Ajax-loader

Péter Székely

Rate_positive 64 Rate_neutral 0 Rate_negative 0

1337 napja velünk van 60 napja láttuk utoljára

Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas

Kívánságlista

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.


Rob Rodi - Loki ​(angol)
There ​are two sides to every story. You've heard Thor's - now it's time to hear Loki's. Odin's least favorite son rewrites Asgardian lore from his perspective in this groundbreaking collection, featuring the breathtaking painted artwork of Esad Ribic (Wolverine). In this story, Loki's insatiable lust for power, his conflicted sentiments toward Sif, his antipathy toward Balder, and his deep-seated feelings of longing and resentment toward his older brother, Thor, and uncaring father, Odin, will take on new meaning. And if that's not enough, just stare at the lush painted art by Ribic - you won't be disappointed! COLLECTING: Loki 1-4

Kaoru Tada - Itazura ​Na Kiss 1.
High ​school senior Kotoko Aihara has had a crush on Naoki Irie since his freshman year. Unfortunately, a few things are discouraging her from him: he's a member of "Class A," the top ranking class in school, whereas she's in "Class F"; he gets the top score on every exam; and he's so smart, popular, and handsome that he's been class president every year. When Kotoki finally musters up the courage to present him with a love letter, though, Naoki outright refuses it, telling her point blank - with a look of disgust and boredom - that he doesn't like "stupid girls." Poor Kotoko's worst nightmare!

Matt Fraction - The ​Mighty Thor 1.
It's ​a shining, golden, new age for the Thunder God - and Matt Fraction and Olivier Coipel are back to lead the charge! Thor and Sif dive deep into the heart of the fractured World Tree to reclaim an artifact from beyond time and space, an artifact that attracts the attention of the Silver Surfer. And when a herald such as he arrives on Earth, the arrival of his master is certain to follow. Prepare for the return of the World Eater. Prepare for the return of Galactus! Collecting MIGHTY THOR #1-6.

Mark Millar - Logan: ​Kíméletlen jövő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Maggie Stiefvater - Shiver ​- Borzongás
Grace ​nem tud élni egy sárga szemű farkas borzongató közelsége nélkül. Sam két életet él: a nyárban és a télben... Aztán Grace találkozik egy sárga szemű fiúval, aki olyan ismerős, hogy eláll a lélegzete. Az ő farkasa! Csak ő lehet! De a tél itt van a nyakukon... Hagyd, hogy Maggie elbűvöljön a meséjével! Szeretni fogod.

Liza Galea - M. A. Murray - Máltai ​népmesék
A ​mesék forrása egyetemes kincs, közös misztérium. Információt tartalmazhat arról, hogy mely földrajzi helyen,mely korban mely értékek, emberi erények voltak veszendőben, vagy születőben. Az erények pedig, éppen a közös ideákból kiindulva, minden időben és minden földrajzi helyen ugyanazok, csak a hozzájuk való út különböző. A mese az egyik formája a nyelv művészetének,ahol a nemzeti gondolkodás és a történelem, a világnézet és a társadalmi élet, egyszóval maga az élet és igazság szépsége jön elő a régmúlt időkből.

Ismeretlen szerző - Védelmező ​istenségek és démonok Mongóliában és Tibetben
Az ​1996-ban indult sorozat negyedik kötetét tartja kezében az olvasó. Korábbi könyveinkhez hasonlóan, most is a már csaknem két évtizede zajló Magyar-mongol népi műveltség- és nyelvjáráskutató expedíció mongóliai terep- és archívumi kutatásaira épülő tanulmányokból adunk közre néhányat, melyek előadás változata elhangzott a címadó témának szentelt konferencián is. A harmadik kötet (Helyszellemek kultusza Mongóliában) megjelenése óta a terepkutatások során felkeresett területek közé erőteljesebben bevontuk a Mongol Köztársaság keleti és központi, halhák és burjátok lakta vidékeit is. A megelőző évek gyűjtőútjain feljegyzett anyagok feldolgozása folyamatos, s jelen kötetben is ezekből közlünk a korábbiakhoz híven mind a szájhagyományra, mind a kéziratos anyagra támaszkodó elemzéseket. Az expedíciós kutatások mellett a kötet előzménye egy, a Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Művészeti Múzeumban megrendezett kiállítás (Démonok és Megmentők: Népi vallásosság a tibeti és mongol buddhizmusban, 2002-2004), amely a tibeti és mongol népi vallásosság vizuális vonatkozásait dolgozta fel. A kiállítás és az időközben megjelent hozzá kapcsolódó katalógus (Démonok és Megmentők: Népi vallásosság a tibeti és mongol buddhizmusban, 2003) különleges, a nemzetközi szakirodalomban is alig publikált anyagokra hívta fel a figyelmet. Ugyanakkor a népi vallásosság számos vonatkozása sem a kiállításon, sem a katalógusban nem volt megjeleníthető. Ezt a hiányt próbálta pótolni a Hopp Ferenc Múzeumban megrendezett konferencia (Démonok és Megmentők, 2004), melyen a tibetológusok és mongolisták a korábbi kiállításhoz és katalógushoz kapcsolódó, ám abból többnyire kimaradt, vagy kevésbé részletezett témákból adtak elő. Kötetünkben többek között e konferencia kibővített előadásainak egy részét is közreadjuk.

Kerényi Károly - Görög ​mitológia
Kerényi ​Károlynak, a 20. század egyik világviszonylatban is legjelentősebb klasszika-filológusának és vallástörténészének talán legfontosabb, legmaradandóbb alkotása a _Görög mitológia._ Az író ismeretterjesztő műnek szánta könyvét, s az valóban magas szintű tudományos összefoglalás, mely hatalmas anyagismeretről és élvezetes írói stílusról tesz tanúbizonyságot. Maga a görög mítosz szólal meg a könyv lapjain, minden apró részletével, teljes szövevényességével, úgy, ahogy különböző forrásokból ránk maradt. Az elbeszélő egységes, jól megszerkesztett történetként, pontosabban történetfolyamként adja elő a dolgok kezdetétől a hérosztörténetekig azt a hatalmas kozmoszt, amely maga a görög mitológia. A mű egyik legnagyobb értéke, hogy a teljes mitológiát közvetíti, összefüggő, szerves egységként mutatja be, nem pedig önálló, de kevéssé összefüggő történetek halmazaként. Kerényi tartózkodik attól is, hogy a részek szimbolikus megfejtését megkísérelje, arra épít, hogy a jól, hitelesen előadott mitológia maga sugallja önnön értelmezését is.

Csernus_imre_a_n%c5%91
elérhető
147

Dr. Csernus Imre - A ​nő
​"Ez a könyv, a NŐ-ről szól, aki a férfiak imádatának a tárgya, az örök és megfoghatatlan csoda, amelyet már sokan leírtak és megfogalmaztak. Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan lesz valakiből jó Nő! Nehéz téma, de ahogy megfigyeltem, ez mindkét nemet egyformán izgatja." Mitől nő egy nő? És vajon mitől jó nő? Hogyan képes egy nő - vagy akár egy férfi - megélni saját nemiségét? Tud-e jó példával szolgálni gyermekeinek? Tudja-e jól érezni magát a saját bőrében? És tesz-e valamit azért, hogy jobb legyen? Ha Ön elég erős, hogy feltegye magának ezeket a kérdéseket, lapozzon bele Dr. Csernus Imre legújabb könyvébe! Bátraké a szerencse...

Richard Castle - Heat ​Rises - Hőségriadó
A ​New York Times bestseller írója, Richard Castle eddigi legizgalmasabb regényében, a pörgős és fordulatos Heat Rises-ban a kemény és szexi New York-i gyilkossági nyomozónő, Nikki Heat figuráját Jameson Rook, a rámenős riporter alakjával párosítja. Nikki Heat eddigi legizgalmasabb és legveszélyesebb kalandját egy pap bizarr meggyilkolása nyitja egy New York-i szexklubban. A nyomozás során szembe kell néznie a város legveszedelmesebb drogbárójával, egy beképzelt CIA ügynökkel és egy rejtélyes halálosztaggal, akik meg akarják őt ölni. Mindez csak a jéghegy csúcsa: a vizsgálat egy sötét összeesküvést fed fel, ami egészen a városi rendőrség legfelső köréig elvezet. Amikor Nikki túl közel jut az igazsághoz, hirtelen megfosztják a becsületétől és a rendőri jelvényétől: egyedül marad egy seregnyi gyilkos ellen. Csak egy emberben bízhat meg, aki nem rendőr: Jameson Rookban, a riporterben. New York történetének egyik legzordabb telén Nikki Heatnek eltökélt szándéka bebizonyítani, hogy a Hőség vissza fog emelkedni.

Keszthelyi Sándor - Magyarország ​napórái
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Németh Lajos - A ​művészet sorsfordulója
Bár ​a szerző érdeklődésének előterében a képzőművészet áll, írásai minden művészeti területen kiemelkedőek. Meggyőzően fejti ki, hogyan függ össze az esztétikai értékrend devalválódásával a művészet autonómiára törekvése, miként jelenik meg szükségszerűen az önelvű vizualitás elve, s tűnnek fel egymás után, viharos gyorsasággal a legkülönbözőbb, rövid életű művészeti irányzatok. Sokrétű elméleti fejtegetéseit a szerző természetesen konkrét példák sokaságával támasztja alá.

Hana Andronikova - A ​napóra hangja
A ​csúcsmenedzserből harmincévesen szinte egycsapásra elismert íróvá lett Hana Andronikova az utóbbi évek cseh irodalmának nagy felfedezettje. A Könyvklub nagydíját elnyert regénye, A napóra hangja bámulatosan nagy ívű, közel egy évszázad történelmét átfogó mű, amelynek magva egy csodálatos, megrendítő szerelmi történet. Egy szenvedélyes, sohasem múló szerelem története. A csehszlovákiai német Tomáš Keppleré és a csehszlovákiai zsidó Ráchelé. Erre a szerelmi szálra fűzi fel az írónő három - gyökereiben, értékrendjében merőben különböző - család teljes huszadik századi történetét, amelynek első színhelye-állomása a cipőkirály, Tomáš Baťa által épített Zlín városa, ahol Tomáš Keppler építészként dolgozik. Aztán családostul elküldik Indiába, ebbe a mesés, csupa rejtély, csupa ellentmondás országba, a fény és az árnyék földjére. Amikor évek múltán hazatérnek, a vén kontinensen már érezni a háború előszelét. Tomáš Kepler legalábbis érzi, és mindent meg is tesz, hogy időben kimenekítse családját és főleg zsidó feleségét Csehszlovákiából, sőt Európából. Ám mire sikerül megszereznie az amerikai vízumot, már késő: a csapda bezárul. Életbe lépnek a zsidótörvények, Ráchelt deportálják Terezínbe, majd Auschwitzba viszik. Kizökken az idő, kifordul sarkaiból a világ, s az ember tehetetlen szalmaszálként hányódik a történelem viharában. A született mesélőnek bizonyult Andronikova három kontinensen, több idősíkon játszódó többszörös családregénye meglepően érett, gondosan kimunkált mű, amely nagy eseményekről és nagy érzelmekről szól – nagy szavak nélkül.

Batári Gábor - Napóra
Lelki ​neonfényekkel ékes vers-foszforeszkálás az, amit Batári Gábor bontakoztat. A gondolat árva a nyelv, s a nyelv a gondolat varázslata nélkül. „Két pont között legrövidebb út nincs"- de van annak, aki tudja, hogy milyen rossz, alkalmatlan hordozói vagyunk valaminek, ami alkalmatlan-kényelmetlen gyarló létünk nélkül soha nem lett volna, nem gyűl fel és össze, nem türemlik, mint az ondolált idő. A derűnek az a tragikum adta hetedik mennyországa, ahová az igazán fontos árnyalatok révén jutnak egyes költők ("A leendők, akik voltak"), mindig visszaadja az önérzetet s a bizalmat az irodalom esélyeiben. Lászlóffy Aladár

Molnár János - A ​napórákról
Egy ​különleges tudományág titkaiba tekinthetünk be e könyv lapjain keresztül. Az olvasó méltán elcsodálkozhat, milyen óriási szakirodalma van a napórák történetének, készítésének, művészetének. A szerző teljességre törekszik könyvében: aki végigolvassa, nemcsak elméleti tudásra tesz szert, de saját maga is birtokába jut annak a tudásnak, mely segítségével napórát készíthet.

Devecsery László - Napóraidő
OLVASÓ Horzsolt ​és morzsolt versek sorakoznak e lapokon három - mágikussá magasult - évszám, meg a sugallatosan összegző-indító negyedik, az ötvenes évszám védtelen oltalmában. Horzsoltak, mert Devecsery László a harmóniát a diszharmóniából hívja elő; féltés és fájdalom a derűjén is átremeg; múlt és jövő gyakorta sebzi egymást a villanatnyi jelenben. S morzsolja a verset a költő, mint az olvasó felfűzött gyöngyszemeit. Ezt a szakrális, rózsafüzéres láncolatosságot érzi meg az Olvasó: a textusait még jóval a megírás után is vigyázó, formáló kéz, elkísérő szív melegét. Magunk is átvesszük a változatos lüktetés mégis-egyazon mély ritmusát, a jobbára ima versek fohász-beszédét. A fohászt, amely a profán mindennapokban is megered, s növekszik, föl, föl. Devecsery László népköltészeti tradíciótól a klasszikus modernségen és az érdesebb avantgárd hagyományon át a játékos-mondókás verselésig sokféle jó iskolában otthonos. Szerencsére egyiknek a padjaiban sem feledkezett ott. Az önkéntelen vagy hívott hatások java verseiben ezredvégi dalformává, újszerű rapszódiává rendeződnek. A költő olyan szoros barátságot tart rímmel, dallammal, hogy kísértésükre képes nemet is mondani. Élvezi, hogy a betűk és jelek nyája mint juhászul vagy fickándozik a keze alatt. Lírája életteli, életközeli, első látásra könnyen és testvérien megnyíló. De már a második pillantás nem hagy kétséget: alaposan meg is dolgoztatja felebarátját a gazda, mert tapasztalat, valóság és vágy mindig átsűríti magát gondolattá, mindig megvillámlik a bölcseleti igény. Színek és taktusok révén a képzőművészet és a zene is beszűrődik ebbe a mikrouniverzumba, hogy a kisebb-nagyobb kompozíciók változatos együttesét segítsen létrehozni. Gyöngyöknek mondtuk e verseket? Igaz, a rügy golyóbisát, a víz buborékját, a levegő gömböcskéit is képes verssé avatni Devecsery - de a krónikás-ének /erre is utal a három dátum/, az ünnepkereső attitűd hirtelen riadalmai nemegyszer az amorfabb szépség verseit sorozzák a füzérbe. A természeti és az elemi világ puhább, engedelmesebb anyagain kívül a keményebbek is jelen vannak. Devecsery László három évtizede szolgálja hivatását. Odaadással, tehetséggel, tépelődve, a megigazulásba vetett hittel. A kötetcím összetett szavának háromszor három betűje egyszerre kelti az elrendezett világ /világegész/ és a hasított világ /világhiány/ képzetét. A világét, melyben ketten bízattak egymásra: az olvasó meg az Olvasó. Tarján Tamás

Ambrózy Ágoston - Napóra
Ha ​az olvasó azt kérdi: ki Ambrózy Ágoston új regényében a "story" főszereplője, a válasz teljesen egyértelmű. A cselekmény Bettina Brentano körül forog, aki a múlt század elejének egyik igen érdekes irodalmi alakja volt Németországban. Maga is írónő, férje, Achim von Armin, egyike a német romantika jeleseinek. Bettina hosszan időzött Goethe környezetében, de a weimari költőfejedelmen kívül kapcsolatban állott kora számos nagyságával, így Beethovennel is. Ebből a kettős kapcsolatból adódik, hogy regényünk valóságos hősei: Beethoven és Goethe. Az író ugyanis Bettina személyén keresztül láttatja a két géniuszt, ám kettejük egymásmellé állítása, összehasonlítása, jellemzése már a ma emberéé és nem a romantikus Bettináé, - aki "levélregényeiben" nem mindig megbízhatóan ábrázolta Goethét és Beethovent. Az összehasonlítás eredménye természetesen az össznem-hasonlíthatóság: Beethoven is, Goethe is magányos hegyóriás, mindkettő a maga módján, a maga eszközeivel, a maga világában volt kiteljesítője az irodalmi, illetve a zenében megjelenő klasszicizmusnak és elindítója az új, világhódító eszmeáramlatnak, a romantikának. Ambrózy a színes, fordulatos regényben tulajdonképpen ezt a kettős-egy, ugyanaz-és-mégis-más-világot mutatja be. Kiadás éve: 1971, Zeneműkiadó Vállalat

Covers_128235
Földreszállt ​mítoszok Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Földreszállt ​mítoszok
Kik ​voltak a szirének? Szépen daloló, madár testű, emberevő szörnyek, vagy egy szigeten lakó prostituáltak, akik kifosztották az arra tévedő hajósokat? Médeia varázsfőzeteivel valóban meg tudott bárkit fiatalítani, vagy csak a hajfestést találta fel? A Kr. e. 4. századi Palaiphatos, és a később élt mitográfus, Hérakleitos (nem tévesztendő össze a filozófussal) többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ. Kiindulópontjuk az, hogy a mítoszok egykor valóban megtörténtek, de ami történt, azt később félreértették és félremagyarázták. Különös, racionalizáló mítoszmagyarázataik elsőként jelennek meg magyar nyelven. A fordításokhoz fűzött magyarázatok és tanulmányok eligazítják az olvasót a görög mítoszok és mítoszmagyarázatok világában.

Szerb Antal - A ​világirodalom története
„Ha ​a három pompás köteten, a világirodalom regényes életén, mohón és szinte megállás nélkül átvágtuk magunkat, s az első kábulatból ocsúdva visszaidézzük a szinte fizikai jóérzést, amit a rohanás okozott, rájövünk, hogy fiatalságunk támadt fel, és sodort szeszélyes törtében magával... Csak a húszas éveink ismerték a céltalan vélemények, sommás ítéletek pergőtüzét, az értékelések és újjáértékelések, a felfedezések és megtagadások, a célzások és idézetek záporozást, a vélemények fuldokló bőségét, érvek és ellenérvek kifogyhatatlan csatáját. A hajnalig tartó baráti vitákon alkoholnál részegítőbben szállt fel a könyvek gőze, megülte agyunkat, hogy támolyogva mentünk ki a szabad levegőre. Térben és időben milyen felelőtlen száguldás volt ez, népek és stílusok, egyének és korszakok seregszemléje, micsoda távoli szellemek lettek barátainknál bizalmasabbak, szerelmeinknél ismertebbek számunkra, mennyi titok részesei voltunk, miket életük és műveik sugalltak. Voltak kegyencek közöttük, akiknek cinkos módra elnéztük gyengéit, hahotázva idéztük csínyjeit, könyveiken keresztül-kasul szaladgáltunk, mint a játszótereken. Másokat dobogó szívvel tiszteltünk, műveikbe olyan áhítattal léptünk, mint a templomba, és szorongva mutogattuk egymásnak rejtett kincseit. Olvasni, minél többet olvasni, érezni, minél többet érezni - vallottuk mi is a századvég eszményét; beszélni róla, minél többet beszélni - kapcsoltuk hozzá a magunk fiatal igényét." - Halász Gábor

Láng Benedek - Mágia ​a középkorban
Ho­gyan ​lehet mé­hek­ből te­he­net gyár­ta­ni, má­gi­kus esz­kö­zök­kel vá­ra­kat el­fog­lal­ni, kris­tály­gömb­bel an­gya­lo­kat idéz­ni, ta­liz­mán­nal sze­rel­me­se­ket szét­vá­lasz­ta­ni? Ho­gyan tud­juk imák se­gít­sé­gé­vel az egye­te­mi tan­tár­gyak anya­gát né­hány hét alatt el­sa­já­tí­ta­ni, és miért ér­de­mes egész­sé­günk meg­őr­zé­se ér­de­ké­ben kí­gyó­kat és bé­ká­kat fo­gyasz­ta­nunk? Miért ol­vas­tak kö­zép­ko­ri ér­tel­mi­sé­gi­ek, egye­te­mi pro­fesszo­rok, szer­ze­te­sek és ud­va­ron­cok ilyen kü­lö­nös té­mák­ról, és ho­gyan tud­ták az ol­va­sot­ta­kat ko­mo­lyan venni? Ben­nük volt a hiba, vagy ne­künk kel­le­ne ko­mo­lyabb erő­fe­szí­tést tenni, hogy meg­ért­sük őket? A mágia mint val­lás­tör­té­ne­ti, tu­do­mány­tör­té­ne­ti és szo­cio­ló­gi­ai ku­ta­tás tár­gya a tör­té­net­tu­do­má­nyok tel­jes jogú té­má­já­vá lé­pett elő. Ön­ál­ló disz­cip­lí­ná­ról van tehát szó, amely­nek meg­van­nak a maga ve­ze­tő tu­dó­sai, tár­su­lá­sai, pub­li­ká­ci­ói és fo­lyó­ira­tai, va­la­mint a maga nem­zet­kö­zi kon­fe­ren­ci­ái. Nem túlzás azt ál­lí­ta­ni, hogy a nyu­ga­ti szak­iro­da­lom­ban a leg­je­len­tő­sebb fi­lo­ló­gu­sok, tu­do­mány-, fi­lo­zó­fia- és val­lás­tör­té­né­szek az utób­bi két év­ti­zed során egymás után ismerték fel a tanult mágia je­len­tő­sé­gét és az e té­ma­kör kí­nál­ta pers­pek­tí­vá­kat. Láng Benedek tudománytörténetet és tudománymódszertant oktat a BME Filozófia- és Tudománytörténeti Tanszékén.

Georges Dumézil - Mítosz ​és eposz
Századunk ​talán legjelentősebb, már életében klasszikussá vált vallás- és mítoszkutatójának rendkívül szerteágazó életművéből válogat kötetünk. Az olvasó megismerkedhet a "hármas funkció" dumézili elméletévei, amely új megvilágításba helyezte a mitológia világa és a földi világ összefüggéseit. A kötetben szereplő "esettanulmányok" pedig a római, az ind, az oszét és a viking mítoszvilág egy-egy témáján keresztül szemléltetik az összehasonlító kutatások termékenységét. Külön érdekessége a kötetnek, hogy az oszétok vallási és mitológiai elképzeléseinek elemzése számos párhuzamot sejtet a magyar néprajzi hagyománnyal, s így a hazai kutatásoknak is új támpontokat adhat. A kötetet Dumézil életművét bemutató utószó és a tudós műveinek válogatott bibliográfiája teszi teljesebbé.

Dan Millman - A ​békés harcos útja
A ​békés harcos útja című regény alapja Dan Millman, a világbajnok atléta igaz története, aki bejárta a test és a lélek, a szerelem és a rettegés, a világosság és a sötétség, a nevetés és a csoda birodalmát. Dan egy Szókratész nevű öreg tanítómester, a "békés harcos" vezetésével, és egy Joy nevű rejtélyes és vidám lény kísértő hatására a végső szembesülés felé halad, mely felemeli vagy tönkreteszi őt. Kövessük Dant spirituális beavatásának útján, melyen megtanulja, mit jelent békés harcosként meghalni - és élni.

Joscelyn Godwin - Christian Chanel - John P. Deveney - A ​luxori Hermetikus Testvériség - Egy okkultista rend beavatási és történelmi dokumentumai
XIX. ​század utolsó évtizedeiben tevékenykedő Luxori Hermetikus Testvériség korának egyetlen, alkalmazott okkultizmust tanító rendje volt a Nyugati Misztériumok Hagyományában. Ez a könyv az első, torzítatlan mű, mely nyomon követi az igen zárt, a XIX. század végi okkultizmus, spiritualizmus és teozófia számos ismert alakját tagjai közt tudható rend eredetét, alapítóit és tevékenységét. Az 1. rész a szektát mutatja be: dogmáit, kiemelkedő tagjait, illetve a kor többi csoportjához fűződő viszonyát. A 2. rész a "Titkos Kéziratokat", a tagok kötelességeinek egyetlen hozzáférhető forrását ismerteti. A 3. rész történelmi áttekintést nyújt, illetve közli a "titkos tanítások" teljes átiratát, továbbá több mint 50 elsődleges dokumentumot, melyek végigkövetik az LHT teljes történetét rejtélyes megalakulásától kezdve egészen az 1900-as évek elejéig, amikor is hatása más ezoterikus csoportokban oldódott fel. A szerzők részletes bevezetővel, megvilágosító kommentárokkal és magyarázatokkal látták el a dokumentumokat. Az olvasók megismerhetik a rendet és tevékenységet övező viktoriánus titkolózás okait. A tudományos igényű mű mindent biztosít, ami a XIX. századi okkultizmus történetének áttekintéséhez szükséges lehet, kora legbefolyásosabb okkult rendjei között kijelölve a Luxori Hermetikus Testvériség őt megillető helyét.

Publius Ovidius Naso - Átváltozások
Az ​Átváltozások a nagy római kötőnek legjelentősebb - a görög-római mitológiát gazdagon átfogó és felvonultató - műve. A tizenöt könyvre felosztott költemény-ciklusban minden olyan mítosz szerepel, amely az antikvitásban eleven és kedvelt volt, és amelyet a mi műveltségünk részévé nem utolsósorban éppen Ovidius és éppen ez a munkája tett. Az Átváltozások lapjain a költészetet élvező és a mítoszok iránt érdeklődő mai olvasó számos olyan történettel találkozik, amelyek iskolai élményei vagy más olvasmányai során lépten-nyomon előfordulnak. Virtuozitása, erőteljes és ízléses erotikája mellett tárgyi gazdagsága is növeli varázsát. Az eredetmondákat, az égi és földi szerelmes történeteket Ovidius lebilincselő elbeszélő és lírai erővel fűzi egységes, és két évezreden keresztül mindmáig joggal népszerű, játszva tanító és gyönyörködtető olvasmánnyá.

836301_5
Görög-római ​mythologia Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Görög-római ​mythologia
Csiky ​Gergely (1842-1891) a 19. század, de teljes magyar literatúránk egyik legjelentősebb drámaírója, műfordító, a Kisfaludy Társaság másodtitkára, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) levelező tagja volt. Előszeretettel foglalkozott római és görög klasszikusok munkáival. 1879-ben Párizsba utazott, hogy az ottani színjátszást tanulmányozhassa. Innentől érezhető művein a francia tézisdráma hatása, valamint színműírói technikájának átalakulása. Drámai munkáit a kor nyugatos felfogása szerint nemesítő és szórakoztató céllal írta. Sok tekintetben a 20. századi színpadi szerzőink (Bródy Sándor, Szomory Dezső, Herczeg Ferenc, Molnár Ferenc) előfutára lett. A jelen műve a magyar művelődéstörténet páratlan alkotása, benne összefoglaló képet nyújt a görög és római mitológia szereplőiről, s miközben az istenek történetét közérthetően meséli újra, kitekintünk az egyiptomi, a szláv és a germán mitológia aspektusaira is, valamint az egyes mondakörök közötti kapcsolatra. A gazdagon illusztrált kötetet bátran ajánljuk az ifjabb olvasóknak is, akik csak most ismerkednek az ókori mondakörök bámulatos világával.

David Fontana - A ​szimbólumok titkos világa
A ​szimbólumok mindenütt jelen vannak: álmainkban, tudatalattinkban és a bennünket körülvevő világban. Az intuitív bölcsesség szintjén mozgatnak és inspirálnak bennünket. Egyetemes nyelven szólnak hozzánk, amelynek megértését a pszichológia nagyjai- Sigmund Freud és Carl Gustav Jung- könnyítették meg számunkra. A kötet kifejező képek és rövid magyarázó szövegek segítségével foglalja össze a szimbólumokat és szimbólumrendszereket. Ha megértjük ezek üzenetét, életünk sokkal gazdagabbá válik. David Fontana segít eligazodni a szimbólumok szövevényes világába. Megosztja velünk széleskörű tudását, amely felöleli a pszichológia, a keleti és a nyugati ezoterikus tanítások, az antropológia és a történelem területeit, valamint az álomterápia és a szimbólummeditációban szerzett tapasztalatait. A kötet gazdag képanyagot tár az olvasó elé: több, mint 130 képzőművészeti alkotásról készült reprodukció és közel 200 színes illusztráció díszíti. A szimbólumok titkos világa gondolatébresztő képes kalauz, amelyben a jelentősebb jelképek összes típusa megtalálható- mandalák és labirintusok, létező és mesebeli teremtmények, sárkányok és mitológiai lények, istenek és istennők, szakrális és világi építmények, menny és pokol, virágok és drágakövek, színek és temészeti jelenségek és még sok minden más. A szerző dióhéjban áttekinti a nagyobb szimbólurendszereket - a Ji Csingtől a tarotkártyán át az asztrológiáig -, így az Olvasó is kedvet kaphat ezek behatóbb tanulmányozására.

Cherry Gilchrist - Az ​alkímia
Titkos ​tanok című sorozatunkat megújítottuk. Azzal a céllal indítottuk ismét útjára, hogy igényes, okkult tudományokkal foglalkozó köteteket adhassunk az olvasók kezébe. A szerzők az adott témák szakértői, érthető, ugyanakkor rendkívül izgalmas ismeretterjesztő munkáik az ősi és jelenkori titkos tanok világába kalauzolnak el. Az alkímia ősi tudománya, amely arannyá változtatja az alapfémeket, a modern ember átalakulásának metaforája lehet. Jelen könyv legfőbb célja, hogy körvonalazza az alkímia célkitűzéseit és történetét, majd megvilágítsa, hogyan viszonyul más ezoterikus szellemi áramlathoz, a tudományokhoz és művészetekhez, s miként befolyásolta az utóbbiak fejlődését. A szerző szerint az alkímia a vérünkben van, erőteljes jelképei a kollektív tudattalanban gyökereznek. Ha korábbi formájában el is tűnt a laboratóriumában fáradozó adeptus, az alkímia lelki vonatkozásai, képi világa és jelképrendszere a mai napig számos szellemi vagy gyakorlati tevékenység - többek között a meditáció, a holisztikus gyógyítás, a zene, a lélektan és a művészet - éltető forrásai.

Douglas Adams - Dirk ​Gently holisztikus nyomozóirodája
Mi ​lehet a közös egy döglött macskában, egy számítógépzseni kölyökben, egy Elektromos Szerzetesben, aki rózsaszínben látja a világot, a kvantummechanikában, egy több mint 200 éves időutazóban, Sammuel Taylor Coleridge-ben, a híres költőben és a pizzában? Tulajdonképpen nem sok, gondolhatjuk egészen addig, amíg Dirk Gently, az állítólagos magánnyomozó be nem bizonyítja, hogy a fenti dolgok és személyek között bizony alapvető összefüggések vannak. Közben sikerül megoldania egy rejtélyes gyilkossági ügyet, segítségére siet egy különös professzornak, rájön egy misztikus titok megfejtésére, és ezalatt tekintélyes mennyiségű pizzát elfogyaszt - még nem is említve, hogy megmenti az emberi fajt a kipusztulástól (és ezért nem is számít fel külön díjazást.) Aki többet akar megtudni, olvassa el ezt a könyvet (ill. először vegye meg, és csak azután olvassa el) - vagy vegye fel a kapcsolatot Dirk Gently holisztikus nyomozóirodájával.

Douglas Adams - A ​lélek hosszú, sötét teadélutánja
Ő ​a világ első és egyben egyetlen holisztikus magánnyomozója, aki a maga érthetetlen módján fényt derít minden rejtélyre. Sőt, ha kell, napjában többször is megmenti a világot. Amikor a Heathrow repülőtér kettes terminálján az egyik utasfelvételi pult a tetőn át kilőtt a magasba, narancsszínű lángtengert hagyva maga mögött, a szokásos csoportok igyekeztek magukra vállalni a felelősséget. Először az IRA, aztán a PFSZ, majd a Gázművek. Még a Brit Nukleáris Üzemanyagok Gyára is gyorsan kiadott egy nyilatkozatot, miszerint tökéletesen urai a helyzetnek, hogy az ilyesminek egy a millióhoz az esélye, hogy szinte egyáltalán nem tapasztalható radioaktív szivárgás, és hogy a robbanás helyszínén remek kis pikniket lehet csapni a gyerekekkel, végül azonban beismerték, hogy abszolút semmi közük a történtekhez. Semmiféle racionális magyarázatot nem találtak a robbanásra – egyszerűen ráfogták, hogy Isten műve volt. Igen ám, gondolta Dirk Gently, de melyiké? És mi volt vele a célja? Miféle Isten téblábolna a Heathrow repülőtér kettes terminálján, hogy megpróbálja elérni a 15:37-es oslói járatot?

Samantha Shannon - A ​Mímes Rend
Paige ​a Csontszüret sorozat első kötetének végén kiszabadul a Sheol I brutális világából, de a bajok csak most kezdődnek: sok szökevény még mindig bujkál, őt pedig mind közül a legveszélyesebbnek nyilvánították... Ahogy a Scion mindent látó szeme Paige után fordul, a mímeslordok és mímeskirálynők bandái számára összehívják az Abnormális Unió tanácsát. Jaxon Hall és a Hét Pecsét vezető szerepre készül, de egy végzetes fenyegetés híre terjed a látók között, és mindenhol sötét titkok sejlenek.

Kurt Seligmann - Mágia ​és okkultizmus az európai gondolkodásban
"A ​legszebb dolog, amit átélhetünk, a titokzatos" - ezzel az Einstein-idézettel nyitja könyvét a szerző, s ennek kifejtése az egész könyv. Seligmann a nyugati civilizáció mágikus-misztikus álmait, kalandjait, kísérleteit foglalja össze az ókortól a XVIII. századig. Mezopotámiában kezdi - csillagok és számok mágiája, Bábeltornya -, majd Perzsiával és Egyiptommal folytatja mágiatörténeti vizsgálódásait. Szót ejt ezután Jehova harcosairól, a görögökről, a rómaiakról, majd hosszú fejezetben foglalkozik az alkímiával, a bölcsek kövével és a híres transzmutációkkal. Külön részt szentel a boszorkányságnak és feketemágiának. Miniatűr portrékban megrajzolja a középkor nagy tudós-mágusainak, Pico della Mirandolának, Agrippa von Nettesheimnek alakját, s beszél a kabbalisztikáról, a különböző jóslásfajtákról, a rózsakeresztesekről és a titkos társaságokról. Könyvének - amely a gondosan dokumentált tudományos feldolgozást lebilincselően érdekes előadásmóddal egyesíti (a szerző neve szürrealista festő volt!) - még élvezetesebbé teszi a rengeteg kép és illusztráció. Akik pedig további ismereteket is kívánnak szerezni a témában, azok a kötethez csatolt részletes irodalomjegyzékből tájékozódhatnak. A magyar könyvpiacon ilyen átfogó mű még egyáltalán nem jelent meg erről a témáról, így Kurt Seligmann műve jelentős adósságot pótol.

Székely Péter - Thor valódi története
Thort a Marvel filmeknek és képregényeknek köszönhetően sokan ismerik már. Azonban ez a Thor mennyiben ugyanaz az istenség, mint eredeti mítoszaiban? Hogyan fejlődött az idők során? Mennyiben képviseli ugyanazt, mint az első híradásoknál? Kérdések melyekre csak az idő tudja a választ, s útmutatásként segítségünkre vannak Európa és Amerika művészei, költői és irodalmárai. Egy utazásra hívom a kedves olvasót történelmi korokat átszelve, hogy megismerjük Thort, mikor még az emberek mindennapjainak részese volt egészen odáig, amíg szuperhőssé nem vált. Ez Thor igazi története, ez a valódi Thor túra! A Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Akadémiai Bizottság 2010. évi pályázatán a könyv alapjául szolgáló rövidebb tanulmány Oklevélben részesült.

Noszlopi László - A ​titkos erők és tanítások lélektana
Valóságos ​korban élünk. Világnézeti bizonytalanság és politikai megrázkódtatások korában, a tanácstalanság és zaklatottság ilyen időszakaiban biztos iránytű helyett az emberek az okkultizmus körében keresgélnek szilárd támaszpont után. Megnövekszik a babonára és a szemfényvesztők bűvészetére való hajlam, mindenféle irányzathoz tartozó léleklátók és jósok zsákmányolják ki üzletszerűleg a félelmet és gyászt. A megzavart kedélyekbe egyre mélyebben hatolnak be a vallásos és filozófiai világnézetek torzképei és foszlányai. Könyvünk az okkultizmus lélektanának, a parapszichológiának teljes és rendszeres tárgyalása, minden fontos részletre is kiterjed.

N%c3%a9metalf%c3%b6ldi
15

Ismeretlen szerző - Németalföldi ​regék és mondák
A ​két leghíresebb németalföldi mondát, A Bolygó Hollandi és A hattyú­lovag történetét mindenki ismeri, ám azt már kevesen tudják, hogy ennek a területnek amely a mai Hollandiából, Luxemburgból, valamint a Bel­­gium északi részén található Flandriából áll lenyűgözően változatos mese- és mondavilága van. A tengerésztörténetek legendás hajósai mellett a kötetben színre lépnek Németalföld korabeli lakói cselédek, parasz­tok, iparosok, nemesek és hős lovagok csakúgy, mint a táj jelleg­ze­­tes mesealakjai: manók, sellők, óriások, farkasemberek, ördögök, kí­sér­tetek, és persze a nevezetes utrechti szörny, a mérgező pillantású baziliszkusz. A németalföldi regék és mondák a 19. század elejéig szájhagyománnyal terjedtek, ezért olyan is akad közöttük, amelynek csaknem harminc különböző változata ismert. Csokonai Attila több klasszikus holland gyűj­te­ményből válogatta össze ennek az izgalmas és színes kötetnek az anyagát, amelyhez hasonló gyűjtemény még sosem jelent meg Magyarországon. A könyv végén kiejtési szótár, valamint jegyzetek segítik az olvasót.

Adam Lebor - Budapest ​protokoll
1944 ​novemberében, miközben a szovjet csapatok már fenyegető közelségben vannak, a budapesti Hotel Savoyban a Harmadik Birodalom náci vezetői titkos gyűlést tartanak. A szállodában dolgozik Farkas Miklós, az egykoron dúsgazdag, ám a német megszállók által kisemmizett és koncentrációs táborba deportált Farkas család egyetlen életben maradt tagja. 2009 novemberében Budapestre figyel egész Európa, ugyanis a magyar főváros az első állomása az Európai Unió elnökségéért folytatott választási kampánynak. Farkas Alexet, Miklós unokáját, a Budapest News angol nyelvű lap munkatársát is ez foglalkoztatná elsősorban, ha egyik nap nem találná holtan nagyapját. A felforgatott lakásban, a vörössel felfestett "ÁVO" szó éktelenkedik a falon. A rejtélyes gyilkosság nyomába eredő Alex újabb és újabb megdöbbentő információk birtokába jut. Miközben egy titokzatos terrorszervezet hetente követ el pokolgépes merényletet Európa valamelyik fővárosában, a magyar közéletben óráról órára törnek előre a szélsőjobboldali nacionalisták, a hétköznapokat a csendőrség felügyeli, az utcákon a Pannónia Brigád készül felvonulni. Alex előtt pedig szép lassan egy 65 éve született, Európa jövőjét meghatározó, megdöbbentő összeesküvés körvonalai sejlenek fel…

Covers_387176
elérhető
1

Poczai Péter - Tuonela
Tuonela, ​a holtak birodalma az alvilág a finn mitológiában. Az ősi hiedelmek szerint a jó és a gonosz emberek sorsa ugyanaz: árnyékszerű kísértetként járják az alvilágot. Ezt az árnyékvilágot, a halál istene Tuoni és felesége Tuonetar uralja. Tuonelát egy folyó fogja közre melyen a holtakat Tuoni lánya szállítja. Az túlvilág és az ahhoz kapcsolódó hiedelmek fontos szerepet töltött be a történelem során a finnek körében, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Tuonela megjelenik a nemzeti eposzukban, a Kalevalában. Jean Julius Christian Sibelius finn zeneszerzőt a nemzeti-romantikus zene megteremtőjét például kezdetben szintén a Kalevala ihlette meg és a Tuonela hattyúja című zenekari művével világhírre tett szert. A finn mitológia alap gondolata és a lelkek bolyongása a központi témája a jelen verses kötetnek. Hiszen jó és rossz örökös harca, életünk során elkövetett bűneink emberi létünk gyarlósága az, ami meghatározza a mindennapjainkat.

Kollekciók