Ajax-loader

kavics

Rate_positive 376 Rate_neutral 19 Rate_negative 2

2654 napja velünk van 194 napja láttuk utoljára

Badge-valentin-szeret Badge-stoppos-100 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Hal Bagoly Badge1_300 Capasrac_300 Nyuszi_300 Nonap1_300 Badge-rozsasandor Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (3867)

Varga-Szilágyi Gyula - Patrick McKeown - Buteyko ​légzés asztma, COPD és allergia ellen
Kedves ​Gyula! A Buteyko tanfolyamot szívből ajánlom mindenkinek, mert sok betegség kiváltó okát, a túllégzést lehet az ott tanultakkal kezelni és megszüntetni. Amióta elvégeztem a tanfolyamot és a tanultakat alkalmazom, megszűnt az időszakos nehézlégzésem. Nincs többé roham-szerű nagy, szájon át történő tüsszögésem. Nem voltam azóta influenzás, pihentetőbb az alvásom és energikusabbnak érzem magam. Nagyon nagy köszönet mindezért Varga-Szilágyi Gyulának, aki nagy odaadással, türelemmel és kedvességgel végzi az oktatásokat. Kívánok további eredményekben gazdag munkát a Buteyko módszer oktatásához. Baráti üdvözlettel: Milos Kedves Gyula! Bizonyára emlékszel ezelőtt három évvel még beszélni sem tudtam a megállíthatatlan köhögéstől, ami sok éven keresztül ősztől tavaszig kínozott. Hála neked és Buteykonak immár harmadik éve nem tudom mi az, hogy köhögés. A harmadik tél úgy telik el, hogy teljesen tünetmentes vagyok. Azóta is mindenkinek ajánlom és Neked pedig örök hálával tartozom, mely szó nem elég ahhoz, hogy kifejezzem köszönetemet!!!!! Kívánok a munkádhoz további sikereket, jó egészséget, sok szeretettel: Katalin

Ian McDonald - A ​dervisház
Bomba ​robban egy isztambuli villamoson – egy átlagos nap, egy mindennapos merénylet a 2027-es év Törökországában, amely az Európai Unió legfiatalabb, legsokszínűbb, ugyanakkor legszegényebb tagja: Közép-Ázsia bazárja, a földgázkincsek kapuja, a nanotechnológiai fejlődés műhelye. Ez a robbanás azonban az Adem Dede téri dervisház minden lakójának életét felforgatja: a katasztrófákra fogadásokat kötő, nyugalmazott közgazdászprofesszorét, az országos földgázcsalással élete legnagyobb dobására készülő brókerét, a legendás, mézzé lett ember nyomába eredő régiségkereskedőét, a nanotechnológiai újítást eladni próbáló marketingesét, a szívbeteg kisfiúét és a házban bujkáló férfiét, aki a merényletet követően dzsinneket kezd el látni. Olyan veszély nyomára bukkannak, amely nem csak Törökországot, hanem Európa többi részét is fenyegeti...

Susan Loomis - Életünk ​a Tatin utcában
Susanne ​immár öt éve él családjával a normandiai városban, Louviers-ben. Mindent megtesz azért, hogy igazi kisvárosi francia felség legyen előle: kisfiát a helyi iskolába íratja be, ő maga rendszeresen jár a piacra, otthon istenien főz, és még arra is ügyel, hogy példát vegyen a francia nők sikkes öltözködéséről. Munkáját - azaz a gasztronómiai újságírást - változatlan lelkesedéssel folytatja, és belekezd egy, a francia vidéki konyha receptjeit bemutató szakácskönyv írásába. De közben már körvonalazódik az új terv: gyönyörű házukban egy főzőiskola beindítása. És rengeteg tervezgetés, rajzolgatás, még több fáradság és munka után végül is sikerül: megkezdi működését a Tatin utcai főzőiskola. Padjaiba, azazhogy a konyhai munkaasztalok mellé egyre többen, a világ minden tájáról érkeznek a lelkes amatőrök, hogy ellessék Susanne fortélyait, így a tejszínes körtetorta finom karamelljének, vagy a ropogós malacsült ínycsiklandó fűszerkérgének titkát. De nemcsak ő tanítja a növendékeket, hanem azok is őt: saját kultúrájukat magukkal hozva az élet sokszínűségét és szeretnivalóságát mutatják meg a kis családnak, és rajtuk keresztül az egész normandiai városkának.

Szunyoghy András - Rajz ​ABC - Kezdőknek és haladóknak
A ​rajztanulás hosszú folyamat, a ajztudás tehetség és napi szorgos gyakorlás eredménye. A Rajz ABC segítséget nyújt kezdőknek és haladóknak egyaránt: megmutatja, hogyan kell gondolkodni, nézni és mérni, amikor rajzolunk.

Brian Tracy - Maximális ​teljesítmény
Brian ​Tracy a sikertechnikák és a személyes teljesítménynövelési módszerek egyik legkiválóbb szakértője a világon. Évente több mint százezer hallgatóhoz szól szemináriumokon és tanfolyamokon. A Maximális teljesítmény hatékony, és a gyakorlatban is kipróbált technikák rendszerezett gyűjteménye, amely 25 év kutatás és tapasztalat eredményeit sűríti. Az ismertetett módszerek könnyen alkalmazhatók, és azonnali eredményt hoznak. Megismerkedhetünk azokkal az elvekkel, koncepciókkal és módszerekkel, melyeket a csúcsteljesítményre képes személyek alkalmaznak az élet legkülönbözőbb területein. A világ 31 országában már több mint egymillióan végezték el a könyv alapján kidolgozott szemináriumokat. Köztük rengetegen vannak olyanok, akiknek az új ismeretek hatására gyökeresen megváltozott az élete.

Abigail Wheatley - A ​festészet története
A ​barlangrajzoktól egészen a mai modern remekművekig végigkísérheted a festészet fejlődését. Történelmi utazásunk során olvashatsz meghökkentő tényekről, rejtélyes legendákról és ellátogathatsz a festőműhelyekbe is. Felfedezheted, hogy az ókori görögök miként készítettek vízálló festéket. Megtudhatod kik voltak a képrombolók és, hogy miért romboltak képeket. Kifürkészeheted Mona Lisa titokzatos mosolyát.

Ruth Alice Kosnick - Az ​akrilfestés kis könyve
Az ​akrilfesték számos festési stílushoz használható egyszerű kezelése, gyors száradása és szinte korlátlan kombinálhatósága révén. A szerző a technikák és lehetőségek gazdag tárházából válogat. Tömören, sok példa és fázisfotó segítségével magyarázza el az alapokat, és mutatja be a legfontosabb anyagokat, segédeszközöket és módszereket. Külön fejezetet szentel a strukturált felületek kialakításának, amihez struktúrpasztát és izgalmas segédeszközöket használ. Mindegyik feladatnál összehasonlító táblázatot találunk, ami megkönnyíti a legnevesebb festékmárkák közötti eligazodást. Ez a praktikus kézikönyv tökéletes útmutató az akrilfestészet sokoldalúságával ismerkedők számára.

Jeremy Galton - Az ​olajfestés technikáinak enciklopédiája
A ​kötet bemutatja a festmények felépítésének klasszikus módszereit. Praktikus tanácsokat ad a vásznakról, táblákról és a festészeti eljárásokról. Bátorítja az alkotókat új technikák és megközelítésmódok kipróbálására. Bemutatja, hogyan lehet az ecsetmunka még kifejezőbb. Segítségével a lehető legjobb tájképeket, portrékat és csendéleteket festhetjük meg. A kötet része egy inspiráló galéria ismert alkotók munkáiból, amelyek jól szemléltetik az egyéni kifejezésmódok különbözőségét.

Jordi Vigué - Olajfestés
Az ​olajfestés olyan festészeti eljárás, amelyhez mindenekelőtt alapos ismeretekkel kell rendelkeznünk a színekről és a festék felvitelének módjáról. Itt is, mint általában, az alapoknál kell kezdenünk. A megfelelő eredmény érdekében szánjunk elegendő időt a festésre és a gyakorlásra. Már az első tanulmányunkra is tekintsünk úgy, mint egy valódi festményre, egy kis műalkotásra.

Susan Loomis - Ház ​a Tatin utcán
A ​fiatal amerikai lány, Susan Loomis friss diplomával a zsebében érkezik Párizs egyik legpatinásabb főzőiskolájába, hogy megvalósítsa álmát: az étel legyen az élete. De az itt eltöltött idő nemcsak gasztronómiai író-karrierjének lesz első lépcsője - utazgatásai során végérvényesen beleszeret a francia vidéki életbe és ínycsiklandó ételeibe. Ezért tíz esztendővel később, amikor megbízást kap egy francia szakácskönyv megírására, férjével és kisfiával együtt áttelepül a festői normandiai kisvárosba, Louviers-be. Így az "amerikai-nő"-bol lassacskán Suzanne lesz, és miközben lelkesen beleveti magát a munkába, családjával együtt a kisváros mindennapjainak fontos részévé válik. Ebben a könyvében az első néhány év élményeit idézi fel sok humorral és bájjal. Megismerhetjük belőle a küzdelmes, ugyanakkor vidám percekkel járó otthonteremtést, a kezdeti, kisebb-nagyobb konfliktusokat a helyi szokásokkal és emberekkel, s közben az írónővel együtt élhetjük át az újabb és újabb ízek felfedezésének örömét. Sőt, ha kedvünk van, magunk is megpróbálkozhatunk számos finomsággal; erre csábítanak a fejezetek végén található receptek.

M. Győrffy Anikó - Ikonfestés
A ​könyv történeti áttekintéssel, az ikontípusok ismertetésével, a technikák és alapanyagok szakszerű leírásával vezeti be az olvasót az ikonfestés varázslatos és elmélyült világába.

Marylin Scott - Olajfestés
A ​rendkívül változatos és sokoldalúan alkalmazható olajfestékek részletes bemutatása. Minden lényeges tudnivaló az olajfestésnél használatos anyagokról, eszközökről és technikákról, hogy készségeinket és kreativitásunkat fejlesztve saját magunk is míves olajfestményeket alkothassunk. Változatos témák, például csendéletek, portrék és tájképek megörökítésének szemléltetése lépésről lépésre, hasznos tanácsokkal a nehezebb műfajok megközelítéséhez.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (139)

Manfred Schulz - Pipázók ​könyve
Szeretne ​megtanulni pipázni? Szeretne többet tudni a pipáról? Ha figyelmesen elolvassa ezt a könyvet, sikerülni fog. Írásom ugyanis kifejezetten ezt a célt szolgálja. Nem elég rajongani a kéklő füstért! A pipázásnak pontosan követendő szabályai vannak, és minden szabályára létezik ésszerű magyarázat. Ezekkel kívánom megismertetni a következőkben. A legfontosabb, amit e könyv ígér: gyakorlati útmutatás alapján megtudhatja, hogyan bánjon a pipával és a dohánnyal és hogyan élvezze azokat. Tegye a szívére a kezét: tizenkét és nyolcvankét éves kora között egyszer minden féri megpróbálkozik a pipázással, de csak kevesen tartanak ki mellette. Nekik vagy jó tanáruk van, vagy tehetségesebbek az átlagnál. A többiek elbátortalanodnak és közömbössé válva feladják, ennek pedig egészen biztosan a rossz gyakorlat az oka. A pipázás ugyanis különb a dohányzás többi válfajánál! Az összesnél! De minden kezdet nehéz. A következőkben olvashat arról, hogyan lehet legyőzni a kezdeti nehézségeket, és ha már haladó, akkor is bizonyára akad, ami újdonság az ön számára a pipázással kapcsolatos tudnivalókból. Itt szeretném kifejezni hálámat Georg Huber úrnak, az általam ismert legjobb pipaszakértőnek. Az ő tudásának és segítőkészségének köszönhető számos az alábbiakban olvasható információ. De most már elég a fecsegésből! Munkára!

Louise L. Hay - Éld ​az életed
"Ha ​egy lakatlan szigetre száműznének, és csak egyetlen könyvet vihetnék magammal, gondolkodás nélkül az Éld az életed című könyvre esne a választásom." A New Age mozgalom nemzetközileg elismert vezéregyéniségének műve végigvezet minket egy mentális kezeléssorozaton. Gyakorlatait alkalmazva megszabadulunk azoktól a gondolati beidegződésektől, amelyek kikezdik testi-lelki egészségünket. Ha követjük tanácsait, feltárhatjuk és kiaknázhatjuk szellemi erőnket, s feloldhatjuk gátlásainkat, amelyek megakadályoznak minket céljaink elérésében. Minden fejezet egy pozitív megerősítéssel indul és egy "kezeléssel" zárul, ami nem egyéb, mint a tudatunk átalakítását célzó pozitív gondolatfolyam. A szerző legfőbb üzenete a következő: ha készek vagyunk a szellemi erőfeszítésre, csaknem minden bajt orvosolhatunk. Beavat a gyógyítás rejtelmeibe és beszámol arról is, miként gyógyította ki magát súlyos rákbetegségéből. Könyve egyetlen célt szolgál: eloszlatja félelmeinket és segít, hogy változtassunk a problémáinkat előidéző negatív hozzáállásunkon. Eligazítást ad a betegségeink hátterében meghúzódó berögzült tudati sémákról és lelki okokról, illetve megmutatja ezek összefüggéseit is. Az Éld az életed! bebizonyítja, hogy bármilyen gondunk-bajunk van, és bármilyen messziről induljunk is, képesek vagyunk a teljes megújulásra.

Michael Balík - Jirí Stary - Pincék ​felújítása és utólagos vízszigetelése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Thorwald Dethlefsen - Élet ​az élet után
Thorwald ​Dethlefsen rendszeresen végzett korregressziós kísérleteket, amelyek során a médiumot hipnózisban korábbi életkoraiba vezette vissza. Az alany ilyenkor felidézi rég elfeledett élményeit, s az újra átélt életkornak megfelelően beszél és viselkedik. Egyik alkalommal a pszichológus-írónak merész ötlete támadt. Mi történne, ha a regressziót nem fejezné be röviddel a születés előtt? Hátha kiderülne, hol kezdődik az emberi élet? Próbálkozása döbbenetes eredményhez vezetett: a páciens a regresszió során visszament előző életeibe. A több tanú jelenlétében lezajló kísérleten olyan ember válaszolt a feltett kérdésekre, aki más korban és más helyszínen élt. Thorwald Dethlefsennek ez a kötete több szenzációs beszélgetést tartalmaz, amelyekben kísérleti alanyai beszámolnak előző életeikről. A szerző nem csak a reinkarnációs pszichoterápia hírneves szakembere, hanem ragyogó elméjű filozófus is. Műve második felében feltárja előttünk az ezoterika gondolati kincseit és bebizonyítja, hogy a lélek halhatatlan. Könyve útjelzőjeként szolgálhat mindazoknak, akik az igazi utat keresik.

Edward de Bono - A ​kreatív elme
Képzeljük ​el, hogy valamit azonnal meg kell oldanunk, egy ragyogó ötletet vár tőlünk a főnök, de a világon semmi nem jut eszünkbe… Ilyenkor kellene valami, ami meggyújtja azt a bizonyos szikrát… De vajon hogyan késztethető működésre az "isteni szikra"? Lehet-e képezni magunkat az ötletességre? Korunkban, amely egyre több szellemi önállóságot követel a munkában és a mindennapi életben egyaránt, a kreativitás lett az egyik legfontosabb "munkaeszköz". A pszichológia és a pedagógia régi alapkérdése immár szinte mindenkit személyesen érintő dilemmává vált: vajon tanulható és fejleszthető-e a kreativitás? Edward de Bono válasza egyértelmű igen! A kreativitás tanulható, fejleszthető és alkalmazható képesség – vallja a kreatív gondolkodás guruja. Bárki bármely helyzetben képessé válhat a legjobb lehetőségek és megoldások megteremtésére – csak szorgalmasan és rendszeresen élezni kell kreatív elméjét. Ehhez ajánl könyvünk 62 szellemes gyakorlatot – vagy talán helyesebben: játékot –, amelyekkel, bízvást állíthatjuk, nemcsak tanulni, de szórakozni is fog, aki rászánja magát az elvégzésükre.

Vida Péter - Híres ​épületek a nagyvilágban
Színes ​ismeretterjesztő könyv

Peter Mayle - Provence-i ​borbalhé
Egy ​amerikai milliomostól eltulajdonítják szeme fényét; a hét lakat alatt őrzött világraszóló borkülönlegességet. A biztosítótársaság a bűnözőből lett magándetektívet, Sam Lewittot fogadja fel a nyomozásra, aki simlis, pengeelméjű, és mellesleg borszakértő. Sam Bordeaux-ban bejárja a pincészeteket, ahonnan a szálak egy titokzatos francia milliomoshoz vezetnek, aki Marseille-ben él, és nagy hazafi. Sam és gyönyörű kísérője, Sophie, azzal az ürüggyel, hogy könyvet akarnak írni a híres borgyűjteményről, bizalmába férkőznek, és megtalálják nála az ellopott nedűt. Váratlanul azonban bennük is fellobban a kalandvágy, és ahelyett, hogy a kincset visszaszolgáltatnák jogos tulajdonosának, maguk is a tolvaj oldalára állnak… Peter Mayle immár valóságos házi szerzője az Ulpiusnak. Mint írja, a borhoz a franciákat valóságos szerelmi viszony fűzi; de az érzéki örömök mögött egy békés, bölcs, emberszerető életforma és életfilozófia áll, hiszen a remek francia konyha maga is a francia kultúra része.

Tom Stone - Volt ​egyszer egy tavernám
Tom ​Stone egyetlen nyárra utazott Görögországba, hogy regényt írjon - aztán huszonkét évig maradt. Pátmosz kicsiny szigetén, ahol Szent János apokaliptikus jelenéseit látta, Tom beleszeretett a gyönyörű francia festőnőbe, Danielle-be. Miután befejezte könyvét, úgy döntött, még egy kicsit marad. Hét idilli esztendő múltán Krétára költöztek, ahol Tom angolt tanított köztisztviselőknek, Danielle pedig ikonokat festett turistáknak. A férfi szívét azonban végleg megigézte Pátmosz, így amikor egy ottani barátja telefonált, és arra biztatta, hogy nyárra társuljon be az ő tengerparti tavernájába, a Szép Helénába, Tom nem tudott nemet mondani. Emberpróbáló munka kezdődött el ezzel, és miközben Tom tavernája egyre sikeresebb, felkapottabb vendéglő lett, aközben egyre több harca, küzdelme akadt az agyafúrt, gyakran irigy görög szigetlakókkal. A szerző receptjeit, köztük a hagyományos görög tzatziki egyéni változatát, saját recínás csirkéjét és az utolérhetetlen muszakát is tartalmazó könyv legalább annyira szerelmi történet, mint egy modern Mark Twain módjára álmait külföldön hajszoló jámbor amerikai lélek nagyszabású, humorban bővelkedő és olykor keserédes kalandozása.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (290)

Steven Rose - A ​tudatos agy
A ​tudományon belül egyetlen biológiai probléma foglalkoztatott mindenekfelett - írja a szerző könyvének előszavában - az agy működése és viszonya a tudathoz és tudatossághoz... az agyműködés értelmezése egyike a biológia utolsó megmaradt rejtélyeinek, a ködös miszticizmus és kétes vallásos filozófiák utolsó menedéke... az agy tanulmányozásához az anatómusok, biokémikusok, magatartáskutatók és még sok más biológiai tudományág megközelítésmódjai szükségesek... Steven Rose - aki tehát maga is aktív, kutató tudós - egyetlen állítást vagy eredményt sem fogad el kritikátlanul. Tudós társaival sok ponton vitatkozik, a átfogó megállapításaival az olvasót is bevonja a tudomány körébe: gondolkodásra, továbbgondolkodásra, ítélkezésének megalapozottságéra készteti. Rose könyve minden ma elérhető ismeretanyagra kitér, de nem tagadja, hogy tudásunk e területen még meglehetősen szegényes. Éppen ezért fontos, hogy következtetéseinket és feltevéseinket is a már megszerzett pontos tudás alapján fogalmazzuk meg. Ehhez segít hozzá e könyv is.

Covers_162182
Ízek ​városa - Firenze Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Ízek ​városa - Firenze
A ​méltán világhíres észak-olasz konyhaművészet legjavából, azon belül is Firenze városának ínyencségeiből kaphatunk ízelítőt ebben a különleges, ízléses kivitelezésű kötetből, amely inkább nevezhető egyfajta kultúrtörténeti-gasztronómiai kalauznak, mint szakácskönyvnek. A rövid történeti áttekintést követik az ételleírások, amelyek között találunk nemesen egyszerű fogásokat, étvágygerjesztő falatkákat, leveseket, tésztákat, húsokat és tenger gyümölcseit, zöldséges és tojásos finomságokat, illatos mártásokat, valamint édességeket. A színes fotókkal, igényes reprodukciókkal illusztrált kiadvány végén hasznos tudnivalók gyűjteményét találjuk.

Ursula Braun-Bernhart - Rózsadíszek
A ​szerző az ismert német "mein schöner Garten" kertészeti magazin szerkesztője. Szenvedélyes kertész lévén szívesen készít virágdekorációkat, és intenzíven foglalkozik a virágdíszítés témakörének minden kérdésével. A bemutatott kompozíciók közül több az ő ötlete nyomán készült. Az ünnepélyes, elegáns és virágokkal teli összeállítások, a bódító illatú rózsaszívek és a csábító, rózsából készült ínyenc falatok önmagukért beszélnek. A lépésről lépésre bemutatott leírások segítségével a legkomplikáltabbnak tűnő rózsakompozíciók is könnyen elkészíthetők: - fantáziadús asztaldíszek és potpourrik - rózsabólé és más finomságok - tűzött dekorációk rózsából - cserepes törpe rózsák - számos olcsón megvalósítható ötlet

Covers_217042
IQ Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - IQ
Az ​intelligencia-hányados megállapítására kidolgozott tesztfajták közül ebben a könyvben jórészt a logikai készség mérésére szolgáló feladatok vannak, de nagy részük kapcsolódik az általános műveltséghez, a történelem, a filmművészet tárgyköréhez is. A feladatsorokat játékos önfelmérő-önképző tesztnek szánjuk. Ne keseredjenek el, ha valami nem sikerül elsőre! Természetesen a megfejtések nehézségéhez igazodik az értékelés is. Ne feledjék: a sikereikre koncentráljanak, s ne veszítsék el a türelmüket! Kellemes szórakozást és szórakoztató tanulást kívánunk mindenkinek!

Joan Belgrove - Graham Belgrove - Bake ​Me I'm Yours… Cupcake
Over ​100 irresistible ways to bake, frost, decorate, display, and indulge in cupcakes Treat yourself to a piece of cupcake heaven with divine designs that are devilishly simple Tempt everyone with a look they'll love, from sweet and stylish to fun and fashionable Transform the traditional party cake into a tower of enticing treats to impress the guests The little cake with big ideas... weddings birthdays Valentine's engagements anniversaries Easter Christmas Mother's Day christenings Thanksgiving Halloween New Year tea parties picnics, and more!

Dr. Jes T. Y. Lim - Feng ​Shui és kert
A ​nemzetközi hírű szerzőnek ez a gazdagon illusztrált gyakorlati könyve közérthetően mutatja be a parkok, átriumok, belső és télikertek valamint a növényekkel díszített erkélyek, ablakok tervezésének, kialakításának alapelveit. A nemzetközi hírű szerzőnek ez a gazdagon illusztrált gyakorlati könyve közérthetően mutatja be a parkok, átriumok, belső és télikertek valamint a növényekkel díszített erkélyek, ablakok tervezésének, kialakításának alapelveit. „A könyvemben bemutatott ázsiai kertkialakítási és fengshui-alapelveket bármelyik kertben alkalmazhatjuk típustól és nagyságtól függetlenül, legyen az egy virágos láda az ablakunkban vagy egy park. Különös hangsúlyt helyeztem a kövek kiválasztására és elhelyezésére, ahogy azt a taoisták és a zen követői alkalmazták. A „Beszélgessünk a növényekkel” című fejezetben leírtak elolvasása után pedig úgy tekintünk majd a növényekre, ahogy eddig még soha.Kerültem a szakzsargont, mert azt szeretném, hogy mindenki megértse a keleti kertművészet lényegét, és hogy ezt képes legyen önállóan beoltani a nyugatiba, hogy minél több szívet-lelket melengető kert virágozzék. Remélem, hogy a Kedves Olvasó örömét leli a bemutatott ötletek alkalmazásában, mikor megteremti a saját kertjét, és annak eredeti szándékával összhangban a munka gyümölcseként megpihenhet benne.”

Covers_194420
Angol ​beszédgyakorlatok Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Angol ​beszédgyakorlatok
Ez ​a zsebkönyv elsősorban és főként kezdők számára íródott, az angol nyelvterületre először látogató igényeit van hivatva kielégíteni. Anyagának összeállításában az volt a vezérlő szempontunk, hogy a minimális nyelvi alappal rendelkezők is könnyen megtalálják benne a mindennapi élet helyzeteiben legszükségesebb mondatokat, fordulatokat, kifejezésformákat.

Bakó Zsuzsanna - Székely
Székely Bertalan a 19. század egyik legnagyobb - ha nem a legnagyobb - magyar mestere, mégis egy-két főművétől eltekintve életműve alig ismeretes. Hosszú évek óta nem jelent meg vele foglalkozó mű, legutóbbi nagyszabású kiállítása óta is évtizedek múltak el. Pedig Székely Bertalan jelenléte a művészi köztudatban igen fontos volna, úgy is mint a magyar festészet klasszikusának, vagy mint olyan mesternek, akinek pályája a 19. századból a 20. századi modern törekvések felé vezetett. A mai néző viszonya Székely Bertalanhoz igen ellentmondásos. Műveinek befogadása látszólag egyszerű, hiszen a jól felépített kompozíciók, az ismert helyzetek önmagukért beszélnek. De az alkotások mélyebb régióiban rejlő érték csak az alapos vizsgálódó előtt tárul fel. Székely festményeinek fontos összetevője a mély gondolati tartalom, ez hatásuk döntő eleme. A mai közönség, főleg a fiatalok ettől már elszoktak, vagy meg sem tanították őket erre figyelni. Ráadásul Székelyt is utolérte a nagy klasszikusok sorsa: a közönség afféle "kötelező olvasmánynak" tekinti festményeit. Reméljük Bakó Zsuzsanna írása hozzásegíti az olvasókat a mester igazi jelentőségének megértéséhez és képeinek megkedveléséhez. A kötet képanyaga kiemelkedően szép, igazi gyönyörűséget szerez minden szemlélőjének.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

összes (133)

Peter Kerr - Egy ​ősz Mallorcán
Egy ​skót házaspár farmot vásárol Mallorcán, messze a turistáktól hemzsegő helyektől, hogy szerencsét próbáljanak. Narancsot és citromot termesztenek, igyekeznek mindenből pénzt csinálni, ami megterem a földjükön. A kezdeti nehézségek után Peter, Ellie és a fiúk lassan beilleszkednek a vidéki élet mindennapjaiba. Peter túlságosan is. Tökéletesen elsajátítja a spanyol mananaságot, amit a felesége egyre kevésbé tolerál. A skót család vidám történetei folytatódnak. Több-kevesebb sikerrel felújítják a régi fincát, csetepatéznak a szomszédokkal, szúnyogriasztás céljából ecetfürdőznek, találkoznak Mallorca pezsgővedelő gazdag köreivel, eljutnak olyan éttermekbe, ahová egy hétköznapi turista sose tévedne be.

Hidasi Judit - Japán ​nyelvkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Agykontroll
Agykontroll Ismeretlen szerző
25

Ismeretlen szerző - Agykontroll
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Steven Rose - A ​tudatos agy
A ​tudományon belül egyetlen biológiai probléma foglalkoztatott mindenekfelett - írja a szerző könyvének előszavában - az agy működése és viszonya a tudathoz és tudatossághoz... az agyműködés értelmezése egyike a biológia utolsó megmaradt rejtélyeinek, a ködös miszticizmus és kétes vallásos filozófiák utolsó menedéke... az agy tanulmányozásához az anatómusok, biokémikusok, magatartáskutatók és még sok más biológiai tudományág megközelítésmódjai szükségesek... Steven Rose - aki tehát maga is aktív, kutató tudós - egyetlen állítást vagy eredményt sem fogad el kritikátlanul. Tudós társaival sok ponton vitatkozik, a átfogó megállapításaival az olvasót is bevonja a tudomány körébe: gondolkodásra, továbbgondolkodásra, ítélkezésének megalapozottságéra készteti. Rose könyve minden ma elérhető ismeretanyagra kitér, de nem tagadja, hogy tudásunk e területen még meglehetősen szegényes. Éppen ezért fontos, hogy következtetéseinket és feltevéseinket is a már megszerzett pontos tudás alapján fogalmazzuk meg. Ehhez segít hozzá e könyv is.

M. Győrffy Anikó - Ikonfestés
A ​könyv történeti áttekintéssel, az ikontípusok ismertetésével, a technikák és alapanyagok szakszerű leírásával vezeti be az olvasót az ikonfestés varázslatos és elmélyült világába.

Harald Donke - Fafaragás
Fafaragás ​című könyv tartalma: A faragás a famegmunkálás egyik legszebb módja. Persze mielőtt ezt a hobbit művészi szintre fejlesztjük, nem árt bizonyos alapismereteket is elsajátítani. A szerző a faragás egyszerű alapfogásaitól a bonyolultabb technikák megismeréséig vezeti az olvasót. Minden fogást részletesen bemutat, és a szerszámokról, az élezésről, a faragásra alkalmas fafajokról és a kész faragás felületkezeléséről egyaránt megtaláljuk az alapok elsajátításához szükséges információkat. Számos példa alapján megismerkedhetünk az ornamentális díszítmények vagy szövegek faragásával éppúgy, mint a térbeli szobrok vagy az emberi arc megfaragásának alapjaival.

Annalisa Coppolaro-Nowell - Dolce ​Vita
Az ​Angliában élő olasz származású újságírónő könyvében átfogó képet fest Olaszországról és az olaszokról. Szó esik történelemről, építészetről, házasságról, szexről és szerelemről olasz módra, az olasz temperamentumról és életvitelről, na és nem utolsó sorban ételekről-italokról.

Covers_162182
Ízek ​városa - Firenze Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Ízek ​városa - Firenze
A ​méltán világhíres észak-olasz konyhaművészet legjavából, azon belül is Firenze városának ínyencségeiből kaphatunk ízelítőt ebben a különleges, ízléses kivitelezésű kötetből, amely inkább nevezhető egyfajta kultúrtörténeti-gasztronómiai kalauznak, mint szakácskönyvnek. A rövid történeti áttekintést követik az ételleírások, amelyek között találunk nemesen egyszerű fogásokat, étvágygerjesztő falatkákat, leveseket, tésztákat, húsokat és tenger gyümölcseit, zöldséges és tojásos finomságokat, illatos mártásokat, valamint édességeket. A színes fotókkal, igényes reprodukciókkal illusztrált kiadvány végén hasznos tudnivalók gyűjteményét találjuk.


Olvasta

Ezek a felhasználók olvasták már a könyvet.

Leslie Kaminoff - Jóga ​anatómia
A ​Jóga anatómia színes és részletes anatómiai rajzokkal és szakértő útmutatással vezeti be az olvasót a leggyakrabban előforduló ászanák világába. Akár most kezdi a jóga világának megismerését, akár évek óta gyakorolja a jóga technikákat, a Jóga anatómia felbecsülhetetlen információt nyújt mindenkinek arra vonatkozóan, hogy milyen kapcsolat van a gerincünk működése, a légzéstechnikánk és a testhelyzetünk között, miként fokozhatja vagy csökkentheti az egyes pózok hatékonyságát. Leslie Kaminoff, a könyv szerzője elismert szakértője és oktatója az anatómiának, a légzés tudományának és a terápiás testkezeléseknek .

Annalisa Coppolaro-Nowell - Dolce ​Vita
Az ​Angliában élő olasz származású újságírónő könyvében átfogó képet fest Olaszországról és az olaszokról. Szó esik történelemről, építészetről, házasságról, szexről és szerelemről olasz módra, az olasz temperamentumról és életvitelről, na és nem utolsó sorban ételekről-italokról.

Edward de Bono - A ​kreatív elme
Képzeljük ​el, hogy valamit azonnal meg kell oldanunk, egy ragyogó ötletet vár tőlünk a főnök, de a világon semmi nem jut eszünkbe… Ilyenkor kellene valami, ami meggyújtja azt a bizonyos szikrát… De vajon hogyan késztethető működésre az "isteni szikra"? Lehet-e képezni magunkat az ötletességre? Korunkban, amely egyre több szellemi önállóságot követel a munkában és a mindennapi életben egyaránt, a kreativitás lett az egyik legfontosabb "munkaeszköz". A pszichológia és a pedagógia régi alapkérdése immár szinte mindenkit személyesen érintő dilemmává vált: vajon tanulható és fejleszthető-e a kreativitás? Edward de Bono válasza egyértelmű igen! A kreativitás tanulható, fejleszthető és alkalmazható képesség – vallja a kreatív gondolkodás guruja. Bárki bármely helyzetben képessé válhat a legjobb lehetőségek és megoldások megteremtésére – csak szorgalmasan és rendszeresen élezni kell kreatív elméjét. Ehhez ajánl könyvünk 62 szellemes gyakorlatot – vagy talán helyesebben: játékot –, amelyekkel, bízvást állíthatjuk, nemcsak tanulni, de szórakozni is fog, aki rászánja magát az elvégzésükre.

Kollekciók