Ajax-loader

Boglárka Jakab

Rate_positive 2 Rate_neutral 0 Rate_negative 0

50 napja velünk van 4 napja láttuk utoljára

Badge-stoppos-1 Badge-jomunkas

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

Erwin Thoma - Láttalak ​felnőni
Egy ​400 évig tűzben álló, és el nem égő fakémény; bükkfák, melyek nem repednek; a különös cirbolyafenyő; lucfenyők, melyeket egyetlen szú sem akar ,,elfogyasztani"; összenőtt padlódeszkák; Stradivari hegedűfái; csúccsal lefelé tárolt fatörzsek; az örökké poros lépcső; ,,Abbrandlerhof"-ok; fanedvesség nagy hangversenytermekben; az energiaszállító és káros anyagot kiszűrő erdő; a szabadban lévő és favédőszer nélkül is ,,örökös" faanyag; a fa misztériuma: csodálatos utazásra hívja Önt Erwin Thoma: az ősi és új élet felfedezésére a fával, erdővel és Holddal. Széles körű információs-, és szervizrész: a könyv sok praktikus ötletet kínál vásárláshoz és a fa természethez méltó kezeléséhez építkezésnél és a lakásban.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

Komár József - Gyerekek ​a viharban
"Az ​1956. október 23-a és november 4-e között eltelt időben történt a tizennyolc éves Komár Józseffel egy-két dolog, amelyekre nem talált magyarázatot. Ilyen volt példának okáért, mikor a halhatatlan nagy vezér szobrát lerángatták a talapzatáról. Még ennél is érthetetlenebb volt, mikor a II. Rákóczi Ferenc Katonai Középiskola tisztjei megparancsolták a növendékeknek, Komár Józsefnek és társainak, hogy egy órán belül hagyják el az iskolát. Legtöbbjük falusi gyerek volt. Hová mehettek volna? Novemberi sötét este: Mátyásföldről félelmetes volt nézni a Pesten dúló harcok fel-felvillanó fényeit. És ekkor Komár József nagy dologra szánta el magát. Egy Csepel teherautó platójára felpakolt jó pár Dunántúlra való gyereket és elindult velük - haza. És ezzel kezdetét vette az emlékiratban leírt utazás, amely fejlődési regényként is olvasható; Komár József maradéktalanul "hozza" egykorvolt ifjú önmaga lélek- és tudatállapotát, nem csábul el a lehetőségtől, hogy az eltelt évtizedek adta "okossággal" ruházza fel az író-főhőst. '56 egy egészen sajátos "alulnézetből": igazi felfedezés minden korosztályból való olvasó számára." (Vágó Péter)

Jonas Jonasson - A ​százegy éves ember, aki azon gondolkodott, hogy túl sokat gondolkodik
Mi ​jöhet még Allan Karlsson életében? A jó öreg százévesnek, bizony, maradt néhány kaland a tarsolyában. Az egész egy hőlégballonos túrával és három üveg pezsgővel kezdődött. Allan és Julius a csodálatos látványért szálltak fel az égbe, de a kaland, szerencsétlenségükre, egy kényszerleszállással végződött – a tengeren. Naná, hogy az őket kimentő észak-koreai hajó kapitánya éppen hasadóanyagot csempészett haza Kim Dzsongunnak! Balesetükkel egy súlyos diplomáciai válság kellős közepébe csöppennek, az események sora pedig a világ vezetőinek társaságába sodorja hőseinket, itt van mindenki, aki számít, a svéd külügyminisztertől Angela Merkelen át egészen Trumpig. A kalamajka adott – ezt kell ép bőrrel megúsznia az immár százegy éves embernek. Jonas Jonasson az európai szórakoztató irodalom legviccesebb szerzője, aki ezzel a fergetegesen eszement történettel azt is bizonyítja, hogy ritkán ugyan, de a folytatás még az első részt is képes felülmúlni.

Sinéad Moriarty - A ​jó anya
Kate, ​a jó anya élete romokban hever. A férje otthagyta egy csábító, fiatal nőért, aki szült neki egy kisfiút. A házukat el kell adni, mert nincs miből fizesse a részleteket, de közben erősnek kell maradnia három gyereke kedvéért. Luke, a legidősebb, tizennyolc éves. Szerencsére van egy melegszívű barátnője, aki átsegíti a nehézségeken - például amikor apja rendszeresen cserben hagyja új felesége és kisfia miatt. Jess, az egyetlen lány, tizenkettő. Ő próbál közvetíteni apjuk és a család között, de kevés sikerrel, hiszen az új asszony mindent elkövet, hogy megakadályozza a kapcsolattartást. Bobby, a legkisebb, hétéves. A maga módján próbál megbirkózni az új helyzettel: rugdossa a bútorokat és kívülről fújja a Guinness Rekordok Könyvét. A tények legalább biztosak. Kate hazaköltözik az édesapjához a három gyerekkel, és besegít a családi kávéházban. Mivel a volt férje állandóan késik a gyerektartással, nagy szüksége van a pénzre. És amikor végre kezdene egyenesbe jönni az életük, kiderül, hogy Jessnek leukémiája van. Mire nem képes egy jó anya a gyerekéért? Mire a könyv végére érünk, Kate és a család megjárja a poklot is. Egyvalami segíti át őket a szörnyűségeken: a mélységes szeretet, ami összefűzi a csonka családot.


Sikeres happolások

A felhasználónak még nincs egyetlen lezárult happolása sem.


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók