Ajax-loader

kollekció: Hobbi, szabadidő

“A munka nem szégyen, de unalmas.”
(Rejtő Jenő)


Enczi Zoltán - Richard Keating - Fotózásról ​utazóknak, nyaralóknak
Könyvünk ​az utazás közben leggyakrabban előforduló fotós helyzetekkel kapcsolatban ad jó néhány elvi és gyakorlati tanácsot. Szó lesz a fényképezőgépek alapvető típusairól, jellegzetességeiről, megemlítjük a legfontosabb technikai trükköket, és külön fejezetben foglalkozunk az amatőrök körében is egyre népszerűbb digitális fényképezéssel, az utazással kapcsolatos információk pedig még a rutinos utazóknak is jól jöhetnek. Az olvasók a fényképezés technikai oldala mellett a témaválasztással és a kompozícióval kapcsolatos kérdésekre is választ kaphatnak.

D. Tóth Ottó - Enczi Zoltán - Richard Keating - Kulcsár Arthur - Digitális ​fotózás tükörreflexes géppel 2011
Ami ​a használati útmutatóból mindig kimarad: Nézzük, milyen lehetőségeket tartogat a DSLR világ: mit kell tudni a különböző szint vázakról, milyen objektívszettel használhatjuk ki gépünk adottságait, illetve milyen beállításokkal, trükkökkel érhetünk el maximális minőséget.

Richard Gilbert - 200 ​kedvelt szobanövény termesztése és ápolása
Egy ​tökéletes útmutató, melynek segítségével ön a szobanövények gondozásának és ízletes elrendezésének mesterévé válhat. 200 szemet gyönyörködtető és kevés gondozást igénylő növény, sok-sok színes illusztrációval; Gondozási útmutató minden egyes növényhez; A növények közismert nevének feltüntetése; "Hibakereső jegyzék" a kezelési problémák megoldására; Szobanövényeink ideális elhelyezése; Általános ismertető a pálmákról, a páfrányokról, a pozsgás növényekről és a kaktuszokról.

Dr. Gerd Heuschmann - Ne ​árts!
A ​Magyar Állattenyésztők Szövetsége őszinte örömmel, és teljes szakmai támogatásával ajánlja a kedves olvasó kezében lévő kiadványt, valamint a Lovaskultúra sorozat valamennyi kötetét, a magyar lovas ágazat jobbításáért tenni akaró, minden lószerető, lovas barát számára. Mai internetes világunk felgyorsult információszerzési lehetőségei mellett sem szabad megfeledkezni arról, hogy évszázadokon keresztül az általános emberi kultúra hordozói a könyvek lapjai voltak, a generációk egymásra épülő, egyre bővülő tudása, az egyes szakmák tudománya pedig a szakkönyvekben maradt ránk. Az évszázadokon át méltán híres magyar állattenyésztés az elmúlt két évtizedben sajnos szomorú időszakát élte. A termelés szerkezetének hirtelen megváltoztatása, a mai napig lezáratlan földkérdés, az élelmiszeripar idegen kézbe adása és tönkretétele, a tőkehiány egyaránt közrejátszott abban, hogy állatállományunk minden idők legalacsonyabb szintjére süllyedt. Szinte törvényszerű, hogy ilyen környezetben csökken a tudományos tevékenység, minimális szintű a hazai kutatás, "hallgatnak a múzsák". A Kiadó jókór, jó érzékkel válogat a lovas szakirodalom nemzetközileg elismert szaktekintélyeinek műveiből.

Werner Gitt - Karl-Heinz Vanhaiden - Ha ​az állatok beszélni tudnának
Az ​állatoknak egymás megértéséhez rendkívül hatékony kommunikációs rendszerük van. Nemképesek viszont velünk emberi nyelven beszélgetni. Így most a könyv szerzői töltik be az állatok szerepét és helyettük ők fognak beszélni. A felvetődő kérdéseket mintegy maga az állat válaszolja meg egy kitalált beszélgetés során. Ily módon valamennyi "bemutatkozás" élővé és olvasmányossá válik, de a nehezebb szakmai kérdésekben is tudományosan megalapozott marad. A könyv mindenkihez szól, fiatalokhoz, felnőttekhez, laikusokhoz és szakemberekhez.

Felicity Everett - Carol Garbera - Magam ​készítem az ékszereimet
Felejtsd ​el a bonyolult technikákat és a drága anyagokat - ebből a könyvből megtudhatod, hogyan készíthetsz egyszerű, de hatékony módszerekkel olcsó és divatos ékszereket. Megmutatjuk, hogy újíthatod fel a régi ékszereket és hogyan alakíthatod a bemutatott darabokat saját ízlésed szerint. A munka minden lépését rajzok szemléltetik, így a bonyolultabb technikákat is könnyen megértheted. A színes fényképek ötleteket adnak arra, hogyan viseld a különböző ékszereket.

Covers_112298
80 ​olasz kötött modell Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - 80 ​olasz kötött modell
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zülal Aytüre-Scheele - Varázslatos ​origami
Ebben ​a könyvben minden oldalon él és mozog a világ: a madarak és a halak elemükben vannak; a virágos mezőn teknőcök, pillangók, szöcskék kavarognak. Papírból hajtogatva még a vadállatok is szelídek: a hím és a nőstény oroszlán, a krokodil és a kígyó. Színes fotók segítségével lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan készül el egy állat papírból. A kezdő origami-barátoknak szükségük van egy kis türelemre. A haladók találhatnak a könyvben olyan igényes hajtogatási feladatokat is, amelyek alkotó kezdeményezésre buzdíthatják őket.

Covers_85799
Szabás-varrás ​Burda módra Ismeretlen szerző
25

Ismeretlen szerző - Szabás-varrás ​Burda módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lesa Sawahata - Színharmónia ​a gyakorlatban
Ez ​a praktikus és izgalmas kézikönyv segít eligazodni a színek kavalkádjában és bevezet a színharmóniák rejtelmeibe. A különböző színhangzatokat hangulatokkal állítja párhuzamba, hogy az alkalmazott grafika, a lakberendezés vagy a képző- és iparművészet területén tevékenykedők biztos kézzel választhassák ki munkáikhoz a megfelelő színeket. A nagyméretű, kitéphető színminták segítségével szabadon keverhetik és kombinálhatják a különféle árnyalatokat, eltérő hatásokkal kísérletezhetnek az alkotófolyamat során. A számítógépes tervezést és a nyomdai előkészítést megkönnyíti, hogy a színminták CMYK értékei is megtalálhatók a könyv végén. Ez a kiadvány nélkülözhetetlen segítség mindazon tervezők számára, akik valóban színesben gondolkodnak.

Szluka Emil - A ​szerszámok világa
Ma, ​az önműködő gépek korában, sokszor megfeledkezünk a kéziszerszámokról, amelyek nélkül pedig bonyolult gépezeteink sem volnának. A kéziszerszámok használatát nem lehet kiküszöbölni, bármennyi lesz körülöttünk a gép, hiszen ezekkel formáljuk az anyagot a bonyolult gépezetek alkatrészeivé. A kutatók tanulmányozzák a kéziszerszámokat. Kiderül, hogy nem ismerjük eléggé még a legősibb szerszámot: a kezünket sem. A szerszámok nyele sem lehet akármilyen; a kalapácsoknak, fúróknak, vésőknek, reszelőknek stb. is megvannak a titkaik. És még a legegyszerűbb szerszámokkal végzett munka is veszélyes lehet, ha nem fordítunk elég gondot szabályos használatukra, a munkaasztal és a műhely rendjére. A kéziszerszámok használata az anyag és az energia megismerését is szükségessé teszi, mert ez minden összetett gép szerkesztésének és működésben tartásának alapja. Gondolatébresztő, szórakoztató olvasmány ez a Búvár könyv, melyet érdeklődéssel olvas el mindenki, aki egyszer szerszámot vett a kezébe.

Termek219
Kerttervezés Ismeretlen szerző
51

Ismeretlen szerző - Kerttervezés
A ​Família könyvtár sorozatban megjelent, színes képekkel, illusztrációkkal ellátott kötet teljes körű gyakorlati útmutatót nyújt a kerttervezés folyamatához. A könyv a megfelelő stílus kiválasztásától a terv elkészítésén át a megálmodott kép kialakításáig nyújt segítséget.

Suellen Dainty - 50 ​játék kutyáknak
Mindenki ​tudja, hogy a kutyák megőrülnek egy kis játékért - a felesleges energiákat mégiscsak le kell vezetni valahogy. A játék azonban nem csak erre jó. Gondoljunk öregedő kutyusunkra, akinek egyáltalán nem mindegy, hogy a hétköznapok unalmasan csordogálnak vagy minden napra várható valami jó kis móka. A könyvben található hat fejezet ehhez nyújt segítséget. Remek feladatok sokaságát ismerhetjük meg az egyszerű apportírozástól kezdve a jópofa trükkökön át egészen a nehezebb agility-gyakorlatokig. Elég naponta csak egy keveset gyakorolnunk, de így is sokkal többet kapunk cserébe. Az együtt töltött vidám percekért, a közös játékért kutyánk örök barátsága és feltétlen szeretete lesz a jutalmunk.

Jan Fennell - Kutyapszichológia
Jan ​Fennell gyermekkorában lett a kutyák odaadó híve. Irántuk érzett szeretete egyre erősödött, miközben maga is neves kutyatenyésztővé vált, díjak sokaságát, közte a hírneves Cruft trófeát nyerte el állataival. Az utóbbi években a problémás viselkedésű kutyák számára kifejlesztett nevelési programjával szerzett magának széles rajongótábort. Módszerét számos televíziós műsorban, valamint a BBC adásaiban is népszerűsítette. Jan élettársával, Glen Millerrel, valamint versenygyőztes angol springer spánieljeivel él vidéki otthonában, az angliai Észak-Lincolnshire-ben. Könyve egyszerre gondolatébresztő és sokszor megindító olvasmány. Elmeséli azt a tragikus halálesetet, amely arra késztette, hogy megváltoztassa hagyományos alapokon nyugvó viszonyát a kutyákhoz. Leírja, hogyan fejlesztette ki a megszokott fegyelmezési eljárásoknál sokkalta könyörületesebb módszerét a kutyák nevelésében. A könyv legnagyobb erénye az, hogy könnyen követhető útmutatóként segíti az olvasót Jan technikájának elsajátításában. Beláthatjuk, hogy az általa javasoltak hatékonyságával csak az egyszerűségük vetekedhet.

Mikulka Ferenc - Gyöngyszövött ​karkötők
A ​gyöngyszövött karkötők készítése izgalmas ténykedés, hiszen egyfelől nem túl időigényes, másfelől a színek és minták ügyes megválasztásával egészen különleges darabokat készíthetünk.

Máthé Ákos - Romváry Vilmos - Fűszer- ​és gyógynövények a kiskertben és a házunk táján
Könyvünk ​megírásának célja az, hogy a kiskerttel és háztájival rendelkezőknek kedvet, tanácsot és útmutatást adjunk a fűszerek és a gyógynövények termesztéséhez, illetve a környéken előforduló gyógynövények gyűjtéséhez. A fűszerekre és a gyógynövényekre az emberiségnek mindig szüksége volt és lesz. Ezért egészségügyi és táplálkozási érdekünk fűződik ahhoz, hogy ezeket megtermeljük vagy gyűjtsük, különös tekintettel arra, hogy ezek beszerzése sokszor nehézségekbe ütközik. Őseink, nagyanyáink a kertekben, a házak tornácain, sőt az ablakokban is termesztették a híres magyar fűszernövényeket, hogy azok az ízletesebbnél ízletesebb magyar ételek elkészítéséhez mindig kéznél legyenek. De gyűjtötték a ház környékén előforduló értékes gyógynövényeket is, mert arra viszont a házipatikában volt nagy szükség. Sajnos a háború utáni időkben a fűszerek kerti termesztése erősen visszaesett, sőt azt is mondhatjuk, ezeknek a fűszereknek használata feledésbe merült. Pedig a modern táplálkozástudományi szakemberek gyakran emlegetik a fűszerek jelentőségét az egészséges táplálkozásban. A növényi fűszerek többsége ugyanis nemcsak az étel ízét, zamatát javítja, hanem serkentően hat az emésztésre, a gyomor- és bélműködésre, nagyon előnyösek a vérkeringés és a szív mechnizmusára is, tehát gyógyhatásuk sem lebecsülendő. Könyvünkben ezért ismertetjük a kertek, házak környékén előforduló vadon termő gyógynövények gyűjtését és hasznosítását is.

Hannelore Linse - Adventi ​díszek a természet kincseiből
A ​fotókkal gazdagon illusztrált könyv segítségével könnyebb lesz elkészíteni a legmutatósabb adventi díszeket is, közvetlenül a természetből származó anyagokból.

Gail Attwell - Rongybabák
A ​könyv izgalmas kalandot ígér a vállalkozó kedvű Olvasónak. Rabul ejti a képzelőerőt, és arra késztet, hogy azonnal munkához lássunk. Lépésről lépésre haladhatunk az utasítások alapján, és negyvennél több tüneményes, puha játékot készíthetünk. Éppúgy megtaláljuk a leírását a könnyen elkészíthető ujj- és kesztyűbáboknak, mint az összetettebb munkát igénylő színes bohócoknak, kedves babáknak, különböző célú díszeknek vagy a különleges ajtótámasztóknak. Eredeti ötletek sokaságát kínálja a könyv, de a színösszeállítás vagy a hozzávalók változtatásával még számtalan újabbnál újabb játék alkotható a meglévő minták alapján. A Rongybabák c. könyv könnyen követhető, részletes utasításaival, szabásmintáival, szép, színes fotóival minden egyes játék készítéséhez jó segítőtárs. Megtanulhatjuk belőle, hogy milyen anyaggal dolgozzunk, hogyan használhatunk filcet, szőrmét, tömőanyagot és egyéb kellékeket. Nem utolsósorban komoly figyelmet fordít a biztonságra, ami az egyik legfontosabb követelmény, ha gyermekjátékot készítünk.

François Place - Hajósok ​könyve
A ​hajósok az ókor tengerészeitől Cook kapitányig a világ felfedezői. Látóhatárokon átlépve hozzájárultak a modern civilizációkhoz: felfedezéseikkel nyertük első ismereteinket bolygónkról. Francois Place izgalmasan meséli el és illusztrálja a kalandos tengeri történeteket. Korhű illusztrációk és az álmodozás örömét nyújtó költemények járulnak hozzá, hogy felfedezzük a világot.

_740d0427fd6f411c388f9617da308a672a614f10d914180ccf_pimgpsh_fullsize_distr
Digitális ​fotózás Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Digitális ​fotózás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Szegfű ​az üvegházban és a szabadföldön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Betty Edwards - Jobb ​agyféltekés rajzolás
Amikor ​elmélyülünk egy alkotási folyamatban, lelkünk megkönnyebbül, kiszabadul a mindennapi gondok szövevényes hálójából. A rajzolás, az alkotás – mindegy, művészi-e vagy sem – az emberi lélek egyik legősibb kifejezési módja. A tizenhárom nyelvre lefordított Jobb agyféltekés rajzolás c. könyv a maga 2,5 millió eladott példányával a világ legszélesebb körben alkalmazott rajztankönyve. Nem pusztán rajztechnikákat, hanem egy új látásmódot tanít, melynek áldásos hatását életünk más területein is tapasztalhatjuk. Segít abban, hogy elszakadjuk korábbi megrögzött sémáinktól, és új megoldások felé tekintsünk. A könyvben szereplő gyakorlatok összetett hatása azt a célt szolgálja, hogy növelje az önbizalmat a döntéshozatalok és a problémamegoldások során.

Ingrid Moras - Divatos ​ékszerek gyöngyfűzéssel
Divatos ​ékszer ötletek Minden, ami megdobogtatja a tini szíveket. A rugalmas bokalánctól a szövött barátság-karkötőig vagy láncig mindent megtalál ebben a kiadványban. A legújabb ékszerek biztosítótűből - egyszerűen elkészíthető - és nagyon mutatós.

Tone Finnanger - Kreatív ​ötlettár - barátságos otthon
Tegyük ​elbűvölővé otthonunkat egyszerűen elkészíthető, elbűvölő és bájos kiegészítők gyűjteményével! Ennek a könyvnek a birtokában a közeljövőben biztosan nem fogyunk ki az ötletekből, majd az esős napokat is szívesen töltjük kedvenc karosszékünkben. A kiadványban ötletek színes választékát találjuk otthonunk minden helyisége számára, bájos angyalkák, rövid lábú kutyusok, kedves cicák, vicces lovacskák és vidám természetű mackók képében. Több mint 35 magával ragadó ötlet a hangulatos díszpárnától a vendégpapucsig, a csodálatos táskákon át a pihe-puha játékokig. A konyha, a fürdőszoba, a gyerekszoba és még a kert is melegséget árasztó, barátságos otthonná változik. A könnyen követhető, lépésről lépésre megadott leírások, érthető ábrák és valós méretű sablonok garantálják a nagyszerű eredményt.

Ellen Kharade - Gyors ​és ötletes nemezelés
Fedezzük ​fel a nemezelés nagyszerű élményét több mint 30 mesés tárgyon keresztül! A legalapvetőbb technikák részletes ismertetése, köztük a tűnemezelés, a szappanos nemezelés és a kész filclapok használata. Változatos ötletek, miként alakíthatjuk át a tárgyakat a saját ízlésük szerint. Színes ötletek sora a szépséges ékszertől kezdve a táskákon és párnákon át a játékig és papucsokig. Az ellenállhatatlan tárgyak bármelyik egy nap alatt elkészíthető, de hosszú időn át gyönyörkörhetünk bennük.

Ingrid Moras - Nemezelés ​tűvel
Nemezelés ​könnyedén A nemezelőtűvel egyszerűen addig öltögetünk a gyapjúba, míg összeáll, azaz összenemezelődik. Így egész gyorsan készülnek el a pihe-puha állatok kicsiknek és nagyoknak: bagoly, varjú és vörösbegy, elefánt, malacka, tigris vagy pandamaci. Ceruzadísznek, kulcstartónak vagy az ablakba.

Árvai Anikó - Vetró Mihály - Nemezelés ​selyemre és gézre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Varga Dóra - Nemezelés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sybille Rogaczewski-Nogai - Mobilok ​a gyerekszobába
Ötletes ​mozgó díszek a gyerekszobába: ugrató pónik, hullámokon ringatózó sellők, felhők között suhanó légballonok, hálójukon hintázó pókok - elkápráztatnak és álomba ringatnak.

Luke Herriott - Csomagolás ​és design 2
Ez ​a kötet a nagy sikerű "Csomagolás és design - stancolt kiadványok és csomagolástervek" című könyv folytatása. Miként elődje, ez sem hiányozhat egyetlen tervező vagy designstúdió könyvespolcáról sem. Tervezőgrafikusként újra és újra szembesülünk azzal a kihívással, hogy alkotásaink inspirálják a megbízóinkat, és különleges megoldásokat is kínáljanak számukra. Minden új feladat lehetőséget nyújt, hogy izgalmas, előremutató és egyedi alkotásokat hozzunk létre, valamint arra, hogy kitoljuk kreativitásunk határait, meglepjük ügyfeleinket és önmagunkat. Tervezőként a tapasztalatainkból és a bennünket körülvevő világból merítünk ihletet. A jó megoldások nemcsak a már kipróbált és bevált ötletek alkalmazásában, hanem a megfontoltan innovatív próbálkozásokban is rejlenek. Először a költségeket mérlegeljük, azután a gyakorlati alkalmazásokat és a rendelkezésre álló időt, és ezt követően alakítjuk ki lassan a briefinghez igazodó elképzelést, azt remélve, hogy a kreativitás határait is sikerül kitolnunk. Minden projekt egy nagyszerű ötletből származik; az ötlet sikeréhez csupán a megfelelő szemléletmódra van szükség. Ez a könyv elismert nemzetközi tervezők keze alól kikerült munkák kivételes gyűjteményét mutatja be, az alkotók számos megbízó részére készítettek varázslatos csomagolásokat és papírból megmunkált alkotásokat. A bemutatott projektek mellett stancrajzok is szerepelnek, amelyeket szabadon fel lehet használni, át lehet alakítani, vagy egyszerűen csak ihletet meríthetünk belőlük. A könyvben látható különböző alapanyagokból készült alkotások számos kísérleti formát, stancot, alakzatot és hajtást vonultatnak fel; a gyűjtemény remélhetőleg nem csupán lázba hozza a tervezőket, hanem arra is ösztönzi őket, hogy kreativitásuk tovább szárnyaljon. A kötet az élet számos területéről kínál értékes forrásanyagot, többek között az étkezés, a termékcsomagolás, a reklámanyagok, a CD- és DVD-borítók, a könyvek, a kereskedelem és a céges arculati anyagok témaköreiben. Egy megbízást sokféleképpen értelmezhetünk. A könyvben látható alkotások és stancformák remélhetőleg arra inspirálják majd az olvasót, hogy el merjen rugaszkodni a szokványos elgondolásoktól, bátran kísérletezzen és kalandozzon el a kreativitás világában.

Amandine Dardenne - Nemeztárgyak
A ​nemez meleg anyaga és gazdag, finom árnyalatú színei olyan bájt sugároznak, melynek nehéz ellenállni. E könyv segítségével most közelebbről is megismerkedhetünk ezzel a különleges anyaggal, olyannyira, hogy szebbnél szebb használati tárgyakat készíthetünk belőle. A szemléletes leírásoknak köszönhetően lépésről lépésre mélyedhetünk el a nemezelés művészetében, és fedezhetjük fel meg e puha textúrájú anyag számtalan arcát. A huszonegy nemeztárgy között találunk ragyogó tűpárnát, puha sálat, alkalmi táskát, kulcstartót vagy éppen praktikus könyvjelzőt. Kellemes időtöltést!

Covers_197296
Üvegmatrica-virágok Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Üvegmatrica-virágok
Ezek ​a virágok sohasem hervadnak el, mert bármennyire hihetetlen, üvegmatrica-festékből készültek. Semmi mást nem kell tennünk, csak drótból meghajlítani a szirmokat, kifesteni őket üvegmatrica-festékkel, majd körbevágni. A levelek készülhetnek ugyancsak matricafestékből vagy krepp-papírból, selyempapírból. A könyvben részletesen bemutatjuk a technikát, amelyet szinte gyerekjáték elsajátítani. Azután a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Varázsoljunk örök tavaszt lakásunkba, vagy lepjük meg szeretteinket soha el nem hervadó virágokkal. Ajánljuk e kötetet óvodáknak, iskoláknak is, hiszen a technika elsajátításával csodaszép virágokkal díszíthetjük az osztálytermeket a gyerekekkel együtt. A virágok készítéséhez jó szórakozást kívánnak a szerzők.

Kollekciók