Ajax-loader

Bagi Tamás

Rate_positive 54 Rate_neutral 5 Rate_negative 2

2765 napja velünk van 8 napja láttuk utoljára

Badge-feltolto-1 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Capasrac_300 Badge-superdad Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (41)

BERLITZ Útikönyv - Olaszország
Itália! A név hallatára felidéződik bennünk a történelem, a tradíciók és a romantika. Pompeji romjaitól Michelangelo mennyezetéig a Sixtus-kápolnában, a nyugodt tavaktól az Etna tüzes kráteréig, Itália látnivalói az ember és a természet alkotásának remekművei. Ez az átfogó útikalauz segít a tájékozódásban és abban, miként láthatunk egy turistaút vagy szabadság ideje alatt az országból a legtöbbet. A könyv legfontosabb jellemzői: - Tele van tényekkel és számokkal, címekkel és javaslatokkal. Az utazás előtt és alatt felmerülhető összes kérdésre megtalálható itt a válasz. - Áttekinthető és könnyen kezelhető az öt vidékre bontott információs anyag. - A térképrészben a vidékekről és a fontosabb városokról pontos, színes térképek találhatók. - Rövid történelmi visszatekintést ad az etruszkoktól a városállamok és a hercegségek időszakán át napjaink Olaszországának minden jelentősebb eseményéről. - Megtudhatjuk, mit érdemes vásárolni, hol és mit érdemes enni. - Részletes tájékoztatást ad a legkedveltebb turistahelyekről, sportolási és szórakozási lehetőségekről. - Világhírű fényképészek csábító szépségű fotóit tartalmazza. - Komplett, kereszthivatkozásokat tartalmazó indexe van. A Berlitz útikönyvvel Olaszországot tehetik zsebre.

Neil Wilson - Marokkó
Az ​utazáshoz szükséges összes információ elfér a zsebében! -Látnivalók: részletes áttekintés Marokkó nevezetességeiről - minaretek, mozaikok, sivatagi homokdűnék -Programok: tippek a szabadidő eltöltésére - lovas túrák, bazárok, tradicionális ünnepek és modern fesztiválok -Kulturális érdekességek: betekintést kaphatunk a város sokszínűségébe - népzene, kulináris különlegességek, Matisse és Csontváry képeiről ismerős emberek és tájak -Praktikus információk: szállások és éttermek listája, hasznos francia és arab kifejezések, térképmellékletek

Geraldine Friedrich - Svájc
Kalandok ​és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

Covers_239300
Spanyolország Ismeretlen szerző
15

Ismeretlen szerző - Spanyolország
A ​színes útikönyv bevezetőjében az ország főbb jellegzetességeit ismerhetjük meg, fedezhetjük fel. Rövid történeti áttekintés után kulturális ismertető következik, majd az étkezéshez, vásárláshoz és a helyi nevezetes eseményekhez kapunk hasznos tippeket. Ezután a különböző területek részletes bemutatása következik, majd kirándulási ajánlatok. Végül praktikus tanácsok, biztos tippek, hasznos címek és térképek zárják a könyvet.

Alberto Bertolazzi - Portugália
A ​dicsőséges múlt és a bizonytalan jelen között megrekedt Portugália az ellentétek országa - a szegénység és a hatalmas kincsek, az óceáni ködpára és a trópusi nap, a nemes törekvések és az egyszerű lélek hazája. Képeslapra illő strandok, nagyszerű műalkotások, a természet csodái és az egykori nagyság nyomai szegélyezik utunkat az elveszett álmok földjén, a kontinens szélén, Herkules oszlopain túl. Ismerje meg Ön is jobban ezt a különleges országot e képeskönyv segítségével! Jó utazást.

Jacqueline Fraser - Az ​amerikai staffordshire terrier
Megbízható, ​intelligens és gyakran bohókás társként az amerikai staffordshire terrier kiváló őrkutya, és nagyszerűen szerepel kiállításokon. Ha bármilyen kérdésünk van a kölykök kiválasztásával, az állatok gondozásával, temperamentumával, szőrzetének és körmeinek rendben tartásával, a fül nyírásával, az egészségük óvásával vagy az American Kennel Club kiállítási standardjának értelmezésével kapcsolatban, ebből a könyvből világos és félreérthetetlen válaszokat kapunk. Kivételesen érdekes a tenyésztésről és az ellésről szóló fejezet, akárcsak az, amely naprakész információkat ad az állatok egészségéről. Akinek van staffordshire terrierje, nagyon érdekesnek találja majd a fajta történetét leíró részeket: hogyan alakult ki a vásári állatviadalokon szereplő kutyákból a mai kiállítások és engedelmességi versenyek sztárja.

Korpusz Sándor - A ​szárnyaló bányaló
Ez ​a könyv valójában BOLDOGSÁGTECHNIKA: Élet-Kresz 2000 nyelvén. Segítségével megoldhatod problémáidat és szabaddá válhatsz, BOLDOGSÁGTECHNIKA, vagyis egyszerűen követhető módszerek sora egyetlen világos rendszerbe foglalva. Ezeket érdemes alkalmaznod, mert hasznodra válnak. A könyvben megismerheted a „8x5 POZITÍV VÁLTOZÁS“ logikai szerkezetét, amely segít neked az életed következetes átgondolásában. Segít abban, hogy véletlenül se felejts ki egyetlen lényeges témát sem. Megfelelő sorrendbe rendezi kérdéseidet. Megtudod, kipróbálod, mi működik és mi nem jön be, mely szokásod, tetted, gondolatod, érzelmed mit eredményez és miért.

Korpusz Sándor - Ilyen ​a pénz
Ezt ​a könyvet csak 1000 példányban adták ki, így nehezen beszerezhető. E könyv célja az, hogy logikus rendbe rakva feltárja a pénzzel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket, és segítse az Olvasót egy tudatosabb, egyénibb pénzszemlélet kialakításában. - Szolgáljuk a pénzt, vagy uraljuk? - Segítő, vagy kényszerítő erőként működik? - Hogyan hat a pénz ránk és környezetünkre? - Tudjuk-e, mennyi téves elképzelés él bennünk a pénzzel kapcsolatosan? - Hogyan lehet pénzt szerezni? - Milyen tévedések, mítoszok kapcsolódnak a pénzhez? Korpusz Sándor gépészmérnökként végzett a BME-n 1985-ben. Húsz éve dolgozik az üzleti életben értékesítőként, gyakorlati kommunikációs és vezetési tapasztalatokat gyűjtve. Tizenöt éve tart tréningeket eladástechnika, vezetés, pénzismeret, kapcsolatépítés, konfliktuskezelés témákban, eddig több mint negyven cég értékesítési fejlesztésében segédkezett tanácsadóként. Közvetítő mediátorként segíti magánéleti vagy üzleti viták megoldását úgy, hogy a felek kifejezzék és megértsék egymás igényeit, és maguk hozzák létre az egyezséget.

Sonja Lyubomirsky - Hogyan ​legyünk boldogok?
Kinek ​ajánljuk ezt a kötetet? Mindenek előtt azoknak, akik szinte mindent megpróbálnának, hogy fokozott és tartós boldogság-élményhez jussanak. A könyv nem ígér csodát, de megmutatja, hogy igenis változtathatunk az életünk minőségén. Ráadásul segítséget és fogódzókat ad ahhoz, hogy ezt miként tegyük. Másodsorban azoknak, akik életük olyan fordulópontjához értek, ahol ráébredtek: mélyebb, felelősebb „létezést” keresnek. A könyv segít felismerni, hogy nemes, önzetlen céljaik akkor valósíthatók meg igazán, ha „boldogság-ügyekben” is rendezik a dolgaikat. Végül pedig azoknak, akik egyszerűen csak kíváncsiak, és tudni szeretnék, hogyan látja ma a lélektan a boldogság jelenségét. A könyv ugyanis a tudomány realitásával és szakszerűségével, de azt a hétköznapi nyelvre lefordítva ad ízelítőt abból a tengernyi kutatásból, amelyek nyomán pontosan kirajzolódik a jóllét és a boldogság összefüggésrendszere. A szerző ahhoz a "pozitív pszichológia" néven ismert pszichológiai irányzathoz tartozik, amelynek Csíkszentmihályi Mihály az egyik vezéralakja.

Antal Judit - Igazgyöngy
Igazgyöngy ​címmel megjelent egy könyv arról az 1000 km-es zarándoklatról amit Antal Judit a férjével gyalogolt végig 2010. nyarán. A könyv 320 oldalon színes fotókkal mutatja be az El Camino azaz a Szent Jakab zarándokutat, a zarándok-életet, érzéseinket, gondolatainkat és ízelítőt ad Spanyolország kultúrájából, nevezetességeiből.

Szécsi Gábor - Szécsi-Tóth Zsófia - Zarándokok ​nászúton
A ​Deák tértől Santiago de Compostelán keresztül Fátimáig tartott Zsófi és Gábor zarándok nászútja 2012-ben. A házasságkötést követően ez az extrém, hat hónapos El Camino a középkori mintát követte, amikor a zarándokok még a lakóhelyükről indultak Szent Jakab sírja felé. Könyvük egyszerre szól egy álom megvalósulásáról, egy nászutas zarándoklatról, a gyalogos zarándokok kalandvágyáról, a szabadság érzéséről, az élet élvezetéről, a megtisztulásról és a nehézségekről, de leír számos romantikus, humoros, félelmetes és lélekemelő élményt Európa szakrális, kulturális és történelmi zarándokútjain.

Geleta József - Egy ​kicsit másképp
E ​könyvet azon zarándoktársaim javaslatára és unszolására írtam, kikkel az utam során találkoztam. Történetem hűen követi az eseményeket. Nem tartalmaz sem kitalált, sem eltúlzott momentumokat. Néha nehezemre is esett leírni magamról olyanokat, amiket tartottak rólam zarándoktársaim, vagy szégyenlős lelkem elhallgatna. E könyv a néha már hihetetlennek tűnő, előre meg nem tervezett zarándokutam valós tartalmát tükrözi.


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

Jacqueline Fraser - Az ​amerikai staffordshire terrier
Megbízható, ​intelligens és gyakran bohókás társként az amerikai staffordshire terrier kiváló őrkutya, és nagyszerűen szerepel kiállításokon. Ha bármilyen kérdésünk van a kölykök kiválasztásával, az állatok gondozásával, temperamentumával, szőrzetének és körmeinek rendben tartásával, a fül nyírásával, az egészségük óvásával vagy az American Kennel Club kiállítási standardjának értelmezésével kapcsolatban, ebből a könyvből világos és félreérthetetlen válaszokat kapunk. Kivételesen érdekes a tenyésztésről és az ellésről szóló fejezet, akárcsak az, amely naprakész információkat ad az állatok egészségéről. Akinek van staffordshire terrierje, nagyon érdekesnek találja majd a fajta történetét leíró részeket: hogyan alakult ki a vásári állatviadalokon szereplő kutyákból a mai kiállítások és engedelmességi versenyek sztárja.

Melissa Moretti - Gyémántszív
Thala, ​apja halála után tudja meg, hogy őt 4 éves korában elrabolta egy ismeretlen. Gazdagok voltak a szüli, de minden vagyonuk ráment a váltságdíjra. Sikerül-e ennyi év után kinyomoznia az egykori tettest és visszaszereznie tőle a vagyont? És mit tegyen, ha kiderül, hogy az illetőnek köze van mostani szerelmeséhez?

Melissa Moretti - Szomjas ​föld
Részlet ​a könyvből: "A repülőgép zúgása elálmosította az asszonyt. Pedig mindent megtett, hogy ébren maradjon. De végül is, már majdnem huszonnégy órája úton volt. Akadtak pillanatok az elmúlt napon, amikor úgy érezte: most kelt ki ágyából. Amelybe aztán jó ideig nem fog visszafeküdni. Minden jel szerint legalább fél évig nem is látja meg azt a kis házat ott az erdő szélén. Ha behunyta a szemét, még szinte látta az ágynemű gyűrődését, ahogyan hajnalok hajnalán rácsodálkozott. De az még tegnap reggel volt. Aztán irány a város, taxival. A szomszédok ígérték, hogy időnként megnézik a házát, nem jártak-e ott hívatlan látogatók...? Bár nem sokat találnának a betörők. Ami értékes volt, azt a fia magához vette."

Edith Valter - Megperzselt ​szívek
Marc ​és Hélene húsz évig voltak házasok, majd elváltak, mint két barát folytatták egymás mellett a küzdelmet, hogy a Réserve-ből egy luxushotelt hozzanak létre. Ez életük fő műve, és Hélene számára eszköz, hogy Marc mellett maradhasson, akibe még mindig őrülten szerelmes. Isa, aki egy súlyos titkot őriz, huszonöt éves korában megpróbálja újrakezdeni életét. A Réserve-ben, ahol munkát talál, szépsége és bája felébreszti Marc szerelmét, de ugyanakkor Christian fiáét is... Az apa és a fiú, közös nevezőre tudnak-e jutni? A szerelem és az ész közül melyiket fogja Isa választani? Képes lesz-e harcolni Hélene féltékenysége ellen, akit semmi sem rettent el, hogy eltávolítsa riválisát?

Dscn0032
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​magyar történelem nagy alakjai
Most ​induló sorozatunk a tudomány és a művészetek területén való ismeretszerzést segíti. A középiskolai tananyagra és a legfontosabb lexikonokra építve egy olyan összeállítást készítettünk, melyből könnyen és gyorsan lehet tájékozódni. Hasznos segítség lehet nemcsak feleletek és dolgozatok előtt, hanem minden olyan helyzetben, amikor nem áll rendelkezésre több kötetes lexikon, vagy kevés az idő a bővebb információ megszerzéséhez.

Dscn0035
Linda ​mesél II. Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Linda ​mesél II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dscn0038
Linda ​mesél I. Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Linda ​mesél I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bobbi Linkemer - A ​jó önéletrajz fél siker!
Honnan ​tudhatja, mit keres a munkaadó?, Hogyan írjon képzettségéről, szakmai tapasztalatairól?, Néhány bevált életrajz modell, Forma, stílus, külalak, tartalom - hasznos jótanácsok.

M. C. King - Édes ​bosszú
Miley ​riválisai, Amber és Ashley tökélyre fejlesztették a piszkálódást. Amikor közkézre adják a menők listáját, Mileyt és a legjobb barátnőjét, Lillyt a legutolsó helyre teszik. Micsoda égés! Aztán Amber bekerül az Énekelj a sztárokkal! című tévéműsorba, ahol a vendéghíresség nem más, mint Hannah Montana, azaz Miley Stewart. Miley úgy látja, ez kiváló alkalom arra, hogy visszavágjon Ambernek. De vajon rájön-e arra, hogy a szemet szemért, fogat fogért hozzáállás káros az egészségre?

Vidor Miklós - Vasárnap ​döntő
A ​történet: két hét egy budapesti fiatalember életéből. S aztán az utolsó nap, amelyen eldől, sikerül-e, amire vágyott, ott lesz-e Varsóban az ifjúsági kardcsapatban. Ennek előrebocsátásával rögtön el kell oszlatnom azt a hitet, hogy a Vasárnap döntő sportregény. Nincs sok bizalmam a bányász-, sport- vagy akár orvosregényekhez. Történetté egy eseménysort csak a mögüle kirajzolódó ember avathat - akiről mellékesen kiderül, hogy orvos, bányász vagy éppen kardvívó, mint Hangay Tamás, Balogh Gyula. A válogatóversenyre készülő Hangay Tamás életében nem azért vízválasztó ez a két hét, mert az utolsó napon eredményt hirdetnek - hanem mert egy tizenhét éves kamasz fiú ezzel egyidőben kerül szembe a fölismeréssel, mely felnőtté érleli. S győzelemnél, vereségnél fontosabbá válik számára, hogy végül tulajdon készülődő férfiarcát találja meg.

Tardos Péter - Rock ​lexikon
"Rendhagyó ​lexikon - mi más is szólhatnak egy rendhagyó műfajról? Ez a műfaj, borzas lázongásaival, a fiatalság tűzhányó energiájával, a tehetség és az új akarásának összefonódásával gyökerestől felforgatta a muzsika évszázados rendjét, elsőként adva önálló zenét a fiatalok kezébe. Milliókat mozgósít, blue jeans egyenruhában, azonos érdeklődési körrel, a zene azonos hangjaira mozogva. Alkotói világhírre tesznek szert, csak a legnagyobb hollywoodi filmszínészek és az emberiség politikai irányítói ismertebbek náluk. Kialakul a történelme, papírra vethetők az egyének, együttesek jelentős mindennapjai: megszületik a szaksajtó, könyvek és lexikonok foglalkoznak e témával - ezek számát gyarapítja e kötet." A könyv rövid idő alatt teljesen elfogyott - a második javított és bővített kiadás friss adatokat, s mindegy 70 címszóval többet tartalmaz - az Adam and the Ants-től a KFT-ig és a Visage-ig. A kötetet fényképek és Bodola György újabb karikatúrái gazdagítják.

Zilahy Lajos - A ​fegyverek visszanéznek
Zilahy ​Lajosnak a két világháború közt oly népszerű, olvasott regénye (_A fegyverek visszanéznek_ először 1936-ban jelent meg) manapság használatos és divatos kritikai kifejezéssel, félig-meddig modellregény: egy fegyvergyáros lélekrajza, Balderé, aki hatalmas vagyonával, összeköttetéseivel és sötét ügyleteivel a kulisszák mögött - és törvények fölött - élő hatalom. S ugyanakkor a regény zord témája ellenére is, félig-meddig a romantikus szerelmi regény mintái alapján szőtt, fordulatos és érzelmes történet: két férfinak, a fegyvergyáros Baldernak, a szeme világát az első világháborúban elveszített Zombor István építésznek és egy asszonynak, Nedey Tima operaénekesnőnek bonyolult, tragikus és tiszta kapcsolatáról, amely mindhármójuk számára katarzist tartogat. A legnagyobbat Balder számára, ebben a váratlan, életre szóló, de beteljesülhetetlen szerelemben, amely egyre jobban elhatalmasodik benne az énekesnő iránt, aki viszont a vak építész hűséges felesége. Ebben a szenvedélyben, amelyben a vágy egy racine-i dráma tiltásába ütközik, Balder lénye átalakul: minden erejével és hatalmával elkezd azért a békéért harcolni, amit az ő fegyvereivel tesznek tönkre. Ez a regény a pacifista-humanista Zilahy Lajos talán legigényesebb írói vállalkozása, azoknak a munkáinak a sorában, amelyeket világszemlélete szócsövének szánt.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (33)

Rudyard Kipling - A ​dzsungel könyve
A ​bozótban megreccsennek a bokrok, és Farkas apó ugrásra készen, szinte a levegőben torpan meg, mert az orra előtt, egy alacsony ágba kapaszkodva meztelen kisgyerek áll. Soha ilyen pici, gödrös húsú embervakarcs nem került még éjnek idején farkas barlangjába. Maugli, a csupasz emberkölyök, bárhogy került is oda, ott marad, életét megváltotta a Szabad Nép Csapatának gyűlésén Bagira, a Fekete Párduc, egy frissen ejtett fiatal bikával és Balú, az öreg medve, a Vadon Törvényének mestere pedig jó szavával. Mauglit Farkas anyó neveli fel saját négy kölykével együtt, s az emberkölyök éppúgy érti a fű zizzenését, a baglyok huhogását, mint minden más élőlény a vadonban. Idővel oly merészen lódítja magát ágról ágra, hogy a szürke majmok sem különben. Elfoglalja helyét a Gyűlés Szikláján is, s ahogy nő, a falka testvérének tekinti s mindannyian a Dzsungel Urának. Akik Indiában jártak, és sokáig éltek a dzsungel közelében, mind azt állítják, hogy ez a táj semmi máshoz nem hasonlítható. Ott pirosabb a piros, zöldebb a zöld, a vizek és az ég csillogása kékebb és ezüstösebb, s aki egyszer ott élt, a vadállatokra is szeretettel gondol vissza. Rudyard Kipling is Indiában látta meg a napvilágot, ahol apja - angol szobrász és festő - azért telepedett meg, hogy felkutassa India művészetét, az őserdő mélyén rejtőző csodákat. Rudyard Kipling is apja nyomán járt, és bár beutazta a világot, és hírneves író, költő lett, soha semmi nem férkőzött olyan közel szívéhez, mint a dzsungel, és soha semmit nem írt meg olyan szépen, mint a Vadon Népének életét. Benedek Marcell ihletett tolmácsolása, Weöres Sándor gyönyörű versfordításai, Szántó Piroska rajzai festőien tárják az olvasó elé ennek a semmihez sem hasonlítható világnak tájait és alakjait.

Schwalmné Navratil Katalin - Szabálybarát
A ​Szabálybarát felső tagozatos tanulók számára készült, de remélhető, hogy az ambiciózusabb alsó tagozatosak sem riadnak meg a könnyebb feladatoktól. A feladatgyűjtemény egyes fejezetei, pontjai hasonlók vagy akár egyezők az írd füllel! című könyv néhány fejezetével, feladatával. (Megjelent a Calibra Kiadó gondozásában.) Az írd füllel! fonémahallási-képességfejlesztő program, ami a helyesírás alapozását segíthető. (Társszerzőként részt vettem a könyv írásában.) A logopédiai szemléletű képességfejlesztés mellett indokolttá vált a feladat továbbgondolása, de leginkább olyan gyakorlatok összeállítása, amelyek a nyelvtani szabályokra több érintkező ponton utalnak, illetve kiegészítik azokat. Bár mind a két könyv önmagában is használható, mégis ajánlatos először az írd füllel! címűt, majd azt követően a Szabálybarát jelen feladatgyűjteményt feldolgozni. Ez a „kétlépcsős" megoldás különösen akkor ajánlható, ha a helyesírás-gyengeség súlyosabb formáit kell oldani.

Christa Meves - Lelkisérült ​gyermekeinkért
Az ​írónő, az uelzeni gyermek- és ifjúsági pszichoterapeuta gazdag tapasztalatainak birtokában írta meg ezt a könyvet. Természetesen nem az összes lehetséges nevelési probléma kimerítő taglalásának igényével, hanem a bajok okait kutatva, a legégetőbb és legidőszerűbb kérdésekre keresi a választ.

Michael Popkin - Robyn Freedman Spitzman - Hogyan ​mondjuk el gyermekünknek
A ​gyermekek tele vannak kérdésekkel, egészen a totyogós korszaktól a serdülő korig. Állandóan kérdezősködnek. Tudunk-e nekik válaszolni? Az igazat mondjuk-e? Kevesebbet vagy többet mondjunk-e nekik? Nem mindig tudjuk, hogy milyen részletességgel válaszoljunk, esetleg kitérjünk-e előle, vagy mondjuk meg az igazat. A könyv a szülőknek ad tanácsot, hogy milyen szavakat, mondatokat használjanak, amikor gyermekeik kérdéseire válaszolnak. A szerzők több pszichológussal, orvossal, tanárral és szülővel való beszélgetések után választották ki a legmegfelelőbben alkalmazható válaszokat. Elsősorban a következőre igyekszenek megtanítani a szülőket: • Miként lehet beszélgetést elindítani egy témáról, és lehet leegyszerűsíteni a bonyolult dolgokat? • Milyen korban kell a gyermeket felvilágosítani a szexről, kábítószerről és egyéb, nehezen felvethető témáról? • Miért nem elég mindig ugyanazt a témát egyszer felvetni? • Miként nyerhetjük meg a bizalmukat, hogy bármiről elbeszélgethessünk velük?

Jean-Pierre Jaubert - Reine Silbert - Megperzselt ​szívek 2. - Héléne szeme
Héléne ​három éve egy vakok számára létesített alapítványi intézetben él. Ezalatt Isa, Tanguy és Christian körbevitorlázzák a világot, s készülődnek haza. Isa születésnapjára tervezik a hazatérést, ami már Héléne is nagyon vár. Mindenki készül a nagy napra, de Christianék viharba kerülnek, és bekövetkezik a tragédia. Ezek után Héléne a szigeten marad, és kezébe veszi a csőd szélén álló hotel irányítását. A Réserve közelében váratlanul felbukkan az egykori tulajdonos két fia, akik mindenáron meg akarják szerezni az anyjuk által elherdált szigetet. Héléne - miután nem talál más kiutat a csődből - tüzet okoz a Réserve-ben, így leég az egész szálló, de mivel a biztosítás díja nincs befizetve, még nagyobb bajba kerülnek. Arnaud és Isa anyja titokban összeházasodnak. Arnaud hamarosan megbetegszik, és halála után Héléne-re "hagyja" a szemét.

T. Fodor Zsuzsanna - Tej- ​és tojásallergia, tejcukor-érzékenység
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dscn0034
Linda ​mesél III. Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Linda ​mesél III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Fowles - A ​lepkegyűjtő
Ferdinand, ​a lepkegyűjtő megüti a totó főnyereményt, úgyhogy módjában áll gyűjteményét új, mindennél csodálatosabb példánnyal gyarapítani. Csak éppen a gyűjteménynek ez az ékessége nem pillangó, hanem leány: Miranda, a szép, szőke festőnövendék, akit az eszelős fiatalember őrült módszerességgel elrabol, és félreeső, vidéki házának e célra átalakított pincéjében fogva tart. Méghozzá semmi másért, csak hogy - akár a lepkékben - gyönyörködhessen benne, a birtokában tudja. „Olyan volt, mintha fogtam volna egy nagy kék szalagost, vagy egy spanyol fritillária királynőt. Ezzel azt akarom mondani, olyan volt, ami csak egyszer sikerül az embernek az életben, és akárhány életben meg se történik. Ilyesmiről inkább csak ábrándozni szoktunk, s magunk sem hisszük, hogy valaha csakugyan elérjük" - mondja Ferdinand. Miranda pedig ezt írja titkos naplójába: „Én csak egy példány vagyok egy sorozatban. Ha megpróbálok kilibbenni a sorból, olyankor gyűlöl. Nekem azt a sorsot szánta, hogy mindig szép legyek, mindig ugyanaz, gombostűre tűzve, holtan. Tudja ő jól, hogy elsősorban az élet adja a szépségemet, de neki a halott énem kell. Ezt kívánja: éljek, de holtan." Kettőjük több hónapos, tragédiába torkolló együttlétének története - az első, ma már klasszikusnak számító modern pszicho-thriller - a filmvásznon is világsikert aratott.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (24)

Tolvaly Ferenc - El ​Camino - Az út
Miféle ​útikönyv ez? S tényleg az-e? Hiszen csak egy XVI. századi térkép van benne, nincs benne jó vendéglők listája, s bizony fénykép sem. Mert csak egy bizonyos értelemben beszél a Spanyolország északi részén végighúzódó majd 800 kilométeres útról, amelyet több száz éve emberek milliói tesznek meg, hogy elérjenek a középkor óta az európai zarándokhelyek leghíresebbjéhez, Santiago de Compostelába, Szent Jakab sírjához. Tolvaly Ferenc főhőse a pénzfitogtató, pökhendi luxusszórakozások után, egy súlyos balesetből felgyógyulva méri meg önmagát, képes lesz-e gyalogszerrel megjárni a Santiago de Compostelába vezető utat és ott újra találkozni egy alig ismert lánnyal. Nem csak fizikai kihívás ez. A Bibliát kevéssé ismerő, hitetlen ember számára ez a testi tortúra látomásos, egyben megvilágosító belső úttá válik. A gyerekkora után már majdnem elfeledett nélkülözést, az egyszerűbb világot visszatanuló férfi nagy kalandja is mindez a rendkívül gazdag múltú spanyol földön. S mivel a középkor óta a Camino állomásait jelentő falucskák, kisvárosok képe szinte alig változott, számos legenda, történet elevenedik meg a napi tíz-tizenöt órás menetelések alatt egy inkvizíciótól megcsömörlött XVI. századi pap leírásai nyomán, helyenként szürreális elegyet alkotva az önmagát kutató férfi életének, emlékeinek mozaikdarabjaival. Egyedül az úton, amelyen régmúlt és jelen, valóság és fikció megrendítően összekeveredik, mégis közelebb visz az elfogadó nyugalomhoz, a fájdalom, a nehézségek megértéséhez. Az író a valóságban is megtette ezt az utat, s filmesként is megörökítette. Amit azonban most olvasunk, az vérbeli regény, a megtalált nyugalomhoz és szabadsághoz vezető lelki útról, arról a titokról, amelytől a kor embere oly távol szakadt.

Dr. Haán György - Pongrácz Judit - Simon Józsefné - Német ​nyelvkönyv 1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_178690
Böjtölés ​élvezettel Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Böjtölés ​élvezettel
A ​jótékony böjt energia a testnek, a szellemnek és a léleknek. A böjt nem azt jelenti, hogy nem eszünk. A böjtölő tudatosan, meghatározott ideig nem fogyaszt ételt. Számtalan oka lehet rá, a fogyni akarástól egészen az önmegismerésig. Ugyanolyan sokféle a böjt jelentősége és hatása is, mint a böjt maga. A teljes, a részleges és a rövid böjt egyaránt javítja egészségi állapotunkat, új erőt kölcsönöz és kellemes közérzetet biztosít. - A böjtölés alapelvei - Gyakorlati tanácsok, ötletek - Ízletes receptek a böjt utáni időszakra

A. J. Christian - A ​nőkkel csak a baj van?
Ez ​a könyv a Férfinak térkép, a Nőnek tükör. Arra hivatott, hogy valóban megismerhesd a szebbik nemet, hogy valóban élvezhesd a párkapcsolatot a szenvedés helyett. Most, a Nő tettei mögött megbúvó érzéseket és gondolatokat tárom eléd. Őszintén, egyenesen. Olykor nyers brutalitással. Nem véletlenül írtam meg így; a megértés kedvéért néha meg kell rázni az embert. S nem azért, mert buta lenne. Ó, nem! Az ember nem ostoba, csak hajlamos arra, hogy bölcsőtől a sírig meneküljön a felelősség elől. A saját felelőssége elől. A borítón található soroknak az a célja, hogy röviden megmutassa az Olvasónak, miről is szól a könyv. Azonban a valóság az, hogy még az író sem tudja, mit veszel majd észre a sorok között - s mivel hazudni nem akarok, ezért csak azt írhatom le neked, hogy mit nem találsz a következő oldalakon. A könyv nem ad ideológiát, izmust vagy világképet - dönts te magad. A könyv nem erőltet elveket, elképzeléseket vagy gondolatokat - gondolj te magad. A könyv nem terel vallás, szokás vagy népcsoport felé - válassz te magad. Ez a könyv egyszerűen csak van. A lapokon egyszerűen csak ott a Nő.

Francis Carsac - A ​világűr robinsonjai
"Ismét ​a _szörnyre_ néztem: élénk lila színe elhalványult, és most egy kerek, zuzmóval borított sziklához hasonlított. Pary egyre közeledett. _Éreztem, hogy baj lesz..._ A szerelő mosolygott, ismét intett, és meggyorsította lépteit... A szörny hirtelen ismét lila színű lett, és Paryre vetette magát... Kattanás hallatszott, egy _kékes szikraféle_ érte a kanadait, aki összerogyott, a lila szörny pedig elnyelte... Az _iszonyattól_ elhűlve fékeztem. Az állat visszafordult, és egyenesen felém tartott..." Óriási repülő hidrák, lila amőbák, rémítő szörnyek közé kerülnek egy _rejtélyes kataklizma_ következtében Carsac tudományos-fantasztikus regényének robinsonjai. Össze kell szedniük minden erejüket és tudásukat, hogy emberi lakóhellyé változtathassák az idegen bolygót, a Tellust. Carsac - eredeti nevén Francois Bordes geológus és őstörténész - az izgalmas kalandot, a robinzonádot és az _elgondolkoztató utópiát_ egyesíti világhírű, számos nyelvre lefordított regényében.

Borsos Miklós - Visszanéztem ​félutamból
Borsos ​Miklós ízig-vérig mai művész, korunk minden szellemi áramlatára, művészeti irányzatára érzékenyen reagáló, céltudatosan és megfontoltan tanuló, mégis teljesen önálló egyéniség. Szobrai arról tanúskodnak: mindent ismer, ami előtte volt, de sohasem utánzott, még kezdő korában sem, hanem újrafogalmazott: az örök emberit ősi, igaz mivoltában fejezi ki minden szobra. Alkotásaiból egyszerűség, klasszikus tisztaság sugárzik. Ez az egyszerűség és klasszikus tisztaság sugárzik ebből a könyvéből is, érdekfeszítő önvallomásából és önéletírásából, melyben minden szépítés nélkül, de nagy szeretettel idézi meg gyermekkorát, családjának minden tagját, nagyszebeni és győri iskolatársait, tanárait, a két város érdekes lakóit. Ugyanilyen egyszerűség és felelős erkölcsiség hatja át azokat a fejezeteket, melyekben művésszé válásának viszontagságait, művészi pályafutásának nehézségeit és sikereit idézi föl - de azokat a lapjait is, melyeken európai barangolásit, nagy művészekkel - Painival, Kokoschkával, Mooreral, Kassákkal, Kodállyal, Egryvel, hogy csak mutatóba említsünk néhányat - való találkozásait, beszélgetéseit eleveníti föl. Lebilincselő olvasmány: nemcsak egy nagy művész vallomása önmagáról, művészetéről, korunkról és korunk művészetéről, hanem remekbe sikerült írói alkotás is.

Hortense Ullrich - Egy ​csók még nem a világ!
Jojonak ​őrülten hiányzik Sven, aki a szüleivel a Karib-tengerre utazott. Jojora két szörnyű hét vár! Hogyan fogja ezt túlélni? Mindennap többoldalas szerelmes levelet ír Svennek. Ám váratlanul összetalálkozik Justusszal, első nagy szerelmével. Dumcsiznak, és közben jól szórakoznak. Rögtön meg is beszélik, hogy másnap újra találkoznak. Mi van abban, ha valaki az exbarátjával randizik, akibe már amúgy sem szerelmes? De az újabb találkozásnál Jojo úgy érzi, igaza lehet a barátnőjének, aki az ellenkezőjét állítja, hiszen teljesen összezavarodnak az érzései és a gondolatai.

Shakti Gawain - Élj ​a fényben
E ​könyvet olvasva nem tudunk ellenállni a kísértésnek, s mi is megpróbálunk "csodát művelni" önmagunkkal. Megtanulhatjuk, hogyan lehet odafigyelni belső ösztöneinkre, ha ki akarjuk űzni magunkból szorongásainkat, gátlásainkat, ha felszabadultan, boldogan és egészségesen szeretnénk élni és szeretni. A belső ösztön gyakorta jobb tanácsadó, mint a "józan ész". Bátran rábízhatjuk magunkat a mélyen rejlő érzékeny lélek sugallataira. Testünk-lelkünk pontosan tudja, mi jó neki. Hallgassunk belső megérzéseinkre, s nem csak a belénk nevelt vagy kívülről ránk erőszakolt szabályokra és elvekre.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

Francis Carsac - A ​világűr robinsonjai
"Ismét ​a _szörnyre_ néztem: élénk lila színe elhalványult, és most egy kerek, zuzmóval borított sziklához hasonlított. Pary egyre közeledett. _Éreztem, hogy baj lesz..._ A szerelő mosolygott, ismét intett, és meggyorsította lépteit... A szörny hirtelen ismét lila színű lett, és Paryre vetette magát... Kattanás hallatszott, egy _kékes szikraféle_ érte a kanadait, aki összerogyott, a lila szörny pedig elnyelte... Az _iszonyattól_ elhűlve fékeztem. Az állat visszafordult, és egyenesen felém tartott..." Óriási repülő hidrák, lila amőbák, rémítő szörnyek közé kerülnek egy _rejtélyes kataklizma_ következtében Carsac tudományos-fantasztikus regényének robinsonjai. Össze kell szedniük minden erejüket és tudásukat, hogy emberi lakóhellyé változtathassák az idegen bolygót, a Tellust. Carsac - eredeti nevén Francois Bordes geológus és őstörténész - az izgalmas kalandot, a robinzonádot és az _elgondolkoztató utópiát_ egyesíti világhírű, számos nyelvre lefordított regényében.


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók