeretlen szerző - Biotanácsadó a talajról és a tápanyagokról
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter McHoy - Kis ​kertek, nagy ötletek
Ajánló: ​ Nem mindenkinek adatik meg a tágas, hatalmas kertben pihenés élménye, ám a könyv szerzője azzal biztatja olvasóit, hogy ne keseredjenek el - kis területen is kialakíthatunk látványos, kellemes, romantikus környezetet. Miként kell mindezt megvalósítani? A választ megkapjuk a színes fotókkal, magyarázó ábrákkal illusztrált kötetből, amely tömören, informatívan ír a kerttervezés praktikáiról. A tárgyalt témakörök: kövezetek és faburkolatok; lécrácsok és egyéb térelválasztók; gyepszőnyeg helyett; optikai súlypontok; a legszebb termetű kis fák; a függőleges terek kihasználása. A kötet végén rövid tárgymutató segíti az eligazodást.

Ismeretlen szerző - Nyári ​gyümölcsök termesztése
A ​nyári gyümölcsök csoportjába kissé önkényesen azokat a gyümölcsfajokat soroltuk, amelyek érése a nyári időszakra esik, illetve ebben az időszakbn fogyaszthatók. Egy részüknek (pl. nyári alma, nyári körte) már a neve is utal a nyári jellegre, de tipikus nyári gyümölcsnek tekinhetők a szilva (ezen belül is főleg a ringlók csoportja), valamint a kajszi is. Bár egyéb gyümölcsfajok érése is - mint pl. a meggy vagy a málna - részben beleesik a nyári szezonba, mégsem tekinthetők tipikus nyári gyümölcsöknek. Az őszibarack középérésű fajtái is nyári gyümölcsök, mégis a teljes választék közel négy hónapig tartó érése alapján külön kategóriát képez. A nyári alma és nyári körte - kisebb jelentőségű, mint a téli társaik. A szakirodalom eddig nem is foglalkozott velük külön, csupán a téli fajták tárgyalásánál utal rájuk. Pedig a nyári alma és nyári körte termesztése más technológiát igényel, ami ezek eltérő biológiai ritmusából, vegetációs fázisainak a téli fajtákhoz viszonyított különbözőségéből adódik. A virágzás és gyümölcsnövekedés fázisai a gyümölcsérés ideje és kapcsolódása a termőrügy-differenciálódás idejéhez és menetéhez olyan speciális technológiát követel, amely lényegesen különbözik a téli fajtáktól. Növekedési erélyük, a téliektől sokban eltérő ágrendszerük, hajtásnövekedésük szakaszai szerint pedig - az előbbiekkel összefüggésben - bizonyos eltérések jelentkeznek az alkalmazható koronaformában, a hajtásnövekedés szabályozásában, a metszésben, a hajtáslekötözésben. Gyömölcseik érési ideje és módja a gyümölcsök konzisztenicája a téli fajtáktól teljesen eltérő szüretelési módót, manipulációt, szállítást és tárolást tesz szükségessé. Ez azután kihat az értékesítés megszervezésére és áttételesen az üzem nagyságára, valamint egyéb üzemszervezési kérdésekre is.

Rácz Zoltánné - Szobanövények ​otthonunkban
E ​könyv azoknak készült, akik otthonukba viszik a növények mindennapos apró csodáit - százötven szobanövénnyel ismerkedhet meg az olvasó. A könyv célja, hogy mindennapos, jól alkalmazható információkat nyújtson mindenkinek. A kötetet színes képek díszítik, a tájékozódást pedig a szakkifejezéseket magyarázó rész segíti.

Wolfgang Grasreiner - Konyhák ​és fürdőszobák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img_0021
Titkok ​és rejtélyek Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Titkok ​és rejtélyek
A ​Titkok és rejtélyek ezen kötete többek között a növény- és állatvilággal, a közlekedéssel és a háztartással kapcsolatos kérdéseinkre ad választ.

Babulka Péter - Ismerjük ​fel a termesztett gyógy- és fűszernövényeket!
A ​könyvünkben mintegy 130 gyógynövényekfaj közül 120 termesztett gyógy- és fűszernövényt mutatunk be részletesen, 145 fotó segítségével: - a hazai éghajlati viszonyok mellett szabadföldi körülmények között jól termeszthető és az öngyógyításban is biztonsággal használhatókat - a hazai éghajlati viszonyok mellett szabadföldi körülmények között biztonsággal nem termeszthető, vagy valamilyen ok miatt az öngyógyításban csak óvatosan alkalmazható gyógy- és fűszernövényeket, valamint - azokat a fajokat, melyeknek egyes részei erős fiziológiás hatásúak vagy mérgezőek, és emiatt nem ajánlhatjuk használatukat az öngyógyításban. A kötetet elsősorban a gyógy- és füszernövények termesztésével, feldolgozásával és oktatásával foglalkozó szakembereknek ajánljuk, de hasznos olvasmánya lehet minden kedvtelésből kertészkedőnek.

Csepregi Pál - Zilai János - Szőlőfajta- ​ismeret és használat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Holdas Sándor - Nyúltenyésztők ​kézikönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Csikváry László - Az ​angóranyúl tenyésztése
Manapság ​az angóranyúl tenyésztése a második virágkorát éli. A két háború között s az azt követő néhány évben a nehéz gazdasági helyzet, a rossz áruellátás, ma a különleges textíliák iránti igény az oka az angóragyapjú keresettségének. Kitűnt, hogy az angóragyapjú számos tulajdonság tekintetében fölényben van nemcsak a műanyag szálakkal, hanem a birkagyapjúval szemben is. A birkagyapjúnál tízszer melegebb és négyszer könnyebb, alapszála tizenhatszor vékonyabb. Ezen előnyös tulajdonságai miatt rendkívül vékony - fehérneműk készítésére is alkalmas - textília készíthető belőle, melynek hőszigetelő képessége kiváló, simulékony, formatartó, könnyen mosható, jól festhető. Az angóragyapjú iránt Európa-szerte megnyilvánuló igény ösztönzött a hazai angóratenyésztés megindítására. Jelenleg néhány termelőszövetkezet tenyészt angóranyulat, s alakítja ki a háztáji állattartókkal kapcsolatait. Az ágazatban rejlő lehetőségek tehát még nincsenek kihasználva, érdemes közelebbről megismerkedni velük. Erre szolgál ez a könyv, mely az angóranyúl tenyésztési, tartási, takarmányozási, higiéniai ismereteit foglalja össze, szem előtt tartva a háztáji állattartók eltérő lehetőségeit. Az érdeklődők a tenyészállatok beszerzéséről és a gyapjú értékesítési lehetőségeiről is tájékoztatást kapnak. A számos ábra és fénykép a berendezési tárgyak elkészítéséhez és elrendezéséhez, továbbá az angórák megítéléséhez, kezeléséhez és nyírásához szükséges technikai fogások elsajátításához nyújt segítséget. A könyv elsősorban háztáji állattartóknak szól, de bővíthetik belőle ismereteiket az angóranyúl tartásával foglalkozó és foglalkozni kívánó nagyüzemek szakemberei is.

Soós Béla - Kertben ​élni, kertészkedni
A ​szerző nemcsak a szakmáját tekintve kertész, hanem háza körül is kertészkedni. minden újdonságot kipróbál, ellátja a családot zöldség- és gyümölcsfélével, megteremti a kertben való pihenés feltételeit, és szenvedélyesen gyűjti a kaktuszokat meg az örökzöldeket. Üvegházat, vízmedencét épít, metszi a rózsákat, és közben városa kertbarátkörének is tevékeny tagja. A zöldségtermesztéshez, a gyűjteményes kert kialakításához, a kerítés és a madáretető építéséhez sok-sok hasznos tanácsot ad a kertben munkálkodó és pihenni vágyó olvasónak.

Bálint György - Gyümölcsöskert
A ​népszerű szerző egyik sikerkönyvét ajánljuk. Ebben a könyvében is saját kertjében szerzett tapasztalatait mondja el. Bemutatja a telket, a termesztő munka színterét, a gyümölcsfák formáit, fajtáit. Tanácsot kapunk gyümölcsfajokról, telepítésükről, metszésükről, ápolásukról. Kedvet csinál ahhoz is, hogy az általánosan ismert gyümölcsökön kívül olyan fajokat is ültessünk kertünkbe, amelyeknek gyümölcse még kevésbé ismert, illetve a piacokon még nem vásárolható meg. Végezetül kíméletlen harcot hirdet a kártevők és kórokozók ellen, amihez egyszerű, könnyen elvégezhető védekezési módszereket javasol.

Schmidt Gábor - 88 ​színes oldal a díszfákról
Minden ​kerttulajdonos szeretné kertjét olyan növényanyaggal beültetni, ami azt különlegessé, átlagon felülivé teheti. Ehhez kívánunk segítséget nyújtani a legszebb és az általában hozzáférhető díszfák bemutatásával. Közülük a legtöbb térformálásra, a kert széleinek hatásos lezárására alkalmas, mások szoliterként, a nyílt gyepfelületbe ültetve, megfelelő háttér előtt mutatnak igazán. A kicsire növő virágos fák az előkert díszéül szolgálhatnak, a terebélyesek, nagy méretűek azonban csak a nagy kertekben férnek el, nyáron árnyékot és párás levegőt, télen szélvédelmet nyújtva. A felvételek a növények egyedi jellemzőit ( habitus, virág-, termésdísz) reprezentálják. Azt a néhány fontos bélyeget, ami alapján az illető fa a hozzá hasonlóktól elkülöníthető, a szöveges rész tartalmazza.

Sulyok Mária - 88 ​színes oldal a lakás, a télikert és az üvegház növényeiről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pamela Donald - 501 ​kerti tipp
A ​szerző hasznosnak tartott kerti tanácsait, tippjeit sokéves munkával gyűjtötte össze tapasztalt kertészektől, növénykedvelő háziasszonyoktól. Pamela Donald az olvasóknak kipróbálásra ajánlott 501 ötletét tematikusan rendezte kötetbe, így a kerti felszerelések elkészítéséről, a szabadtéri sütőalkalmatosság kialakításán át, a feleslegben termelt zöldségek és virágok értékesítéséig szolgál praktikus tanácsokkal. De számos ötlete van a vágott virágok frissen tartására, a virágosládák beültetésére, a szobanövények ápolására, valamint a kártevők és rovarok elleni védekezésre. - A kötetet minden kertészkedőnek érdemes ajánlani.

Ismeretlen szerző - A ​ház körüli kertészkedés tervezése és jövedelmezősége
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bory Miklós - Kanizsay Jenő - Jövedelmező ​háztáji növénytermesztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Save0311
Dinnyetermesztés Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Dinnyetermesztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_168985
Kertészek ​kézikönyve Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Kertészek ​kézikönyve
A ​Kertészek kézikönyve alapfokon tárgyalja azt az ismeretanyagot, amelyre a jó szakembernek feltétlenül szüksége van, s egyúttal népszerű tájékoztatással is szolgál az érdeklődők széles rétegei számára. A kertészet minden ágának - dísznövény, zöldség, faiskola, gyümölcs, szőlő és bor - valamennyi fontos tudnivalóját megtaláljuk benne. Azt mondhatjuk, hogy mindenkinek szól, akinek valami köze van a kertészethez, sőt a mezőgazdasághoz. Szól tehát a kisembereknek, akiknek háztáji kertjében egyaránt találunk virágot, gyümölcsfát, szőlőt. De hasznos kézikönyve lehet a képzett kertészeknek is, mert a tárgymutató alapján ők is utánanézhetnek problémáiknak: egyszerű, rövid, de legtöbb esetben kielégítő választ találnak majd benne. A könyv közli azokat az általános - botanikai, agrometeorológiai, talajtani, növényvédelmi - ismereteket is, amelyek a többi fejezet alaposabb megértéséhez szükségesek.

Kollekciók