Ajax-loader

Ágota Vili

Rate_positive 19 Rate_neutral 1 Rate_negative 0

3940 napja velünk van 2574 napja láttuk utoljára 2654 napja hibernálva van

Badge-stoppos-1 Buek_2013_300 Rukkaracsony_300 Silly_walk_300 Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (164)

Kádár Annamária - Mesepszichológia
Kutatások ​igazolják, hogy az életben való beválásunk nem csak értelmi képességeinken múlik. Az igazi sikereket és - ami még fontosabb! - a belső harmóniát, az önmagunkkal való elégedettséget csak akkor érhetjük el, ha képesek vagyunk felismerni a magunk és mások érzelmeit, kapcsolatokat teremteni, konfliktusokat kezelni, együttműködni, segítséget kérni, vágyainkat késleltetni, kitartani… Vagyis, ha fejlett az érzelmi intelligenciánk. A mese az érzelmi intelligencia fejlesztésének legfontosabb eszköze, olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben. Egyrészt a mesélés sajátos szituációja, bensőséges hangulata adja meg az érzelmi biztonságot, azt a nyugodt, csendes és szeretetteljes légkört, amelyben meg lehet pihenni, el lehet lazulni, a rítust, amivel le lehet zárni egy mozgalmas és eseménydús napot. Ám a kisgyerek a mesehallgatás során nemcsak a szülőre, hanem befelé is figyel, saját vágyainak megfelelő fantáziaképet alkot, ami segíti őt a nap folyamán felgyűlt belső feszültségei, negatív érzései, félelmei feldolgozásában. Adjuk hát meg neki a lehetőséget arra, hogy az égig érő fa csúcsára kis kanászként felkapaszkodhasson! Annak a gyermeknek, aki mesét hallgatva nő fel, varázspálcája a saját elméje lesz, és képzelete, érzelmi intelligenciája segíti majd a megpróbáltatások közepette. Hogy miként támogathatjuk őt ebben? Erről írtam ezt a könyvet, mely tíz mesét is tartalmaz egy Lilla nevű kislányról, akinek képzeletbeli barátja, Tündérbogyó segít érzelmi konfliktusainak megoldásában. A mesék 4-9 éves gyerekeknek szólnak, és segítenek a frusztrációk, csalódások elviselésében, a pozitív és negatív érzelmek tudatosításában, a félelmek megszelídítésében, a testvérféltékenység kezelésében, a veszteségek elfogadásában és az önfeledt játékban. A szülőknek elárulom: én voltam az a kislány, aki attól félt, hogy a boszorkány megcsiklandozza a lábát, én vittem haza a kisegeret, utánam jött ki a nagyapám borotvahabos arccal. Tündérbogyó pedig az én belső hangom volt, akit most ebben a formában megszemélyesítettem. Dr. Kádár Annamária: Pszichológus, egyetemi adjunktus, a Babes-Bolyai Tudományegyetem marosvásárhelyi kirendeltségének vezetője. Diplomamunkájában és doktori disszertációjában több mint ezer, gyermekek által írt mesét vizsgált meg. Dolgozott iskolapszichológusként, jelenleg pedig az óvoda és elemi oktatás pedagógiája szakon tanít. Trénerként rendszeresen tart az érzelmi intelligencia fejlesztését célzó tréningeket. Az Erdély FM rádió Pszichotrillák című műsorának szakértője és társszerkesztője. Többször tartott már előadást a Nyitott Akadémián - kirobbanó temperamentumát, ízes erdélyi beszédét, derűs, szeretetteljes lényét és humánus gondolatait vastapssal jutalmazta a közönség.

Kövi Pál - Erdélyi ​lakoma
Kövi ​Pál könyvére az a műfaji megjelölés illik leginkább, hogy lírai esszék gyűjteménye - szakácskönyvnek álcázva. Nemcsak azért, mert az erdélyi étel-recepteket olyan kitűnő erdélyi írók, mint Szőcs István, Éltető József, Bálint Tibor, Mircea Zaciu, Csávossy György, Bajor András, Romulus Guga és - természetesen - Kövi Pál írásai fűszerezik, teszik felejthetetlenül zamatossá és élvezetessé, de azért is, mert minden egyes recept fölér egy költeménnyel. Kövi Pál valószínűleg nemcsak New York, de az egész világ egyik legelegánsabb, legszínvonalasabb és legötletesebben vezetett éttermének, a The Four Seasonsnak volt a társtulajdonosa. Neve, egyénisége, szakértelme legendás a gasztronómia világában.

Gábor László - Épületszerkezettan ​4.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Erlend Loe - Naïve. ​Super
Erlend ​Loe's cult novel Naïve. Super, about a 25-year old who is unable to find any meaning in his life, was a huge success in his native Norway, and a bestseller throughout Europe--and it isn't difficult to see why. The narrator has given up on doing his Masters and gone to stay at his brother's house. His brother is away on business and needs his mail redirecting via fax. Aside from that there is nothing to do. So he makes lists, worries about time, befriends a small boy who lives next door, worries about his good friend and his bad friend and tries to understand what being, and being here and now, means. In mostly very short, sometimes elliptical, wry but never ironic chapters Loe works at his character's fear of the meaningless and works meaning into the slightest of material. There is a lovely moment toward the end of the novel when the narrator's brother picks up and plays with the child's toy he has previously berated the narrator for holding on to. Sometimes, we feel, imputing meaning to the simpler things may well be the only route to understanding the more complex ones.

Dr. Tegzes László - Tábortüzi ​könyv
Tábortüzi ​könyvet írni vajmi nehéz feladat. Hasonlít ahhoz, amikor valaki anatómiával és bonckéssel keresi az emberben a lelket. Mégis megpróbáljuk megrajzolni, kitárni a magyar cserkész-tábortűz belső világát. Mert el akarjuk igazítani azokat, akik új tüzeket hivatottak gyújtani; és szépíteni, gazdagítani akarjuk azokat a tüzeket, amelyek már fellángoltak szerte a magyar hazában. A könyvben található énekekkel, mesékkel, mókákkal és más egyebekkel pedig példáját kívánjuk adni annak, mi mindennel lehet táplálni, termékennyé tenni a tábortüzek anyagát. Cél: izzó parazsú, fényes világosságú, meleget árasztó tábortüzeket gyujtani, szítani, amelyekben megformálódhat az új magyarság lelkivilága. Ha csak egy gyújtószála lehet az ilyen tűznek a Tábortüzi könyv, már teljesítette a küldetését. Köszönet, hála érte a az előttünk járóknak, a segítőknek és munkatársaknak. Pécsett, 1934 tavaszán.

Sík Sándor - Szép ​történetek
Ha ​módomban állna, megszámolnám, a rendszervált(oz)ás óta hány egyesület, cserkészcsapat, iskola, kollégium vette fel a jeles költő, esztéta, piarista pap-tanár, pedagógus, hitszónok, tartományfőnök: Sík Sándor (1889-1963) nevét. Örvendetes látni, hogy Sík Sándor visszatér. Újra felfedezik, miként Márai Sándort, Hamvas Bélát, Bibó Istvánt, Wass Albertet, s remélhetőleg elfoglalhatja az őt megillető helyet a magyar irodalom és művelődés történetében. A Sík Sándor Piarista Egyetemi Szakkollégium 1992-ben alakult, mint a Piarista Rend (a világon) egyedüli nem papképzéssel foglalkozó felsőoktatási intézménye. Kollégiumunk céljai közt hangsúlyos helyen szerepel névadónk szellemi örökségének ápolása. Lehetőségeinkhez mérten szeretnénk kiadni minél több elfeledettnek hitt Sík Sándor-művet. 2000 tavaszán sajtó alá rendeztük Az olvasás tudománya c. kéziratát, most pedig ezt a bájos mesekönyvet szeretnénk az Olvasók figyelmébe ajánlani. Ezeket a szép históriákat, melyekben ott lobog a magyar cserkésztábortüzek tiszta romantikája. Kocur László

Tábori Pál - Ági ​cserkész lesz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Stefan Bollmann - Az ​olvasó nők veszélyesek
Az ​olvasó nők története a festészetben és a fotóművészetben is tükröződik, hiszen az olvasó nőalakok minden korszakban lenyűgözték a művészeket. Persze több évszázadnak kellett eltelnie, mire a nők végre valóban azt olvashatták, amihez kedvük támadt. Kezdetben csak hímezniük, imádkozniuk, gyerekekre vigyázniuk és főzniük volt szabad. Attól a perctől fogva azonban, amikor rájöttek, hogy az olvasás révén az otthon szűk világát a gondolatok, a fantázia, és nem utolsósorban a tudás határtalan világával cserélhetik fel, fenyegetést jelentettek a férfiak uralta társadalomra. A nők az olvasás által olyan tudásanyagot sajátíthattak el, melyet eredetileg nem nekik szántak. Stefan Bollmann az olvasó nők történetének ezt az izgalmas fejezetét beható részletességgel vizsgálja a középkortól a jelenig, a súlypontot a XIX. és XX századi alkotásokra helyezve. A kiválasztott festményeket, rajzokat és fényképeket rövid kísérőszöveggel mutatja be. Az olvasó nőket ábrázoló képek különleges szépséggel, bájjal és kifejezőkészséggel rendelkeznek. A rövid kísérőszövegek elmondják, hogy miért vagy mit olvasnak.

Ez%c3%bcstfog%c3%ba
Az ​ezüstfogú leány Ismeretlen szerző
17

Ismeretlen szerző - Az ​ezüstfogú leány
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A_sz%c3%bcrke_h%c3%a9ja
A ​szürke héja Ismeretlen szerző
16

Ismeretlen szerző - A ​szürke héja
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Aharmatban
A ​harmatban fogant hajadon Ismeretlen szerző
14

Ismeretlen szerző - A ​harmatban fogant hajadon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mariweka
Mariweka Ismeretlen szerző
16

Ismeretlen szerző - Mariweka
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (28)

E. L. James - A ​sötét ötven árnyalata
A ​gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál. De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni. Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról. Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.

E. L. James - A ​szürke ötven árnyalata
A ​könyv, amelyről mindenki beszél… Az erotikus, mulattató és mélyen megindító Ötven árnyalat-trilógia olyan történet, amely hatalmába keríti és birtokba veszi olvasóját, azután mindig vele marad. Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint. Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.

Török Árpád - Sepsiszentgyörgy ​bemutatkozik
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Wehner Tibor - Kovács Géza - Kovács ​Géza
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - A ​város - Sepsiszentgyörgy - arcai, arculata
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Dutka Antal - Autós-motoros ​ABC
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Borbélyné Werstroch Ilona - Ügyes ​kezek II.
A ​könyv kis és nagyobb gyermekek részére ad hasznos tanácsokat ragasztással, nyírással, hajtogatással, egyszerűbb anyagokból, a természetben található tárgyakból kisebb átalakítással bábuk, figurák készítéséhez.

Covers_62997
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Jókai ​Mór összes művei - Drámák
Jókai ​Mór három műve: - Egy ember, aki mindent tud (1874) - Egész az Északi pólusig! vagy: mi lett tovább a Tegetthoffal? Regény egy a hajón hátramaradt matróz feljegyzései után (1876) - Egy asszonyi hajszál (1878)


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (22)

Örkény István - Válogatott ​egyperces novellák
"Használati ​utasítás A mellékelt novellák rövidségük ellenére is teljes értékű írások. Előnyük, hogy az ember időt spórol velük, mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, olvassunk el egy Egyperces Novellát. Rossz közérzet, zaklatott idegállapot nem akadály. Olvashatjuk őket ülve és állva, szélben és esőben vagy túlzsúfolt autóbuszon közlekedve. A legtöbbje járkálás közben is élvezhető! Fontos, hogy a címekre ügyeljünk. A szerző rövidségre törekedett, nem adhatott hát semmitmondó föliratokat. Mielőtt villamosra szállnánk, megnézzük, milyen jelzésű a kocsi. E novelláknak éppily fontos tartozékuk a cím. Ez persze nem azt jelenti, hogy elég csupán a föliratot olvasgatni. Előbb a cím, aztán a szöveg: ez az egyetlen helyes használati mód. Figyelem! Aki valamit nem ért, olvassa el újra a kérdéses írást. Ha így sem érti, akkor a novellában a hiba. Nincsenek buta emberek, csak rossz Egypercesek!"

Vátszjájana - Káma-Szútra
A ​Káma-szútra - Vátszjájanának, a valószínűleg a 3. században, Indiában élt szerzőnek az egyetlen fennmaradt, eredetileg szanszkrit nyelven írott műve, pontos fordításban: A szerelem vezérfonalai - máig a szerelmi tudományok alapkönyve. Célja az indiai szerző szerint, hogy az ember elsajátítsa a három földi érték, azaz az Erény (Dharma), a Vagyon (Artha) és a Szerelem (Kama) közül a harmadikat. Ez utóbbi "a tulajdonunkká vált dolgok élvezete a hallás, tapintás, látás, ízlés és szaglás öt érzékének segítségével, melyek a szellemmel és a lélekkel válnak eggyé". Az ezek és az érzékelt dolgok közti különleges kapcsolatból ered a gyönyör tudatossá válása, ami nem más, mint a Káma. A szútra (vezérfonal) a korabeli tudományos irodalom műfaja volt. A magyar fordítást Baktay Ervin, a kiváló magyar indiológus készítette.

Robert Merle - Védett ​férfiak
Robert ​Merle antiutópiájában halálos, de kizárólag a nemzőképes férfiakat fenyegető járvány söpör végig a világon. A kór a legnagyobb pusztítást az Egyesült Államokban végzi, ahol hamarosan egy férfigyűlölő elnökasszony kerül hatalomra. A fegyveres női milicisták által őrzött "védett zónák" egyikében, Blueville-ben tudósok kis csoportja kutatja a betegség ellenszerét - ők a címben szereplő "védett férfiak". A kutatást irányító Dr. Martinelli, miután megtudja, hogy az egyik szomszédos laborban egészen más jellegű kutatások folynak, kockázatos játszmába kezd, amelynek tétjét kezdetben valójában fel sem tudja mérni. Helyzetét tovább nehezíti, hogy vele van a fia, a tizenegy éves Dave is, s emiatt Martinelli igencsak sebezhető. A doktor - és általában a férfiak - szerencséjére nem minden nő osztja az elnökasszony radikális nézeteit, és az ellenállásnak Blueville-ben is van egy titkos sejtje. A járvány radikálisan átalakítja a társadalmat, s különösképpen a család intézményét, hiszen a férfiak tömeges pusztulása miatt a monogámia immár szinte bűnné válik. Ez számos tragikomikus incidenshez vezet, melyeket Merle megértő humorral tár az olvasó elé

Sütő András - Félrejáró ​Salamon
Sütő ​András az új erdélyi irodalom legtöbbet ígérő elbeszélője, aki Egy pakli dohány című kötetével már ismertté vált a magyarországi olvasók előtt is. Félrejáró Salamon nagycsaládos, földhözragadt székely szegényember sok ötlettel, ügyeskedéssel próbál boldogulni az életben. Végül sok "félrejárás" után megtalálja ő is a maga útját, családjának - a Salamon brigádnak, ahogy nevezi őket - a boldogságot. Sütő az egyszerű kis történetben merészen mutatja meg, hogy az emberi igazság mélyebb minden bürokratikus formánál, amibe Salamont skatulyázni akarják. Mindezt az írásaira jellemző közvetlen, kedves, néha székelyesen agyafúrt humorral meséli el.

Eric Idle - A ​Mohó Gazember naplója
Én ​vagyok a legkedvesebb a hat Monty Python öregfiú közül... Jó, lehet, hogy Mike a legkedvesebb, de akkor is én vagyok a második. Persze Torry Jones is borzasztó kedves, ahogy most belegondolok, de a harmadik nem lehet más, mint én. Tudják, Terry Gilliam is tud kedves lenni, különösen bulikon. Talán túlságosan is kedves a bulikon. Akkor viszint én... Graham Chapman irtó kedves ember volt és John Cleese is sokkal kedvesebb manapság, mint régén. Szóval azt hiszem, én vagyok a hatodik legkedvesebb a Monty Python csoportban. Különben is, mitől olyan kurva nagy szám kedvesnek lenni?

H. Jackson Brown - Újabb ​kis útmutató az élethez
500 ​baráti jó tanács és bölcs vagy éppen játékos gondolat, amelyek segítenek derűssé, harmonikussá varázsolni a hétköznapjainkat. M. Miltényi Miklós humoros illusztrációival nagy mértékben hozzájárult a kötet sikeréhez. 66. A repülőn ülj a vészkijárat mellé. Ott tudod a legkényelmesebben kinyújtani a lábad. 276. A jó barátok, a jó egészség és a jó házasság nem magától értetődő dolgok. Vigyázz rájuk. 375. Ne hívd fel egy férfi figyelmét arra, hogy kopaszodik. Tudja.

Antoine de Saint-Exupéry - A ​kis herceg
Egy ​aranyhajú kisfiú bolygóról bolygóra vándorol, rácsodálkozik a felnőttek furcsa világára, és megtanulja, hogy az igazán lényegest csak a szívünkkel láthatjuk. A francia pilóta-író csodálatos kis remekművét gyerekek és felnőttek milliói olvassák szerte a világban immár több mint hét évtizede. Az énformáló találkozásokkal teli, a gyermekkor csodaváró hitét a felnőttkor kiábrándult józanságával szembeállító történetet olvashatjuk akár szívmelengető, időtlen meseként, akár elgondolkodtató, többrétegű filozofikus példázatként. Egy biztos: minden életkorban mindenki megtalálja benne a neki szóló üzenetet. Az „égből” pottyant kisfiú és a pilóta barátságát elbeszélő kis könyv először New York-ban jelent meg 1943-ban, Antoine de Saint-Exupéry amerikai emigrációja idején. A kis herceg azóta a világirodalom legtöbbet olvasott, legtöbb példányban kiadott, legtöbb nyelvre lefordított művévé vált.

Werner Müller - Gunther Vogel - Építőművészet
Sorozatunk ​újabb kötete időrendben vezeti végig olvasóit az építészeti stílusokon, pontos művészettörténeti áttekintést nyújtva bepillantást enged az építészet technikai módszereibe is.


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók