Ajax-loader

kollekció: Hobbi, szabadidő

“A munka nem szégyen, de unalmas.”
(Rejtő Jenő)


Gyulafi József - Nagy ​kerékpáros túrakönyv II.
A ​könyv aktív kerékpárosoknak szól, akiknek nem probléma a 70-80 kilométer kerekezés hegyvidéki terepen. Az eredeti tervek szerint, a többnapos túrák leírása következne, de az első részből annyi jó túrahely maradt ki, hogy a könyv egyik fele az egynapos túrákról szól. A túrákkal többek között a következő helyekre juthatunk el: Dunakanyar, Pilis, Börzsöny, Szigetköz, Bakony, Balaton, Őrség, Zala, Zemplén. Az útvonalak elején információkat kapunk a Budapesttől mért kiindulópontról, a túratávról, a földutak hosszáról, az emelkedésekről, a túraidőről, a nehézségi fokról és a tájékozódásról, amiket több oldalas részletes leírások követnek fotókkal, térképekkel illusztrálva.

Gyulafi József - Nagy ​kerékpáros túrakönyv III.
Ez ​a könyv nemcsak azoknak a gyakorlott túrázóknak íródott, akik már bebarangolták az egész országot, hanem azoknak is, akik szeretik a szépet, a kalandot, az új élményeket. A könyvben leírt túrák nagy része közepes edzettség mellett is kényelmesen teljesíthető.

Kovács Margit - Kötés-horgolás ​7.
A ​régóta ismert és népszerű Kötés-horgolás című sorozat hetedik könyvét nyújtjuk most át a kézimunkázni szerető olvasóknak. A modellek összeállításánál fegyelembe vettük a divat legújabb változásait. E stílusváltozáshoz alkalmazkodnak a kötött-horgolt holmik is, de mértéktartóan. Kötetünkben a különböző korú, testalkatú, ízlésű gyermeke és felnőttek egyarántmegtalálják a nekik megfelelő darabokat. A kisebb és nagyobb gyakorlattal rendelkezők számára is megfelelő választékot nyújtunk. Külön fejezetet kapott a gépi kötés.

Ifj. Papp László - Origami ​- Papírcsodák kezdőknek - haladóknak
Ez ​a könyv ékes bizonyítéka az emberi találékonyságnak, az alkotóképesség sokszínűségének. Hogyan lehet egyszerű papírból egy kis kézügyességgel papírcsodákat alkotni? Nem más ez, mint az Origami. Ahogy a XX. század embere egyre jobban megismeri ezt a játékot, úgy lesz egyre népszerűbb a gyerekek és a felnőttek körében is. Az Origami azon kívül, hogy kellemes időtöltés, kiválóan alkalmas a gyerekek vizuális képességeinek, kézügyességének fejlesztésére akár már az óvodában is, de legfőképpen iskolás korban. Könyvünk segítséget szeretne nyújtani mindazoknak, akik érdeklődnek a papírhajtogatás iránt, viszont még csak most szeretnék megtenni az első lépéseket a papírfigurák varázslatos világa felé. Ifj. Papp László alkotó fantáziáját dicséri a válogatás, mely azáltal, hogy a néhány lépéssel elkészíthető formákon át elvezeti az érdeklődőt a bonyolultabb figurákig, segítséget nyújt eme ősi játék fortélyainak elsajátítására is.

Andreas Burgwitz - Elektromos ​szerelések a lakásban
Bevezető A ​barkácsolás olyan hobbi, amellyel napjainkban az emberek milliói töltik el hasznosan szabad idejüket. Egy jó szakmai útmutató segítségével és némi ügyességgel nemcsak kisebb javításokat végezhetünk el magunk, hanem gyakran bámulatos eredménnyel újíthatjuk fel, szépíthetjük, építhetjük át vagy bővíthetjük otthonunkat. A barkácsolás ugyanakkor megadja a jól végzett munka örömét, amelynek eredményét is napról napra láthatjuk és csodálhatjuk, ezenkívül pedig pénzt is megtakaríthatunk. A szaküzletekben, barkácsboltokban és -áruházakban az ezermester beszerezheti szükséges szerszámokat és anyagokat. Ám nem elég a megfelelő szerszám és kellő lelkesedés. A munka alapos előkészítéséhez és hibátlan elvégzéséhez kellő szakmai ismeretekkel is rendelkeznünk kell. Azt is tudnunk kell, hogy közben mire ügyeljünk. A Csináld magad sorozatban megjelent Elektromos szerelések a lakásban című kötet a gyakorlatban számtalanszor kipróbált, hasznos ötleteken és mesterfogásokon keresztül mutatja meg, mit hogyan csináljunk. A könyv lépésekre bontva, ábrákkal és szöveges részekkel ismerteti az egyes műveleteket.

Cesar Millan - Melissa Jo Peltier - Hogyan ​neveljünk tökéletes kutyát
Az ​egyetlen könyv, amelyre szükséged lesz egy boldog és egészség kölyökkutya felneveléséhez. A National Geographic Channel "A csodálatos kutyadoki" című sorozatának sztárjától és nagy sikerű írójától. Cesar Millan, a kiváló kutyaviselkedési szakember üzenete mindazok számára, akik kiskutyát terveznek magukhoz venni, vagy akik már belefogtak egy fiatal kutya nevelésébe az, hogy igenis fel lehet nevelni a tökéletes kutyát! Minden az első egy-két évben elvégzett helyes megalapozással kezdődik. Miközben a könyv oldalain Cesar Millan megosztja velünk a négy különböző fajtájú kölyök felnevelése során szerzett részletes tapasztalatait, úgy érezhetjük magunkat, mintha ott állna mellettünk, és saját személyes szakértőnkként segítene nekünk és a kutyánknak közös életünk első napjaitól kezdve. A "Hogyan neveljünk tökéletes kutyát" jó néhány hasznos és új információt tartalmaz a kölyök- és kamaszkorú kutyák nevelésével és igényeivel kapcsolatosan. A Cesar barátságos, könnyen befogadható stílusában íródott könyv választ ad a leggyakrabban feltett kérdésekre, valamint segít, hogy egy egész életre szóló szeretetteljes és kielégítő kapcsolatot tudjunk kialakítani hűséges barátunkkal.

Julia Cooper - Kössünk, ​lányok!
A ​könyv tele van fantasztikus és szórakoztató kötésmintákkal. Mindegy, hogy kezdő vagy, vagy profi, ebből a könyvből olyan szuper cuccokat köthetsz, amit imádsz majd hordani. Ezenkívül édes bébiholmikat és stílusos dekorációt alkothatsz. Tizenöt különböző darabot mutatunk be, mindegyik szenzációs ajándék másoknak vagy saját magadnak!

Gerhard Hadrich - Táncóra
A ​tánc a legszebb kétszemélyes hobbi, és ami még szebbé teszi az az, hogy nincs életkorhoz kötve. Ezt vallja a világtánc-szövetség is. A könyv ismertet tíz alaptáncot úgy, ahogy azokat a nemzetközi táncpedagógus-szövetség elfogadta. Aki a könyvben leírt alaplépéseket elsajátítja, az képes lesz arra, hogy bárhol, bárkivel táncolni tudjon, és ezeket az alaplépéseket könnyedén továbbfejlessze a különböző figurákkal. A könyvben ismertetett táncok: Angol keringő - Bécsi keringő - Foxtrott - Tangó - Blues - Rumba - Cha-cha-cha - Szamba - Jive - Paso doble - Figurák haladóknak.

Heiner Henninges - Fotózás ​alapfokon
A ​könyv bevezetést nyújt a fényképezés "tudományába". Hasznos tanácsokat ad, könnyen érthető nyelven, lépésről lépésre, barátságosan tanítva. Megtalálható benne: a legfontosabb fogalmak, szakkifejezések közérthető magyarázata; a hagyományos fényképezés - a kisfilmektől a nagyformátumig, hogy melyik film milyen célra való. Az olvasó megtudhatja: az éles képminőség titkát; hogyan alakítja a fény a képet; a legkedveltebb képmotívumok összes titkait. A kötet bemutatja még, hogy hogyan hozzunk ki többet a képből, például: a jól sikerült úti kép titkaiba, a sikeres fényképbemutatók titkaiba, a digitális fotográfia és képfeldolgozásba avatja be olvasóit.

Phil Gordon - A ​póker kis kék könyve
Phil ​Gordon - a világklasszis pókerjátékos és tanár A póker kis fekete könyvében és A póker kis zöld könyvében stratégiai útmutatások és tanácsok formájában megosztotta a nagyközönséggel azt a hatalmas tudást, amelyet sikeres karrierje során összegyűjtött. A póker kis kék könyve bemutatja Phil néhány emlékezetes leosztását -sikereseket és „bárcsak elfelejthetném" típusúakat is; ezeken keresztül ismertetve, hogyan kell az elméleteket alkalmazni ahhoz, hogy a legnagyobb nyomás alatt is helyes és magabiztos döntéseket hozhassunk minden alkalommal. Gordon végigkalauzolja az olvasókat a hold 'em összes válfaján, legyen szó akár készpénzes játékról, Sit and Go-ról vagy a Póker Világbajnokság utolsó asztaláról. Az egyes szituációkban nem csak a saját játékát mutatja be, hanem a döntések miértjét is. Megismerhetjük, hogy az egyes helyzetekben mi zajlik le egy profi játékos fejében, legyen szó egy jól időzített blöffről, vagy egy kérdéses megadásról. A partik elemzésével olyan kulcsfontosságú pókerképességekre világít rá, mint az esélyek kalkulálása, a kevés résztvevős játék vagy az árulkodó jelek felismerése. Szerintünk: Igen olvasmányos mű. Csak ajánlani tudom azoknak, akik a pókerrel komolyan szeretnének foglalkozni. Phil Gordon nem csak a pókerhez ért mesteri szinten, de ahhoz is, hogyan adja át az olvasónak a tudását, gondolataid. Kezdők és haladók egyaránt haszonnal forgathatják ezt a könyvet.

Csókás Adrienn - Enczi Zoltán - Richard Keating - Somogyi Balázs - A ​digitális fotózás műhelytitkai - Újdonságok, tippek 2009-2010
A ​digitális fotózás napról napra változik. Nem csak a fényképezőgépek és a hozzá tartozó eszközök fejlődnek, hanem az ezekhez kapcsolódó lehetőségek és módszerek tárháza is bővül. Amint megjelenik egy új szolgáltatás a fényképezőgépben, úgy tűnnek fel azok a technikák, módszerek, melyek az új funkcióra épülnek. Könyvünk hangsúlyos része ezeket az aktualitásokat járja körül a 2009-ben és 2010 év elején divatos gépeken, kiegészítőkön keresztül. Az újdonságok mellett azonban nem feledkeztünk meg a digitális fotózás alapjairól sem. Könyvünk a kezdő szintnél részletesebben járja körül a különböző típusú digitális fényképezőgépek működésének, kezelésének alapjait, miközben az egyes témák fotózásával kapcsolatban is gyakorlatias segítséget nyújt. Mivel nem mindegy, hogy milyen felvételeket készítünk életünk, utazásaink fontos állomásairól!

Lesley Stanfield - 100 ​kötött és horgolt virág
Ezzel ​az elbűvölő virággyűjteménnyel minden rózsásnak tűnik! Az elkészült kézimunkákat felhasználhatjuk ruhák, kiegészítők díszítésére, vagy színes csokorba kötve otthonunk díszítésére. Válogassunk a fantasztikus, katalógusba rendezett, egyszerű rózsákból, kedves pipacsokból vagy mesterien kidolgozott virágkölteményekből. A leírásoknál egyértelmű útmutatót és fonalajánlást találunk valamennyihez. A könyv végén inspiráló ötletekre bukkanhatunk a kézimunkák egyedi felhasználásához, a ruhadíszektől az ajándékcsomag dekorálásáig.

Paul Mendelson - Texas ​Hold'em póker
A ​könyv ismerteti a játék szabályait és a viselkedési normákat. Alapvető stratégiát ad a készpénzes játékhoz; bemutatja az internetes póker világát; megtanítja, hogyan menedzseljük a játékba fektetett pénzt; listázza a Texas Hold'em matematikáját, az alapvető esélyeket, százalékokat és tippeket ad a versenyeken, tornákon való jó szerepléshez. A póker forradalma világszerte mintegy három évvel ezelőtt kezdődött és 2005. óta kezdi elérni Magyarországot is. Világszinten naponta dollármilliók cserélnek gazdát az internetes póker-oldalakon - az iparág becslései szerint naponta 2-2,5 millió dollárt kockáztatnak a játékosok. A legnagyobb szolgáltatók virtuális termeiben tízezrek játszanak a nap minden órájában. 2005-ben a legnagyobb online póker-oldalt, a PartyGaming-et több, mint 4 milliárd fontért (másfél ezer milliárd forintért) vezették be a londoni tőzsdére - az akkor mindössze nyolc éves cég tehát többet ért, mint a British Airways brit légitársaság. Paul Mendelson a Financial Times újságírója, kártyajáték-szakértője. Könyve tartalmaz mindent, ami ahhoz kell, hogy valaki értse és elkezdje játszani a póker legnépszerűbb formáját, a Texam Hold'emet. Emellett mint újságíró, lendületes fogalmazásával élvezetessé teszi a tanulás folyamatát. A szerző a londoni Roehampton Club profi játékosa, előadásai, szemináriumai és táborai világszerte sikert arattak. Elszánt és sikeres pókerjátékosként a Roehamptom Clubban tartott órái közben ismerte fel szükségét egy kifejezetten kezdőknek szóló pókerkönyv kiadásának.

Monika Sinner - Kutyakiképzés ​klikkerrel
Megtudhatja: - ​hogyan nevelheti játékosan és jókedvűen ezzel a segédeszközzel a kutyát, - lépésről lépésre elsajátíthatja az alapkiképzés és a mindennapok során hasznos feladatokat. Monika Sinner sok éve képez ki kutyákat klikkerrel.

Ingrid Moras - Színes ​gyöngyállatkák ajándékba
- ​Szeretnivaló gyöngyállatkák - Gyűjteni, babusgatni, ajándékba - Gyöngyből és drótból könnyedén A fantázia birodalmában Elefántok, krokodilok, egérkék és teknősök... Mindegyik gyorsan elkészíthető, és megáll a lábán. Könnyen érthető leírások és rajzok az egyszerű fűzési technikához.

Szeghalmyné Ócsai Marianna - Szeghalmy Szilvia - Ékszerek
_Gyöngy-világ_ ​c sorozatunk megjelenése óta sok kedvező visszajelzést kaptunk mind a szerzők, mind a kiadó. Javaslatokat is kaptunk, hogy egy ékszerekkel foglalkozó kötet is készüljön. Most ezt tarthatják a kezükben. Reméljük, megnyeri tetszésüket, és sok szép, saját tervezésű ékszert fognak elkészíteni ötletadó mintáink alapján. Mivel az ékszerek alapmintái könnyen variálhatók, ez a könyv izgalmas játékot is nyújthat azoknak, akik kézbe veszik. Ma, amikor lépten-nyomon műanyag nyakpántokkal, karláncokkal találkozik az ember, üde színfoltot jelenthet egy-egy gyöngyből készült, a személyiséghez illő egyedi darab. Válogatásunkban kása-, szalma- és teklagyöngyökből találnak mintákat.

Balázs Viktor - Szocialista ​autók
Tudja-e, ​mibõl készült valójában a papírjaguár? És azt, hogy melyik autóról másolták az impozáns Csajkát? Vagy hogy melyik szovjet kocsinak volt híres olasz formatervezõje? Ha elolvassa Balázs Viktor könyvét, nemcsak ezekre a kérdésekre kap választ, hanem számtalan érdekes történet révén arról is képet alkothat, miképp mûködött a "béketábor" autóipara. A könyv részletesen elmeséli minden jelentõsebb szocialista autómárka történetét a Csajkától kezdve a Skodán és a Trabanton keresztül a Zsiguliig. A szöveget tökéletesen restaurált vagy eredeti állapotában megmaradt jármûvek képei illusztrálják a legapróbb részletekig. A különbözõ márkák típusválasztékával és különlegesebb darabjaival pedig korabeli fényképek ismertetik meg az olvasót. A Szocialista autók azoknak szól, akik nosztalgiával gondolnak vissza szüleik vagy fiatalkoruk autóira, de azoknak is érdekes olvasmány, akik ezt a korszakot már csak a történelemkönyvekbõl ismerik. 80 oldalas, színes, nagyalakú, kemény borító.

Jean Campbell - Hollywoodi ​filmcsillagok pazar ékszerei
Ezt ​a káprázatos ékszergyűjteményt világhírű, hollywoodi filmcsillagok nyakékei, karkötői, fülbevalói és gyűrűi ihlették, amelyek egykor ott csillogtak, szikráztak a filmvásznon. Olyan sztárok viselték ezeket, mint Grace Kelly, Marylin Monroe, Sophia Loren, ZsaZsa Gabor vagy Elizabeth Taylor. Most magunk is elkészíthetjük a dívák kollekciójának modernizált változatát, méghozzá a szintén híres-nevezetes Swarovski kristálygyöngyeiből. - 26 különböző ékszer egyszerű gyöngyfűző-technikával - A legismertebb gyöngyszövéses módszerek: négyzetes, létra, peyote- és heringöltés - Részletes leírások és jól érthető illusztrációk - Apró trükkök, fortélyok, gyöngytáblázatok

Rácz Zoltánné - Szobanövények ​otthonunkban
E ​könyv azoknak készült, akik otthonukba viszik a növények mindennapos apró csodáit - százötven szobanövénnyel ismerkedhet meg az olvasó. A könyv célja, hogy mindennapos, jól alkalmazható információkat nyújtson mindenkinek. A kötetet színes képek díszítik, a tájékozódást pedig a szakkifejezéseket magyarázó rész segíti.

Brigitte Freund - Karácsonyi ​papírcsillagok
Tartalom: ​Előszó Anyagok és eszközök Alapvető tudnivalók Arany és fehér csillagok Arany-fehér csillag Aranycsillagocskák Csillagok haranggal Letűzhető csillagok hullámkartonból Ünnepi csillagok Csillagfüzér Hullócsillagok Ablakdíszek Gyertyák a csillagokon Gyertya mikulásvirággal Függő csillagok Csillagok az asztalon Tálka és gyertyatartó Gyertyatartó Képek csillagkeretben Téli táj Hóember Egér Angyal a holdon Harsonát fújó angyal Madárkák Fantáziadús csillagok Színjátszó csillagok Színes csillagok Háromdimenziós csillag Hat részből álló csillag

Ingrid Moras - Saját ​készítésű ékszerek
Az ​apró műanyag gyöngyökből egyszerű technikával változatos formájú, szebbnél szebb ékszerdarabokat, medálokat, nyakláncokat, karkötőket varázsolhatunk. Egy damilszálra fűzve lágyan simulnak a nyakunk köré. Ha rézdrótot használunk, olyan rombuszokat, félholdakat, csillagokat stb. készíthetünk, amelyek viselés közben is megtartják formájukat. Sőt, némi gyakorlással kis bogár vagy gyík alakú figurákat is kialakíthatunk. A rézhuzal segítségével meseszép csipkés gyöngyhálókat fűzhetünk, amelyek nem csak ékszernek szépek, de "álomfogó" gyanánt is ajándékozhatjuk a barátainknak.

Laura Cooper - Hastánc
Tartalomból: ​A kezdetek - Ideális környezet a tánchoz - Mit viseljünk? - Lazítsuk el a testünket és a lelkünket - A zene kiválasztása - Hastánchoz ajánlott zenei albumok Előkészületek - Testtömegelosztás - Az izmok izolálása - A helyes testtartás: alapállás - Kéztartás - Nyújtás és bemelegítés - A hátizmok ellazítása - A térdszalagok nyújtása - Csuklólazító nyújtógyakorlatok - A hastánc alapelemei - Csípőejtés - Csípőemelés - Csípőlökés és -tolás - Csípőkörök előre - Nagy csípőkörzés - Csípőcsavarás - Csípőrázás - Hashullám - Érzéki testhullámok - Mellkastolások és -körzések - Kecses hátrahajlás - Kígyómozgás ( Kobra nyakcsúsztatás) Pózok - Vállrázás - Kézmozdulatok - Kígyózó karok - Lábak és lábfejek: alapállások - Alapséta - Fáraóséta - Indiai keresztlépés - Ghawazee csúsztatott lépések - Debke - Kashlimar - Forgás elülső keresztlépéssel - A hárompontos forgás - Hárompontos lehajlás - Dervisforgás Egy kis rejtély - Fátyoltípusok és stílusváltozatok - A megfelelő fátyol kiválasztása - A fátyol szépsége - A test kivillantása - Változatok a fátyol viseléséhez - Varázslatos fátyolkibontás - Fátyolkibontás részenként - A lebbentés és fátyolvízesés technikája - Fátyoltánc - Forgás fátyollal - Hódolat a közönségnek - Repülő fátyol és kínáló fátyol - Androméda fátyla - Homokvihar - A fátyol hangsúlyozó elemként - Pillangó - Boríték - Hordó Harcias erő - A helyes kardtartás - A kard egyensúlyozása a fejünkön - Talajmunka - Feltámadás - A kard felemelése Szárnyak - Ismerjük meg a szárnyak kezelésének technikáját! - Pózok - Fényudvar - Bebábozódás - Suhanó szárnyak - A büszke Amazon Gyönyörködtető kellékek - Gyertyák - Nádbot - Ujjcintányérok - Tánc gyertyákkal - Neonic ejtés - Séta térdcsúsztatással

Wollner Márta Sába - A ​női szépség tánca
Wollner ​Márta Sába a magyar orientális táncélet egyik kiemelkedő egyénisége tollat ragadott, hogy az olvasó elé tárja sokéves elméleti és gyakorlati munkájának anyagát erről a különös táncról, melynek története évezredeken át szárnyal és minden nőben újjászületik. A feminin energia mindig nagyon kényes dolog volt a kultúrtörténetben, hiszen ez a művészi forma misztikus titkainkról szól a tánc közvetítésében. Izgalmas történetének legmeghatározóbb állomásaira viszi el az olvasót a könyv, miközben feltárja megnyilvánulásának kérdéseit, valamint lehetőségeit a különböző korokban és helyszíneken. A kötetet Bodrogi Éva grafikái díszítik.

Robert Caputo - Portré ​és riport
A ​National Geographic Fotóiskola-sorozatának második kötetében Robert Caputo fotográfus és szakíró a portréfotózás alapelveit és mesterfogásait taglalja. Elméleti útmutatással és számos hasznos tanáccsal segíti mindazokat, akik kedvüket lelik embertársaik fotózásában, ráadásul megismertet a National Geographic magazin hírneves munkatársainak idevágó tippjeivel és trükkjeivel. Kézikönyvét nemcsak a kezdő fotóamatőr, de a képzett hobbifotós, sőt a hivatásos fotóriporter is haszonnal forgathatja.

Fergus Greer - Portrék
Az ​album a nemzetközi fotósvilág legelismertebb alkotóinak munkáit gyűjti össze: megragadó portrékat a világ legszebb modelljeiről, a leghíresebb sztárokról, politikusokról és az uralkodóházak tagjairól. Az alkotókkal készített interjúk bemutatják magukat a fotósokat, megismerhetjük a fotóművészettel kapcsolatos gondolataikat, elmesélik, hogyan jutottak fel a szakma csúcsára. A képekhez mellékelt rövid képaláírások olyan sztorikat fednek fel, melyek egyébként alighanem rejtve maradnának a nagyközönség előtt.

Iczkovits Jenő - Hefelle József - Portréfényképezés
A ​portré-, más néven személyfényképezés mind az amatőr, mind a hivatásos fényképezésnek legvonzóbb területe. A jó amatőr kép a maga kötetlenségével, a műtermi fotó pedig a szakfényképész tudása és technikai felszerelése révén válhat elmélyült, emberi jellemeket ábrázoló művészi alkotássá. Sajnos, a gyakorlat ettől messze áll. Fotósaink célja legtöbbször csak az előnyösen beállított arc, de még ezt sem sikerültmindig elérni. Ahhoz, hogy valaki jó portrékat készítsen, sokat kell tanulnia. A szerzők célja, hogy amatőrjeinket bevezessék az igényes portrézás művészetébe és szakfényképészeink továbbképzését segítsék.

Nagy Csaba - Nagykanizsai ​mozitörténet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Perjes Erzsébet - Foltvarrás
A ​textilfoltvarrás, Patchwork ma Magyarországon egyre népszerűbbé váló tevékenység, művelői megtalálhatók a társadalom idősebb és fiatalabb rétegeiben egyaránt. A hasznos, értelmes időtöltésen túl lehetővé teszi a családokban fellelhető maradék anyagok felhasználását, újrahasznosítását. A magunk által tervezett, új hatású, tetszetős ruhadarabok és a háztartásban használható termékek sokasága készíthető el a, mintagyűjtemény alapján, amely másfélszáz színes rajzzal, közel félszáz fotóval segíti az alkotói munkát. A könyvet azoknak ajánljuk, akik szeretnek kézimunkázni, varrni, új alkotásokat létrehozni, ezáltal egyedivé varázsolni ruházatukat, környezetüket.

Lengyel Györgyi - Keresztszemes ​kézimunkák
A ​szerzőt ugyanaz a cél vezette, mint előző könyveiben: szép mintákat adni a kézimunkázók kezébe és ezzel emelni népünk ízléskultúráját. A keresztszemes hímzés a kézimunka ősi emlékeket őrző, nemzetközileg rendkívül kedvelt válfaja. A szerző foglalkozik a mintarokonság, mintavándorlás kérdéseivel. Miképpen lehetséges, hogy egymástól sok ezer kilométer távolságban élő népek bizonyos motívumai nemritkán csaknem azonos megformálásban jelenik meg? Ezeknek a motívumoknak valamikor jelképes értelmük volt, amelyek később a népművészetben elhomályosultak, csak díszítő szerepük maradt meg. A könyv bevezetője ősi, mértanias motívumok, továbbá a gránátalma néhány jellegzetes példájának szemléltetése után a nemzetközileg legelterjedtebb motívum, az életfa a madárral sokféle változatát mutatja be. A minták elrendezésében nem a tájegységi szempont, hanem a jellegzetes motívumok és kompozíciós módok szolgálnak alapul. Külön-külön csoportot alkotnak a középkori, a szőtteseredetű, a reneszánsz és a törökös, valamint a későbbi stílushatásokat tükröző minták a barokktól a szecesszióig. A szerző mindazzal, amit elmond a jelek, jelképek értelméről, a mintarokonságról, a történelmi stílusok hatásáról, a szomszédos népek kölcsönhatásáról, a hagyományról - látni is tanít, hogy ne csak gyönyörködéssel végezzük a munkát, hanem tudjuk is, mit csinálunk, művelődéstörténeti ismeretekkel is gyarapodjunk. A kötet több mint 200 képet és ugyanannyi leolvasható mintalapot tartalmaz, köztük néhány érdekes külföldi mintát is, melyek kivarrására bizonyára sokan fognak szívesen vállalkozni, A technikai kivitelezést segíti a különböző öltésmódok ismertetése.

Dolányi Anna - 100 ​foltos ötlet patchwork
Mindennapi ​életünk hasznos és szép textiltárgyait készíthetjük el a könyv útmutatásai alapján. Technikája a foltvarrás (Patchwork) már nálunk is divatba jött kézimunka. Számtalan ötletet ad a kiadvány maradékok, a már hordhatatlannak ítélt ruhák és anyagok hasznosítására. Néhány téma a sok közül: foltmunka a gyerekszobába, praktikus lakásdíszek, táskák, mellények, játékok, ajándéktárgyak. A kötet foglalkozik a karácsonyi kellékek és ajándékok elkészítésével. Színes képek és kivitelezési rajzok teszik könnyebbé mindenki számára a "100 foltos ötlet" megvalósítását.

38126
164

Ismeretlen szerző - A ​szabás-varrás nagykönyve
Fényképekkel ​illusztrált , részletes útmutató a ruhakészítés legapróbb fortélyairól kezdőknek és profiknak. Aki ezt a könyvet forgatja , annak nem lesz szüksége más szakirodalomra ,akár most kezdi a varrást , akár gyakorlott varrónő. A könyv részletesen bemutatja az eszközöket , anyagokat ,alapöltéseket és sok szakszerű technikát ismertet.Minden egyes lépés képekkel gazdagon illusztrált , így egyszerű követni a munkafolyamatokat.

U. Iparraguirre De las Casas - G. Schmitt - Üvegfestés ​- Térbeli lakásdíszek
Üvegmatrica-festékkel ​nemcsak sima felületeket díszíthetünk. Ilyenkor a motívumokat speciális, üvegfestésre alkalmas fóliára festjük, és száradéás után a fóliával együtt vágjuk ki.

Kollekciók