Ajax-loader

János

Rate_positive 166 Rate_neutral 3 Rate_negative 0

2431 napja velünk van 2 napja láttuk utoljára

Badge-stoppos-100 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_20

Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.


Vu Cseng-en - Nyugati utazás 2. - avagy a majomkirály története
Vu Cseng-en regényének folytatásában sem fukarkodik a kalandokkal, miközben körülölel bennünket a kínai és a buddhista mitológia környezete és figurái, akiket immár jó ismerősökként köszönthetünk. A humorban bővelkedő történetből az is kiderül, hogy a legnehezebb helyzetek megoldásához olykor bizony szükség lehet egy kis furfangra is... Szun Vu-kung, a majomkirály, a minden hájjal megkent bajkeverő folytatja az útját mesterével, Hszüang-cannal Indiába, hogy elhozza Kínába Buddha szent könyveit. Ha az első kötetben kalandok sorában kellett bizonyítania a rátermettségét, akkor most igazán észnél kell lennie, mert soha addig nem látott démonseregek törnek az életükre. Vajon sikerül-e átvergődniük a hegyeken, és kiállniuk a rájuk váró próbákat? Van-e olyan akadály, amely előtt még a majomkirály is elbizonytalanodik?

Covers_43101
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Good ​News For Modern Man - Újszövetség
Good ​News For Modern Man - The New Testament in Today's English Version Újszövetség - Magyar nyelvre fordította a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Újszövetségi Bibliafordító Szakbizottsága Kiadja a Magyar Bibliatanács megbízásából a Református Zsinati Iroda Sajtóosztálya Budapest, 1991

Márton B. - A dobraütött otszág II.
TARTALOM ELSŐ RÉSZ Bűn, vagy tévedés Az elv rákfenéje Magyarországi viszonylatban Családi élet, családjog Félkarral, egyedül Az egyenlőség KÖZELLÁTÁS KÉT VÁLTOZATBAN Az ellentét Egy államilag működtetett húsfeldolgozó Az ellentét MAGÁNTULAJDONÚ HÚSFELDOLGOZÓ Útépítési 974 Állami vasgyár Kapaszkodás Ráhatás belülről A testvériség AZ ÉBREDÉS A DERŰS HANGULAT A HAJNALOZÓ PARASZTSÁG NYUGDÍJ ÉS PIAC Mérhetetlen termelési különbözet: 1945. Újjáépítés ÉPÍTÉSZET. Lakótelepek EPOKIT Szervezetek nélküli hatalom A hitel Amíg csak lehet A "vad erő" A paradicsomkert elhagyása Mitől fáj, ami fáj? MÁSODIK RÉSZ A kárrendezés MEGOSZTOTT TÁRSADALOM A KORMÁNY ÉS PARASZT PÁRBESZÉDE A KÁRRENDEZÉS TÜKRÉBŐL NÉZVE Mindenkihez jónak lenni Arcátlan védekezés Ültessek-e de... kinek? Hiányzó részek a sikeres fordulathoz GYÖKÉRTELEN FA

Gore Vidal - Amerikai ​komédia
Az ​író nemcsak a Centenárium évének USA-ját próbálja rekonstruálni, hanem a sajátos amerikai mentalitást akarja tetten érni egy választási harc (komédia) precíz leírásával. A regény hőse Schuyler, jó hatvanas hivatásos író, aki fél évszázaddal előbb Van Buren elnök megbízásából hajózott át Európába. Évtizedeken át élt Franciaországban, s most mikor 1875 decemberében szülőhazájában kiköt a hajója, alig párszáz dollár csörög a zsebében, de vele van 35 éves, gyögyörűséges Emma lánya, egy herceg özvegye. Schuyler ismert író Amerikában, jó néhány nagy lap közli írásait. Schuyler és lánya először New York, majd Washington legfelsőbb köreinek kedvence lesz. Közben szegény fáradt írónak meg kell keresnie a mindennapra valót, mert míg Emmát oltár elé nem vezeti Apgar, egy sokszoros milliomos család unalmas sarja, a cikkírásból kell megélni. Az öregúr belesodródik a politikába, és első számú hírlapi támogatója lesz Tildennek, az egyetlen tisztességes embernek, a demokraták jelöltjének. Mert ahogy egyre több embert megismer, úgy bontakozik ki előtte a szörnyű korrupcióra épülő társadalom. Nemhiába írta briliáns leleplező cikkeit, Tilden megnyeri a választást. De nem lennénk Amerikában, ha ebbe belenyugodna a másik párt: vesztegetéssel, terrorral a republikánusok visszalopják a választást (mert persze a demokraták is csaltak). Ugyanakkor más baj is fenyegeti az öreget, lánya felbontja a jegyességet, akárcsak egy valódi amerikai, hozzámegy barátnője férjéhez, miután a barátnővel világrahozatott egy gyereket, tudván, hogy a barátnő a szülésbe bele fog halni. Ez már sok egy könnyűvérű, de alapvetően becsületes embernek. Nagyszerű regény, melynek alakjai a főszereplő és a lánya kivételével történelmi személyek.

Demény Pál - Rabságaim ​I-II.
DEMÉNY ​Pál (1901-1991) Mérnök és politikus. 1919 elején belépett a Kommunisták Magyarországi Pártjába (KMP), és a Tanácsköztársaság ideje alatt ifjúmunkás-vezetőként tevékenykedett. 1925-ben a Magyarországi Szociáldemokrata Párt tagja lett, ahonnan 1932-ben kizárták kommunista nézetei miatt. Az 1920-as évektől kezdve a magyarországi kommunista mozgalmon belül önálló frakciót szervezett, amely a későbbi megítélés szerint akadályozta a nemzeti összefogást. Tevékenységéért a Horthy-korszakban, 1920 és 1942 között összesen hat és fél évet töltött börtönben. 1945-ben a Moszkvából hazatért kommunisták is letartóztatták, és egy év után koncepciós perben négy év fél év börtönre ítélték. Utána Kistarcsára internálták, majd a demokratikus államrend megdöntésére irányuló szervezkedés címén 1953-ban újabb tíz év börtönbüntetéssel sújtották. 1956. október 15-én szabadult. 1957-ben rehabilitálták az 1953-as vád alól. 1957-től nyugdíjazásáig (1967) az Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda német-angol fordítójaként dolgozott. 1989. május 23-án a legfőbb ügyész törvényességi óvása nyomán minden vád alól felmentették. 1990-ben a szabadon választott Országgyűlésben az MSZP képviselője lett. Az ülésteremben érte a halál. Híres könyvei a Rabságaim című visszaemlékezés (1989) és a Zárkatársam, Spinoza (1989).

Receplexikon
Receptlexikon ​2000 Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Receptlexikon ​2000
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Herendi Miklós - Művészettörténet ​I.
A ​könyvet 1994 óta használják az általános iskola felső tagozatán, eddig a Rajz tantárgy tanításához, valamint a nyolcosztályos gimnáziumok I--IV. osztályában a rajz-művészettörténet-népművészet tantárgy tanításához. A tankönyv az ősművészetektől a barokkig tárgyalja az egyes művészettörténeti korokat, illetve mutatja be a legjellemzőbb műalkotásokat, s a legjelentősebb alkotók kismonográfiájával, valamint kislexikonnal egészíti ki a tudnivalókat. Jól válogatott, színvonalas képanyaga kellő ismeretet ad az egyes művészettörténeti korokról. A tankönyv az iskolai használatban a tapasztalatok szerint maradéktalanul betölti azt a szerepét, hogy a Művészetek tanításához a megújult tartalmú Vizuális kultúra rész-műveltségterületen belül, a vizuális nyelv alapjainak lerakásában, a kifejezés és képzőművészet témakörre szervezett órákon a művészettörténet tanításához, valamint az önálló művészettörténet-órákon használható nyomtatott taneszköze legyen a tanulóknak. A könyv bírálói között Dr. Beke László művészettörténész, a művészettörténeti tudományok doktora, valamint Somodi László középiskolai tanár, szaktanácsadó és Merényi György, a vizuális kultúra országos szakértője, középiskolai tanár voltak. A könyv utóbírálatát Dr. Aradi Nóra művészettörténész, a művészettörténeti tudományok doktora készítette, s a művészettörténeti ismeretek tanításához alkalmas, szép kiállítású könyvnek minősítette.

Rolf Winter - Lidércnyomás
Valamikor ​szólásmondás volt a gyors karriert befutott emberek jellemzésére: " No, ez is megtalálta Amerikát!" Amerika a korlátlan lehetőségek hazájáként élt nemcsak a magyar köztudatban. S amikor Makszim Gorkij a század elején egy más Amerikát talált, s 1932-ben a "száguldó riporter" , Egon Erwin Kisch bemutatta az amerikai mennyországot, amely cseppet sem volt mennyország, bizonyára volt olyan olvasó, aki a a kommunista szerzők elfogultsgára gyanakodva, kételkedett egyben-másban. Azóta fél évszazad is eltelt magazin riportereként járt az Egyesült államokban, s akit kommunista részrehajlással egyáltalán nem vádolhatunk, ő sem a korlátlan lehetősgek dicséretét zengi. Így vezeti be riportjait: "Elfogult könyvet írtam...", de a hazáját óvó ember elfogultságával teszi ezt, hogy figyelmesztesse honfitársait: az oly sokaktól áhított és követni kívánt amerikai életforma, az "amerikacan way of life" csak a felületen csillog, a mélyben a bűnözés és az erőszak, a korrupció és a fajgyűlölet tenyészik, képmutatás és álszentség húzódik meg, és mindennapos a zsarolás, a nyomor és az éhezés. Rolf Winter erről a lidércnyomásos Amerikáról ad döbbenetes képet. 17 riportja 17 röntgenkép az Egyesült Államok életéről; találóan tapint rá a kényes pontokra, akár az amerikai kisvárost mutatja be, akár az üzleti élet sötét rejtelmeire derít fényt, vagy a washingtoni bűnzés szinte már túlhaladhatatlan méreteiről ír. Pőrére vetkőzteti az érvényesülni hajszán alapuló magánéletet az iskolától a szexuális aberráltságokon át a temetőig.

Kollekciók