Ajax-loader

kollekció: Kert, ház, otthon

“Munka után édes a menekülés.”
(Rejtő Jenő)


Jankovich Oszkár - Nagy Béla - Gumós ​és gyöktörzses kerti virágok
Nem ​növénykülönlegességekről van szó, csupán olyan évelőkről, amelyek gumójukkal, illetve gyökértörzsükkel vészelik át a telet. Ezeket a növényeket tehát nem rokonságuk miatt tárgyaljuk együtt, hanem az említett közös tulajdonságuk miatt, ami egyúttal szaporításukat, nevelésüket is meghatározza. Sok növényfaj tartozik ebbe a csoportba, de a szerzők csak a legjelentősebbeket, a termesztésre és kiültetésre legalkalmasabbakat mutatják be.

Kapusi Rózsa - Barátunk ​a macska
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Edward O. Wilson - William H. Bossert - Bevezetés ​a populációbiológiába
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szilágyi Kálmán - Szamóca
Minden, ​amit a szamócáról tudnunk kell.

Lejtényi Éva - Waldhauser György - Unokáinknak ​ajánljuk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zsolt - Állatkert ​a lakásban
Az ​Állatkert a lakásban a kezdő és haladó kisállattartóknak egyaránt sok hasznos tanáccsal szolgál. Részletes információt ad a leggyakrabban tartott hüllők, madarak és kisemlősök elhelyezéséről, tartásáról és szaporításáról. Hasznos tippeket találunk benne az állatok kiválasztásáról, beszerzéséről és szállításáról. Megtudhatjuk, hogyan alakítsuk ki a kedvencünknek valóban ideális és egyben esztétikus élőhelyet lakásunkban vagy kertünkben. Átfogóan ismerteti a legkedveltebb fajokat, valamint bemutatja a ritkább, egzotikusabb fajokat is.

Covers_77289
Egytálételek ​könyve Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Egytálételek ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nikolaus Pevsner - A ​modern formatervezés úttörői
Ma ​már természetesnek tartjuk, hogy a mérnöki munka művészi rangra emelkedett, hogy művészek tervezik nemcsak épületeinket, de az épületeken belül a tapétát, a világítótesteket, a bútorokat és az evőeszközöket is. A festmények és szobrok alkotói mellett nemcsak a környezetünket dekoráló kézi munkával létrehozott iparművészeti tárgyak mesterei, hanem a gyári eljárással előállított művészi színvonalú használati tárgyak tervezői is, a mindennapi élet mindennapi tárgyainak készítői is lehetnek művészek. Az új művészeti szellem elterjedésének, a modern formatervezés történetének izgalmas szakaszát - mely az angol William Morris munkásságával kezdődött, s felöleli a szecessziós törekvések nemzetközi diadalra jutását, egészen a bauhaus korszakos jelentőségű mozgalmáig - tárja elénk a neves művészettörténész kötete. Pevsner "Az európai építészet története" című magyar nyelven is megjelent kézikönyvével már eddig is népszerű olvasóink körében.

Covers_301506
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Korszerű ​háztartás – több szabadidő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rxviogqr_5_560x632
A ​takarmányozás alapjai Ismeretlen szerző
elérhető
6

Ismeretlen szerző - A ​takarmányozás alapjai
A ​szakszerű takarmányozás lehetőséget ad arra is, hogy javítsuk az állati eredetű termékek minőségét. A mű az ehhez szükséges tudományos ismeretet gyűjti össze. Tájékoztat a gazdasági állatok táplálóanyag-szükségletéről, a takarmányok összetételéről és táplálóértékéről. Bemutatja a takarmányok konzerválásának és előkészítésének korszerű módszereit. A takarmányozási táblázatok a legújabb kísérletek eredményei alapján tájékoztatnak a gazdasági állatok energia-, fehérje-, aminosav-, valamint ásványianyag-szükségletéről, illetve a takarmányok táplálóanyag-tartalmáról.

Covers_210489
Kínai ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Kínai ​szakácskönyv
A ​kínai konyha egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. Habár első pillanatra nagyon távolinak és különlegesnek tűnnek a kínai ételek, ez ne riasszon el minket a kipróbálásuktól. A nálunk nem beszerezhető alapanyagokat és speciális eszközöket nyugodtan helyettesíthetjük mással. A jó kínai étel titka a sütési technika, amelyet dobva-rázásnak nevezünk. Ehhez a wok az ideális eszköz, de egy mély serpenyő ugyanúgy megfelel a célnak. Mielőtt nekilátnánk az első recept kipróbálásának, olvassuk el a bevezetőben ennek a sütési technikának az ismertetését. Kezdhetjük a tanulást akár ennek az egyszerű, de ízletes és mutatós rizstálnak az elkészítésével is. (fotóját lásd a borítón) Dobva-rázva sütött rizs paprikával - 4 személy részére Hozzávalók: 18 dkg hosszú szemű rizs, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 piros paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 evőkanál szójaszósz, só és paprika, 1 teáskanál szezámolaj. A rizst forró vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet és félretesszük. A wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, dobva-rázva megsütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat és világosbarnára pirítjuk. Beletesszük a wokba a rizst, hozzákeverjük a szójaszószt, és addig folytatjuk a sütést, amíg a rizs teljesen átforrósodik. Sóval, paprikával és szezámolajjal ízesítjük, tálaljuk.

Korszeruzoldeg
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Korszerű ​zöldségfajták a kiskertben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szinák János - Veress István - A ​kutyatartás ábécéje
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Frank Júlia - Fagyasztható ​finom falatok
Tagadhatja-e ​bárki is, hogy magyar honban mostanában divatba jött a mélyhűtő?! Aki egy kicsit is ad magára, s büszke szeretne lenni háztartására, az innen-onnan, (de leginkább onnan, vagyis külföldről) beszerez magának egy ilyen korszerű masinát. De tudja-e mindenki okosan, célszerűen, gazdaságosan használni? Erről bizony megoszlanak a vélemények. Önmagáról mindenki úgy véli: ő aztán tudja, mit és hogyan tartson a mélyhűtőben. Ám csaknem mindenki tud mondani olyan esetet, amikor "megállt az esze", hogy egyik-másik ismerőse milyen gazdaságtalanul használja és milyen bután tömi meg mélyhűtőjét. Bizonytalan és eltérő válaszokat kaphatunk, ha arról faggatjuk háziasszony ismerőseinket: lefagyasztható-e újra a gyorsfagyasztóból kivett és felolvasztott (korábban megfőzött) étel? Visszatehetők-e a mélyhűtőbe az onnan kivett és felolvasztás után megmaradt húsok? Miképpen olvasszuk fel az ízek és küllem megőrzésére törekedve az egyes gyümölcsöket? Találkozhatunk olyan hírekkel is, hogy valaki gyorsfagyasztott étel elfogyasztása után emésztési zavarokra, gyomorfájásra panaszkodott. Jogos lehetett-e a panasza, ártalmas lehet-e, s ha igen mikor, milyen hosszú tárolás, milyen felhasználás esetén a mélyhűtött élelmiszer? A mélyhűtők használatának hívei megmosolyogják a fent idézett tudatlanokat, de ők vajon tudnak-e mindent szeretett "jégkamrájukról" azon kívül, hogy: a mélyhűtőláda és a fagyasztószekrény kényelem, öröm és nyereség, hiszen elősegíti az egészséges táplálkozást és a takarékoskodást pénzzel és idővel?! ez a vélemény ugyanis csak akkor igaz és helytálló, ha mindent tudunk a mélyhűtőláda és a gyorsfagyasztó tulajdonságairól, a gyorsfagyasztásról, a tárolás, felhasználás módszereiről. Meg lehet ezt tanulni? Lehet, de elegendő hozzá egy használható kézikönyv is. Ezt veheti most kézbe Ön, kedves Olvasó. Tanácsadója, e könyv szerzője, olyan ember, aki nemcsak tudja, amit leírt, de akár vizsgáztathat is belőle, mivel több mint tucatnyi táplálkozással foglalkozó szakkönyv szerzője és a konyhatechnika kiváló ismerője.

Nemere Ilona - Szakácskönyv ​kétbalkezeseknek
Ezt ​a könyvet az esendő, erőfeszítéseikért viszont nagyon is becsülnivaló kétbalkezeseknek írtam. Ők azok, akiket a legnagyobb igyekezettel létrehozott alkotás után is csak így dicsérnek: ki gondolta volna...?! Jó, ha nem teszik hozzá: Tényleg te csináltad? Bezzeg az ezermesternek, aranykezűnek elkönyvelt embertársaik sikertelensége azt juttatja a többiek eszébe: mindenkinek lehet rossz napja. Ezt a könyvet bátran forgathatják a fiatalok, akik most látják elérkezettnek az időt, hogy önmagukról gondoskodjanak, vagy éppen nem látják úgy, de kénytelenek rá. Azoknak is szeretettel ajánlom a könyvet, akiknek az ebédelést az étkezőajtóra kilógatott munkahelyi menülista böngészése, a vacsorát pedig a pizzaétlap végiggusztálása előzte meg. Most viszont úgy gondolják: nem is baj, hogy megszűnt a vállalat, vagy éppen az sem tragédia, hogy mától a postás hozza az elköltendőt, úgyis unta már a tarhonyás mócsingot. Holnaptól új életet kezdünk, felfedezzük a konyhát! Nem a saját kárunkon tanulunk meg balesetmentesen közlekedni a bevásárlókosár és a tűzhely között, hanem ezzel a könyvvel. Játszva tanulunk, eddig ez a módszer találtatott a legeredményesebbnek. (A szerző)

Tóth M. Ildikó - Olcsóbban, ​házilag
A ​szerző témák szerinti csoportosításban közli a háztartási munkák szinte valamennyi területén alkalmazható műveletek pontos leírását: takarítás, mosás, padló- és szőnyegápolás, folttisztítás, fehérítés, kelmefestés, cipőfestés, bőr és szőrme tisztítása, karbantartása, bútorok felújítása, festmények, dísztárgyak, csecsebecsék gondozása, szú kiűzése, élősködők, szúnyogok, rágcsálók távoltartása stb. - házilag elkészíthető, olcsó, hatékony és nem utolsó sorban környezetbarát tisztítószerekkel. Részletes tárgymutató és beszerzési útmutató is társul a hasznos kis tanácsadóhoz.

Váczi Imréné - Nagy Árpád - Dede Géza - Illyés Csaba - Szobanövények
Könyvünk ​abból a célból készült, hogy örömmel forgassák, hogy gyönyörködtessen szép képeivel, és hogy segítse az olvasót a sikeres kertészkedéshez. A hazánkban megtalálható jól ismert, és újabb szobanövényeket vettük számba magyar nevük szerint A-tól Z-ig.

Simon Sándor - Benczédi Ferenc - Zöldségnövények ​szabadföldi termesztése a házikertekben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargitai Judit - Tacskók ​és terrierek
A ​tacskók és a terrierek: kotorékebek. Ez az elnevezés vadászmúltjukat idézi, és sajátos vérmérsékletüket is magyarázza. Ma már többnyire kedvtelésből tartják őket. Könyvünkben megtalálható valamennyi tacskóváltozat és az összes jelentősebb terrierfajta (szám szerint 30) leírása, tartásuk sajátosságai, viselkedésük jellemzői. A mű elsősorban azoknak írodott, akik házi kedvencként tartják vagy szeretnék tartani ezeket a fajtákat, de foglalkozik a szerző a kotorékebek vadászatra való felhasználásával és a kotorékversenyekre való felkészítésével is.

Erdélyi Tibor - Tengerdi János - Permetezés, ​porozás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Joza Brízová - 1000 ​tanács sorozatunk kedvelőinek
"Hol ​szorít a cipő?" Nap mint nap kisebb-nagyobb problémákkal kell megküzdenünk, és legtöbbször a "kisebbek" okoznak nagyobb kellemetlenséget. Az ún. véletlenek, baklövések, a tárgyak "rosszindulata", apró kudarcok, tanácstalanságok: - hervad a virág! - beteg a fikusz!... Sorolhatnánk még, de ugyanúgy sorolhatná tovább a kedves Olvasó is. Sokszor az ember a saját kárán okulva rájön, hogy mikor mi a teendő - de milyen jó az, ha van hol utánanéznie! "Más kárán tanul az okos" Ebben a kiskönyvben igyekeztünk összegyűjteni mások tapasztalatait, hogy ne kelljen mindenkinek mindent teljesen elölről kezdenie. S mivel az élet mindig hoz új meglepetéseket, ezekhez aztán mindenki hozzáadhatja a saját tapasztalatait is. Mindenesetre őrizzük, használjuk és becsüljük meg e hétköznapi tanácsokat.

Karin Wimmer-Kieckbusch - Szabadidő ​a kutyával
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Holdas Sándor - Perényi Miklós - Biszkup Ferenc - Horn Péter - Hústermelés ​kisállatokkal a háztájiban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_206657
elérhető
1

Fehér Tamás - Terrárium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_227135
Hasznos ​percek Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Hasznos ​percek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Akvarista_mindenfele
Akvarista ​mindenféle Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Akvarista ​mindenféle
E ​kis füzet segítségével szeretnénk Önt bevezetni az akváriumi haltartás csodálatos világába. Csak egy pár egyszerű szabályt be betartani, s már nem is nehéz ez a hobbi. Egy kis türelem, a tanácsaink, betartása; az Olvasónak rövidesen "második természetévé" válik az akvarisztika minden tennivalója.

Garzó Ferenc - Miért ​akarunk macskát?
Van, ​aki szereti a macskát, van, aki utálja, és van, aki közömbös a teremtés e remekműve iránt. Mert remekmű a javából ez a hegyes fülekben kezdődő és hosszú farokban végződő lény, amely, ha akarom, állat, ha akarom „szinte ember", de az biztos, hogy különleges titkok tudója. E képessége csak azok számára nyilvánul meg, akiknek antennájuk van ennek felfogásához. Kezdetben nem volt ilyen antennám, inkább csak simogatási tárgynak tekintettem a macskát, mely hangulatot javít a depressziós nappali homályban, dorombolásával pedig megtöri az éjszaka nyomasztó csendjét, és a vadon ősi nyugalmát ereszti álmainkra. Azok a macskák, amelyek e kis könyvben szerepelnek - főleg Flopi és Mocsok - tanúi voltak életem ijesztő vagy boldogító pillanatainak, minden kurrogásuk, nyávogásuk, farok-nyújtogatásuk és dörgölőzésük a gazdák karikatúráját rajzolta meg. Miközben próbáljuk megfejteni a balkonon magába mélyülő macska titkos párbeszédét a világegyetemmel, a magunk belső valóságára is választ keresünk. Mert a macska a mi tükrünk. A macska irányít, érte vagyunk ezen a földön, csak mi hisszük sokszor, hogy uraljuk őt. A macska rólunk szól, mi pedig a macskáról szólunk. Erről szól a könyv.

Végh Antal - Több ​nap, mint kolbász
"Mindenki ​tudja, ma már nem lehet úgy élni mint húsz, ötven, száz évvel ezelőtt. Hiszen a nagyapáink sem úgy éltek, mind dédapáink. Nincs is erre szükség. De arra nagyon is szükség van, hogy őrizzük, szeressük, ismerjük a múltunkat"... - mondta Végh Antal ennek a könyvnek lezárásaképpen, amelyben a kenyérsütéshez, a disznótorhoz és a falusi háztartások más munkáihoz és a falusi háztartások más munkáihoz fűződő emlékeit idézi fel. Akinek a sütés, főzés kedves időtöltése, az néhány jeles receptjét is megtalálja ebben az érdekes könyvben, melyet Gergely Sándor és Kékesdy Károly színes fotóival adunk közre.

Catherine Owen - Choice ​Cookery
By ​choice cookery is meant exactly what the words imply. There will be no attempt to teach family or inexpensive cooking, those branches of domestic economy having been so excellently treated by capable hands already. It may be said en passant, however, that even choice cooking is not necessarily expensive. Many dishes cost little for the materials, but owe their daintiness and expensiveness to the care bestowed in cooking or to a fine sauce. For instance: cod, one of the cheapest of fish, and considered coarse food as usually served, becomes an epicurean dish when served with a fine Hollandaise or oyster sauce, and it will not even then be more expensive than any average-priced boiling fish. Flounder served as sole Normande conjures up memories of the famous Philippe, whose fortune it made, or it may be of luxurious little dinners at other famous restaurants, and is suggestive, in fact, of anything but economy. Yet it is really an inexpensive dish.

Matolcsy György - Az ​a bizonyos harmincöt százalék
"A ​Föld lakosság ma négymilliárd. Ennek kétharmada olyan területen él, ahol már ma is kevés az élelem. A csökkenő élelmiszerkészletek gondja immár állandósultan jelen van az emberi nem sorsáért aggódó szakemberek töprengéseiben, gyötrő gondolataiban és javaslataiban. A mezőgazdasági terméshozamok növelése az emberiség alapvető kérdésévé vált. Megbízható felmérések szerint a kultúrnövényeket károsító élő szervezetek 35 %-kal csökkentik a mezőgazdasági terméshozamokat. A növényvédelem feladata ezt a 35 %-ot, a Föld mezőgazdasági termésének több mint egyharmadát a pusztulástól megmenteni."

Catherine Owen - Culture ​and Cooking
Alexandre ​Dumas, père, after writing five hundred novels, says, "I wish to close my literary career with a book on cooking." And in the hundred pages or so of preface—or perhaps overture would be the better word, since in it a group of literary men, while contributing recondite recipes, flourish trumpets in every key—to his huge volume he says, "I wish to be read by people of the world, and practiced by people of the art" (gens de l'art); and although I wish, like every one who writes, to be read by all the world, I wish to aid the practice, not of the professors of the culinary art, but those whose aspirations point to an enjoyment of the good things of life, but whose means of attaining them are limited.There is a great deal of talk just now about cooking; in a lesser degree it takes its place as a popular topic with ceramics, modern antiques, and household art. The fact of it being in a mild way fashionable may do a little good to the eating world in general. And it may make it more easy to convince young women of refined proclivities that the art of cooking is not beneath their attention, to know that the Queen of England's daughters—and of course the cream of the London fair—have attended the lectures on the subject delivered at South Kensington, and that a young lady of rank, Sir James Coles's daughter, has been recording angel to the association, is in fact the R. C. C. who edits the "Official Handbook of Cookery."

Covers_392969
elérhető
10

Ismeretlen szerző - Hozzuk ​ki a legtöbbet önmagunkból
Miért ​dolgozzunk „állandó béta üzemmódban”? Hogyan válhat kedvtelésünk hivatássá? Mi mindennel járulhatnak hozzá mások képességeink kibontakoztatásához? Ebben az igényesen összeállított kötetben húsz, a maga területén meghatározó vezető, többek között Scott Belsky, Jocelyn K. Glei és Tony Schwartz mutatja be a gyökeresen átalakult munkaerőpiacon bevált stratégiáit. Ehhez kapunk praktikus tippeket a karrierlehetőségeink megteremtése, az önfejlesztés, a networking és a kockázatvállalás témájában. Hasznos útravaló, hogy ne csupán sodródjunk a munka világában, hanem megelégedéssel végezzük a küldetésünknek érzett feladatokat. A 99U A Behance azért hozta létre a 99U-t, hogy összeállítsa az ötletek megvalósítását segítő „hiányzó tananyagot”. Webby-díjas website-jukon, a 99U.com-on interjúkat, cikkeket és videókat tesznek közzé, évenként megrendezik New Yorkban a 99U Konferenciát, és ezt a témát járja körül korábbi bestsellerük, A megvalósítás – hogy az ötlet valóra váljon, valamint legújabb 99U könyvsorozatuk is. A sorozat további kötetei: Hozzuk ki a legtöbbet önmagunkból! – Szakértelem, kockázatvállalás, fantasztikus karrier Alkossunk maradandót! – Az értékteremtő vállalkozás felépítése A Behance A Behance a kreatív projektek bemutatásának és megismerésének teret adó, vezető online platform. Küldetésének érzi a kreatív szakemberek támogatását. A legkülönfélébb ágazatok alkotói a portál révén szereplési lehetőséghez jutnak és hírnévre tehetnek szert. Mindezek mellett számtalan internetes oldal portfóliómegosztó felülete is a Behance megoldásaira épül, ilyen például az Adweek, a Rhode Island School of Design és a National Design Awards website-ja. Világszerte számos vállalat és rajongó használja a Behance-et, hogy figyelemmel kísérje vagy akár szerződtesse a legnagyobb tehetségeket. www.behance.com

Kollekciók