Ajax-loader

Garay Ildikó

Rate_positive 6 Rate_neutral 1 Rate_negative 0

3007 napja velünk van 557 napja láttuk utoljára

Skellington_300 Badge-jomunkas

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (115)

Márk Gergely - Magyar ​rózsák könyve
A ​könyv mindent tartalmaz, amit a rózsáról tudni érdemes, és ami a rózsák eredményes neveléséhez, gondozásához szükséges. Fontos gyakorlati kérdésre ad választ a Hogyan válasszunk rózsát című fejezet a könyv élén, amit az ültetési tudnivalók ismertetése követ. Leírja a balkonon és edényben tartható rózsákhoz kapcsolódó alapismereteket. A talaj-, tápanyagigény ismertetését alapos szaporítási ismertető követi, különösen sok gyakorlati tapasztalat közreadásával. A sort metszési és egyéb ápolási műveletek leírása folytatja. A rózsák növényvédelme zárja az általános részt. A szerző a könyv második részében elsőként vállalkozik a magyar rózsák katalógusszerű bemutatására. A legfigyelemreméltóbb fajtasajátosságokra összpontosító, alapos fajtaismertetéseket színes fényképek illusztrálják.

Sven Nordqvist - Pettson ​karácsonya
Végre ​megenyhült egy kicsit az idő, és Pettson meg a kandúrja immár nyugodtan készülhetnek a karácsonyra: kivághatják a fenyőfát, elmehetnek bevásárolni és megsüthetik kedvenc mézesüket. Ám mindehhez először el kell takarítaniuk a havat az udvarról, sőt az öreg még néhány gallyat is tenni szeretne a lépcsőre. El is indulnak, hogy gyűjtsenek egy nagy rakásra valót az erdőben, de Pettsont ekkor hirtelen olyan rémes baleset éri, hogy alig bírj a megmozdítani a lábát. Lehet, hogy semmi nem lesz az ünneplésből?

Marék Veronika - Annipanni, ​hull a hó!
Ebben ​a téli történetben Boribon, a kismackó és Annipanni hógolyóznak, szánkóznak és építenek egy hóembert, ami annyira szépre sikeredik, hogy Boribon nem is tud megválni tőle.

Marék Veronika - Jó ​éjszakát, Annipanni!
"Boribon ​és Annipanni szamóca-szedésből térnek haza. Amint mennek, mendegélnek, egyszer csak megpillantanak egy nyivákoló kiscicát. - Mi bajod van? - Éhes vagyok. - Gyere velünk, kiscica! Adunk neked vacsorát. Most már hárman mennek hazafelé..." - Ebben a mesében Boribon és Annipanni találnak egy kiscicát. A cica velük vacsorázik, velük fürdik, még az esti mesét is meghallgatja. De Annipanni elfelejti lefektetni...

Covers_90202
Vidám ​barátok mesetára 1. Ismeretlen szerző
9

Ismeretlen szerző - Vidám ​barátok mesetára 1.
Kedvenc ​mesesorozataid szereplőinek régi és új kalandjairól olvashatsz egy kötetben. Megtudhatod, mire képes Cranky, ha morcos; hogyan segít Harold Thomasnak és barátainak; és vajon Tűzoltó Sam pizzát oltani megy? Olvashatsz Pat, a postás saját készítésű filmjéről, valamint arról, hogy lett a falu közepén tengerpart. Bob, a mester pedig egy borzalmas rejtélyt old meg.

Vid%c3%a1m_bar%c3%a1tok_meset%c3%a1ra_4
Vidám ​barátok mesetára 4. Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Vidám ​barátok mesetára 4.
Az ​újabb mesékben fény derül Piff segítőkészségére, arra, hogyan sikerült Trixinek és Mukinak a kempingezés, illetve kiderül, milyen versenyre készül Tűzoltó Sam barátja, Norman. Megtudhatod, ki menti meg Duncant szorult helyzetéből, valamint, hogy hová vezet az, ha Rheneas minden áron egyedül akar dolgozni. A cirkusz lemondta ugyan a szereplést Greendale-ben, de a falu gyerekei tudják a megoldást!

Covers_311384
Veszélyes ​kincsvadászat Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Veszélyes ​kincsvadászat
Mandy ​Flood és Norman Price az elásott kincs keresésére indul, ám hamarosan nagy bajba kerülnek. Sam, a tűzoltó és a hegyimentő csapat azonban segítségükre siet!

Covers_311383
Riadókészültség! Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Riadókészültség!
Ahol ​a csintalan Norman Price felbukkan, ott többé fű nem terem! Újabb katasztrófa történik Körmöspálcáson, ráadásul Sam és tűzoltó legénysége is bajba kerül.Vajon kit hív Sam segítségül? Vegyél részt Sam, a tűzoltó újabb mentőakciójában!

D. Gingell - D. Jones - Tábortűz
Amikor ​Trevor Evans busza lerobban úton a tengerpart felé, Mandy és Norman felfedeznek egy füstölgő tábortüzet. Ki segít Tűzoltó Samnek időben eljuttatni a vizet a helyszínre?

John Cunliffe - Postman ​Pat Nagykönyve
A ​postások élete nem unalmas: a levelek kihordása és a csomagok kézbesítése nemcsak fontos feladat, hanem sok érdekes élményt is nyújt. Kísérd el Patet, a postást városkájában, légy részese te is izgalmas kalandjainak! Az egyes történetek között vidám feladatok várnak rád.

Covers_311785
Postás ​Pat kalandjai 1. Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Postás ​Pat kalandjai 1.
Nagyon ​szép, derűs napnak ígérkezett. A felhők nem is az égen gyülekeztek, hanem Greendale lakóinak életében: Mrs. Goggins már reggel nem találta a szemüvegét. Később Alf egyik birkája is elcsatangolt, Jess-szel egyetemben. A sort Nikhil plüssnyuszija, Selby őrnagy ceruzája folytatta, s úgy tűnt, a rejtélyeknek nincs megoldása. Vajon megkerül-e minden és mindenki, mielőtt lemegy a nap a kis falu fölött?

Sven Nordqvist - Lesz ​nemulass, Findusz!
Ne ​ígérgessünk, ha nem tudjuk betartani! Pettsonnak bizony sokszor eszébe jut a mondás, amióta megígérte Findusznak, hogy a Mikulás ellátogat hozzá karácsonykor. Nincs is Mikulás, méltatlankodik az öreg magában, de hosszas tanakodás után elhatározza, hogy titokban készít egy mozogni és beszélni tudó bábut. A nagy fabrikálás során azonban hamar belátja, hogy szinte lehetetlen vállalkozásba fogott. A karácsony előtti hetek rendkívül szokatlanra sikerednek a barátok életében. Az öreg minden idejét a műhelyben tölti, a kandúr pedig kezdi nagyon magányosnak érezni magát. Ráadásul furcsábbnál furcsább emberek bukkannak fel körülöttük. de vajon mit akarhatnak? Az ünnep napján úgy tűnik, minden rendben van: Findusz boldog, mert eljött a Mikulás, az öreg pedig annak örül, milyen jól sikerült a gépe. Talán egy kicsit túl jól is... Vajon miféle titok lappanghat emögött? Vannak kérdések, amelyekre lehet, hogy nem is érdemes választ keresni...


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

Maya Angelou - The ​Heart of a Woman
Maya ​Angelou's six volumes of autobiography are a testament to the talents and resilience of this extraordinary writer. Loving the world, she also knows its cruelty. As a black woman she has known discrimination and extreme poverty, but also hope and joy, achievement and celebration. The fourth volume of her enthralling autobiography finds Maya Angelou immersed in the world of black writers and artists in Harlem and working in the civil rights movement with Martin Luther King.

Maya Angelou - All ​God's Children Need Travelling Shoes
Maya ​Angelou's six volumes of autobiography are a testament to the talents and resilience of this extraordinary writer. Loving the world, she also knows its cruelty. As a black woman she has known discrimination and extreme poverty, but also hope and joy, achievement and celebration. In this fifth volume, Maya Angelou emigrates to Ghana only to discover that "you can't go home again"; but she comes to a new awareness of love and friendship, civil rights and slavery - and the myth of mother Africa.

Werner Gitt - Jelek ​a mindenségből - Mi végre vannak a csillagok?
1997 ​(Signale aus dem All – Wozu gibt es Sterne? 1993) Ez a könyv nem csillagászati szakkönyv, de e gyorsan növekvő szaktudománynak sok új ismeretét feldolgozta. Célkitűzése az, hogy a csillagászati tényeket összekapcsolja bibliai kijelentésekkel.

Hamvas Béla - Eksztázis
Kung ​mester beszélgetéseinek négy döntő szava van. Az első a "li". Li mértéket, szabályt, erkölcsöt, törvényt, udvariasságot, szociális charme-ot (gentlenesse, politesse) jelent. Ha fizikailag értelmezik és távolságot mérnek, vele, annyi mint mérföld. De belső mérték is: önuralom és fegyelem, de nem szubjektív aszkézis, hanem az ősök hagyományában levő rendtörvény alkalmazása, amely az embernek viszonyát egyszer s mindenkorra szabályozza. Lije van annak, aki feltűnés nélkül, egyszerűen és komolyan viselkedik, minden túlzástól tartózkodik, az embert tiszteletben tartja, maga iránt tiszteletet ébreszt szavaival, viselkedésével, tetteivel, munkájával... A Mérték. A Li sem alulmaradni, sem túlmenni... A középen maradni. A Li a kulturált emberi erkölcs, amelynek gyökere a vallásos pietás. A Li az őskori élet alapvető vonása. Kínában éppen úgy, mint Indiában, Iránban, Egyiptomban, Görögországban. Az embereknek egmyás iránt tanúsított respektusa, amely a magasrendű és békés élet egyetlen feltétele... Ez az, amit ma a legjobban nélkülözünk. A Li mérték, de nem emberi mérték és nem az ember teremtette. Nem kultúrproduktum. Li csak ott van, ahol valódi vallásosság van. Isteni mérték. Nem lehet önkényesen megváltoztatni. Ez az a mérték, amivel az istenek az embert megmérték és meg fogják mérni... és ugyanazzal a mértékkel mérik ma is. Hamvas B.: Konfu-ce-Lun yü (1943)

Tóth Gábor Ákos - Elengedlek ​végre
Ahogy ​telnek az évek, lassul a pörgés, lassul a tempó, s egyre többet morfondírozunk azon, honnan hová jutottunk. Kik voltak a társaink, s kiket vesztettünk már el, s ki lesz a következő, aki itt hagy bennünket? Az öregedés óhatatlanul felértékeli az időskor értékeit, kezdjük jobban megbecsülni saját öregeinket, ha még élnek. Ez a könyv azokhoz szól, akik akarnak, és tudnak tenni idősebb szeretteikért, hogy amikor azok elmennek - mert ez elkerülhetetlen -, ne kelljen ostorozni, vádolni magukat a ki nem mondott szavakért, az elmulasztott gesztusokért.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

Britt G. Hallqvist - Ingrid Sjöstrand - Siv Widerberg - Ami ​a szívedet nyomja
Ami ​a szívedet nyomja, azzal a legnehezebb megbirkózni. Apának, anyának sok a dolga, a tanárod más gyerek gondját is viseli, pajtásod sokszor csak fél füllel figyel rád. Pedig oly jó lenne elmondani valakinek, ami egyre gyűlik és szorít ott belül, az érdekes felfedezéseket, melyekért lelkendeztél, a barátságról, szerelemről kialakult gondolataidat, a felnőttek furcsaságait, a világ zavarba ejtő eseményeit s nem utolsósorban megtalálni helyedet ebben a bonyolult nagyvilágban. Jó volna néha verset írni - abban talán ki lehetne fejezni mindezt. Három svéd költőnő megpróbált azon a nyelven, amely minden gyerek sajátja, verset írni arról - ami a te szívedet is nyomja. Ezt a nyelvet kitűnően érti a fordító, Tótfalusi István, akinek nagy szerepe van a svéd gyerekversek hazai sikerében.

Marék Veronika - Boribon ​kirándul
Boribon ​és Annipanni ezúttal kirándulni indulnak, hogy megnézzék a házuk fölött magasodó furcsa sziklát. A felfelé vezető útnál már csak lefelé vezető viszontagságosabb.

Bartos Erika - Bogyó ​és Babóca az óvodában
Két ​újabb Bogyó és Babóca mese, ahol a történet az óvoda körül forog, valamint egy virágbogárka is elveszik. Kibékülnek-e a fiúk, a lányok, és mit akarhat a nagy, piros pók?


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók