Ajax-loader

Takács-Bagi Annamária

Rate_positive 140 Rate_neutral 5 Rate_negative 0

3280 napja velünk van 3 napja láttuk utoljára

Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (308)

Muriel Barbery - A ​sündisznó eleganciája
Az ​ötvennégy éves Renée egy párizsi magánpalota házmestere. Kövér, tyúkszem van a lábán, hitvány ételeket eszik és szappanoperákat néz. Csakhogy Renée-nek van egy titka: hihetetlenül művelt. Szereti a filozófiát, a zenét, és a japán művészetet. Álarca mögül mélyen lenézi a luxuslakások gazdag lakóinak üres életét. A 12 éves Paloma, az ötödik emeletről, látszólagos engedelmességgel igyekszik belesimulni a tizenévesek popkultúrájába, de ő is kimagasló intelligenciát takargat. És mivel lesújtó véleménnyel van a világról, azt tervezi, hogy tizenharmadik születésnapján felgyújtja lakásukat, majd véget vet életének. Ők ketten a regény főszereplői és egyúttal narrátorai. Meg a házba költöző dúsgazdag japán férfi, aki puszta létével, no meg azzal, hogy átlát a szitán, izgalmas mozgásba hozza az eseményeket...

Sarah Addison Allen - A ​csodálatos Waverley-kert
A ​magas fallal körülvett kertben, elrejtve egy kicsiny, csendes ház mögé, a legkisebb kisvárosban van egy almafa, melyről az a hír járja, hogy különleges gyümölcsöt terem. Ebben a ragyogó első regényben Sarah Addison Allen erről az elvarázsolt fáról mesél, és azokról a rendkívüli emberekről, akik a kertet gondozzák... A varázslatos Waverley-kert A Waverley család tagjai mindig is különös emberek voltak. Sajátos képességeiknek köszönhetően még szülővárosukban, az Észak-Karolina állambeli Bascomban is idegenekként kezelik őket. Még a kertjük is messze földön híres makacs almafájáról, mely jövőbelátó almákat terem, és ehető virágairól, melyek különleges hatással vannak arra, aki elfogyasztja őket. A Waverley-k generációi gondozták már ezt a kertet. Múltjuk a földjébe ivódott. Ahogyan a jövőjük is. Claire Waverley sikeres party-szerviz vállalkozást működtet: különleges növényeiből ételeket készít. Sarkantyúvirágból, ami segít megőrizni a titkokat, és árvácskából, ami szófogadóvá teszi a gyerekeket, tátikából, amitől azt reméli, sikerül elterelnie magáról szerelmes szomszédja figyelmét. Megismerkedhetünk hajlott korú nénikéjével, Evanelle-lel is, aki arról híres, hogy meglepő ajándékokat osztogat mindenkinek, melyek később hátborzongatóan hasznosnak bizonyulnak. Ők a Waverley-k utolsó leszármazottai, és persze Claire rebellis húga, Sydney, aki az első adandó alkalommal elmenekült Bascomból, magára hagyva Claire-t, ahogyan anyjuk is tette évekkel korábban. Amikor Sydney váratlanul hazatér saját kislányával, Claire csendes élete a feje tetejére áll - a védelmi vonallal együtt, melyet oly gondosan húzott meg sebezhető szíve körül. Amikor a két testvér ismét együtt él a házban, ahol felnőttek, Sydney számba veszi, mi mindent hagyott maga mögött, Claire pedig minden erejét megfeszítve próbálja begyógyítani a múlt sebeit. És a testvérek hamarosan rádöbbennek, hogy meg kell tanulniuk, hogyan bánjanak az örökségükkel és egymással, ha valaha még otthon szeretnék érezni magukat Bascomban.

Christopher Priest - A ​tökéletes trükk
Szédítő, ​viktoriánus hangulatú, díjnyertes regény két bűvészről és halálos ellentétükről, mely családjaik több nemzedékére hatással van. Vitájuk középpontjában egy bámulatos trükk áll, amit mindketten előadnak műsorukban. A varázslat titka egyszerű, ám az ellenfelek számára a valódi rejtély sokkal mélyebben rejtőzik. A regényből nagy sikerű film készült.

G. Norman Lippert - James Potter és a sorsok kriptája
Harmadik évére készül James Potter a Roxfortban - ám az sosem kezdődik el. James apját, Harry Pottert Amerikába szólítja a munkája, s mivel az egyre-másra eltűnő mugli politikusok miatt ismét forrósodni kezd a helyzet, a családja is vele tart. Az Alma Aleron iskolában ismét összeáll az eredeti trió, James, Ralph és Zane, ám James hiába számít nyugis évre, úgy tűnik, a sors másként akarja. A varázsvilágot egyszerre fenyegeti egy titokzatos terrorszervezet, mely az egykori Haladó elem eszméit hirdeti, és egy ismeretlen, hatalmas erő, aki szépséges nő formájában járja a világot, és káoszt hagy maga után. Jamesnek el kell döntenie, kiben bízhat, és kiben nem, mielőtt valami visszafordíthatatlan történik, ráadásul meg kell birkóznia egy sötét jóslattal is, mely semmi jóval nem kecsegtet a világ sorsát illetően. Lényeges fordulóponthoz érkezett George Norman Lippert világhírű sorozatának története. Ebben az epizódban világok dőlnek össze, kultúrák ütköznek, és sorsok változnak meg mindörökre.

G. Norman Lippert - James Potter és az ősök udvara
James Potter élete nem fenékig tejfel. Harry Potter elsőszülött fiaként az egész varázsvilág izgatottan figyeli a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába való beiratkozását. Az iskolába érkezvén James különös dolgokra lesz figyelmes; az udvaron ismeretlen férfi jár, a folyosókon egy új, titokzatos kísértet bukkan fel éjszakáról éjszakára, a Roxfortba amerikai delegáció érkezik a nemzetközi együttműködést javítandó, ráadásul a mardekárosok is különös, új politikába kezdtek. Jamesnek nem elég, hogy ki kell lépnie az apja legendás árnyékából, de új barátaival, Zane-nel és Ralphfal egy félelmetes terv, az úgy nevezett “Merlin összeesküvés” nyomaira bukkannak, melyet ha sikerül megvalósítani, sötétségbe boríthatja az egész varázsvilágot, és háborút szíthat a muglik és varázslók között. A három fiú Ted Lupinnal és annak barátaival az oldalán felkerekedik hát, hogy megállítsák a gonosz erőket, mielőtt még nem késő.

Sarah J. Maas - A ​Court of Frost and Starlight - Fagy és csillagfény udvara
A ​remény még a legfagyosabb éjszakán is melegséget nyújt. A téli napforduló egy hét múlva lesz. Még mindig újnak éreztem királynői szerepemet, és csak halvány elképzelésem volt hivatalos teendőimről. Egy éve. Te jó isten! Rhys közel egy éve hajtotta be rajtam a megállapodásunkat, mert mielőbb ki akart engem szabadítani a mérgező Tavasz udvarából, és ezáltal megmenteni az összeomlástól kétségbeeséstől. Ha csak egy percet késik, csak a Jó Anya tudja, mi történt volna, és hol lennék most. Eszembe jutott a párom, aki oly' keményen és önzetlenül küzdött, pedig semmi reménye nem volt arra, hogy mi együtt leszünk. Mind a ketten megküzdöttünk a szerelmünkért, a vérünket adtuk érte. Rhys meg is halt érte. A Hybern elleni háború nem múlt el nyomtalanul Feyre, Rhys és barátaik életéből, mégis mindent megtesznek, hogy újjáépítsék az Éjszaka udvarát. A küszöbön álló téli napforduló kiváló alkalmat kínálna arra, hogy végre egy kicsit kikapcsolódjanak. Ám az ünnepi hangulat sem tudja visszatartani a múlt árnyékait. Miközben Feyre az Éjszaka úrnőjeként próbál helytállni, szembesülnie kell vele, hogy barátai sebei mélyebbek, mint hitte, és az udvar jövőjét is tönkre tehetik.

Sarah J. Maas - A ​Court of Wings and Ruin - Szárnyak és pusztulás udvara
A ​festményem hazugság volt. Még nem álltam készen. Feyre visszatért a tavasz udvarába, hogy információkat gyűjtsön Tamlin mesterkedéseiről és a Prythian meghódítására törő Hybern királyáról. Veszélyes kettős játékot játszik, és egyetlen apró hiba végzetesen megpecsételheti nemcsak az ő, de az egész világ sorsát. A háború közeledtével pedig el kell döntenie, hogy kiben bízik meg a lenyűgöző, ámde veszedelmes főurak közül, és a legváratlanabb helyeken muszáj szövetségest találnia. A Földet vörösre festi a rengeteg kiontott vér, miközben gigászi hadseregek küzdenek valamiért, ami az egész világ pusztulását hozhatja. A lenyűgöző New York Times és USA Today bestseller sorozat vadonatúj kötete. #1 helyezett a goodreads.com 2017-es szavazásán, Young Adult Fantasy kategóriában.

Sarah J. Maas - A ​Court of Mist and Fury - Köd és harag udvara
Én ​nem vagyok jó. Semmi vagyok, és a lelkem, halhatatlan lelkem el van átkozva… Mintha a tüdőm is cserbenhagyott volna, de próbáltam levegőt venni, hogy ki tudjam mondani, hogy nem. Nem. Miután Feyre kiszabadította szerelmét, Tamlint a gonosz tündérkirálynő karmai közül, már halhatatlanként, tündérmágiája birtokában tér vissza a Tavasz udvarába. De nem feledheti sem a szörnyűségeket, melyek révén megmentette Tamlin népét, sem az alkut, amit Rhysanddel, az Éjszaka udvarának rettegett főurával kötött. Egyre jobban bevonódik Rhys ügyeibe és fellángoló érzelmei hálójába, ám háború közeleg: egy minden eddiginél hatalmasabb gonosz erő fenyeget azzal, hogy mindent elpusztít, amiért Feyre valaha küzdött. Szembe kell néznie a múltjával, elfogadnia különleges adottságait és döntenie kell a sorsáról. Oda kell adnia a szívét, hogy meggyógyítsa a kettéhasadt világot. Sarah J. Maas New York Times bestseller szerző lélegzetelállító fantasy-sorozatának második kötete. A szerelemért még a halált is kicselezte. A világ megmentéséért maga lesz az élő fegyver.

Sarah J. Maas - A ​Court of Thorns and Roses - Tüskék és rózsák udvara
A ​tizenkilenc éves Feyre az erdőben vadászva megöl egy farkast, ám nem sokkal ezután egy másik szörnyeteg bukkan fel, aki jóvátétel gyanánt magával hurcolja egy olyan baljós és mágikus vidékre, amit a lány csak a legendákból ismer. Feyre hamar rájön, hogy fogvatartója valójában nem állat, hanem Tamlin, egyike azoknak a halálos és halhatatlan tündéreknek, akik egykor a világ felett uralkodtak. Tamlin birtokán Feyre jéghideg gyűlölete forró szenvedéllyé alakul át, és ez az érzés felperzsel minden olyan hazugságot és figyelmeztetést, amit neki a tündérek csodálatos, ámde veszedelmes világáról korábban mondtak. Azonban a tündérek birodalma felett egyre nő egy ősi, gonosz árnyék és Feyre-nak kell megtalálnia a módját, hogy feltartóztassa… vagy örök pusztulásra ítélje Tamlint és világát. A Kristen Cashore és George R. R. Martin rajongók imádni fogják. Szexi, akciódús sorozat első kötete.

Jennifer A. Nielsen - The ​False Prince - A hamis herceg
Egy ​merész terv borzalmas útra és az árulás szélére sodor egy árva fiút. Carthya királysága polgárháború szélén áll. Hogy egyesítse a széthúzó népet, Conner, egy nemesember a királyi udvarból, ravasz tervet eszel ki: kitanít egy árva fiút, hogyan adja ki magát a király rég elveszett fiának, és bábhercegként trónra ülteti. Négy árva verseng a szerepért, köztük a makacs Sage is. Sage tudja, hogy Conner szándékai nem éppen nemesek, de mivel saját élete is cérnaszálon függ, nem tehet sokat – el kell érnie, hogy Conner őt válassza, vagy nem kerül ki élve a kalandból. Ahogy Sage az omladozó árvaházból Conner bámulatos birtokára kerül, egyre több hazugságra és árulásra derül fény, míg végül az igazság is kiderül, ami Conner minden tervénél veszélyesebbnek bizonyulhat. Hihetetlen kaland tele veszéllyel, izgalommal és hazugsággal. Az utolsó oldalig fogva tartja az olvasót. "Letehetetlen." - _The New York Times Book Review_ "Kaland, rejtély és feszültség bombabiztos elegye." - _Horn Book_ "Remek könyv volt, és alig várom, hogy a kezembe kaparintsam a következő kötetet. A humor, a kaland és az izgalom tökéletes keverékét nyújtotta. Megérte megvenni!" - _me, amazon.com_

Veronica Roth - A ​beavatott
EGYETLEN ​DÖNTÉS alapján megtudhatod, kik az igazi barátaid EGYETLEN DÖNTÉS meghatározhatja az értékrendedet EGYETLEN DÖNTÉS örökre megmutathatja, kihez és mihez vagy hűséges EGYETLEN DÖNTÉS, AMELYTŐL MEGVÁLTOZOL Beatrice Prior az antiutópisztikus Chicagóban él: az itteni társadalom öt csoportra tagolódik, melyek mindegyike egy-egy erény kiművelését írja elő tagjai számára. Ők az Őszinték, az Önfeláldozók, a Bátrak, a Barátságosak és a Műveltek. Az év egy bizonyos napján a mindenkori tizenhat éveseknek el kell dönteniük, melyik csoporthoz kívánnak tartozni. Ennek kell szentelniük életük hátralevő részét. Beatrice ingadozik aközött, hogy a családjával maradjon-e, vagy végre önmagává váljon. Ez a két lehetőség kizárja egymást. Végül olyan döntést hoz, amely mindenki számára meglepetést jelent – még önmagának is.

Neil Gaiman - Sandman: ​Az álmok fejedelme-gyűjtemény 1.
Az ​okkultisták Halált akarták megidézni, de csapdájukba véletlenül az Álmok Fejedelme sétált. Hetven évnyi rabság után helyre kell állítania romokban heverő birodalmát, meg kell fékeznie elszabadult alattvalóit, és szembe kell néznie Luciferrel és démonaival… Neil Gaiman eredetileg hét éven keresztül futó sorozata egyedülálló a képregények között, választékos prózájában és különleges képi világában szinte észrevétlenül fonódik össze a dark fantasy, a modern és ősi mítoszok, valamint a kortárs irodalom. Álomvilágban különleges lények tanyáznak, és furcsa, időnként rémisztő események történnek, amelyek egyre mélyebb betekintést engednek az időtlen Álomúr jellemének néhol emberien gyarló mivoltába. A szerző fő művét, minden idők egyik legnépszerűbb és legnagyobb sikert elért képregényét végre hazánkban is teljes egészében, omnibusz kiadásokban élvezhetik majd az olvasók. Az első kötet a SANDMAN 1–20. számát és további extrákat tartalmaz.


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

Hargittai Péter - Kaszanyiczki László - WIN32 ​API
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (71)

Russel Andrews - A ​testvérgyilkos
Carl ​Granville sikertelen, ámde becsvágyó regényíró. Magánélete zátonyra futott, jövője kilátástalan. De egyszer csak ragyogó ajánlatot kap: régi naplók, újságcikkek és levelek alapján kell egy politikai memoárt írnia, amelynek valódi szereplőit azonban nem ismeri. Granville vállalja a mű elkészítését, élete azonban ettől a naptól kezdve gyökeresen megváltozik. Ártatlan embereket ölnek meg körülötte, akiknek haláláért őt vádolja az FBI. Lakását feldúlják, neki pedig menekülnie kell a munkáját meggyőződéses szorgalommal végző precíz bérgyilkos és az igazságszolgáltatás elől. Reménytelen helyzetében úgy dönt, hogy maga veszi kezébe a dolgok irányítását, és utánajár a titkoknak...

Baleset
elérhető
2

Danielle Steel - Baleset
Page ​Clarke jó anya, jó feleség és olyan barát, akire mindenki vágyik. Családja az amerikai középosztály eszményképe lehetne. Nagyon vigyáz két gyermekére, a hétéves Andyre és a tizenöt éves Allysonra, ám mindentől mégsem tudja megvédeni őket. A tinédzser Allyson a szárnyait próbálgatja. Azt hazudja anyjának, hogy az estét barátnőjével, Chloe-val fogja tölteni, ám a lányok igazából két idősebb fiúval találkoznak. A jól sikerült randi után vidám hangulatban kocsikáznak hazafelé, amikor bekövetkezik a tragédia... A kórházban Page találkozik Chloe elvált apjával, és mivel férjét nem tudja utolérni, az idegen férfi erejére támaszkodva próbálja átvészelni a várakozás drámai óráit. Vajon Allyson túléli-e? És a többiek? Lehet, hogy a fiatalok ittak? Vagy drogoztak? Ki volt a hibás? És hol van a férje? Tökéletesnek gondolt élete egy röpke pillanat alatt összeomlik. De az írónő ismét meggyőz bennünket arról, hogy túl lehet élni ezt is, hiszen a szeretet, a remény, a belső tartás erejével a legnehezebb próbatételeket is átvészelhetjük.

Winston Groom - Gump ​& Tsa
Derűs, ​modern amerikai népmese az együgyű, de jószívű és szorgalmas fiúról, aki a maguk meztelen valóságában látja a dolgokat, s aki úgy hajt ki a mai társadalom szennyéből, mint liliom a trágyadombból. Forrest Gump: könnyes-mosolygós történet, sorok között megbúvó társadalomkritika, mesék a nagy Amerikai Álomról. Forrest Gump és fia bebizonyítja: trágyából is lehet várat építeni; szekfűszegből, vasreszelékből, fokhagymából, sóból újfajta üdítőitalt készíteni; egészen jelentéktelennek látszó dolgokból hatalmas kalamajkát keverni.

Chantal Duroy - Vegetáriánus ​ételek
Lepje ​meg barátait és családtagjait egy különleges étellel az A la carte sorozatból! Nem fognak csalódni, ráadásul az elkészítés sem okoz nehézséget. Ne a feje főjön a konyhában! Meglátja, ezekkel a fogásokkal könnyen meghitté varázsolhatja a közös étkezéseket! A sorozat további kötetei: 25 perces receptek; Borral készült receptek; Ételek wokban; Finom levesek; Grillen sült ételek; Gyorsan elkészíthető ételek 2 személyre; Kalóriaszegény ételek; Keleti ételek; Olasz édességek; Palacsinták; Receptek 1 személyre.

Neil Gaiman - Farkasok ​a falban
Lucy ​biztos benne, hogy farkasok élnek a házuk falában, és ahogy mindenki mondja: ha a farkasok egyszer kijönnek a falból, akkor vége. A családja azonban nem hisz neki... amíg egy nap a farkasok tényleg ki nem jönnek a falból. De itt még nincs vége. Sőt, Lucy harca a farkasokkal csak most kezdődik. Egy kellemesen ijesztő, furcsa és féktelen történet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, Dave McKean különleges rajzaival.

Shoko Tendo - Jakuzák ​holdja
Sokkoló, ​brutális és őszinte vallomás a japán alvilág szigorúan zárt világáról és egy nőről, aki képes volt kitörni belőle. Shoko Tendo egy dúsgazdag jakuzafőnök harmadik gyermekeként látta meg a napvilágot. Fiatalkorát sokáig a luxus, a fényűzés határozta meg. Ugyanakkor az iskolában szembe kellett néznie a tanárok, iskolatársak előítéleteivel, piszkálódásaival, otthon pedig az apja részeg dührohamai tartották rettegésben. A család végül eladósodott, Tendo pedig rossz társaságba került. Tizenöt éves korában már bandatag volt, tizennyolc évesen rászokott a kábítószerre, a húszas éveit pedig az erőszakos, kegyetlen férfiakkal folytatott viszonyok sora árnyékolta be. Szülei halálát és saját öngyilkossági kísérletét követően úgy döntött, változtat az életén. Döntését egy tetoválás jelképezi: a szinte egész testét beborító műalkotás elkészülése közben tudott erőt gyűjteni, hogy végre a saját kezébe vegye élete irányítását. A kiközösített, megalázott nő saját sorsa ellen vívott sikeres harca sokak számára példamutató lehet.

Terry Pratchett - Wings
"It ​loomed over them, so big that you had to keep on stepping back and back to see how big it was. It wasn't a thing, it was a bit of shaped sky..." Somewhere in a place so far up there is no down, a ship iswaiting to take the nomes home - back to wherever they came from. With their home in a quarry under threat, one nome -Masklin - knows that they've got to find a way of contacting this ship. It means going to Florida (wherever that is), then getting to the launch of a communications satellite (whatever that is).A ridiculous plan. Impossible. But Masklin doesn't know this so he tries to do it anyway. And the first step is to try and hitch a ride on a new kind of truck, a truck with wings - Concorde .. .He doesn't want to cause any trouble. He only wants to stealone of those space shuttle things. But when you're only four inches high in a world full of humans, things have a nasty habit of getting rather complicated...

Wilbur Smith - Jön ​a farkas
1935 ​tele.Mussolini, Róma Farkasa, az olasz hadsereg élén bekebelezéssel fenyegeti a csaknem teljesen védtelen Etiópiát. A kötet két főhőse, a keménykötésű texasi mérnök, Jake Barton és az elegáns etoni öregdiék, Gareth Swales, aki fegyvercsempészettel foglalkozik, ám a szerencse éppen elpártolt tőle, jövedelmező fegyverüzletet kötnek egy etióp herceggel. Feladatuk, hogy megtörjék a nemzetközi földi és tengeri blokádot, és lehetővé tegyék nagyobb mennyiségű régi fegyver eljuttatását a kétségbeesetten harcoló bennszülötteknek. Velük együtt utazik a gyönyörű és tüzes Vicky, a fiatal amerikai lány, aki életét az etiópok ügyének szentelte. A sors és a háború által összekovácsolt kis csapat halálos harcba keveredik a ragadozókkal teli afrikai hegyekben. A kalandok végtelen, izgalmas sorozatát Smith stílusa és jellemábrázolása teszi átlagon felüli szórakozássá.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (78)

Covers_222242
Sziklakert Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Sziklakert
Ha ​kezünkbe veszünk egy ásvány- vagy kőzetdarabot és vallatóra fogjuk származása, története felől, hogy szépségét "beszédességének" köszönheti. Lakásunkba varázsolhatja a tájat, ahonnét származott, otthonunkba költözik vele a táj, a hajdani folyamatok vagy tűzhányók munkájának eredménye, a lassú mozgású gleccserek vagy a szél hajtotta homok "vésőjének" nyoma, és lassan megelevenedik előttünk a múlt. A sziklák a legősibb emberi környezetet képviselik, az ő történetük a legrégibb a kertben. Nekik jár a legnagyobb tekintély. Az ősiség, a megváltoztathatatlanság jelképei. Körülöttük nyüzsgő élet, zsibongó természet: méhek és bogarak. Maguk semmihez sem igazodnak, minden hozzájuk igazodik. A kő a kertben az erő és a nyugalom szimbóluma. Szerencsés, aki avval dicsekedhet, hogy a kertjében sziklatömb díszítik... Így ír e könyv bevezető fejezetében Balogh András. Valóban szerencsés, akinek kertjét szikla díszíti, ezt a szépséget azonban nem kapja "ingyen". Sok munka, jó ízlés és szorgalom gyümölcse a szép sziklakert. Hiba is van bőven: sík területen értelmetlenül, mereven felhalmozott kőpiramisok láthatók itt-ott, földből épített, "érdekes" dombok, teletűzdelve kövekkel. A sziklakert építését a természetes gondos megfigyelésével kell kezdeni. A természeti előkép átlényegített esszenciáját sugározza a jól megépített sziklakert. A kő a környező táj követe, elhozza annak üdvözletét a kertbe. A kövek évezredeket idéznek c. fejezet szerzője érdekesen írja le a japán kertek "kőimádatát", a teknősbéka-követ, a daru-követ, a hal-követ. A kő szerepét és jelentését végigkíséri a görög kertek nympheumától a modern kőkertek és épületek Gropius, Wright, Neutra által megálmodott szerves kapcsolatáig. A mértani és tájképi sziklakert tervezéséről és építéséről szóló fejezet a gyakorlati teendőket tárgyalja, Milyen sziklakertet építsünk? Hová építsünk sziklakertet? Milyen a sziklakibúvásos és milyen szórványköves sziklakert? - teszik fel a kérdéseket a szerzők és a válasz sem marad el. Figyelemre méltó elméletük szerint: sziklakert létesítése a mikrodomborzat figyelembevételével bárhol lehetséges. Egy kis fejezet a miniatűr sziklakertről, teknőkertről, tetőteraszon építhető kertről kertre számol be. A Sziklakert ápolása c. fejezet az öntözés, telepítés, átültetés, metszés, fagy elleni védelem munkáiról tájékoztat. Összesen 275-féle sziklakerti növényt: törpecserjét, törpefenyőt, télálló kaktuszt, évelőt ír le és mutat be fekete-fehér és színes fényképen A sziklakerti növények közelről c. fejezet.

Görgey Gábor - Hektor, ​a hőscincér
Mulatságos, ​képzeletbeli világba visz el ez a meseregény. Főhőse: Hektor, a hőscincér, aki - mint mondja - valóban hősi cincér. Bogár létére lovag ő a javából, s örökösen világraszóló hősi cselekedetek véghezvitelére vágyik. Csakhogy... Csakhogy, a mi Hektorunk balvégzetű és hóbortos lovag: úgy segít, ahogy nem hasznos, olyankor hősieskedik, amikor nem kellene. A nagybundás Szőr komondornak például bolhacirkuszt ajándékoz, az erdei vásáron megrohamozza az óriás kereket... Hóbortos hósünk sok-sok képtelen kalandjáról sziporkázó szellemességgel számol be a meseíró, az Új Bogár szemfüles riportere, aki egyszemélyben lovagunk krónikása is.

William Gibson - Nyomtalanul
Hollis ​Henry, az egykori rockzenész és újságíró, valamint Milgrim, a privát szféráját megszállottan óvó kriptológus új megbízást kap a mérhetetlenül gazdag Hubertus Bigendtől: ki kell nyomozniuk, ki áll egy lopva terjedő, forradalmi divatirányzat mögött. Bigend a névtelen segítségével akar ugyanis betörni a katonai ruházat válságbiztos üzletágába. Csakhogy a divatzseni szolgálataira más is igényt tart, szóval Hollisnak és Milgrimnek a nyomozás mellett már hamarosan a bőrét is mentenie kell. Hogy a hadsereg és a fegyverkereskedők frontvonalai közé tévedt két kisember élve megúszhatja-e nagy kalandját, arra talán a világ minden pénze sem garancia. A Neurománccal világhírűvé vált szerző Blue Ant-trilógiájának (Trendvadász, Árnyvilág) zárókötetében olyan időszerű témákat vizsgál, mint a hekkerkultúra, a megfigyelés és a személyes szabadság kérdése és a vírusmarketing. Mindezt egy izgalmas, gondolatébresztő thrillerbe ágyazva. „Jó szeme a furcsaságokra az eseményeket egészen bizarr megvilágításba helyezi.” – New Yorker „Hátborzongató Gibsonnak az a képessége, amivel rátapint társadalmunk legizgalmasabb pontjaira.” – Atlanta Journal-Constitution „William Gibson félelmetesen gyönyörű mondatokat alkot, a tömegek igazi költője.” – San Francisco Examiner & Chronicle

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes emlékiratai
Kockás ​utazósapka, kurta szárú angol pipa és a nyeles nagyító - ezek az utolérhetetlen Sherlock Holmes, minden idők legnagyobb detektívjének örök kellékei, no meg az elmaradhatatlan Dr. Watson, Holme hűséges barátja, jobbkeze, krónikaírója. Doyle, maga is kalandos pályát futott be. 1859-ben született Edinburghban, ugyanott végezte egyetemi tanulmányait, az orvoskaron. Jólértesültek szerint egyik egyetemi professzorának diagnosztikai módszereiből merített ihletet Sherlock Holmes alakjának és nyomozási szisztémájának megteremtéséhez. Conan Doyle orvosként kezdte pályafutását, és mert kezdetben gyéren szállingóztak southsea-i rendelőjébe a páciensek, üres óráiban írogatott. Szenvedélyesen pártjára kelt mindazoknak, akiket szerinte ártatlanul ítéltek el; sportolt; műkedvelő módra detektívkedett; katonaorvos volt a búr háborúban; de volt prédikátor, sőt misszionárius is. Nevét azonban Sherlock Holmes közvetítésével ismerte meg a világ; a mesebeli Sherlock Holmes rezidenciáját, a Baker Street 221/b-t máig is megkeresik a turisták - még a komoly angol útikönyvek is megemlítik. Sherlock Holmes, aki az elszórt cigarettahamuból megállapította a dohányos korát, nemét, hajszínét és kedvenc ételét, aki ellopott versenylovakat csakúgy megtalált és visszaszármaztatott jogos tulajdonosának, mint ellopott titkos államszerződéseket, akinek megfigyelőképességével csak a kombinációs és következtetőkészsége versenyezhet, aki nem ismer reménytelen és megoldhatatlan esetet, egyszóval minden idők legnagyobb detektívje - az a Holmes e könyv utolsó esetében magával ragadja legyőzhetetlen ellenfelét a halálba; ám hogy mennyire nincs számára lehetetlen, azt mi sem bizonyítja ékesebben, mint hogy milliós olvasótáborának elkeseredett követelésére Conan Doyle kénytelen volt hősét teltámasztani, és a jó Dr. Watsonnal megíratni Sherlock Holmes tucatnyi újabb esetének krónikáját.

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes visszatér
1893-ra, ​a Sherlock Holmes emlékiratai című novelláskötet megjelenése után Doyle olyannyira megelégelte a zseniális nyomozó hallatlan népszerűségét, hogy - a bűnözőfejedelem, Moriarty professzorral folytatott halálos küzdelem során - a svájci Reichenbach-vízesés jeges mélységébe fojtotta főhősét. Ám a népharag utolérte az írót, aki nem tehetett mást, mint feltámasztotta a rajongók kedvencét, így Sherlock Holmes újabb izgalmas esetek nyomozása során mutathatta meg kiváló képességeit.

P. L. Travers - A ​csudálatos Mary visszatér
Emlékeztek ​még arra a napra, amikor Mary Poppins először jelent meg a Cseresznyefa utcában? És arra, hogy mennyi bámulatos kalandban volt részük a Banks gyerekeknek Mary oldalán egészen addig a napig, amikor megfordult a szél, és Mary éppolyan váratlanul, mint ahogy érkezett, elrepült az esernyőjével? A csudálatos Mary azonban szerencsére nem örökre távozott a Banks házból. Egy papírsárkány segítségével visszatér Jane-hez és Michaelhez, legalábbis annak a zsinórján ereszkedik le a földre - ezt a parkőr is tanúsíthatja. De akárhogy is, annyi bizonyos, hogy a csudálatos dadatündér mellett a Banks gyerekek talán még az eddigieknél is érdekesebb, izgalmasabb kalandokat élnek át. Travers méltán világsikert aratott Mary Poppins-könyveinek második kötetét veheti most kézbe az olvasó; ez a kötet is Mary Shepard illusztrációival jelenik meg.

Rauha S. Virtanen - A ​karácsonyfalopás
Ebben ​az érdekes és elgondolkoztató regényben tulajdonképpen nem történik más, "csak" annyi, hogy felnövekvő fiatalok helyüket keresik a társadalomban. Ki még csak tétova kisgyerek, ki lázongó kamasz, megint mások már tudatosan keresik a haladó eszméket. Kérdéseikre választ várnak, és ők maguk is tenni akarnak, hogy maguk körül igazabbnak hihessék a világot. A regény a karácsonyi készülődés lelkes, ám nem kevés csalódással teli napjaiban történik - a pár évvel ezelőtti Finnországban. Finnországot nem ismerjük eléggé (ez a könyv ezért is érdekes), legfeljebb annyit tudunk róla, hogy fejlett kapitalista ország - mégis megértjük a regény hőseit. Azt a bizonyos karácsonyfát voltaképpen nem is lopták el... s ezt tudja az az ember is, akinek az erdejéből a kis fenyőt elvitték.

Séverine Bascot - Stéphane Wenger - Kairó
Mindentudó ​zsebkönyvünk bizonyosan nem engedi elveszni Kairóban! Amíg egyik városrészből a másikba sétál, e kis kötet lapjain kikeresheti, megismerheti a legfőbb látnivalókat, és további másfélszáz érdekes, hasznos helyszín - szállodák, éttermek, színházak, üzletek és piacok - hollétéről, főbb ismérveiről is értesülhet. Tudnivalók, térképek és tanácsok egyetlen könyvecskében. Főbb városrészek: -Belváros (Wast al-Balad) -Khán al-Khalili / Al-Azhar -Citadella (Al-Qualaa) / Szajjida Zénab -Ó-Kairó (Masr al-Qadima) / Roda / Gíza -Gezíra / Zamalek / Dokkí / Mohandiszín -Nagy-Kairó / Héliopolisz / Piramisok A(z) Kairó (Könyv) szerzője Séverine Bascot, Stéphane Wenger.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

összes (11)

Annabel Craig - Cliff Rosney - Természettudományi ​kisenciklopédia
E ​könyv­ teljességre törekvő bevezetés a természettudományok világába. A tematikus felépítésű enciklopédia kapcsolatot teremt a tudományos alapelvek és a mindennapi élet között. Élethű rajzok és karikatúrák százai mellett meglepő tények, fejtörők és kísérletek bizonyítják, hogy a tudomány nem csak hasznos, hanem szórakoztató is. Életrajzi és más adatok, táblázatok, kislexikon és tárgymutató egészítik ki a könyv­et.

Bálint György - Mesterfogások ​kezdő és haladó kertészkedők számára
Mindenki ​örül annak, ha fortélyokról, trükkökről olvashat, hiszen ez azzal a kellemes, jóleső tudattal tölti el, hogy beavatást nyert valami féltett titokba. Szívesen olvas a szakma mesterfogásairól az is, aki birtokában van ezeknek az ismereteknek, de azok is, akik majd csak most fogják megtanulni. A könyv 75 "mesterfogás" leírását tartalmazza, amelyet az évszakok sorrendjében gyűjtött össze a szerző. Ilyenek: Az őszibarack-csemete házi felnevelése, ma is korszerű a vetésforgó, harc a babzsizsik ellen, begóniagumók tárolása, a gyümölcsfák sebkezelése, ha lyukas a mogyoró, a lugasparadicsom, a difenbahia szaporítása , egy gyümölcsfán több fajta, a vakondkérdés, károsak-e a hangyák, rózsadugványozás, a diólevél nem komposztálható, a must tartósítása, szárazvirágok kezelése, festése stb.

Sir Arthur Conan Doyle - Sherlock ​Holmes visszatér
1893-ra, ​a Sherlock Holmes emlékiratai című novelláskötet megjelenése után Doyle olyannyira megelégelte a zseniális nyomozó hallatlan népszerűségét, hogy - a bűnözőfejedelem, Moriarty professzorral folytatott halálos küzdelem során - a svájci Reichenbach-vízesés jeges mélységébe fojtotta főhősét. Ám a népharag utolérte az írót, aki nem tehetett mást, mint feltámasztotta a rajongók kedvencét, így Sherlock Holmes újabb izgalmas esetek nyomozása során mutathatta meg kiváló képességeit.

Eric Berne - Emberi ​játszmák
Eric ​Berne (1910-1970) amerikai pszichiáter eredetileg segédkönyvnek szánta az Emberi játszmákat szakemberek számára, így őt magát is meglepte, amikor kötete a művelt laikusok körében is villámgyorsan bestsellerré vált. A siker nemcsak drámaian újszerű elméletének volt köszönhető, hanem a könyv nyelvezetének is, mely frappáns, izgalmas, "letehetetlen" olvasmánnyá avatja a mindnyájunk által mindennap elszenvedett, de soha korábban néven nem nevezett "játszmákat". 1964-es első megjelenése óta az Emberi játszmák ma is minden idők egyik legnépszerűbb pszichológiai kiadványa. A Berne által megalkotott tranzakcióanalízis világszerte elterjedt: általa nemcsak a pszichoterápia, a személyiséglélektan, a fejlődéslélektan és a kommunikáció elmélete gyarapodott egy forradalmian új iskolával, hanem szervezetek és más emberi rendszerek elemzéséhez is hatékony új eszköz született. A tranzakcióanalízisnek ez az alapműve magyarul 1984-ben jelent meg először. A jelenlegi, kilencedik kiadással egy szakmailag korszerűsített, előszóval és lábjegyzetekkel ellátott változatot vehet kezébe az olvasó.

Covers_222242
Sziklakert Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Sziklakert
Ha ​kezünkbe veszünk egy ásvány- vagy kőzetdarabot és vallatóra fogjuk származása, története felől, hogy szépségét "beszédességének" köszönheti. Lakásunkba varázsolhatja a tájat, ahonnét származott, otthonunkba költözik vele a táj, a hajdani folyamatok vagy tűzhányók munkájának eredménye, a lassú mozgású gleccserek vagy a szél hajtotta homok "vésőjének" nyoma, és lassan megelevenedik előttünk a múlt. A sziklák a legősibb emberi környezetet képviselik, az ő történetük a legrégibb a kertben. Nekik jár a legnagyobb tekintély. Az ősiség, a megváltoztathatatlanság jelképei. Körülöttük nyüzsgő élet, zsibongó természet: méhek és bogarak. Maguk semmihez sem igazodnak, minden hozzájuk igazodik. A kő a kertben az erő és a nyugalom szimbóluma. Szerencsés, aki avval dicsekedhet, hogy a kertjében sziklatömb díszítik... Így ír e könyv bevezető fejezetében Balogh András. Valóban szerencsés, akinek kertjét szikla díszíti, ezt a szépséget azonban nem kapja "ingyen". Sok munka, jó ízlés és szorgalom gyümölcse a szép sziklakert. Hiba is van bőven: sík területen értelmetlenül, mereven felhalmozott kőpiramisok láthatók itt-ott, földből épített, "érdekes" dombok, teletűzdelve kövekkel. A sziklakert építését a természetes gondos megfigyelésével kell kezdeni. A természeti előkép átlényegített esszenciáját sugározza a jól megépített sziklakert. A kő a környező táj követe, elhozza annak üdvözletét a kertbe. A kövek évezredeket idéznek c. fejezet szerzője érdekesen írja le a japán kertek "kőimádatát", a teknősbéka-követ, a daru-követ, a hal-követ. A kő szerepét és jelentését végigkíséri a görög kertek nympheumától a modern kőkertek és épületek Gropius, Wright, Neutra által megálmodott szerves kapcsolatáig. A mértani és tájképi sziklakert tervezéséről és építéséről szóló fejezet a gyakorlati teendőket tárgyalja, Milyen sziklakertet építsünk? Hová építsünk sziklakertet? Milyen a sziklakibúvásos és milyen szórványköves sziklakert? - teszik fel a kérdéseket a szerzők és a válasz sem marad el. Figyelemre méltó elméletük szerint: sziklakert létesítése a mikrodomborzat figyelembevételével bárhol lehetséges. Egy kis fejezet a miniatűr sziklakertről, teknőkertről, tetőteraszon építhető kertről kertre számol be. A Sziklakert ápolása c. fejezet az öntözés, telepítés, átültetés, metszés, fagy elleni védelem munkáiról tájékoztat. Összesen 275-féle sziklakerti növényt: törpecserjét, törpefenyőt, télálló kaktuszt, évelőt ír le és mutat be fekete-fehér és színes fényképen A sziklakerti növények közelről c. fejezet.

Julian Orenstein - 365 ​ötlet a tipegőévekre
Ebben ​a könyvben a neves amerikai gyermekgyógyász rengeteg gyakori tipegőgondra és -bajra kínál gyors, egyszerű megoldást. A kötet a mindennapos problémák megoldásának egész tárházát ismerteti, az unatkozó gyermek figyelmének hatékony lekötésétől egészen addig, hogy miről ismerhetjük fel, mikor utal a hiszti valós orvosi problémára és nem csupán színjáték. Dr. Orenstein közvetlen stílusa és hasznos ötletei végig fogódzóként szolgálnak e páratlanul izgalmas, ám embert próbáló időszak után.

Rauha S. Virtanen - A ​karácsonyfalopás
Ebben ​az érdekes és elgondolkoztató regényben tulajdonképpen nem történik más, "csak" annyi, hogy felnövekvő fiatalok helyüket keresik a társadalomban. Ki még csak tétova kisgyerek, ki lázongó kamasz, megint mások már tudatosan keresik a haladó eszméket. Kérdéseikre választ várnak, és ők maguk is tenni akarnak, hogy maguk körül igazabbnak hihessék a világot. A regény a karácsonyi készülődés lelkes, ám nem kevés csalódással teli napjaiban történik - a pár évvel ezelőtti Finnországban. Finnországot nem ismerjük eléggé (ez a könyv ezért is érdekes), legfeljebb annyit tudunk róla, hogy fejlett kapitalista ország - mégis megértjük a regény hőseit. Azt a bizonyos karácsonyfát voltaképpen nem is lopták el... s ezt tudja az az ember is, akinek az erdejéből a kis fenyőt elvitték.

John Caldwell - A ​Káosz elszabadul
Skandar ​Graun, félork harcos-pap visszatér társával Yennon Szigetére, hogy a megszerzett Káosz Szíve segítségével kiszabadítsák Ywerd apját, akit maga Feketebotos Mark’yhennon, a Rend istene börtönzött be vártömlöcébe. Csakhogy a mágikus szertartásba kínos hiba csúszik, és bekövetkezik az, amitől még a leghatalmasabb mágusok is rettegtek: a Káosz elszabadul. Bármi is legyen az az entitás, mely tombolásba kezd a Rend erődítményében, maga az eleven iszonyat pusztít a leghatalmasabb mágusok és a legendás harcosok között, s akik szembeszállnak vele, halálukkal csak e lény erejét táplálják. Skandar Graunnak döntenie kell: kinek az oldalára áll e végső, nagy küzdelemben…


Olvasta

Ezek a felhasználók olvasták már a könyvet.

Donna Tartt - A ​titkos történet
Öten ​voltak - négy fiú meg egy lány. Két fiú szemüveget viselt, a harmadik albínó volt, az ikrek pedig, a fiú meg a lány, akár két flamand angyal. Megközelíthetetlen, titokzatos csoport a kis vermonti egyetemen. Már amit tanultak: az ógörög, az is a kiválasztottság légkörével vonta be őket. Ebbe az arisztokratikus társaságba csupán egyetlen új diáknak sikerül bejutnia: a feltörekvő Richard Papennek. Ő beszéli el évekkel később a csoport titkos történetét. A különös ifjak megszállott professzoruk vezetésével nemcsak tanulják, hanem át is élik a hajdani kultúrát, az ősi vallást, a mámoros orgiákat, hol az isten vért követel... Történhet-e bűn? Baleset? Áldozat? Hogyan lesz bűnhődés az árulóra kirótt büntetésből? Hogyan folyik egymásba elfojtott és megélt szerelem, szabadság és lelkifurdalás, álom és valóság, élet és halál? Donna Tartt könyve bűnügyi regény, a lélek rezdüléseit boncolgató finom olvasmány, mulattató és szívbe markoló. Egy fiatal amerikai írónő első regényét tartja kezében az olvasó: Mely máris világsiker.

Ismeretlen szerző - Oxford ​Learner's Pocket Dictionary
37,000 ​words, phrases, and meanings Essential information on basic English vocabulary in a popular, slim, pocket-sized book that is easy to carry. Now updated with new words that have entered the language. Key features: - Up-to-date vocabulary, reflecting modern usage. - British and American English. - Oxford 3000™, the words students need to know clearly marked. - Corpus-based examples show how words are used. - Grammar patterns help with the correct use of prepositions, infinitives, and gerunds. - Help with irregular forms and spellings. - Explains thousands of idioms and phrasal verbs.

Kollekciók