Ajax-loader

kollekció: Fantasy

“Még sohasem hazudtam. Az én koromban már ne kezdjen az ember új módszereket.”
(Rejtő Jenő)


Imre Viktória Anna - A ​tébolyult doktor
London, ​1867. Két évszázada lincselték meg a birodalom utolsó királyát. Az ok? Hagyta, hogy egy boszorkánymester sötétségbe borítsa a fővárost, majd átadta neki az uralkodói hatalmat. Így született meg a Brit Tanácsközösség, az okkultisták vezette diktatúra, amelyet alkimisták, mágusok és boszorkányok irányítanak, és ahol a londoniak nagy része falak közé zárt túsz. Egyre többen suttognak azonban arról, hogy új világrend van készülőben, és hogy a Tanács uralma hamarosan véget ér. Dr. Ambrose Campbell gyermekkora óta őriz egy titkot, amely nemcsak az egész életét köti gúzsba, de morzsánként fel is őrli az elméje épségét. Ez egyrészt megnehezíti a mindennapi munkáját, másrészt egyre kevesebb hajlandóságot érez rá, hogy feláldozza a Sinclair család maradékát – különösen azután, hogy személyesen is megismerkedik az egyik kiszemelt áldozattal. Mialatt Ambrose elhatározza, hogy egyszer s mindenkorra leszámol az őt kísértő szellemekkel, London hatalmi viszonyai lassan, de biztosan átalakulni látszanak. Hieronymus Bell a Tanács orra előtt vezeti tiltott ösvényre az alkimisták céhét, Leonard Spencer kettős játéka egyre veszélyesebbé válik, Philip Campbell pedig az eddigieknél is aljasabb módszerekhez nyúl, hogy elérje célját. Közösen állított csapdájuk készen áll, és türelmesen várja, ki lép bele elsőként. Épp csak azzal nem számolnak, hogy a Setét – és természetesen Lenore – ezúttal tartogat nekik néhány meglepetést.

Claire Davis - Season ​of the Snake
One ​of the Best Books for Reading Groups, Kirkus Reviews Years after the tragic death of her first husband, Nance Able remarries and begins a new life in the West with Ned, a school principal whose quiet charm lulls her to contentment. A scientist tracking rattlesnakes in the wilderness of Hells Canyon, Idaho, Nance courts natural dangers, believing that conquering such risks will protect her from further grief. But at home, she is unaware that her husband’s secret proclivities are emerging. When Nance’s younger, errant sister Meredith moves to town, Ned can no longer suppress the terrifying mysteries of his past, and the sisters must find together the strength to survive his love.

Ismeretlen szerző - Az ​Athenaeum nagy képes kalendáriuma a 2019-es évre
Az ​Athenaeum vállalatcsoport alapítója, a könyvesboltosból lett nyomdász és könyvkiadó 1859-ben "Emich Gusztáv Nagy Képes Naptára" címmel életre hívott egy olyan kalendáriumot, amely, azon túl, hogy tényleges határidőnaplóként is használható volt, a kor írástudói számára legfontosabb információkat gyűjtötte össze. Például benne volt a teljes tiszti kar névvel-címmel, minden közhivatal elérhetősége, meg sok olyan dolog, amit ma már nem is értünk. Később ez az évkönyv Az Athenaeum Nagy Képes Naptára címet kapta, és az olvasó polgárság egyik leggyakrabban használt kiadványává vált évtizedekre. Hamisítatlan XIX. századi koncepcióról van szó, ez a kalendárium-forma egy lassabb, élhetőbb, emberibb világ tárgyi bizonyítéka. Mi pedig, az Athenaeumnál úgy döntöttünk, hogy 2019-re felélesztjük a magyar írott kultúra legnagyobb hagyományú kalendárium-termékét. Ez a kiadványsorozat 160. évfolyama, egy különleges anyagokból készült, egészen egyedi nyomdatechnológiai eljárásokkal létrehozott "vadonatúj régiség". A színes nyomású kiadvány steampunk arculatát Földi Andi tervezte, az olvasnivalókat olyan kiválóságok jegyzik, mint Bíró Szabolcs, Matthew Daintrey-Hall, Görög Ibolya, Háy János, Horváth Gergely, Jászberényi Sándor, Kalapos Éva Veronika, Karafiáth Orsolya, Lakatos Levente, Nyáry Krisztián és Szurovecz Kitti. A bevezető olvasmányt Vámos Miklós írta. Ajánlás: Az megvan, hogy a tárgyalásokon milyen jó kapaszkodni valamibe (mármint, konkrétan fogni - mert jólesik, megnyugtat)? És az, hogy mennyivel kellemesebb manuálisan jegyzetelni a megbeszéléseken a legfontosabb mondatokat, mint gépbe pötyögtetni? És az, hogy biztonságérzetet ad az üzleti helyzetekben, ha minőségi, szép eszközöket használunk? Persze, nem múlik ezen semmi, nem ezen múlik - valami hatása mégis van. Nem a másikra, hanem ránk.

Szergej Lukjanyenko - Őrök ​világa
Kirill ​kisemberből akaratán kívül lett szuperhős, de amikor a párhuzamos világok markában tartó kísérlet nyomára bukkant, elveszítette hatalmát, pozícióját. Újra üldözötté vált, de immár nem csak saját hazájában. Tervét mégsem adja fel, meg akarja menteni a Földet mindenható irányítóinak uralma alól. Ehhez azonban segítségre van szüksége. Céljának elérése érdekében akár még régi ellenségeivel is hajlandó szövetséget kötni, és különös világok sorát járja be, azt az egyet keresve, amely sikerrel lázadt fel a funkcionálisok ellen. Az univerzumokon át folytatódó fogócskába Kirill egyre jobban belefárad, és időközben hiába nyerte vissza hatalma egy részét, kételkedni kezd, valóban neki találták-e ki a megváltó szerepét. Persze üldözőit nehéz meggyőzni ennek ellenkezőjéről, márpedig ha nem sikerül, elkerülhetetlenné válik az életre-halálra menő, végső leszámolás. Az Őrség- és Ugrás-regények sikerszerzőjének újabb kötete sem okoz csalódást a kalandokra és egzotikumra szomjas olvasónak. A Világok őre történetének lezárása a pergő cselekmény és a tarka ötletek valóságos tűzijátékát adja, miközben azon is elgondolkodtat, vajon mi mit tennénk a rendkívüli helyzetekbe kerülő kisember helyében.

Erich Kästner - Május ​35.
Május ​35-én az ember mindenre el lehet készülve. Így aztán semmi csodálatos sincs abban, hogy Ringelhuth gyógyszerészt és unokaöccsét, Konrádot az utcán megszólítja egy fekete ló, felmegy a lakásukra kockacukrot enni, majd az egész társaság bebújik az előszobaszekrénybe, és néhány óra múlva a Csendes-óceán szigetvilágába érkezik. Közben megtekintik Eldorádót, eljutnak a fordított világba, ahol a szülők járnak iskolába, s a gyerekek oktatják őket. A Csendes-óceánnál egy valódi törzsfőnök és egy pepita bőrű kislány látja vendégül őket. Sok-sok érdekes, mulattató kaland után hazatérnek, s nagyon csodálkoznak, hogy Konrád szülei nem hiszik el kalandjaikat. Persze, ők nem vették észre, hogy mindez május 35-én történt...

Szergej Lukjanyenko - Kvázi
Egy ​alternatív jövőben a társadalomban nem csak emberek élnek, hanem feltámadottak és kváZik is. A halál után lehetségesek ezek a fokozatok, de nem akárhogy: enni kell egy másik élő ember testéből. Szimonov százados gyűlöli a kváZikat, „kriptaszökevényeknek” tartja őket, de amikor felettese kijelöli jövendő társát, kénytelen együttműködni valakivel, aki emberként viselkedik, mégsem az. És amikor egy világméretű konfliktus kellős közepén találja magát, ami globális fenyegetés az egész emberiségre nézve, rájön, hogy csak kváZi társa segítségében bízhat. Az Őrség-regények sikerszerzőjének könyve komolyan elgondolkodtat arról, minek alapján számít valaki embernek, és hogy az előítéleteinket olykor felül kell vizsgálni – egy nagyobb cél érdekében.

Theresa Breslin - The ​Nostradamus Prophecy
'Hark ​to the Beating Wings of the Angel of Death!' When Nostradamus, wild-eyed and trembling, proclaims to the French court his prophecy of a great massacre, the young King Charles only laughs. His mother, Catherine de Medici, pays more heed to the soothsayer's words - she believes he can truly see the future. But Nostradamus's prophecies are not only for those who rule: he also has a message for Melisande, the minstrel's daughter. For he is certain that Fate links him and Melisande together. And as the Angel of Death approaches, the soothsayer gives into her safekeeping some very special parchments - parchments that the titled heads of France would do anything to see. A rich, dramatic adventure set in the tumultuous years of the alte sixteenth century in France - a time of assassination, poisons, seers and the sword. A time when a king must be saved...

Dan Krokos - Hamis ​emlékek
A ​valóságot emlékek hozzák létre. Erre kezd rádöbbenni Barry Sutton, a New York-i rendőr, miközben nyomozni kezd a tragikus jelenség után, amit a médiában hamisemlék-szindrómaként emlegetnek. A kór áldozatai egy olyan életre emlékeznek vissza, amit soha nem éltek le. Helena Smith neurológus is az emlékek erejében hisz. Egész életét egy olyan technológia megalkotásának szentelte, ami segít az embereknek megőrizni a legértékesebb emlékeiket. Amennyiben sikerrel jár, bárki újra átélheti az első csókját, a gyermeke születését vagy az utolsó pillanatait a haldokló szüleivel. Miközben Barry az igazságot keresi, egy minden betegségnél rémisztőbb ellenféllel találja szemben magát: egy olyan erővel, amely nem csak az elménket támadja meg, hanem magát a múlt szövetét is. És amikor ennek következtében elkezd megsemmisülni az általunk ismert világ, csak neki és Helenának van esélye arra, hogy együtt dolgozva legyőzzék a fenyegetést. De hogyan találhatnának biztos kapaszkodót, amikor maga a valóság is folyamatosan változik és fokozatosan darabjaira hullik szét körülöttük? A Hamis emlékek egyszerre letehetetlen olvasmány és összetett tudományos-fantasztikus rejtvény az időről, az önazonosságról és az emlékezetről. Olyan thriller, amilyet csak Blake Crouch tud kitalálni. Ez a regény vitathatatlanul az eddigi legambiciózusabb, legellenállhatatlanabb munkája.

Lőrincz L. László - Óriások ​I-II.
Longo ​őrmester megtalálja az óriások csontvázait Szardínián, de ellopják őket. Felbukkan a titokzatos Santarcangeli atya, aki tudja, hogyan jutottak a vijjogók és az óriások Amerikába. Vermes haciendáján ismét áll a bál: a vijjogók újra hozzá járnak vacsorázni. Amerikai elnökök vadászata: előbb ők vadásznak, aztán rájuk vadásznak. Indul a második expedíció. Ismét felbukkannak a „zöldek”, Biti és az indián asszony. Biti utálja a sült ezerlábút, de a nyers békát sem szereti. Ha megrázol egy fát, hulla esik le róla. Egészen addig tart a horror, amíg...

Erin Hunter - In ​die Wildnis
Weltweit ​verfolgen Fans das Geschehen um die KatzenClans: USA, Großbritannien, Frankreich, Russland, Japan, Korea, China, Tschechien, Litauen, Portugal, Ungarn, Brasilien, Norwegen und Griechenland Ein Wald. Vier Clans. Und alle wollen überleben. Jenseits der Menschen, tief verborgen im Wald, leben die Katzen der Clans wild und ungezähmt. Feuerpfote, der seine Zweibeiner verließ, um sich dem DonnerClan anzuschließen, genießt das stürmische Leben des Waldes in vollen Zügen. Seite an Seite mit den wilden Katzen lernt er zu jagen, seine Instinkte zu gebrauchen, er lernt den Wald zu hören und seine Feinde zu riechen. Doch das Leben stellt ihn auch immer wieder auf die Probe, denn der Platz ist eng, das Futter knapp. Blaustern, die Königin des DonnerClans, hat Zweifel, ob es der Clan schaffen wird, bis zur Blattfrische zu überleben. Da erfährt Feuerpfote von der Prophezeiung: „Nur Feuer kann den Clan retten!“ Was hat diese Prophezeiung zu bedeuten?

Erin Hunter - Leafpool's ​Wish
In ​this seventy-page digital novella from the world of Erin Hunter's #1 nationally bestselling Warriors series, discover the thrilling story behind Leafpool's greatest secret. Leafpool always knew medicine cats weren't meant for love . . . until she fell for the WindClan warrior Crowfeather. Now she's determined to keep their kits a secret. But to fool all of ThunderClan, she'll need help—from her sister Squirrelflight, and perhaps even from StarClan. . . . Warriors: Leafpool's Wish also includes teaser chapters of Warriors: Dovewing's Silence and Dawn of the Clans #1: The Sun Trail.

Erin Hunter - The ​Forgotten Warrior
The ​end of the stars draws near. Three must become four to battle the darkness that lasts forever. . . . A divided StarClan has driven a treacherous rift between the four warrior Clans, and the spirits of the Dark Forest are gaining strength. As tensions reach a breaking point, an outsider suddenly appears in ThunderClan's midst, spreading discord and pushing the Clans even further apart. Now, with Clanmates turning against one another and a full-scale battle looming closer, the warrior cats will be forced to choose whose word they can trust—before it's too late.

Erin Hunter - A ​Hidden Enemy
Erin ​Hunter, the #1 nationally bestselling author of the Warriors series, is back with book 2 in the action-packed Survivors series. The time has come for dogs to rule the wild. In the aftermath of the Big Growl that destroyed their city, Bella and the Leashed Dogs have finally settled in the forest where there is plenty of clean water and prey. But a fierce Pack of Wild Dogs has laid claim to the land, and their menacing Alpha will stop at nothing to ensure that it is his alone. Lucky has taught the Leashed Dogs much about survival since they lost their longpaws, and they refuse to back down. Bella hatches an intricate plan to force the enemy Pack away—a plan that centers on Lucky's sly cunning and intelligence. Though he still feels the pull of a Lone Dog life, Lucky agrees to help, knowing that he can't leave his friends until they are safe. Now, Lucky will be tested in more ways than one—and his actions will threaten the survival of both Packs.

Erin Hunter - Battles ​of the Clans
An ​inside look at each Clan's fighting secrets: - ShadowClan's night ambush technique - ThunderClan's surprise Lightning Strike tactic - WindClan's secret underground tunneling - RiverClan's water maneuvers - SkyClan's fearsome "skydrop" move Plus never-before-told stories behind the most significant battles in Clan history!

Erin Hunter - Bluestar's ​Prophecy
You ​are fire, and You will blaze through the forest Bluestar—leader of ThunderClan—has been prophesied to guide her Clan to power in a time of great turmoil. But closely guarded secrets from the past haunt her every paw step, and dark shadows whisper in her ears. Will she protect her Clan? Or collapse under the weight of her destiny?

Erin Hunter - Cloudstar's ​Journey
In ​this original Warriors novella, Cloudstar, leader of SkyClan, has watched over his Clanmates at the edge of the forest for many long seasons. But Twolegs are encroaching on SkyClan's land and SkyClan is in danger of being driven away. Cloudstar is forced to turn to the other Clans for help—but will they be willing to come to SkyClan's rescue?

Erin Hunter - Code ​of the Clans
The ​secrets behind the warrior code will finally be revealed. - An ominous sign from StarClan that signaled the need to patrol borders - The unexpected help from a warrior ancestor that cemented the importance of elders - A secret coup that led to a deputy's new role - A medicine cat's pleas that stopped a spree of interClan bloodshed and many more never-before-told stories!

Erin Hunter - Crookedstar's ​Promise
A ​perilous promise Two healthy kits have just been born in RiverClan—Oakkit and Stormkit. The whole Clan rejoices, and no cat is more pleased than their mother, who immediately recognizes her kits’ innate skill and bravery. But when tragedy befalls Stormkit and he is permanently disfigured, his mother renames him Crookedkit and casts him aside. As the young cat grows in strength, he dreams of becoming Clan leader. Then a mysterious cat appears in his dreams, whispering of prophecies untold and destinies undiscovered. She proclaims that Crookedkit will have all that he desires—but he must pledge his undying loyalty to RiverClan. No cat could ever have imagined the terror and destruction that would lie in one hastily made, seemingly harmless, promise.

Erin Hunter - Darkness ​Falls
Every ​dog must stand together—or their new world could destroy them. The Wild Pack's ruthless Alpha has reluctantly agreed to allow the Leashed Dogs to join his Pack—but not before casting Lucky out forever for his role as a spy. Lucky quickly realizes that this new world is treacherous for a Lone Dog, and for the first time since the Big Growl, he is desperate to have other dogs by his side . . . if it's not too late.

Erin Hunter - Dovewing's ​Silence
In ​this seventy-page novella from the world of Erin Hunter's #1 nationally bestselling Warriors series, discover what happened to Dovewing after the events of the fourth Warriors arc, Omen of the Stars. The Dark Forest has been defeated—but Dovewing's powers are gone. Will she able to adjust to life as an ordinary warrior? Warriors: Dovewing's Silence also includes a teaser to Warriors Super Edition: Bramblestar's Storm.

Erin Hunter - Enter ​the Clans
Contains ​the complete text of both Secret of the Clans and Code of the Clans. Welcome to the world of ThunderClan, RiverClan, ShadowClan, WindClan, and SkyClan. . . . Here, the secrets behind the Clans are revealed. Find out how apprentices learn to fight, hunt, and help their Clans. Explore the territories with an insiders-only tour. Discover the origins of the warrior code, which governs how Clan cats live side by side in times of war and peace.

Erin Hunter - Feuer ​und Eis
„Plötzlich ​ertönte vom Waldrand her ein schrilles, hohes Kreischen. Das Blut in Feuerherz’ Adern erstarrte – es war derselbe Schrei, den er in seinem Traum gehört hatte.“ Feuerherz, das ehemalige ‚Hauskätzchen’, ist ein mutiger Krieger des DonnerClans geworden. Als der Winter kommt, spitzt sich die Situation im Wald zu: Nachdem der WindClan von Katzen des SchattenClans vertrieben wurde, ist das Gleichgewicht der Clans gestört. Hunger und Not, geheime Bündnisse und die Machtgier einzelner Katzen bedrohen den Frieden im Wald. Ausgerechnet jetzt verstrickt sich Feuerherz’ bester Freund Graustreif in eine gefährliche Liebe. Als die beiden Freunde aufbrechen, um den WindClan zurückzuholen, kommt es zu einem schrecklichen Unfall …

Erin Hunter - Fire ​in the Sky
The ​spirits dance like fire in the sky. . . . The three cubs—Kallik, Toklo, and Lusa—along with their shape-shifting companion, Ujurak, stand on the edge of the sea-ice under the blazing Northern Lights. The land has come to an end, but the bears' journey is far from over. Now they must put their trust in Kallik's paws, as she feels the ice pulling her out toward the ocean. Life on the ice is more difficult than the bears imagined. While Kallik struggles to remember her polar bear roots, Toklo bristles in the unfamiliar territory and Lusa gets weaker by the day; black and brown bears don't belong on the ice. Meanwhile, Ujurak learns firsthand what lurks beneath the whorls and bubbles of the ice, and what he discovers will change everything. Just when it seems like they'll never survive in the frozen wilderness, a mystical encounter with a bear spirit assures them that all will be well. But this strange vision leads to even more questions, and ultimately it might tear the bears apart—this time for good—as the next steps of their journey come into focus.

Erin Hunter - Firestar's ​Quest
There ​is peace at last between the warrior Clans, and all four are thriving. Then Firestar, legendary leader of ThunderClan, discovers a shocking secret: StarClan, the warrior ancestors who guide his paw steps, have lied to him. Firestar must embark on a perilous quest to discover a long-forgotten truth. Whatever he finds at the end of his journey, he’s sure of one thing: Nothing will ever be the same again.

Erin Hunter - Forest ​of Wolves
In ​the mountains at last . . . After a harrowing journey toward Toklo's home in the mountains, the four bears finally arrive. Toklo is thrilled to be surrounded by familiar sights and warm memories of his cubhood. Yet Toklo's homecoming has come at a price. Yakone is dangerously ill, having lost part of his paw in a flat-face trap, and Kallik is wracked with guilt that Yakone's decision to join her on this quest might cost him his life. As the struggling polar bears feel the pull to return to the ice and Toklo begins thinking about a life in the mountains, Lusa is left to wonder where she belongs. Is she ready to find her own way if it means leaving her friends—the only family she has left?

Erin Hunter - Great ​Bear Lake
Destiny ​has brought them together . . . Three young bear cubs—one black, one polar, and one grizzly—and a mysterious shape-shifting bear have each been following a path toward a mystical destination. All four bears are finally united at the sacred Great Bear Lake, where bears gather to celebrate the Longest Day. But danger lurks ahead, and the young bears must test their determination to reach the promised wilderness if they have any chance of surviving the harsh realities of the wild.

Erin Hunter - Hawkwing's ​Journey
The ​cats of SkyClan are facing a darkness unlike any they have seen before—and their only hope is to seek out the kin of Firestar, the cat who once brought their Clan back from obscurity. But even if they find the other four warrior Clans, SkyClan’s time in the gorge territory may truly be at an end…. Join the legion of fans who have discovered the epic adventures, fierce warrior cats, and the thrilling fantasy world of the mega-bestselling Warriors series. This stand-alone entry is perfect for new readers and dedicated fans alike.

Erin Hunter - Hollyleaf's ​Story
When ​Hollyleaf disappeared in the tunnels by the Lake, ThunderClan believed she was gone forever. But her adventure was only beginning. . . . Lost and lonely, Hollyleaf soon meets a mysterious cat named Fallen Leaves, who teaches her how to live in the tunnels. Hollyleaf tries to be happy, but she can't help wondering if leaving her Clanmates was the right choice. Hollyleaf knows she's a ThunderClan cat at heart, but can she ever truly go back?

Erin Hunter - Island ​of Shadows
The ​journey home begins. . . . Toklo, Kallik, and Lusa survived the perilous mission that brought them together. Now, after their long, harrowing journey, the bears are eager to find their way home and share everything they've learned with the rest of their kinds. But the path they travel is treacherous, and the strangers they meet could jeopardize everything the Seekers have fought for.

Erin Hunter - Moth ​Flight's Vision
The ​five warrior Clans are newly formed, and the forest is at peace—but in WindClan, one young cat is troubled by strange visions that will lead her to a destiny no cat could have predicted. Join the legion of fans who have discovered the epic adventures, fierce warrior cats, and thrilling fantasy world of the mega-bestselling Warriors series. This stand-alone entry is perfect for new readers and dedicated fans alike.

Erin Hunter - Rivers ​of Lost Bears
A ​new season approaches. . . . Now that Kallik and Yakone have decided to join Toklo and Lusa on the rest of their journey home, the four bears head toward warmer territories. Spring is coming, and Toklo and Lusa are overjoyed to be away from the ice, surrounded by green forests and flowing rivers once again. But the forest brings unique challenges for the polar bears, Kallik and Yakone. As they struggle to continue on, they know that each step is taking them farther from the ice. Have they made a mistake, straying from their natural home? Soon Toklo also grows desperate to leave the struggles of their journey behind. As the group pushes toward the mountains where brown bears roam, Toklo must decide whether to see the quest through to the end . . . or to start a new life on his own.

Erin Hunter - Secrets ​of the Clans
Now ​the truth can be revealed Look within to find: - The mystical origins and secret legends of the Clans. - An insiders' tour of the Clan camps and territories. - The histories and characters of each Clan, and information about their leaders and medicine cats. - Knowledge of cats outside the Clans. - The tenets of the warrior code. - Prophecies and omens, and how they have been fulfilled. And many more truths about the secrets, beliefs, and daily lives of the cats of the Clans.

Kollekciók