Ajax-loader

Elsie (elsie@freemail.hu)

Rate_positive 14 Rate_neutral 0 Rate_negative 0

714 napja velünk van ma itt járt

Badge-stoppos-1 Badge-jomunkas

Kívánságlista

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.


Balassa Iván - Ortutay Gyula - Magyar ​néprajz
A ​két kiváló tudós, Balassa Iván és Ortutay Gyula a néprajztudomány eddigi eredményeire támaszkodva, a szakemberek, az érdeklődő nagyközönség igényeit egyaránt szem előtt tartva ad átfogó képet a hagyományos népi kultúra valamennyi ágazatáról, a társadalmi, az anyagi és a szellemi kultúráról. (...) Minden fejezethez rövid bibliográfia csatlakozitk, amely útbaigazítást ad azok számára, akiket egyik vagy másik kérdés közelebbről érdekel. A kötetet gazdag képanyag, 319 fekete-fehér, 65 színes fénykép és 231 rajz, térkép, kotta illusztrálja.

Wesselényi Miklós - Teendők ​a lótenyésztés körül
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Philippe Karl - Lókiképzés
A ​Magyar Állattenyésztők Szövetsége őszinte örömmel, és teljes szakmai támogatásával ajánlja a kedves olvasó kezében lévő kiadványt, valamint a Lovaskultúra sorozat valamennyi kötetét, a magyar lovas ágazat jobbításáért tenni akaró, minden lószerető, lovas barát számára. A szakkönyvre, a szaktudás terjesztésére talán soha nem volt akkora szükség, mint most, amikor a hagyományos magyar lovaskultúrát ismét Európa és a világ versenypályáin mutathatjuk be. A mai lovas generációnak minden lehetőséget meg kell ragadnia a legszélesebb szakmai ismeretek elsajátítására annak érdekében is, hogy újból legyenek lótenyésztő, lóval foglalkozó famíliák, ahol a szaktudás már ismét apáról fiúra száll. - (Fekete Balázs a MÁSZ elnöke). Philippe Karl, aki 13 évig volt a saumur-i elit lovasiskola, a Cadre Noir belovaglója, az egyik legnagyobb kritikusa annak a díjlovas világnak, aminek célja a ló mielőbbi versenyeztetése, hatalmas pénzdíjakat kiíró versenyeken. A szerző a ló anatómiai, fiziológiai és etológiai tulajdonságai alapján magyarázza meg a lovaglás fontos törvényeit, szabályait. Olykor a Német Lovas Szövetség lovaglásra és hajtásra vonatkozó irányelveiből kiindulva hívja fel a figyelmet az újkori lovaglásban tapasztalható hiányosságokra, problémákra, ok-okozati összefüggésekre. Minden esetben ad elméleti tájékoztatást, végrehajtási ajánlást, és javításra, megoldásra vonatkozó javaslatot. Az "Egy rendszer és annak hatásai" című fejezet "A lovaglás fejlődése a történelem folyamán" című alfejezetében magyar vonatkozatásról is olvashatunk: a Federico Capriilinek tulajdonított mai ugróülés Széchenyi Dénes és Kégl Károly nevéhez fűződik.

Bagoly_ilona__horv%c3%a1thn%c3%a9_czentye_ibolya__k%c3%a9sz_barnab%c3%a1s_-_lovassportok__versenyek
Lovassportok, ​versenyek Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Lovassportok, ​versenyek
Lovassportok, ​versenyek című kötetünkben a versenylovakról, a versenyekről és lovassportokról olvashatunk. Betekintést nyerhetünk a versenyek négylábú sztárjainak életébe - köztük Kincsemnek, Imperiálnak és Man O'Warnek -, és nyomon követhetjük pályafutásukat a kezdetektől egészen a csúcsig. Lovas versenyekre is ellátogatunk, és egy képzeletbeli nézőtéren ülve szemtanúi lehetünk egy díjugrató-, fogathajtóversenynek és a legnehezebbnek számító militarynak (lovastusának). Természetesen a fontosabb szabályokra is fényt derítünk. Sorra vesszük a világ leghíresebb lóversenyeit, többek között ellátogathatunk az angliai Epsom Derbyre. Ezek mellett híres és különleges lóversenypályákat, valamint a lovas világjátékokat is bemutatjuk az olvasónak. A lovas játékok, sportok közül egyebek közt a lovaspóló, a rodeó, a lovas íjászat, a lovas birkózás, a spanyol lovasiskola s a lovas vadászat rejtelmeibe pillanthatunk be.

Ősi János - Aranyménes
Ősi ​János a Lovagkirály-trilógiával (A Lovagkirály keresztje; Kard és kódex; A Lovagkirály öröksége) 2014 és 2016 között többször is megfordult a történelmi regények toplistáinak élmezőnyében. Negyedik regénye a második világháború világába kalauzol bennünket. A valós történelmi tényeket alapul vevő fikció a német majd az orosz megszállás és pusztítás szorításában vergődő egykor legendás, büszke révbérpusztai ménesen, néhány kamasz helytállásán és a helyiek szenvedésén keresztül szemlélteti az embert próbáló 1944-45-ös esztendők eseményeit, Közép-Magyarországon, a Dunánál, ahol a front találkozott. De vajon hogy jönnek a képbe az argentin gaucsók, a pentelei "Hitler-szarkofág", a diamantei özvegy zsidó textilkereskedő lánya, Rebeca Fernández és Lucifer a zabolázatlan csodacsikó?

Debby Sly - Lovak ​képes enciklopédiája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Hickman - Patkolás
A ​mű a patkolás történetének rövid ismertetésével kezdődik, amelynek nyomai egészen az időszámítás előtti időkig nyúlnak vissza. Ezután bemutatja a ló mellső és hátsó lábának belső felépítését, hogy a patkolókovács jobban értse mesterségének alapjait. A kovácsszerszámok részletes ismertetése után a különböző patkótípusok leírása következik. A patkókészítés fejezet számtalan gyakorlati tanácsot tartalmaz, csaknem valamennyit illusztrálva is, a munka különböző fázisaiban. A könyv útmutatást ad a ló testfelépítésének és mozgásának bírálatához, hogy ennek alapján megfelelő patkó kerüljön a patára. Ezzel összefüggésben leírja, hogy hogyan kell leszedni a régi patkót, megfaragni a patát és felilleszteni az új patkót. A további fejezetek a pataápolással foglalkoznak. A pata által okozott sérülések, a pata betegségeinek leírása zárja a könyvet.

Covers_433078
Carousel ​7. Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Carousel ​7.
A ​vidámparkot felújítják, s a munkálatok során Dino és Mandy egy föld alatti alagútra bukkan. Furcsamód az egyik járat a saját szobájába vezet! Van tehát Mandynél valami, amit az a különös ember akar megkaparintani magának, aki a titkos folyosón úgy rájuk ijesztett! Zingara asszonyság segítségével Mandy sok mindent megért a múlt és a jelen eseményeinek kapcsolatáról, s hogy miért lehet szüksége valakinek a jósnő varázsgömbjére!

Pataki Balázs - Magyar ​népi fogatok
A ​Magyar Állattenyésztők Szövetsége őszinte örömmel, és teljes szakmai támogatásával ajánlja a kedves olvasó kezében lévő kiadványt, valamint a Lovaskultúra sorozat valamennyi kötetét, a magyar lovas ágazat jobbításáért tenni akaró, minden lószerető, lovas barát számára. A szakkönyvre, a szaktudás terjesztésére talán soha nem volt akkora szükség, mint most, amikor a hagyományos magyar lovaskultúrát ismét Európa és a világ versenypályáin mutathatjuk be. A mai lovas generációnak minden lehetőséget meg kell ragadnia a legszélesebb szakmai ismeretek elsajátítására annak érdekében is, hogy újból legyenek lótenyésztő, lóval foglalkozó famíliák, ahol a szaktudás ismét apáról fiúra száll. Fekete Balázs a MÁSZ elnöke Pataki Balázst, könyvünk szerzőjét kétéves korában a vassurányi faluvégen lelték meg szülei, mert elszökött otthonról, hogy gyönyörködhessen a 12 km-re fekvő Szombathelyen látható, díszes kumet szerszámba fogott, hatalmas, hidegvérű lovak látványában. A lovak iránti vonzalma azóta is töretlen. 1966 óta aktív résztvevője a magyar lovaséletnek. Volt méngondozó, technikus, agrármérnök, lótenyésztési felügyelő, kutató, tenyésztésszervező, versenybíró, egyetemi oktató. Bejárta az ország különböző tájait (Nyugat-Dunántúl, Észak-Magyarország, Tiszántúl, Közép-Dunántúl), és tanulmányozta a különböző fogatolási módokat, a korabeli paraszti gazdálkodás helyi sajátosságait. 1968 óta a Hortobágyi Lovasnapok, 1970 óta az Országos Mezőgazdasági Kiállítások lovasprogramja lebonyolításában támaszkodnak szakértelmére, valamint sok más lovasrendezvény szervezésében is. Könyvében több mint negyven év tapasztalatát összegzi, hogy segítséget nyújtson azoknak, akik az eredeti forráshoz visszanyúlva, méltó módon szeretnék megőrizni lovas hagyományainkat. Ehhez röviden bemutatja a magyarság pásztorkultúráját, részletesen a népi fogatokat, a kordék, taligák, kocsik, szekerek funkcióját, tájanként változó stílusjegyeit. A kiegészítő felszerelési tárgyak használatához, ápolásához, tárolásához és a hagyományőrző rendezvényeken való illő megjelenéshez is ad ötleteket.

Bíró Sára - A ​lovak világa
A ​lovak története szinte összeforrott az emberiségével. Háziasításuk, megszelídítésük igazán forradalmi változtatásokat indított el. Hiszen a lovak kezdettől fogva, gyorsabbak voltak nálunk, és teherhordásban se igen vehettük fel velük a versenyt. Ezen kívül egy érző lélek, igazi társ volt évezredeken át. Ha ma azt halljuk: az én autómnak lelke van, egyáltalán nem lepődünk meg rajta. Gondoljunk bele, mennyivel inkább igaz ez a lovak esetében! A lovaknak köszönhetően az emberek egyre nagyobb területet voltak képesek bejárni, felfedezni, felderíteni, és belakni. A híreket lovas-futárok szállították, így az eseményekről hamarabb lehetett tudomást szerezni. A kerék feltalálásával aztán minden egy csapásra megváltozott! A terhek és lovak méretei is nőttek, és az emberiség által létrehozott építmények és megművelt földek is. Minden küzdelmünkben ott voltak, őseink hátukon ülve foglalták el a hazát, és vették birtokukba e földet. Bele gondolni is rémes, hol tartanánk nélkülük! A 20. században a robbanómotoros gépek, és járművek leváltották a lovakat, hogy ez mennyire volt szerencsés változás, azt majd az idő mutatja meg. Annyi azonban bizonyos, hogy szeretettel és tisztelettel tartozunk hűséges segítőtársainknak,a lovaknak! A könyv első harmadában általános információk olvashatók, majd a lovak fajtáiról ad a szerző ízelítőt.

Josée Hermsen - Lovak ​enciklopédiája
A ​kötet a lovakkal foglalkozóknak, a hobbilovasoknak és a lótartóknak egyaránt fontos segédkönyve: a világon megtalálható több, mint 200 ló- és pónifajta közül bemutatja a legfontosabbakat. Összefoglalja az egyes fajták legjelentősebb és legjellemzőbb tulajdonságait, és megismertet a lovak gondozásának mindennapi teendőivel. A sportlovaglás kedvelői elsajátíthatják a különböző lovassportok - díjugratás, díjlovaglás, fogathajtás, westernlovaglás, lovaspóló - alapelemeit. A különböző betegségek és rendellenességek megismerése pedig sokat segíthet mindazoknak, akik saját ló tartására vállalkoznak.

Istenes Csilla - Lovakról
"Angol ​lovasként kezdtem, később pedig kitárult számomra a lovas világ: megismerkedtem a westernlovaglással. A western-lovaskultúrával való ismerkedésem során azt tapasztaltam, hogy a világ más tájain sok tekintetben mások a lovas szokások, mint amit én korábban tapasztaltam. Ezen, természetesen nem kell meglepődnünk, mert több más egyéb dologban is elég, ha csak lakóhelyünket, vagy országunkat elhagyjuk legtöbbször más-más szokásokat találunk. Ha elég nyitottak vagyunk az új iránt és tágítjuk lovas ismereteink körét, akkor olyan tudás birtokában juthatunk, amely nagymértékben segítheti a lóval való munkánkat, a lovak megértését, legyen az akár díjugratás, díjlovaglás, fogathajtás vagy éppen hobby lovaglás. Talán még az sem elképzelhetetlen, hogy rátalálunk egy addig ismeretlen, de hozzánk közelálló lovaglási stílusra ... mondjuk a westernlovaglásra? A könyv első része nem csak westernlovasoknak íródott, hanem minden olyan lovas számára, aki nyitott az új iránt. Mindazok számára, akik szeretnék a lóhoz és a lovagláshoz fűződő viszonyukat elmélyíteni. Akik szeretnék sport-, vagy szabadidős társukat jobban megismerni, megérteni, ezáltal teljesítményüket növelni. Akik szeretnék a „lónyelvet” megtanulni, hogy barátjukkal, a lóval az ő saját egyszerűbb nyelvén tudjanak kommunikálni. Akik tudni szeretnék, hogy mit lehet és kell elvárni lovuktól, és akik tudni szeretnék, hogy mit „illik” ezért neki cserébe adniuk. Egyszóval minden olyan lovas emberhez szól, aki önzetlenül szereti lovát. A könyv második része, bár elnevezése szerint westernlovasoknak írodott, a szabadidő lovasok táborának is adhat sok hasznos tanácsot, és írányvonalat, hiszen a szabadidő lovaglás (tereplovaglás) elvárásaihoz, „stílusához” az ismert, nagy stílusok közül a westernlovaglás áll a legközelebb. Ez a rész bővelkedik lovas alapelvekkel, szaktanácsokkal, így egyéb stílusok űzői is sok hasznos információt találhatnak benne. Hiszen „nincs különböző lovaglás, csak jó és rossz lovaglás van”! A Szerző

Joanna Kulmowa - Gyű ​te, Amália!
Mihez ​kezdjen Amália, a szelíd konsfisló és derék öreg kocsisa, Ármin ha idő előtt nyugdíjba küldik őket, és a helyüket taxik veszik át? Hát ha még ez a lovacska emberi szóval beszél? Sok mindennel próbálkoznak, Amália még csodálatos módon szárnyakat is növeszt, de a kicsinyes, földhözragadt embereknek nincs szükségük rá, mindig mást kívánnak tőle, mint amit adni tudna és szeretne. Szegény ábrándos kedélyű kancának rá kell ébrednie, hogy a világnak nem kell a csoda, csak zavarja, feszélyezi a hétköznapok tülekedőit, az álmosokat és a közömbösöket. A lengyel írónő tündéri leleménnyel és költőiséggel kelti életre nem mindennapi hőseit, és teremti meg a történet mesei hangulatát.

Mihók Sándor - Pataki Balázs - Lófajták
A ​könyv a lovak kialakulásának, történelemben játszott szerepének rövid áttekintésével kezdődik, majd a fajtaleírások következnek. A fejezetek egységes szerkezetben adják meg a legfontosabb tudnivalókat az egyes fajták kialakulásáról, legfontosabb küllemi tulajdonságairól, méreteiről, használhatóságáról és elterjedéséről. A bemutatott fajták: Melegvérű lovak: arab telivér, shagya-arab, anglo-arab, ahal-teke, berber, tyerszki, kabardin, doni, andalúz, alter-real, lusitano, kladrubi, lipicai, fríz, knabstruppi, kelet-fríz, musztáng, appaloosa, quarter, paint, criollo, paso peruano, angol telivér, gidrán, furioso-north star, nóniusz, kisbéri félvér, trakehneni, holsteini, oldenburgi, würtembergi, hannoveri, zweibrückeni, vesztfáliai, brandenburgi, bajor melegvérű, wielkopolska, francia hátas, bugyonnij, orlov ügető, orosz ügető, amerikai ügető, francia ügető, magyar ügető, hackney, morgan, Cleveland bay, frederiksborgi. Hidegvérű lovak: suffolk, shire, clydesdale, percheron, comtois, boulonnais, breton, ardenni, freibergi, jütlandi, schleswigi, rajna-vesztfáliai, feketeerdei sárga, délnémet hidegvéxű, nóri, magyar hidegvérű. Pónik és kislovak: shetland, welsh, exmoor, dartmoor, connemara, felt, dales, new forest, highland, izlandi, camargue, mérens, fjord, dülmen, haflingi, konik, hucul, bosnyák hegyiló. Fajtába nem sorolható típusok: törpeló, pólópóni, hunter, jukker, hack, pintó, palominó, magyar sportló, sportpóni.

Hecker Walter - A ​Bábolnai Arab Ménes
A ​könyv a régi osztrák-magyar nemes lótenyésztés világába, annak kezdeteihez, Mária Terézia, a nagy császárnő és fia II. József császár korába vezeti vissza az olvasót. Feltárulnak Európa egyik legnagyobb ménese alapításának okai. Radautz történelmi fejlődése és a vele kapcsolatban álló ménesek jelennek meg olvasó szemei előtt. De a ménes szervezettsége, személyi állománya, annak egyenruhája, a ménesi lovak tartása, a lovak elnevezése, a bélyegzések rendszere mind-mind pontos leírást élveznek. Külön fejezetet szentel a könyv a ménesgazdaság leírásának, az állami méntelepeknek, és az udvari méneseknek. Első ízben kerül leírásra a ménes I. világháborút követő, 1914 augusztusban kezdődő evakuálása hitelesen és részleteiben. Végül az elmenekített lovak ideiglenes elhelyezését majd végleges sorsukat követi nyomon a Monarchia széthullása után. A Radautzi ménes hírnevét megalapozó fajták és törzsek leírása jelentős helyet kap a könyvben. A fontos törzsek minden egyes törzsménjének leírása, ivadékainak méltatása szerepel. Számtalan származási tábla, és 22 kancacsalád ábrázolása - ez különösen az arab fajtákra vonatkozik - egészíti a művet. Végül a könyv foglalkozik az 1919 után Radautzba visszatér lovak tenyésztésének történetével Romániában. Eredeti okiratok, a felszerelés leírása, szerszámok, nyergek, kocsik, a cs. k. állami lótenyésztő intézmények tárgyainak bemutatása teszi szemléletessé a művet

Judy Harvey - Futószárazás
Praktikus ​tanácsok a felszereléssel kapcsolatban, és kipróbált technikák lovak és pónik futószárazásához: - a futószárazó pálya és felszerelés, - szártartás, - segítségadások - az ostor- és hangsegítségek, - fiatal ló futószárazása, - problémák és megoldások - ellenállításban - sodródik - szembefordul a futószáraztatóval - ijedezik - lusta - elrohan, - Cavaletti használata futószáron - munka akadályok felett, - segédszárak a futószáras munkában - csúszó segédszár - chambon - kikötőszár, - haladó munka.

Halász György - Telivérek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jörg Kreutzmann - Díjugratás
A ​könyv bemutatja, hogy az ugratás a megfelelő alapokkal mindenki számára elsajátítható. A kötet színes oldalai az első rudaktól a komoly pályák lovaglásáig kísérik az ugrani vágyó lovast, hasznos tanácsokat, gyakorlatokat kínálva a tapasztaltabbak számára is. Tartalmas könyv, amelyet az edzők nyugodt szívvel ajánlhatnak tanítványaiknak. A tartalomból: - amit a díjugratáshoz tudni kell... - kezdjünk neki! – az első ugrások - a pályalovaglás felé vezető úton – pályarészletek lovaglása - mire vár még? – az első pálya - díjugrató versenyek – fontos tudnivalók - felkészülés az első versenyre A szerző nemzetközileg is elismert, hivatásos díjugrató-edző. Németországban saját lovasiskolával rendelkezik, ahol utánpótlás lovasokkal és ígéretes lovakkal foglalkozik.

Csete Gábor - A ​lovaspálya
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Révai Sára - Lovak
Révai ​Sára 2014-ben végigjárta Magyarország állami méneseit: Szilvásváradon, Hortobágyon, Mezőhegyesen és Bábolnán fotózott, közel egy évig. Látott szerelmes lovakat, féltékenyeket és magányosokat, igaz barátságokkal és mély empátiával szembesült. ,,Megfigyeltem például, ha két ló egymás mellett áll, képesek órákon át teljes harmóniában, egyszerre mozogni. Ez számomra olyan összhangról árulkodik, melyet mi, emberek, sajnos megközelíteni sem tudunk. Sokat tanultam tőlük." Sokat tanultak a lovaktól az írók és költők is, akik közül sokan nem csak szerették, hanem alaposan meg is figyelték őket - ezt igyekszünk bizonyítani a képek mellé helyezett idézetekkel. Balassi Bálinttól Tandori Dezsőig négyszáz év magyar irodalmából válogattunk vidám és szomorkás, légiesen költői és vaskosan prózai, gyorsan vágtató és lassan poroszkáló szövegeket, közel negyven szerzőtől. Igazán csak egyetlen közös pont van bennük: a lovak szeretete. A csodálatos lovaké, akiktől, ha végiglapozzuk ezt a csodálatos albumot, szabadulnunk lehetetlen. A szövegek szerzői: Balassi Bálint, Zrínyi Miklós, Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, Vörösmarty Mihály, Széchenyi István, Petőfi Sándor, Arany János, Jókai Mór, Gárdonyi Géza, Mikszáth Kálmán, Ady Endre, Krúdy Gyula, Kaffka Margit, Móricz Zsigmond, Babits Mihály, Csáth Géza, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, József Attila, Rejtő Jenő, Tamási Áron, Rideg Sándor, Zelk Zoltán, Fekete István, Szabó Magda, Mándy Iván, Nemes Nagy Ágnes, Faludy György, Nagy László, Juhász Ferenc, Kányádi Sándor, Csukás István, Lázár Ervin, Esterházy Péter, Tandori Dezső

Dr. Radnai Imre - Lovasszótár
Szótárunk ​a lósport, a lovassport és a fogathajtás szakkifejezéseit tartalmazza, témakörönként fejezetekbe rendezve. Minden szó sorszámot kapott, amellyel a tárgymutatóban is szerepel, így könnyen kikereshető a szisztematikus részben.

Novotni Péter - Magyar ​lovak
Ennek ​a könyvnek írásakor, szerkesztésekor nem a szokásos módon vettük sorra a lóval kapcsolatos tudnivalókat, a ló eredetétől napjainkig. Úgy gondoltuk, ezúttal inkább kiemelünk ebből a témakörből néhány olyan területet, amely a legérdekesebb információkat nyújthatja a XXI. század emberének - szövegben és képekben egyaránt. Nem titkolt célunk volt az is, hogy minden fejezeten belül elsősorban a magyar vonatkozású érdekességekre, tényekre, tudnivalókra fókuszáljunk, hogy mindnyájunkban erősítsük az érzést: bár néha feledni látszik, mégis lovas nemzet a magyar. Bemutatjuk a hazánkban tenyésztett jelentősebb lófajtákat, természetesen bővebben szólva a Magyarországon kitenyésztett fajtáinkról. Nincs még egy hely a világon, amely három lófajtát adott az állattenyésztésnek, csak Mezőhegyes. Ez a kicsiny község bölcsője volt a gidrán, a nóniusz és a Furioso-North star fajtának! És ezenkívül ott van Kisbér, Bábolna. A lovak viselkedésébe is bepillantást kapunk, amely talán segít megérteni őket, hogy még közelebb kerülhessünk egymáshoz. Végül felvillantjuk azt a számtalan lehetőséget, amit a LÓ kínál számunkra napjainkban, a ló használatának ezernyi formáját. Nincs az életnek olyan területe, ahol a történelem során ne lett volna segítségünkre a ló, legyen az bányászat, halászat, harcászat, közlekedés, mezőgazdaság, ipar - ma mégis elsősorban sporttársunk, barátunk. Ezúttal tekintsünk rá ezzel a szemmel!

Josée Hermsen - Lovak ​enciklopédiája
A ​kötet a lovakkal foglalkozóknak, a hobbilovasoknak és a lótartóknak egyaránt fontos segédkönyve: a világon megtalálható több, mint 200 ló- és pónifajta közül bemutatja a legfontosabbakat. Összefoglalja az egyes fajták legjelentősebb és legjellemzőbb tulajdonságait, és megismertet a lovak gondozásának mindennapi teendőivel. A sportlovaglás kedvelői elsajátíthatják a különböző lovassportok - díjugratás, díjlovaglás, fogathajtás, westernlovaglás, lovaspóló - alapelemeit. A különböző betegségek és rendellenességek megismerése pedig sokat segíthet mindazoknak, akik saját ló tartására vállalkoznak.

Kassai Lajos - Levelek
Kassai ​Lajos immár 30 éve hozta létre a Kassai Lovasíjász Iskolát, melyhez azóta több mint 20 országból csatlakoztak. Vezetőihez, tanítványaihoz írt leveleiből megismerhetjük a Lovasíjász gondolatait, melyek a teremtett világ természetes rendjéről, egy szerves közösség létrehozásáról és egy magyar harcművészet folyamatos kibontakozásáról szólnak.

Jo Bird - A ​ló ápolása, gondozása
Könyvünk ​a lovasoknak szóló kézikönyvek közül az egyik legbővebb tájékoztatást nyújtó, ötletadó segédlet. Célunk, hogy olyan alapvető tanácsokkal lássuk el a kezdő lovasokat, melyekkel a ló- és pónitartáshoz alapvető szakértelmét fejleszteni tudja. A fotók segítségével lépésről lépésre követhetők az utasítások. Ez a könyv bemutatja, hogyan istállózzunk, etessük a lovunkat megfelelően,, hogyan növeljük állóképességét, hogy egészséges és boldog legyen.

Marton Zsófia - Lóherba
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Németh Zoltán - Varga R. Dóra - Kovács-Kövi Árpád - Lovasíjász ​hagyományőrzés
Mai ​világunkban különösen fontos, hogy keressük gyökereinket, ismerjük meg őseinket, tudjuk meg, hogyan éltek, miként gondolkoztak. A hagyományőrzés, mint szabadidős tevékenység vagy életforma, segíthet megtalálni gyökereinket. Természetesen nem kell, hogy élő kiállítási tárgyként, különböző korok ruháiba öltözve éljük hétköznapjainkat, de mindannyian kivehetjük részünket kultúránk ápolásából, őrzéséből.

Szarka Ferenc - Pályaépítésről, ​nem csak pályaépítőknek
Ha ​a pályaépítők és a lovasok ideális kapcsolatát szeretném érzékeltetni, elsőre a zeneszerző és a muzsikus kapcsolata jut eszembe: "A pályaépítő alkosson remekművet, melynek kottáit a képzett edzők lovasaikkal képesek értelmezni és azt profi szinten lovagolni."

Némethy Bertalan - Díjugratás ​a Némethy-módszerrel
„Számtalan ​lovas ér el nagy sikereket a lovassportok egyikében vagy másikában, ám csak nagyon ritkán tűnik fel olyan zseniális csillag, aki ösztönösen érzi és érti a ló és lovas kölcsönös viszonyát. Némethy Bertalan pontosan erre képes: megmutatta, hogyan lehet a legjobb teljesítményt kihozni ló és lovas kapcsolatából. Ennek legkézenfekvőbb bizonyítéka ez a könyv.” Fülöp herceg „Minden lovasembernek hálásnak kell lennie, hogy vette a fáradságot és megörökítette gondolatait nyomtatásban és képekben egy logikus felépítésű könyvben, amit bárki elolvashat, újraolvashat és átgondolhat. Biztos vagyok benne, hogy értékes örökségül fog szolgálni az elkövetkező lovas generációknak.” William Steinkraus 1968-as olimpiai bajnok.

Vér Imre - Túralovaglás
"Minden ​ló kiképzésének alapvető célja, hogy a lovasával vagy hajtójával, valahonnan valahova eljusson. Ezt az ősi rendeltetését a leginkább a túralovaglások alkalmával tölti be. Ez hasonlít legjobban őseink lóhasználatához, amikor kilométerek ezrein át hazát kerestek, hosszabb-rövidebb időre tábort építettek, kalandoztak. Bár a körülmények erősen megváltoztak, mégis meggyőződésem, hogy az a lovas ember, aki csak karámban vagy lovardában lovagol, vesztes azokhoz képest, akik a túralovaglást választják, akik a lóval és a természettel legalább néhány napig együtt élhetnek. Könyvemmel ahhoz szeretnék lovas baráti segítséget adni, hogy az útrakelő túravezetők és túrázók csapatukkal, lovaikkal együtt épségben érkezzenek célba, és évek múltán is jó emlékekkel gondoljanak vissza minden táborhelyre és minden megtett kilométerre." (Vér Imre)

Horváthné Czentye Ibolya - Lovak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_293645
Mit ​kell tudni a lovakról? Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Mit ​kell tudni a lovakról?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Moira C. Harris - Lovaglás
Fedezzük ​fel, hogyan tölthetjük nyeregben a szabadságunkat: tudjunk meg többet a lovastúrákról, a vendéglátó farmokról, a lovasklubokról és tanfolyamokról. Csiszoljunk a tudásunkon. Mélyítsük el lovaglóismereteinket, legyen szó séta- vagy díjlovaglásról. Tanuljuk meg, hogyan hozhatjuk a legjobb formába bármelyik lovat. Mindezeket érthető és profi tanácsok segítik, hogy a lovaglás minden perce élvezetes legyen.

Mentes Katalin - Molnár Szecső - Pongrácz László - Szajkó István - Török Miklós - A ​mesterlovász könyve
A ​mesterlovász könyv azoknak íródott, akik a lótenyésztés, -tartás és lóhasználat területén a szakmai alapismereteket megszerezték, és gyakorlati tapasztalatokkal is rendelkeznek. Azonban e könyv segítségére lehet a kezdő lovas embereknek is, hogy lássák gyarapodó ismereteik gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit.

Sally Swift - Az ​összpontosított lovaglás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Charlotte Dujardin - A ​lány a táncoló lovon
"Úgy ​belovagolni a díjlovas négyszögbe, hogy brit zászlók tengere, taps és üdvrivalgás vesz körül, olyan felemelő érzés volt, hogy míg élek, nem felejtem el." Charlotte Dujardin és karizmatikus lova, Valegro a 2012-es londoni olimpiai játékokon rekordot döntve robbant be a nemzetközi sport színterére. A fiatal sportolónő káprázatos mosolyával és táncoló lovával az egész világot lenyűgözte.

Kollekciók