Ajax-loader

Csörgics Mátyás

Rate_positive 6 Rate_neutral 1 Rate_negative 1

2713 napja velünk van 137 napja láttuk utoljára

Badge-stoppos-1 Rukkola_plecsni_xmas_300x300 Badge-jomunkas Badge-onkentes

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (19)

Henry Mintzberg - Esti ​mesék menedzsereknek
Henry ​Mintzberg, a kanadai McGill Egyetem professzora, valamint napjaink egyik leggyakrabban hivatkozott stratégiai menedzsment gondolkodója, legújabb kötetében blogjának 40 legnépszerűbb bejegyzését osztja meg az olvasóközönséggel közérthető formában. A könyv alapállítása szerint a menedzsereknek mielőbb szükséges kilépniük az elszigeteltségből és megtudniuk, hogy az általuk irányított „királyságban”, a realitások talaján valójában mi és hogyan történik. Mintzberg tollából ez alkalommal életművének eddigi legjátékosabb formában közreadott, ugyanakkor legkomolyabb kérdéseket taglaló munkája látott napvilágot. Az író úgy fogalmaz, hogy „Csak próbálj meg nem felháborodni azon, amit olvasol, mert a leginkább felkavaró ötleteim nagyrészben éppen azok, amelyek végül a legjobbnak bizonyultak. Csupán idő kellett hozzá, hogy egyértelművé váljanak.” Miért beszélünk mindig csak „top menedzsmentről”, és soha az alacsonyabb szintű vagy „bottom menedzsmentről”? Miben áll a különböző szintű vezetők felelőssége, etikus és méltányos magatartása és egyáltalán, hogyan érdemes mérni a vezetők munkáját és teljesítményét? A kézben tartott kötettel ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ Henry Mintzberg, minden eddigi írásánál szórakoztatóbb formában, ugyanakkor mély, kimunkált gondolatok és kutatások esszenciáival.

Antal Attila - Ökopolitika, ​ideológia, baloldal
Korunk ​ökológiai válsága alaposan átalakítja mindennapjainkat s azon keresztül mindennapi gondolkodásunkat is. Ami fontos volt a múltban, mára elenyészett, s olyan új dolgok tágítják horizontunkat, amire tegnap még csak gondolni sem mertünk. Ez a paradigmatikus fordulathatással volt a politikai ideológiák világára is. Mindezt leginkább az ökológiai politika fejezi ki, amely önálló politikai filozófiává és ideológiává vált, átalakította azt a módot, ahogyan a demokráciáról gondolkodunk, mindezek nyomán pedig jelentős hatást gyakorolt a klasszikus ideológiákra (liberalizmus, szociáldemokrácia és konzervativizmus), és komoly kihívást is intézett feléjük. Jelen kötet arra vállalkozik, hogy bemutassa az ökológiai politika kialakítását és önálló ideológiává érését; megvizsgálja a hatását a demokráciaára és a klasszikus ideológiákra, amelyek olykor "gyomorrontást" kapnak az közélet zöldülésétől, máskor pedig példaértékűen tudnak az ökológiai irányzatokkal együttműködni; tüzetesebben megvizsgálja a baloldal és az ökológia ellentmondásoktól sem mentes viszonyát olyan irányzatokat segítségül hívva, minta z ökoszocializmus, az ökoanarchizmus és az ökofeminizmus; továbbá áttekintse a rendszerváltás utáni magyar (kormányzó és nem kormányzó) baloldal környezetpolitikáját. A kötet egyik fő állítása az, hogy az ökológiai politika korántsem üresíti ki vagy foglalja el erőszakosan a nagy ideológiákat, hanem éppenséggel a 21. századba "teleportálja" őket, másrészt pedig hogy a baloldal tudott a leginkább együttműködni a bolyyó megmentését célként kitűző ökopolitikával, így lehetséges egy ökológiai keretbe ágyazott baloldali környezetpolitika kialakítása. Éppen ezért a kötet utolsó részében a szerző - a diskurzus kialakításának szándékától vezérelve - vitapontokba szedve felvázolja a baloldal által potenciálisan követendő, önálló, az ökopolitika felé nyitott környezetpolitika alapjait.

Barabási Albert-László - Villanások
Vajon ​elkerülhető lett volna a Dózsa-féle parasztfelkelés? Van-e összefüggés a madarak röpte és az emberek mozgása között? Mennyire kiszámítható az emberi viselkedés? Megjósolható-e tudományos módszerekkel a jövő? Ezekre a kérdésekre is keresi a választ Barabási Albert-László, a hálózatok tudományának világhírű kutatója. Napjaink digitális eszközei a világot egy hatalmas kutatólaboratóriummá változtatták. A használatuk során hagyott elektronikus nyomok – a hangüzenetektől a netes rákeresésekig – egy olyan gazdag adatbázis összeállítását tették lehetővé, amilyet korábban elképzelni se tudtunk volna. Követhetővé vált a mozgásunk, döntéseink, az egész életünk. Ezeknek a nyomoknak az elemzése fontos felfedezéshez vezetett: a véletlen korántsem uralja oly mértékben az életünket, mint ahogy eddig gondoltuk. A könyv ennek a meglepő kutatásnak az eredményeivel ismerteti meg az olvasót. Miközben elméletét magyar és egyetemes történelmi példákkal is alátámasztja, a szerző megmutatja, hol ér véget az emberi viselkedésben a spontaneitás, és hol kezdődik a kiszámíthatóság.

Yuval Noah Harari - Homo ​Deus
Legyőztük ​a pusztító éhínséget. Megfékeztük a gyilkos járványokat. Véget vetettünk az öldöklő háborúknak. De mihez kezdjünk ezek után? Kíséreljük meg legyőzni az öregedést? Próbáljuk meg kicselezni a halált? Tegyük az embert istenné? A világhírű jeruzsálemi egyetemi tanár, Yuval Noah Harari elgondolkodtatóan és világosan vázolja fel az emberiség lehetséges jövőit, és hogy miként válhat a Homo sapiens Homo deusszá.

Schiffer András - Zöld ​jelzés
_"A ​politikát soha nem azonosítottam a pártpolitikával, még kevésbé a hivatásos_ _politizálással. Mindig abból indultam ki, hogy valamennyien felelősek vagyunk saját_ _környezetünkért, hazánkért, a bolygóért."_ Schiffer András Zöld jelzés címen foglalja össze politikai nézeteit, meglátásait a mai Magyarország közelmúltjáról és jelenéről. Az előző évtized döntő helyzeteit is megidéző kötetben az olvasó olyan létfontosságú ügyekben olvashatja a szerző meglátásait, mint a zengői lokátorépítés, a köztársasági elnök szerepe vagy éppen Magyarország uniós csatlakozása - emellett a olyan alapkérdéseket, fogalmakat tisztáz, mint a demokrácia vagy éppen a politikai felelősség kérdése.

Jan Gehl - Élhető ​városok
Ma ​már a világ lakóinak a többsége városokban lakik, és a városi növekedés várhatóan tovább fog gyorsulni az előttünk álló évek folyamán. Az 1960-as évektől az autók vették át a közterületek fölötti uralmat, egyre jobban kiszorítva a gyalogosokat és rontva az életminőséget a városokban. A könyv a várostervezés emberi dimenziójával foglalkozik. A város és a benne élő ember közötti kapcsolat mélyreható vizsgálata elkerülhetetlen kérdéssé válik, ha élhető környezetet akarunk teremteni. Ma már szerencsére egyre inkább magától értetődőnek vesszük, hogy a város az embereknek épül.

Richard Templar - A ​vezetés 100 szabálya
A ​vezetés 100 szabálya menedzsereknek, azaz vezetőknek ad tanácsokat, nem csupán csapatuk, de önmaguk "menedzseléséhez" is (így a könyvet azoknak is ajánljuk, akik saját magukról szeretnének többet megtudni). A hatékony meetingtől kezdve a sikeres kommunikációs stíluson át a rigolyás főnökkel való bánásmódig egy vállalat munkájának összes fontos területét érinti. "Munkatársainkkal talán több időt töltünk együtt, mint saját családunkkal" - a szerző szerint ezért is olyan fontos, hogy a munkahelyen töltött idő kellemes és hasznos legyen. Hogyan lehet ösztönözni a beosztottjainkat? Hogyan érdemes konfliktust kezelni? Hogyan egyeztessük össze a magánéletünket a munkával? Kiktől óvakodjunk egy irodában? Mit tegyünk, ha hibát követtünk el? Hogyan viszonyuljunk a riválisainkhoz? Ilyen és ehhez hasonló 100 kérdésre ad választ Richard Templar humoros, ugyanakkor elgondolkoztató könyvében.

Sztanev Bertalan - Mielőtt ​a dugót kihúzná
„Azt ​az üzenetet szeretnénk az olvasókhoz eljuttatni, hogy a bor ma is élményt jelent, legyen az egy pincelátogatás, terített asztal, vagy borfesztivál. A bor nekünk szól, minket szeretne megszólítani.” – Borbás Mária

Pierre Casamayor - A ​borkóstolás
A ​sikeres kóstolás érdekében be kell tartanunk néhány szabályt: nem mindegy, hogyan készítjük elő a poharakat, milyen hőmérsékleten kínáljuk a borokat, miképpen nyitjuk fel a palackot, és hogy végezzük a dekantálást. Gyakorlati feladatokat is találunk a könyvben, melyek segítségével megtanulunk különbséget tenni a nagyon élénk vagy túl melegen felszolgált fehérborok, a vékony vagy éppen robusztus vörösek, és a könnyed vagy erős rozék között. A borkóstolás mellett megismerkedhetünk más italok, így a borpárlatok, konyakok, rumok és whiskyk kóstolásának fortélyaival is.

Pierre Casamayor - 80 ​kérdés a borról - Kezdőknek és haladóknak
Amatőr ​és képzettebb borbarátok 80 kérdésére adott válaszaival Pierre Casamayor átfogó betekintést nyújt a borok világába. Ismerjük meg a borokat és a címkéket! Hamarosan nem lesz már többé titok számunkra a bor... Megtudjuk, hogyan készül, és hogyan érlelődik, mielőtt a borospincékbe kerül. Megtanuljuk, milyen tájékoztatást adnak a címkék, és a széles választékból ki tudjuk választani a keresett bort.

Giles Kime - A ​bor titkai
Az ​elmúlt húsz év során a bor csavarokkal, agresszív reklámkampányokkal és megamarketinggel teli masszív iparrá nőtte ki magát. Ez a könyv lecsupaszítja a témát a szakzsargontól és a mellébeszéléstől. Tanácsokat ad azzal kapcsolatban, hogyan válasszunk bort magunk és barátaink számára. Az ízlelőszerveink kifinomításától kezdve a feltétlen szükséges poharakig 52 ragyogó ötletet kapunk arra nézve, hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet ezen élvezetes italból. Ez a könyv olyan ötleteket ad, amelyek segítik, hogy önálló véleményt alkothassunk a borról. Itt az ideje, hogy valóban megkóstoljuk a borban lévő szabadságot. LAPOZZUNK FEL RÖGTÖN NÉHÁNY SLÁGER ÖTLETET. Nem tudjuk megkülönböztetni a Rizlinget a Viogniertől? A 41. oldalon tippeket találunk arra, hogyan különböztessük meg az egyik szőlőfajtát a másiktól. Ha azon éles elméjű borivók csoportjába tartozunk, akik még mindig nem biztosak abban, hogy egy drága üveg bor nem rablás-e, nézzük meg a 149. oldalt.

Tompa Imre - Hogyan ​legyünk alkoholisták?
A ​Hogyan legyünk alkoholisták? laza és csapongó antológia, az ezredforduló óta borújságírással foglalkozó szerző írásaiból válogatott gyűjtemény.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (9)

Bíró Szabolcs - Liliom ​és vér
1321. ​Bátor Attila egykor templomos lovag volt, a király első embere, aki ott küzdött az Anjou-lobogó alatt, vérét hullajtva az akkor felemelkedő dinasztiáért. Az évek során legendás harcossá vált, ám a sorsdöntő rozgonyi csata után szögre akasztotta kardját, hogy családjával békés életet élhessen – távol a királyi udvartól, messze minden csatamezőtől. Egy forró tavaszi napon azonban minden megváltozik: királyi küldöttség érkezik a szlavóniai birtokra, hogy csaknem egy évtized után ismét hadba hívja a lovagot. Csák Máté, a Felvidék hadura, az Anjou-ház legnagyobb ellensége meghalt, s itt az idő, hogy huszonnyolc várát és teljes tartományát elfoglalják, egykori alattvalóit a király hűségére térítsék. Attila nem tehet mást, újból vasba öltözik, hogy a királyi bandérium hadnagyaként induljon az északi hadjáratra – ezzel pedig nemcsak egy új korszak, hanem bonyodalmak egész sora is kezdetét veszi. Míg a királyi had a Csákok földjét dúlja, addig Dubicában sötét fellegek gyülekeznek a Bátor család feje felett. A lángok felcsapnak, és úgy tűnik, a tűz sosem hunyhat ki… Bíró Szabolcs nagyszabású történelmi regényfolyamának lapjain valós és fiktív szereplők, urak és szolgák, királyok és katonák sorsa fonódik össze, és alakul Isten vagy a végzet akarata szerint. A sorozat nyitó kötete a XIV. század első negyedéről, az Anjou-kori Magyar Királyságról mesél – egy távoli, vadregényes, egyszerre dicsőséges és vérben fürdő korról, melyben még számított az adott szó, a becsületnek súlya volt, az emberéletet pedig egészen más áron mérték.

Jodi Picoult - A ​tizedik kör
A ​lányod azt állítja: megerőszakolták. Csakhogy a fiú, akit vádol: a saját szerelme. MIT TESZEL? Daniel Stone egyedüli fehér gyerekként nőtt fel egy amerikai eszkimó faluban, ahol anyja tanítónőként dolgozott, míg őt kiközösítették és gúnyolták. Nem hagyta magát: rosszabb lett minden rosszfiúnál, ivott, lopott és rabolt, amíg ki nem szabadult Alaszka vadonjából, hogy kövesse művészi ambícióit, beleszeretett egy lányba és családot alapított. Tizenöt évvel később Daniel sikeres képregényrajzoló. Felesége Dante Isteni színjátékát tanítja a helyi egyetemen; lánya, Trixie pedig a szeme fénye. Trixie nem tud apja sötét múltjáról – egészen addig, amíg egy randi rémálomba nem torkollik, és Daniel újra azon kapja magát, hogy meg kell küzdenie az indulattal, ami talán nemcsak őt emészti fel, de egész családját és a jövőjét is. Jodi Picoult ebben a regényében erősebb hangot üt meg, mint valaha. Vajon elég-e az apa és lánya közötti elszakíthatatlan kötelék ahhoz, hogy a múlt hibáit végre elengedjük?

Benyák Zoltán - Az ​utolsó emberig
Esküdt ​ellenségek. Ők ketten. Akiket a halál sem ment meg attól, hogy egymásnak essenek. Minden időkben, újra és újra. A felfedezések korában, egy rozzant vitorláson hánykolódva az óceánon a régi és az újvilág közt. A nagy francia forradalom utáni évtizedben, de Sade márki meglepetésekkel teli, bizarr kastélyában. A viktoriánus London bűzös sikátoraiban, ahol Hasfelmetsző Jack szedi áldozatait. Háborúkban, végnapokban mindig szembetalálkoznak, és mindhalálig harcolnak önmagukért, a hitükért vagy a szeretett nőért. Most pedig, végül, itt állnak egymással szemben, és ezúttal mindannyiunk sorsáért kell megküzdeniük. Benyák Zoltán, aki olykor vérfagyasztóbb, mint Stephen King, máskor merészebben mesél, mint Neil Gaiman, ezúttal a világ legkegyetlenebb küzdelméről ír, amely átível történelmünkön - a régmúltból az elképzelt, távoli jövőbe.

Pfliegel Dóra - Feleséged ​története
A ​Feleséged története egy olyan monológ, amit soha nem akarnál végighallgatni a másiktól, és ha benned indulna el, akkor mindent megtennél, hogy elcsendesítsd magadban. Pedig érdemes lenne már az első nagy levegővételnél odafigyelni. Hogy elmondhassa, hogy elmondhasd. És akkor elindulhat egy párbeszéd. Kettőtökön múlik. Dédé beleszeret egyetemi tanárába, Mátéba. Az érzés kölcsönös. Hamarosan össze is költöznek, gyermekeik lesznek, és boldogan élhetnének, amíg… De vajon ennyi elég? Pfliegel Dóra története egy mindent elsöprő szerelem beteljesülése, kálváriája és bukása. Ha egyszer elveszítjük a bizalmat, újraépíthetjük még a régi kapcsolatunkat, visszakaphatjuk az egykori szerelmet? Vagy van az a pillanat, amikor más irányt vesz az életünk? És mi történik akkor, ha megjelenik a harmadik? A regény elemi erővel mutatja be egy fiatal nő belső vívódásait. Vajon pontosan megláthatjuk, hogy hol hibáztuk el? Történet egy öröknek hitt házasság szétbombázásáról, megcsalásról, szégyenről, bűnről és bűntudatról.

Ismeretlen szerző - Fejezetek ​ipar- és közlekedésföldrajzból
A ​tankönyv az ELTE TTK-n tanuló földrajz alapszakos hallgatók számára tartott „Ipar- és közlekedésföldrajz" nevű tárgy előadásaihoz készült. Címének megfelelően fejezeteket tartalmaz az ipar- és a közlekedésföldrajz témaköréből. Nem öleli át az ipar (ezen belül a feldolgozóipar) egészét és a közlekedésföldrajzban is maradtak „fehér foltok". Noha az egyes fejezetek címében gyakran szerepel a gazdaságföldrajz kifejezés, ezt - a szakma művelőinek többségéhez hasonlóan - a társadalomföldrajz részének tekintjük. A tárgyalt témákban igyekeztünk az általánosságokon túlmenően az ok-okozati összefüggéseket feltárni, valamint felhívni a figyelmet a különleges földrajzi tartalommal rendelkező tényekre. Hisszük ugyanis, hogy a biztos alapok a korszerű geográfiai tudáshoz nélkülözhetetlenek. A kötetben az első nagyobb egység a természeti erőforrásokkal, a legfontosabb energiahordozókkal, továbbá az energiagazdálkodás és a villamosenergia-termelés földrajzi kérdéseivel foglalkozik. A következő blokk a kohászatot, azon belül a két legfontosabb szakágazatot tárgyalja. A termékeiket feldolgozó gépipar, illetve a meghatározó jelentőségű vegyipar kapott még külön fejezetet. A harmadik nagy egység közlekedés-földrajzi témáknak szentel teret, külön-külön foglalkozva az egyes közlekedési ágazatokkal, pl. a vízi és a légi közlekedéssel. Néhány részben - mint pl. az atomenergia vagy a kohászat - technológiai ismeretek közlésére is sor kerül. Ezek - ugyanúgy, mint a történeti áttekintések - kisebb betűkkel vannak szedve, jelezve, hogy háttéranyagként szolgálnak. Véleményünk szerint ezek a részek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a földrajzosok (geográfusok) jobban megértsék, a tárgyalt szakágazatok termelési folyamatai, egyes feldolgozási szakaszai hol, miért és milyen mértékben anyag- vagy energiaigényesek. Ezáltal világosabbá válhatnak a telephelyválasztás okai is, az ágazatok közötti kapcsolatok, sőt a világgazdaságban már végbement, vagy éppen lezajló területi folyamatok is alaposabban vizsgálhatók, mindenekelőtt pedig az összefüggések jobban érthetőek lesznek.

Dr. Radó András - Üzleti ​kommunikáció
Dr. ​Radó András tankönyve négy fő részre tagoltan világos bevezetést nyújt az üzleti kommunikáció tudományába. Az első részről dr. Ranschburg Jenő, a mű lektora azt írta: "Azt kell mondanom, hogy ez az összefoglaló a kommunikációról, szakmai és stiláris bravúr. A szerzőnek sikerült – alig több mint 100 oldalon – bemutatnia egy összetett, hihetetlen mennyiségű szakirodalmi adattal rendelkező tudományt – világosan, érdekfeszítően, kitűnő példákkal illusztráltan, szakmailag mégis korrekt módon!" A második nagy rész a szervezeti kommunikáció, melyben helyt kapott a tárgyalás, az aktív figyelem, az ellenvetés kezelése, a személyek közötti visszacsatolás, a médiakezelési tanácsok, a prezentáció, értekezlet, a személyes beszélgetés és a bonyolult személyközi szituációk fejezetek. Az üzleti levelezés fejezet pontosan, sok példával illusztráltan, olvasmányosan írja le, hogy milyen egy hivatalos levél nyelvezete, megjelenése, míg a kultúrált viselkedés az üzleti életben című rész az európai üzleti élet legfontosabb viselkedési szabályait mutatja be. A mű érdekes, izgalmas olvasmány, minden kétséget kizárólag felébreszti és ébren tartja a kommunikáció tudományában járatlan olvasó kiváncsiságát

Gábris Gyula - Marik Miklós - Szabó József - Csillagászati ​földrajz
A ​Csillagászati földrajz egyetemi-főiskolai tankönyve több mint egy évtized alatt hat kiadást ért meg, ami önmagában is bizonyítja fontosságát és sikerét. Természetes, hogy tudományunk napjainkban megfigyelhető gyors fejlődése könyvünk ismeretanyagát is érintette, jóllehet egyes fejezeteit különböző mértékben. Bizonyos, klasszikusnak nevezhető részek - pl. a szférikus csillagászat - ezért könyvünkben nem, vagy alig változtak, de az asztrofizika, az űrkutatás eredményei, a közelebbi vagy távoli környezetünkre vonatkozó számos új információ megkövetelte több fejezet, pl. a Naprendszer bolygóiról, holdjairól írtak alapos átdolgozását.

Márai Sándor - A ​gyertyák csonkig égnek
Az ​1942-ben megjelent, nagy indulatoktól feszülő, szuggesztív erejű regény - az író stílusművészetének remeke - vakító élességgel világít a barátság, a hűség és az árulás örvényeibe. Két régi barát évtizedek után újra találkozik, s végigbeszélik az éjszakát. A múltra visszatekintve egyikükből vádlott, másikukból vádló lesz: egyikük annak idején elárulta, sőt majdnem megölte barátját, elcsábította a feleségét, örökre tönkretette az életét. Ám a tragédiát valójában nem alkalmi gyengeség okozta: egy világrend széthullása a hagyományos erkölcsi értékek megrendülését is jelenti. Lukács Sándor előadásában Teljes játékidő: 5 óra 28 perc.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

Lakat T. Károly - Apám ​regénye
Történelmi ​lecke nagypapáknak, apáknak, fiúknak és unokáknak.

Molnár István - Szellemi ​tulajdon menedzsment és technológia-transzfer
A ​Szellemi Tulajdon Menedzsment és Technológia-transzfer című kötet egy gyakorlat-orientált ismeretátadást céloz napjaink egyik leginkább aktuális szakterületén. Az új évezredben a magas szellemi hozzáadott értéket előállító gazdasági ágak felértékelődtek, a kutatás-fejlesztés a versenyképesség nem nélkülözhető összetevőjévé vált. Az új kihívásokkal egyidejűleg a tudomány és gazdaság egyaránt a szellemi tulajdon hasznosítását készség szintjén ismerő szakembereket preferálja, így a kutatásmenedzselési ismeretek fokozatosan alapvető elvárássá váltak. A kötet az előző kiadáshoz képest újabb fejezetekkel bővült, melyek célja a szellemi tulajon menedzselésének napi szinten felmerülő kérdéseit megválaszolni. A mű átfogja a szellemi tulajdon menedzselésének teljes témakörét, így nemcsak a technológiamenedzserek, felsőoktatásban résztvevő hallgatók, de kutatási feladatokat ellátó vállalkozások képviselői is sikerrel forgathatják a szakkönyvet. A könnyebb érthetőség érdekében a könyvben bőségesen találhatók ábrák, táblázatok és gyakorlati esetpéldák.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

Suzanne Collins - A ​kiválasztott
Katniss ​Everdeen kétszer is túlélte Az éhezők viadalát. De még nincs biztonságban. Közeledik a végső forradalom ideje. És ebben a forradalomban Katnissnek döntő szerepe lesz. Élete legfontosabb szerepét kell eljátszania a végső csatában. Katniss lesz a fecsegőposzáta – a lázadás szimbóluma –, nem számít, mit kell feláldoznia érte.


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók