Ajax-loader

Zsihi Krisztina

Rate_positive 182 Rate_neutral 2 Rate_negative 0

2995 napja velünk van 9 napja láttuk utoljára

Supporter_300 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (147)

Árvainé Libor Ildikó - Lángné Juhász Szilvia - Szabados Anikó - Sokszínű ​matematika - Számolófüzet 3.
Az ​elmúlt évek legnépszerűbb és legszínvonalasabb matematika-tankönyvcsaládjának tagja. Az iskolai oktatásban, valamint otthoni gyakorlásra továbbra is kitűnően használható.

Josh McDowell - Több ​mint ács
A ​TÖRTÉNET, MELY MEGVÁLTOZTATHATJA AZ ÉLETEDET A szkeptikus Josh McDowell úgy vélte, hogy a keresztyéneknek elment az eszük. Először gúnyolta és sértegette őket, majd elhatározta, hogy saját kutatása révén győzi le őket, megcáfolva Jézus Krisztus állításait. Meglepetésére rájött, hogy a bizonyítékok épp az ellenkezőjére utalnak. Jézus Krisztus nem csupán egy első századi zsidó ács volt, hanem valóban az az Isten, akinek mondta magát. E könyv az első kiadása óta több mint 15 millió példányban kelt el, és számtalan ember életét változtatta meg. Ebben a javított és átdolgozott kiadásban Josh a fiával, Seannal együtt tárgyalja azokat a kérdéseket, amelyek a mai nemzedéket is foglalkoztatják: - Lehetek-e lelki ember anélkül, hogy Istenben hinnék? - Hogyan lehetek biztos abban, hogy ér valamit az életem? - Csakugyan lehetséges bármi biztosat tudni Istenről vagy Jézusról? OLVASD EL A TÖRTÉNETET, MÉRLEGELD A TÉNYEKET, ÉREZD MEG ISTEN SZERETETÉT - ÉS MEGLÁTOD, MI TÖRTÉNIK!

Csordás Mihály - Konfár László - Kothencz Jánosné - Pintér Klára - Vincze Istvánné - Sokszínű ​Matematika 5
A ​barátságos, gyerekek és tanárok számára egyaránt újszerű tankönyvek egyik fontos jellemzője a bőséges feladatanyag, amely órai munkához és házi feladathoz is elegendő gyakorlási lehetőséget kínál. Figyelemreméltó, hogy kiválóan alkalmazhatók a matematikai képességek – köztük az egyik legnehezebb, a kombinatorikai gondolkodási képesség – fejlesztésére is.

Csordás Mihály - Konfár László - Kothencz Jánosné - Kozmáné Jakab Ágnes - Pintér Klára - Vincze Istvánné - Sokszínű ​Matematika 6
A ​6. osztályos kötet folytatja a sorozat pozitív hagyományait. Szemléletes példákkal, tudatosan felépített, apró lépéseken keresztül vezeti a tanulókat a tananyag elsajátításához. A tankönyvben nagy számban találhatók olyan tevékenységek, játékok, amelyek segítik, hogy a tanulók aktívan, konstruktívan vegyenek részt a tanulási folyamatban. Ezeknek a játékos feladatoknak a feldolgozása a nem szakrendszerű órák keretében is megtörténhet, így azok hatékonyan használhatók fel a tananyag elmélyítésére is. A könyv alapvető célja a matematikai kompetenciák emelése, többek között a számolási, problémamegoldási, kombinatív, rendszerezési képességek, a térlátás fejlesztése.

Nassim Nicholas Taleb - The ​Black Swan
What ​have the invention of the wheel, Pompeii, the Wall Street Crash, Harry Potter and the internet got in common? Why are all forecasters con-artists? What can Catherine the Great's lovers tell us about probability? And, why should you never run for a train or read a newspaper? This book is all about Black Swans: the random events that underlie our lives, from bestsellers to world disasters. Their impact is huge; they're impossible to predict; yet after they happen we always try to rationalize them. A rallying cry to ignore the 'experts', "The Black Swan" shows us how to stop trying to predict everything - and take advantage of uncertainty.

Carlos Annacondia - Ide ​figyelj, Sátán!
Ez ​a megdöbbentő könyv Carlos Annacondia igaz története, akinek a szolgálata elképesztő mértékű ébredést hozott Argentínában és Dél-Amerika több országában. Ez a történet arról szól, hogyan szállt szembe egy alázatos ember egymaga az ördöggel Jézus nevében, és hogyan ért el rendkívüli eredményeket. A könyvben a szellemi hadviselésről, a szabadulásról, a gyógyulásról, az okkultizmusról és a Szent Szellem kenetéről szóló fejezetek nagyszerű gyakorlati tanítást adnak arról, hogyan gyakoroljuk hatalmunkat a démonok fölött a saját életünkben, a családunkban, a gyülekezetünkben és a környezetünkben.

Kosztolányi József - Kovács István - Pintér Klára - Urbán János - Vincze István - Sokszínű ​Matematika 10
Az ​elmúlt évek legnépszerűbb és legszínvonalasabb matematika-tankönyvcsaládjának tagja. Az iskolai oktatásban, valamint otthoni gyakorlásra továbbra is kitűnően használható.

Kosztolányi József - Kovács István - Pintér Klára - Urbán János - Vincze István - Sokszínű ​Matematika 9
Az ​elmúlt évek legnépszerűbb és legszínvonalasabb matematika-tankönyvcsaládjának tagja. Az iskolai oktatásban, valamint otthoni gyakorlásra továbbra is kitűnően használható.

Marton Marcell - A ​bizalom szentje
Kis ​Szent Teréz Isten ajándéka a mi korunk számára. Általa beszél hozzánk sz Úr -- igen világosan, röviden, megkapóan. Kis Teréz tana a bizalom tana. Küldetése saját szavai szerint az, hogy megszerettesse a jó Istent, úgy, amint ő szereti, hogy megtanítsa a lelkeket az ő kis útjára, azaz a lelkigyermekség, a bizalom és az Istenre való teljes ráhagyatkozás útjára. S teszi ezt oly bámulatos könnyedséggel, annyi bájjal és egyúttal lélegzetelállító mélységgel, hogy önkéntelenül valljuk: _Kis Szent Teréz a bizalom szentje_. Menjünk lelki magányba, szálljunk le a mélybe kis szentünkkel együtt s hozzuk onnan föl a határtalan, szent bizalom szépséges kagylóját!

Heather King - Shirt ​of Flame
If ​you have not read Heather King before, her honesty may shock you. In this remarkable memoir, you will see how a convert with a checkered past spends a year reflecting upon Saint Therese of Lisieux - and discovers the radical faith, true love, and abundant life of a cloistered 19th-century French nun. The provocative title is inspired by a portion of T.S. Eliot's Four Quartets that says we all choose to live "consumed by either fire or fire."

St. Thérese of Lisieux - The story of a Soul
Lisieux-i Szent Teréz Önéletrajzának angol fordítása.

Lisieux-i Szent Teréz - Kis ​Szent Teréz Breviáriuma
Mindenható ​Istenünk megajándékozta Anyaszentegyházunkat egy kármelita nővérrel, aki a szeretet "kis útját" járva, "egy óriás pályafutásával" haladt az élő Isten felé. ___ Kis Szent Teréz ereklyéi közel húsz éve járják az egész világot. Zarándoklatain keresztül ő, a missziók védőszentje is misszionáriussá válik. Jelenlétével az új evangelizációt hirdeti, azt, hogy csak imával és áldozattal lehetünk az egyház szolgálatára. Szent Teréz ereklyéinek rendkívüli kisugárzását magam is megtapasztaltam, amikor 2007-ben, nemzeti kegyhelyünkön, Mátraverebély-Szentkúton, vihettem az ereklyéjét. Hatása magával ragadott, s azóta Teréz lelki testvéremmé vált. ___ E könyv összeállításának gondolata egy szentségimádás alatt született meg bennem. Kiadására az idei év különösen alkalmas, hiszen Kis Szent Teréz születésének száznegyvenedik évfordulóját ünnepeljük. ___ Induljunk el Terézzel, és kövessük útmutatásait gyermeki egyszerűséggel. Gondolatai kísérjék mindennapjainkat és sugározzák be fénnyel életünket, hogy mi is megtapasztalhassuk: a bizalom csodákra képes. ___ ___ ___ _Dancsák Viktor_


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

Albert Györgyi - Miért ​pont ők?
Miért? ​Miért megyünk bele mi, nők, egy számunkra megalázó kapcsolatba? És miért maradunk benne? Mi ad erőt ahhoz, hogy végül - akár életünk kockáztatásával is - kiszálljunk belőle? Miért veszítjük el a tartásunkat, tiporjuk sárba az önbecsülésünket arra érdemtelen egy, két, akárhány férfiért? A kéziratomat újra és újra átolvasva egyetlen magyarázattal találtam szembe magam: "... mert szeretem". Ilyen egyszerű. Vagy mégsem?


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (103)

Szigeti Ildikó - PszichoBiznisz
Ez ​egy önsegítő könyv. Bármennyire fanyalgok is attól, hogy beleszuszakoljam ebbe a műanyag kategóriába, azt hiszem, ez a címke a legkevésbé rossz. Lényegét tekintve útmutatónak készült ez az írás. Mindazoknak, akik éppen pszichológust keresnek, és azoknak, akik még hezitálnak, hogy egyáltalán kell-e nekik külső segítség. Titkon abban bízom, hogy azok is haszonnal forgatják majd ezeket az oldalakat, akik minden konkrét apropó nélkül, csak úgy, általánosan érdeklődnek a téma iránt. Mindenekelőtt azonban az aggódó családtagoknak, rokonoknak és barátoknak ajánlom a _PszichoBiznisz_t. Azoknak, akik féltik szerettüket, mert úgy látják, úgy érzik vagy gondolják, hogy nem a megfelelő helyen keresik a gyógyulást.

Fejős Éva - Karácsony ​New Yorkban
"Egy ​tinédzserkori fellángolás, egy viharos éjszaka - ennek köszönheti az életét az immár majdnem tizennyolc éves Martin. A fiú apja nem más, mint az ismert amerikai énekes, aki összehívja egy nagyszabású születésnapi partira egykori és mostani szeretteit. Martin anyja, Lina azóta lezárta lelkében a régi kalandot, ám egy sokkoló felfedezés hatására - és persze a fia miatt - mégis elfogadja a meghívást. Egy tizennyolc éves srác, Martin, aki él-hal a zenéért, bár még senki sem tudja, igazán tehetséges-e, egy harminchat éves trendkutató, Lina, akinek egy csapásra összeomlik és újra felépül az egész világa, egy hetvenéves, önző rockzenész, aki szeretni tanul... és az ő szeleburdi, zenei vénával megáldott, hangos családja... Karácsonyozni, ünnepelni gyűlnek össze New Yorkban, és a találkozás mindannyiuk életét megváltoztatja." (Fejős Éva)

Carrie Fisher - Wishful ​Drinking
Finally, ​after four hit novels, Carrie Fisher comes clean (well, sort of ) with the crazy truth that is her life in her first-ever memoir. In Wishful Drinking, adapted from her one-woman stage show, Fisher reveals what it was really like to grow up a product of "Hollywood in-breeding," come of age on the set of a little movie called Star Wars, and become a cultural icon and bestselling action figure at the age of nineteen. Intimate, hilarious, and sobering, Wishful Drinking is Fisher, looking at her life as she best remembers it (what do you expect after electroshock therapy?). It's an incredible tale: the child of Hollywood royalty -- Debbie Reynolds and Eddie Fisher -- homewrecked by Elizabeth Taylor, marrying (then divorcing, then dating) Paul Simon, having her likeness merchandized on everything from Princess Leia shampoo to PEZ dispensers, learning the father of her daughter forgot to tell her he was gay, and ultimately waking up one morning and finding a friend dead beside her in bed. Wishful Drinking, the show, has been a runaway success. Entertainment Weekly declared it "drolly hysterical" and the Los Angeles Times called it a "Beverly Hills yard sale of juicy anecdotes." This is Carrie Fisher at her best -- revealing her worst. She tells her true and outrageous story of her bizarre reality with her inimitable wit, unabashed self-deprecation, and buoyant, infectious humor. About the Author Carrie Fisher, the daughter of Debbie Reynolds and Eddie Fisher, became an icon when she starred as Princess Leia in the original Star Wars trilogy. Her star-studded career includes roles in numerous films such as The Blues Brothers and When Harry Met Sally. She is the author of four bestselling novels, Surrender the Pink, Delusions of Grandma, The Best Awful and Postcards from the Edge, which was made into a hit film, starring Shirley MacLaine and Meryl Streep. Fisher's experience with addiction and mental illness--and her willingness to speak honestly about them--have made her a sought-after speaker and respected advocate. She is truly one of the most magical people who walks among us.

Sz. Kiss Mária - Reini
Mire ​szolgált különös neveltetése, hogyan lett Krisztus boldog követőjévé, és osztotta meg életét a svájci úrilány egy magyar lelkésszel? Szerelemről, életre szóló döntésről, bölcsők és koporsók melletti megállásról vall Reini, Ruck Reinhild, aki több mint ötvenöt évig volt odaadó társa Gyökössy Endrének, az ismert pasztorálpszichológusnak.

Immaculée Ilibagiza - Megmaradtam ​hírmondónak
Immaculée ​Ilibagiza fiatal lányként három hónapon át egy kis fürdőszobában rejtőzve élte túl az 1994-es ruandai népirtást, melynek során elveszítette szüleit, testvéreit. Egyszerűen, őszintén, lebilincselően ír a családjáról, a félelmetesen kibontakozó eseményekről és mindenekfelett arról, hogyan tudott Isten jelenlétéből erőt merítve, megbocsátó szeretettel és reménységgel telve kikerülni a borzalmas megpróbáltatásokból.

Philip Yancey - Hová ​tűnt az örömhír?
Yancey ​ezúttal azt kutatja, vajon mi válthatta ki a társadalom ellenséges magatartását a kereszténységgel szemben. Megvizsgálja, mennyiben járul hozzá a hit és a politika összekapcsolása, valamint az evangélium olykor arrogáns hirdetése a kereszténység elutasításához. Rámutat, mi teszi örömhírré az evangéliumot, s mit érdemes óvnunk és őriznünk egy olyan kultúrában, amely meghaladottnak tekinti a kereszténységet. Izgalmas történetei ugyanakkor megcsillantják a reményt: hitünket olyan formában is kifejezhetjük, hogy azzal még a legcinikusabb kétkedőket is lefegyverezzük.

Dr. Gyökössy Endre - Ketten ​- hármasban
Az ​élő házasságnak van fogantatása, növekedése, gyermek-, serdülő-, felnőtt- és öregkora. Lehetnek betegségei, és éppen úgy meg is halhat, mint minden más élő test. Akkor fogan, amikor egy férfi és egy nő kiválasztó szeretettel megszereti egymást - amelyre talán csak nekünk van külön szavunk: szerelem. De mi ez a szerelem, ez a sodró erejű, a kizárólagosság igényével fellépő, osztozkodást nem tűrő érzés? Általában az ismerkedéssel kezdődik. Tetszenek egymásnak, ezért folytatódik, ápolják az ismeretséget. Majd az ismeretségből egész lényüket betöltő felismerés lesz: ő az! ő az, és senki más. Mikor igent mondanak egymásnak, s ezt érzik is, ez egyben nemet is jelent minden más férfi és nő felé. Ha olyan igent mondunk választottunknak, amely nem jelent nemet is mindenki más felé, az: "nemtelen" igen.

Jo Nesbø - Doktor ​Proktor pukipora
Doktor ​Proktor, a kétbalkezes professzor maga sem sejti, milyen kalandokba keveredik majd, amikor véletlenül feltalálja a földkerekség legnagyobb erejű pukiporát, ami bárkit képes az űrbe röpíteni. Ám amíg két kisiskolás segítője azon dolgozik, hogy a találmány híressé és gazdaggá tegye őket, a csodaszer híre illetéktelenek fülébe is eljut. A doktor hamarosan egy szökésbiztos cellában találja magát, a gonosz ikerpár ellopja a találmányt, és egy folyton éhes anakonda is beszabadul Oslo szennyvízcsatornáiba. Közben pedig feltartóztathatatlanul közeleg a nemzeti ünnepre gyakorló iskolai katonazenekar... A világhírű skandináv krimiíró Doktor Proktor-sorozatát már több mint 20 nyelvre fordították le. A főszereplők fergeteges kalandjait elképesztő fordulatok, abszurd humor és a Nesbø-féle különleges atmoszféra teszi feledhetetlenné.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (98)

Michael Connelly - The ​Lincoln Lawyer
Mickey ​Haller is a Lincoln Lawyer, a criminal defense attorney who operates out of the backseat of his Lincoln Town Car, traveling between the far-flung courthouses of Los Angeles to defend clients of every kind. Bikers, con artists, drunk drivers, drug dealers - they're all on Mickey Haller's client list. For him, the law is rarely about guilt or innocence, it's about negotiation and manipulation. Sometimes it's even about justice. A Beverly Hills playboy arrested for attacking a woman he picked up in a bar chooses Haller to defend him, and Mickey has his first high-paying client in years. It is a defense attorney's dream, what they call a franchise case. And as the evidence stacks up, Haller comes to believe this may be the easiest case of his career. Then someone close to him is murdered and Haller discovers that his search for innocence has brought him face-to-face with evil as pure as a flame. To escape without being burned, he must deploy every tactic, feint, and instinct in his arsenal - this time to save his own life.

Vince Flynn - Memorial ​Day
Fearless ​counterterrorism operative Mitch Rapp is called upon to fight against the world's most deadly terrorists in this harrowing political thriller.It's seven days before Memorial Day, and the nation's capital is buzzing with last-minute preparations for the unveiling of the magnificent new World War II memorial. Despite the hopeful energy of the city, Mitch Rapp senses trouble. A spike in CIA intelligence has pointed to a major terrorist attack on United States. Now it's up to Rapp to pull out all the stops. Leaving immediately for Afghanistan, Rapp leads a special forces unit on a daring commando raid into a remote Pakistani village. Their target: an al Qaeda stronghold, where they intercept the plans for a catastrophic attack on Washington D.C. But Rapp can't shake the feeling that the whole operation seemed just a bit too easy...

Karen Blixen - Out ​of Africa
From ​the moment Karen Blixen arrived in Kenya in 1914 to manage a coffee plantation, her heart belonged to Africa. Drawn to the intense colours and ravishing landscapes, Karen Blixen spent her happiest years on the farm and her experiences and friendships with the people around her are vividly recalled in these memoirs. _Out of Africa_ is the story of a remarkable and unconventional woman and of a way of life that has vanished for ever.

Carrie Fisher - Wishful ​Drinking
Finally, ​after four hit novels, Carrie Fisher comes clean (well, sort of ) with the crazy truth that is her life in her first-ever memoir. In Wishful Drinking, adapted from her one-woman stage show, Fisher reveals what it was really like to grow up a product of "Hollywood in-breeding," come of age on the set of a little movie called Star Wars, and become a cultural icon and bestselling action figure at the age of nineteen. Intimate, hilarious, and sobering, Wishful Drinking is Fisher, looking at her life as she best remembers it (what do you expect after electroshock therapy?). It's an incredible tale: the child of Hollywood royalty -- Debbie Reynolds and Eddie Fisher -- homewrecked by Elizabeth Taylor, marrying (then divorcing, then dating) Paul Simon, having her likeness merchandized on everything from Princess Leia shampoo to PEZ dispensers, learning the father of her daughter forgot to tell her he was gay, and ultimately waking up one morning and finding a friend dead beside her in bed. Wishful Drinking, the show, has been a runaway success. Entertainment Weekly declared it "drolly hysterical" and the Los Angeles Times called it a "Beverly Hills yard sale of juicy anecdotes." This is Carrie Fisher at her best -- revealing her worst. She tells her true and outrageous story of her bizarre reality with her inimitable wit, unabashed self-deprecation, and buoyant, infectious humor. About the Author Carrie Fisher, the daughter of Debbie Reynolds and Eddie Fisher, became an icon when she starred as Princess Leia in the original Star Wars trilogy. Her star-studded career includes roles in numerous films such as The Blues Brothers and When Harry Met Sally. She is the author of four bestselling novels, Surrender the Pink, Delusions of Grandma, The Best Awful and Postcards from the Edge, which was made into a hit film, starring Shirley MacLaine and Meryl Streep. Fisher's experience with addiction and mental illness--and her willingness to speak honestly about them--have made her a sought-after speaker and respected advocate. She is truly one of the most magical people who walks among us.

Gérard de Sede - A ​fátimai csoda
Fátima, ​a korábban ismeretlen kis portugál falu, Lourdes mellett a világ legnagyobb Mária-kegyhelye, Európa legnagyobb zarándokközpontja - de egyben nem korunk legnagyobb vallási-politikai szélhámossága is? Erre a kérdésre keres választ könyvében a francia újságíró. A "csoda", amelynek eredményeként Fátima kiemelkedett az ismeretlenségből, 1917. május 13-án következett be. Három írástudatlan parasztgyerek előtt "megjelent" Mária, a "fátimai Szűz", hogy bűnbánatra, vezeklésre, engesztelésre és imára buzdítsa az emberiséget. 1917-től 1926-ig Fátima egyszerű kegyhely volt, népszerűsége 1926, a köztársaság megdöntése és Salazar uralomra jutása idején bontakozott ki, 1938-ban egész Portugália patrónája lett. Ezzel párhuzamosan kultusza világszerte elterjedt, ám szinte mindenütt a katolikus egyház integrista szárnya vette pártfogásba. A könyv feltárja a "csodával" kapcsolatos ellentmondásokat, részletesen elemzi, hogyan segítette Fátima Salazart és Salazar Fátimát, bemutatja azt a folyamatot, amelynek során Fátima fokozatosan a "világ oltára" lett, s amelyből a helyi papság, a portugál államhatalom és az integrista egyházi körök politikai, gazdasági és vallási tőkét kovácsoltak maguknak.

Véges István - Angol ​társalgási zsebkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Laurie Lee - Cider ​with Rosie
_Cider ​with Rosie_ is a wonderfully vivid memoir of Laurie Lee's childhood and youth in a remote Cotswold village, a village before electricity and cars, a timeless place on the verge of change. Growing up amongst the fields and woods and characters of the place, Laurie Lee depicts a world that is both immediate and real and belonging to a now-distant past.

Ralph J. MacFadyen - Dobd ​el a szemüveged!
Minden ​szervünkben benne rejlik a gyógyulás képessége-bízzanak a természetben- a szemünk sem kivétel! Könyvünk olyan bevált amerikai módszert mutat be, amellyel a szem legkülönbözőbb működési hibáit- kizárólag fizikai és szellemi gyakorlatok alkalmazásával- megjavíthatjuk, és visszaállíthatjuk a természetes látást.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

összes (51)

Vince Flynn - Memorial ​Day
Fearless ​counterterrorism operative Mitch Rapp is called upon to fight against the world's most deadly terrorists in this harrowing political thriller.It's seven days before Memorial Day, and the nation's capital is buzzing with last-minute preparations for the unveiling of the magnificent new World War II memorial. Despite the hopeful energy of the city, Mitch Rapp senses trouble. A spike in CIA intelligence has pointed to a major terrorist attack on United States. Now it's up to Rapp to pull out all the stops. Leaving immediately for Afghanistan, Rapp leads a special forces unit on a daring commando raid into a remote Pakistani village. Their target: an al Qaeda stronghold, where they intercept the plans for a catastrophic attack on Washington D.C. But Rapp can't shake the feeling that the whole operation seemed just a bit too easy...

Michael Connelly - The ​Lincoln Lawyer
Mickey ​Haller is a Lincoln Lawyer, a criminal defense attorney who operates out of the backseat of his Lincoln Town Car, traveling between the far-flung courthouses of Los Angeles to defend clients of every kind. Bikers, con artists, drunk drivers, drug dealers - they're all on Mickey Haller's client list. For him, the law is rarely about guilt or innocence, it's about negotiation and manipulation. Sometimes it's even about justice. A Beverly Hills playboy arrested for attacking a woman he picked up in a bar chooses Haller to defend him, and Mickey has his first high-paying client in years. It is a defense attorney's dream, what they call a franchise case. And as the evidence stacks up, Haller comes to believe this may be the easiest case of his career. Then someone close to him is murdered and Haller discovers that his search for innocence has brought him face-to-face with evil as pure as a flame. To escape without being burned, he must deploy every tactic, feint, and instinct in his arsenal - this time to save his own life.

Karen Blixen - Out ​of Africa
From ​the moment Karen Blixen arrived in Kenya in 1914 to manage a coffee plantation, her heart belonged to Africa. Drawn to the intense colours and ravishing landscapes, Karen Blixen spent her happiest years on the farm and her experiences and friendships with the people around her are vividly recalled in these memoirs. _Out of Africa_ is the story of a remarkable and unconventional woman and of a way of life that has vanished for ever.

Gérard de Sede - A ​fátimai csoda
Fátima, ​a korábban ismeretlen kis portugál falu, Lourdes mellett a világ legnagyobb Mária-kegyhelye, Európa legnagyobb zarándokközpontja - de egyben nem korunk legnagyobb vallási-politikai szélhámossága is? Erre a kérdésre keres választ könyvében a francia újságíró. A "csoda", amelynek eredményeként Fátima kiemelkedett az ismeretlenségből, 1917. május 13-án következett be. Három írástudatlan parasztgyerek előtt "megjelent" Mária, a "fátimai Szűz", hogy bűnbánatra, vezeklésre, engesztelésre és imára buzdítsa az emberiséget. 1917-től 1926-ig Fátima egyszerű kegyhely volt, népszerűsége 1926, a köztársaság megdöntése és Salazar uralomra jutása idején bontakozott ki, 1938-ban egész Portugália patrónája lett. Ezzel párhuzamosan kultusza világszerte elterjedt, ám szinte mindenütt a katolikus egyház integrista szárnya vette pártfogásba. A könyv feltárja a "csodával" kapcsolatos ellentmondásokat, részletesen elemzi, hogyan segítette Fátima Salazart és Salazar Fátimát, bemutatja azt a folyamatot, amelynek során Fátima fokozatosan a "világ oltára" lett, s amelyből a helyi papság, a portugál államhatalom és az integrista egyházi körök politikai, gazdasági és vallási tőkét kovácsoltak maguknak.

Giuseppe Fava - Szicíliai ​maffia
"Csütörtök ​éjjel fél 11-kor, a szicíliai Catania belvárosában az utcán hat pisztolylövéssel meggyilkolták Giuseppe Fava neves olasz írót és újságírót. Ötvenéves volt. Fava egész közéleti és publicisztikai tevékenységét a maffia elleni harcnak szentelte. Sokat tudott a szervezett alvilág embereiről, tetteiről... A meggyilkolása előtti napokban az olasz televízióban kijelentette: "A maffia szervezetében fontos személyiségek és politikai vezetők is részt vesznek." Hivatalos helyen pénteken közölték: semmi kétség, hogy a maffia végzett az újságíróval." (Népszabadság. 1984. január 6.)

Véges István - Angol ​társalgási zsebkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Laurie Lee - Cider ​with Rosie
_Cider ​with Rosie_ is a wonderfully vivid memoir of Laurie Lee's childhood and youth in a remote Cotswold village, a village before electricity and cars, a timeless place on the verge of change. Growing up amongst the fields and woods and characters of the place, Laurie Lee depicts a world that is both immediate and real and belonging to a now-distant past.

Ralph J. MacFadyen - Dobd ​el a szemüveged!
Minden ​szervünkben benne rejlik a gyógyulás képessége-bízzanak a természetben- a szemünk sem kivétel! Könyvünk olyan bevált amerikai módszert mutat be, amellyel a szem legkülönbözőbb működési hibáit- kizárólag fizikai és szellemi gyakorlatok alkalmazásával- megjavíthatjuk, és visszaállíthatjuk a természetes látást.


Olvasta

Ezek a felhasználók olvasták már a könyvet.

összes (14)

Gini Andrews - Páratlan ​helyzet
Alcím: ​Isten és az egyedülálló nő A "Páratlan helyzet" üdítő gyakorlatiassággal és közvetlen hangnemben közelíti meg azokat a kérdéseket, melyekkel minden egyedülálló nőnek szembe kell néznie ma, és azokat melyek kizárólag a keresztyénekre jellemzőek. Az élet szinte minden területe szóba kerül: hivatás, pénz, öltözködés, magányosság, szex, felkészülés a házasságra - hogy csak néhányat említsünk. A szerző rávilágít arra, hogy a páratlan helyzet miként válik "páratlan helyzetté", nagy lehetőséggé mindazok számára, akik merik életük irányítását a Mindenség Urára bízni, aki szerető Mennyei Atyjuk is egyben. Annak ellenére, hogy a könyv a '70-es években íródott, s ez utalásokból gyakran felfedezhető, mondanivalója időszerűségéből semmit sem veszített. Sőt bizonyos kérdések (kábítószer, nyílt szabadosság a szexuális élet terén) nálunk most, az utóbbi néhány évben lettek igazán égető problémává. Éljünk akár egyedül, akár házasságban, mindannyiunk küldetése, hogy szavaink mellett hiteles keresztyén életünkkel is állást foglaljunk és segítséget nyújtsunk sodródó kortársainknak. Gini Andrews korábban hivatásos zongoraművész volt, majd a svájci L'Abri Közösség fiataljainak lelkigondozója lett. A könyvben foglaltak mögött saját tapasztalatai állnak, hisz maga is hosszú évekig volt egyedül házassága előtt, s most ismét így él férje halála óta.

Sz. Kiss Mária - Reini
Mire ​szolgált különös neveltetése, hogyan lett Krisztus boldog követőjévé, és osztotta meg életét a svájci úrilány egy magyar lelkésszel? Szerelemről, életre szóló döntésről, bölcsők és koporsók melletti megállásról vall Reini, Ruck Reinhild, aki több mint ötvenöt évig volt odaadó társa Gyökössy Endrének, az ismert pasztorálpszichológusnak.

Per-Olof Sjögren - A ​Jézus-ima
Hogy ​megértsük azt a bensőséges kapcsolatot, amelyet a Jézus-ima jelez, be kell lépnünk a keresztények Krisztussal vállalt bensőséges kapcsolatába. Kereszténynek lenni nem csak azt jelenti, hogy hiszünk Krisztusban. Elsősorban azt jelenti, hogy együtt élünk Krisztussal, meghalunk vele, feltámadunk vele. Azt jelenti, hogy ő a szívünkben van. Ebből születik a hit, ebből táplálkozik a szeretet. Ez teszi lehetővé a Jézus-ima (Uram, Jézus Krisztus, Isten Fia, könyörülj rajtam) megértését és használatát, amely nem egy a sok imádság közül, hanem benső közösségvállalás Krisztussal. Imádság a hívő szívéből Isten szívéhez Jézus Krisztusban. A legrégebben feljegyzett keresztény imádságok közül ez ma különösen használható századunk nyüzsgése és aggodalmai közepette.

Thuróczy Bertalan - Futni, ​hinni, élni
21 ​évesen rákkal diagnosztizálták. Nem volt más választása: szembe kellett néznie a halállal. Történetében bemutatja, hogy egy „falusi parasztlegényből” hogyan vált mérnökké, és milyen emberfeletti nehézségeket állított elé az élet a gyerekkori álmaihoz vezető útja során. A hosszútávfutás is nagy szerepet játszott a teljes gyógyulásában, így ennek fényében – de a sporttól elvonatkoztatva – mutatja be azt a mindenki számára hasznos tudást és életszemléletet, amely segítségével megízlelhetjük az élet örömét még a legkilátástalanabb pillanatokban is.

Olivier Bourdeaut - Merre ​jársz, Bojangles?
Egy ​kisfiú meséli el családja titokzatos tündöklését és bukását. A tehetős család mintha a világon kívül élne, barátok, mulatságok töltik ki napjaikat hol Párizsban, hol spanyolországi villájukban. A szülők mesékkel, izgalmas hazugságokkal helyettesítik az unalmas valóságot. A gramofon egész nap Nina Simone Mr. Bojangles című számát harsogja a hatalmas lakásban, a kibontatlan leveleket pedig a sarokba dobják. De mi történik akkor, amikor a valóságot már nem lehet többé kizárni az életükből? Az elsőkönyves író meglepetésszerű, hatalmas európai sikere egy szomorú és elszánt szerelmeslevél az álmokhoz.

Brianna Wolfson - Anyám ​színes napjai
Willow ​Thorpe tudja, milyen az, ha állandóak a súrlódások két ember között. Ráadásul azok ketten épp a szülei: Rosie és Rex. Ő maga is összezavarodott, mióta a szülei elváltak, és próbál lavírozni a két külön világ között. Pedig nem volt mindig ilyen az életük... Amikor Rosie és Rex először találkoztak, mintha a tűz és a víz csapott volna össze. Rosie ünnepi pillanatok sorozatának látta az életét, melynek során feltárulnak előtte a szerelem csodás, rejtett titkai. Rex a saját szabályai szerint élt, és biztonságra, rendezettségre vágyott. A józan eszük azt súgta, hogy a kapcsolatuk nem fog soká tartani, bár őszinte és igaz szerelemnek indult... Willow a válás után az anyjával akar maradni, hogy sütkérezhessen Rosie túláradó szeretetében. A mamája ugyanis az egyetlen ember, akiről elhiszi, hogy feltétel nélkül elfogadja őt. Mindhárman keményen dolgoznak azon, hogy valamennyire összetartsák a családot, de Rosie viharos hangulatváltozásai forgószélként söpörnek végig rajtuk, és a történetük végül szívszorító eseményekbe torkollik...

Greg Behrendt - Liz Tuccillo - He's ​Just not that Into You
Everyone ​can use a daily wake-up call. Now in bite-size mantras, the abridged empathetic wit and wisdom of the number one New York Times bestseller He's Just Not That Into You will recharge and inspire your dating outlook one wake-up call at a time. For ages women have come together over coffee, cocktails, or late-night phone chats to analyze the puzzling behavior of men. Greg Behrendt and Liz Tuccillo are here to say that---despite good intentions---you're wasting your time. Men are not complicated, although they'd like you to think they are. And there are no mixed messages. The truth may be, He's just not that into you. He's Just Not That Into You---based on a popular episode of Sex and the City---educates otherwise smart women on how to tell when a guy just doesn't like them enough, so they can stop wasting time making excuses for a dead-end relationship. This book knows you're a beautiful, smart, funny woman who deserves better.

Gárdos Péter - Hajnali ​láz
Egy ​levélköteg 60 éven át várta, hogy a szekrény mélyéről előkerülve megmutassa, mit jelent az újrakezdés, a kitartás, az élni akarás és a határtalan szerelem. "Szüleim, Miklós és Lili hat hónapon át, 1945 szeptemberétől 1946 februárjáig leveleztek, mielőtt Stockholmban összeházasodtak volna. A levelek létezéséről ötven évig nem tudtam. Azután Apám halála után Anyám, szinte mellékesen, két formás levélköteget nyújtott át, búzakék és skarlátszínű selyemszalaggal összekötve. A történettel hosszú ideig képtelen voltam foglalkozni - aztán tíz évvel később megírtam a regény első változatát, s ezzel párhuzamosan elkészült a film forgatókönyve is. Abban a kivételes szerencsében részesültem, hogy írhattam is, rendezhettem is szüleim szerelmének történetét." Gárdos Péter Svédország, 1945. A huszonöt éves Miklós Bergen-Belsen koncentrációs táborából a svédországi Gotland szigetére szállítják. Aztán a rehabilitációs kórházban ismét halálra ítélik: svéd orvosa hat hónapot ad neki. De Miklós hadat üzen a sorsnak, és levelet ír száztizenhét szintén Svédországban ápolt magyar lánynak azzal a céllal, hogy egyiküket feleségül veszi. Hamarosan rátalál az igazira: mint aki megtáltosodott, úgy ragadja magával a tizenkilenc éves Lilit bűbájos soraival, lehengerlő stílusával. A Hajnali láz az élet szerelmes regénye, amelyet magyarországi megjelenése után a világ legfontosabb könyvkiadói is felfedeztek. A Publishers Weekly és a Booktrade a 2015-ös Londoni Könyvvásár legfontosabb könyvének tartotta, a világ vezető kiadói versengtek érte. Az elmúlt években szinte valamennyi európai országban megjelent, de már Tajvanon, Brazíliában, Kínában, Izraelben és Dél-Koreában is saját nyelven olvashatják a kötetet, mely irodalmi díjakat nyert el Londonban, Párizsban és Szentpéterváron. A könyv alapján készült film a szerző rendezésében 2015 végén került a mozikba.

Kollekciók