Ajax-loader

kollekció: Kert, ház, otthon

“Munka után édes a menekülés.”
(Rejtő Jenő)


Boda Zoltánné - Húsételek ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jankovich Oszkár - Nagy Béla - Gumós ​és gyöktörzses kerti virágok
Nem ​növénykülönlegességekről van szó, csupán olyan évelőkről, amelyek gumójukkal, illetve gyökértörzsükkel vészelik át a telet. Ezeket a növényeket tehát nem rokonságuk miatt tárgyaljuk együtt, hanem az említett közös tulajdonságuk miatt, ami egyúttal szaporításukat, nevelésüket is meghatározza. Sok növényfaj tartozik ebbe a csoportba, de a szerzők csak a legjelentősebbeket, a termesztésre és kiültetésre legalkalmasabbakat mutatják be.

Szilágyi Kálmán - Szamóca
Minden, ​amit a szamócáról tudnunk kell.

Lejtényi Éva - Waldhauser György - Unokáinknak ​ajánljuk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zsolt - Állatkert ​a lakásban
Az ​Állatkert a lakásban a kezdő és haladó kisállattartóknak egyaránt sok hasznos tanáccsal szolgál. Részletes információt ad a leggyakrabban tartott hüllők, madarak és kisemlősök elhelyezéséről, tartásáról és szaporításáról. Hasznos tippeket találunk benne az állatok kiválasztásáról, beszerzéséről és szállításáról. Megtudhatjuk, hogyan alakítsuk ki a kedvencünknek valóban ideális és egyben esztétikus élőhelyet lakásunkban vagy kertünkben. Átfogóan ismerteti a legkedveltebb fajokat, valamint bemutatja a ritkább, egzotikusabb fajokat is.

Covers_77289
Egytálételek ​könyve Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Egytálételek ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nikolaus Pevsner - A ​modern formatervezés úttörői
Ma ​már természetesnek tartjuk, hogy a mérnöki munka művészi rangra emelkedett, hogy művészek tervezik nemcsak épületeinket, de az épületeken belül a tapétát, a világítótesteket, a bútorokat és az evőeszközöket is. A festmények és szobrok alkotói mellett nemcsak a környezetünket dekoráló kézi munkával létrehozott iparművészeti tárgyak mesterei, hanem a gyári eljárással előállított művészi színvonalú használati tárgyak tervezői is, a mindennapi élet mindennapi tárgyainak készítői is lehetnek művészek. Az új művészeti szellem elterjedésének, a modern formatervezés történetének izgalmas szakaszát - mely az angol William Morris munkásságával kezdődött, s felöleli a szecessziós törekvések nemzetközi diadalra jutását, egészen a bauhaus korszakos jelentőségű mozgalmáig - tárja elénk a neves művészettörténész kötete. Pevsner "Az európai építészet története" című magyar nyelven is megjelent kézikönyvével már eddig is népszerű olvasóink körében.

Csingiz Ajtmatov - A ​versenyló halála
Híres ​versenyló volt valaha Gülszári, a ménes büszkesége. Most már öreg ő is, mint a gazdája, és utolsó erejét megfeszítve, kínlódva húzza a szekeret... S míg lova küszködik, meg-megáll, aztán már jártányi ereje sem marad, és várja a halált, a gazdája, Tanabaj előtt lepereg az életük. Milyen büszke, szabad, erőtől és szépségesen vad ösztönöktől duzzadó jószág volt valaha Gülszári! Hogy szerette a ménest, hogy ficánkolt, hogy tette a szépet a kancáknak. De „az állat értelmetlen lény, állandóan tartani kell tőle, hogy bosszút forral”. Gülszárit elveszik gazdájától, az istálló rabságába kényszerítik, de ő újra és újra megszökik, még akkor is, amikor lábát megvasalják: szabadság, tér, száguldás és szeretet nélkül nem tud élni. Majd kiherélik, s végül kiölnek belőle mindent, hogy ne ismerjen mást, csak a nyerget és az utat. Mint ahogy gazdájából, Tanabajból is kiölik a hitet, amellyel a legnehezebb feladatokat is vállalta a kolhozban, miután végigharcolta a háborút: a ménes gondozását, aztán egy juhnyáj minden gondját-baját... És fel-felréved előtte a fiatalkora is, amikor még a kommunizmushoz vezető utolsó harc lázában élt, s nem riadt vissza attól sem, hogy a féltestvérét kuláknak bélyegezze. Kemény ember volt egykor Tanabaj, de most már megtört vénség, aki csak emlékezni tud... A világhírű kirgiz író 1966-ban megjelent regénye maradandó alkotás: Gülszári haldokló testében a gazemberek uralma alatt élő, hitét, illúzióit vesztő s talán saját bűneire is ráébredő ember riadt szíve dobog.

Covers_301506
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Korszerű ​háztartás – több szabadidő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_210489
Kínai ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Kínai ​szakácskönyv
A ​kínai konyha egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. Habár első pillanatra nagyon távolinak és különlegesnek tűnnek a kínai ételek, ez ne riasszon el minket a kipróbálásuktól. A nálunk nem beszerezhető alapanyagokat és speciális eszközöket nyugodtan helyettesíthetjük mással. A jó kínai étel titka a sütési technika, amelyet dobva-rázásnak nevezünk. Ehhez a wok az ideális eszköz, de egy mély serpenyő ugyanúgy megfelel a célnak. Mielőtt nekilátnánk az első recept kipróbálásának, olvassuk el a bevezetőben ennek a sütési technikának az ismertetését. Kezdhetjük a tanulást akár ennek az egyszerű, de ízletes és mutatós rizstálnak az elkészítésével is. (fotóját lásd a borítón) Dobva-rázva sütött rizs paprikával - 4 személy részére Hozzávalók: 18 dkg hosszú szemű rizs, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 piros paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 evőkanál szójaszósz, só és paprika, 1 teáskanál szezámolaj. A rizst forró vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet és félretesszük. A wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, dobva-rázva megsütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat és világosbarnára pirítjuk. Beletesszük a wokba a rizst, hozzákeverjük a szójaszószt, és addig folytatjuk a sütést, amíg a rizs teljesen átforrósodik. Sóval, paprikával és szezámolajjal ízesítjük, tálaljuk.

Korszeruzoldeg
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Korszerű ​zöldségfajták a kiskertben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szinák János - Veress István - A ​kutyatartás ábécéje
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Macskak
elérhető
6

Roger Tabor - Macskák
Elgondolkodott ​már azon valaha, miért olyan a macskája, amilyen? Nincs másik olyan állat, amelyik annyira szélsőséges érzelmeket és egymásnak ellentmondó véleményeket képes kiváltani az emberből, mint a macska. Hol imádjuk, hol pedig haragszunk rá, mert míg az egyik pillanatban még bájos és szeretetre méltó kis szőrgombóc, addig a következő másodpercben már előtör belőle a könyörtelen vadász ősi ösztöne. Most a neves macskaszakértő elárulja, miért viselkednek a macskák úgy, ahogy viselkednek, és megtudhatjuk, miként érthetjük meg a macskát, és tekinthetjük áldásnak azt, ha egy vagy több cicával élünk együtt.

Tóth M. Ildikó - Olcsóbban, ​házilag
A ​szerző témák szerinti csoportosításban közli a háztartási munkák szinte valamennyi területén alkalmazható műveletek pontos leírását: takarítás, mosás, padló- és szőnyegápolás, folttisztítás, fehérítés, kelmefestés, cipőfestés, bőr és szőrme tisztítása, karbantartása, bútorok felújítása, festmények, dísztárgyak, csecsebecsék gondozása, szú kiűzése, élősködők, szúnyogok, rágcsálók távoltartása stb. - házilag elkészíthető, olcsó, hatékony és nem utolsó sorban környezetbarát tisztítószerekkel. Részletes tárgymutató és beszerzési útmutató is társul a hasznos kis tanácsadóhoz.

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Dede Géza - Illyés Csaba - Szobanövények
Könyvünk ​abból a célból készült, hogy örömmel forgassák, hogy gyönyörködtessen szép képeivel, és hogy segítse az olvasót a sikeres kertészkedéshez. A hazánkban megtalálható jól ismert, és újabb szobanövényeket vettük számba magyar nevük szerint A-tól Z-ig.

Simon Sándor - Benczédi Ferenc - Zöldségnövények ​szabadföldi termesztése a házikertekben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai Judit - Tacskók ​és terrierek
A ​tacskók és a terrierek: kotorékebek. Ez az elnevezés vadászmúltjukat idézi, és sajátos vérmérsékletüket is magyarázza. Ma már többnyire kedvtelésből tartják őket. Könyvünkben megtalálható valamennyi tacskóváltozat és az összes jelentősebb terrierfajta (szám szerint 30) leírása, tartásuk sajátosságai, viselkedésük jellemzői. A mű elsősorban azoknak írodott, akik házi kedvencként tartják vagy szeretnék tartani ezeket a fajtákat, de foglalkozik a szerző a kotorékebek vadászatra való felhasználásával és a kotorékversenyekre való felkészítésével is.

Erdélyi Tibor - Tengerdi János - Permetezés, ​porozás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Joza Brízová - 1000 ​tanács sorozatunk kedvelőinek
"Hol ​szorít a cipő?" Nap mint nap kisebb-nagyobb problémákkal kell megküzdenünk, és legtöbbször a "kisebbek" okoznak nagyobb kellemetlenséget. Az ún. véletlenek, baklövések, a tárgyak "rosszindulata", apró kudarcok, tanácstalanságok: - hervad a virág! - beteg a fikusz!... Sorolhatnánk még, de ugyanúgy sorolhatná tovább a kedves Olvasó is. Sokszor az ember a saját kárán okulva rájön, hogy mikor mi a teendő - de milyen jó az, ha van hol utánanéznie! "Más kárán tanul az okos" Ebben a kiskönyvben igyekeztünk összegyűjteni mások tapasztalatait, hogy ne kelljen mindenkinek mindent teljesen elölről kezdenie. S mivel az élet mindig hoz új meglepetéseket, ezekhez aztán mindenki hozzáadhatja a saját tapasztalatait is. Mindenesetre őrizzük, használjuk és becsüljük meg e hétköznapi tanácsokat.

Holdas Sándor - Perényi Miklós - Biszkup Ferenc - Horn Péter - Hústermelés ​kisállatokkal a háztájiban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_206657
elérhető
1

Fehér Tamás - Terrárium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_227135
Hasznos ​percek Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Hasznos ​percek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Akvarista_mindenfele
Akvarista ​mindenféle Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Akvarista ​mindenféle
E ​kis füzet segítségével szeretnénk Önt bevezetni az akváriumi haltartás csodálatos világába. Csak egy pár egyszerű szabályt be betartani, s már nem is nehéz ez a hobbi. Egy kis türelem, a tanácsaink, betartása; az Olvasónak rövidesen "második természetévé" válik az akvarisztika minden tennivalója.

Garzó Ferenc - Miért ​akarunk macskát?
Van, ​aki szereti a macskát, van, aki utálja, és van, aki közömbös a teremtés e remekműve iránt. Mert remekmű a javából ez a hegyes fülekben kezdődő és hosszú farokban végződő lény, amely, ha akarom, állat, ha akarom „szinte ember", de az biztos, hogy különleges titkok tudója. E képessége csak azok számára nyilvánul meg, akiknek antennájuk van ennek felfogásához. Kezdetben nem volt ilyen antennám, inkább csak simogatási tárgynak tekintettem a macskát, mely hangulatot javít a depressziós nappali homályban, dorombolásával pedig megtöri az éjszaka nyomasztó csendjét, és a vadon ősi nyugalmát ereszti álmainkra. Azok a macskák, amelyek e kis könyvben szerepelnek - főleg Flopi és Mocsok - tanúi voltak életem ijesztő vagy boldogító pillanatainak, minden kurrogásuk, nyávogásuk, farok-nyújtogatásuk és dörgölőzésük a gazdák karikatúráját rajzolta meg. Miközben próbáljuk megfejteni a balkonon magába mélyülő macska titkos párbeszédét a világegyetemmel, a magunk belső valóságára is választ keresünk. Mert a macska a mi tükrünk. A macska irányít, érte vagyunk ezen a földön, csak mi hisszük sokszor, hogy uraljuk őt. A macska rólunk szól, mi pedig a macskáról szólunk. Erről szól a könyv.

Végh Antal - Több ​nap, mint kolbász
"Mindenki ​tudja, ma már nem lehet úgy élni mint húsz, ötven, száz évvel ezelőtt. Hiszen a nagyapáink sem úgy éltek, mind dédapáink. Nincs is erre szükség. De arra nagyon is szükség van, hogy őrizzük, szeressük, ismerjük a múltunkat"... - mondta Végh Antal ennek a könyvnek lezárásaképpen, amelyben a kenyérsütéshez, a disznótorhoz és a falusi háztartások más munkáihoz és a falusi háztartások más munkáihoz fűződő emlékeit idézi fel. Akinek a sütés, főzés kedves időtöltése, az néhány jeles receptjét is megtalálja ebben az érdekes könyvben, melyet Gergely Sándor és Kékesdy Károly színes fotóival adunk közre.

Catherine Owen - Choice ​Cookery
By ​choice cookery is meant exactly what the words imply. There will be no attempt to teach family or inexpensive cooking, those branches of domestic economy having been so excellently treated by capable hands already. It may be said en passant, however, that even choice cooking is not necessarily expensive. Many dishes cost little for the materials, but owe their daintiness and expensiveness to the care bestowed in cooking or to a fine sauce. For instance: cod, one of the cheapest of fish, and considered coarse food as usually served, becomes an epicurean dish when served with a fine Hollandaise or oyster sauce, and it will not even then be more expensive than any average-priced boiling fish. Flounder served as sole Normande conjures up memories of the famous Philippe, whose fortune it made, or it may be of luxurious little dinners at other famous restaurants, and is suggestive, in fact, of anything but economy. Yet it is really an inexpensive dish.

Matolcsy György - Az ​a bizonyos harmincöt százalék
"A ​Föld lakosság ma négymilliárd. Ennek kétharmada olyan területen él, ahol már ma is kevés az élelem. A csökkenő élelmiszerkészletek gondja immár állandósultan jelen van az emberi nem sorsáért aggódó szakemberek töprengéseiben, gyötrő gondolataiban és javaslataiban. A mezőgazdasági terméshozamok növelése az emberiség alapvető kérdésévé vált. Megbízható felmérések szerint a kultúrnövényeket károsító élő szervezetek 35 %-kal csökkentik a mezőgazdasági terméshozamokat. A növényvédelem feladata ezt a 35 %-ot, a Föld mezőgazdasági termésének több mint egyharmadát a pusztulástól megmenteni."

Catherine Owen - Culture ​and Cooking
Alexandre ​Dumas, père, after writing five hundred novels, says, "I wish to close my literary career with a book on cooking." And in the hundred pages or so of preface—or perhaps overture would be the better word, since in it a group of literary men, while contributing recondite recipes, flourish trumpets in every key—to his huge volume he says, "I wish to be read by people of the world, and practiced by people of the art" (gens de l'art); and although I wish, like every one who writes, to be read by all the world, I wish to aid the practice, not of the professors of the culinary art, but those whose aspirations point to an enjoyment of the good things of life, but whose means of attaining them are limited.There is a great deal of talk just now about cooking; in a lesser degree it takes its place as a popular topic with ceramics, modern antiques, and household art. The fact of it being in a mild way fashionable may do a little good to the eating world in general. And it may make it more easy to convince young women of refined proclivities that the art of cooking is not beneath their attention, to know that the Queen of England's daughters—and of course the cream of the London fair—have attended the lectures on the subject delivered at South Kensington, and that a young lady of rank, Sir James Coles's daughter, has been recording angel to the association, is in fact the R. C. C. who edits the "Official Handbook of Cookery."

Hozzuk_%e2%80%8bki_a_legt%c3%b6bbet_%c3%b6nmagunkb%c3%b3l
elérhető
10

Ismeretlen szerző - Hozzuk ​ki a legtöbbet önmagunkból
Miért ​dolgozzunk „állandó béta üzemmódban”? Hogyan válhat kedvtelésünk hivatássá? Mi mindennel járulhatnak hozzá mások képességeink kibontakoztatásához? Ebben az igényesen összeállított kötetben húsz, a maga területén meghatározó vezető, többek között Scott Belsky, Jocelyn K. Glei és Tony Schwartz mutatja be a gyökeresen átalakult munkaerőpiacon bevált stratégiáit. Ehhez kapunk praktikus tippeket a karrierlehetőségeink megteremtése, az önfejlesztés, a networking és a kockázatvállalás témájában. Hasznos útravaló, hogy ne csupán sodródjunk a munka világában, hanem megelégedéssel végezzük a küldetésünknek érzett feladatokat. A 99U A Behance azért hozta létre a 99U-t, hogy összeállítsa az ötletek megvalósítását segítő „hiányzó tananyagot”. Webby-díjas website-jukon, a 99U.com-on interjúkat, cikkeket és videókat tesznek közzé, évenként megrendezik New Yorkban a 99U Konferenciát, és ezt a témát járja körül korábbi bestsellerük, A megvalósítás – hogy az ötlet valóra váljon, valamint legújabb 99U könyvsorozatuk is. A sorozat további kötetei: Hozzuk ki a legtöbbet önmagunkból! – Szakértelem, kockázatvállalás, fantasztikus karrier Alkossunk maradandót! – Az értékteremtő vállalkozás felépítése A Behance A Behance a kreatív projektek bemutatásának és megismerésének teret adó, vezető online platform. Küldetésének érzi a kreatív szakemberek támogatását. A legkülönfélébb ágazatok alkotói a portál révén szereplési lehetőséghez jutnak és hírnévre tehetnek szert. Mindezek mellett számtalan internetes oldal portfóliómegosztó felülete is a Behance megoldásaira épül, ilyen például az Adweek, a Rhode Island School of Design és a National Design Awards website-ja. Világszerte számos vállalat és rajongó használja a Behance-et, hogy figyelemmel kísérje vagy akár szerződtesse a legnagyobb tehetségeket. www.behance.com

Kótun Károlyné - Házunk ​tája - konyhánk tája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Borito-104
elérhető
129

Andy Weir - A ​marsi
AZ ​UTÓBBI ÉVEK LEGNAGYOBB SCI-FI SZENZÁCIÓJA, AMELYBŐL RIDLEY SCOTT FORGAT FILMET HAMAROSAN. A GRAVITÁCIÓ CÍMŰ FILMHEZ HASONLÓAN EZ A KÖNYV IS MEGHÓDÍTOTTA A SZÉLESEBB KÖZÖNSÉGET. Hat nappal ezelőtt Mark Watney az elsők között érkezett a Marsra. Most úgy fest, hogy ő lesz az első ember, aki ott is hal meg. Miután csaknem végez vele egy porvihar, ami evakuációra kényszeríti az őt halottnak gondoló társait, Mark teljesen egyedül a Marson ragad. Még arra is képtelen, hogy üzenetet küldjön a Földre, és tudassa a világgal, hogy életben van – de még ha üzenhetne is, a készletei elfogynának, mielőtt egy mentőakció a segítségére siethetne. Bár valószínűleg úgysem lesz ideje éhen halni. Sokkal valószínűbb, hogy még azelőtt vesztét okozzák a sérült berendezések, a könyörtelen környezet vagy egyszerűen csak a jó öreg „emberi tényező”. De Mark nem hajlandó feladni. Találékonyságát, mérnöki képességeit, és az élethez való hajthatatlan, makacs ragaszkodását latba vetve, rendíthetetlenül állja a sarat a látszólag leküzdhetetlen akadályok sorozatával szemben. Vajon elegendőnek bizonyul-e leleményessége a lehetetlen véghezviteléhez? „Egyszerűen letehetetlen ez a könyv! A marsi a jól megírt, eredeti sztori, az érdekes, valószerű karakterek, és az elképesztő technikai hitelesség ritka kombinációja… olyan, mintha a MacGyver-t keresztezték volna A rejtelmes szigettel." Chris Hadfield asztronauta, a Nemzetközi Űrállomás parancsnoka „A marsi rendesen odacsapott! Weir iszonyúan szórakoztató és nagyigényű túlélő thrillert írt, egy „MacGyver a Marson”-sztorit, ami épp olyan valóságos és szívfacsaró, mint az Apollo 13 igaz története." Ernest Cline, a Ready Player One szerzője Lebilincselő… olyan, mint Defoe Robinson Crusoe-ja egy intelligensebb szerző tollából. Larry Niven, többszörös Hugo- és Nebula-díjas író „Ősidők óta nem olvastam ennél jobb köny vet! Mielőtt feltöröd a pecsétet, ürítsd ki a menetrended. Ettől a történettől jobban beléd fojtja a lélegzetet, mint levegőszivárgás egy űrhajón. Szórakoztató, okos és pörgős – A marsi megad mindent, amit csak egy regénytől vársz!” Hugh Howey, New York Times bestseller szerző „Erős, ütős és tökös. Robinson Crusoe a Marson, huszonegyedik századi stílusban. Mielőtt ezt a könyvet elkezded, gondoskodj magadnak szabadidőről – kelleni fog, mert eszedben sem lesz letenni.” Steve Berry, New York Times bestseller szerző

Marie Kondo - Tiszta ​öröm
A ​világhírű japán módszer forradalmasította a rendrakást az otthonokban: Marie Kondo útmutatóiból mára 6 millió példány kelt el 40 nyelven. A rendrakás szakértőjének könyve nélkülözhetetlen kalauz ahhoz, hogy egyszerűbbé, átláthatóbbá és egyúttal boldogabbá tegyük mindennapjainkat. Aki megfogadja tanácsait, nemcsak otthonában, de saját életében is felszámolhatja a káoszt és a rendetlenséget. Marie Kondo átfogó útmutatást nyújt az egész lakásban: a konyhai eszközök, hobbikellékek, fényképek, takarítóeszközök területén egyaránt. Elkalauzol a tökéletesen rendezett fiókok és szekrények világába, és lépésről lépésre, egyszerű illusztrációkkal mutatja be az ingek, nadrágok és zoknik hajtogatásának mesteri fortélyait. Ugyanakkor azt is megtanítja, hogyan ismerjük fel azokat a tárgyakat, amelyek már nem szereznek örömet, és valójában már nincs szükségünk rájuk. A KonMari néven elhíresült egyszerű módszerrel mindenki számára elérhető lesz a rendezett otthon, az átlátható tárolás és a hétköznapi tiszta öröm.

Kollekciók