Ajax-loader

LiptákFruzsi

Rate_positive 59 Rate_neutral 3 Rate_negative 1

3996 napja velünk van 1811 napja láttuk utoljára

Rukkaracsony_2015 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Buek_2013_300 Rukkaracsony_300 Silly_walk_300 Badge-rozsasandor Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (276)

Ulrike Becks-Malorny - Paul ​Cézanne - A modernizmus előfutára
Cézanne ​munkái a klasszikus görög nagyság örökösei. Vásznai az ókor festményeinek és terrakotta figuráinak nyugalmát, hősi derűjét árasztják magukból. Csodálatos csendéletei, melyeken oly hajszálpontos a tónusok egymáshoz fűződő viszonya, valamiféle ünnepélyes igazságot hordoznak. Ez a festő azért fejez ki érzelmeket megannyi vásznán, mivel ő maga is heves érzéseket él át a természet közelségében, s minden művészi tudását felsorakoztatja, hogy ezeket visszaadhassa.

Kelemen Anna - Harminc ​nap a nép szolgálatában
Bármibe ​is fogtam, nagy port kavart és alighanem a legújabb akcióm is kiüti a biztosítékot: harminc napra a nép szolgálatába álltam, óránként százezer forintért felkínáltam magam a férfiaknak. Jó előre kijelentettem, hogy feljegyzések készülnek a titkos légyottokról, ennek ellenére sorban jöttek a pasik. Család fontosságáról papoló politikus, ismert üzletember, olimpiai bajnok, közkedvelt műsorvezető és bundabotrányba keveredett focista. Meg sok más olyan fickó, aki a testemre vágyott. Az alfahímek nyilván nagyképűen újságolták a köreikben, hogy megfektették Kelemen Annát, fizettek neki, hogy a szolgájuk legyen. Holott ők lettek az én rabjaim. Méregdrága órákkal, autókkal, ruhákkal és ékszerekkel igyekeztek a kedvemben járni. A többségük rendszeresen visszajárt, de aki csak egy újabb trófeaként tekintett rám, most retteghet. Hiszen amivel a barátok előtt dicsekszünk, azt szégyelljük az asszony és a nyilvánosság előtt… Nekem nincs vesztenivalóm!

Victoria Charles - Salvador ​Dalí
Salvador ​Dalí harminchét éves volt, amikor megírta önéletrajzát Salvador Dalí titkos élete címmel. A katalán származású festő e művében képet ad gyermekkoráról, madridi diákéveiről, valamint a Párizsban töltött időszakról, amikor is megalapozta hírnevét – egészen 1940-ig, az Egyesült Államokba való távozásáig. E leírások precizitása több helyütt megkérdőjelezhető; nemegyszer pontatlanul adja meg az évszámokat, gyermekkori élményei pedig feltűnő tökéletességgel illeszkednek élettörténetébe. Dalí szorgalmasan olvasta Sigmund Freud és Otto Rank munkáit, önéletrajza ily módon rokonságot mutat festményeivel: áthatja az alkalmazott pszichoanalízis szellemisége. Minél gyakrabban mutatkozott Dalí a nyilvánosság előtt, annál inkább rejtőzködött. Maszkjai egyre csak nőttek, s mind díszesebbek lettek: önmagáról mint „géniusz”-ról és „ istenhez hasonlatos”-ról beszélt. Bárki volt is valójában a személyiség, aki Dalí mögött állt, mindörökre rejtély marad. A könyv részletesen ismerteti a híres festő életének különböző állomásait, a pályájára, látásmódjára hatással lévő eseményeket, fontos személyeket. Mindezt páratlanul gazdag képanyag kíséri. A világhírű, mindenki által ismert művek mellett bemutatjuk pályájának kevésbé híres, de életútja, személyiségének fejlődése szempontjából éppoly fontos alkotásait, tanulmányait, vázlatait is.

Covers_46789
Salvador ​Dalí Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Salvador ​Dalí
Cezanne, ​Gauguin, Monet, Renoir, Van Gogh, Picasso, Dalí, Chagall - az a nyolc festő, akinek életművét, művészi fejlődését egy-egy kötetben, sok ismert és kevésbé ismert festmény színes fotójával illusztrálva mutatja be új sorozatunk.

Gilles Néret - Salvador ​Dalí
"A ​szürrealisták és köztem az a különbség, hogy én szürrealista vagyok." Salvador Dalí

Robert Descharnes - Salvador ​Dalí, 1904-1989 a festői életmű
Robert ​Descharnes, aki majdnem negyven éven át kísérte figyelemmel Dalí pályáját, és ezért a leginkább hivatott az életmű bemutatására, a következőket mondja: "Ez az első olyan Dalí-monográfia, amely - kevés kivételtől eltekintve - valamennyi ismert képét összegyűjti. De azért nem csupán catalogue raisonné! A reprodukciókhoz rengeteg rajzot, írást és egyéb dokumentumot mellékelünk, és a művészi megnyilvánulás minden egyéb formáját, például filmet, divatterveket, tárgyakat stb. E munkák nélkül a festmények csak egymás mellé sorakoztatott képek lennének. Az időrendben való bemutatást Dalí fellelhető feljegyzéseire alapoztam."

Ingo F. Walther - Rainer Metzger - Van ​Gogh
Első ​alkalommal jelenik meg Van Gogh festői életműve ilyen gazdagságban a nagyközönség számára, s a szerzők reménye szerint e kötetet a szakemberek is haszonnal forgatják majd. A művek időrendben követik egymást, s a festmények több mint 80 %-a, köztük számos alkotás első alkalommal színes reprodukción látható.

Gradimir Smudja - Vincent ​és Van Gogh
Képzeljék ​el, hogy Van Gogh csupán egy szerencsétlen flótás volt, s nem egy lángeszű tehetség! Mit szólnának hozzá, ha kiderülne, hogy a festményeit más festette, és ő csupán illetéktelenül birtokolta valamennyit? Azt gondolják, feltevésünk furcsa, botrányos vagy egyenesen alaptalan? Az nem olyan biztos.Van Gogh az arles-i éjszakát járva, megmentett egyszer egy rejtélyes kismacskát, aki viszonzásul káprázatos képeket festett neki. Gradimir Smudja 1956-ban született Újvidéken. Jelenleg az olaszországi Luccában él és alkot. A Van Gogh életét bemutató kötetében briliáns módon vonultatja fel a korszak stílusjegyeit. Képregénye tisztelgés a zseniális festő életműve előtt.

Ingo F. Walther - Vincent ​van Gogh
"Ez ​az ember vagy meg fog bolondulni, vagy valamennyiünket túlszárnyal." Camille Pissarro

Pascal Bonafoux - Van ​Gogh
Ebben ​a gyönyörű könyvben az ismert művészettörténész és Van Gogh szakértő, Pascal Bonafoux ismerteti és illusztrálja annak a szenvedélyes embernek az életét, aki műveit egyszerűen csak úgy szignálta: Vincent. Van Gogh művészi karrierje vakító üstökösként száguldott keresztül a modern művészet világán - hátrahagyva egészen különleges életművét.

Trewin Copplestone - Vincent ​Van Gogh
Vincent ​Van Gogh (1853 -1890), akinek képei ma dollármillókért kelnek el az aukciókon, elszegényedve halt meg 37 éves korában. Rövid művészi pályája ellenére meglepően gazdag életművet, több száz festményt és rengeteg rajzot, vázlatot hagyott maga után. Hollandiában született egy protestáns lelkész fiaként. Érzelmileg igen labilis alkat volt, és súlyos depresszióban szenvedett, ami végül öngyilkossághoz vezetett. Bár nevét gyakran az impresszionistákkal kapcsolják össze, művészi szempontból nem sok köze van hozzájuk, hiszen műveit az alkatából adódó rendkívül egyéni kifejezésmód jellemzi. Legjelentősebb alkotásait élete utolsó három és fél évében készítette barátairól, ismerőseiről, és a Dél - Franciaországban található Arles környéki tájról. Van Gogh festészetének varázsa abban rejlik, hogy egyre inkább elhatalmasodó betegsége és kétségbeesése ellenére képes volt ilyen megrendítően gyönyörű képek létrehozására.

Rainer Metzger - Ingo F. Walther - Van ​Gogh
"Ez ​az ember vagy megőrül, vagy mindannyiunkat túlszárnyal" - jósolta a nagy impresszionista festő Camille Pissarro művésztársáról, Vinchent van Goghról (1853-1890), aki éppen reménytelenül igyekezett vevőket toborozni. Mindkét állítása igaznak bizonyult. A holland lelkész fia a Breda melletti Groot-Zundert-ben született. Sokféle hivatással próbálkozott, mielőtt elszánta magát a művészi pályára. Egész életén át magányos és elkeseredett alkotó maradt, aki sehová sem tartozott, így önpusztító személyisége végül eljutott az őrület határáig. Önmagára maradva a világban, csupán egyetlen igazi barátja volt: a fivére, Theo. Egész életén át ő gondoskodott róla, és rövid fél esztendő múltán követte Vincentet a halálba is. A két szerző gazdagon illusztrált monográfiája nyomon követi van Gogh művészetét az első, komor hangvételű festményektől a kétszáz darabból álló, derűs színvilágú párizsi képsorozaton át az utolsó években született alkotásokig, amikor is Arles-ban, a délvidéki napsütésben végül rátalált arra a ragyogásra, amely csakis az ő festményeinek a sajátja. Arles, Saint-Rémy és Auvers-sur-Oise a három helyszín, ahol élete utolsó harminc hónapjának lázas alkotói mámorában teremtette meg a 463 festményt, amely nevét az egész világon ismertté tette. Elismerés és megbecsülés, amelyért egész életében elkeseredetten küzdött, csak tragikus halálát követően övezte munkásságát. Ma már nemcsak a XX. század festészetének jelentős előfutárát tisztelhetjük van Goghban, hanem az egyetemes művészet történetének egyik legnagyobb alakját is.


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

összes (28)

Georges Arnaud - A ​félelem bére
Mit ​bír az ember? Milyen erőket képes mozgósítani magában, ha úgy érzi, hogy egyedül áll szemben a világgal, és a játszmában az élete a tét? És miféle pokoli indulatok azok, amelyek ebben a játszmában az embert, a legkegyetlenebb önzésre, aljasságra, társak elárulására késztetik? S amelyek tüzében értéktelennek látszik a mások élete, a legközelebbi sorstársak élete is? Ilyen kérdések foglalkoztatták a hányatott életű Georges Arnaud-t, amikor dél-amerikai emlékei nyomán megírta ezt az izgalmas regényt, amely a belőle készült film - és a benne szereplő Yves Montand - révén világszerte milliók élményévé vált. Olajkutak, fúrótornyok, olajvezetékek holdbéli kietlen tájain, trópusi éghajlat alatt játszódik a regény. Egy nemzetközi, véletlenül összeverődött csapat - két pár meg egy tartalék - vállalkozik rá, hogy két teherautóval nitroglicerint szállít egy begyulladt olajkút oltásához. Nitroglicerint, amely ha - ütésre, hőre - felrobban, az ezer dollárért bőrüket vásárra vivő emberekből semmi sem marad. Félelmetes, izgalmas helyzetek váltogatják egymást, amelyek során hőseink megmutatják igazi arcukat, elszántságukat és önzésüket, felvillantják gondolataikat életről, nőkről, szerelemről.

Borisz Gorbatov - Akiket ​nem lehet leigázni
Kitörés ​óta rengeteg szépirodalmi művet írtak a Nagy Honvédvédő Háborúról, de kevés tett szert - már megjelenése pillanatában - olyan népszerűségre, mint Gorbatovnak a leigázhatatlanok elszánt küzdelmét megörökítő regénye. A németek a megszállt, de nem meghódított országrészeken, így a természeti kincsekben és ügyes munkáskezekben egyaránt gazdag Donyec-medencében is mindent elkövettek, hogy ne csak a területet, hanem az emberi lelkeket is sarkuk alá hajtsák. A csábítás, a kényszer, a kínzás megannyi eszközét latba vetették, hogy a szovjet nép ott rekedt fiait-lányait szolgálatukra fogják. És itt nyilvánul meg a leghitelesebben Gorbatov realizmusa: kendőzés nélkül mutatja be a megtántorodókat, az árulásra vetemedőket is, a meglapulókat, a sunyítókat is. A mártírok véréből, kínjaiból és a Vörös Hadsereg roppant erejű előretöréséből születő győzelem természetesen csak azoké lehetett, akik sohasem adták be a derekukat, az olyanoké, mint Tarasz Jacenko meg a családja, és hűséges társai. Az ősi históriás énekek fordulataira emlékeztető stílusban megalkotott regényt már 1946-ban Állami Díjjal tüntették ki; film, sőt opera is készült belőle, és nemcsak a Szovjetúnió, hanem sok más ország népeinek nyelvére lefordították.

Zombori Attila - Szexpiaci ​körséta
Mindjárt ​az első este szerencsénk volt. Felcsíptünk két japánt, akik köztudottan a legjobb vendégek. Borzasztóan gátlásosak, csak sandítanak a lányokra azzal a ferde szemükkel, nem mernek megszólítani senkit. Ha meg odamegy hozzájuk az ember, egy perc alatt rátérnek a lényegre, s megkérdezik, hogy mennyi? És villámgyorsak az ágyban. Ez pedig nem utolsó szempont. Meg vannak őrülve a nagymellű nőkért. Na, felvittük a japánokat az én lakásomra. Szó nélkül letették a 100-100 dollárt, aztán szépen eldiliztünk velük. Nem is tűnt munkának a dolog. Nem jutott az eszembe, hogy én most pénzt keresek. Akkoriban még nem csináltam olyan vadul a dolgot, mint később. Etettük, itattuk a japánokat, aztán persze megkapták azt is, amiért fizettek és szépen, sűrű meghajlások közepette távoztak. Igen elégedettek voltak. Mit mondjak - mi is.

V. P. Borovicka - Merénylők ​és áldozatok
V. ​.P. Borovička újabb könyve voltaképpen a Híres politikai merényletek folytatása, csak Bratislava időben lép tovább: a XX. század második felébe. Tizenkilenc politikai merénylet eseményeit idézi fel, betekintést nyújtva a gyilkosságok hátterébe is. Könyvéről maga a szerző így ír: "Nem írtam történelmi művet, sem szociológiai tanulmányt. Csak meg-megálltam a közelmúlt történetének útkereszteződésein, és magammal invitáltam az olvasót is. Drámai történetekkel igyekeztem felhívni a figyelmét a ma vagy a tegnap eseményeire.

V%c3%a1rakoz%c3%a1s_mai_szovjet_elbesz%c3%a9l%c5%91k
Várakozás Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Várakozás
Háborús ​film pereg egy birkahodály két oszlopa közé kifeszített vásznon. A nézőtéren egy ötéves kisfiú ujjong az anyja ölében: az egyik katonáról azt hiszi, hogy az apja. Sohasem látta... Két kamasz fiú - romantikus kalanvágyból - partizán akar lenni. Anyjuk - csupa féltésből - feladja őket a német zsoldban álló policájnak... A szovjet irodalom java termését válogatva, nehéz kikerülni a háború emlékeit. A Molodaja Gvargyija és a Móra Kiadó közös gyűjteményének legtöbb története azonban vitathatatlanul a szerelemről szól. Szerelem első látásra a holdfényes folyóparton, a kölcsönzőben, az utcán, a villamoson, egy geológus expedíció tábortüze mellett vagy a BAM valamelyik építkezésének munkásszállásán. Szép szerelmek, tiszta fényűek, és van bennük valami különös hasonlóság. Többnyire a fiúk érzelmei bizonyulnak erősebbnek és tartósabbnak. A lányok érdekesebbek, színesebbek, bátrabbak és határozottabbak a szerelemben, és végül ők szakítanak. Pedig a fiúk között gyakori a hetvenes évek új hősideálja, a geológus, aki egyenes leszármazottja a konkvisztádoroknak és a vadnyugati pioníroknak, az ő föld mélyébe látó tudása nyomán jönnek ide majd a pilóták, sofőrök, építőbrigádok, hogy megteremtsék egy későbbi - valószínűleg majd az elődök romantikája után sóvárgó - nemzedék számára a normális élet lehetőségét. A kötet írói között akár világhírű klasszikusokat is találhatunk. A magyar olvasónak már nem kell bemutatni Ajtmatovot, Bikovot, Kazakovot, Nagibint, Raszputyint, Suksint, ám a többiek: Jakubovszkij, Kuvajev, Lihanov, Lvov, Rekemcsuk írásai sem törik meg az antológia színvonalát. Történeteik nekünk is szólnak, rólunk is szólnak. Közvetítik számunkra egy örök emberi értékek alapjain épülő új világ üzenetét.

Jean-Francois Coatmeur - Bűntény-variációk ​hajókürtre
"Rault ​eloltotta cigarillóját a hamutartóban. - Én az igazságot keresem, asszonyom. És az néha nagyon kényelmetlen... - Kinek kényelmetlen? Kitért a válaszadás elől, begombolta felöltőjét, felhúzta disznóbőr kesztyűjét. - Miért nem akar nekem segíteni? A nő szembefordult vele. Finom metszésű porcelánarca, az élénk színű turbán keretében, halványan emlékeztetett valami ázsiai istennőre. - Nincs hozzátennivalóm ahhoz, amit mondott. Azon kívül, hogy tévúton jár, felügyelő úr. Jefnek mindenhez semmi köze. Rault már a folyosón volt. Visszafordult, és metsző pillantást vetett rá. - Hát akkor kinek van?" ...Egy homályos hátterű kettős gyilkosság nyomozása során erre a kérdésre, ahányan csak belekeverednek, más-más választ adnak. Van, aki nem tudja hogyan és miért történt a bűntény, de megelégszik bűnbakkal bűnös helyett, van, aki azt gondolja, tudja, mi történt, de saját érdekében elhallgatja, van, aki nem tudja, mi történt, mégis magára vállalja a tettet, végül van, aki mindent tud, de azt hiszi, hogy ezt rajta kívül más nem tudja...S a mindenható politika úgy keveri a kártyákat, hogy megkeserítse az igazság keresését...

Hoci
elérhető
2

Ross Thomas - Hoci-nesze
Ki ​és miért rabolta el Arch Mixet, a nagy politikai jelentőségű Közalkalmazottak Szakszervezetének vezetőjét? Közönséges zsarolásról vagy nagyobb horderejű konspirációról van-e szó? Erre a kérdésre keresi, illetve keresteti a választ Villo, az ifjú multimilliomos, aki alapítványt hívott életre a gyanús hátterű bűncselekmények felgöngyölítésére. A nyomozásnak megnyer egy régebben sikeres, de az utóbbi időben visszavonult titkosügynököt, Harvey Longmire-t, aki azonban csak két hétre vállalja a munkát. De két nap se kell hozzá, hogy egyre félelmesebb események történjenek, és egyre rejtélyesebb és szövevényesebb háttér körvonalai bontakozzanak ki az önmagát is egyre nagyobb veszélyekbe sodró nyomozó előtt, aki végül már túlságosan sokat tud ahhoz, hogy ne akarják mindenáron eltenni láb alól...

Adam Kennedy - A ​dominó bosszúja
“… ​Tucker felemelte puskáját, és tüzelt. Alacsonyan célzott. Mindkettőt hasba lőtte … Lassan, nehezen haltak meg, a lépcső alján egymásba kapaszkodva vonaglottak … elvéreztek. … a hullákat a kocsi hátsó ülésére gyömöszölte, két mérföldnyire hajtott velük a tenger felé, a parti sziklákhoz, ott kioldotta a féket, és megvárta, míg a kocsi lezuhan a magasból. Üres csattanással vágódott rá a vízre, a víz elnyelte, a kocsi elmerült, és nem bukott fel többé.”

Ruth Rendell - Démon ​képében
Ráhullt ​a lámpa fénye, megvilágította üres szemét: azután megtört a fény, s az árnyak játéka félelmet rajzolt az arcára. Arthur nem moccant, de esküdni mert volna, hogy a lány megmozdult. Nincsen számára irgalom, nincs menekvés, semmi sincs, csak a repedezett, pókhálós, ég felé meredő téglafal a háta mögött. A zseblámpából homályosan világító, sarki utcalámpa lett. Hirtelen ötlettel kioltotta. Tökéletes csönd, tökéletes sötét. A lány kereket akart oldani. Így kell lennie, mert a fal felé tapogatózva nem találta sehol. Megérintette a nyirkos téglát, s egy csöppnyi víz pergett le az ujjai között. A fal mentén tapogatott előre a lány után, most már nyögött, hangosan, rekedten zihált. Végre megérintette a ruháját, és keze felkúszott hideg nyakára. Melegnek és puhának érezte, mint Bridget O'Neillét. Honnan szakadt fel ez a fojtott, fuldokló kiáltás? A lány hangja volt vagy az övé? - Ezúttal a nyakkendőjével fojtotta meg. Addig csavarta, amíg megfájdult a keze.

H%c3%a1zi_olvasm%c3%a1nyok_elemz%c3%a9se
Házi ​olvasmányok elemzése Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Házi ​olvasmányok elemzése
A ​kötet közérthető, olvasmányos formában a 10-14 éves életkor sajátosságait szem előtt tartva foglalja össze mindazt, amit az általános iskolai kötelező olvasmányokról tudni kell. Bár a regények elolvasásának élményét nem pótolhatják, a tanulmányok hasznos segítséget nyújtanak a diákoknak az órákra való felkészülésben. Kiváltképp ajánlott a kötet azoknak a nyolcadikos diákoknak, akik középiskolai felvételi vizsgára vagy tanulmányi versenyre készülnek irodalomból, hisz olyan ismeretek birtokába juthatnak, amelyek előnyt jelentenek a felvételizők versenyében, de önálló gondolkodásra és véleményalkotásra is késztetnek.

Covers_237464
Bombajó ​Viccek 2. Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Bombajó ​Viccek 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Herman Anna - Kötelezők ​röviden középiskolásoknak 3.
Gogol: ​A revizor, A köpönyeg; Tolsztoj: Anna Karenina, Ivan Iljics halála; Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés; Csehov: A 6-os számú kórterem, Sirály, Három nővér, Ványa bácsi; Ibsen: Nóra, A vadkacsa; Mikszáth Kálmán: Beszterce ostroma, A Noszty fiú esete Tót Marival; Kosztolányi Dezső: Édes Anna, Pacsirta; Móricz Zsigmond: Isten háta mögött; Rokonok, Úri muri


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (46)

Böszörményi Gyula - Gergő ​és a bűbájketrec
Kedves ​Gyula! Bocsánat a nem túl hivatalos megszólításért, de mióta Gergő-Farkassal, a Botlik-Réti családdal Apollóniával és a többiekkel megismerkedtünk, úgy tűnik: Veled is találkozhatunk mindig, ha a Csipetke utcába tévedünk, ha a Bagoly-bükki-völgybe révülünk, vagy az előkelő szálloda parkolójában fölismerni véljük Rúzspirost. Közönséges ébernek érthetetlenül nevetséges, de Neked bizonyosan magától értetődő, ahogy megismerkedtünk Veled. Karácsony előtt nem sokkal hallottam egy beszélgetést a rádióban a Gergő és az álomfogók című könyvedről és megvettem. Aztán a dermesztő és szürke januári esték egyikén megkértem a páromat, hogy kezdje el felolvasni. Akkor még azt sem tudtuk, hogy a varázslatot nem ketten, hanem már hárman élvezzük; egy tündérpalántával megajándékozva révültünk egyik fejezetből a másikba. Így a szeptemberben megszületendő pici lányunk ezt a valóság-mesét hallgatta először végig. Köszönjük, hogy megírtad nekünk ezt a könyvet: fölébresztett bennünk sok jót, elaltatott vagy legalábbis elviselhetővé tett sok bennünk rejlő gonoszt, még tartalmasabbá tette amúgy sem érzelemsivár életünket. Minden jót kívánok Neked: Gyulainé Hárs Gyöngyi

Christopher Paolini - Inheritance
Not ​so very long ago, Eragon - Shadeslayer, Dragon Rider - was nothing more than a poor farm boy, and his dragon, Saphira, only a blue stone in the forest. Now, the fate of an entire civilization rests on their shoulders. Long months of training and battle have brought victories and hope, but they have also brought heartbreaking loss. And still, the real battle lies ahead: they must confront Galbatorix. When they do, they will have to be strong enough to defeat him. And if they cannot, no one can. There will be no second chances. The Rider and his dragon have come farther than anyone dared to hope. But can they topple the evil king and restore justice to Alagaësia? And if so, at what cost?

Monty Roberts - Lovak ​és emberek
A ​Lovak és emberek tele van a négy- és kétlábúakkal való emlékezetes találkozásokról szóló történetekkel, amelyek minden esetben a kedvesség, a segítő cselekedetek és a bizalom jótékony hatását bizonyítják. Monty Roberts bemutatói, amelyeken a Csatlakozás módszerét szemlélteti, a világon mindenütt zsúfolt nézőtér előtt zajlanak, s minden ilyen alkalom újabb híveket toboroz számára, újabb kétkedőket győz meg az igazáról. A Lovak és emberek az a könyv, amelyre Monty Roberts rajongói és követői - legyenek bár lovakkal foglalkozó szakértők, üzletemberek vagy könyvbarátok - már régóta várnak. Monty Roberts több, mint ötven éve foglalkozik lovakkal, s a Csatlakozás (Join-Up) módszerét és filozófiáját a világ számos pontján bemutatta. II. Erzsébet angol királynőnek éppúgy, mint vállalati vezetők ezrei előtt. Az író, akinek eddig két műve jelent meg és került fel a bestsellerlistákra - Az igazi suttogó című önéletrajza és egy fényképekkel gazdagon illusztrált könyv, a Shy Boy -, feleségével Kaliforniában él, Flag Is Up nevű farmjukon.

Img161
2

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Elefánt Elemér
Szegény ​Elefánt Elemér! Csúf, hosszú ormánya van, és még kétbalkezes is... A többi állatgyerek folyton csúfolja, és nem akar vele játszani. Amikor azonban egyik barátja veszélybe kerül, megmutatja, milyen hősiességre képes egy bátor kis elefánt.

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - A Szépség és a Szörnyeteg
Belle ​édesapját, Maurice-t fogva tartja a rettegett Szörnyeteg. A lány felajánlja saját magát az apja szabadságáért cserébe, így az elvarázsolt lakókkal teli kastélyban lel új otthonra. Idővel rájön, hogy a Szörnyeteg félelmetes külseje mögött egy érző szív dobog, és hogy az igazi szépség a szívünk mélyén lakozik. A csodás Disney-mese Audio CD-vel!

Polgár Péter - A ​Metallica sztori
A ​Metallica az utóbbi évtizedek legnagyobb hatású, legsikeresebb és egyben legismertebb heavy metal együttese. Lemezeik (Master of Puppets, Ride the Lightning, Kill 'em All) mérföldkövek a rock történetében. Közel 100 millió példányt értékesítettek albumaikból, világszerte zenekarok százai és ezrei utánozzák stílusukat és zenéjüket. Nem mindennapi pályafutásuk során szinte mindent elértek, amit egy magukfajta külvárosi srácokból verbuválódott banda csak elérhet. Egyes lemezeikkel (Black album, S&M, St. Anger) a fogyasztói társadalom olyan rétegeihez is megtalálták az utat, amelyet előttük még soha senki sem. Nincs olyan hely a Földön, ahol ne ismernék a Metallica nevét - ha koncerteznek, még ma is tízezrek kíváncsiak rájuk, hiszen fontos társadalmi eseménnyé vált minden turnéjuk. Egyes lemezeik (Load, Reload) és kőkemény üzleti magatartásuk (pl. perek a fájlmegosztók ellen, a menedzsment kíméletlen profitmaximalizálása, illetve a tény, hogy hozzávetőlegesen kb. 4-5 milliárd dollárt kasszíroztak eddig) ugyan megosztják a közvéleményt, kritikusaik időnként fanyalognak, ennek ellenére vitathatatlanul a Metallica a műfaj legnagyobb zenekara és rajongótáboruk továbbra is évről-évre nő. Már több alkalommal is közel álltak a megszűnéshez és egyes tagok (James Hetfield) a teljes megsemmisüléshez, de eddig minden alkalommal sikerült önmagukat is legyőzve (Some Kind of Monster) talpra állni és tovább zenélni.

Kanehara Hitomi - Pirszinget ​a kígyónak
Egy ​fiatal lány húsba vágó története, aki alámerészkedik Tokió sötét bugyraiba. A regényben a tizenkilenc éves Luit megbabonázza új barátja, Ama kettévágott kígyónyelve, és révületében nekivág az élet túloldalára vezető útnak. Tokió utcáin a fájdalom átszüremlik az örömbe. Megismeri Ama barátját, Sibát, a tetováló mestert, akinek hideg szemei pusztító titkokat sejtetnek. Mikor Ama és Siba vakmerő viselkedése veszélyes következményekbe torkollik, Lui válaszút előtt találja magát: jó és gonosz, élet és halál, szerelem és gyűlölet között. A könyv kritikusai és olvasói körében egyaránt osztatlan sikert aratott, csak Japánban több mint egymillió példányban kelt el, számos nyelvre lefordították és Kanehara irodalmi hírességé vált saját hazájában. Pirszinget a kígyónak című műve meghozta húszéves alkotójának az Akutagava-díjat is, Japán legnagyobb irodalmi elismerését, melynek ő volt az egyik legfiatalabb kitüntetettje.

Kordé Zoltán - Petrovics István - A ​magyar kalandozások
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (61)

Nándoriné Dr. Horváth Márta - Tóthné Szedő Eszter - Orosz ​nyelvkönyv I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Koltay Gábor - Szörényi-Bródy
Szörényi ​Levente és Bródy János neve elválaszthatatlanul összefonódott az Illés, majd a Fonográf együttes munkásságával, sőt elsőszámú reprezentánsai a magyar popzenének is. Együttműködésük 15 éves születésnapja ilyen értelemben a magyar popmozgalom ünnepe is. Az őket ért dicsérő vagy bíráló szó, az őket körülvevő szeretet és gyűlölet személyükön keresztül mindig a mozgalomnak is szólt. Meggyőződésem, hogy a könyv ezért is mutat túl a szerzőpáros együttműködésének történetén, s jellemzi azt a társadalmi közeget, amelyben munkásságuk kibontakozott és kiteljesedett. A műfaji meghatározás kissé furcsa: dokumentumgyűjtemény. Gondolom, legalább ilyen furcsa, hogy alig van néhány olyan mondat ebben a könyvben, amelyet én írtam. Tehát még az is megkérdőjelezhető, vajon én vagyok-e a szerző. Én mindenesetre magaménak vallom. Budapest, 1980. szeptember Koltay Gábor

Edgar Allan Poe - A ​Morgue utcai gyilkosság
A ​krimiirodalom klasszikusát eredeti magyar fordításában, Király György múlt századi tolmácsolásában adjuk közre. A régies írásmód és szóhasználat különös karaktert ad ekként ennek a kriminek. Segítségével a történet eredeti hangulatát idézi fel a könyv, miközben a töretlen klasszikus izgalmas cselekmény-bonyolítását élvezzük Edgar Allan Poe tollából.

Federico García Lorca - Vérnász
A ​tragikus sorsú Federico García Lorca századunk egyik legkiválóbb költője, s egyszersmint a spanyol népi drámának is legnagyobb klasszikusa. Sőt: számunkra elsősorban drámaíró, hiszen a magyar színpadon két darabja is sikert aratott, de a költő Lorca üzenete eddig csak nagyritkán jutott el hozzánk. A Vérnász képekben gazdag, mély lírával átszőtt paraszttragédia: szerelmi története a spanyol paraszt-társadalom feudális-patriarchiális életébe világít be. Baljós sejtelmek, vérbosszú, kárhozatos szerelem, borongós árnyak ülik meg ezt a világot.

T. Fodor Zsuzsanna - Tokodi István - Tej- ​és tojásallergia, tejcukor-érzékenység
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nostradamus - Titkok ​könyve
Ki ​is volt valójában Nostradamus? Médium, próféta, jós vagy csodadoktor? Lehet, hogy egy másik korból érkezett hozzánk? Milyen, eddig ismeretlen jóslatai kerültek napvilágra? Miben rejlik a számok mágiája? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ a könyvből, amely segít eligazodni a titkok világában.

Galaktika_40
Galaktika ​40. Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Galaktika ​40.
Poe, ​Melville, Hawthorne, Lovecraft - olyan szerzők sorakoznak a Galaktika jelen számának lapjain, akiket jól ismer az irodalomban járatos olvasó, de akikről talán sohasem gondolta volna, hogy bármi közük is van a science fictionhöz, űrhajóskalandokhoz, robotokhoz, technikai csodákhoz. Hiszen klasszikusok ők a szó legszorosabb értelmében, Poe csodálatos verseit, Melville, Hawthorne regényeit az iskolában tanítják, az irodalomtörténészek a legnagyobbak között emlegetik. Ott is maradtak volna örökre, ha szorgos kutatók, a science fiction elődeit kereső irodalmárok ki nem derítik, hogy ezeket a kitűnő írókat is foglalkoztatta a képzelet kiterjesztésének vágya, hogy szívesen írtak meglepő, csodálatos vagy borzongató történeteket. (Kuczka Péter)

Tales-of-the-bounty-hunters
Tales ​of the Bounty Hunters Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Tales ​of the Bounty Hunters
In ​a wild and battle-scarred galaxy, assassins, pirates, smugglers, and cutthroats of every description roam at will, fearing only the professional bounty hunters—amoral adventurers who track down the scum of the universe…for a fee. When Darth Vader seeks to strike at the heart of the Rebellion by targeting Han Solo and the Millennium Falcon, he calls upon six of the most successful—and feared—hunters, including the merciless Boba Fett. They all have two things in common: lust for profit and contempt for life.…


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

összes (11)

Nándoriné Dr. Horváth Márta - Tóthné Szedő Eszter - Orosz ​nyelvkönyv I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Koltay Gábor - Szörényi-Bródy
Szörényi ​Levente és Bródy János neve elválaszthatatlanul összefonódott az Illés, majd a Fonográf együttes munkásságával, sőt elsőszámú reprezentánsai a magyar popzenének is. Együttműködésük 15 éves születésnapja ilyen értelemben a magyar popmozgalom ünnepe is. Az őket ért dicsérő vagy bíráló szó, az őket körülvevő szeretet és gyűlölet személyükön keresztül mindig a mozgalomnak is szólt. Meggyőződésem, hogy a könyv ezért is mutat túl a szerzőpáros együttműködésének történetén, s jellemzi azt a társadalmi közeget, amelyben munkásságuk kibontakozott és kiteljesedett. A műfaji meghatározás kissé furcsa: dokumentumgyűjtemény. Gondolom, legalább ilyen furcsa, hogy alig van néhány olyan mondat ebben a könyvben, amelyet én írtam. Tehát még az is megkérdőjelezhető, vajon én vagyok-e a szerző. Én mindenesetre magaménak vallom. Budapest, 1980. szeptember Koltay Gábor

Federico García Lorca - Vérnász
A ​tragikus sorsú Federico García Lorca századunk egyik legkiválóbb költője, s egyszersmint a spanyol népi drámának is legnagyobb klasszikusa. Sőt: számunkra elsősorban drámaíró, hiszen a magyar színpadon két darabja is sikert aratott, de a költő Lorca üzenete eddig csak nagyritkán jutott el hozzánk. A Vérnász képekben gazdag, mély lírával átszőtt paraszttragédia: szerelmi története a spanyol paraszt-társadalom feudális-patriarchiális életébe világít be. Baljós sejtelmek, vérbosszú, kárhozatos szerelem, borongós árnyak ülik meg ezt a világot.

Edgar Allan Poe - A ​Morgue utcai gyilkosság
A ​krimiirodalom klasszikusát eredeti magyar fordításában, Király György múlt századi tolmácsolásában adjuk közre. A régies írásmód és szóhasználat különös karaktert ad ekként ennek a kriminek. Segítségével a történet eredeti hangulatát idézi fel a könyv, miközben a töretlen klasszikus izgalmas cselekmény-bonyolítását élvezzük Edgar Allan Poe tollából.

T. Fodor Zsuzsanna - Tokodi István - Tej- ​és tojásallergia, tejcukor-érzékenység
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

M. Alice LeGrow - Bizenghast ​5.
Nem ​minden elveszett lélek elveszett ügy. Dinah-nak kétségek közt gyötrődve kell harcolnia saját józan eszéért és azért, hogy a pokoli káosz ne vegye át az uralmat a Mauzóleum felett! Bizenghast városa rengeteg titkot rejt, Dinah-nak pedig meg kell erősödnie és fel kell nőnie a feladathoz, ha valóban meg akarja oldani a számtalan rejtélyt. Gyűlöletre és gyilkosságra épült a város, és Dinah harca igazából még csak most fog elkezdődni

Tales-of-the-bounty-hunters
Tales ​of the Bounty Hunters Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Tales ​of the Bounty Hunters
In ​a wild and battle-scarred galaxy, assassins, pirates, smugglers, and cutthroats of every description roam at will, fearing only the professional bounty hunters—amoral adventurers who track down the scum of the universe…for a fee. When Darth Vader seeks to strike at the heart of the Rebellion by targeting Han Solo and the Millennium Falcon, he calls upon six of the most successful—and feared—hunters, including the merciless Boba Fett. They all have two things in common: lust for profit and contempt for life.…

Paul Davids - Hollace Davids - A ​sötét oldal prófétái
Ken ​és Luke a macaab gomba terméséről híres Arzid bolygóra indulnak, hogy Triclops számára gyógyszeralapanyagot hozzanak, ám Kadann fogságába kerülnek.A legfőbb próféta meg akarja szerezni a jedik titkait, s megígéri Kennek, hogy felfedi származása rejtélyét, ha segít neki eljutni az Elveszett Városba...Lehet, hogy ezután a fekete szakállas törpe fog uralkodni a Birodalom fölött, ahogy korábban megjósolták A SÖTÉT OLDAL PRÓFÉTÁI!


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók