Ajax-loader

Mészáros Zsuzsanna

Rate_positive 1 Rate_neutral 0 Rate_negative 0

2620 napja velünk van 1482 napja láttuk utoljára 1444 napja hibernálva van

Rukkaracsony_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-aktivista Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (99)

Ferencsik István - Betegség ​és fájdalom nélküli élet
Két ​sürgetően fontos teendőnk van. Először is meg kell tennünk mindent, hogy a szervezetünkben és a környezetünkben megindult kóros folyamatokat megállítsuk, ha lehet visszafordítsuk, vagyis betegségeinket, szervezetünk torzulásait felismerve azokat megszüntessük, és ezáltal képesekké váljunk a második feladat végrehajtására: szervezetünk és környezetünk természetes működésének helyreállítására. Így kapcsolódik össze szervesen saját életünk és kozmikus környezetünk fennmaradásának lehetősége. Meg kell ismerni ÖNMAGUNKAT, mert aki önmagát nem ismeri, a világot sem ismerheti.

Margret Koers - Barkácsoljunk ​egész évben!
Könyvünkben ​csupa tarka eredeti ötletet találunk, melynek elkészítése gyerekjáték. Színes kartonból ablakdíszeket, széljátékokat,névtáblákat,asztaldíszeket, üdvözlőlapokat, perselyt és még számtalan nagyszerű meglepetést barkácsolhatunk. Mindegy, hogy tavasz, nyár, ősz vagy tél van, minden évszakra találhatunk szuper ötleteket, akár saját magunk számára, akár ajándékba készítjük el a figurákat.

Deborah Smith - A ​Titkok kertje
Burnt ​Stand "márványvárosát" a Hardigree calád keménykezű asszonyai uralják. A föld gyomrából előkerülő rózsaszín, gyönyörű, mégis rideg ásvány kegyetlen titkok őrzője. Darl Union, a Hardigree Márvány Társaság leendő örököse tízévesen szembesül családja szégyenteljes múltjával, és szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, amely lebonthatatlannak tűnő falat emel Darl és kőfaragócsaládban született szerelme, a matekzseni Eli Wade közé. Csakhogy minden eltemetett titoknak egyszer a felszínre kell kerülnie, különösen ha épp a szerelmesek közti társadalmi különbséget érvényen kívül helyező kert földje rejti. Huszonöt évvel később az egykori szerelmesek sorsa ismét egybefonódik...

Graham Hurley - Angyal ​szállt el felettünk
Vajon ​miért zuhant le a tizennégy éves Helen Bassam a város legmagasabb lakóházának tetejéről? Kétségbeesésében önkezével vetett véget életének? Szerepe van a tragédiában annak a kisfiúnak is, akinek elmosódott alakját a biztonsági rendszer kamerái rögzítették aznap éjjel? Joe Faraday felügyelő eltökéli, hogy kideríti a lány halálának pontos okát, így rója le neki a végtisztességet. Végigjárja Portsmouth alvilágát, a darabokra szakadt családokat. Gyermekek után kutat, akiket a társadalmi mozgás a lét peremére sodort. Ám alighogy kezdetét veszi a nyomozás, Faraday embereit elvonják egy másik ügyhöz. Egy kisstílű kábítószerárus tetemére bukkantak a város külterületén. A vörös tangától eltekintve meztelen férfi egy fán lógott. A rendőrség PR-győzelmet szimatolt az ügyben a droggal szemben vívott háborúban: azaz eredményt tudnak felmutatni, és olyan színben tűnhetnek fel, hogy kézben tartják az eseményeket. A különleges ügyosztály vezetőjét cseppet sem érdekli a PR. Egy valami foglalkoztatja: el akarja kapni a gyilkost, hogy megmutassa neki, ilyesmit nem lehet ép bőrrel megúszni, amíg ő vezeti a nyomozást. Kierőszakol magának minden lehetséges munkaerőt. Csapatának egyik tagja Paul Winter. A nyomozó a munkába temetkezik, hogy ne kelljen felesége halálán töprengenie. Az Angyal szállt el felettünk szédületes tempójú, igazi érzelmekkel telített detektívregény. Szívbe markoló képet rajzol egy szabadeséssel zuhanó társadalomról és egy városról, amely talán elég szívós lesz ahhoz, hogy túlélje a becsapódást.

Kristin Hannah - Titkok ​tava
A ​világszerte népszerű és igen sikeres amerikai írónő első magyarul megjelent regényét veheti kezébe az olvasó.Kristin Hannah romantikus történetét olyan, már nálunk is jól ismert és kedvelt regényírók, mint Luanne Rice (Érzelmek viharában, Naptánc, Égi szerelem, Suttogás a múltból) és Susan E. Phillips (Törékeny szív, Latin szerető) ajánlják az önök figyelmébe."A Titkok tava egy csodálatos regény, szívhez szóló, érzelmes. Hannah rendkívül hitelesen ír a szerelemről, és a hősei annyira valóságosak, hogy úgy érezzük, a történetnek nincs vége az utolsó oldalon, és a szereplők a regény befejezése után is tovább élnek." (Luanne Rice)

Britt G. Hallqvist - Ingrid Sjöstrand - Siv Widerberg - Ami ​a szívedet nyomja
Ami ​a szívedet nyomja, azzal a legnehezebb megbirkózni. Apának, anyának sok a dolga, a tanárod más gyerek gondját is viseli, pajtásod sokszor csak fél füllel figyel rád. Pedig oly jó lenne elmondani valakinek, ami egyre gyűlik és szorít ott belül, az érdekes felfedezéseket, melyekért lelkendeztél, a barátságról, szerelemről kialakult gondolataidat, a felnőttek furcsaságait, a világ zavarba ejtő eseményeit s nem utolsósorban megtalálni helyedet ebben a bonyolult nagyvilágban. Jó volna néha verset írni - abban talán ki lehetne fejezni mindezt. Három svéd költőnő megpróbált azon a nyelven, amely minden gyerek sajátja, verset írni arról - ami a te szívedet is nyomja. Ezt a nyelvet kitűnően érti a fordító, Tótfalusi István, akinek nagy szerepe van a svéd gyerekversek hazai sikerében.

Claudia Wisniewski - Divatlexikon
Művelődéstörténeti ​lexikon néven fut tovább a kiadó korábbi kislexikon sorozata, amely olyan ismeretanyagot igyekszik bemutatni, amelyekkel a hagyományos lexikonok kevéssé, vagy csak érintőlegesen foglalkoznak. Ez a Divatlexikon a mindennapi kultúra fontos kellékeit, a viseleteket magyarázza a tógától a miniszoknyáig, a fríg sapkától a cilinderig, illetve a subától a dolmányig.

Covers_195615
Illatok ​és divatok Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Illatok ​és divatok
Botrányos ​és irigyelt életút áll a világhírű divattervezők és a rafinált parfümök megálmodói mögött, akiknek modelljeit férfiak és nők milliói viselik a hozzájuk illő illatfelhőben. A könyv fejezetei bemutatják egy-egy híres divatház történetét, ismertetik a márkanév mögött álló zseniális tervező, gazdag támogató vagy az ihletet adó múzsa életrajzát.

Lizzie McGuire - Divatötletek
Hé, ​csini csaj - Készülj, felturbózzuk a ruhásszekrényed tartalmát! A barátaim szerint én vagyok a divat koronázatlan királya. Készítünk együtt cuuuuki rucikat, amiket szívesen viselsz, hasznos felszereléseket, amivel feldobhatod a megjelenésedet. Minden olyan egyszerű, mert minden technikát színes fotókkal illusztráltam és részletesen leírom, hogyan csináld. Menő szandálok, ultraszuper övek, fantasztikus farmerek és vadító pólók - imádni fogod elkészíteni és hordani egyedi tervezésű cuccaidat! Vasalható Lizzie-virágokat is mellékeltem hozzá!

Akiko Fukai - A ​divat története a 18-20. században
Ruha ​teszi az embert. Szári, kimonó vagy üzleti öltöny: az öltözék mindig viselője kultúrájáról, társadalmi rangjáról, személyiségéről vagy vallásáról árulkodik. A Kyoto Costume Institute a viselet történeti, szociológiai és művészi jelentőségével foglalkozik. Az 1978-ban alapított KCI a világ egyik leggazdagabb ruhagyűjteményével rendelkezik, melyet világszerte számos kiállításon mutat be. Elsősorban a nyugati divatú női öltözékeket gyűjti a 18. századtól napjainkig, történeti kosztümöket, alsóneműt, cipőket és divatkellékeket. A könyv, melyet az olvasó a kezében tart, lenyűgöző időutazás háromszáz év divattörténetén keresztül: köszönhető ez a múzeum archívumában őrzött kitűnő fotóknak, melyek speciális bábukon mutatják be a nagy szakértelemmel összeválogatott ruhákat. A gyűjtemény a női divat változásait mutatja be olyan ritka kincsekkel, mint a 17. századi vasfűző és a 17. századi hímzett ruhaderék, egészen napjaink divatkreációiig, Yves Saint Laurent-ig és Calvin Kleinig. A kötet lehetővé teszi, hogy gyönyörködjünk elődeink ruhatárában, rácsodálkozzunk napjaink divatjának hihetetlen sokszínűségére, s talán azt is, hogy elképzeljük, hogyan öltözködnek majd utódaink a távoli jövőben, mert a divat feltartóztathatatlanul halad előre. Lenyűgöző időutazás háromszáz év divattörténetén keresztül. A nagy szakértelemmel összeállított kötet és a kitűnő fotók lehetővé teszik, hogy gyönyörködjünk elődeink ruhatárában és rácsodálkozzunk napjaink divatjának sokszínűségére.

Csontos Tibor - Divatkirályok ​közelről
Ki ​ne ismerné Armani, Cavalli, Dolce&Gabbana, Ferré, Gucci, Prada, Valentino vagy Versace nevét? Bizton állíthatjuk, hogy aki ezért a könyvért nyúl a polcra, az tudja, hogy hívják manapság az olasz divatot. Csontos Tibor "Divatkirályok közelről" című kötete hiánypótló mű: nemcsak a divat világa iránt érdeklődőknek lebilincselő olvasmány, a divattervezéssel foglalkozni kívánóknak vagy a már praktizáló designereknek, sőt a divatmanagereknek, a divat gazdasági vetületeivel foglalkozó szakembereknek is izgalmas lehet. A kortárs divat művészet- és gazdaságtörténeti kis kalauza ez az írás. Iránytű korunk példaképét vesztett ifjúságának, biztatás az álmok megvalósításához, az elkötelezettséghez és a kitartáshoz. Mindezt élvezetesen, olvasmányosan, néhol bulvárosan tálalja a szerző, kendőzetlenül ír a világhírességek hétköznapjairól, szerelmi életéről, szakmai küzdelmeiről és viselt dolgairól.

Simonovics Ildikó - Street ​Fashion Múzeum
Street ​Fashion Múzeum - Utcai divat egykor és ma a Kiscelli Múzeum azonos címen megrendezett kiállításának vezetője, 100 év utcadivatjának változását mutatja be a Múzeum, a www.fortepan.hu online magán fotógyűjtemény, illetve a www.streetfashionbudapest.hu anyagaira építve magyar és angol nyelven. A kötetben archív és mai képek párba rendezésével elevenedik meg a hétköznapi emberek mindennapi öltözködése az 1900-as évek S vonalú sziluettjétől, a harang kalapon, a hordó szoknyán és a mini őrületen át egészen a 2010-es évek trendjeiig.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (45)

Susy McPhee - Férjek ​és hazugságok
A ​látszat csal. Ne higgy a szemednek akkor sem, ha a nappalidban a feleséged egy idegen férfi mellkasán zokogva áztatja csuromvizesre annak pólóját. Hiába az egyértelmű helyzet, ez nem az, aminek látszik! Akkor se higgy a szemednek, ha egy társkereső weboldalról imádott férjed mosolyog rád, elváltnak adja ki magát, tartós kapcsolatra vágyik és gyereket szeretne. Annak ellenére, hogy hat éves a kislányotok és azt hitted, hogy a ti vagytok a mintacsalád... Hát igen, a látszat néha csal, no de ekkorát? Vannak emberek, akikért bármit megtennénk… A harmincas éveiben járó Fran számára ebbe a legbelső körbe tartozik a lánya, a férje és a legjobb barátnője, Alison, aki halálos beteg. Alisonnak meg vannak számlálva a napjai, ám halála előtt még szeretné kiválasztani az „utódját”, egy új feleséget a férjének, aki majd felneveli a lányait. Megkéri Frant, hogy segítsen neki ebben az abszurd vállalkozásban. Barátnőjének egyáltalán nem tetszik az ötlet, de képtelen visszautasítani egy igaz barát utolsó kívánságát, és bejelentkezik egy internetes társkereső honlapra. Ezzel a lépéssel azonban a saját életét is fenekestül felforgatja, ugyanis rövid keresgélés után a következő hirdetésre bukkan: „Harmincnyolc éves, száznyolcvanöt centi magas, sportos, vidám alaptermészetű családcentrikus, egyedülálló férfi vagyok. Szeretek utazni, sportolni, olvasni, szinházba, társaságba járni. Nincs gyermekem, de már vágyom rá, hogy körülöttem rohangáljanak egy nem túl távoli jövőben. Leendő partneremnek intelligens, vidám, gyermekszerető, utazást, bulizást kedvelő, csinos, szőke hosszú lábú 30-as nőt keresek. (Pókot szeretők kíméljenek!)” A magát Facérnak nevező illető fényképe pedig a megszólalásig hasonlít férjére, Maxre… Susy McPhee regénye az utóbbi évek egyik legígéretesebb debütálása. Egyszerre szellemes, megható és elgondolkodtató – igazi remekmű!

Dr. Robert C. Atkins - Dr. ​Atkins forradalmian új étrendje
Dr. ​Atkins forradalmian új étrendje milliókat segített abban, hogy lefogyjanak és egészségesek maradjanak. A világ első számú diétás- és alternatív gyógymód-specialistája felfrissítette, az új évszázadhoz igazította kipróbált programját, a csökkentett szénhidrát-bevitel élettani hatásait vizsgáló és igazoló új tudományos eredményekkel támasztja alá elméletét, mely évtizedek óta hatásosnak bizonyul. Dr. Atkins forradalmian új étrendjében megtalálja mindazt, amit tudnia kell, hogy leadja felesleges kilóit, valamint csökkentett szénhidrát tartalmú ételek receptjeit. Az Atkins diétával finomakat ehetünk, mert egyensúlyba hozza a táplálkozást és az anyagcserét. A változás szembetűnő lesz!

Karen M. Hamaker-Zondag - Házkapcsolatok
A ​kötet az asztrológia szerelmesei számára világossá teszi, hogy milyen kapcsolat lehet az egyes horoszkópházak között, és hogyan nyilvánulnak meg ezek a kapcsolatok. A szerző a szükséges elméleti áttekintést követően elemzi az uralkodó bolygók jelentőségét, az egyes horoszkópházak egymáshoz való viszonyát, rávilágít a kiemelkedő házak jelentőségére, majd bemutatja a házak uralkodóinak lehetséges fényszögkapcsolatait, és értelmezi az egyes házak uralkodóinak helyzetét. Mindez személyiségünk mélyebb rétegeibe nyújt bepillantást.

Sigmund Freud - Álomfejtés
A ​pszichoanalízis megalapítójának nagy hatású összefoglaló műve a klinikai lélekelemzéshez anyagot adó egyik legfontosabb jelenséget, az álmot vizsgálja, bebizonyítva, hogy az álom nem véletlenszerű és értelem nélküli, hanem a pszichikumnak logikusan értelmezhető, belső törvényei szerint létrejött terméke. A klasszikus műhöz írott utószavában állapítja meg Hermann István: ebben a felfogásban új "nemcsak az, hogy a régimódi babonás álomfejtéssel Freud tökéletesen szakít, és nem is csupán az, hogy az álmok egy részét vágyálomnak tekinti, vagy a vágyak valamiféle torzulása variációjának. Ezeknél sokkal fontosabb, hogy először von bele a pszichopatológia tárgykörébe egy olyan életterületet, amely látszólag a mindennapi élet tárgykörébe tartozik. Ennek az eljárásnak megvannak a maga veszélyei. Az egyik veszélye az, hogy a normális életet is pszichopatologikusnak kezdik sokan tekinteni. De megvannak az előnyei is. Arról van szó, hogy nincsen teljesen külön, teljesen elválasztott pszichológia és pszichopatológia. A pszichopatológiának, vagyis az ideggyógyászatnak és a lélekgyógyászatnak azon kell alapulnia, amit a normális életben a lelki működésekről tapasztalunk. Az álom tehát még nem ideggyógyászati vagy lélekgyógyászati jelenség. De az álom magyarázata, értelmezése feltétlenül hozzájárulhat egy-egy személyiség lelki világának tudatos rekonstrukciójához".

Paul Crompton - Taj ​Csi
___A ​Taj Csit, azaz a lassú és kecses kínai mozdulatsorok művészetét sokan a "mozgás meditációjaként" is emlegetik. Biztonságos, hatékony és minden korosztály számára ajánlott. A Taj Csi megszabadít a mindennapi stressztől és visszaadja egészségünket. ___Ebben a könyvben Paul Crompton, a nemzetközileg is elismert Taj Csi-szakértő tárja fel a kezdők előtt e mágikus világ titkait, valamint mélyebb betekintést enged a már járatosabb Taj Csi-gyakorlók számára. Történetének és filozófiájának megismerése után eljutunk a Taj Csi mozgássorozat, a híres 48 lépés részletes leírásához. Illusztrációk, ábrák és rengeteg gyakorlat segíti a tanulókat az ősi művészet alapjainak elsajátításában. ___Paul Crompton, a nemzetközileg elismert szakember, több mint 40 éve foglalkozik a Taj Csi-val és a harcművészetekkel.

Covers_202660
Ez a divat évkönyv 85' Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Ez a divat évkönyv 85'
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Palkó Emília - Rongybabák
A ​szép, pihe-puha rongybabák közkedvelt játszó- és alvótársai a gyerekeknek. Készíthetünk szőke, barna vagy fekete hajú, copfos vagy rövid hajú, nagy- vagy kisméretű, fiú- vagy lánybabákat is. A könyv lépésről lépésre mutatja be a rongybabakészítést a minta átmásolásától a ruha megvarrásáig. Bátran fogjunk hozzá, és lepjük meg gyermekeinket rongybabával, amit felnőtt korukra is biztosan megőriznek. Varrjunk többféle ruhát a babának, hogy a gyerekek kedvükre öltöztethessék. A babákat kinőtt csecsemőruhákba is öltöztethetjük. Természetesen a gyereket is bevonhatjuk a munkába, pl. megbízhatjuk őket a lábak, kezek és a törzs kitömésével vagy a hajak copfba fonásával, a baba felöltöztetésével.

Lecxion
Lexikon ​a szerelemről Ismeretlen szerző
elérhető
6

Ismeretlen szerző - Lexikon ​a szerelemről
"Férfi ​és nő kapcsolatának örök témájáról szól ez a "szabálytalan" lexikon. Címszavai felölelik a szerelem, a szexualitás, az együttélés közismert és rejtett problémáit; foglalkozik a pszichoszexuális fejlődés, a gyermekkor, a serdülőkor, a felnőttkor és az öregedés sajátos kérdéseivel; sőt kitekint a gyermeknevelés szexuális szempontból lényeges mozzanataira is. Arra törekszik, hogy e kérdéseket ne csak a magánélet, hanem a társadalom szempontjából is megvilágítsa, s nem hagyja figyelmen kívül a mindennapi életben annyiszor felmerülő orvosi és családjogi vonatkozásokat sem. A pszichológus, jogász, nőgyógyász és szociológus szerzők által írt szócikkek nemcsak a legkorszerűbb tárgyi ismereteket tartalmazzák, hanem igyekeznek rávenni az olvasót, hogy együtt gondolkozzon a szerzőkkel változó szemléletünk, erkölcsünk, szokásaink következtében kialakuló konfliktusainkon és azokon a buktatókon, amelyek annyiszor vezetnek a szerelmi kapcsolatok megromlásához, a házasságok felbomlásához. Őszintén szól a szexuális élet leggyakoribb zavarairól s a megoldás, a gyógyulás lehetőségeiről is. A lexikon szellemét az életöröm, az előítéletek nyomása alóli felszabadultság és az egymásért érzett felelősség gondolata hatja át."


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (54)

Ferencsik István - Gyermekeink ​táplálása
A ​gyermek a legszentebb áldás az emberiség életében, a legnagyobb feladat a jövő, a boldog jövő felépítése számukra. Vajon e cél felé halad ma az emberiség? A tudatosan elhatározott és tervezett gyermekáldás fogadása, a létrejött élet logikus és ésszerű, de mindenképpen az évezredek alatt összegyűjtött tapasztalatok alapján történő alakítása, nevelése, táplálása az emberiség legfontosabb feladata, ami egyben a saját, közeli jövőnk alapja is.

Annie Kirkwood - Mária ​üzenete a világnak
E ​könyv azokat a "közléseket" tartalmazza, melyeket Mária, Jézus anyja adott át egy texasi asszonynak 1987 és 1991 között. Fátimában, Lourdes-ban és nemrégen Medzsugordzséban Szűz Mária csodálatos jelenések révén beszélt. Mostani üzenete az egész világnak szól. Szűz Mária az évszázad utolsó évtizedére olyan alapvető földi változásokat jövendöl, melyek gyökeresen fogják életünket megváltoztatni. Minden embert - kultúrájától vagy vallásától függetlenül- arra sürget, hogy szívében és elméjében forduljon Istenhez. Szűz Mária elmondja, mily módon legyünk tudatosabbak jelenünket és földi tervünket illetően. Miképpen készüljünk fel, hogy fizikai halálunk után visszatérjünk a szellemi világba. Mária sokatmondó közlései a szeretetről, az energiáról, az igazságról és az imádkozásról a Szűzanya mély együttérzéséről és egyetemes szeretetéről tanúskodnak.

Penny Vincenzi - Botrányos ​szerelem
Az ​igazság gyakran fáj. Néha öl is. Titokzatos autóbaleset az ötvenes években és egy megmagyarázhatatlan öngyilkosság húsz évvel később. Mi lehet a kapcsolat a két eset között, és mi köze hozzájuk Caroline Hunterton régen eltemetett múltjának? Lányait, Fleurt és Cholét az idő és a távolság elválasztja egymástól, csak egymás iránt érzett gyűlöletük köti össze őket egészen addig, amíg Magnus Phillips újságíró úgy nem dönt, lerántja a leplet a titokról. A Botrányos szerelem a háborús Suffolkból az ötvenes évek Hollywoodjáig vezet, de bemutatja a csillogó-villogó Madison Avenue, a londoni színházi körök és a könyvkiadás világát is, miközben feltárja az igazság rendkívüli, néha végzetes következményeit. Vannak titkok, amelyeknek sosem szabadna napvilágra kerülniük; és vannak igazságok, amelyeket sohasem szabadna felfedni...

Maria Bellonci - Intim ​reneszánsz
Történelmi ​regény, képzeletbeli napló, memoár - mindhárom egyszerre az Intim Reneszánsz, Isabella D'Estének, Mantova márkiasszonyának egyes szám első személyben előadott története. Egy büszke, okos, erős akaratú, érzékeny nő vall itt önmagáról, aki élete végére megértette, hogy asszonyi mivolta összebékíthető korának viszonyaival. A Gonzagák Mantovája, a pápai Róma, a ferrarai, a milánói és az urbinói hercegségek hétköznapjai tárulnak föl előttünk Itália történelmének egyik legellentmondásosabb korszakában, II. Gyula, majd X. Leó pompázatos reneszánszának idején, amikor az apró itáliai államok a francia királyok és német-római császárok egymással vívott csatározásainak színterei voltak. A gondosan dokumentált, hiteles történelmi háttérbe szövődik a fiktív szál, az "ángilus" Robert de la Pole tizenkét levele. A titokzatos hódoló, aki már csak papi mivolta miatt is kénytelen gátat szabni rajongásának, lelkes tudósításaival, szorongó imádatával harminc évig követi gondolatban Úrjnője sorsát. a reneszánsszakértő olasz írónő, Maria Bellonci (1902-1986) első műve, a Lucrezia Borgia után most Strega-díjas, utolsó befejezett regényét veheti kézbe magyar nyelven az olvasó.

Isaac Asimov - Gyilkosság ​a könyvvásáron
Hangsúlyoznom ​kell, hogy könyvem a képzelet műve; hogy a megnevezetlen nagyváros és a megnevezhetetlen szálloda, ahol a közgyűlés lezajlott, a fantázia szüleményei, legalábbis könyvem szempontjából; hogy a gyilkosság és a hozzá kapcsolódó események egytől-egyig kitaláltak; s hogy nincs olyan szereplő, aki megszólal a könyvben - Isaac Asimov kivételével - akinek valóságos megfelelője lenne. Minden ilyen szereplő kitalált alak, s ha fenn is áll valamiféle tényleges vagy vélt hasonlóság a könyv szereplői és valóságos emberek között, ez merőben véletlen és akaratlan. Tehát Giles Devore (akit nem nagyon szerettem), Darius Just (akit szerettem) és Sarah Voskovek (akit nagyon szerettem) az én képzeletem teremtményei. Végül pedig elnézést kérek azért, mert önmagamat is szerepeltetem a könyvben. Jó ötletnek tűnt, s szerintem nagyban hozzájárul a történet valószerűségéhez. Remélem, önök is elismerik, hogy az alkalmat nem önmagam eszményítésére használtam fel. Sőt, én vagyok a regényben a komikus elem, így hát remélem, megbocsátanak.

Szepes Mária - Napszél
"El ​akartuk fogadni e gyanúsan abszurd és kísértetiesen gyönyörű új édent, mert a mi valódi paradicsomunkat, amellyel a természet megajándékozott bennünket, alaposan összedúltuk és kizsaroltuk, s voltak olyan történelmi időszakok, amikor kis híján elpuszítottuk. Egyszerűbbnek tűnt "újrakezdeni mindent"...csak kultúránk értékeit átmentve az Eridanusra...Mi gyújt bennünk kozmikus nosztalgiát, hogy véges élethosszunkkal kivándoroljunk fényévmilliók távolában keringő bolygónkra...ahelyett hogy termékeny kék csillagunkat, a Földet tisztítanánk meg minden ártalomtól? Éppoly képtelenség ez, mintha értelmessé fejlődött halak hirtelen tömeges kivándorlásba kezdenének az óceánból valamiféle kopoltyú pótló szkafanderbe, hogy alkatilag meghatározott vízilényként a szárazföldön vergődjenek...A Föld beteg. Kórságait magunk okoztuk. Nekünk kell leküzdenünk őket. Megvannak az eszközeink hozzá!"

Rejtő Jenő (P. Howard) - A ​tizennégy karátos autó
A ​tizennégy karátos autónak két hőse van: egy autó, melynek alváza aranyból készült, és a dilettáns sofőr, aki a szó szoros értelmében tűzön-vízen száguldozik ezzel a csodálatos géppel. A szokásos személycserék, eltűnt és visszatérő holttestek és ájultak, feje tetejére állított, de szellemes ötletek halmaza adja a regényt. A tizennégy karátos autó Rejtő Jenő ponyvaparódiái közül az egyik legszellemesebb és legszórakoztatóbb. Paródiák ezek, melyek lehetetlenné tették a ponyvát. Aki végigkacag egy P. Howard regényt, annak számára élvezhetetlen olvasmány lesz az olcsó, szellemtelen és ostoba ponyvaregény.

Rejtő Jenő (P. Howard) - A ​megkerült cirkáló
Az ​olvasók még jól emlékeznek a Balmoral nevű cirkálóra, amely egy ceyloni kikötőből szőrén-lábán eltűnik, hogy azután Radzeer név alatt, Piszkos Fred kapitányi vezérlete mellett dicső tetteket hajtson végre. A Radzeer cirkáló viszont ebben a mostani kötetben újra eltűnik, de eltűnik az André de Rémieux nevű hajó is, amely furcsa "kirándulókat" visz a Csütörtök-szigetek egyikére. Nos, nem azért hívják Piszkos Fredet az "óceán miniszterelnökének", hogy békés cethalászás közben is ne jusson ideje az eltűnt hajók "megkerítésére". Az akcióban nagy szerpet kap Fülig Jimmy és a kékszakállú Wagner úr is, akik ez alkalommal a Vakapád nevű bárka fedélzetén jeleskednek.


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók