Ajax-loader

mártóc

Rate_positive 23 Rate_neutral 8 Rate_negative 1

3263 napja velünk van 2655 napja láttuk utoljára 2754 napja hibernálva van

Badge-stoppos-1 Make_love_and_read_300 Herlocksholmes_300 Buek_2013_300 Rukkaracsony_300 Skellington_300 Silly_walk_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (86)

Eugene Sue - A ​bolygó zsidó
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Arany György - Gyógyító ​természet
Hogyan ​maradhatunk egészségesek? Erre a mindenkit foglalkoztató kérdésre próbál választ adni dr. Arany György immár klasszikus munkája. A kötet célja, hogy egyrészt az egészséges életmód, a korszerű étrend és főzés szabályait felismerve az egészség fenntartását, megőrzését és így a betegségek megelőzését segítse. Másrészt behatóan tárgyalja azt az utat, amelyen meggyöngült egészségünket a természet törvényeinek megismerésén és alkalmazásán keresztül javíthatjuk, illetve visszaszerezhetjük, fájdalmainkat enyhíthetjük. A kötet így a Nap gyógyereje, vagy a friss levegő áldásos hatása mellett szót ejt a gyógyfürdők, gyógyvizek és ivókúrák gyógyhatásáról, stb.

Florence Henderson - Shari Lewis - Egyperces ​bibliai történetek - Újszövetség
Remélhetjük, ​hogy megnyerte tetszését az "Egyperces bibliai történetek - Ószövetség" című kiadványunk? Szívesen elolvasná a Biblia második nagy írásgyűjteményének, az Újszövetség egyes szakaszainak a gyermekek részére készült feldolgozását is? A kezében tartott könyv a Szentírás ismertebb, többet idézett, sajátos műfajából, az evangéliumokból vett történeteket "fordít le" gyermekeink nyelvére, s így közel hozza mindennapjainkhoz azokat a krisztusi elveket, amelyek az emberhez méltó magatartás jellemzői. Elénk tárja azt a lelkületet, azt a látásmódot, ami életünket derűssé, kiegyensúlyozottá, mások számára is tartalmassá teheti. Élővé, megfoghatóvá, érthetővé szembesül mindaz, amit sokszor a keresztény ember is a "rég volt, igaz se volt" dolgok világába sorol, pedig ezeknek a valósága ad igazán ízt, lendületet, szépséget az életnek. A szerzők úgy adaptálják az Újszövetség gazdag világából kiemelt eseményeket, tanításokat, hogy átsüt rajtuk az élet, az öröm, az embercentrikus tettek szépsége, szeretete. A történtek olvastán úgy érezzük, nem lenne talán csoda, ha egyszer csak az utcán szembe jönne velünk Jézus, vagy egyik tanítványa, netán a játszótéren találkoznánk azzal a kisfiúval, aki öt kenyeret és két halat adott a Megváltó csodatevő kezébe. Amikor korunk asszonyai anyák lesznek, nagyon sokszor nem órára, de szinte másodpercre kénytelenek beosztani tennivalóik sokaságát. Vajon naponta egy perc sok, vagy kevés ahhoz, hogy valamilyen maradandót csöpögtessünk gyermekeink értelmes, a jó, nemes dolgok árnyalatait is befogadni kész kis fejébe? Arra biztosan kevés, hogy alapos ismeretet szerezzenek a Biblia mondanivalójáról, mert erre több időt kell áldoznunk. De ahhoz elég lehet, hogy kedvet, szomjúságot keltsünk bennük az értelmi, érzelmi, lelki gazdagságot egyaránt árasztó élmények megragadására. S ha ez a napi egy perc arra is elég, hogy a szülő ezalatt elfeledkezzen sok szürke, megszokott gondjáról, s gyermeke olvasmányának légkörében maga is keresse a mindennapok bántó rögei közül felfelé vivő utakat, akkor nem hiába fáradozott e könyv megjelenéséért a Kiadó.

Agatha Christie - A ​titkos ellenfél
Az ​Agatha Christie-krimik rajongói már ismerik Tuppence-t és Tommyt, a két kalandvágyó fiatal "magándetektívet", akiknek karrierje ebben a regényben indul, amikor megalapítják az Ifjú Kalandorok Rt.-t. Maguk sem hiszik, hogy milyen veszélyes vállalkozás megkeresni Jane Finnt, a fiatal amerikai lányt, és az eltűnt dokumentumokat, ha útjukat folyton keresztezi a titkos ellenfél.

Covers_146506
Fürge ​ujjak könyve 1972 Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Fürge ​ujjak könyve 1972
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karin Elke Krüll - A ​diszkalkuliás (számolásgyenge) gyerekek
A ​számolási gyengeség (diszkalkulia) éppen úgy, mint a diszlexia-diszgráfia kezelést igénylő fejlődési zavar. A szakirodalomban megtaláljuk a számolásgyengeség tünettegyüttesét, de a közvélemény alig-alig hall erről a problémáról. Ez a könyv főleg a gyakorlati tennivalókkal foglalkozik, hiszen a szerző évek óta kezel diszkalkuliás gyerekeket. Ezért tud szakszerűen, de egyúttal jól érthető válaszokat adni a szülők és pedagógusok kérdéseire: Miből ered a diszkalkulia? Hogyan nyilvánul meg? Mit veszünk észre a gyerekeknél az iskolában? Mit tehetünk, hogy segítsünk a gyermekeken? Mit ne tegyünk számolásgyengeség esetén?

Bajtala István - Marczinek László - Pető Mária - Római ​tál
A ​római tál nem más, mint a háziasszonyok által egyszerű használata folytán igen kedvelt „römertopf". Nevét onnan kapta, hogy „már a régi rómaiak is használták.'' S mivel visszakanyarodtunk a régi időkbe, a szerzők bemutatják a római kori konyhaberendezést vendégfogadókat a hazánk területén található leletanyag és korabeli forrásművek alapján recepteket is közölnek, sőt római orvos írók véleményét a helyes táplálkozásról. A manapság közforgalomban levő római tál a gasztronómiának úgyszólván önálló fejezeté-nyitotta meg. A könyv további részei ezzel a módszerrel, illetve a római tál kezelésmódjával ismertetik meg az olvasót. A rengeteg recept között a húspótló ételeket tartalmazók számíthatnak különös érdeklődésre.

Arthur C. Clarke - 2010 ​- Második űrodisszeia
2010-ben ​egy űrhajó szovjet és amerikai személyzetével együtt útnak indul a Jupiter különös holdrendszere felé. Itt fedezték fel ugyanis a Holdon talált furcsa, fekete hasáb a TMA óriási mását. Ember és számítógép keresi a kapu titkát és titkokat keres a Csillaggyermek, az egykori Bowman névre hallgató űrhajós is. Az élet titkait keressük az íróval együtt, s annyit bizonyosan megtudunk, hogy újabb és újabb kérdéseket tegyünk fel.

Doris Lessing - Az ​ötödik gyerek
A ​fiatal házaspár nagy hévvel veti bele magát a családalapításba. Bár a férj nem keres valami jól, mégis négy gyermeket vállalnak. Az ünnepek idején a rokonok is szívesen látogatják őket, bár nekik is egyre nagyobb terhet jelent a nagycsalád. Az ötödik gyermek születése azonban gyökeresen megváltoztatja az életüket. A kisfiú testi-lelki sérült, agresszív kitöréseit, gyilkos hajlamát szinte lehetetlen kordában tartani. A házasság kihűlőben, a rokonok is elmaradnak, az orvosok látszólag tehetetlenek. Az anya mégsem tud belenyugodni, hogy a gyermeket intézetbe adja, még akkor sem, ha ez a család teljes felbomlásához vezet is... 2007-ben Doris Lessing kapta az irodalmi Nobel-díjat. A 88 éves írónő ezzel szinte minden jelentős irodalmi elismerést magáénak tudhat. Perzsiában született, évekig élt Dél-Afrikában, majd A fű dalol című első regényével vált világszerte ismertté. Lessing 1956 előtt baloldali szimpatizáns, majd a hatvanas évek feminista ikonja volt, aki erős kritikai szemlélettel és páratlan tehetséggel ír századunk nagy kérdéseiről: a rasszizmusról és a nőket béklyózó konvenciókról.

Nagib Mahfúz - Útvesztő
Nagib ​Mahfúz, az "Útvesztő" szerzője, a mai egyiptomi irodalom legnagyobb prózaírója. Hőseit egytől egyig a kispolgárságból választotta, az egyiptomi társadalom utóbbi fél századának fejlődését jellegzetesen kispolgári szemlélettel ábrázolta, s mégis - vagy inkább éppen ezért - nyugodtan állíthatjuk, hogy tervszerűen felépített társadalmi regényciklusa nemcsak a mai egyiptomi irodalom legjava, hanem az európai társadalmi fejlődéstől alapvetően eltérő mai Egyiptom megértésének is elsőrendű forrása. Vagyis, mivel a mai egyiptomi irodalom lényegében kispolgári irodalom, legjelentősebb képviselője, Nagib Mahfúz, osztálya sajátos társadalmi szerepe miatt, a legmélyebben tudta ábrázolni ezt a társadalmat.

Camilo José Cela - Pascual ​Duarte családja
Többszörös ​gyilkosság miatt halálra ítélt, nyomorult parasztember, Pascual Duarte rója a sorokat a siralomházban, s hátborzongató események kerekednek ki a tolla alatt: halálra gyötörte hűtlen feleségét, megölte a csábítót, s álmában meggyilkolta a saját anyját. A visszaemlékezés tetteire, a környezete sugallta bűncselekményekre józan hangú, tárgyilagos, s vallomásából, amelyben nyoma sincs a mentegetőzésnek, kitetszik valami kósza vágy az emberhez méltó életre, a tiszta érzelmekre.

Julie Gregory - Sickened
'A ​disturbing yet compelling read.', Best Magazine .'...compelling and painful memoir...Her extraordinary tale manages to be both horrifying and yet ultimately uplifting.', Sainsbury's Magazine “A painful but wonderfully written memoir that should create greater awareness of a bizarre disorder… Keen self-awareness, a sharp eye for details, and an original, poetic voice.” --Kirkus Reviews “This story of unfathomable child abuse is told with remarkable wit, compassion, and courage. It’s a work of beauty from a beast of a childhood.” --Augusten Burroughs, author of Running with Scissors and Dry “Like some Diane Arbus photograph come to life, Julie Gregory's Sickened offers us a portrait of quintessential American Disturbos in all their tender, heinous can't-look-and-can't-look-away glory. A miraculous book by a woman whose very survival is itself a miracle.” --Jerry Stahl, author of Permanent Midnight “Set in a southern-culture-on-the-skids world reminiscent of J.T. Leroy, Sickened is written with a lyrical directness that is both riveting and horrific. Julie Gregory reminds us that those who find the courage to slay the dragons of their past and stop the cycle of abuse are the true heroes of the world.” --Ann Magnuson, actress, singer, writer "A stunning account by a courageous woman who journeyed from the depths of hell to reclaim her own power and worth. Julie Gregory casts an extraordinary beacon of healing. You will be hearing a lot about this one.” --Alan Cohen, author of I Had It All the Time "A born storyteller with perfect pitch, Julie Gregory guides the reader through this surreal form of cruelty, in which the ultimate weapon is the scalpel, with originality, gusto and heart-stopping courage." --Sylvia Fraser, author of My Father's House: A Memoir of Incest and of Healing "Gripping self-disclosure by a remarkable young woman . . . Sickened will surely and finally impact the proper diagnosis and treatment of children caught in the terror of MBP." --Chris Monaco, Ph.D., Director, Childhelp USA National Child Abuse Hotline “This searing and beautiful memoir represents a genuine triumph of the human spirit.” --Marc D. Feldman, M.D.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (80)

Ficsku Pál - Gyerekgyár
Bulvár ​Kund harmadik feleségét a második nászútján ismerte meg. A másodikat meg az elsőn. A harmadikkal, Paulával nem ment nászútra. Mert tőle tényleg gyereket akart, a nászutak meg akarva-akaratlan rosszul sültek el. Történetünk főhőse, Bulvár Kund amolyan álhírekkel üzérkedő életművész, aki egy világ végi faluból spermavizsgálatra jár fel Budapestre. Gyereket akar ugyanis. Paulától. De a sors kifürkészhetetlen útjain megakadnak, és kénytelenek segítséget kérni a gyerekgyártól. Vizsgálatok, próbálkozások, türelemjáték... Közben részt veszünk egy maratoni kocsmalátogatáson, a faluban beszüntetik az álmokat, a nyelvrablók óvodás túszokat ejtenek, a Madách-influenza pedig tizedeli a várost.

Tóth Artin - Érintettek
Tóth ​Artin könyve olyan terepre vezeti az olvasót, ami a hétköznapi ember számára teljesen ismeretlen. Mi történik, ha egyszer csak megkapjuk az ítéletet gyerekünk, testvérünk, szülőnk, esetleg a mi magunk számára: életet is veszélyeztető rákunk van. Olyan sokszor esik szó a médiában arról, hogy ez népbetegség, miért, hogyan kerülhetünk ebbe a képtelen helyzetbe. De mindez valaki más baja. Titkon reménykedünk - mi biztos, hogy nem leszünk negatív statisztikai adat. De mi van, ha mégis? Ez a könyv őszinte gondolatokat tár elénk olyan hétköznapi társainktól, akik sose gondolták volna, hogy egyszer ők is...Történeteik által tanulhatunk: hogyan kell nehéz helyzetekben szembenézni a félelemmel, sorssal, kiszolgáltatottsággal és végül győztesként visszatérni.

Paul Brunton - India ​titkai
Ez ​a könyv a leleplezés regényének készült, s a megtérés regénye lett belőle, letehetetlenül izgalmas útleírás, valóságos és szellemi értelemben egyaránt. Azt az utat mutatja be, amelyet végig kell járnia annak, aki egy misztikus világ titkait kutatja. Paul Brunton angol újságíró, akit a hitetlensége vitt Indiába, le akarta leplezni a csalók, szemfényvesztők, mágusok, jógik, fakírok trükkjeit. Utazása során hihetetlen varázslatokkal, hajmeresztő mágiákkal, fakírmutatványokkal szembesült, ám csalásra sehol sem bukkant. Nem csupán a mutatványok valódiságáról győződik meg, hanem megérzi az indiai bölcsesség mélységét is, amelyet a rohanó és felületes európai ember nem vehet észre. Brunton Indiában marad, s egy remete-jógi - maharisi - tanítványául szegődik, hogy hosszú éveken át aszkéta életmódon folytatva más emberként térjen vissza Európába.

Anna Llimós - Laia Sadurni - Régiből ​új
Minden ​háztartásban bőven akad hulladék, amit kis fantáziával ügyesen fel lehet használni. A gyerekek is játszva megtanulhatják, hogyan lehet például cipősdobozból, műanyag flakonból, parafadugóból hasznos és egyben mulatságos tárgyakat alakítani. Ezt a színes képekkel illusztrált könyvet - felnőtt segítségével - jól használhatja minden 5 éven felüli gyerek.

Márai Sándor - Föld, ​föld!...
A ​Föld, Föld!... című visszaemlékezés Márai Sándor emigrációjának és a németek, majd a szovjetek által megszállt Magyarországnak szubjektív hitelességgel megírt története. Ezt a művet szokás az Egy polgár vallomásai folytatásaként számon tartani. A hang ugyanaz a vallomásosság. Szenvedélyesen ír egy országról, népről és nyelvről, az író szerepéről a megváltozott körülmények között.

Schmidt Egon - Erdőn-mezőn ​nyitott szemmel
A ​természet még nem lett teljesen hűtlen hozzánk, bármennyire elszakadtunk tőle. Csak nyitott szemmel kell járni a világban fogékonyan a körülöttünk mozgó, lüktető természet jeleire, minden rezdülésére. A legpoétikusabb világ bizonyára a madaraké. Fenyvesek homályán, bokrok tövében vagy mezők felett a legkülönbözőbb madarak tűnnek fel, s a szerző mindig közli: milyen a madár tollazata, hol él, hogyan költ, miképpen neveli kicsinyeit, milyen a családi élet és a munkamegosztás a házaspár között, milyen a státusza a madárvilágban, milyen fészket épít magának, kik az ellenségei. S a sorokból a féltő gond csendül ki: a madarak az emberek óvó kezére szorulnak, mert nélkülük szegényebb lesz a táj, a környezet, az otthonunk.

Fenákel Judit - Grófnő ​a répaföldön
Hogy ​miként kerülnek egy vidéki nagyváros diákjai 1952 aszályos nyarán a jánoskúti állami gazdaság répaföldjére, azt még könnyű magmagyarázni: embertelen körülmények között a tervteljesítést volnának hivatottak segíteni, noha kapához nem szokott kezük munkája nyomán több a kár, mint a haszon. De a grófnő...? Nem, nem kitelepített osztályellenség! A főhős diáklány fantáziájában jelenik meg a látóhatár szélén egy gyönyörű hintóban. Ettől kezdve Marica naponta mesél társainak, hogy elviselhető legyen durva, nyers valóságuk, s a képzelet hátán naivan repüljenek kamaszvágyaik.

Fehér Klára - Mi, ​szemüvegesek
Az ​örökifjú, angyali humorú Fehér Klára ebben a két kisregényében is nagy-nagy szeretettel, odafigyeléssel rajzolja meg a 8-10 éves gyerekek mindennapi gondjait és a mese iránti vágyukat. A Mi, szemüvegesekben a mindenkihez kedves, figyelmes Kerekes Évivel, a mintatanulóval történnek rendkívüli események egy szemüveg miatt, ám a Világoskék Bohóc és a Világoskék Oroszlán – no meg a jó szándékú felnőttek - segítségével megoldódnak a bonyodalmak.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (62)

Galaktika_72!!!!!!!!!!
Galaktika ​72. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​72.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

68
Galaktika ​68. Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Galaktika ​68.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Img_0049
Galaktika ​117. Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​117.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Brunner - Teljes ​napfogyatkozás
John ​Brunner 1934-ben született az angliai Oxfordshire-ben. A Cheltenham College-ben nyelvészeti tanulmányokat folytatott, ez idő alatt jelentette meg első regényét - álnéven. A tudományos fantasztikum iránti érdeklődését hatéves korában H. G. Wells regénye, a _Világok harca_ keltette fel. Katonaidejét a légierőnél töltötte, ekkor írásai már rendszeresen megjelentek. Feleségével együtt csatlakozott a nukleáris leszerelési mozgalomhoz, azóta is aktív békeharcos. Leghíresebb regénye a Hugo-díjas _Stand on Zanzibar._ 95 művét eddig 15 nyelvre fordították le. Magyarul _A Yan játékmesterei_ című regénye és két novellája jelent meg. Megkapta a brit Fantasy-díjat és az ugyancsak brit Science Fiction-díjat kétszer ítélték neki, elnyerte a francia Prix Apollót és kétszer az olasz Ezüst Üstökös-díjat, az Italia-díjjal és az Eurocon különdíjával is jutalmazták, fantasztikus költészetéért pedig Clark Ashton Smith-díjjal tüntették ki.

Zsoldos Péter - A ​feladat
Egy ​távoli naprendszer Föld-típusú bolygóján az oda küldött kutatóűrhajó egyik reaktora "megszalad". A hat tagú legénységből négy azonnal elpusztul, a két túlélő közül az egyiknek órái, a másiknak legfeljebb napjai vannak hátra. Az űrhajó haldokló orvos-biológusának, Gillnek, olyan ötlete támad, melynek lehetőségében az első pillanatokban ő maga sem hisz. Azután mégis, léte utolsó percéig megszállottként dolgozik, hogy végrehajtsa azt a feladatot, amelyet maga elé tűzött. Így kezdődik a történet, melyben végigkísérhetjük, sikerült-e teljesíteni, és ha igen, hogyan és kiknek Gill elképzelését? Az emberi fizikai létét túlélő akarat kegyetlen drámája ez a regény, izgalmas fordulatai a felvállalt feladat erkölcsi kérdéseire is választ keres. Zsoldos Péternek ez a regénye a két hazai kiadás mellett orosz, német, lengyel, bolgár és svéd nyelven jelent meg eddig.

82
Galaktika ​82. Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Galaktika ​82.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ember Mária - Bécs
Nevezik ​Bécset a zene fővárosának - Beethoven és Mozart, Schubert és Haydn, Mahler és Bruckner tették azzá. Nevezik a barokk fővárosának - Fischer von Erlach palotái, Donner szobrai, Maulbertsch festményei jellemzik igazán. De joggal nevezik a múzeumok fővárosának is - gazdag gyűjteményeiben királyi koronáktól lószerszámokig, a "Willendorfi Vénusz"-tól modern művészeti alkotásokig, epheszoszi leletektől úrrakétákig, gótikus gyermek-páncéltól Alt-Wien porcelánokig felsorolhatatlanul sok látnivalót őriznek. S a magyar turista lépten-nyomon a közös múlt emlékeire bukkan... és érdemes engednie a vonzásnak, mert Bécs műemléki és természeti szépségei csak az előtt tárulnak fel, aki szorgalmasan rója útjait.

Tony Lake - A ​magány
Olykor-olykor ​mindannyiunkra rátör, de sokan közülünk szinte állandóan magányosak. Vannak akik, emberemlékezet óta magányosnak érzik magunkat és fel vannak készülve arra, hogy egész életüket ily módon fogják leélni. Másoknak szintén gyakran támad súlyos magányérzetük, de csak ideig-odáig, és tudják, hogy pár héten belül elmúlik. Az ember bármilyen körülmények között lehet magányos, akár egyedül él, akár sokakkal körülvéve. Senki sincs biztosítva a magány ellen, minden korosztályt megérinthet, gyerekeket, tinédzsereket éppúgy, mint az idősebbeket. Kétféle módon kezelhetjük a magányt - mondja dr. Lake -, csak rajtunk áll, melyiket választjuk. Az egyik, ha fájdalmas természete ellenére megtanulunk együtt élni vele. A könyv első része arról szól, hogy ezt miként tehetjük. A másik mód, ha megpróbáljuk legyőzni oly módon, hogy soha többé ne tudjon eluralkodni rajtunk. A második részben az olvasó ahhoz kap segítséget, hogy megtalálja a kulcsot ehhez a megoldáshoz.


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók