Ajax-loader

F. M.

Rate_positive 295 Rate_neutral 7 Rate_negative 0

3657 napja velünk van 1155 napja láttuk utoljára

Badge-tolkien-2015-fantasy Badge-stoppos-100 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Ugrifules_300 Badge-supermom Nonap1_300 Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-aktivista Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (310)

John Fire (Lame Deer) - Richard Erdoes - Sánta ​Őz, a sziú indián sámán
Ez ​a könyv úgy keletkezett, hogy Lame Deer, azaz Sánta Őz, polgári nevén John Fire, a sziúk egyik törzsének öreg sámánja összebarátkozott egy fehér emberrel, a Kelet-Közép-Európából bevándorolt, részben magyar származású Richard Erdoessel, beavatta őt az indián szertartásokba és mítoszokba, és elbeszélte neki az életét. Erdoes elsősorban festő- és fotóművész volt, első nagy írói sikerét ezzel a szerzőtársi közreműködésével aratta. Neki köszönhetjük, hogy az angolul alig-alig beszélő indián sámán visszaemlékezései színes és eleven nyelven szólnak hozzánk. Amire pedig Sánta Őz emlékezik, az sokféle szempontból érdekes és tanulságos. És minthogy élete szorosan összefonódott népe életével, azt is megtudjuk, hogy életek a sziúk a rezervátumokban a huszadik század első hetven évében, ami másfelől megmutatja a liberalizmusára büszke amerikai társadalom olykor döbbenetes intoleranciáját az övétől gyökeresen különböző kultúrával szemben. Ami pedig a könyvben a legizgalmasabb, az éppen ennek a kultúrának a bemutatása. Első kézből és nemegyszer működés közben ismerjük meg a sziú indián világlátást, gondolkodásmódot, szokás- és szertartásrendszert. És persze arra is fény derül, hogy mit is jelent sámánnak lenni.

Végh Antal - Könyörtelenül
Végh ​Antal megtörtént esetet feldolgozó nagy sikerű regénye most új kiadásban kerül az olvasó elé. A határ menti városban lejátszódó túszszedő dráma hat napját gyorsan, döbbenetes erővel pergeti az író, a filmszerű látásmód kemény vágásaival villantja elénk; a tárgyszerű, elfogultság nélküli ábrázolás éles írói reflektorfényei azonban nemcsak a hat napig tart, tragédiával végződő dráma eseményeit és nyomasztó eseménytelenségeit világítják meg, hanem a brutális akcióhoz vezető előzményeket és a következményeket is. Végh Antal műve a világhírű amerikai író, Truman Capote tényregényét, a Hidegvérrel-t is felidézi: az írói eszközök, a stílus nemes egyszerűségével, puritán szépségével és a megjelenítés, elemzés lélektani érzékenységével.

Király Ferenc - A ​Csillagok hegyén
Léteznek-e ​még el nem mesélt történetek? Vannak-e még ki nem nyitott ablakok? Nehezen hihető, ugye? Pedig ez a könyv éppen ezt igyekszik bizonyítani. Szédületes utazásra hívja az olvasót, lepusztult ipartelepeken keresztül, mesebeli városon és minden hegyek legmagasabbikján át, egészen a Mocsár-szigeten álló fehér világítótoronyig, miközben lehull a lepel Krakkó néhány sötét titkáról is. A Csillagok hegyén szimpla világvége történetnek indul. Nincs áram, nem járnak a buszok, mindenki céltalanul lézeng az utcákon. Nem történt katasztrófa, egyszerűen megunta az emberiség, hogy társadalomba rendeződve éljen. Ebben a lassú agóniában találkozik egy lány, aki senkinek sem árulja el a nevét, egy szűkszavú autószerelő és Tom, aki alig tizenhét éves. Hozzájuk csapódik Sir Alex Kowalsky, a neves antropológus, és megpróbálja rábeszélni őket, hogy utazzanak el az északi tengerhez, ha már úgysincs jobb dolguk. Az indulás nem megy simán, sőt a szereplők közti ellentétek feloldhatatlannak tűnnek, ezért a szerző beleírja magát a saját könyvébe, hogy rendet teremtsen. Mégsem alakul minden zökkenőmentesen, mert ebben a világban nem működik a segélytelefon, és a karakterek sem fogadják kitörő lelkesedéssel a híres ponyvaregényírót. Külön problémát jelent, hogy a történet valahogy kikerül az irányítása alól. Furcsábbnál furcsább emberekkel találkoznak. Olyanokkal, akiknek más helyen, más időben kellene élniük. Amikor pedig a lány súlyosan megbetegszik, mesébe fordul az egész. Kowalsky mágussá, Tom a legkisebb fiúvá, a lány pedig elvarázsolt királykisasszonnyá változik. Meg kell szerezniük a gyógyszert, ami egy olyan magas hegyen nő, ahol szinte kézzel el lehet érni a csillagokat.

Irvine Welsh - Acid ​House
A ​Trainspotting óta évek teltek el, de Edinborough-ban a helyzet nem sokat változott. Spudnak például továbbra sincs nője, Rentonról pedig még mindig semmi hír, a heroin helyét viszont lassan átveszi az acid, a rockot pedig kiszorítja a house. Az Acid House tartalma bősz novella és egy kisregény: A Welshtől korábban is megszokott agresszív, pergő lendületű monológok mellett a vidám, csattanóra kihegyezett, kicsit abszurd, de nagyon morbid írások is megjelennek. Az olvasó önkéntelenül is Salingerre és Roald Dahlra gondol, miközben vidám betekintést nyer a futballhuligánok, a csecsemők, a rendőrök lelkivilágába. Megtudhatja, hogy milyen újszerű, nem verbális módszerekkel lehet leghatékonyabban elintézni egy filozófiai vitát, és mi következik akkor, ha valaki már minden létező videofilmet megnézett.

Peter David - Robin Furth - A ​Setét Torony - A hosszú hazaút
A ​harcos egy rejtélyekkel és erőszakkal teli, kegyetlen világra született. Susan Delgado halott. Clay Reynolds és a Nagy Koporsóvadászok üldözőbe vették Rolandot és társait. A gonosz térnyerésével a ka-tet egyre közelebb sodródik a széthulláshoz. Hosszú lesz az út hazáig. Roland elveszett Maerlyn Citrancsának belsejében, és a gonosz gömbben lakozó erők kikezdik a lelkét. Két társának minden bátorságát latba kell vetni, hogy kijuttassák őt Hambryból, és épségben hazatérjenek. Ám az út során olyan gonosz erővel találják szembe magukat, amelyhez foghatót soha sem láttak még, s úgy tűnik, Roland és a ka-tet útja egyenesen a halálba vezet. A Setét Torony: A hosszú hazaút alkotóinak is megvan a maguk ka-tet-je. Első közös munkájuk, A Harcos születése átütő sikere után újra összeállt a Peter David és Robin Furth szerzőpáros, hogy folytassák ezt az izgalmas és megindító történetet. Jae Lee és Richard Isanove pedig csodálatos rajzokkal és színekkel tárja elénk Belső-Világot.

Márkus István - Hómari
Márkus ​István tréfás-groteszk költeménye egy titokzatos tündérlányról, Hómariról szól, akinek léte, feltűnése és eltűnése egyaránt talányos. A nyelvi ötletekben, rímekben és formai leleményekben gazdag, kedves és mulatságos vers kicsiknek és nagyobbaknak egyaránt élvezetes.

Charles Lorre - A ​légió kísértete
Rejtő ​Jenő megteremtette a vidám légiós regényt. Ennek a műfajnak volt kiváló képviselője kortársa, Nagy Károly is. Regényeinek állandó főszereplői Charles Lorre és Kockás Pierre, akik egyben a saját kalandjaiknak a krónikásai. 1939 és 1942 között ötvenkilenc 10 filléres, és négy 1 pengős regényt írt csak ebben a sorozatban, de más történeteiben is felbukkan egy-egy mellékszereplő is. A kisregények 75 év elteltével jelennek meg először. Most itt az első öt történet, ahogyan elkezdődött...

Charles Lorre - A ​kaszás őrvezető
Az ​arab a következő pillanatban a küszöbre feküdt, és úgy üvöltött, mintha hónapokon keresztül éhezett kobrakígyók marnák minden tagját. - Csak a testemen keresztül mégy ki innen, rumi kutya úr! Az öszvér ára háromszázötven frank! Fizesd ki, és légy átkozott! - Ne lássam többé a feleségemet, ha kétszázötvennél többet kapsz! - Hát legyen! Fizess kétszázhatvanat, és kóboroljatok korai halálotok után vakon az örök sivatagban évszázadokon át! - Az más - felelte Bruck. - Kétszázhatvanat megér! Fogjad! Az arab vigyorogva eltette a pénzt, és szintén vigyorogva megjegyezte. - Szép kis eskü volt az, amit az előbb mondtál. Biztos csak be akartál ugratni. És nincs is feleséged. - De van! - felelte Bruck. - Csak nagyon csúnya. És diadalmasan elvonult az öszvérrel.

Charles Lorre - A ​pokol rabszolgái
" ​- Mondja, főszolgabíró úr - kérdezte Pribék -, ez itt a Tudományos Akadémia? - Ez! - felelte a vasutas. - De legyen nyugodt Mylord, hogy a maga betegsége sem gyógyíthatatlan! - Mondja apuskám - kérdezte hirtelen Ragyás -, nem adná nekünk azt a vonatot, amit kint láttunk? Csak akkor persze, ha már nem kell magának! A vasutas most már érdeklődve nézett végig rajtuk. - Még tudom használni - felelte nyugodtan. - De adok helyette egy pohár rumot, ha akarják. - Úgy is jó! - mondta Pribék. - Akkor bemegyünk. - Fogadjunk, hogy maguk szökött légionisták. Mikor szöktek meg? - Én - felelte Pribék - még a boxerlázadás idején. Ez a hirtelenszőke kolléga pedig ezerhétszázkilencvenháromban. De aztán találkoztunk. Van még rumja? "

Charles Lorre - Az ​elsodort lány
Közben ​a sípjelre előjött a hadsereg. Tizennyolc marcona harcos, állig rohamsisakban, azon alul pedig majdnem teljesen meztelenül. Mindegyiken egyforma színű ágyékkötő kendő és sarkantyú volt. Tíz perc múlva a király előtt álltak. Őfelsége, Limubu király, nagyon ünnepélyesen fogadta őket. E célból nem a trónuson ült, amelyet egy üres gyümölcsös ládából alakítottak át számára, és egy piros ágyterítővel takartak le, hanem az alsóház elnökének hátán foglalt helyet Az alsóház elnöke négykézláb állt, szintén igen ünnepélyes arcot vágott és pipázott. Limubu király erre az alkalomra a díszegyenruháját öltötte fel. Pompás női alsószoknyát viselt, sőt az egyik lábán bagariacsizma volt. Ezenkívül píros csíkos fehér trikót viselt, és egy összehajtogatott keskeny, lila szőnyeget vetett át a vállán és a derekán. Ünnepélyes megjelenését határozottan emelte, hogy két csuklóján kemény mandzsetta volt. Egyik csuklójára szíjazva a kézelő fölött, nem túl nagy, de hangosan ketyegő vekkert hordott. Mikor meglátta a társaságot, könnyed mozdulattal megemelte a fején lévő, fehér fátyollal ellátott menyasszonyi koszorút és köpött. - Már vártalak benneteket, lordok!"

Charles Lorre - A ​légió kalandora
Mikor ​ugyanis Prokopp és a rablógyilkos tovább folytatták a kelleténél jóval hangosabb „vitájukat", az egyik távoli ágyról ötven év körüli szakállas és igen tiszteletreméltó külsejű férfi emelkedett fel, és sértődött arcot vágva a kezében lévő légycsapóval teljes erejéből fejbe vágta a bolgár birkózót... Prokopp egy ideig meglehetősen bambán nézett maga elé, aztán mintegy varázsütésre hosszú, vékony kés jelent meg a kezében. A szakállas úriember egy lépést hátrált... A következő pillanatban azonban csodálatos dolog történt. A medvetestű bolgár birkózó előtt megállt egy vékony, mosolygó fiatalember, megfogta a deszkányi vállat, megrázta, aztán kinyújtotta a kezét Prokopp orra után, megcsavarta egy kicsit, majd kedélyesen megfenyegette az ujjával és a következő meglepő nyilatkozatot tette. - Nana, kisfiú, nem szabad a késsel játszani, mert megver a bácsi!

Charles Lorre - Csontváz ​kis hibával
Zakariás, ​az Angol Nemzeti Múzeum leghíresebb és legértékesebb csontváza egy kis faállványra szerelten a sarokban állt és vajas kenyeret evett. Az ilyesmi csak ritkán fordul elő csontvázaknál. Úgyszólván alig. Amíg ember az ember, addig sok mindenfélét csinál, szeret vagy szenved, udvarol vagy regényt ír, esetleg vajas kenyeret eszik.


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

Ember Mária - Viccgyűjtemény
Ahhoz, ​hogy a végén csattanjon, a viccben minden szónak a helyén kell lennie. Egyetlen fölösleges szó fölborítja. Se túl rövid ne legyen a vicc, mert akkor esetleg nehéz megérteni, se túl hosszú, mert a túlmagyarazás elrejti a poént. Pontosan a fenti követelményeknek megfelelő több mint 600 vicc van a Viccgyűjtemény második, bővített kiadásában. A jó vicc mindig az életből, a valóságból merít, különösen igaz ez a "Zsidó viccekre", a "Közgazdasági gondolatokra" és a "Különféle pénzügyekre". De bizton állíthatjuk, hogy a Kedves Olvasó a többi viccen is jót mulat.

Jos Vandeloo - A ​veszély
"Csöndesen, ​nyugodtan sétálva megy most az állomásra. Senki se figyel rá, egészen közönséges ember. Legfeljebb lábadozó betegnek hinnék, mivel olyan sápadt, s a léptei olyan bizonytalanok. De feltétlenül teljesen ártatlan, ártalmatlan és veszélytelen embernek látszik. Békésen ballag az állomás felé vezető utcákon. Erre időt szán, mert a gyaloglás nehezére esik. Furcsa módon mégis egészségesnek és felszabadultnak érzi magát. A város olyan, mint egy nagy, pikkelyes állat. Benting nézi a loholó embereket, és belátja, hogy ő mindig idegen lesz. A magányosság felszáll, mint a háztetők fölött a füst. A pályaudvaron sok ember jár-kel. Benting elvész a tömegben. Egy pénztár előtt türelmesen beáll a sorba. Mikor a jegye megvan, rálép a mozgólépcsőre, amely zajtalanul viszi fel a peronra. Senki sem veszi észre. Senkinek sincs szeme rá, hogy meglássa a veszélyt."

Ágoston Vilmos - Lassú ​vírus
Elfelejtett, ​újra felfedezésre váró könyv. A puha és kemény diktatúrák cenzori ellentmondása: annak ellenére, hogy sikeres regény volt a romániai kemény diktatúra idején, Magyarországon 1990 előtt nem jelenhetett meg. Alapvetően fontos, hogy kultúrát, tudományt milyen kérdésekkel közelítünk meg. A kor kérdése: a kor válasza. A szerző véleménye sem avult el: a buta kérdésektől szenved annyit az emberiség, mint az orvostudomány mai rejtélyétől, a lassú vírustól. Persze továbbra is vitatható: mit tartunk "buta" és mit "okos" kérdésnek? És ki kérdez? Mit? Mikor? Miért? Nem orvos-, hanem kérdés-kísérleti regényt tart kezében az olvasó. A kísérletnek még nincs vége. És a művész, a gondolatjelnyi térben, rögzíti a történteket.

Györffy Miklós - Bagoly ​nappal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dobai Péter - Háromszögtan
"Rita ​arra riadt föl, hogy idegen lakásban van, nem a saját ágyában aludt. Már pirkadt. Először csak arra emlékezik, amit ezen az éjszakán álmodott. Utazott álmában. Vonaton. Hálókocsiban, amely azonban magában a mozdonyban volt berendezve, és az egész vonat egyetlen mozdonyból állt. Kezével óvatosan megérintette csípőjét, a combját, érezte, hogy meztelen. A redőnyréseken át most már erős fénycsíkok, sugárpászták estek az idegen szoba bútoraira, tárgyaira. A szobában rendetlenség: még zárt bőröndök, bontatlan csomagok összevissza mindenütt. Rita nem mert megmozdulni. Már tudta, hogy hol van: az Afrikából hazatért mérnöknél, a férfi ágyában, aki mellette alszik, mélyen, nagyon mélyen. Nem zavarja, nem ébreszti fel a fény sem. Csak a keresztnevére emlékezett: János. A vezetéknevét elfelejtette."

Moldova György - Magányos ​pavilon
1956.október ​26-án a hűvösvölgyi Christián Pál klinikán a késő esti órákban fegyveres férfi követel elsősegélyt egy sebesült katonának. Nagy Zsófia - a kórház vezető nővére - magához téríti az eszméletlen sebesültet, majd hirtelen támadt elhatározással a kórház kertjében megbúvó "magányos pavilon"-ba saját szobájába rejti el a kimerült férfit a felkelők üldözése elől. Ki az a titokzatos férfi, aki sebesült karral a mások életét menti? Hogyan viselkedik az országos veszély napjaiban a vérbeli forradalmár? Miért támad szerelem a nyugalmas életű ápolónő szívében a megnyugodni nem tudó, másokért lobogó férfi iránt? Ezekre a kérdésekre talál választ az olvasó a Magányos pavilon c. regényben.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (166)

Leslie L. Lawrence - A ​vérfarkas visszatér
Leslie ​L. Lawrence, a híres keletkutató és rovartudós ismét veszélyes feladat előtt áll: ki kell derítenie, valóban visszatért-e a Vérfarkas a Spitzhorn tövében fekvő kis svájci falucskába, ahol évekkel ezelőtt már meggyűlt vele a baja. Ezúttal is először kutyák esnek áldozatul a Dög kegyetlenségének, majd átharapott torkú áldozatok jelzik, hogy a démon újra életre kelt. Ráadásul rövidesen ismét megtelik a Hold, s a Spitzhorn vidékére köszönt a Vérfarkas éjszakája. Leslie L. Lawrence fogai közé szorítja elmaradhatatlan pipáját, kezébe veszi 38-as Smith and Wessonját, s felszáll a penzióba vezető kisvasútra, hogy a Gonosz szemébe nézzen.

Shel Silverstein - A ​hiányzó rész találkozik a nagy O-val
"A ​régi görögök mesélték, hogy az ember valaha gömb alakú és kétnemű volt. Zeusz azonban félt attól, hogy ezek a túlságosan erős teremtmények még nagyobb erőre kapva megostromolják az eget, és ezért megparancsolta hogy vágják ketté őket. Azóta a két rész sírva bolyong a világban, és ha igazi felét megtalálja, akkor emésztő szerelemben vele egybeforr. Igen, akár így, akár úgy, hiányzó részünket keresve bolyongunk a világban, és hogy ebben a keresésben a mi modern korunkban mit hogyan találunk vagy nem találunk, mire jó a magány, esetleg miért nem igai az igazi sem, és hogy végül is minden rajtunk múlik, de ezt a másiktól kell és lehet csak megtudnunk -erről szó, erről mesél, ezt mutatja képekben Silverstein két remek könyve, amelyik pazarul bánik a térrel és idővel. Egy-egy oldalon csak néhány vonal és néhány szó, még szemlélődve is - amire nagyon csábít - hamar a végére érünk, mégis úgy érezzük, hogy sok mindent tudtunk meg, bölcsebbé váltunk, és az élmény felemelt. Hihetetlen. De erre képes Shel Silverstein." (Vekerdy Tamás)

Rejtő Jenő (P. Howard) - Trópusi ​pokol
- ​Sok szépet látott maga, Herr Haftl. De bizonyára meg is szenvedett érte. Azt mondják, a légióban szörnyű sorsuk van az embereknek. - A légióban! Kvatsch! Sohasem lesz olyan jó dolgom, mint ott volt. Mióta eljöttem, hat és fél kilót fogytam... * A walesi herceg már négy napja nem ment ki a kapun, mert rongyos volt a nadrágja. Nem a jó megjelenés szabályait becsülte ennyire, hanem inkább attól tartott, hogy a káplár, akitől nagyon félt, kihallgatásra küldi, és két hét celulle-büntetésre terjeszti fel. * Barátom, Rézfejű egy pálinkásüveggel könnyedén fejbesújtotta a Kormányost, aztán a tőle megszokott udvariassággal, mintegy kedvesen invitálva, ahogy a fogorvosok szólítják a kövekző pácienst, vigyorogva odaszólt az uraknak: "Parancsol még valaki?"

Jerome K. Jerome - Három ​ember kerékpáron
Ebben ​a könyvében a szerző Három ember egy csónakban című, világhírű regénye hőseinek újabb kalandjait meséli el. A hősök egy kicsit közben megöregedtek, családot alapítottak, s most szabadságra készülődnek - Németországba. De nemcsak a hősök, azok fölött a megfigyelések fölött is eljárt kissé az idő, melyeket utazásuk során tettek. Viszont Jerome K. Jerome regényeiben úgysem a környezet leírásán van a hangsúly, hanem azokon a bájos, hihetetlen és roppant mulatságos kalandokon, melyeken hősei keresztülmennek. Ezek a kalandok pedig soha nem öregednek meg.

Robert Schnakenberg - Híres ​szerzők titkos élete
MEGDÖBBENTŐ ​ÉS SZABADSZÁJÚ összeállítás William Shakespeare-től Thomas Pynchonig mindenkiről. A Híres szerzők titkos élete azokat a kínos kérdéseket feszegeti, amelyekről tanáraink soha nem mertek volna beszélni: Mi volt végül is a helyzet Lewis Caroll-lal és a kislányokkal? Igaz, hogy J. D. Salinger a saját vizeletét itta? Hány nővel – és férfival – feküdt le Lord Byron a valóságban? Az iskolában bezzeg nem volt ennyire szórakoztató az irodalom!

Boris Vian - Öljünk ​meg minden rohadékot!
Az ​Öljünk meg minden rohadékot erotikus-fantasztikus-krimi. Hőse, a fiatal rock Bailey, akit csak a body building érdekel, barátjával Gary Kiliannal, a Call riporterével - akaratán kívül - sötét bűnténybe bonyolódik. Felfedezik Markus Schutz doktor laboratóriumát, ahol eugenetikus kísérleteket folytatnak, mint a náci táborokban, s egy új emberfajtát, a szépembereket akarják létrehozni. Doktor Schutz ugyanis elhatározza, hogy megöl minden rondát (szóhasználatában rohadékot), hogy megnemesítse az emberiséget. A történetbe két F.B.I. ügynök, egy hatalmas kutya és számos lány is belekeveredik. Az F.B.I. ügynököket csak a titokzatos doktor, hősünket csak az alvás, a lányokat csak hősünk apollói teste érdekli. Izgalom, feszültség, meglepő fordulatok, szarkasztikus viani humor, fanyar életbölcselet jellemzi ezt a nem mindennapi könyvet, amelynek szemléletét talán a Boris Vian-i mottóval jellemezhetnénk a legjobban: "Élni tudni annyi: mint röhögni a halálon, s meghalni a röhögéstől"

Stephenie Meyer - New ​Moon - Újhold
Bella ​mer szeretni. Az élete árán is. Edward Cullen titkokkal terhes hosszú élete során először igazán boldog végre. És ekkor kezdődnek csak az igazi bajok. Egyetlen ostoba pillanat végzetes következményekkel jár. Edward maga mögött hagy mindent, Bella pedig majdnem belehal a veszteségbe. S miközben hátborzongató halálesetek tartják izgalomban Forks városát, különös árnyak kószálnak a rezervátum körüli erdőkben, Bellát pedig egy furcsa hang bűvöli egyre hajmeresztőbb őrültségekbe. A földgolyó túloldalán Edward végzetes lépésre készül, de ezzel csak még nagyobb veszélybe sodorja valamennyiüket... Hát mégis rémálommá válhat ez a szerelem? Elfogyhat, mint a Hold?

Stephenie Meyer - Eclipse ​- Napfogyatkozás
"Mondják, ​a föld veszte a tűz lesz, vagy a jég. Én mint ember, kit vágya űz, amondó vagyok, hogy a tűz. De ha kell a kétféle vég, itt gyűlölet is annyi van, hogy pusztítószerül a jég is éppolyan jó és elég." (Robert Frost: Tűz és jég) Miközben Seattle-t rejtélyes gyilkosságsorozat tartja rettegésben, és egy gonosz vámpír még mindig nem adta föl, hogy bosszút álljon rajta, Bellát továbbra is minden oldalról veszély környékezi. És mintha ez nem lenne elég, kénytelen választani Edward iránt érzett szerelme és Jacobbal való barátsága között – és közben tudja, ennek a döntésnek az lehet a következménye, hogy újra lángra lobban az ősi ellenségeskedés a vámpírok és a vérfarkasok között. Miközben vészesen közeledik az érettségi időpontja, Bellára még egy további döntés is vár: választania kell élet és halál között. De vajon melyik melyik? Azok az olvasók, akiket rabul ejtett az Alkonyat és az Újhold, ugyanilyen mohón falják majd Stephenie Meyer magával ragadó vámpír-történetének rég várt harmadik kötetét, a Napfogyatkozást is.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (204)

Jim Thompson - Szökésben
Doc ​és gyönyörű felesége talán már nem is emlékszik, mikor lépte át a törvényest a törvénytelentől elválasztó mezsgyét. Egymás után rabolják ki a bankokat, törik fel a legbonyolultabb széfet is - és akkor sem jönnek zavarba, ha valakit börtönből kell megszöktetni. Azt azonban mindketten érzik, nem mehet így a végtelenségig. Kétfelől is leselkedik rájuk a balvégzet: egyik oldalról a nyomozók, a másikról a gengsztertársak. Doc egyszer majdnem rajtaveszt, és börtönbe kerül. Az asszony lenyűgöző érzékiségét latba vetve kihozza a férfit. Ettől a perctől kezdve folyamatos hajszává válik az életük. Az ördögi ügyességgel kitervelt bankrablások, viharos szeretkezések, pisztolypárbajok és az eszeveszett menekülés közepette már csak egyetlen céljuk lehet: valahogy túlélni az egészet...

Peter O'Donnell - Modesty ​Blaise
Tízmillió ​fontot érő gyémánt, két ládában. A szállítmány Fokvárosból indul Bejrút felé, egy utasszállító hajó páncélszobájában. Az ékszerek tulajdonosa Abu-Tahir sejk, az Irak és Szíria között fekvő kicsiny, de olajban gazda Malaurak állam briganti uralkodója. Az angol hatóságok a híresen szép és hírhedten veszélyes, 26 esztendős Modesty Blaise-t, a "Hálózat" nevű rettegett bűnszövetkezet egykori főnöknőjét szeretnék megbízni a kincs védelmével - amelyre nyilván szemet vetett Gabriel, egy másik banda véreskezű vezére. Modestyt pénzért nem lehet megszerezni. Amikor a Hálózat irányítójaként összegyűjtötte a maga elé tűzött negyedmillió fontos, kiszállt a buliból, és az erény útjára tért. Egyetlen érv tudja csak az ügy mellé állítani: elárulják neki, hol van Willie Garvin, aki hű társa volt a szövetkezetben: a férfi egy trópusi ország börtönében sínylődik. A lánynak több se kell, egy pillanat alatt kiszakítja magát az immár unalmassá vált langyos polgári jólétből, s élete kockáztatásával, a tőle megszokott ördögi furfanggal kimenti a barátját. Persze Modestynek a törvény oldalán is jól jön, amit a törvényen kívül tanult, férfiakat megszégyenítő következetességgel: a kézifegyverek mesteri használata, a karate, a jóga nyújtotta halálos nyugalom... A lendületes könyvből film is készült, Monica Vitti, Terence Stamp és Dirk Bogrde főszereplésével.

Raymond Tatton - Hósuhanó
Valami ​megmozdult a hóban! Hírtelen tört előre, szinte látni sem lehetett a mozgását. Beleolvadt a tájba, eggyé vált a tájat uraló fehérséggel. Még messze volt a fiútól és a bernáthegyitől, olyan kétszáz méterre az erdő szélén, de ahogy nőttön-nőtt a sebessége, már veszélyesnek látszott. A hangtalan suhanás néhány másodperc múlva elérte a Torony tetejét. Felemelkedett, magassága elérte a két métert, s egy pillanatra úgy tűnt, hófal lehet, amit emberi kéz épített. Egy tizedmásodpercre megmerevedett, de utána ráomlott Marti testére, és teljesen beborította, belepte és elpusztította. A KGB Géntechnikai Csoportjának biológiai részlege alkotta meg azt a különleges organizmust, amely pontosan úgy nézett ki mint a hó. Egy robbanás során a tenyérnyi anyag kiszabadult a laboratóriumból, és önálló életre kelt. Miközben sorra gyilkolta az embereket Finnország és Norvégia északi területein, folyamatosan növekedett, és erősödött. A hadsereg alakulatai sem tudták megfékezni a láthatatlan, némán gyilkoló Hósuhanót. Az emberek féltek a hótól. A mindent beborító vakító fehérségben ott rejtőzött a félelmetes szörnyeteg, és senki sem tudta, hol és mikor fog legközelebb lecsapni. Egyetlen módszer kínálkozott az elpusztítására, de ehhez előbb csapdába kellett csalni. Akik vállalkoztak erre az emberfeletti feladatra sohasem tudták elfelejteni a Hósuhanó őrült haláltusáját.

William Goldman - Fivérek
Egy ​lakatlan, eldugott kis karibi szigeten egy férfi edzi magát keményen, hogy visszanyerje egykori erejét, ügyességét, gyorsaságát. Tudja, hogy megbízói, a szupertitkos Osztály fejesei egy napon majd érte küldenek, és ismét olyan feladattal bízzák meg, amelyet csakis ő, a szakma legjobbja teljesíthet. Ez az ember Seylla, a legyőzhetetlen gyilkológép, akit - a Maraton életre-halálra olvasói emlékezhetnek - ellenfelei felhasított gyomorral hagytak a Hudson folyó partján, s ő "elég járatos volt az anatómiában ahhoz, hogy tudja, végérvényesen elbántak vele". Az Osztály, azonban nem hagyta veszni legértékesebb emberét. És most, hat év múltán eljött az ideje, hogy a mindenki által halottnak hitt Seylla felépülve, kicserélt ujjlenyomatokkal, megváltoztatott arccal és hanggal, immár régi formájában visszatérjen a világba... ölni vagy meghalni. Időközben persze a világ is nagyot változott, de egyvalami a régi: tovább folyik a harc a galambok és a héják között a globális erőviszonyok módosításáért. A biokémia az a terep, ahol a szemben álló felek stratégiai előnyt akarnak szerezni bizonyos tudatmódosító szerek kifejlesztésével - amelyek már jócskán túl vannak a kísérleti szakaszon. Működnek. Az ezeket kifejlesztő tudósok azonban hátborzongató sorsra jutnak - akárcsak a két kisfiú, akiket egy békés angol faluban egy édességboltból kilépve hatalmas robbanás tüntet el nyomtalanul, vagy a fiatal pár, akik ellenkezés nélkül teljesítik a vadidegen perverz óhajait -, és mindez egy nagy terv részeként történik, melynek tétje nem kisebb, mint hogy kirobban-e a világháború. Amint kiderül, hogy Seylla imádott öccse, Babe, a Kölyök is sakkbábuvá vált a játszmában és életveszélyben forog, bárki mérget vehet rá, hogy Seylla nem fog kesztyűs kézzel bánni ellenfeleivel...

William Somerset Maugham - 3 ​regény
Történt ​egy szép napon, hogy Charles Stirckland, jómódú tőzsdeügynök példás férj és családapa egy kurta kis cédulán értesítette feleségét, hogy örökre elhagyja a családi tűzhelyet, és Párizsba költözik. Mégpedig azért hogy festékkel-ecsettel fejezze ki a lelkében égő művészi víziót, szabaduljon a kínzó az alkotásra sarkalló ördögtől. Maughamot Gauguin életének eseményei ihlették Az ördög sarkantyúja megírásában. A Sör és perec a kulcsregények közé tartozik: Thomas Hardy a nagy angol író regényes életrajza. "Az elbeszélő regénye és a regény-hős regénye oly boszorkányosan fonódnak itt egymásba, mint a madarak hosszú nyaka a régi ír díszítéseken"- írta e műről Szerb Antal, s valóban, ez az állandó átsiklás elsőből harmadik személybe teszi olyan varázslatossá Maughamnak ezt a talán legnépszerűbb regényét. "Színház az egész világ" - vallja Maugham is a Színház-ban. Kicsit fölényesen, kiábrándultan és rezignáltan játszatja el színészeivel a témát: "mi színészek vagyunk, mi vagyunk a valóság - mindenki más csak a mi nyersanyagunk." De ez a fölény nem egészen valódi - Júlia, Michael, Tom és Roger szerepjátszása mögül valódi fények árnyak, kis idillek és múló tragédiák bukkannak elő.

K. W. Jeter - Az ​emberi tényező
Rick ​Deckard, a megfáradt replikánsvadász, azt hitte, új életet kezdhet a gyönyörű androidlány, Rachael oldalán. Öröme azonban nem tart soká: szerelméről kiderül, hogy minden replikáns, ős is csak négy évig élhet, ráadásul rábukkannak a Tyrell-cég ügynökei is, azzal a megbízással, hogy térjen vissza Los Angelesbe, megkeresni azt az androidot, amit nem kapott el utolsó vadászata során. A városban pedig még rosszabb hír várja. Pris, az egyik általa kiiktatott replikáns valójában ember volt, márpedig e gépekkel benépesített XXI. századi árnyékvilágban a legsúlyosabb büntetés az emberölésért jár.

Kockás Pierre - Angyalka ​rendet csinál
Szinte ​hihetetlen, de a légiós regények világhírű írója és főhőse, Kockás Pierre megnősült. Az örömteli események másik szereplője sem akárki, hanem egy Angyalka névre hallgató - egykor szebb napokat látott - harcias amazon, aki bivalyerős, és természetesen szája szögletéből sohasem hiányzik az elmaradhatatlan pipa. Hőseink: Kockás Pierre, elmaradhatatlan légióstársa Charles Lorre és Angyalka felcsapnak nyomozónak, s egy szőke légiós fiúval, Brigivel együtt szívós munkával, s a Szahara homokjával, no meg néhány beduin harcossal megküzdve kiderítik, hogy ki is valójában Dempierre tábornok gyilkosa. Kockás Pierre balkezes horogütései, alighanem komoly megélhetést biztosítanának több afrikai város sebészeti klinikájának.

Kockás Pierre - Lorre ​meg én
Az ​ördög cimborája, a Sátánlégió és Az öngyilkos század után a Légiós könyvek világhírű írója, Nagy Károly ezúttal újabb oldaláról mutatkozik be. Az olvasó egy vérbeli krimi izgalmait élvezheti végig, kettős látásmódban. Mind a szerző – Kockás Pierre –, mind a főhős – Lorre – előadja a maga változatát arról, hogy mi is történt az oráni tébolydában. Az Oráni Légiós Század 44-es számú közlegénye, Charles Lorre a kocsmai inzultust követően álkulcsával bemenekül a tébolyda zárt osztályára, ahol önhibáján kívül különböző hullákba botlik bele. Nyomozás során még a kényszerzubbony nevű ruhadarabot is megismeri.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

összes (25)

Jim Thompson - Szökésben
Doc ​és gyönyörű felesége talán már nem is emlékszik, mikor lépte át a törvényest a törvénytelentől elválasztó mezsgyét. Egymás után rabolják ki a bankokat, törik fel a legbonyolultabb széfet is - és akkor sem jönnek zavarba, ha valakit börtönből kell megszöktetni. Azt azonban mindketten érzik, nem mehet így a végtelenségig. Kétfelől is leselkedik rájuk a balvégzet: egyik oldalról a nyomozók, a másikról a gengsztertársak. Doc egyszer majdnem rajtaveszt, és börtönbe kerül. Az asszony lenyűgöző érzékiségét latba vetve kihozza a férfit. Ettől a perctől kezdve folyamatos hajszává válik az életük. Az ördögi ügyességgel kitervelt bankrablások, viharos szeretkezések, pisztolypárbajok és az eszeveszett menekülés közepette már csak egyetlen céljuk lehet: valahogy túlélni az egészet...

Peter O'Donnell - Modesty ​Blaise
Tízmillió ​fontot érő gyémánt, két ládában. A szállítmány Fokvárosból indul Bejrút felé, egy utasszállító hajó páncélszobájában. Az ékszerek tulajdonosa Abu-Tahir sejk, az Irak és Szíria között fekvő kicsiny, de olajban gazda Malaurak állam briganti uralkodója. Az angol hatóságok a híresen szép és hírhedten veszélyes, 26 esztendős Modesty Blaise-t, a "Hálózat" nevű rettegett bűnszövetkezet egykori főnöknőjét szeretnék megbízni a kincs védelmével - amelyre nyilván szemet vetett Gabriel, egy másik banda véreskezű vezére. Modestyt pénzért nem lehet megszerezni. Amikor a Hálózat irányítójaként összegyűjtötte a maga elé tűzött negyedmillió fontos, kiszállt a buliból, és az erény útjára tért. Egyetlen érv tudja csak az ügy mellé állítani: elárulják neki, hol van Willie Garvin, aki hű társa volt a szövetkezetben: a férfi egy trópusi ország börtönében sínylődik. A lánynak több se kell, egy pillanat alatt kiszakítja magát az immár unalmassá vált langyos polgári jólétből, s élete kockáztatásával, a tőle megszokott ördögi furfanggal kimenti a barátját. Persze Modestynek a törvény oldalán is jól jön, amit a törvényen kívül tanult, férfiakat megszégyenítő következetességgel: a kézifegyverek mesteri használata, a karate, a jóga nyújtotta halálos nyugalom... A lendületes könyvből film is készült, Monica Vitti, Terence Stamp és Dirk Bogrde főszereplésével.

Raymond Tatton - Hósuhanó
Valami ​megmozdult a hóban! Hírtelen tört előre, szinte látni sem lehetett a mozgását. Beleolvadt a tájba, eggyé vált a tájat uraló fehérséggel. Még messze volt a fiútól és a bernáthegyitől, olyan kétszáz méterre az erdő szélén, de ahogy nőttön-nőtt a sebessége, már veszélyesnek látszott. A hangtalan suhanás néhány másodperc múlva elérte a Torony tetejét. Felemelkedett, magassága elérte a két métert, s egy pillanatra úgy tűnt, hófal lehet, amit emberi kéz épített. Egy tizedmásodpercre megmerevedett, de utána ráomlott Marti testére, és teljesen beborította, belepte és elpusztította. A KGB Géntechnikai Csoportjának biológiai részlege alkotta meg azt a különleges organizmust, amely pontosan úgy nézett ki mint a hó. Egy robbanás során a tenyérnyi anyag kiszabadult a laboratóriumból, és önálló életre kelt. Miközben sorra gyilkolta az embereket Finnország és Norvégia északi területein, folyamatosan növekedett, és erősödött. A hadsereg alakulatai sem tudták megfékezni a láthatatlan, némán gyilkoló Hósuhanót. Az emberek féltek a hótól. A mindent beborító vakító fehérségben ott rejtőzött a félelmetes szörnyeteg, és senki sem tudta, hol és mikor fog legközelebb lecsapni. Egyetlen módszer kínálkozott az elpusztítására, de ehhez előbb csapdába kellett csalni. Akik vállalkoztak erre az emberfeletti feladatra sohasem tudták elfelejteni a Hósuhanó őrült haláltusáját.

William Goldman - Fivérek
Egy ​lakatlan, eldugott kis karibi szigeten egy férfi edzi magát keményen, hogy visszanyerje egykori erejét, ügyességét, gyorsaságát. Tudja, hogy megbízói, a szupertitkos Osztály fejesei egy napon majd érte küldenek, és ismét olyan feladattal bízzák meg, amelyet csakis ő, a szakma legjobbja teljesíthet. Ez az ember Seylla, a legyőzhetetlen gyilkológép, akit - a Maraton életre-halálra olvasói emlékezhetnek - ellenfelei felhasított gyomorral hagytak a Hudson folyó partján, s ő "elég járatos volt az anatómiában ahhoz, hogy tudja, végérvényesen elbántak vele". Az Osztály, azonban nem hagyta veszni legértékesebb emberét. És most, hat év múltán eljött az ideje, hogy a mindenki által halottnak hitt Seylla felépülve, kicserélt ujjlenyomatokkal, megváltoztatott arccal és hanggal, immár régi formájában visszatérjen a világba... ölni vagy meghalni. Időközben persze a világ is nagyot változott, de egyvalami a régi: tovább folyik a harc a galambok és a héják között a globális erőviszonyok módosításáért. A biokémia az a terep, ahol a szemben álló felek stratégiai előnyt akarnak szerezni bizonyos tudatmódosító szerek kifejlesztésével - amelyek már jócskán túl vannak a kísérleti szakaszon. Működnek. Az ezeket kifejlesztő tudósok azonban hátborzongató sorsra jutnak - akárcsak a két kisfiú, akiket egy békés angol faluban egy édességboltból kilépve hatalmas robbanás tüntet el nyomtalanul, vagy a fiatal pár, akik ellenkezés nélkül teljesítik a vadidegen perverz óhajait -, és mindez egy nagy terv részeként történik, melynek tétje nem kisebb, mint hogy kirobban-e a világháború. Amint kiderül, hogy Seylla imádott öccse, Babe, a Kölyök is sakkbábuvá vált a játszmában és életveszélyben forog, bárki mérget vehet rá, hogy Seylla nem fog kesztyűs kézzel bánni ellenfeleivel...

William Somerset Maugham - 3 ​regény
Történt ​egy szép napon, hogy Charles Stirckland, jómódú tőzsdeügynök példás férj és családapa egy kurta kis cédulán értesítette feleségét, hogy örökre elhagyja a családi tűzhelyet, és Párizsba költözik. Mégpedig azért hogy festékkel-ecsettel fejezze ki a lelkében égő művészi víziót, szabaduljon a kínzó az alkotásra sarkalló ördögtől. Maughamot Gauguin életének eseményei ihlették Az ördög sarkantyúja megírásában. A Sör és perec a kulcsregények közé tartozik: Thomas Hardy a nagy angol író regényes életrajza. "Az elbeszélő regénye és a regény-hős regénye oly boszorkányosan fonódnak itt egymásba, mint a madarak hosszú nyaka a régi ír díszítéseken"- írta e műről Szerb Antal, s valóban, ez az állandó átsiklás elsőből harmadik személybe teszi olyan varázslatossá Maughamnak ezt a talán legnépszerűbb regényét. "Színház az egész világ" - vallja Maugham is a Színház-ban. Kicsit fölényesen, kiábrándultan és rezignáltan játszatja el színészeivel a témát: "mi színészek vagyunk, mi vagyunk a valóság - mindenki más csak a mi nyersanyagunk." De ez a fölény nem egészen valódi - Júlia, Michael, Tom és Roger szerepjátszása mögül valódi fények árnyak, kis idillek és múló tragédiák bukkannak elő.

K. W. Jeter - Az ​emberi tényező
Rick ​Deckard, a megfáradt replikánsvadász, azt hitte, új életet kezdhet a gyönyörű androidlány, Rachael oldalán. Öröme azonban nem tart soká: szerelméről kiderül, hogy minden replikáns, ős is csak négy évig élhet, ráadásul rábukkannak a Tyrell-cég ügynökei is, azzal a megbízással, hogy térjen vissza Los Angelesbe, megkeresni azt az androidot, amit nem kapott el utolsó vadászata során. A városban pedig még rosszabb hír várja. Pris, az egyik általa kiiktatott replikáns valójában ember volt, márpedig e gépekkel benépesített XXI. századi árnyékvilágban a legsúlyosabb büntetés az emberölésért jár.

Betty Mahmudi - William Hoffer - Lányom ​nélkül soha
Betty ​Mahmudi és férje, az Amerikában dolgozó, iráni származású orvos, Dr. Szejjed Bozorg Mahmudi 1984-ben Iránba utazott, hogy meglátogassák Mudi családját. Velük volt négyéves kislányuk, Mahtab is. Bettyt megdöbbentették az ottani életkörülmények, és az, hogy ebben az országban a nőket akarattalan tárgyakként kezelik, a nyugati embereket pedig gyűlölik. Betty hamarosan vágyott vissza Amerikába. De Mudi és rokonsága másként döntött. Anya és lánya egy idegen világ foglyai lettek, túszai az egyre zsarnokibb és erőszakosabb férfinak. Végül Betty találkozott egy idegennel, aki megszervezte kockázatos menekülésüket Iránból, egy olyan úton, amelyet kevés nő és gyerek csinált valaha is végig.

Kockás Pierre - Angyalka ​rendet csinál
Szinte ​hihetetlen, de a légiós regények világhírű írója és főhőse, Kockás Pierre megnősült. Az örömteli események másik szereplője sem akárki, hanem egy Angyalka névre hallgató - egykor szebb napokat látott - harcias amazon, aki bivalyerős, és természetesen szája szögletéből sohasem hiányzik az elmaradhatatlan pipa. Hőseink: Kockás Pierre, elmaradhatatlan légióstársa Charles Lorre és Angyalka felcsapnak nyomozónak, s egy szőke légiós fiúval, Brigivel együtt szívós munkával, s a Szahara homokjával, no meg néhány beduin harcossal megküzdve kiderítik, hogy ki is valójában Dempierre tábornok gyilkosa. Kockás Pierre balkezes horogütései, alighanem komoly megélhetést biztosítanának több afrikai város sebészeti klinikájának.


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók