Ajax-loader

kollekció: Film, színház

“Ne kacagjon a tragédián, amely bosszúért kiált az égre az amerikai filmgyártás és a francia filmirodalom mételye ellen.”
(Rejtő Jenő)


Plavecz Tamás - Plavecz Nándor - Bruce ​Lee - a Sárkány titokzatos világa
Mielőtt ​elkezdenéd olvasni ezt a könyvet, állj meg egy pillanatra! Felejtsd el a múltat, hagyd békén a jövőt! Törölj ki magadból minden rosszat és kellemetlent! Érezd azt, hogy újjászülettél, és semmi se legyen a tudatodban, ami megzavarhat! Próbálj meg mindent egyszerűen látni, figyelj egyetlen pontra, és az egész világot tedd félre erre a kis időre! Ha természetesen élsz és viselkedsz, rövid időn belül megtalálod a Iegnagyobb kincset, s ha végül belenézel az Igazság és valóság hamisítatlan tükrébe, meglátod önmagad.

Dobai Péter - Kardos István - Sára Sándor - Dear ​India / Transzszibériai álom
Láthatatlan ​filmtörténet címmel induló sorozatunkban neves alkotóktól olyan forgatókönyveket adunk közre, amelyekből valamilyen ok miatt nem születtek filmek, de árnyalhatják és gazdagíthatják egyes rendezők, illetve korszakok megítélését. A sorozat másik kötetében Sára Sándor két megvalósulatlan forgatókönyve olvasható, a rendező bevezetőjével. A rendszerváltozás után pénz hiányában nem kerülhettek filmvászonra az Amrita Sher-Gil magyar–indiai festőnő életét feldolgozó Dear India és egy tragikus gulág-történetet felidéző Transzszibériai álom című irodalmi forgatókönyvei.

Szekfű András - Így ​filmeztünk
Szekfü ​András Így filmeztünk című interjúkötete kettőzötten idézi meg a filmtörténeti múltidőt. Egyfelől a 2018-as megjelenés már egy közel ötvenéves restanciát orvosol, másfelől a ’60-70-es évek fordulóján rögzített beszélgetéseken keresztül egy még korábbi éra sajátos világa elevenedik meg. A kettős múltidő kettős retorikát is eredményez: a szocializmus évtizedei alatt a megnyilatkozók őszinteségük ellenére óhatatlanul igazodnak a kor politikai elvárásaihoz. A kötet egyediségét mégis ez adja: az olvasó úgy kaphat képet egy – Ranódy László szavaival – páratlanul izgalmas időszakról, hogy azt nem filmtörténészek utólagos interpretációja, hanem az azt megélők élményszerű, sokszor anekdotikus és nagyon is emberi visszaemlékezései teszik színessé. Szekfü András interjúválogatása számtalan eddig ismeretlen történetet, információt, filmtörténeti adalékot – azaz valódi kincseket menekít ki a magnószalagról e könyv lapjaira.

Szőts István - Tetemrehívás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sárközy Réka - Kinek ​a történelme?
Trianon, ​Don-kanyar, Holokauszt, 1956 és az azt követő megtorlás. A 20. századi magyar történelem nagy traumái. A múlt olyan eseményei, amelyeket máig nem dolgozott fel a társadalom; az emlékezeti munka hiánya rányomja bélyegét mindennapjainkra, tisztázatlan múltbéli történeteink nyomasztó árnyékként vetülnek a jelenre. Sokféle módja lehet a kollektív emlékezet ápolásának, a múlt feldolgozásának. A történelem megítélésének és művelésének lehetőségei átalakultak az elmúlt évtizedekben. Egyre inkább elfogadott, hogy a történelem társadalmi diskurzus, és nem kizárólag a tudományosság szűk keretei között lehet értelmezni, hanem meg lehet jeleníteni, sőt létre lehet hozni történeti narratívát más médiumon, kulturális szférában is. A dokumentumfilm az egyik lehetséges eszköz ehhez: segíthet megszabadulni a múlt nyomasztó terheitől. Ez a könyv azt vizsgálja, hogy az elmúlt harminc év magyar történelmi dokumentumfilmjei milyen szerepet játszottak a magyar nemzeti emlékezeti narratívák megfogalmazásában, az emlékezeti közösség megteremtésében, a traumák feldolgozásában.

J. K. Rowling - Fantastic ​Beasts and Where to Find Them
J.K. ​Rowling's screenwriting debut is captured in this exciting hardcover edition of the Fantastic Beasts and Where to Find Them screenplay. When Magizoologist Newt Scamander arrives in New York, he intends his stay to be just a brief stopover. However, when his magical case is misplaced and some of Newt's fantastic beasts escape, it spells trouble for everyone… Fantastic Beasts and Where to Find Them marks the screenwriting debut of J.K. Rowling, author of the beloved and internationally bestselling Harry Potter books. Featuring a cast of remarkable characters, this is epic, adventure-packed storytelling at its very best. Whether an existing fan or new to the wizarding world, this is a perfect addition to any reader's bookshelf.

Anne Williams - Art ​of Darkness
Art ​of Darkness is an ambitious attempt to describe the principles governing Gothic literature. Ranging across five centuries of fiction, drama, and verse—including tales as diverse as Horace Walpole's The Castle of Otranto, Shelley's Frankenstein, Coleridge's The Rime of the Ancient Mariner, and Freud's The Mysteries of Enlightenment—Anne Williams proposes three new premises: that Gothic is "poetic," not novelistic, in nature; that there are two parallel Gothic traditions, Male and Female; and that the Gothic and the Romantic represent a single literary tradition. Building on the psychoanalytic and feminist theory of Julia Kristeva, Williams argues that Gothic conventions such as the haunted castle and the family curse signify the fall of the patriarchal family; Gothic is therefore "poetic" in Kristeva's sense because it reveals those "others" most often identified with the female. Williams identifies distinct Male and Female Gothic traditions: In the Male plot, the protagonist faces a cruel, violent, and supernatural world, without hope of salvation. The Female plot, by contrast, asserts the power of the mind to comprehend a world which, though mysterious, is ultimately sensible. By showing how Coleridge and Keats used both Male and Female Gothic, Williams challenges accepted notions about gender and authorship among the Romantics. Lucidly and gracefully written, Art of Darkness alters our understanding of the Gothic tradition, of Romanticism, and of the relations between gender and genre in literary history.

Ismeretlen szerző - Miskolci ​Nemzeti Színház 1823-1973
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Székhelyi József - Villon ​XXI.
Egy ​fiatal évezredben lettem öreg. De lehet, hogy fiatal bennem az öregség… Két évszázad és kettő évezred jutott nekem, ám ha a nagyszüleim terheit is cipelem – három évszázad minden tapasztalatlansága tesz nyugtalanná, mert rosszak a tapasztalataim. Ez a nyughatatlan nyugtalanság tesz mégis derűssé és nyugodttá. Romlandó vagyok, bár ha igyekszem jónak lenni. Vagyis: ember. Csapongó, esendő, akárcsak Villon. Budapesten születtem, és valószínűleg Szegeden fogok meghalni. Reményeim szerint talán nem bitófán, bár a kedvesemet Bakónak hívják. Neki és gyermekeimnek ajánlom ezt a pici könyvet. Tegyék laklakhatóbbá ők ezt a huncut világot, ha már nekem nem sikerült.

Agustín Díaz Yanes - Alatriste
Guión ​literario de la película homónima de Agustín Díaz Yanes, adaptada de la serie de populares novelas de Arturo Pérez-Reverte. Contiene también como extras los diseños y story-boards de la película, fichas técnicas y artísticas y numerosas fotografías en color de la película Más de doscietas sesenta páginas de una de las mayores superproducciones de la Historia del cine español llamada a ser un clásico.

Nicholas Knight - The ​Essential Supernatural: On the Road with Sam and Dean Winchester
Go ​back on the road with Sam and Dean Winchester in this revised and updated edition of the best-selling The Essential Supernatural. Filled with interviews with the cast and crew of the hit show, stunning behind-the-scenes-imagery and art, and a wealth of thrilling removable items, this updated version includes new chapters on seasons 8 and 9 and a preview of the upcoming season 10. This deluxe edition dissects the show season by season, state by state, tracking the Winchester brothers as they travel across the U.S. in their distinctive classic car. Join them as they hunt all those things that go bump in the night, seek vengeance on the Yellow-Eyed Demon that killed their parents, deal with the Knights of Hell, and stop the bona fide Apocalypse! Illustrated with full-color images, behind-the-scenes photos, exclusive production art, and other elements—such as continuity photos and even the covers of the in-universe Supernatural novels by Chuck Shurley—this is the ultimate guide to Supernatural for the show’s legion of fans.

Róbert Katalin - 6 ​hét a világ
Te ​mit tennél meg, hogy elnyerd a kamaszkori bálványod szerelmét? Nelli évek óta álmodozik a nagy Őről, akit még a gimnáziumi színjátszókörben ismert meg. Az iskolában vonzalom ébred köztük, de K.M. leérettségizett és elballagott, a kapcsolatuknak vége szakadt, még mielőtt igazán elkezdődhetett volna. Az egykori tehetséges fiúból mostanra körberajongott színész lett, aki estéről estére a színházban kápráztatja el a közönséget. Nelli csak távolról sóvároghat K.M. után, de a lelke mélyén biztos benne, hogy egyszer újra összehozza őket a sors. Amikor színház gyakornoki programot hirdet, a lány tudja, hogy elérkezett az ő ideje. Belecsöppen a színészek, rendezők, ügyelők, súgók titokzatos világába. Megismeri az extravagáns, csupaszív Dittát, a gyönyörű és ravasz Biát, aki nemcsak az álompasit kész lenyúlni, de talán még az állását is. Na és még valakit, aki valahogy mindig ott van a közelében… Ám az apja ultimátumot ad: Nelli csak hat hetet tölthet el a színházban, utána a cégénél kell elhelyezkednie. Mire elég ez a néhány hét? Megtalálja a helyét a színházban? Vajon lángot szíthat abból a szikrából, ami kamaszként olyan sokat jelentett? Az egyetlen magyar színházas YA regény! Less be a színfalak mögé, kövesd Nelli szívének útjait egy különös, csodálatos világban!

Gáspárik Attila - Teátrális ​világunk
A ​szerző sokoldalú színész, tanár, színidirektor. Könyvsorozatának újabb kötetében markáns véleményt mond a színház belső világának részleteiről, és az ezt övező "valódi" világ teatralitását is elemzi.

Greg Laurie - Marshall Terrill - Steve ​McQueen
"Milliók ​szerették a filmjeit, de nagyon kevesen ismerik a történetét." "Mélyen megindított, amikor Greg Laurie elmesélte nekem, hogyan talált hitet és reményt Steve McQueen élete végén. Mindenki ismeri Steve-et mint amerikai ikont, de kevesen tudnak életének erről a fejezetéről, és én örülök, hogy Greg rávilágított." Mel Gibson Oscar-díjas rendező és színész "Steve McQueen volt az egyik hősöm kisfiú koromban." Franklin Graham "Ezt a fajta bizsergést érezzük akkor is, amikor Isten megérinti a szívünket, és kifordít bennünket." Ken Mansfield A Beatles Apple Records volt amerikai menedzsere, producer, szerző "Hálás vagyok Gregnek, amiért időt szánt a kutatásra, és arra, hogy megossza a nagy amerikai ikon, Steve McQueen hagyatékát." Levi Lusko Sikerkönyv-szerző

Owen Williams - Bohemian ​Rhapsody
The ​author has full access to key cast and crew members who recount how Freddie Mercury (and Queen's) story was brought to life. See how 1970s London, Live Aid and many other pivotal moments and places in the history of the band were recreated for the film, with then-and-now imagery highlighting how carefully the people, events, music and costumes were recreated for this hotly anticipated movie.

Montágh Imre - Mondjam ​vagy mutassam?
Sokak ​emlékezetében ma is elevenen él a tragikusan fiatalon elhunyt kiváló pedagógus és rádiós-televíziós személyiség, Montágh Imre. Kevesen tudják, hogy pályáját süket-néma gyerekek tanításával kezdte, majd évekig dolgozott logopédusként, illetve szép magyar beszédre (no és a gesztusok nyelvére) tanította a színészpalántákat. Mindig azt tartotta a legfontosabbnak, hogy értelmes, szép magyar beszéd elsajátítása mellett tanítványaiban tudatosítsa az emberi érintkezés íratlan szabályait is. E téren szerzett tapasztalatait - számtalan játékos gyakorlatsorral, melyeket gazdag rajz- és fotóanyag illusztrál - foglalja össze ez a könyv.

Ella Frank - Aced
Ace ​Locke is Hollywood’s hottest action hero. Women across the globe fling their panties in his direction, but Ace isn’t interested in those—he’s more of a boxer briefs kind of guy. Specifically, those of the nearly naked male model on a billboard he drives past every day. Though he recently made headlines for his public coming out, Ace is wary about pursuing a relationship, fearing what the court of public opinion will do to his career. But there’s something in the model’s expression that intrigues him and has him wondering what if? Dylan Prescott just scored his biggest modeling campaign yet. One that has him plastered all over L.A. in not much more than what he was born with. And when he’s cast in Ace’s latest blockbuster, it puts him in close proximity to his ultimate fantasy. Outwardly confident, Dylan has no problem with his sexuality or his pretty-boy looks, and uses both to his advantage to get what he wants. And what he wants is the impossible—Ace Locke. From Ella Frank’s Sunset Cove series and Brooke Blaine’s L.A. Liaisons series comes a scorchingly hot novel that blends humor, passion, and romance. What happens when these two worlds collide?

Szentgyörgyi Rita - Kiváltságos ​beszélgetések a filmvilágból
Kiváltságos ​találkozások kulisszatitkai helyett inkább benyomásokra, hangulatokra hagyatkozom, úgy ahogy az emlékezet előhívja őket a belső kamera rögzítette képekből. Filmfesztiválok, színházi öltözők, próbatermek, kávéházi asztalok, művész otthonok szolgáltak az alábbi beszélgetések színhelyéül. Nem szátorkról szeretnék szólni, hanem a filmvilág meghatározó egyéniségeiről, akik elfogadva beszélgetőtársuknak, megajándékoztak a bizalmukkal. Hát emlékezem... Marco Ferreri jóságos kék tekintetére, amely köré "télapós" szalálla vont iróniát. Marcello Mastroianni nikotintól sárga ujjaira, kézműves kezére, amivel elromlott riportermagnómag bütykölte. Michel Piccoli megnyugtató hangjára, a szavak közötti csendekbe sűrített melankóliájára. Vittorio Gassman Don Quijote szerű alakjára, nagy levegővételeire. Bernardo Bertolucci magas homlokára, fehér panamakalapjára, enyhe raccsolására. Roman Polanski csibészes mosolyára, lezserségére. A vörösesbarnára festett hajú Alberto Sordi ráérős kíváncsiságára. Pierre Richard szerény bohémtanyájára, szomorú clown arcára. Nino Manfredi élénk gombszemeire, határhalan kommunikációs éhségére. Gérard Depardieu napfénytől hunyorgó tekintetére zaklatott állóbeszélgetésünk alkalmával. Az Omar Sharif szemeiben megbúvó halálfélelemre röviddel szívinfarktusa előtt. Jean-Paul Belmondo százfogú nevetésére barokkosan túldíszített színigazgatói szobájában. Clint Eastwood kimunkált ráncaira, jelentőségteljes szüneteire. A másnapos Christopher Lambert fojtott hangjára. A maratoni futásra a cipőjétől laza mozdulattal megszabadult Monica Vitti után Jean-Louis Trintignant szemérmes bicegésére, amint közeledik felém a párizsi utcán. Raf Vallone filmmúzeumnak beillő lakására, a családi körben zajló kellemes társalgásra. Az Ornella Muti homlokán csillogó szépségtapaszra. Claudia Cardinale "holdfény" sminkje alól felvillanó tüzes szemeire. Isabella Rossellini olaszos gesztikulálására, férfikezeire. Gina Lollobrigida megtévesztő játékára, ahogy a titkárnőjének álcázza magát telefonon. Franco Nero fürkésző tekintetére, szigorú agglegény elveire. A Liv Ullmann meztelen arcán pergő könnyekre, amint halott szüleiről mesél. A topisan öltözött Sophie Marceau durcás, öntudatos válaszaira. És emlékezem egy kedves hangvételű levélre Sophia Loren kézírásával... Hát valahogy így kezdődött az egész, a genfi Ponti villába küldött interjúkérő levéllel. Ha belegondolok, Sophia Loren kék csíkos papírlapokra diktált válaszai indították el bennem ezt az ártalmatlan szenvedélyt. Abban a reményben adom most közre az elmúlt tíz-tizenkét év filmes találkozásainak lenyomatát, hogy hasonló örömüket lelik az olvasásban, mint én az elkészítésükben.

Jurgen Muller - Best ​Movies of the 80's
Step ​right up and get your fill of 80s nostalgia, with the movie bible to end all movie bibles. We've diligently compiled a list of 140 of the most influential movies of the 1980s that's sure to please popcorn gobblers and highbrow chin-strokers, alike. The 80s was a time for adventurers, an era of excess, pomp, and bravado. In the era when mullets and shoulder pads were all the rage, moviegoers got their kicks from flicks as wide-ranging as "Blade Runner", "When Harry Met Sally", and "Blue Velvet". Without a doubt, sci-fi was the most important genre of the decade, with non-human characters like E.T. winning the hearts of millions, while the slimy creatures from "Aliens" became the stuff of nightmares, and movies like "Ghostbusters" and "Back to the Future" fused comedy and sci-fi, to the delight of audiences everywhere. In fact, the 1980s saw the invention of a new reality, a movieworld so convincingly real - no matter now far-fetched - that spectators could not help but abandon themselves to it. Now that's entertainment, folks.

Klaus Mann - Mephisto
Mephisto ​Klaus Mann hatodik regénye, amely 1936-ban jelent meg az amszterdami Querido kiadónál. Az első németországi kiadásra csak 1956-ban a kelet-berlini Aufbau-Verlagnál került sor. A regény Hendrik Höfgen színész kétes karrierjéről szól, illetve színészi és társadalmi felemelkedéséről a Harmadik Birodalomban, és ezen keresztül egy tipikus jelenséget mutat be: a német szellem behódolását a fasizmusnak.

Voicu Mihnea Simandan - The ​Matrix and the Alice Books
The ​book presents aspects of intertextuality in the motion picture "The Matrix" and the books "Alice's Adventures in Wonderland" and "Through the Looking-Glass" by Lewis Carroll. It makes use of a literary construction developed from Gérard Genette's structuralist theory of transtextuality as a framework to present how a web of intertextual relationships is clearly formed between the "Alice" books and "The Matrix."

Robert Sellers - Hellraisers
'God ​put me on this earth to raise sheer hell.' Richard Burton 'I was a sinner. I slugged some people. I hurt many people. And it's true, I never looked back to see the casualties.' Richard Harris 'Booze is the most outrageous of all drugs, which is why I chose it.' Peter O'Toole 'I don't have a drink problem. But if that was the case and doctors told me I had to stop I'd like to think I would be brave enough to drink myself into the grave.' Oliver Reed This is the story of four of the greatest thespian boozers who ever walked - or staggered - off a film set into a pub. It's a story of drunken binges of near biblical proportions, parties and orgies, broken marriages, drugs, riots and wanton sexual conquests. They got away with it because of their extraordinary acting talent and because the public loved them. They were truly the last of a breed, the last of the movie hellraisers.

Sz%c3%adnh%c3%a1znapl%c3%b3
Színháznapló Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Színháznapló
A ​Corvina Kiadó napló-sorozatának új darabja a színházművészetre koncentrál. A kötet tulajdonosa előadásonként hat oldalon foglalhatja össze gondolatait, benyomásait, idézheti az alkotók, a kritikusok véleményét, vagy éppen archiválási céllal válogathat a színházi filológia számára elengedhetetlen apró nyomtatványok dokumentumai között. A könyv végén tájékoztató jelleggel röviden listázva a fontosabb hazai színházak elérhetőségei találhatóak.

Sándor Erzsi - Meddig ​jössz
A ​vidéki színház fiatal színésznője, Lili beleszeret a híres-nevezetes fővárosi rendezőbe. A helyzet reménytelen: a férfi nős, a válás fel se merül. Lili próbál, igyekszik megfelelni a színházban és a titkos viszonyban, várja a kedvező pillanatot, de csak üresjáratok vannak a színpadon, a színészházban, jószerivel mindenütt. Közben figyel, s hogy az üresjáratokat kitöltse, éles szemmel nézi, mi történik körülötte. Figyelő tekintete és belső monológjai, csípősen vicces párbeszédei nyomán megelevenednek a színház szereplői. Sándor Erzsi 1956-ban született Budapesten. Tizennégy évig volt színész Miskolcon és Kecskeméten. Tizennyolc évig volt a Magyar Rádió szerkesztő-riportere és újságíró. Néhány éve a Magyar Színház sajtósa. Szegény anyám, ha látnám című könyve 2013-ban, a nagy sikerű Anyavalya pedig 2016-ban jelent meg. "- Tudnod kell, hogy a mi házasságunk működik - mondta Miklós az első közös délutánunkon a kölcsönkapott lakás ágyában, mert úgy érezte, legalább az egyik oldalon tiszta helyzetet kell teremtenie. - És ha a mosógéped működne úgy, mint a házasságod? - érdeklődtem. - Micsinálnál vele? Kidobnád, vagy még szerelgetnéd egy kicsit? - A mosógépem? - kérdezte döbbenten. - Te nem vagy normális. Igen, azt hiszem, kidobnám. Megnyugodtam. Egy csapágyas, a lépcső alá betolt és lomtalanításra váró házassággal valahogy képes leszek együtt élni. Egy ideig mindenképpen."

Ben Safier - Szörnyen ​boldog család
Ez ​a "szörnyen boldog család" egyáltalán nem boldog. Szülők és gyerekek folyton veszekednek, egymás idegeire mennek. Egy nap aztán igazi szörnyekké változtatja őket egy boszorkány. Anya vámpír, Apa Frankenstein, a gyerekekből pedig múmia és vérfarkas lesz. A család üldözni kezdi a boszorkányt, hogy változtassa vissza őket. Hihetetlen kalandokba keverednek, még Drakula is őket üldözi. De a legnehezebb, hogy rájönnek, mivel is lehet megtörni az átkot... A szörnyen helyes mozifilm egy szörnyen aranyos könyvben.

Dominic Strinati - An ​Introduction to Theories of Popular Culture
An ​Introduction to Theories of Popular Culture is a clear and comprehensive guide to the major theories of popular culture, from the Frankfurt School to postmodernism. Dominic Strinati provides a critical assessment of the ways in which theorists have tried to understand and evaluate popular culture in modern society. Among the theories and ideas the book introduces are mass culture, the Frankfurt School and the culture industry, structuralism and semiology, Marxism, political economy and ideology, feminism, postmodernism and cultural populism. Strinati explains how theorists such as Adorno, Barthes, McRobbie and Hebdige have engaged with the many forms of popular culture, from jazz to popular television, and from teen magazines to the spy novel. The second edition has been revised and updated, with new material on Marxism and feminism, as well as an expanded discussion of recent theoretical developments, including the emergence of the idea of ‘cultural populism’. Each chapter includes a guide to key texts for further reading, and there is also a comprehensive bibliography. Dominic Strinati is Lecturer in Sociology at the University of Leicester. His previous work has been in the areas of political and industrial sociology, and he is at present researching into contemporary forums of popular culture. He is the author of An Introduction to Studying Popular Culture (2000) and coeditor, with Stephen Wagg, of Come on Down? Popular Media Culture in Post-war Britain (1992).

Garth Nix - Heilige ​Asche
Charlies ​kleiner Bruder von einer unsichtbaren Macht auf die Schienen eines herannahenden Zuges gezogen. Kurz darauf kommt sein Vater durch eine bizarre Fehlfunktion des Garagentores ums Leben. Beide Male ist Charlie anwesend - und schaut zu. Charlies rumänische Großmutter schreibt ihrem Enkel die Schuld an den Todesfällen zu.

Lázár Egon - Harmadik ​csengetés
Lázár ​Egon, a Vígszínház volt gazdasági igazgatója, jelenlegi gazdasági tanácsadója jól gazdálkodik. Erővel, idővel, író tehetséggel is. 96 évesen immár harmadik kötetével örvendezteti meg olvasóit, folytatja a varázslatos színházi és kultúrtörténeti kincskeresést, ezúttal a kérdező beszélgetőpartner "szerepét" magára öltve. Interjúalanyaival együtt elevenítik fel az elmúlt évtizedek színházi, elsősorban vígszínházi és televíziós világát, miközben észrevétlenül - és ez a könyv egyik igazi értéke - Lázár Egon barátai szinte a mi személyes ismerőseinkké is válnak. A szórakoztató anekdoták, őszinte önvallomások és kulisszatitkok azonban nem csak egyszerű múltidézések. Lázár Egon beszélgető kötete karakteres párbeszéd a jelennel, de legalábbis elegáns és felelős ajánlat a jelennek szakmai tudás, alázat, az elvégzett munka és egymás megbecsülésének, tiszteletének a tárgyában. Lázár Egon jól gazdálkodik. Befektet a jövőbe. Régi arcélek és történetek mai bemutatásával a jövőről gondoskodik. Kötetének ott a helye a másik kettő mellett minden színházat szerető olvasó polcán. Fesztbaum Béla Egy könyv, melyben barátaival beszélget a Vígszínházról a legendás színházcsináló Lázár Egon. A nagyszerű kérdezőnek köszönhetően a kultúrtörténeti szempontból is fontos interjúkban feltárul előttünk Keleti Éva, Szegvári Katalin, Horváth Ádám, Siklós Mária és Vitray Tamás személyes élete, karakteres egyénisége, alkotásokban gazdag életműve. Emberi sorsokról olvashatunk itt, melyeket összeköt a Vígszínházhoz fűződő szenvedélyes viszony, a személyes emlékek sokasága felejthetetlen előadásokról, rendezőkről, színészi alakításokról. Hegedűs D. Géza

Neil Gaiman - The ​Quite Nice and Fairly Accurate Good Omens Script Book
Neil ​Gaiman’s complete original scripts for the highly anticipated six-episode original series, adapted from the classic novel he wrote with Terry Pratchett. First published nearly thirty years ago, the novel Good Omens has sold more than five million copies worldwide and is beloved by Gaiman and Pratchett fans alike. Collected here are Neil Gaiman’s original scripts for the Good Omens television series, offering readers deeper insight into Gaiman’s brilliant new adaptation of a masterwork. A tale of good and evil and the end of the world, Good Omens stars Michael Sheen as the angel Aziraphale; David Tennant as the demon Crowley; and Jon Hamm as the archangel Gabriel, as well as Anna Maxwell Martin, Josie Lawrence, Adria Arjona, Michael McKean, Jack Whitehall, Miranda Richardson, and Nick Offerman.

Francine Segan - Movie ​Menus
Movie ​Menus pairs classic movies with easy recipes updated from historic cookbooks to help you create a sensational dining experience for any film genre. Both foodies and film buffs will find their passions fulfilled in this deliciously cinematic cookbook, which gathers authentic recipes from the cultures and eras portrayed in your favorite films: Old-Fashioned Southern Fried Chicken with Gravy to savor with Gone with the Wind; Spaghetti and Meatballs with Eggplant for The Godfather; Pan-Seared Steak and Onions with The Alamo; a Victory Garden Salad for Patton. The chapters are organized into ten distinct film genres—everything from “Pharaohs and Philosophers” and “Knights and Kings” to “The Wild West” and “Romantic Dinner for Two”—with a dozen or so recipes each. Treat your family to a complete meal served in popcorn bowls while watching Shrek, or enjoy a Renaissance feast with Shakespeare in Love. Spiced with film factoids, black-and-white movie stills, famous lines, and bloopers, Movie Menus is as fun to read as it is to use, and promises to be a classic.

Szőke Szakáll - Vonósnégyes ​Casablancában
"- ​Sakall! Sakall! - kiáltott Szőke Szakállra Adolf Hitler a berlini utcán A revizor című német filmje bemutatója után. - Sakall! Nem szégyelli ezt az ostoba, bárgyú filmet? Sajnálom a rá pazarolt időmet. Tudta, ha a Führer hatalomra jut, a nácizmus ellenségeit a lámpavasakra fogják akasztani. Szőke Szakáll nem várta meg Hitler bosszúját. Amerika nyerte meg azt, amit Európa elveszített: élete végéig a komikus több, mint negyven hollywoodi filmben játszott, köztük a legendás Casablancában is. A világhírű magyar-német-amerikai filmszínész és kabarészerző legemlékezetesebb bohózata a Salamon Bélának írt Vonósnégyes. Szórakoztató önéletírása 50 éve jelent meg Londonban. Furcsa módon könyve magyar nyelven most először olvasható.

Matthew Reinhart - Star ​Wars: A Pop-Up Guide to the Galaxy
An ​explosive, interactive, pop off the page book about George Lucas's STAR WARS movies to celebrate the 30th anniversary! Matthew Reinhart has created another spectacular pop-up book for George Lucas's epic STAR WARS movies! Bestselling pop-up artist and engineer Matthew Reinhart has designed a thirtieth anniversary commemorative edition that comes packed with a variety of novelty features -- pop-ups, working light sabers, pull tabs, and other interactive looks at the exciting and popular movies. This beautiful book will impress all fans of STAR WARS and gives a whole new perspective to the films.

Kollekciók