Ajax-loader

Golyó

Rate_positive 100 Rate_neutral 10 Rate_negative 0

3331 napja velünk van 2177 napja láttuk utoljára 2138 napja hibernálva van

Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Suli_300 Nyuszi_300 Nonap1_300 Rukkaracsony_300 Santa_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-aktivista Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (637)

Norbert Stresau - Audrey ​Hepburn filmjei, élete
Audrey ​Hepburnt már első hollywoodi filmje, a Római vakáció mozibálvánnyá tette. A törékeny szépségű belga színésznő új típust indított útjára az ötvenes és hatvanas évek filmtörténetében: az ártatlan Hamupipőkét, aki őzikeszemével, karcsúságával és eleganciájával felülemelkedik minden földi durvaságon, bűnöző szenvedélyen, és jóra inti a gyarló emberiséget. Norbert Stresau érdekes könyve ennek az eszményképnek, szakmai tolvajnyelven: image-nek a vizsgálatára vállalkozik. Kimutatja: a légies finomságnak valódi arisztokrata származás az alapja; a karcsúságnak a háborús idők koplalása; az ideáltípusnak magának pedig a hollywoodi filmgyártók üzleti számítása. A szerző jó kalauznak bizonyul: nemcsak a filmsztár életének és karrierjének izgalmas fordulatait követi nyomon, hanem felidézi a híres filmek (a Római vakáció, a Háború és béke, az Álom luxuskivitelben, a My Fair Lady) meséit is. Az olvasó egyszerre ismerkedhet meg a feledhetetlenül kedves Audrey emberi és színészi küzdelmeivel, filmjeinek korabeli visszhangjával, a sajtó és a közönség "kritikájával". A kötetet a széles olvasóközönségen túl a szakemberek is haszonnal forgathatják pontos adatai és magyar vonatkozású kiegészítései miatt.

Carola Dunn - Daisy ​és a jégbe fagyott Don Juan
Daisy ​Dalrymple igen figyelemreméltó ifjú hölgy, aki újságírói munkát vállal, hogy függetlenségét biztosítsa – ez bizony meglehetősen szokatlan lépés egy vikomt lányától 1922-ben. Első megbízatása épp karácsonykor a Wentwaterek úri birtokára vezérli, ahol összegyűlik az egész család. A kellemes együttlétet hívatlan vendég, a „faragatlan tuskó” hírében álló Lord Astwick megjelenése zavarja meg, akire egy reggel a birtok tavának jegébe fagyva találnak rá – nyilvánvalóan nem baleset, hanem gyilkosság történt. A helyszínre érkezik a Scotland Yard vonzó felügyelője, Alec Fletcher, aki a nyomozás idejére a segédjévé fogadja Daisyt. Valamennyi családtag gyanúsított, a gróftól egészen az unokájáig. A nyomozás során fény derül Astwick bárdolatlan viselkedésének következményére, és ez újabb gyilkossági indítékokat tár fel a Wentwater-birtokon. A szemfüles Daisy leleplezi a gyilkost, a családtagok többségét lenyűgöző megoldással áll elő, és felmerül egy jövőbeni regényes kaland lehetősége is. Carola Dunn elbűvölő sorozatának szép és okos, de minden lében kanál főszereplője lépten-nyomon hullákba botlik, akárcsak M. C. Beaton tökéletlen, ám annál megnyerőbb hősnője, Agatha Raisin. Daisy és Agatha rokon lelkek, akik minduntalan a legelképesztőbb kalandokba és bűnügyekbe keverednek – az olvasók nagy-nagy örömére.

Covers_23975
12

Ismeretlen szerző - A ​kortárs filmelmélet útjai
A ​könyv egy olyan hiánypótló szöveggyűjtemény, amely a kortárs filmelméletek Magyarországon jobbára ismeretlen irányzatait mutatja be. Stephen Heath, Noel Burch, Laura Mulvey, Torben Grodal és mások írásait magyar nyelven csak egy-két tanulmány erejéig olvashattuk, így a válogatás mindenképpen úttörő vállalkozás a filmtudomány aktuális kérdéseinek honi megismertetése terén.A könyv négy fő irányzatot emel ki a kortárs filmelmélet tendenciái közül: az elemzés-értelmezés kérdéseit, a filmes elbeszélés különböző problematikus pontjait, valamit a műfajelmélet és a kognitív megközelítés kérdéskörét. Mind egyik témában találhatunk olyan tanulmányokat, amelyek mára az irányzat legismertebb, legalapvetőbb szövegeivé váltak, mint Stephen Heath írása a filmes elbeszélés téralkotásáról, Laura Mulvey a feminista filmes megközelítést megalapozó tanulmánya, vagy David Bordwell leírása a kognitivizmusról, valamint olyan szövegeket is, amelyek az adott irányzat aktuális, újabb keletű problémaival foglalkoznak. A gyűjtemény alapvető kézikönyve lesz a filmes tanulmányokat folytató diákoknak, az őket oktató pedagógusoknak, és bátran ajánlható mindenkinek, akit elmélyülten érdekel a filmmûvészet és a filmtudomány.

Marie-Aude Murail - Oh, ​boy!
Három ​testvér néhány órája magára maradt a világban, de megesküdtek, hogy soha senki nem választhatja el őket egymástól. A legidősebb Siméon, tizennégy éves. Cingár, barna szemű. Különleges ismertetőjele: intellektuálisan koraérett, már az érettségire készül. A középső Morgane, nyolcéves. Barna szemű, elálló fülű, osztályelső. Különleges ismertetőjele: a felnőttek minduntalan elfeledkeznek a létezéséről. A legkisebb Venise, ötéves. Kék szemű, szőke, elragadóan bájos. Olyan kislány, amilyet mindenki szeretne magának. Különleges ismertetőjele: forró szerelmi történeteket játszik el a Barbie babáival. A Morlevent gyerekek nem hajlandók a sorsukat az első jöttment szociális asszisztensre bízni. Az a cél hajtja őket, hogy kikerüljenek a gyermekotthonból, ahová elhelyezték őket, és családra leljenek. Két személy lehetne a gyámjuk. Csakhogy eleinte egyiknek sem fűlik hozzá a foga. Aztán meg egyszerre mindkettőnek. De az egyik nem túl rokonszenves, a másik meg felelőtlen, ráadásul... Ja igen! És ez a két személy ki nem állhatja egymást.

Dóra Melinda Tünde - Kertkaland
Egy ​röpke kis nyári kalandként indult. Elvetettem pár sárgarépamagot, és hatalmas szenvedély kelt ki belőlük: kertész lettem. Ezzel a könyvvel pedig neked is kedvet szeretnék csinálni ahhoz, hogy szerelembe ess a természettel, a magad termelte friss zöldségekkel, s boldogan álmodozz a saját konyhakertedben. Sehol nem tudsz olyan jó zöldséghez jutni, mint amit magad termelsz s nem annyira megterhelő, mint gondolod. Nem kell hozzá akkora terület sem: egy öt négyzetméteres balkon is lehet a csemegék forrása, 42 négyzetméternyi veteményes pedig több száz kiló zöldséget is adhat. Ezekre komplett tervet is találsz a könyvben, amelyet aztán saját szád ízére szabhatsz. Nem baj, ha még sosem csináltál ilyet, igyekeztem minden apró információt összegyűjteni, hogy könnyű legyen a dolgod. Dóra Melinda Tünde 15 évet dolgozott gazdasági újságíróként, majd egy hirtelen váltással kertész lett. Az általa alapított Kíváncsi Kert a legjobb budapesti éttermeknek szállít olyan zöldségeket, amelyeket korábban csak Bécsből vagy Párizsból tudtak rendelni. A kertészet módszereit tekintve ökológiai, vagyis inkább csak a kártevők akadályozására, életterük csökkentésére törekszik, nem kipusztításukra vagy a talaj sterilizálására..

Johanna Basford - Titkos ​kert
Johanna ​Basford nem is sejtette, amikor megrajzolta különleges kreatív és meditatív színezőkönyvét, hogy hatására 35 országban, több millió ember ­ - felnőttek és ügyes kezű gyerekek egyaránt ­ - fedezi fel magának az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A könyv végre megérkezett hozzánk is - ­ a gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! Ajánljuk a rajzolás és természet szerelmeseinek ­ - 10-től 99 éves korig mindenkinek ­-, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágynak a mindennapokban. Lépj be a Titkos kertbe, kalandozz ösvényein az elbűvölő indák, virágok és levelek között!

Csoóri Sándor - Sára Sándor - 80 ​huszár
Ötlettől ​a filmig

Gyertyán Ervin - Mit ​ér a film, ha magyar?
Arra ​kaptam megbízást, hogy viszonylag rövid terjedelemben írjam meg a magyar film történetét a kezdetektől napjainkig. Tehát filmművészetünk valamiféle kistükrét vázoljam fel, amelyből a honi és a külföldi olvasó az 1996-os pesti - a tervezett világkiállítás alkalmából idelátogató, s nem utolsó sorban a magyar film régi és új barátainak tábora - fogalmat alkothat magának kultúránk e fontos, s talán a magyar zene mellett nemzetközileg is leginkább számon tartott ágazatának kialakulásáról, fejlődéséről. Engedtem a baráti rábeszélésnek és könnyelműen elvállaltam a feladatot. De amint hozzá kezdtem a munkához, ismét megrohantak a kétségek: megoldható-e ez a feladat? Vagy pontosabban: én meg tudom-e oldani? A terjedelem ugyanis mindig műfajmeghatározó. S a magyar film - akár a magyar honfoglalás milleniuma alkalmából 1896-ban az uralkodóról, Ferencz Józsefről készült hiradófilmtől, akár Ungerleider Mór és Neumann József Projectograph nevű filmgyártó vállalatának 1898-as megalapításától, akár Zsitkovszky Béla 1901-es, A tánc című "kultúrfilmjétől" (amelyet Pekár Gyula egy előadásának illusztrálására készített) számítjuk kezdetét - mindegyik dátum önkényes és bizonytalan - közel száz esztendőre tekint vissza.

Koczogh Ákos - Sára Sándor - Szervátiusz ​Tibor
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sára Sándor - Nehézsorsúak
Havasi ​emberek megfigyelése, miszerint az ember akkor kerül végveszélybe, ha már hátrafelé sem tud tájékozódni, mert lába nyomát a hó befújta. Sütő András A XX. századi tömegterror végeredménye iszonyatos. Abból a 125-130 millióból jóval nagyobb hányad, közel 100 millió halott esett a kommunista-szocialista rendszerekre. És körülbelül 25-30 millió halott szárad a náci Németország vezetői lelkén. Für Lajos Ami ma már szinte hihetetlen: bárkiből fogoly válhatott. Keresztény és zsidó, munkás és értelmiségi, a kommunista eszmékkel rokonszenvező egyaránt a Gulag valamelyik táborában találhatta magát. Szakály Sándor Többnyire magyar foglyok építették az Angara folyóra a hatalmas vízduzzasztó gátat, amelyik Oroszország legnagyobb áramfejlesztő telepe... Amikor már majdnem készen volt, akkor rászabadították a "komszomolokat", az övék a dicsőség... Bondor Vilmos A fákról leettük a levelet, a füvet rágták a gyerekek. A lóval behúzatták a korpát, nekiestek késsel, megették a lovat. Hódi Rezső ... elkezdtem énekelni, hogy egy katolikus pap takarítja itt a folyosót, a halálkamrák előtt, aki el akarja végezni a szentgyónást, az tekintsen önmagába, bánja meg a bűneit és én megadom a föloldozást... Olofsson Károly Földbe ásott betonfalú bunkerbe tették az elfogott szökevényeket, ahol aztán addig locsolták vízzel, amíg elevenen megfagytak. Telkiné Melik Mária A nehéz vagány kártyán eljátszotta a pénzét, a heti adag kenyerét, a lágerben levő nőjét. az utolsó tétele pedig az volt, hogy ha veszít, meg kell ölni valakit. Végh László Noszogattak az elvtársak: írjam meg az antigulagot. Könyvében megcáfolja, hogy nem volt olyan rossz a lágerekben, mint ahogy a maga barátja, Szolzsenyicin műveiben olvasható. Mert hiszen itt van egy magyar, aki ugye átlagon felüli műveltségre tett szert a lágerben. Rózsás János Egy olyan életiskola - universitas - praktikumában volt részem, amit a világ egyetlen egyetemén se kaphattam volna meg. Irányi Béla

Sára Sándor - India, ​a szépség koldusa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mozsárné Magay Eszter - P. Márkus Katalin - Angol–magyar ​Magyar–angol tanulószótár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (65)

Jane Austen - Lady ​Susan
Jane ​Austen e viszonylag ismeretlen regényének hősnője, a fiatalon megözvegyült, kacér és agyafúrt Lady Susan, látszólag kedvére játszik a férfiszívekkel. E képességére nagy szüksége van, mert nem csupán ő akar férjhez menni, de elhanyagolt, félénk és szégyenlős lányát is mielőbb a házasság révébe szeretné juttatni. Fondorlat követ tehát fondorlatot, s már-már úgy tűnik, sikerül mindenkinek port hintenie a szemébe, amikor az egyik elbolondított férfi féltékeny felesége megjelenik a színen... Jane Austen, a Büszkeség és balítélet szerzője, pontosan és érzékletesen ábrázolja kora úri társaságát, valamint e társaság tagjainak hol nyílt, hol álszent és leplezett praktikáit. Emellett a női lélek rejtelmeibe is elsőrendű bepillantást enged. Műve máig friss és lebilincselő olvasmány.

139380502
Pokoli ​báléjszakák Ismeretlen szerző
78

Ismeretlen szerző - Pokoli ​báléjszakák
Áll ​a bál, de para! Az öt izgalmas történet középpontjában a bál áll, pontosabban afféle para-bál, ahol aztán pokoli táncot lejtenek mindenféle lények. Délután, amikor még azon görcsöltél, hogy kétballábas vagy, és leginkább a ruhásszekrényed szegényessége aggasztott, eszedbe sem jutott, hogy maga a Nagy Kaszás visz majd táncba... Márpedig ő nem azért kért fel, hogy a toiletted dicsérje... Némely estély akciódússá fajul, olykor kivégeznek egy harapós kedvű vámpírt, angyalok csapnak össze démonokkal, szóval valamivel izgalmasabbak, mint egy retro öltönyös DJ szövegelése, és a lakásból sem kell kimozdulnod. Az ajtóval ne bajlódj, vagy bejönnek, vagy nem... Szóval, engedd el magad! Rémes estéd lesz!

Sarah Turnbull - Kezdjük ​újra Párizsban!
Sarah ​a kilencvenes évek közepén, egy sármos francia kedvéért Párizsba utazik a messzi Ausztráliából. Bár a nyelvet nem beszéli, a "baráti látogatás" oly nagyszerűen sikerül, hogy Sarah nem csak a fiúba, de Párizsba is beleszeret. Azonban szertelen öltözködése, egyenes modora, rossz kiejtése nem arat sikert a flancos vacsorapartikon, sőt, szerelme vidéki családjának körében sem, ahol mindvégig éreztetik vele: ő csak egy külföldi. Sarah mégsem adja fel, több fronton is elszántan küzd az elismerésért, miközben a legnagyobb divattervezőkkel készít interjút, ellesi a francia konyha fortélyait, és a kényes párizsi ízlés szerint is méltó társa lesz Frédéricnek. A pikáns humorral és öniróniával fűszerezett úti naplóból az is kiderül, hogy miért szeretjük ezt a néha elegáns dámának, máskor kiélt utcalánynak öltöző Párizst, a flört hazáját. A Kezdjük újra Párizsban! egy "idegenbe szakadt" fiatal lány kezdeti csetlés-botlásait, a divat fővárosának különc eleganciáját, a "csigaevő" franciák bájos, vagy éppen dühítő szokásait mutatja be, miközben találóan fogalmaz a kultúrák közötti különbségekről, a beilleszkedés nehézségeiről. Sarah Turnbull ausztrál újságírónő sokáig televíziós riporterként dolgozott Sydney-ben, majd Franciaországba költözött, és egy helyi napilapnál helyezkedett el. Bár elsős egyetemista korában megbukott francia nyelvből, ma Párizsban élő sikeres író. A Kezdjük újra Párizsban! az első könyve.

Francesco Alberoni - Szeretlek
Az ​emberi faj egyedei eredetileg gömb alakúak voltak négy kézzel, négy lábbal, két szeméremtesttel, egyetlen kobakjukon két arccal, csak Zeusz kettévágta őket, és a két rész azóta örökösen keresi a párját – írja Platón A lakoma című művében. Ennél érzékletesebben vagy szellemesebben nehéz volna megfogalmazni, hogy mi a szerelem, bővebben lehet. Francesco Alberoni, a milánói egyetem szociológia- és pszichológiaprofesszora erre vállalkozott. A szerelem születését, „tünetegyüttesét”, megjelenési formáit, kibontakozását, problémáit, boldog, unalmas, szomorú vagy tragikus végét, zsákutcáit elemzi – esetleírásokkal, kultúrtörténeti érdekességekkel, mitológiai és filmes hivatkozásokkal bőségesen illusztrálva. „Mit is jelent az, hogy »szerelmes vagyok«? „Mit jelent, hogy »szeretlek«? Van, aki azt állítja, hogy szüntelenül szerelembe esik, hogy egyfolytában szerelmes. Mások úgy tartják, hogy csak néhányszor lehet élete során szerelmes az ember. Néha, ha hosszasan elbeszélgetünk valakivel, megesik, hogy az illető bevallja, sok viszonya volt, de csak egyetlenegy nagy szerelme. A szerelembe esés, szerelem, szeretet, gyengédség, szenvedély, erotikus vonzás szavak mögött többféle jelentés húzódik meg. Az a szándékunk, hogy rendet teremtsünk ebben a rendetlen érzelmi rendszerben. Szeretnénk megvetni egy valódi szerelemtudomány alapjait. Szeretnénk feltérképezni a szerelem világát, osztályozni a formáit, hogy mindenki magára ismerhessen bennük. Szándékunk feltárni, milyen folyamatokból alakulnak ki ezek a formák, és milyen módokon fejlődhetnek tovább. Mindehhez szeretnénk útmutatást, kalauzt nyújtani az olvasónak.”

Dr. Juan Antonio Vallejo-Nágera - Szemtől ​szemben a depresszióval
Meggyötört ​tekintet, fájdalmas arckifejezés, elesettséget sugárzó testtartás... A szomorúság szobrát lehetne megmintázni róla. Vagy csak beteg? Szinte biztos, hogy az, mégpedig "korunk betegségében", a depresszióban, az egyik legkeservesebb nyavajában szenved. Nemcsak számára gyötrelmes a kór, de a környezetét, hozzátartozóit, rokonait sem hagyja nyugodni. Mit tehet ilyenkor a beteg? A családtag? És mire képes a mai orvostudomány a depresszió gyógyításában? Az eddig harminchárom spanyol kiadást megért mű a depresszió és az ahhoz gyakran kapcsolódó kóros felhangolt állapot, a mánia valóságos enciklopédiája. A spanyol pszichiáter könyve egyszerre nyújt könnyen érthető és alapos eligazítást mindazoknak, akik a saját bőrükön tapasztalták meg, milyen szörnyű a depresszió, és azoknak is, akik egy családtag révén kerültek kapcsolatba ezzel a betegséggel.

Covers_299606
Filmkörkép ​I. Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Filmkörkép ​I.
A ​kötet a következő korszakok átfogó elemzéseit tartalmazza: Az olasz filmművészet a neorealizmus után A francia filmművészet az új hullámtól napjainkig Haladó törekvések az angol filmművészetben Ingmar Bergman és a svéd filmművészet Alkotóegyéniségek, új törekvések az egyesült államokbeli, a japán, a nyugatnémet, a spanyol és a brazil filmművészetben

Covers_299604
Filmkörkép ​II. Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Filmkörkép ​II.
A ​kötet a következő korszakok átfogó elemzéseit tartalmazza: A szovjet film "új hulláma" A lengyel iskola A csehszlovák új hullám Új törekvések Jugoszlávia, Bulgária, Románia és az NDK filmművészetében

Covers_238051
Film ​és szórakozás Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Film ​és szórakozás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (82)

Adam Hopkins - Gabrielle MacPhedran - Kanári-szigetek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Anne Geddes - Tündérszárnyakon
A ​neves fotóművész verseket és tündéri fotókat tartalmazó sorozatának újabb kötete.

Brian Sibley - Az ​arany iránytű - Hivatalos filmkönyv
A ​több mint 150 színes képpel gazdagon illusztrált hivatalos filmkönyv Az arany iránytű című film forgatási munkálataiba nyújt bepillantást. Felfedi, hogyan keltették életre Philip Pullman könyvének varázslatos világát - a produceri munkától és a jelmeztervezéstől a szereplőválogatásig, a forgatásig és a vizuális effektekig.

Covers_106854
A ​mi televíziónk Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​mi televíziónk
A ​magyar televíziózás 50 éves évfordulójára megjelentetett kötet célja, hogy az olvasó elé tárjon egy olyan gondolatgyűjteményt, amely egy véletlenszerű, de annál jelentősebb látleletet képes nyújtani arról, hogy a mai társadalmi elitünk egy része hogyan viszonyul ahhoz az eszközhöz, amely a legnagyobb mértékben befolyásolja a közízlést, társadalmunk gondolkodását. A rendkívül izgalmas könyvet lapozgatva 143 érdekes embertől tudjuk meg sokszor vitára ingerlő gondolataikból, hogy hogyan vélekednek a tévéről , milyen tévét álmodnak maguknak az írók, orvosok, tudósok, sportolók, festők, rendezők, énekesek. (Néhányan a kötetben szereplők közül: Alföldi Róbert, Csányi Vilmos, Eperjes Károly, Hack Péter, Jókai Anna, Kovács „Kokó” István, Mádl Ferenc, Ragályi Elemér, Rúzsa Magdolna)

Végh Attila - Fényérték
"Ez ​a könyv száz séta. Száz, a Demokrata című hetilapban megjelent filmkritika, gondolatkísérlet, filmkritikának álcázott miniesszé. Egy magányos sétáló száz álma. Hogy érdemes elmondani másoknak, merrefelé tart velünk az élet, hogy szerintem merrefelé kellene, hogy tartson. Ha sejtésem nem csal, és valóban érdemes, akkor a filmről való beszéd alkalmas médium lehet, hiszen a mozik általában tele vannak. A tömegfilm képes arr, hogy pontosan, jól felismerhetően jelezze azokat a tendenciákat, amelyek a mai közgondolkodásra, társadalmi diskurzusra jellejmzőek, a művészfilm pedig felmutathatja azt az örök horizontot, amelynek irányfrényében értelmezhető mindez."

Báron György - Hollywood ​és Marienbad
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Perg%c5%91t%c5%b1z
Pergőtűz Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Pergőtűz
A ​2. magyar hadsereg pusztulása a Donnál. A Sára Sándor által rendezett film nyomán készült Pergőtűz című kötet 1983-ban szinte nyom nélkül eltűnt a boltokból. Az akkori politikai vezetés nem tartotta "időszerűnek", hogy a 2. magyar hadsereg doni katasztrófájáról szóló interjúgyűjtemény megjelenhessen. A politika változások nyomán aztán 1988-ban újra kiadtak egy hasonló című könyvet. Terjedelmében, szerkezetében ugyan más, de lényegét tekintve változatlan. A visszatért katonák, munkaszolgálatosok emlékeznek azon bajtársaikra, akikről sokáig csupán hallgatni volt szabad.

Nemes Károly - Mitta ​/ Panfilov / Tarkovszkij
Alekszandr ​Mitta rendező, forgatókönyvíró Gleb Anatoljevics Panfilov (oroszul Глеб Анатольевич Панфилов; Magnyitogorszk, 1934. május 21. –) orosz filmrendező, forgatókönyvíró. Nevét az orosz filmművészet legnagyobbjai között emlegetik, munkáit számos nemzetközi filmfesztiválon ismerték el. Andrej Arszenyjevics Tarkovszkij (Андрей Арсеньевич Тарковский), (Zavrazsje falu, Kosztromai terület, Szovjetunió, 1932. április 4. – Párizs, 1986. december 29.) orosz (szovjet) filmrendező, forgatókönyvíró; a modern filmművészet korszakos, stílusteremtő alakja.


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók