Ajax-loader

Laurencsik Kata

Rate_positive 13 Rate_neutral 1 Rate_negative 1

3221 napja velünk van 2925 napja láttuk utoljára 2886 napja hibernálva van

Badge-jomunkas Badge-onkentes

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

Carol L. Cummings - Szexuális ​álmok
A ​világosan, játékosan megfogalmazott, tudatalattiba bepillantást engedő kötet felfedi az erotikus álmok titkait! Lebilincselő, erotikusan túlfűtött "álomképeken" - az álomszerető által teremtett szívfájdító kalandoktól a lélek mélyéről szóló csalfa álmokig - keresztül olyan emberek mesélnek, akik élete álmaik értelmezése révén gyökeresen megváltozott. Ezt immár bárki megteheti! Mit tudhatunk meg jelenlegi kapcsolatunkról a volt szeretővel töltött bizsergető szex álomképein keresztül? Fedezzük fel a nemi erőszakról szóló, s a csalfa álmok mögött rejlő mondanivalót! Mossuk el a fantázia és a valóság között húzódó határvonalat, s az erotikus álmok valóra váltásával tegyük érzékibbé szexuális életünket! Tanuljuk meg az igazán erotikus fantáziák álomprogramozását, melyet partnerünkkel is megoszthatunk! Mit jelképezhetnek a valós életben az álomszeretők, s miként találhatjuk meg álmaink segítségével a számunkra ideális partnert? Carol L. Cummings, a népszerű rádiós álomfejtő közérthető értelmezései révén ledönti az álomvilágot körüllengő misztikumot. Akár színes, mozgalmas álmot látunk minden éjjel, akár úgy érezzük, soha nem álmodunk (valójában mindenki álmodik, csak nem emlékszik rá), a Szexuális álmok segítségével megismerhetjük a felszín alatt munkálkodó, tudatalatti vágyakat.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (10)

Szigethy András - Teniszregény
Semmi ​nem az, ami, és semmi nem olyan, amilyennek látszik. A háttérben egy soha nem felejthető, örök homályba vesző gyilkosság. Krimi? Több annál. A Playboy címlapján szereplő gyönyörű nő beleszeret a nagy teniszezőbe. Szerelmi történet? Annál több. Pattanásig feszült idegek a wimbledoni döntőn, mert mindenki érzi, többről van szó, mint egyszerű teniszmérkőzésről. Sportregény? Sokkal több annál. "Abban reménykedem, ha újraolvasom ezt a most már könyv formájában kinyomtatott, de még így is meglehetősen rendezetlen feljegyzésfüzért, akkor magamról is megtudok egyet s mást. Olyasmit, amit talán magamnak sem mertem bevallani." - írja magáról a főszereplő nő. A férfi pedig azt mondja: "Tudja, van egy-egy ritka pillanat a játék során, amikor az ember legalább elsejti az istenektől az érzést, hogy mi a teremtés...Még minden üres, de a következő pillanatokban már megnépesül a tér és az idő azzal,amit elgondoltál. És ezt te hívod elő a semmiből. Csak abból, ami benned van." De ki az igaz főszereplő? Talán az Öreg? Aki nyomtalanul eltűnik, és magával viszi a még benne, szokásaiban, kultúrájában élő XX. századot. vagy egy vers, ami az élet értelmét súgja a fülbe? Egy biztos: az olvasó Szigethy András - a Kegyelem, a Krokodilfa, a Pilátus az ügyész előtt, a Delfinek bűntudata, a Sztálin '50 szerzőjének - legfeszültebb és legtitokzatosabb könyvét tartja a kezében.

Benedek István Gábor - Dávid
Michelangelo ​állítólag több éven át csak nézte, nézte a hatalmas csillogó márványtömböt. Aztán egyetlen - végtelen - lendülettel kifaragta belőle a szobrot, Dávidot. Dávid királyról sok könyvet írtak már, és még sokat fognak. Benedek István Gábor regénye azonban - a dávidi kor díszletei közül - a ma emberéhez szól. Aki sokféle hatalmat átélt, a hit természetéről is tapasztalt mély, nem egyszer ellentétes dolgokat, tudja, mi a háború, a megszállás, a pogányság, a bűnös és az emelkedett szerelem, és ismeri az egyén és az állam bonyolult viszonyát. Dávid ugyanis sok mindennek a kezdetén áll, mint Mózes. Már-már széteső törzseket kell egyesítenie, országot építenie, szervezeteket létrehoznia, társadalmat alkotnia. S közben kamasz fiúból férfivé érik. A cselekmény a nagy király sorsának nem teljes ívét fogja át: Góliát különös megölésétől Bát-Séba elcsábításáig tart. Mindenesetre ez az ókor egyik legizgalmasabb meséje. És ezt az életet mutatja be BIG vérbő, színes és szellemesen derűs cselekménnyel, kalandos, már-már krimiszerű fordulatokkal.

Rózsa Péter - Déri ​János
„Ma ​ő ülne a helyemen a Heti Hetesben , ha élne.” – mondja róla Farkasházy Tivadar. Fodor János szerint a mai olcsó sztárgyártás terepén nem biztos, hogy sztár lenne. Szegvári mondta: Déri János „csak” egy profi civil volt, amiből nincs több. Hortobágyi Éva már az egyetemi évek alatt tudta, ebből a fiúból sztár lesz. Horváth Ádám ismerte a nagyvilág előtt titkolt, a szorongó, helyét nem találó arcát is. Kremsier Edit látta, mintha mindvégig rettegett volna egy utolsó találkozástól. Akkor is, amikor az ország legszerethetőbb és legnézettebb tv-s személyisége volt.

Bodor Pál - Búcsúlevél ​nincs
Az ​ötvenes évek elején a kolozsvári egyetem végzős vegyészhallgatója, a gyönyörű Zili hirtelen meghal. Ciánkáli végez vele. A szerző tizenöt évig kutatott, rekonstruált. A regény a nyomozás története: a legtöbb tanú érintett, még maga a szerző is.

Arthur Slade - Törzsek
A ​tizenhét éves Percy egy különös hóbort rabja lesz. Megfigyeli és lejegyzi diáktársai szokásait, amit azt halottnak mondott apja afrikai törzsekkel tette. De lehet-e az ember pusztán külső személő egy közösségben? Érdemes-e kockáztatni az első szerelem élményét is?

Danielle Steel - Message ​from Nam
As ​a journalist, Paxton Andrews would experience Vietnam firsthand. We follow her from high school in Savannah to college in Berkeley and then to work in Saigon. For the soldiers she knew and met there, Viet Nam would change their lives in ways they could never have imagined. For the men in her life, Viet Nam would change their lives in ways hey could not escape or deny. Peter Wilson, fresh from law school, was a new recruit who would confont his fate in Da Nang. Ralph Johnson, a seasoned AP correspondent, had been in Saigon since the beginning. He knew Vietnam and the war inside out. Bill Quinn, captain of the Cu Chi tunnel rats, was on his fourth tour of duty and it seemed nothing could touch him. Sergeant Tony Campobello had come to Vietnam from the streets of New York to vent a rage that had followed him all the way to Saigon. For seven years Paxton Andrews would write an acclaimed newspaper column from the front before finally returning to the States and then attending the Paris peace talks. But for her and the men who fought in Viet Nam, life would never be the same again.

Földes Anna - Kőháti Zsolt - Törőcsik ​Mari
Egy ​arc a Körhinta című filmből: Törőcsik Mari (azaz Pataki Mari) arca. A huszadik századi magyar művészetben a legismertebb, legbeszédesebb, legsorsszerűbb arcok egyike. E könyv, mely A Nemzet Színésze hetvenedik születésnapja alkalmából lát napvilágot, Törőcsik Mari arcait villantja fel: a színháziakat, a film-arcokat. A színházi Júlia-arctól a filmvászon asszonyarcáig, a mai Törőcsik mindnyájunk számára sokat mondó arcáig.

Popper Péter - Egy ​illúzió halála
Ez ​a könyv kérdez és újra kérdez. Hogyan lett a műveltségből informáltság? Mi a különbség a fehér és az európai ember között? Miért tör fel újra meg újra az értelmetlen erőszak? Hogyan győzhető le a szellemi csőcselék, és lehet-e menekülni rémuralmuk elől?Keserű könyv, a népszerű pszichológus gondolatai a klasszikus európai kultúra elrablásáról..


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

Moldova György - A ​Szent Imre-induló
A ​Szent Imre-induló éppolyan magával ragadó, izgalmas olvasmány, éppolyan érdekfeszítő történet, mint Moldova György eddigi regényei. Megrendítő a mű témáját szolgáltató életanyag, az író olyan kérdést állít regénye középpontjába, amiről irodalmunkban ritkán esik szó, ilyen formában talán még föl sem vetődött. azt nevezetesen, hogy a magyar történelem leggyászosabb korszaka, a magyar nép legnagyobb társadalmi, politikai, erkölcsi válsága után - maga a fasiszta háború, a népirtás, az anyagi, szellemi és erkölcsi javak vandál pusztítása után - milyen közérzettel érhette meg a felszabadulást Moldova regényének főhőse - egyik főhőse - , a tizenkét éves Kőhidai Miklós, aki százezres tömegek kiirtásának rettenetében élt, és bár ő maga fizikailag túlélte a borzalmakat, szinte gyógyíthatatlan lelki sérülésekkel került ki a pokoljárásból.

Irwin Shaw - Francia ​éjszakák
A ​negyvennyolc éves filmporducer, Jesse Craig sok mindent tudott már az életről. Lubickolt a sikerben, letaglózták a csalódások, barátok, gyönyörű nők jöttek és mentek el mindörökre. És mégis a magány kisérte végig, szomorúság, amely feloldhatatlanná vált. Aztán elment Cannes-ban,a fesztiválra, ahol felcsillant előtte az újrakezdés ígérete....

Áprily Lajos - A ​kor falára
A ​kor falára Áprily Lajos eddig megjelent verseinek leggazdagabb válogatása. Az Ábel füstje és a Jelentés a völgyből című kötetek versein kívül azokat a régebbi verseket is tartalmazza, melyeknek helye az életmű legbelső köreiben van, de az újabb kiadásokban nem szerepeltek. A kötetben érzékletesen kirajzolódik Áprily Lajos életútja és teljes költői arca is, melyet az átélt történelmi korszakok meghatározóan formáltak. A versek nemcsak a tájak és az évszakváltozások szépségét és hangulatát őrzik, hanem a nagy történelmi események emlékeit is. A sorokban bujkáló szomorúságnak, az elégikus hangvételnek és a bizakodásnak történelmi magyarázata van: Áprily Lajost az első és a második világháború megrendíti, s reményei is egyfogantatásúak az emberiségével.

Cynthia Parker - Szóbeszéd
Olivia ​Neils titokban vonzódik fogorvosához, ám egy pletykának köszönhetően másik férfi karjában köt ki. E meggondolatlan tettéért drága árat fizet. Martha Gilmore is a szóbeszéd áldozatává válik, de közben rádöbben, nem a szüleinek kell megfelelnie, hanem önmagának. Kimberley Taylort plátói szerelem emészti évek óta, őt egy másik pletyka közelebb viszi ugyan az áhított férfihoz, ám a sors ezúttal is közbeszól. Lassan keverednek ki a bajokból, meglelik helyüket a világban, de a szóbeszéd nem szűnik meg, míg ember él a Földön.

Graham Greene - A ​kezdet és a vég
"Írtam ​egy emberről a Brighton sziklájá-ban, aki a pokolba kerül. Egy másik előtt, a Hatalom és dicsőség-ben, megnyílik a mennyek országa. Most olyan embert ábrázoltam, aki a purgatórium kapujához ért..." Aki a purgatórium kapujához ér: Scobie őrnagy, egy nyugat-afrikai angol gyarmat rendőrfőnök-helyettese a második világháború alatt. Csempészekkel, alvilági alakokkal bajlódik, menekültek ügyeit intézi, a bennszülöttek perpatvaraiban próbál igazságot tenni, mert jó rendőr, és szánja az embereket. És közben haragszik a sznob világra, amiért nem hagyja békén, sőt kigúnyolja a feleségét, a feleségét, aki szép lassan pokollá teszi az életét, aki a rendetlen, koszos, fülledt gyarmaton a tartalmatlan képzelgések világába húzódik vissza, vagy elérhetetlen célok hajszolásával keseríti férjét. Scobie uzsorások karmaiba keveredik miatta, s még a brit hírszerzés ügyetlen képviselőjének figyelmét is magára vonja. Ráadásul a legrosszabb pillanatban beleszeret egy fiatal lányba. Hová vezet kiút ennyi gondból és szenvedésből? Graham Greene egyik legjobbnak tartott regénye az értelmetlen, prózai, tolakodó világ és az ambíciók nélküli, tiszta, de passzív ember összeférhetetlenségét példázza.

Vladimír Páral - Katapult
Jacek ​Jost, 33 éves vegyészmérnök ki akar törni szürke életéből, a megunt családi fészekből, méltánytalannak érzett állásából. Élni akar, s hozzálát, hogy előkészítse kiugrását a megszokottból., Hivatalos kiszállásainak útvonalán apróhirdetések révén hét nővel köt ismeretséget, ők lennének azok a katapultok, amelyek közül az egyik segítségével kirepíthetné magát az új életbe. A kibontakozó és elményülő hét viszony egyaránt reményteljes, mindegyik nő új állást, új lakást szerez, mindegyik többet ígér, többel kecsegtet az eddiginél, ám mindegyikben van valami ami több a másik hatnál, s ugyanakkor valami, ami kevesebb. A döntés tehát roppant nehéz, pedig az ugrásra készen áll már, nem tud határozni, amikor végül dönt, döntése meglepő, de épp oly logikus mint sorsának helyét nem lelésének váratlan fordulata.


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók