Ajax-loader

michelagnolo

Rate_positive 53 Rate_neutral 1 Rate_negative 0

1006 napja velünk van 4 napja láttuk utoljára

Badge-rukkaracsony2014-2 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas

Kívánságlista

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.


Patrick McCabe - Reggeli ​a Plútón
Patrick ​McCabe filmre is adaptált regényének hőse egy bájosan optimista transzvesztita - apja vélhetően a kisváros plébánosa, anyjának pedig csak a nevét tudja. A cselekmény mintha ebben a háromszögben fejlődne, de a háttérből drasztikusan lépnek elő meghatározó szereplővé a társadalom olyan jelenségei, mint a homofóbia, a kispolgári intolerancia vagy éppen az IRA.

John Osborne - Dühöngő ​ifjúság
Három ​huszonéves fiatal egy szobába zárva, munka nélkül őrlődik. A szerelmes lány kiszolgálja a fiúkat. Jimmy szenved és sajnálja magát. Cliff sajnálja Jimmyt. Alison elhagyja Jimmyt, aztán mégsem. Feltűnik Helena, aztán eltűnik. Mi lesz Jimmyvel, hogyan lehet mindezt ép ésszel túlélni? Tudjuk jól, hogy túl lehet, hiszen már átéltük. És milyen jó lenne újra húsz évesen!

Margaret Mead - Férfi ​és nő
A ​két nem viszonyára vonatkozó megállapításait Mead a Férfi és nő című munkájában foglalta össze, részletesen taglalva az észak-amerikai helyzetet és összehasonlítva ezt az általa közelebbről tanulmányozott óceániai-indonéziai társadalmakban a férfi és nő viszonyának modelljével. Mead vizsgálatai bármennyire fontosak is voltak etnológiai szempontból, nemcsak a szaktudományoknak szólnak. A practical anthropology (gyakorlati antropológia) szellemében egész munkássága az észak-amerikai, továbbá a modern társadalom néhány alapkérdésének megoldását segítette elő. Kötetünk a Gondolat Kiadónál 1970-ben megjelent könyv újrakiadása, kiegészítve a Samoa című tanulmány eddig lefordítatlan fejezeteivel.

Ben Brooks - Lolito
„Meztelenül ​fekszem az ágyban, sört iszom, és szállodai honlapokat böngészek. Mind tök egyforma. Mind tisztának látszik, mind csupa márvány, és mind homokszínű. A Marble Arch közelében foglalok. Kétszázhét font egy éjszaka. Az kétszázhét sör. Az négy olcsó kurva. Macy online. – Foglaltam szállodát, a Marble Arch közelében. – Szuperül hangzik, szivi. Alig várom, hogy találkozzunk. – Ja, hát én is. – Enyhén ideges vagyok. – Ne legyél. De legyél. Csak egy gyerek vagyok. Pedofilnak érzed majd magad, és kiszaladsz a világból.” Amikor Etgar megtudja, hogy első szerelme megcsalja őt, nagy bánatában az interneten lel vigaszra Macy, az unatkozó háziasszony személyében, aki nem mellesleg egy igazi milf. Kettejük kapcsolata eleinte kizárólag virtuális alapokon nyugszik, de aztán kitalálják, hogy találkoznak. Egy hotelszobában. Ez az esemény pedig fenekestül fordítja fel az életüket. Meg még néhány emberét a környezetükben. A Lolito egy 15 éves fiú szerelmi története. Végtelenül vicces, tabukat döntögető és helyenként kifejezetten felháborító regény a Z generáció kamaszainak legédesebb fantáziájáról.

Gaius Suetonius Tranquillus - Caesarok ​élete
Suetonius ​születésének időpontja i.sz. 70 tájára tehető, halála évét sem tudjuk bizonyosan, csak annyit, hogy igen öreg korban, valószínűleg 161 körül halt meg. A "Caesarok élete" tizenkét római császár életrajzát adja a szerző személyes élményei, levéltári tanulmányai, kortársak dokumentumai és családi szájhagyományok alapján. Adatai megbízhatóak, mégsem folyamodik a száraz történetírás módszeréhez. A tudós és a jószemű riporter érzékével választja ki a legfrappánsabb dokumentumokat s rajtuk kívül felhasználja röpcédulák, gúnydalok szövegét, sőt a római házak falára, kerítésére mázolt jelmondatokat, útszéli feliratokat is. Ezért friss és ma is eleven Suetonius tizenkét császári életrajza.

John Steinbeck - Édentől ​keletre
Ennek ​a hatalmas családregénynek színtere főként Kalifornia, s a kaliforniai Salinas városa. De a sokfelé ágazó és sokfelől egybefutó cselekményekből szinte határtalan körkép rajzolódik elő: a századeleji Amerika bonyolult társadalmi ellentmondásokkal zsúfolt, látványos freskója. Két család története bontakozik ki a regény lapjain, s a Trask fiúk sorsa szorosan egybefonódik az író, John Steinbeck családjának sorsával. A váltakozó nemzedékek sora, de elsősorban az író nagyapja, az Írországból bevándorolt Samuel Hamilton életútja híven tükrözi az amerikai demokrácia illúziójának leépülési folyamatát. Át- meg átszövik a regényt a szerelem szálai: a bajt hozó, sötét erő testesül meg a gyalázatosan romlott Kate alakjában, s a történet végén egy erős, igaz érzés ragyog fel, két fiatal élet megváltó, boldog ígérete. A népszerű regényből 1954-ben Elia Kazan készített filmet, James Dean főszereplésével. Az Édentől keletre filmváltozatát 1965-ben láthatta a hazai közönség.

Covers_405898
elérhető
216

Anthony Burgess - Gépnarancs
A ​Gépnarancs 1962-ben látott napvilágot, s azóta mit sem veszített aktualitásából. Nemcsak mert cselekménye a pontosan meg nem határozott jövőben játszódik, hanem mert Burgess írói képzelete és nyelvteremtő zsenialitása a napi politikánál is, a múló irodalmi divatoknál is időtállóbb. Ezt az antiutópista történetet egy tizenéves bandavezér, a jókedvvel kegyetlenkedő, ugyanakkor igen éles elméjű és a klasszikus zene iránt rajongó Alex mondja el, a maga egyéni, orosz eredetű szavakkal megtűzdelt szlengjén. Az ő egyszerre taszító és vonzó személyiségén keresztül kapunk képet az alattvalóira gondolattalan, gépies konformitást kényszerítő Államról, amely a fiatalok számára életformává vált erőszak visszaszorítására az "agymosástól" sem riad vissza - holott ez az erőszak paradox módon már a méltóság megőrzésének egyetlen eszköze, amikor az állati ösztönöknek kell eluralkodniuk a tudaton, hogy az ember legalább az embertelenségben ember maradhasson.

Bertolt Brecht - Drámák
"-Mindenki ​tudja - mondogatta Peachum -, hogy a vagyonosok búntetteit semmi sem védi jobban, mint a valószínűtlenségük. A politikusok is csak azért fogadhatnak el pénzt, mert mindenki azt képzeli róluk, hogy ők finomabb, átszellemültebb módon űzik a korrupciót, mint ahogy valójában teszik. Ha valaki olyannak festené le visszaéléseiket, amilyenek, nevezetesen egészen otrombának, azt mondaná mindenki: "Micsoda otromba alak!" - értvén rajta az elbeszélőt. Pedig csak az otrombaság hat ebben az esetben, éppen mert valószínűtlen! Gladstone úr a legnagyobb lelki nyugalommal felgyújthatná a Westminstert, és kijelenthetné, hogy a konzervatívok műve volt. Persze ezt senki nem hinné el, mert az eglsz világ úgy gondolkodik, hogy a konzervatívok finomabb eszközökkel is elérhetik azt, amit akarnak, de azért Gladstone urat sem gyanúsítaná senki. Egy miniszter csak nem szaladgál petróleumos kannákkal! Persze, mondogatják a kisemberek, a gazdagok nem veszik ki csak úgy egyszerűen a mások zsebéből a pénzt! Valóban, a módszer és a kivitel tekintetében nagy a különbség aközött, ahogyan Rotschild úr megkaparint egy bankot, és egy közönséges bankrablás között. Ezt a gyerek is tudja! Én azonban azt is tudom: csak aki a bűnözést nagyban űzi, általában csak az követhet el kisebb gatetteket, anélkül, hogy elkapnák: bőven ki is használják ezt a lehetőséget."

Gerald Durrell - A ​részeg erdő
„…olyan ​volt a táj, mintha a természet hatalmas piapartira invitálta volna a mérsékelt égövi, szubtrópusi és trópusi növények fantasztikus keverékét. A pálmák, a csapzott fejükkel, ernyedten támasztották a pultot, mint megannyi hivatásos kocsmatöltelék; a tüskés bokrok ittasan akaszkodtak össze; egymás mellett foglaltak helyet jól öltözött virágok és borotválatlan kaktuszok; és mindenütt a palo borracho, a „részeg bot”, püffedt sörhasával, dülöngélve. A virágos tömegben pedig tirannuszok sürgölődtek, megannyi takaros, aprócska pincér, makulátlan hófehér ingmellben; a helybéliek flor blanca, vagyis fehér virág néven emlegetik ezt a madarat.” Gerald Durrell még a világsikert meghozó Családom és egyéb állatfajták sorozat megírása előtt, 1954-ben járt Dél-Amerikában: ritka, kiveszőfélben levő állatfajtákat kutatott, és igyekezett minél többet eljuttatni angliai állatkertekbe. A részeg erdő, ennek a gyűjtőútnak mulattató története már teljes fegyverzetében mutatja be a népszerű természettudós-írót – az argentínai és paraguayi őserdőben átélt kalandjai feleségével, Jacquie-vel, és a remekül egyénített egzotikus állatokkal szórakoztatva vezetnek rá a természet értő szeretetére, és annak a mind fontosabb ténynek a felismerésére, hogy az ember csak az élővilágban élhet meg, és ezt a világot szeretnie, kímélnie kell.

Carrie Fisher - Surrender ​the Pink
Dinah ​Kaufman writes scripts for a living, and it fits: her life is full of bad lines. Particularly with men. They are all losers. Worse, they turn her down. Imagine her feelings when she finds a real man, Rudy Gendler, polished and successful, who loves her and wants to get married. Alas, he is not what he seems and the marriage ends just short of disaster. Dinah pulls herself together and finds...that she still loves Rudy! How can she win him back? "A witty, astute, voyeuristic approach to the mating ritual that confounds us all." (West Coast Review of Books)

Carrie Fisher - Shockaholic
Infused ​with Carrie Fisher’s trademark incisive wit and on the heels of Wishful Drinking ’s instant New York Times bestselling success, Shockaholic takes readers on another rollicking ride into her crazy life. There is no shortage of people flocking to hear what Princess Leia has to say. Her previous hardcover, Wishful Drinking, was an instant New York Times bestseller and Carrie was featured everywhere on broadcast media and received rave reviews from coast to coast, including People (4 stars; one of their top 10 books of the year), Entertainment Weekly, New York Times, and scores of others. Told with the same intimate style, brutal honesty, and uproarious wisdom that placed Wishful Drinking on the New York Times bestseller list for months, Shockaholic is the juicy account of Carrie Fisher’s life, focusing more on the Star Wars years and dishing about the various Hollywood relationships she’s formed since she was chosen to play Princess Leia at only nineteen years old. Fisher delves into the gritty details that made the movie—and herself—such a phenomenal success, admitting, “It isn’t all sweetness and light sabers.”

Carrie Fisher - Wishful ​drinking
Finally, ​after four hit novels, Carrie Fisher comes clean (well, sort of ) with the crazy truth that is her life in her first-ever memoir. In Wishful Drinking, adapted from her one-woman stage show, Fisher reveals what it was really like to grow up a product of "Hollywood in-breeding," come of age on the set of a little movie called Star Wars, and become a cultural icon and bestselling action figure at the age of nineteen. Intimate, hilarious, and sobering, Wishful Drinking is Fisher, looking at her life as she best remembers it (what do you expect after electroshock therapy?). It's an incredible tale: the child of Hollywood royalty -- Debbie Reynolds and Eddie Fisher -- homewrecked by Elizabeth Taylor, marrying (then divorcing, then dating) Paul Simon, having her likeness merchandized on everything from Princess Leia shampoo to PEZ dispensers, learning the father of her daughter forgot to tell her he was gay, and ultimately waking up one morning and finding a friend dead beside her in bed. Wishful Drinking, the show, has been a runaway success. Entertainment Weekly declared it "drolly hysterical" and the Los Angeles Times called it a "Beverly Hills yard sale of juicy anecdotes." This is Carrie Fisher at her best -- revealing her worst. She tells her true and outrageous story of her bizarre reality with her inimitable wit, unabashed self-deprecation, and buoyant, infectious humor. About the Author Carrie Fisher, the daughter of Debbie Reynolds and Eddie Fisher, became an icon when she starred as Princess Leia in the original Star Wars trilogy. Her star-studded career includes roles in numerous films such as The Blues Brothers and When Harry Met Sally. She is the author of four bestselling novels, Surrender the Pink, Delusions of Grandma, The Best Awful and Postcards from the Edge, which was made into a hit film, starring Shirley MacLaine and Meryl Streep. Fisher's experience with addiction and mental illness--and her willingness to speak honestly about them--have made her a sought-after speaker and respected advocate. She is truly one of the most magical people who walks among us.

Carrie Fisher - Édes ​gyermekem
Az ​önálló, dolgozó, sikeres nő anyaságának szépségei és konfliktusai állnak a Vénusz könyvek sorozat legújabb kötetének fókuszában. Képzeljük magunk elé Corát, a szép, fiatal, zajos életű hollywoodi írónőt, akinek bohém a társasága és rendszertelen az életvitele. Csak önmagával kell törődnie, csupán az aznapi munka és szórakozás "távlataiban" kell gondolkodnia. És egy szép napon - derült égből a villámcsapás - megtudja, hogy állapotos. Teremtsen otthont? Ő, aki minden "polgári vonást" elvből utasít el? Cora mulatságos konfliktusain keresztül a modern anyaság nagy - és valójában megválaszolatlan - kérdéseire keresi a választ Carrie Fisher, Amerika legújabb írósztárja.

Carrie Fisher - Postcards ​from the Edge
Carrie ​Fisher’s first novel is set within the world she knows better than anyone else: Hollywood, the all-too-real fantasyland of drug users and deal makers. This stunning literary debut chronicles Suzanne Vale’s vivid, excruciatingly funny experiences—from the rehab clinic to life in the outside world. Sparked by Suzanne’s—and Carrie’s—deliciously wry sense of the absurd, Postcards from the Edge is a revealing look at the dangers and delights of all our addictions, from success and money to sex and insecurity.

Carrie Fisher - The ​Princess Diarist
From ​Princess Leia herself: another brilliantly hilarious self-examination of her unlikely life and times. A thoroughly original and intimate memoir by the bestselling author of Postcards from the Edge and Wishful Drinking.

Carrie Fisher - Delusions ​of Grandma
Carrie ​Fisher's wittiest and wisest novel to date boldly goes where no man has gone before: motherhood. Now that she's conquered rehab and romance, Carrie Fisher has launched an expedition into the wilds of modern maternity, capturing its absurdity and ambivalence with singular deftness. Pregnant screenwriter Cora has taken to writing lengthy letters to her unborn child, and it’s small wonder why. For that age-old script 'family values' is looking like it needs a complete rewrite... 'Carrie Fisher peels off coruscating one-liners with a hit rate that Groucho Marx would have been proud of' The Independent Carrie Fisher has been a dictator in her teens, an actor in her twenties (The Star Wars trilogy, Hannah and Her Sisters etc), a screenwriter and novelist in her thirties (Postcards from the Edge, Surrender the Pink). She anxiously anticipates whatever ghoulish incarnations await her. In the meantime, she and her daughter, Billie, divide their time between Beverly Hills and Florence, Italy.

Carrie Fisher - A ​hercegnő naplója
A ​hercegnő naplója szellemes, provokatív, őszinte, intelligens és szókimondó. Épp olyan, mint szerzője volt, a napló megszületésekor mindössze 19 éves Carrie Fisher. A színésznő régi újsághalmok között bukkant rá kézzel írott naplójára, és szembesült tinédzserkori önmagával, azzal, hogy milyen is volt megélnie a _Csillagok háborújá_nak forgatását vagy éppen „hosszúra nyúlt egyéjszakás kalandját” színésztársával, Harrison Forddal. _A hercegnő naplója_ ezekről az intimitásokról is beszámol, igazán egyedivé azonban az időutazás teszi: az idősebb Carrie Fisher találkozása a 19 évessel. A könyvben a hatvanéves színésznő emlékei a stábról, a forgatásról, a szerelemről, a sikerről vagy éppen a függőségekről izgalmasan keverednek, vetülnek a kézzel írott napló szövegeivel, amelyek egy sokkal naivabb, sebezhetőbb nő képét mutatják. Carrie Fisher utolsó kötete ékes bizonyíték rá, hogy nem csupán egy hollywoodi szupersztárt, generációk ikonját, de egy kiváló írót is elveszítettünk a személyében.

Annie Proulx - Larry McMurtry - Diana Ossana - Brokeback ​Mountain - Story to Screenplay
Annie ​Proulx has written some of the most original and brilliant short stories in contemporary literature, and for many readers and reviewers, Brokeback Mountain is her masterpiece. Brokeback Mountain was originally published in The New Yorker. It won the National Magazine Award. It also won an O. Henry Prize. Included in this volume is Annie Proulx's haunting story about the difficult, dangerous love affair between a ranch hand and a rodeo cowboy. Also included is the celebrated screenplay for the major motion picture "Brokeback Mountain," written by Larry McMurtry and Diana Ossana. All three writers have contributed essays on the process of adapting this critically acclaimed story for film.

Petronius Arbiter - Satyricon
A ​Satyricon - amelyből Fellini nagysikerű filmet készített - az antik prózairodalom legértékesebb művei közé tartozik. Az író, aki eleinte Nero bizalmasa, s akinek szava és ítélete ízlés dolgában a véres kezű zsarnok számára is parancs volt, a Piso-összeesküvésben való részvétele miatt öngyilkosságra kényszerült. Petronius alakja ugyanakkor az irodalomba is bevonult, hiszen ő Sienkiewicz Quo vadis? című regényének egyik főszereplője. Egyesek úgy vélik hogy Satyricon hatalmas erkölcsrajznak készült: Petronius egy sokat látott, sokat élt ember éleslátásával bemutatja és kifigurázza a római társadalom valamennyi rétegét és azok hibáit. Ebben az ábrázolási mód szerves tartozéka a szellemes stílus, és a vaskos pikantéria. Az ókori ember másképpen gondolkodott a szerelemről, egyáltalán a test dolgairól, s a gyönyörhajhászás az élet legjellegzetesebb mozzanatai közé tartozott, így a könyvben természetszerűleg sűrűsödnek az efféle stíluselemek. Ennek ellenére a Satyricon egésze bámulatosan hű és gazdag tükre egy ellentmondásos fojtott levegőjű kornak.

Apuleius - Az ​aranyszamár
Az ​Aranyszamár latin irodalom egyetlen nagy regénye, az örökké kíváncsi, nyugtalan és titkokat feszegető ember tragikomédiája. Lucius, a regény hőse, Thessaliába, a mágia és a varázslat hazájába utazik. Madárrá szeretne változni, de végzetes tévedés következtében szamárrá változik. Most ez az emberi értelemmel megáldott vagy megvert szamár a kalandok egész sorát szenvedi végig, míg végre visszaváltozik emberré. Ezt a regényt filozófus írta, Apuleius, i. sz. második századának derekán, Észak-Afrikában, ahol közben egy boszorkánypernek is hőse volt. Apuleius regényének alapgondolata mélységes igazságokat hordoz, maga a regény azonban minden ízében mulattató. Ebben a filozófusban egy ragyogó író is lakott; írói művészetének remekei a novellák, amelyek Boccaccio Dekameron-ján keresztül a világirodalomba is utat találtak. De a regény legszebb virága Amor és Psyche története, a Hamupipőke meséjének ókori változata, a földöntúli szerelem sugárzó költészete.

Margaret Atwood - The ​Blind Assassin
The ​Blind Assassin opens with these simple, resonant words: "Ten days after the war ended, my sister Laura drove a car off a bridge." They are spoken by Iris, whose terse account of her sister's death in 1945 is followed by an inquest report proclaiming the death accidental. But just as the reader expects to settle into Laura's story, Atwood introduces a novel-within-a-novel. Entitled The Blind Assassin, it is a science fiction story told by two unnamed lovers who meet in dingy backstreet rooms. When we return to Iris, it is through a 1947 newspaper article announcing the discovery of a sailboat carrying the dead body of her husband, a distinguished industrialist. Brilliantly weaving together such seemingly disparate elements, Atwood creates a world of astonishing vision and unforgettable impact.

Margaret Atwood - The ​Handmaid's Tale
The ​Republic of Gilead offers Offred only one function: to breed. If she deviates, she will, like dissenters, be hanged at the wall or sent out to die slowly of radiation sickness. But even a repressive state cannot obliterate desire - neither Offred's nor that of the two men on which her future hangs...

Gerald Durrell - Istenek ​kertje
Korfu ​szigete kimeríthetetlen tárháza Gerald Durrell élményeinek. A Családom és egyéb állatfajták, a Madarak, vadak, rokonok és A halak jelleme után is friss, eleven történeteket élvezhet az olvasó az Istenek kertjében, vagyis a korfui élményanyag újabb enciklopédiájában – temérdek emberi csudabogár és kedvesnél kedvesebb állat szíves segítségével. Mama és gyermekei a zsémbes Larry, a harcias Leslie, a szerelmetes Margo és nem utolsósorban minden ember és állat igaz jó barátja, Gerry – egyik bájos bonyodalomból a másikba eveznek a kék tengeren, botladoznak a dús flórájú-faunájú szigeten, a csillogó-villogó görög ég alatt. A kötetet ezúttal is a durrelli világ ihletett illusztrátorának, Réber Lászlónak rajzai díszítik.

David Levithan - Boy ​Meets Boy
This ​is the story of Paul, a sophomore at a high school like no other: The cheerleaders ride Harleys, the homecoming queen used to be a guy named Daryl (she now prefers Infinite Darlene and is also the star quarterback), and the gay-straight alliance was formed to help the straight kids learn how to dance. When Paul meets Noah, he thinks he’s found the one his heart is made for. Until he blows it. The school bookie says the odds are 12-to-1 against him getting Noah back, but Paul’s not giving up without playing his love really loud. His best friend Joni might be drifting away, his other best friend Tony might be dealing with ultra-religious parents, and his ex-boyfriend Kyle might not be going away anytime soon, but sometimes everything needs to fall apart before it can really fit together right. This is a happy-meaningful romantic comedy about finding love, losing love, and doing what it takes to get love back in a crazy-wonderful world.

Timothy Conigrave - Holding ​the Man
When ​Timothy Conigrave falls in love with the captain of the football team, John Caleo, at their Catholic all-boys school in Melbourne, the two embark on a passionate journey of love, betrayal and forgiveness. This bestselling true story is at once sexy, romantic, funny and sad - a masterpiece of authentic emotion that you won't forget. Now an international hit play by Tommy Murphy (who also wrote the Afterword for the US and Canadian book edition) the stage adaption makes its North American premier at San Francisco's New Conservatory Theatre Center on September 21, 2007, proving that Holding the Man is a book for all readers, for all generations.

Madeline Miller - The ​Song of Achilles
Greece ​in the age of heroes. Patroclus, an awkward young prince, has been exiled to the court of King Peleus and his perfect son Achilles. Despite their differences, Achilles befriends the shamed prince, and as they grow into young men skilled in the arts of war and medicine, their bond blossoms into something deeper - despite the displeasure of Achilles's mother Thetis, a cruel sea goddess. But when word comes that Helen of Sparta has been kidnapped, Achilles must go to war in distant Troy and fulfill his destiny. Torn between love and fear for his friend, Patroclus goes with him, little knowing that the years that follow will test everything they hold dear.

Madeline Miller - Akhilleusz ​dala
Gyönyörű ​történet istenekről és istennőkről, királyokról és királynőkről, halhatatlanságról és az emberi szívről. A fiatal Patroklosz királyok sarja, mégis száműzik otthonából, amikor akaratlanul egy fiú halálát okozza. Az ifjú a híres-neves hős, Péleusz király udvarába kerül, ahol együtt nevelkedik a király fiával, Akhilleusszal. Az aranyszőke hajú herceg már gyermekként is erős, gyors és vonzó - ellenállhatatlan mindazok számára, akik találkoznak vele. Arra rendeltetett, hogy egy napon ő legyen a legkiválóbb görög. Patroklosz és Akhilleusz nem is különbözhetne jobban egymástól, mégis különleges, eltéphetetlen kötelék szövődik közöttük. Amikor Parisz, a trójai királyfi elrabolja a gyönyörű Helenét Spártából, Hellász minden hősét harcba szólítják a trójaiak ellen. Akhilleusz nem tud ellenállni az istenek által neki ígért dicsőség és hírnév csábításának, így csatlakozik a görög seregekhez. Patroklosz pedig félelem és a barátja iránt érzett szeretet között őrlődve követi őt Trója falai alá, noha tudja, a sors szörnyű áldozatot követel majd mindkettőjüktől...

David Sedaris - Karácsony ​jéggel
Hat ​karácsonyi novella, kicsit másképp: David Sedaris módra. Hat történet a karácsonyról, pontosabban a karácsonyi feelingrõl, azzal az utánozhatatlan fanyar humorral, ami Sedaris írásaira általában jellemzõ.

David Sedaris - The ​Santaland Diaries
A ​true and humorous account of Sedaris' stint working as a Christmas elf in "SantaLand" at Macy's department store.

Michael Barakiva - One ​Man Guy
Funny ​and heartfelt, One Man Guy brings to mind the raucous family humor and gentle romance of My Big Fat Greek Wedding, as told with David Sedaris–style wit Alek Khederian should have guessed something was wrong when his parents took him to a restaurant. Everyone knows that Armenians never eat out. Between bouts of interrogating the waitress and criticizing the menu, Alek’s parents announce that he’ll be attending summer school in order to bring up his grades. Alek is sure this experience will be the perfect hellish end to his hellish freshman year of high school. He never could’ve predicted that he’d meet someone like Ethan. Ethan is everything Alek wishes he were: confident, free-spirited, and irreverent. He can’t believe a guy this cool wants to be his friend. And before long, it seems like Ethan wants to be more than friends. Alek has never thought about having a boyfriend—he’s barely ever had a girlfriend—but maybe it’s time to think again.

David Sedaris - Naked
A ​riotous collection of memoirs which explores the absurd hilarity of modern life and creates a wickedly incisive portrait of an all-too-familiar world. It takes Sedaris from his humiliating bout with obsessive behaviour in 'A Plague of Tics' to the title story, where he is finally forced to face his naked self in the company of lunatics. At this soulful and moving moment, he brushes cigarette ashes from his pubic hair and wonders what it all means. This remarkable journey into his own life follows a path of self- effacement and a lifelong search for identity leaving himself both under suspicion and over dressed.

David Sedaris - Barrel ​Fever
David ​Sedaris's readings on National Public Radio made him one of US radio's most popular storytellers. With pitch-perfect sarcasm mingled with an underlying empathy, this collection of his best stories captures the essence of our secret preoccupations and delusions. Barrel Fever is like a blind date with modern life, and anything can happen.

Tony Kushner - Angels ​in America
The ​most anticipated new American play of the decade, this brilliant work is an emotional, poetic, political epic in two parts: Millennium Approaches and Perestroika. Spanning the years of the Reagan administration, it weaves the lives of fictional and historical characters into a feverish web of social, political, and sexual revelations.

Randy Shilts - The ​Mayor of Castro Street
Known ​as “The Mayor of Castro Street” even before he was elected to the San Francisco Board of Supervisors, Harvey Milk’s personal life, public career, and final assassination reflect the dramatic emergence of the gay community as a political power in America. It is a story full of personal tragedies and political intrigues, assassinations at City Hall, massive riots in the streets, the miscarriage of justice, and the consolidation of gay power and gay hope. Harvey Milk has been the subject of numerous books and movies, including the Academy Award–winning 1984 documentary, The Times of Harvey Milk. His life is also the basis of a 2008 major motion picture, Milk, starring Sean Penn.

Randy Shilts - And ​The Band Played On
Upon ​it's first publication twenty years ago, And The Band Played on was quickly recognized as a masterpiece of investigatve reporting. An international bestseller, a nominee for the National Book Critics Circle Award, and made into a critically acclaimed movie, Shilts' expose revealed why AIDS was allowed to spread unchecked during the early 80's while the most trusted institutions ignored or denied the threat. One of the few true modern classics, it changed and framed how AIDS was discussed in the following years. Now republished in a special 20th Anniversary edition, And the Band Played On remains one of the essential books of our time.

William S. Burroughs - The ​Cat Inside
Originally ​published as a limited –edition volume, The Cat Inside is William S. Burroughs’s moving and witty discourse on cats, one that combines deadpan routines and dream passages with a heartwarming account of his unexpected friendships with the many cats he has known. It is also a meditation on the long, mysterious relationship between cats and their human hosts, which Burroughs traces back to the Egyptian cult of the “animal other”. With its street sense, arcane erudition, and whiplash prose, The Cat Inside is a genuine revelation for Burroughs fans and cat lovers alike.