Ajax-loader

Kovács Péter

Rate_positive 1139 Rate_neutral 31 Rate_negative 1

3836 napja velünk van 462 napja láttuk utoljára

Rukkaracsony_2015 Badge-tolkien-and-lewis Badge-scifihet-2014 Badge-elveszett_jatekok Badge-feltolto-1 Badge-stoppos-100 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Capa Eger Panda Mehecske Hal Farkas Bagoly Denever Make_love_and_read_300 10000fb_300 Buek_2013_300 Rukkola_plecsni_xmas_300x300 Rukkaracsony_300 Skellington_300 Silly_walk_300 Poe_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-aktivista Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (2387)

Varga István - A ​fonyódi Gróf Zichy Béla-telep
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szalay Imre - A burgonya termelése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szalay Imre - Vitorlás kalandok a Balatonon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szalay Imre - Török vendégeink elé Rustsukig és velök vissza Pestre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szalay Imre - A pyramisok hazájából
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szalay Imre - A rubinok hazájából
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bryan Cartledge - Megmaradni
Természetes, ​hogy a nemzetek történelmét általában saját fiaik írják meg. Vannak azonban olyan példák is, amikor egy idegen rokonszenvező, érdeklődő tekintete olyan tisztánlátással hatol be események, bonyolult hajlamok és érzelmek vadonába, hogy többet sikerül elérnie, mint steril tárgyilagosságot. Ilyenkor a távlat érdekes módon színezni képes az események megszokott értékelését is. Ez érvényes Sir Bryan Cartledge Megmaradni A magyar történelem egy angol szemével című könyvére is, amely már címében elárulja a szerző legfontosabb felismerését: a magyar nemzet karakterének egyik legjellemzőbb vonása, hogy minden katasztrófa ellenére újra és újra sikerül megmaradnia, majd felemelkednie. Megállapításai olyannyira eredetiek és helytállóak, hogy talán nem túlzás azt állítani: a külföldiek által írt összes magyar történelemkönyv közül valószínűleg Cartledge műve eddig a legkiválóbb.

G. W. Bernard - Boleyn ​Anna
"Részletgazdag ​közelkép egy királyi házasság kudarcáról." Úttörő életrajzában G. W. Bernard új portrét fest Anglia e megkapó királynéjáról, miközben a történelmi hírnév, a bűnösség vagy ártatlanság kérdését feszegeti. A XVI. századi források alapos vizsgálata nyomán a szerző átrajzolja Boleyn Anna gyermek- és ifjúkorát, a francia udvarban szerzett tapasztalatait, VIII. Henrikhez fűződő kapcsolatát és protestáns hitének komolyságát. Karizmatikus, intelligens és érzéki asszonyként ábrázolja Annát. Állítólag Henrik éveken át, amíg feleségül nem vehette, ellenállt a bájnak, hogy születendő gyermekük, a későbbi Erzsébet királynő törvényes utód legyen. Bernard bizonyítja, hogy Henrik, nem pedig Anna volt az, akiben megérlelődött a Rómával való szakítás gondolata. A szerző legmegrendítőbb állítása talán az, hogy a házasságtörés vádja, amelyért Annát lefejezték, nem járhat messze az igazságtól. G. W. Bernard - University of Southampton-kora újkori történelem professzora, az English Historical Review szerkesztője. A XVI. századi Angliáról több tudományos műve jelent meg.

Feld István - Velladics Márta - Magyar ​építészet 2.
A ​Kossuth Kiadó nagysikerű sorozatának második, frissített és bővített kiadása szakmailag megalapozottan, az építészettörténet-írás aktuális hazai állása alapján, de ismeretterjesztő jelleggel, közérthetően tekinti át a magyarországi építészet történetét a római kortól napjainkig. A gazdagon illusztrált második kötet Buda elfoglalásától József nádor koráig (1541-1808) tárgyalja épített örökségünket, azaz a késő reneszánsz korától a barokkon és rokokón át a copf stílusú épületekig.

Balassa Imre - Sándor Erzsi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szepes Mária - Pöttyös ​Panni a Balatonon
"Pannit ​mindennap jó korán felébresztette a nyári fény. Reggelente besurrant az ablakon egy csillogó, vidám napsugár és hívogatta ki a kertbe. A kismadarak is nagy lármát csaptak; hancúroztak, trilláztak, Panni nem tudott aludni tőlük. Kibújt az ágyból és az ablakhoz szaladt. A kert fölött húzódó villanydróton fecskék ültek sorjában és fejüket ide-oda forgatva csiviteltek. - Nézd, nagymama! - kiáltotta Panni ámulva. - Milyen szépen ülnek a dróton a kismadarak! Nagymama Panni háta mögött kinézett az ablakon. - Ezek fecskék, Pannikám. - És mit csinálnak most a fecskék? - firtatta Panni. - Biztosan ez itt a fecskeóvoda és most reggeli köszöntőt énekelnek."

Eötvös Károly - Balatoni ​utazás
Készülünk ​az utazásra Kik azok, akik utaznak? – Miért késett ez az útleírás? – Napkelet felől napnyugot felé – A Balaton költői – Mindenütt szép, de legszebb a Balatonnál Nem szeretem kerülgetni a kérdést. Egyenesen neki a dolog közepének: ez a természetem. Most mégis másképp cselekszem. Előre tájékoztatnom kell az olvasót: miről lesz szó. Az utazás, amelyet leírok, ezelőtt huszonöt esztendővel történt. Az utazók hírneves emberek. Négyen voltak, s mind a négy erdélyi ember. Salamon Ferenc az egyik. Gyulai Pál úr a másik. Szilágyi Sándor a harmadik. Nagy Miklós a negyedik. Volt még ötödik és hatodik is. Szentirmay József volt az ötödik, és én magam voltam a hatodik. Mindenkiről el fogok mondani mindent, ami vele az utazás alatt történt, csak magamról hallgatok. Nekem elég dolgom lesz az írással. Jegyzőkönyveket nem vettünk föl, semmit föl nem írtunk, csak azt beszélhetem el, ami emlékezetemben megmaradt.


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

Covers_284519
Emberek, ​ünnepek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Emberek, ​ünnepek
Azért ​gyűjtöttük össze ebben a könyvben azokat a társadalmunkban régóta élő, kedves hagyományokat, melyek sokszor formálták vagy formálják egy-egy ember életét, hogy a ma fiataljai mindjobban megérthessék elődeik tetteit.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (943)

Vavyan Fable - My ​fair lord
A ​hölgy kalapja hatalmas, haja homokszőke, arcán régi sebhely, farmerja repedt. Neve Fabyen, egyébként grafomán; kalandregényeket ír. Egyszer kitalál egy ízig-vérig férfi hőst, mire is az szembejön vele egy - addig holtunalmas - estélyen. A férfiról csak azt lehet tudni, hogy Benetton-zöld campingbusza, kék szeme, egy vagy több üldözője - és számos titka van. Pisztolytokot hord a hóna alatt, de nem stukkert tart benne. Azért nem teljesen fegyvertelen, hiszen roppantul pimasz és mennydörgő pofonokat oszt. Mire felgyújtja Fabyen kíváncsiságát - kevéssel azután, hogy érzékeit felgyújtotta -, el is tűnik. És ez így megy jó darabig. A pasasnak már annyi a titka, hogy lehet: ő maga a titok. Meg kell fejteni. Sokan ellenzik. Annál izgalmasabb. Hamisítatlan Vavyan Fable regényt tartasz a kezedben! Épp ezért engedd meg, hogy ellásunk néhány praktikus intelemmel. - Mielőtt belefeledkeznél a történetbe, ne feledd elzárni a fürdővizedet, mert ha esernyővel a kezében, rettentő durcásan feljön az alattad lakó, és megtudja, miért áztattad szét a lakását, bizonyos, hogy tüstént kölcsönkéri Tőled a könyvet! Napokba telhet, míg újra hozzájutsz! - Pitymallattájt már tapintatosan lapozz, heheréssz, nehogy rád kopogjon izgága szomszédod! - És néha aludd át az éjszakát, mert a munkahelyeden úgysem hiszik el, hogy az olvasástól dagadt a szemed! - Könyvvásárlásnál légy éber! Szerzőnket utánozzák!

Szilvási Lajos - A ​kísértet
1867 ​telén, a kiegyezést követően folytatódik Jegenye Pál, a halott-hírű bojnyiknak s a "Jegenyék"-regényciklus többi szereplőjének története. ...Az 1867-es esztendő Ádventjének első napján, midőn ismét Fiume forgalmas-lármás kikötőjében parolázott a dévéri uradalom kasznárjával, Jegenye Pálnak még 211 észak-amerikai dollár és 50 cent volt a kabátja zsebében... ... Jegenye Pál kisfia, Jánoska közelében akar maradni, és így akaratlanul is "kísértetté", hazajáró lélekké lesz az Upor völgyében... /részletek a regényből/

Paul Trent - Lélekharang
Mark ​Rawlings "sikerkönyvei" sorra-rendre megbuknak a könyvpiacon. Kiadója még egy utolsó esélyt ad az írónak, s ekkor kezd Mark a Lélekharang megírásába. Fantáziáját sem nagyon kell megmozgatnia, hiszen a környezetében történő rémségek, gyilkosságok sorozata és a kísérteties rejtélyek csak lejegyzésre várnak. Így születik meg a thriller, s már csak az a kérdés, az olvasó a kötet végére érve meg tudja-e fejteni, ki kinek volt a gyilkosa?

Stephen King - Tortúra
Paul ​Sheldon sikeríró, a szépkeblű közönség bálványa befejezi legújabb és legjobb regényét, minek örömére jól benyakal, és kábán autóba vágja magát. Egy veszélyes útkanyarban utoléri az észak-amerikai Sziklás-hegységben nem ritka hóvihar. Isten háta mögötti, magányos tanyaházából bevásárolni indul kisteherautóján Annie Wilkes, a Sheldon-regények könnyes rajongója. Az árokba borult autóroncsban kedvenc szerzőjére ismer, kinek összetört testében alig pislákol az élet. Kihúzza az árokból. Hazaviszi. Életre kelti. Új Sheldon-regényt akar. Csak magának. Stephen King (1947-) amerikai író pályafutása eddigi csaknem ötven évében horrortörténetek, sötét, rejtelmes regények és krimik tömkelegét jelentette meg. A Ragyogás, a Christine, a Holtsáv vagy a Kedvencek temetőjének szerzője az irodalmi popkultúra legfontosabb alkotója, aki 2003-ban vehette át "Az amerikai irodalomhoz való kimagasló hozzájárulásért" járó medált. Emellett többek között Bram Stoker, O. Henry, World Horror Convention, Hugo és Brit Fantasy díjjal, 2015-ben pedig Edgar díjjal jutalmazták munkásságát. A Tortúra 1987-ben jött ki, 1990-ben hollywoodi film készült belőle Kathy Bates főszereplésével; Paul Sheldon író nyomasztó történetét a világ számos országában színpadra alkalmazták: idén ősszel Bruce Willis alakításával tűzik műsorra a New York-i Broadway-n. "Stephen King a gótikus horror nagymestere: nemcsak történetmondóként kiváló, hanem a képalkotása is döbbenetes." (Joyce Carol Oat)

Paul Trent - Sztárvendég ​a halál
Stuart ​"Silver" Tucker, az egykori Rock'n'Roll Bálvány, a Nagy Visszatérésre készül. Súlyos kábítószer-problémákból és egy komplikált hangszál-operációból kilábalva - úgy tűnik - kezd ismét egyenesbe jönni. Ám ekkor - derült égből villámcsapásként - fenyegető levelet kap, írója közli, hogyha elindul az új nagylemezét reklámozó turnéra, akkor meg fog halni. A sztár kineveti az irományt, de menedzsere aggódik. Régi ismerőséhez, Ted Currenthez fordul tanácsért és segítségért. A szabadúszó rockújságíró némi vonakodás után elvállalja, hogy részt vesz a turnén. Természetesen régi társai is - Elizabeth Tex őrmesternő és Vittorio Blade hadnagy - vele tartanak inkognitóban. Azonban hamarosan rá kell döbbeniük, hogy a névtelen levélíró korántsem túlzott. A békésnek induló előadás-sorozat rémálommá változik. Sorra gyilkolják meg a produkcióban tevékenykedő embereket és Silver-re is egyre komolyabb veszély leselkedik. Az Amerikát átszelő turnén Sztárvendég a halál.

Audrey Dee Milland - Az ​ifjú hasonmás
Scarlett ​Butler azért tért haza Savannahba, hogy átvegye örökségét. Azonban hiába határozza el, hogy eladja a Rózsaszín kastélyt, valahogy mégsem akaródzik megválni a háztól és a várostól. A mindennapok egyhangúságát Scarlett első házasságából származó fia, Wade Hamilton felbukkanása töri meg. Wade arra kéri anyját, hogy vegyen részt egy ismert savannah-i polgár estélyén, ahol be tudja őt mutatni leendő menyasszonyát. Az estélyen azonban váratlan meglepetés éri mindkettőjüket. Felbukkan egy fiatal kisasszony, aki megszólalásig hasonlít Scarlett ifjúkori lényére, és aki szinte az első pillantásra megbabonázza és anyját imádatig tisztelő, szenvedélyes Wade Hamilton szívét. S amíg Scarlett azt próbálja kideríteni, ki lehet ez a lány, a fiatalok között romantikus szerelem szövődik, s nem is sejtik, hogy mennyi ármány, mennyi intrika övezi útjukat, mire végre egymáséi lehetnek...

Guillaume Apollinaire - Guillaume ​Apollinaire versei
Guillaume ​Apollinaire (1880-1918), az új francia líra úttörő vezére és szervezője, a költői nyelv megújítója, az első világháborúból súlyos fejsebbel tér vissza és fiatalon meghal. Formabontó, de ugyanakkor formateremtő költő, a francia chanson továbbfejlesztője; a képalkotását tündéi báj és és újszerű groteszkség jellemzi. 'Legvadabb' újításai mögött is hagyomány van, bátor kísérletező, de Villon és Verlaine hagyományainak is legméltóbb örököse.

Kulics Ágnes - Tölgyesi Ágnes - ...evilágból...
"Az ​én országom nem e világból való" - mondja Jézus Pilátus előtt. Tölgyesi Ágnesnek a XXI. Magyar Filmszemlén közönségdíjat nyert filmje és Kulics Ágnessel együtt készített interjúkötete egyaránt ezt a címet viseli: ,...evilágból..." Apácák emlékeznek. Hogyan kapták elhívatottságukat, miként gyakorolták hivatásukat: az ápolást, a szegények gondozását és a tanítást, hogyan élték rendi életüket. Az a világ, amelyben a kedvesnővéreknek életük nagy részét leélni megadatott, a háborús pusztításnak, az iskolák államosításának, a kitelepítéseknek és meghurcoltatásoknak a világa volt. 1950-ben, a szerzetesrendek szétszóratásakor, több mint tízezer apáca került az utcára. Elhivatottságból, hitből, emberszeretetből felesküdtek a szolgálatra, és esküjüket minden fenyegetettség ellenére mindmáig megtartották, mert számukra "evilágból" nem érkezhet hitükkel ellenkező utasítás.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (601)

Tolnai_%e2%80%8buj_vil%c3%a1glexikona_i-xx.
9

Ismeretlen szerző - Tolnai ​uj világlexikona I-XX.
„Ez ​a mű hivatva lesz arra, hogy felvilágosodottságot és modern tudást terjesszen minden egyes olvasónk házába. A nagy munka szerkesztésében részt vett országunk szellemi életének színe-java, egyetemi tanárok, tudósok, írók, akik közül száznak az arcképét itt be is mutatjuk. Fogadják olvasóink munkánkat olyan szeretettel, mint ahogy régi lexikonunkat fogadták. A Tolnai Világlexikona szerkesztősége”

Balázs D. Attila - Erdély ​Anno 1895-1944
Rendhagyó ​szemszögből, régi képeslapokra felfűzve mutatja be Erdély történetét ez a nem mindennapi album. A ritka képek mellett számos olyan érdekes, ám elhallgatott, s alábecsült történelmi epizód is felvillan a kötetben, amely a térséget jól ismerőknek is újdonságot jelenthet. Az igényesen válogatott képanyag a Romániához került magyarországi területek egészét, az összes megyét, illetve vármegyét lefedi. Az időutazás során megelevenednek a kincses erdélyi városok, a pazar fürdőhelyek, az ódon várkastélyok, az egykori határállomások, de bepillantást nyerhetünk a gazdag bányavidékek életébe is. Persze találkozhatunk olyan felvételekkel is a könyvben, amelyeket sajnos ma már nem lehetne újrafotózni. Ekkor döbben rá csak igazán az olvasó, hogy miért is olyan értékes és sérülékeny Erdély. Bár ezek a képeslapok a múlt szeletei, mégis támpontok lehetnek a jelen megértéséhez, s a jövő kifürkészéséhez – vallja a szerző. Az albumba egy – a kutatók szerint – szenzációnak számító rováslelet is bekerült: az egyik 1905-ben megírt képeslapon ugyanis élő rovásírás szerepel, amely cáfolata a Magyar Tudományos Akadémia 1903-as állásfoglalásának, miszerint nem él rovás a nép körében… De a kötet még ezen kívül is számos csemegét rejt, ráadásul a kiadványhoz egyedi térképmellékletek is kapcsolódnak. Balázs D. Attila évek óta szerkeszti a Százszorszép Kiadó népszerű erdélyi és felvidéki naptárait, amelyek hasonló szellemben születtek, mint ez a különleges album. A nagyváradi születésű szerző mindemellett számos cikkben és tanulmányban foglalkozott a külhoni magyarság helyzetével, mivel több erdélyi és magyarországi lapnak is dolgozott újságíróként, fotográfusként.

Hausner Gábor - Klaniczay Tibor - Kovács Sándor Iván - Monok István - Orlovszky Géza - A Bibliotheca Zriniana történelme és állománya
A Bibliotheca Zriniana állományának nagy része a gyűjteményt megalapító költő, hadvezér és államférfi Zrínyi Miklós (1620-1664) könyvgyűjtésének az eredménye. Könyvtára törzsanyagának az 1662-ben készített Catalogus-ban felsorolt, meglévő vagy elveszett műveket tekinthetjük.

Thomas Mann - Nagy ​Frigyes
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Tine - Halhatatlan ​szerelem
1939. Daniel ​McCormick berepülőpilóta a két háború közötti évek utolsó fenegyereke. Szereti az életet és az élet szereti őt - karrierje meredeken ível felfelé és lángoló érzelemmel birtokolja egy gyönyörű lány, Helen szívét. Daniel tudja, hogy lassan illene megkérni szerelme kezét, de addig halogatja a döntést, míg egy szép napon kétségbeesetten rá kell döbbenjen: végleg elkésett. Helen egy utcai baleset következtében kómába esik, és az orvostudomány akkori állása szerint szinte semmi esély a felélesztésre. A berepülőpilóta bánatában élete legkétségbeesettebb döntéseként az önkéntes tetszhalált választja és kísérleti nyúlnak szegődik egy tudósbarátja hibernációs kísérleteihez. Sikerül is elaltatni, de egy orvosi műhiba következtében csak több, mint ötven év múlva, 1992-ben ébred föl. Viszonylag könnyen heveri az első sokkokat, de az igazi kaland csak akkor kezdődik, amikor találkozik elhunytnak hitt szerelme lányával...

Zs. Tüdős Klára - Isten ​markában merni élni!
Az ​immár tizenharmadik kiadást megért gyűjteményes kötet 1975-ben jelent meg először. A válogatás főként a mélyen hívő szerző Reformátusok Lapjában megjelent cikkeiből készült, de sok írása más korabeli lapban látott napvilágot. Tüdős Klára élete második felében írott naplói számos olyan, ma is érvényes, megszívlelendő igazságot tartalmaznak, melyek az életrajza megírásakor tárultak fel, s szinte természetes módon adódott, hogy önálló publicisztikaként bővítsék velük az amúgy is tartalmas, színes összeállítást. E kis cikkek mindegyikét személyes, drámai életrajzi elemek teszik még hitelesebbé. A bennük rejlő tanulságok révén az ifjúság számára is ajánlható könyv.

Herczeg Ferenc - Napnyugati ​mesék
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pintér József - Lenti város 30 éves
A kötet a huszadik század elejétől napjainkig kíséri végig Lenti várossá nyilvánítás óta eltelt harminc évét, fontos eseményeit. A kötetet még decemberben mutatták be a jubileumi évfordulóhoz kapcsolódó egész éven át tartó rendezvénysorozat zárónapján.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

összes (93)

Tolnai Gábor - Régi ​magyar főurak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Stephan Baier - Eva Demmerle - Habsburg ​Ottó élete
Az ​életrajz Habsburg Ottó 90. születésnapjára jelent meg, szerzői több mint húsz éve közvetlen munkatársai a politikusnak az Európai Parlamentben. Habsburg Ottót nyilatkozataiból, a vele készült interjúkból Magyarországon is jól ismerik, neveltetéséről, a háború előtti és alatti politikai tevékenységéről, az egyesült Európáért végzett munkájáról, az Európai Parlamentben játszott szerepéről azonban valójában nem sokat tudunk. Pedig aki évről évre, hónapról hónapra végigkíséri Habsburg Ottó életét, az a XX. század történelméről, szellemi áramlatairól, neves személyiségeiről kap dokumentumokkal alátámasztott, megbízható és izgalmas, átfogó jellemzést. A kötetből megismerjük a trónörökösnek nevelt, ám életét végül "csupán" széles látókörű, nagy befolyással bíró, európai politikusként élő, rokonszenves embert is.

Cholnoky Jenő - A ​Föld és élete I-VI.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tolnai_%e2%80%8buj_vil%c3%a1glexikona_i-xx.
9

Ismeretlen szerző - Tolnai ​uj világlexikona I-XX.
„Ez ​a mű hivatva lesz arra, hogy felvilágosodottságot és modern tudást terjesszen minden egyes olvasónk házába. A nagy munka szerkesztésében részt vett országunk szellemi életének színe-java, egyetemi tanárok, tudósok, írók, akik közül száznak az arcképét itt be is mutatjuk. Fogadják olvasóink munkánkat olyan szeretettel, mint ahogy régi lexikonunkat fogadták. A Tolnai Világlexikona szerkesztősége”

Steve Crawford - Furcsa, ​mégis igaz
Egy ​ferences barát, aki Dzsingisz kánt próbálta rávenni a kereszténység felvételére (a remény hal meg utoljára), feljegyezte, hogy egy kínai város ostroma közben a mongol hadseregnek elfogyott az élelme, mire a mongolok minden tizedik katonájukat megették. A Peggy névre hallgató öszvér II. világháborús olaszországi szolgálatai annyira meghatották a világot, hogy sírfeliratát leközölte a Time magazin. A római katonák sebkötözőként pókhálót helyeztek a sérüléseikre, mert a ragadós pókselyem megkönnyítette a seb beforradását. A kínai eunuchok különösen sikeres hadvezéreknek bizonyultak. S a dokumentumok tanúsága szerint arra is csak egy kínai volt képes, hogy a folyón átkelő ellenség megtámadását lovagiatlannak minősítve, elveszítsen egy csatát. Sőt, egy időben a más társadalmi osztályba tartozó ellenség legyilkolását Kínában kifejezetten megtiltották. A(z) Furcsa, mégis igaz (Könyv) szerzője Steve Crawford.

Keresztury Dezső - Híres ​magyar könyvtárak
Hordja ​temetni halottait; azt, ami több a halottnál, Könyvek lapjaira írja az emberiség Tűzre vetik s fénylőbben kel ki megint a parázsból, Az lobog, ég, ami csak tűzrevaló papiros. Öntudatát, létét, álmát értelmezi bennük: Arcát s álarcát őrzi, cseréli a nép. Keresztury Dezső: Hat tétel a nyelvről -Hatodik tétel /könyvek

Balázs D. Attila - Erdély ​Anno 1895-1944
Rendhagyó ​szemszögből, régi képeslapokra felfűzve mutatja be Erdély történetét ez a nem mindennapi album. A ritka képek mellett számos olyan érdekes, ám elhallgatott, s alábecsült történelmi epizód is felvillan a kötetben, amely a térséget jól ismerőknek is újdonságot jelenthet. Az igényesen válogatott képanyag a Romániához került magyarországi területek egészét, az összes megyét, illetve vármegyét lefedi. Az időutazás során megelevenednek a kincses erdélyi városok, a pazar fürdőhelyek, az ódon várkastélyok, az egykori határállomások, de bepillantást nyerhetünk a gazdag bányavidékek életébe is. Persze találkozhatunk olyan felvételekkel is a könyvben, amelyeket sajnos ma már nem lehetne újrafotózni. Ekkor döbben rá csak igazán az olvasó, hogy miért is olyan értékes és sérülékeny Erdély. Bár ezek a képeslapok a múlt szeletei, mégis támpontok lehetnek a jelen megértéséhez, s a jövő kifürkészéséhez – vallja a szerző. Az albumba egy – a kutatók szerint – szenzációnak számító rováslelet is bekerült: az egyik 1905-ben megírt képeslapon ugyanis élő rovásírás szerepel, amely cáfolata a Magyar Tudományos Akadémia 1903-as állásfoglalásának, miszerint nem él rovás a nép körében… De a kötet még ezen kívül is számos csemegét rejt, ráadásul a kiadványhoz egyedi térképmellékletek is kapcsolódnak. Balázs D. Attila évek óta szerkeszti a Százszorszép Kiadó népszerű erdélyi és felvidéki naptárait, amelyek hasonló szellemben születtek, mint ez a különleges album. A nagyváradi születésű szerző mindemellett számos cikkben és tanulmányban foglalkozott a külhoni magyarság helyzetével, mivel több erdélyi és magyarországi lapnak is dolgozott újságíróként, fotográfusként.

Friedrich Weissensteiner - Intim ​viszonyok
Szerelem ​és politika mindig is összefonódott a történelem során: az uralkodók gyakran hatalmi céljaik elérésében eszközül használták szeretőiket, ugyanakkor számos barát és barátnő tevékenyen részt vett a politika alakításában. XV. Lajos például határozottan kiállt szeretője, a befolyásos Madame de Pompadour mellett. Orlov segített barátnőjének, a későbbi II. Katalin cárnőnek megszerezni a trónt. I. Lajos bajor király Lola Montez iránti szerelme viszont végzetesnek bizonyult, a király a táncosnő miatt lemondott a trónról.


Olvasta

Ezek a felhasználók olvasták már a könyvet.

Matei Calinescu - Zacharias ​Lichter élete és nézetei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karacsony-regi-kepeslapokon_original_5750
23

Ismeretlen szerző - Karácsony ​régi képeslapokon
Ilyen ​gyűjteményt minden család összeállíthatott volna. Ha beléphetnénk dédanyáink lakásába, kedvünk szerint kutatgatva, mennyi iratot, feljegyzést, cédulát, fotográfiát, levelet és képeslapot találnánk a sublót mélyén, bőrmappás íróasztalok fiókjában, ruhaszekrények alján, pincében, padláson. A nippek, kancsók, vázák, poharak összetörtek, a ruhákat elajándékozták, kidobták, a megkopott huzatú kanapékatm fotelokat elvitte az ócskás, de a papírféle, ez a könnyen sérülő semmiség állta az idők viharát. Szolidan megsárgult, széle rojtos lett, a tintával rárótt sorok megfakultak, a papír megöregedett, de átélt generációkat, mert fontos volt. Mint mindennek, a karácsonyi képeslapnak is története van.

Kollekciók