Ajax-loader

Aponyi Bernadett

Rate_positive 114 Rate_neutral 11 Rate_negative 0

3100 napja velünk van 90 napja láttuk utoljára

Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Badge1_300 Badge-supermom 10000fb_300 Buek_2013_300 Rukkola_plecsni_xmas_300x300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (92)

Altay Margit - Mókuska
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Anna Russelmann - Rontó ​és Bontó a tejfog utcában
A ​Tejfog utca 1/b. és 2/b szám alatt különös lakók ütöttek tanyát. Két jó barát, két veszedelmes fickó, Rontó és Bontó manók suttyomban berendezkedtek itt, a fogak mélyén vájtak maguknak kényelmes búvóhelyet. Leghőbb vágyuk az, hogy minél tágasabb lakásuk legyen, minél nagyobb élelmiszerraktárral, mert bizony mindketten igen falánk természetűek! Leginkább az édességeket kedvelik, az édes italokat, a különféle drazsékat, csokikat, cukorkákat. Ezek tárolására óriási lyukakat kell fúrniuk a fogakba, és erre a munkára sosem restek! Egy szép napon azonban vége szakad a nyugodt munkájuknak, megjelenik egy hatalmas seprű, rajta zöld sisakos fürge emberkék! Hát mégsem sikerül a tervük? Nem lesz a szép, üde Tejfog utcából Lyukas fogak utcája? Olvasd el a történetet, és megtudod!

Szeghy Krisztina - Ha ​lelki ok miatt késik a baba
Késhet-e ​lelki ok miatt a gólya? Milyen feltételek teljesülése esetén „engedélyezi” a tudatalattid a teherbeesést? Hogyan befolyásolhatják az anyukád pocakjában szerzett élményeid a saját kisbabád fogantatását? Milyen tipikus személyiségjegyei vannak a termékenységi problémákkal küzdő nőknek? Ezekre, és még számos hasonló kérdésre keres és ad választ ez a könyv. Felkészültél rá, hogy szembenézz önmagaddal, a rejtett félelmeiddel, vagy a múltadban lappangó traumákkal? Akkor itt az ideje, hogy belelapozz ebbe a könyvbe, amely végigvezet téged a fogantatásod időpontjától kezdve egészen a mai énedig. A 260 oldalon át tartó időutazás során pedig garantáltan számos olyan felismerés ér majd, amelyek segítségével hatalmas lépést tehetsz előre az áhított várandósság felé.

Beatrix Potter - Bikkmakk ​Mókus kalandjai
Bikkmakk, ​a szemtelen mókus találóskérdéseket tesz fel Öregbagolynak, miközben barátai szorgosan szedegetik a mogyorót Öregbagoly szigetén. Vajon bagoly megelégeli a dolgot?

Demény Péter - Hóbucka ​Hugó a mókusoknál
Ki ​az örök rosszakaró, aki a mókusok között sem alszik?Mi Hóbucka Hugó kedvenc dala és ki az előadója? Mikor és hogyan térhet vissza a hóember hazájába? Mindezekre és más kérdésekre ebben a mesében találhatunk választ. „Internetező hóemberrel és zenét számítógépen hallgató mókuscsaláddal találkozhatunk Demény Péter könyvében. Miközben az otthonától távolra került Hóbucka Hugó történetét olvassuk, a gyermekhétköznapok örömeit és morgolódásait láthatjuk viszont, természetesen egy kicsit másképpen- hiszen a mesében mindig minden kicsit másként van.” Balázs Imre József, költő, irodalomkritikus

Wass Albert - A ​vitatkozó mókus
„Valahányszor ​kimégy az erdőre, s halkan, lábujjhegyen haladsz a szálason át, láthatod a mókusokat, ahogy mogyorót, makkot rágcsálnak, vagy fejjel lefelé veszekednek egymással a fatörzseken. Ezek mókuspapa és mókusmama többi gyermekei, akik szorgalmasan végzik a maguk dolgát, ahogy illik.” Illusztrálta Gábor Emese.

Thomas Gordon - Tanítsd ​gyermeked önfegyelemre
A ​Magyarországon 30 éve jól ismert Gordon Könyvek sorozat kötete. Szülőknek, pedagógusoknak ajánljuk, a fegyelmezés témájában. A kisgyermekkori dackorszak és a kamaszkor problémáinak megértésében és kezelésében nagy segitséget nyújt. Az olvasó az első Gordon könyv után a következőt szokta keresni a boltokban és a Kiadóban.

Thomas Gordon - P. ​E. T. - A gyereknevelés aranykönyve
Szigorúan ​vagy engedékenyen...? Ne döntsön a kedves Olvasó, hiszen a kérdés hamis: nem csak két út közül választhatunk. A Gordon-modell, azon belül is a P.E.T. sokévi tapasztalata mutatja, hogy az egyenrangú kapcsolattartás a gyereknevelésben is a legsikeresebb. Ez tehát a harmadik út - a nyílt, tiszta kommunikáció, mely az igények tudatosítására és kielégítésére, az érzelmek felvállalására, önmagunk és egymás tiszteletére épít. Hagyjuk a ködös elvárásokat, értőn figyeljünk önmagunkra és gyerekeinkre, mondjuk ki, amit szeretnénk - és boldog, erős, megbízható kapcsolatba jutunk gyermekeinkkel, legyenek kicsik vagy nagyok. Dr. Thomas Gordon (1918-2002) sokkal többet ért el, mint amiről pszichológus álmodhat. Négy évtizedes munkássága világméretű mozgalommá szélesedett, mára jelentősen átalakítva a nevelés szemléletét. Magyarországon közel félmillióan ismerik kapcsolati filozófiáját. Az emberi érintkezés minden területét feldolgozta könyvsorozatában. A társadalmi együttműködésre gyakorolt pozitív hatása miatt Nobel békedíjra jelölték.

Thomas Gordon - Noel Burch - Emberi ​kapcsolatok
Dr. ​Thomas Gordon (1918-2002) a humanisztikus pszichológia klasszikusa. A társadalmi együttműködésre gyakorolt pozitív hatása miatt Nobel-békedíjra jelölték. A modern kapcsolati készségek és nevelési gyakorlat terén egyedülálló életműve eszenciáját olvashatjuk utolsó kötetében - amely minden bizonnyal emberképző a javából. A Gordon Könyvek sorozat 6. tagja jó és szép könyv - öröm kézbe venni, újra és újra olvasni. Elgondolkodtat, és inspirál kapcsolataink, életünk javítására. És van-e ennél fontosabb?

9789633307434
Ének ​a bölcsődében Ismeretlen szerző
31

Ismeretlen szerző - Ének ​a bölcsődében
A ​gyermek születése pillanatától figyel, utánoz, tanul. Érdeklődve hallgatja a zenei hangokat, majd maga is hangicsál, énekelni kezd. Az éneklés és játék öröme életre szóló élményt jelent, ezért hasznos az olyan tájékoztató útmutató és zenei anyag, amely a legkisebbek zenei neveléséhez nyújt segítséget. Forrai Katalin könyve a Kodály Zoltán nevelési elveire épül és kiegészítője az Ének az óvodában (Z. 6978) c. könyvnek. A szerző a 255 dalt, illetve mondókát az anya és gyermek bensőséges kapcsolatára építve, a néphagyományból válogatta össze. Az Ének a bölcsődében, az óvodás énnekkönyvhöz hasonlóan, szülőknek és nevelőknek szól. A benne található játékok és jó tanácsok hozzásegítenek ahhoz, hogy a gyerekekkel életkoruknak megfelelően foglalkozzunk, s hogy a sok szép élmény hatására a kicsinyek zeneileg érdeklődő, kiegyensúlyozott, derűs emberekké váljanak.

Mirnics Zsuzsa - Égig ​érő fák
Regényéről ​ezt mondja Mirnics Zsuzsa: "A kamaszlányok cseppet sem könnyű sorsát vittem papírra. Vallani próbáltam mindarról, ami engem tizennégy éves korom után formált. Igaz, én nem voltam Lóci, engem nem zártak be négyszobás, portalan, illatos világba. Középiskolás koromban albérletben laktam, magam kerestem meg a rávalót, és sokszor lemondtam a vacsoráról egy-egy színházjegyért. Diákkorom néhány alakját és a mai fiatalok problémáit próbáltam regényemben eggyé kovácsolni. Nekem is volt egy Tóth Évim, egy Sipos tanárnőm, egy Laci bácsim, s a felnőtté válás viharos éveiben ugyanazok az érzések kísértek végig, amelyek a mai tizennégy-tizenhét éves lányokat: barátság, mások csodálata, olykor kínzó elbizonytalanodás, lázadás a képmutatás ellen, útkeresés, szerelem. Ezt a világot építettem Kardoss Lóci története köré."

Kovács Klára - Ábécéország
"Az ​"Ábécéország" 6-7 éves gyermekek számára készült. Figyelembe veszi az első osztályosok életkori sajátosságait, a tantervben előírt anyagot, nevelési célkitűzéseit." "A kötetben szerepel egy kisfiú a kutyájával, nem összefüggő eseménysorozatban: az egyes részek, versek, önmagukban is önálló egységet alkotnak. A történetek családközpontúak. Példázzák a család közös munkáját, közös szórakozását. Mindezek elősegítik a gyermek érzelmi kötődését a szülőkhöz, a nagyszülőkhöz. Éreztetik azokat a hatásokat, amelyek a hatévesek erkölcsi magatartását befolyásolják, érzelmi életét mélyítik. Ez a célja azoknak az olvasmányoknak is, amelyek a gyermek és a kutyája történeteiről szólnak, vagy a gyermekről meg a barátairól beszélnek."


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

Mészáros Orsolya - Kreatív ajándéktár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (110)

Almási Kitti - Bátran ​élni
Rengeteg ​gátlás és félelem van bennünk még a legegyszerűbb helyzetekben is -rettegünk attól, hogy ha megmutatunk magunkból valamit, akkor kitesszük magunkat mások kritikájának, ítéletének, elutasításának. Sokkal egyszerűbbnek tűnik, ha inkább elrejtőzünk a szerepeink mögé, ha nem mondjuk ki, amit gondolunk, ha nem fejezzük ki, amit érzünk, mert így nem szolgáltatjuk ki magunkat annak, hogy mások nem fogadnak el és nem szeretnek bennünket. Éljük-e így le az életünket? Óvatosságunkban nem hagyjuk-e ki éppen a lényeget? Képesek lehetünk-e valódi intimitásra, megvalósíthatjuk-e legmélyebb vágyainkat, ha állandó önvédelemre rendezkedünk be? Úgy látom, a legtöbb ember nem meri azt az életet élni, amit a szíve mélyén kívánna. Azt mondjuk, nincs rá lehetőségünk, de sokszor valójában bátorságunk nincs, hogy kivívjuk, megteremtsük azt. Ehhez ugyanis egyrészt el kellene hinnünk azt, hogy képesek vagyunk rá, másrészt elsősorban saját belső hangunkra hallgatni, nem pedig mások - gyakran jóakaratú, de megalapozatlan, önös érdekekre épülő, vagy akár kifejezetten romboló - véleményére. Azon erőlködünk egész életünkben, hogy másoknak megfeleljünk, hogy ne gondoljanak rosszat rólunk, ne szóljanak meg, ne bántsanak minket, miközben önmagunkat cserbenhagyjuk. Miért nem tesszük fel néha a kérdést: És akkor mi van?! Mi van akkor, ha valami nem sikerül, ha valaki nem fogad el? Megéri-e lemondani arról, hogy a saját bensőnkből fakadó, autentikus életünket éljük, csak azért, hogy soha meg ne sérüljünk, el ne utasítsanak, el ne bukjunk (ami minden bizonnyal így is, úgy is lehetetlen)? Azt tapasztalom, hogy visszatekintve mindig megbánjuk, ha nem tesszük meg, ami igazán fontos lett volna számunkra, ha elszalasztjuk azokat a lehetőségeket, amelyek által azzá lehetnénk, akik lenni szeretnénk. Igen, vannak az életben rettenetesen nehéz és ijesztő helyzetek, amikor természetes, hogy félünk - mint ahogy olyan mély felnőttkori gátlások és szorongások is, amelyek korai sérülésekből fakadnak, így gyakorlatilag beleíródtak a sejtjeinkbe. Ilyenkor valóban nem könnyű a dolgunk - de vannak eszközök a kezünkben, és szó sincs arról, hogy ebbe bele kellene törődnünk, hogy ne élhetnénk bátran és hitelesen az életünket, ha így akarjuk, és erőfeszítést teszünk érte.

Fábián Janka - A ​francia nő
A ​német lányból megismert Rose boldogságkeresése ebben a kötetben folytatódik. Pedig már úgy tűnt, hogy Jean-Philippe személyében megtalálta élete nagy szerelmét. Kapcsolatuk azonban zsákutcába kerül, szakítanak, és Rose egy bécsi kitérő után kalandos úton-módon ismét Budapesten találja magát. Itt igyekszik újra felépíteni az életét. Megismerkedik egy fiatal újságíróval, aki iránt azonnal mély vonzalmat érez. Rose reméli, hogy Jakab Áronnal végre boldog lehet, bár közben Jean-Philippe emlékét sem tudja kiverni a fejéből. A tapasztalatlan fiatal újságíró azonban jóvátehetetlen hibát követ el – egy cikkében áthágja az ekkorra már konszolidálódott szocialista rendszer íratlan szabályait –, és ezért kilátástalan helyzetbe kerül. Rose, aki gyermeket vár a fiútól, válaszút elé állítja, de Áron elbukik a próbán, nem vállalja az apaságot. A lány szakít vele, de éppen ekkor újra felbukkan Budapesten régi nagy szerelme, Jean-Philippe. Akinek az életében időközben szintén óriási változások következtek be, ám ezekről Rose-nak természetesen sejtelme sincsen. Vajon az újabb találkozás lehetőséget ad a kapcsolatuk újjászületésére, vagy végleg kiderül, hogy az útjaik örökre szétválnak? Fábián Janka legújabb regényében a legutolsó oldalakig izgulhatunk a kalandos sorsú főszereplőkért.

Zdeněk Miler - Eduard Petiška - Iva Hercíková - A ​vakond nadrágja és más történetek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Carl R. Rogers - Jerome Freiberg - A ​tanulás szabadsága
Carl ​R. Rogers egyike a XX. Század legnagyobb hatású pszichológusainak. Forradalmi újításai közül a kliensközpontú pszichoterápia a legismertebb, de talán még nagyobb a jelentősége annak a felismerésének, hogy az emberekben lévő hatalmas pozitív energiákban bízó személyközpontú megközelítés az élet minden területén csodálatos eredményekre vezethet. A pedagógia – az óvodától az egyetemig – talán a legfontosabb eszköze lehet annak, hogy a jövő nemzedéke egy igazságosabb és emberibb társadalomban boldogabb életet élhessen. Ez a könyv konkrét példákon keresztül mutatja be, mit tehetünk mi – szülők, tanárok, iskolaigazgatók – azért, hogy gyerekeink öntudatos, saját életüket irányítani tudó, érző és felelősségvállaló felnőttekké nőjenek fel. H. Jerome Freiberg, a kötet átdolgozója újabb amerikai példákkal egészítette ki ezt a ma is aktuális írást, és a könyv függelékében megismerkedhetünk a tanulóközpontú iskola hazai úttörőivel.

James Gelsey - Scooby-Doo ​és a játékbolti riadalom
A ​Rejtély Rt. bandája alig várja, hogy ellátogasson a Fowler játékházba! Ez a játékbolt árulja elsőnek Karton Carly-t, a híres-nevezetes játékújdonságot. Ám egy óriási, életre kelt Carly riadalmat okoz az üzletben, az összes vevőt elijesztve. Most Scooby-n, Bozonton, Freden, Daphnén, és Velmán a sor, hogy megfogja a Carly-hamisítványt, hogy a játék-ház ismét az önfeledt játék háza legyen!

James Gelsey - Scooby-Doo ​és az elsüllyedt hajó
Scooby-Doo ​és csapata nagy izgalommal készülődik Napospart látványosnak ígérkező fesztiváljára. Az üdülőváros lakóit egy elásott kincsesláda körüli híresztelések tartják lázban. Később megjelenik a kincs eredeti birtokosának, Macrém kapitánynak a szelleme, hogy visszakövetelje a tulajdonát. Ha nem teljesítik a követelését, akkor szörnyű sors vár a városkára. Nincs mese! Ezt a veszélyes ügyet kizárólag Scooby és barátai képesek megoldani.

Pauline Cockrill - Kis ​könyv a mackókról
A ​Kis könyv a mackókról klasszikus játék mackók kivételes minőségű, színes fényképportréit tartalmazza. Minden egyes mackónál részletes jegyzetek hívják fel a figyelmet a kitüntető jegyekre.

Kaposi József - Szabó Márta - Száray Miklós - Feladatgyűjtemény ​az új történelem érettségihez - 9-10. évfolyam - Írásbeli
2005-ben ​bevezetésre kerülő új érettségi vizsgán a tények, adatok ismerete továbbra is fontos szerepet kap, de a vizsgázónak elsősorban tudása alkalmazásáról, történelmi látásmódjáról, elemzőkészségéről kell írásban és szóban számot adnia. Képesnek kell lennie források értelmezésére, összevetésére, írásos és képi forrásokból, adatsorokból, diagramokból, térképekből történeti problémák meglátására, kifejtésére, elemzésére. Másképpen kell készülni az új érettségire, mint a régire, s különösen másként, minta jelenlegi felvételi vizsgákra. A Nemzeti Tankönyvkiadó történelem érettségi feladatgyűjtemény-sorozatát használva megérthetjük az új, kompetenciaközpontú érettségi szellemiségét, és eredményesen felkészülhetünk a történelem érettségi vizsgára. Ez a kötet a 9-10. évfolyamos tananyaghoz ad több mint 220 feladatot: ezek tartalmukban, megfogalmazásukban és értékelésükben is olyanok, amilyenekkel a tanuló az érettségi vizsgán találkozik majd. Az Oktatási Minisztérium által jóváhagyott konkrét vizsgakövetelmények témaköreinek mindegyikéhez közép- és emelt szinten is található legalább öt rövid választ igénylő és két elemző, problémamegoldó feladat. Azért, hogy a képességfejlesztés tudatos szaktanári munka lehessen, piktogramokkal jeleztük, hogy a feladat elsősorban mely képességeket fejleszti. A feladatgyűjtemény megoldókulcsa külön kötetben jelenik meg.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (95)

Bocsák Miklós - Elátkozott ​sporttörténetek
Bunda! Miért ​halt meg Budai II ? A színész aki túlélte. Akik példát mutattak,

Donald Bisset - No ​de ilyet!
Egy ​makacs tigris, egy bohókás ló, egy kukorékoló kakas meg az ébresztőórája és egy szekérnyi mese, amelyek csak arra várnak, hogy elmeséljék őket - éppen elegendő szereplő egy sor mulatságos, képtelen kalandhoz. Persze nem hiányozhat Donald Bisset sem, a népszerű angol meseíró-illusztrátor, a tréfás mesék és rajzok szerzője.

Mumese_borito
Műmese Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Műmese
A ​Nemzeti Tankönyvkiadó Műmese címmel meseíró pályázatot hirdetett a Magyar Nemzeti Galériával közösen. A mesék írása során életre kelt az a 29 festmény, amely a magyar festészet másfél évszázadát öleli át. Gyűjteményünkben a műélvezet párosul a műelemzésekkel és kiegészül a nyertes mesékkel. Így a nagy mesterművekhez felnőnek a kis mesék mindannyiunk örömére.

Balázs Anna - Képzeld, ​kórházban voltam!
Ha ​most megkérdezed tőlem, hogy milyen volt, mit mondjak? Hát rossz is volt, meg gyakran jó is. Néha féltem, amikor nem is kellett volna, és néha fájt, amit csináltak. Szereztem új barátokat, és sok-sok új dolgot láttam. Nagyon érdekes volt az egész! Képzeld, kórházban voltam!\ Ezt a könyvet egy doktor néni írta, hogy megismerd, milyen a kórház, mi történik ott veled. Ha majd felolvassák neked, nézegesd a képeket, és gyógyulj meg hamar.

Lajtha László - Molnár Imre - Játékország
Nektek ​ajánljuk e játékoskönyvet magyar fiúk, magyar lányok szívetek vidulására, lelketek gyönyörűségére, testetek erősítésére.

Covers_310546
3

Ismeretlen szerző - Magyar ​népi gyermekjátékok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Roger Hargreaves - Little ​Miss Tiny - Just the Right Size
Little ​Miss Tiny is quite the tiniest person you'll ever meet. She's even smaller than Mr Small! But being tiny doesn't mean you can't have a big heart! A bold Little Miss storybook that fans of Mr Men and Little Miss will love.

Covers_358520
My ​Big Book of Nursery Tales Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - My ​Big Book of Nursery Tales
Contents: ​The Three bears, The Three little pigs, Little Red Riding Hood


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

Bocsák Miklós - Elátkozott ​sporttörténetek
Bunda! Miért ​halt meg Budai II ? A színész aki túlélte. Akik példát mutattak,

Rege Sándor - Mesék ​Gumimókusról
Ki ​az a csintalan, haszontalan, kedves kis játékállatka, "aki" annyi örömet és néha izgalmat is okoz Zolikának, és akiről az apuka olyan kifogyhatatlan érdekességgel tud mesélni? Megtudhatjátok, ha elolvassátok Rege Sándor új könyvét, melyet Győrffy Anna ötletes, stílusos rajzai díszítenek.

Mumese_borito
Műmese Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Műmese
A ​Nemzeti Tankönyvkiadó Műmese címmel meseíró pályázatot hirdetett a Magyar Nemzeti Galériával közösen. A mesék írása során életre kelt az a 29 festmény, amely a magyar festészet másfél évszázadát öleli át. Gyűjteményünkben a műélvezet párosul a műelemzésekkel és kiegészül a nyertes mesékkel. Így a nagy mesterművekhez felnőnek a kis mesék mindannyiunk örömére.

Donald Bisset - No ​de ilyet!
Egy ​makacs tigris, egy bohókás ló, egy kukorékoló kakas meg az ébresztőórája és egy szekérnyi mese, amelyek csak arra várnak, hogy elmeséljék őket - éppen elegendő szereplő egy sor mulatságos, képtelen kalandhoz. Persze nem hiányozhat Donald Bisset sem, a népszerű angol meseíró-illusztrátor, a tréfás mesék és rajzok szerzője.

Balázs Anna - Képzeld, ​kórházban voltam!
Ha ​most megkérdezed tőlem, hogy milyen volt, mit mondjak? Hát rossz is volt, meg gyakran jó is. Néha féltem, amikor nem is kellett volna, és néha fájt, amit csináltak. Szereztem új barátokat, és sok-sok új dolgot láttam. Nagyon érdekes volt az egész! Képzeld, kórházban voltam!\ Ezt a könyvet egy doktor néni írta, hogy megismerd, milyen a kórház, mi történik ott veled. Ha majd felolvassák neked, nézegesd a képeket, és gyógyulj meg hamar.

Bóna Klára - Hány ​évig élt Matuzsálem? + 2999 kérdés
Hazánkban ​régóta nagy népszerűségnek örvendenek a korszerű általános műveltséget felölelő kérdés-felelet gyűjtemények (elegendő, ha Székely János nagy sikerű Törd a fejed! című kötetét említjük.) Bóna Klára 3000 kérdésben és válaszban, játékos formában teszi közzé a legfontosabb földrajzi, biológiai, technikai, vallástudományi, nyelvi és irodalmi, történelmi, művészeti stb. ismeretanyagot. Eközben előnyben részesíti azokat a témákat, amelyekről ez ideig nem jelentek meg hasonló rejtvények (zene, Biblia, egyházak stb.). Ha a kötet olvasója választ adott arra, hogy "Hány évig élt Matuzsálem?" és a további 2999 kérdésre, sok-sok újat, megjegyzendőt és megszívlelendőt tud meg a világegyetemről, az ember lehetőségeiről, és ki tudja, talán önmagáról is...


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók