Ajax-loader

Agnes Szell

Rate_positive 13 Rate_neutral 1 Rate_negative 1

2828 napja velünk van 11 napja láttuk utoljára

Badge-stoppos-1 Badge-orjongo Badge-jomunkas Badge-early_bird Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (77)

Margaret Atwood - The ​Blind Assassin
The ​Blind Assassin opens with these simple, resonant words: "Ten days after the war ended, my sister Laura drove a car off a bridge." They are spoken by Iris, whose terse account of her sister's death in 1945 is followed by an inquest report proclaiming the death accidental. But just as the reader expects to settle into Laura's story, Atwood introduces a novel-within-a-novel. Entitled The Blind Assassin, it is a science fiction story told by two unnamed lovers who meet in dingy backstreet rooms. When we return to Iris, it is through a 1947 newspaper article announcing the discovery of a sailboat carrying the dead body of her husband, a distinguished industrialist. Brilliantly weaving together such seemingly disparate elements, Atwood creates a world of astonishing vision and unforgettable impact.

Margaret Atwood - The ​Handmaid's Tale
A ​gripping vision of our society radically overturned by a theocratic revolution, Margaret Atwood’s The Handmaid's Tale has become one of the most powerful and most widely read novels of our time. Offred is a Handmaid in the Republic of Gilead, serving in the household of the enigmatic Commander and his bitter wife. She may go out once a day to markets whose signs are now pictures because women are not allowed to read. She must pray that the Commander makes her pregnant, for in a time of declining birthrates her value lies in her fertility, and failure means exile to the dangerously polluted Colonies. Offred can remember a time when she lived with her husband and daughter and had a job, before she lost even her own name. Now she navigates the intimate secrets of those who control her every move, risking her life in breaking the rules. Like Aldous Huxley’s Brave New World and George Orwell’s Nineteen Eighty-Four, The Handmaid's Tale has endured not only as a literary landmark but as a warning of a possible future that is still chillingly relevant.

Nors_karateutes_300dpi
elérhető
7

Dorthe Nors - Karateütés
Rövid, ​gyors és kemény: így jellemzik a kritikusok Dorthe Nors nemzetközi sikert aratott Karateütés című kötetének novelláit. A hétköznapok drámáit kíméletlenül rögzítő Nors a kortárs dán irodalom megkerülhetetlen szerzője. Írásait a legjelentősebb irodalmi lapok közlik; ő az első dán szerző, akit Oprah bemutatott, a New Yorker pedig publikált. Dorthe Nors könyvét olvasva az ember azzal szembesül, milyen izgalmak és veszélyek között éljük az életünket. Egy emlék, egy nevetés, egy mozdulat: bármi beárnyékolhatja a hétköznapokat. Nors számára semmilyen veszteség nem jelentéktelen, és minden pillanat számít. Yiyun Li amerikai írónő Akármilyen fukaron bánunk is mi, kritikusok a mestermű kifejezéssel, néha muszáj használnunk. Csodálatosak ezek a történetek. Dagbladenes Bureau A hidegrázás és a humor az időzítésen múlik. És Dorthe Nors ismeri a tökéletes időzítés minden csínját-bínját. Chicago Tribune

Végel László - Wittgenstein ​szövőszéke
"Azokon ​az éjszakákon, amikor bereteszelt ajtók és elsötétített ablakok mögött félve összebújtak az apák és fiúk, ami nem volt alaptalan, hiszen az utólagosan közzétett hiteles dokumentumok tanúsága szerint hajszálon múlott az általános mozgósítás, én a pályaudvaron kószálva, saját sorsomon töprengve úgy éreztem, hogy azok a híres-nevezetes hajszálgyökerek olyanok, mint a végtelen hosszú, vékony acélszálak, és leírtam: >>mozdulatlan őrszemként - maradok<<." Végel László újvidéki író a vajdasági magyar irodalom meghatározó alakja. Lírai-teoretikus esszénaplója a jugoszláv tragédia belülről végigélt, hiteles dokumentuma.

Géczi János - A ​Bunkerrajzoló
Szétesik ​– helyreáll. Két egészen különleges szellem találkozik ebben a könyvben. Géczi János József Attila-díjas író, a máig legendás Vadnarancsok szerzője most a Vad Fruttik énekesének élettörténetét rakja újra, építi fel – darabokból, emléktöredékekből, szorongások és tripek elképesztően izgalmas sorozatából. A Bunkerrajzoló nem Likó Marcell életrajza. Inkább egy fiatal fiú története, aki elmerül a reménytelenségben. A kábítószerek és a céltalanság örvénye mélyre sodorja, ám sorsa az, hogy megkapaszkodjon mégis, és lépjen mindig feljebb. A Bunkerrajzoló azt mutatja meg, tűélesen, hogy Marci a Géczi Jánossal folytatott beszélgetésekben hogyan éli meg, milyennek látja a múltját. Élet a halál előtt. Hol komikus, hol nagyon is drámai hangon – de elejétől a végéig az őszinte feltárulkozás átütő erejével.

Vrábel Krisztina - Főzd ​magad!
Kriszta ​évek óta harcol az ipari adalékanyagoktól és mesterséges aromáktól hemzsegő készételek ellen. Jelszava: készíts el inkább mindent saját magad! Főzd magad! című, gyönyörű képekkel illusztrált könyvében megmutatja mennyire egyszerűen készíthetjük el azokat az ételeket, amelyeket eddig a boltok polcairól pakoltunk a bevásárlókocsinkba.

Vrábel Krisztina - 160 ​grammos szénhidrátdiéta 2.
Cukorbetegség, ​inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok. Receptgyűjteményünkben bemutatjuk, hogyan tudjuk az előírt napi 160 gramm szénhidrátbevitelt betartani úgy, hogy az étrendünk lemondások nélküli, ínycsiklandó fogásokból álljon és változatos legyen. Egyszerűen elkészíthető fogások pontosan kiszámolt szénhidrát- és kalóraértékekkel, elkészítési idővel, új receptekkel.

Vrábel Krisztina - 160 ​grammos szénhidrátdiéta
Cukorbetegség, ​inzulinrezisztencia vagy akár fogyókúra is lehet az oka annak, ha valakinek 160 grammos diétát írnak elő az orvosok. Receptgyűjteményünkben bemutatjuk, hogyan tudjuk az előírt napi 160 gramm szénhidrátbevitelt betartani úgy, hogy az étrendünk lemondások nélküli, ínycsiklandó fogásokból álljon és változatos legyen.

Prokopp Róbert - Vajda Péter - Spagetti ​és opera
Spagetti ​és Opera címmel egy induló sorozat első kötete jelenik meg az Ünnepi Könyvhéten. A két ínyenc kopasz: Prokopp Róbert és Vajda Péter először Olaszországba kalauzolja el az olvasót és a hallgatót. A kiválasztott recepteket színes fotók illusztrálják, a fotókat Rózsa Erika készítette. A könyvhöz mellékelt CD-korongon pedig az olasz klasszikus operaszerzők legnépszerűbb melódiáit találhatjuk. Puccini, Verdi, Rossini, Donizetti dallamaira még a legbonyolultabb konyhai műveleteket is szórakozva, élményként végezhetjük. A Spagetti és Opera a teljesség igénye nélkül, sőt ezt szándékoltan felvállalva, az olasz konyhát elsősorban a pasta szemszögéből mutatja be. Az egyszerűen, könnyen, gyorsan, de mégis változatosan és rafináltan elkészíthető tésztavariációk mellett azért számos előételt és desszertet is ajánl a könyv. Szó lesz majd az igazi olasz tészta történetéről, készítésének és főzésének titkairól, majd sorra kerülnek a klasszikus pasta-szószok (pl. a Napolitana, Carbonara, Puttanesca, Arabbiata stb.), a megbolondított tésztavariációk (sütőtökkel, brokkolival, padlizsánnal, hússal, hallal, olivával, mozzarellával stb.) és a rendkívül bonyolultnak tűnő, ám cseppet sem nehezen elkészíthető töltött tészták is (lasagne, cannelloni, ravioli, gnocchi stb.). Érdekességeket olvashatunk a legjellegzetesebb hozzávalókról is, mint pl. a parmezánsajtról, a ricottatúróról, a fenyőmagról, vagy éppen az olívaolajról.

Izek-nyomaban_mpg390mo
Ízek nyomában Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Ízek nyomában
Az Ízek nyomában című receptgyűjtemény 104, Lidl alapanyagokból gyorsan, könnyen és kényelmesen elkészíthető ételreceptet tartalmaz, és 200 000 példányban jelent meg. Az áruházlánc célja ugyanis a szakácskönyvvel is az, hogy tovább népszerűsítse az otthonfőzést. A vállalat szeretné, ha minél több magyar háztartásba, konyhába eljutna a kiadvány, ennek érdekében ajándékba adja azt hűséges vásárlóinak, karácsony alkalmából. A Lidl hűségprogramja november 19-én, csütörtökön indul, melynek keretében, aki összegyűjti az 5 db, 6000 forint feletti vásárlásért járó hűségmatricát, gazdagabb lesz az ajándék szakácskönyvvel. A kiadvány forgalomba nem kerül, kizárólag a Lidl adventi hűségakciója keretében kapható meg az üzletekben.

Havas Dóra - Lila ​füge szakácskönyv
Az ​egyik legnépszerűbb hazai gasztroblog a Lila Füge - szerzője, Havas Dóra pedig az egyik legismertebb gasztroblogger. Kimondottan könnyen elkészíthető, fantáziadús, izgalmas, szerethető receptjeit ezrek olvassák naponta az interneten. Most végre csokorba gyűjtötte legújabb kedvenceit - 75 olyan ételt, melyek még sehol nem voltak olvashatók. A szerző utánozhatatlan, és oly népszerű stílusában megírt recepteket a blogtól megszokott, kiemelkedően magas színvonalú fotók egészítik ki ebben a látványos, tartalmas és jól használható szakácskönyvben.

Polcz Alaine - Főzzünk ​örömmel!
"Polcz ​Alaine - talán éppen azért, mert az élettel szükségszerűen velejáró, de annak elkerülhetetlen végével, a halállal foglalkozik hivatásszerűen: a szó abszolút értelmében s elementárisan - életpárti. Azaz: ételpárti. Ez a könyve az örök női géniusz otthonteremtő, házi tűzhely körüli varázslástudományának és titkainak leleplezése- feltárása. A maga módján egyfajta mágia. Egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza..." /Szilárd Gabriella/


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

Gael Baudino - Shroud ​of Shadow
In ​the Age of Inquisition, there is no place for magic. Nor is there a role for Elves, the keepers of enchantments. Natil was the last of her people, but in this time when the Church sentenced guilty and innocent alike to torture, what place was there for one such as she?

Szabó Pál - Ahogy ​lehet I-II.
Az ​Ahogy lehet története a Dózsa-felkelést követő másfél évtized után, s Mohács után játszódik, s az irodalomtörténet-írás álláspontja szerint Szabó Pál legérettebb történelmi regénye; "sárréti környezetben játszódik, lent a bihari mocsár mélyén, s a hódoltsági terület peremén, ahol még a töröké a hatalom.De annyira már nem, hogy kitérni és csöndesen lázadni ellene ne lehetne. A regény hőse szószerint a nép: hajdúk, parasztok, vízi emberek, pusztai szállásaikon élő rideg pásztorok. Kiemelkedő, középponti szerepű alakja nincs is." (Béládi Miklós)

Lkf_michelin_2010
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Michelin ​Guide Hong Kong Macau 2010
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Lauster - Ki, ​ha én nem? - Hogyan legyünk önérzetesek?
Sok ​kudarc érte? Elhitették Önnel, hogy ügyetlen, buta, semmire nem jó? Elhagyta a szerelme, s ezért azt gondolja, hogy csúnya, és alkalmatlan a boldogságra? Szóval, ha végképp megrendült a bizalma önmagában, s már se élni, se szeretni, se dolgozni nincs kedve, akkor vegye elő a Ki, ha én nem? című könyvet, s meg fogja látni, hogy egyikünk sem született ügyetlennek, butának, csúnyának. Peter Lauster pszichológus bebizonyítja, hogy neveltetésünk, környezetünk, félresikerült szexuális kapcsolataink miatt alakul ki bennünk évek során a kisebbrendűségi érzés. Lauster, miután feltárja az okokat, megfelelő gyógymódokat is ajánl, melyek sikerességét az életből vett példákkal illusztrálja.

Covers_2559
elérhető
5

Robin Cook - Haláltusa
Dúsgazdag, ​befolyásos üzletemberek, kitűnő családból származó fiatal lányok agyában fészkel a pusztító kór. A gyógyulás küszöbén álló, emlőrákos nők állapota egyszer csak megmagyarázhatatlanul, drámaian romlani kezd. Életben maradásukra semmi esély. Hacsak... Miami harsány ege alatt orvosmaffia és egy könyörtelen kéjgyilkos szedi áldozatait. A szálak a Forbes Onkológiai Klinikára vezetnek, ahol a zseniális orvospalánta, a hippikülsejű és kissé rovott múltú harvardi medikus, szőke bombázó kedvesével az oldalán, reménytelennek tűnő küzdelmet folytat a tudomány tisztaságáért és a puszta életéért...


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (7)

Jonathan Safran Foer - Minden ​vilángol
Jonathan ​Safran Foer művét méltatói a huszonegyedik század első nagy amerikai regényeként tartják számon. A mindössze 26 esztendős, első könyves szerző máris olyan díjak birtokosa, mint a Guardian Book-Award és a National Jewish Book Award. A mű fő hőse, aki ugyanazt a nevet viseli, mint a szerző, elindul Amerikából Ukrajnába, hogy megkeresse azt az asszonyt, aki a háború alatt vagy megmentette általa soha nem látott nagyapja életét, vagy nem. Kalandos útján Aleksz, az amerikai életformát imádó, ám az angol nyelvet kíméletlenül kerékbetörő, ifjú tolmács vezeti, akihez tartozik egy nagyapa mint sofőr, és egy sammy Davis, Junior, Junior nevű kutya is, mint...kutya. A Don Quijote-i kutatás nem sok kézzelfogható eredménnyel jár, viszont a szerző fantáziáját szabadon engedve megírja belőle e művet, amelyben az olvasó bepillanthat egy tizennyolcadik századi zsidó közösség, egy stetl egykor varázslatos és "vilángoló", utóbb pedig könyörtelenül elpusztított életébe, s amelynek olvastán - írja egy kritika - Isaac Bashevis Singer, a nagy jiddis mesemondó sírjából mintha csuklást, majd elégedett sóhajt hallanánk.

Valentyin Zorin - Milliárdos ​urak
A ​"Milliárdos urak" nagy vagyonoknak a tulajdonosairól szól, amelyeket "új pénznek", "fiatal pénznek" neveznek az óceánon túl. Megismerhetjük belőle az új pénzmágnások jellegzetes képviselőit - Paul Gettyt, Haroldson Huntot, a Kennedy klánt, Howard Hughest és Charles Thorntont -, életútjukat, tevékenységüket és azt az elkeseredett harcot, amelyet riválisaikkal vívnak azért, hogy kiharcolják helyüket a dollár napja alatt.

C. M. Hills - Nem ​félünk a vizsgáktól
Mindenkivel ​előfordulhat, nem is egyszer, hogy vizsgáznia kell. Sőt az is, hogy rettenetesen fél a vizsgától, mert nehéz..., mert óriási mennyiségű anyagot kellene megtanulni..., mert kevés az idő..., mert sok a vizsga..., mert félelmetes híre van a vizsgáztatónak..., mert nagy a tét..., meg egyáltalán... Csak semmi pánik! - nyugtat meg e könyv szerzője, aki rengeteg jó tanáccsal, fontos tudnivalóval, ezer apró, praktikus ötlettel siet a vizsgától szorongók segítségére. Ha ti is közéjük tartoztok, lapozzátok fel ezt a kis könyvet, és minden bizonnyal találtok olyan részeket, amelyek a ti személyes problémáitokat is segítenek megoldani. Sok szerencsét! És sok sikert!

Tóth Benedek - Nincs ​visszaút
Két ​szemlélet és két engesztelhetetlenül kemény ember összecsapását ábrázolja Tóth Benedek kisregénye. Sziki László, a fiatal tsz-elnök és a benne bízó emberek, a kollektív gazdaság egészséges fejlesztését tekintik legfontosabb feladatuknak. Váradi Gábor, a megcsontosodott szemléletű, korlátlan hatalomhoz szokott járási titkár a járási szervek tekintélyét, a saját tekintélyét mindenféle társadalmi érdeknek fölébe helyezi: nem is egy vadőri állás, hanem a tekintélyi elv védelmében kezdi meg kegyetlen harcát Sziki ellen. De Szikit sem valamilyen kicsinyes makacsság készteti, hogy a végsőkig ellenálljon, hanem az elv: a gazdasági realitás és a közösségi akarat tisztelete. Küzdelmében egyik fél sincs egyedül. Váradit a járási apparátus támogatja, a hivatali hatalom intézményei. Sziki mögött viszont ott áll a falu, a választott vezetőjével elégedett tsz-tagság, a helyi pártvezetés. A távolból őket segítik az országos irányító szervek is. Az összecsapás történetét Tóth Benedek krimisen izgalmassá formálja. Váradiék hadjárata óráról órára új helyzeteket teremt; tehetetlen haragjukban az elnököt egyszerre próbálják adminisztratív eszközökkel és manipulációval lejáratni, megtörni. Szikit azonban okossága, keménysége megsegíti a legnehezebb pillanatokban is. Harca során vele együtt nő hőssé a falu egész népe. A küzdelem közben a férfi számára megnyugvás, vigasz - de egyúttal újabb konfliktusok forrása - egy bontakozó szerelem...

Gordon McGill - A ​kis Buddha
A ​lélek halhatatlansága, a feltámadás gondolatkörének egyik legelterjedtebb változata, a reinkarnáció a buddhizmus alaptétele. Tibeti tudós szerezetesek figyelik a Föld lakosságát, nem születik-e újra valahol valakiben Buddha lelke. Éber őrködésük nem is eredménytelen. Egy átlagos amerikai, seattle-i kisiskolás fiúra vár, hogy átvegye a kiválasztottsággal járó feladatokat. Családjával együtt repülőn indul útnak az ősi Tibet felé. Útja azonban nemcsak a teret, de az idő végtelen síkját is átszeli. Megismerkedünk azzal az előkelő fiatalemberrel is, akit egykor Sziddhárthának hívtak. Igen, magával a Buddhával, aki szenvedései révén értette meg a titkot: a legviszontagságosabb expedíció saját szívünk és lelkünk feltérképezése. A regény Gordon McGill munkája - Bernardo Bertoluci világhírű filmje nyomán készült.

Robert Tine - Beethoven
BEHEMÓT, ​BOHÓKÁS, BEETHOVEN. Newton úr imádta a rendet és a tisztaságot. Gyermekei, Ted, Ryce és Emily állandóan azon fáradoztak, hogy minden kifogástalan legyen. Otthonuk a padlástól a pincéig tökéletes volt. És akkor feltűnt az életükben Beethoven. Akkor még csak apró kölyökkutya volt. Azután csak nőtt, és nőtt, és NŐTT. A lakás pedig egyre rendetlenebb, és rendetlenebb és RENDETLENEBB lett. De minél nagyobb lett a kutya, annál jobban imádták. - BEETHOVEN. A fejedre nő. Pláne, ha később jön egy "NŐ"!

Marieluise von Ingenheim - Sissy ​5. - A korona fekete gyémántja
1896. ​Milleneumi ünnepségek Budapesten. A magyarok őrangyala, Erzsébet - hosszú évek után - megjelenik a nyilvánosság előtt. Ám hiába a nagy éljenzés, Sissyt nem lendíti ki súlyos depressziójából. Kétségbeesetten menekül önmaga elől, járja a világot, de sehol nem tud megnyugodni. Aggódik a jövőért, Ferenc Ferdinánd trónörökös és "rangon aluli" menyasszonya sorsáért, betegesen dacol az öregséggel, mániákusan fogyókúrázik, pedig már senkinek sem akar tetszeni. A pletykaéhes újságírók egyszerre azt kezdik terjeszteni, hogy a császár és Schratt Katalin művésznő között nem csupán barátság szövődött.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

Csermely Gyula - Ha ​1 nő gyereket akar
Dr. ​Csermely Gyula egy szülész apa szemszögéből mondja el, hogyan fogant meg, milyen életet élt az anyja méhében és hogyan jött a világra apai/szülészi asszisztenciával kisfia, Móric. A józanul szakmai, ugyanakkor lágyan lírai történet, mely egyszerre mutatja meg, hogy mit gondol az orvos, és mit érez a páciens, pofonegyszerűen magyarázza el az orvostudományban járatlan olvasónak a modern medicina hajmeresztően bonyolult eljárásait, és közben lazán mesél a gyereket váró család zűrös életéről. Aki ezt a könyvet elolvassa, annak mindjárt megjön a gusztusa a fajfenntartáshoz.

Bod Péter Ákos - Bevezetés ​a gazdaságpolitikába
Izgalmas ​témáról szól az ismert közgazdászprofesszor, volt vezető gazdaságpolitikus új könyve: a kormányok, sőt az államok feletti nemzetközi intézmények miként irányítják, szabályozzák, terelik a modern gazdaságot. A könyv a nyitott piacgazdaságot befolyásoló állami intézménynek és hatóságok munkáját hozza közel az olvasóhoz: a költségvetési és adópolitikát, a monetáris politikát, a gazdasági verseny szabályozását, a területi és szociális gondokra adható kormányzati választ, a nemzetközi gazdasági és pénzügyi kapcsolódás stratégiai ügyeit és az üzleti életre ható egyéb fontos vonatkozásokat. Tankönyvként jól használható munka, amely bevezetőkkel, összefoglalókkal, fogalomjegyzékkel és ellenőrzőgondolkodtató kérdésekkel segíti a szakmai anyag megértését. A szerző a példák többségét a magyar gyakorlatból hozza, de kitekintést kapunk az európai gazdaságpolitikai praxisra is.

Feketéné Hajdu Erzsébet - Női ​szabó szakrajz - Francia szabás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

Csermely Gyula - Ha ​1 nő gyereket akar
Dr. ​Csermely Gyula egy szülész apa szemszögéből mondja el, hogyan fogant meg, milyen életet élt az anyja méhében és hogyan jött a világra apai/szülészi asszisztenciával kisfia, Móric. A józanul szakmai, ugyanakkor lágyan lírai történet, mely egyszerre mutatja meg, hogy mit gondol az orvos, és mit érez a páciens, pofonegyszerűen magyarázza el az orvostudományban járatlan olvasónak a modern medicina hajmeresztően bonyolult eljárásait, és közben lazán mesél a gyereket váró család zűrös életéről. Aki ezt a könyvet elolvassa, annak mindjárt megjön a gusztusa a fajfenntartáshoz.


Olvasta

Ezek a felhasználók olvasták már a könyvet.

Jonathan Safran Foer - Minden ​vilángol
Jonathan ​Safran Foer művét méltatói a huszonegyedik század első nagy amerikai regényeként tartják számon. A mindössze 26 esztendős, első könyves szerző máris olyan díjak birtokosa, mint a Guardian Book-Award és a National Jewish Book Award. A mű fő hőse, aki ugyanazt a nevet viseli, mint a szerző, elindul Amerikából Ukrajnába, hogy megkeresse azt az asszonyt, aki a háború alatt vagy megmentette általa soha nem látott nagyapja életét, vagy nem. Kalandos útján Aleksz, az amerikai életformát imádó, ám az angol nyelvet kíméletlenül kerékbetörő, ifjú tolmács vezeti, akihez tartozik egy nagyapa mint sofőr, és egy sammy Davis, Junior, Junior nevű kutya is, mint...kutya. A Don Quijote-i kutatás nem sok kézzelfogható eredménnyel jár, viszont a szerző fantáziáját szabadon engedve megírja belőle e művet, amelyben az olvasó bepillanthat egy tizennyolcadik századi zsidó közösség, egy stetl egykor varázslatos és "vilángoló", utóbb pedig könyörtelenül elpusztított életébe, s amelynek olvastán - írja egy kritika - Isaac Bashevis Singer, a nagy jiddis mesemondó sírjából mintha csuklást, majd elégedett sóhajt hallanánk.

Kollekciók