Ajax-loader

Anna Kohári

Rate_positive 229 Rate_neutral 14 Rate_negative 2

3080 napja velünk van 982 napja láttuk utoljára

Roger Badge-rukkaracsony2014-2 Badge-feltolto-50 Badge-feltolto-1 Badge-stoppos-100 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Capa Eger Panda Hal Bagoly Suli_300 Nyuszi_300 10000fb_300 Buek_2013_300 Rukkaracsony_300 Silly_walk_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-aktivista Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (1417)

Alain Robbe-Grillet - A ​radírok
A ​radírok Robbe-Grillet első regénye, s egyszersmind a megújuló francia regényírás, az "új regény" egyik lehetséges útjának úgyszólván iskolaműve. Robbe-Grillet ezúttal egy detektívtörténetnek is beillő alapszöveten hajtja végre a kísérletet, szerkeszti meg a szerkezetében élő, a szerkezeti elemek megéledésének egymásutánjából életre kelő öntörvényű művet, ha úgy tetszik, hagyományos értelemben is nagyszerű stílusban, remek figurákkal és nosztalgikus képekkel.

Img_0047
Nefelejcs Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Nefelejcs
"Versgyűjteményünk ​címét jelképesnek is szántuk, ahogy már maga a virágnév is jelképes. Szép verseket szeretnénk átnyújtani az olvasóknak, akár egy virágot, de egyben olyan verseket is, amelyek már-már rászólnak vagy legalábbis kérlelik, figyelmeztetik: ne felejts! Miért szól a nefelejcsvirág: ne felejts? Gyöngéd szépségre akar talán emlékeztetni? És miért mondja címében ugyanazt ez a gyűjtemény? Persze a versek szépsége miatt is, de nemcsak a puszta költői szépség miatt. Gyűjteményünk a magyar klasszikusoktól kezdve a mai magyar költészet legjaváig felöleli mindazt, ami a kisiskolások számára élvezetes, igaz, szép vagy játékosan szórakoztató, felöleli mindazt, ami műveltségünk lírai közkincse."

Kiss Dénes - Kó-Fic-Kó
Ez ​a verseskötet csupa játék. Játék a szavakkal, a ragokkal, a hangokkal, a színekkel és hangulatokkal. Csupa ritmus, mely ringó hullámokban oldja föl a törvényszerűségeket. A költészet alapjait ismeri itt meg az olvasó: a képek és hangok egymásra találását, a szavakból kitapintható szikrák szabályos formákba hulló tűzijátékát. A kötetet Szabados Árpád művészi rajzai illusztrálják.

Kiss Dénes - Bábu ​bál
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Dénes - Lova ​csönd, lova köd
Kiss ​Dénes a játékos kedvű költők közé tartozik, és most sem tagadja meg magát. Gyermek módra ámuldozik a furcsa szavakon, különös hangzású rímeken, nagy örömmel és biztos tehetséggel játszik a szavakkal, új és új kincseket kutat fel nyelvünk kimeríthetetlen kincsesházából. Vidáman csábítja olvasóját, gyereket és felnőttet egyaránt, hogy kövessük a szavakkal való játszadozásban, eresszük szabadjára képzeletünket, s tündérkedjünk is egy kicsit a verseket olvasva. S mi, olvasók boldogan követjük a költőt a régi utcákon át a csillagokig. A kötetet Káldi Judit beleérző és hangulatos rajzai díszítik.

Csukás István - Kelekótya ​kandúrok
Sétáltam ​egyszer az utcán, bámészkodtam, tűnődtem, mikor egy árnyék elsuhant előttem, be a pinceablakba! Nahát, mi lehetett az? Óvatosan a pinceablakhoz mentem, két szem parázslott rám. Egy kandúr nézett kíváncsian. Néztük egymást egy ideig. – Legyünk barátok! – mondtam neki. – És majd jókat mesélünk egymásnak! Így is lett. A kandúrt elneveztem Oriza-Triznyáknak, mert mindenkinek jár a név, és ő bemutatta sorban a barátait: Mirr-Murrt, a kandúrt, Téglagyári Megállót, a fura nevű kutyát és a többieket. Elmesélték a kalandjaikat, én meg könyvet kanyarítottam belőle, meg mesefilmet, hogy mások is megismerhessék! Most új meséket hallottam tőlük, és gyorsan megírtam. Olvassátok!

Nyulász Péter - Babagombóc
Abababababab ​- mondja gyermekünk, és mi értjük. Ezekből a hangokból születnek a szavak, amelyekből a költő mondókákat sző. Az első versélmények ezek a beszélővé válás gyermekien egyszerű, nyelvbe hívogató rigmusai. Logopédusként és anyaként szeretettel ajánlom, hogy "ababababázzanak" gyermekükkel, hogy ő bátran indulhasson további felfedezőutakra az anyanyelv rejtekébe. _Gáll Edina logopédus_

Romhányi József - Doktor ​Bubó
DR. ​BUBÓ RÖVID ÉLETRAJZA Hősünk egyszerű családi fészekben, szülei tizenharmadik gyermekeként bújt ki a tojásból, két ikertestvére társaságában. Szülei, bár főleg a megerőltető éjjeli műszakban dolgoztak, mégse tudtak úgy megtollasodni, mint a henye páva vagy a rátarti paradicsommadár. Bizony szürke és sivár gyermekkor várt volna Bubóra, ám minden nehézséget lebíró szorgalma már a fészekben megmutatkozott. Míg szájtáti ikertestvérei kizárólag az anyjuk és apjuk által összefogdosott rovarok és lárvák elfogyasztására szorítkoztak, addig a kisded Bubó már életének harmadik napján elkapdosott egy tucat muslicát, és öntudatosan kiette a szomszédos pók hálójából a foglyul ejtett legyeket. Így hamarosan kiemelkedett testvérei közül. ..

Nyulász Péter - Morzsa ​kutya
A ​gyerekversek legeslegnagyobb titka az, hogy kellenek hozzá a felnőttek! A mama, papa hangján szólalnak meg, az ő mozdulataikkal átitatva, a nyelv minden zamatát felidézve. A mondókázás játékos találkozás gyermek- és felnőttvilág, nyelv és valóság között. Egy igazán izgalmas út első állomásai, ahol a mondókamegállók falait Schall Eszter kifejező rajzai díszítik. _Gáll Edina logopédus_

Az_ezeregy%c3%a9jszaka_mes%c3%a9i
Az ​ezeregyéjszaka meséi Ismeretlen szerző
11

Ismeretlen szerző - Az ​ezeregyéjszaka meséi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sebes_afrika
elérhető
1

Sebes Tibor - Afrika
A ​legforróbb kontinens, itt nem látnak havas telet az emberek, de hósapkás hegyek vannak éppen az Egyenlítőnél: a Kenya és a Kilimandzsáró. Itt folyik a Föld leghosszabb folyója: a Nílus; itt van a Föld legnagyobb sivataga, a Szahara, nagyvadak végtelen birodalma: a szavanna, és áthatolhatatlan őserdő törpe emberekkel, a pigmeusokkal. A nagy ellentmondások kontinense szent erdőkkel, varázslókkal, esőcsinálókkal, de modern nagyvárosokkal, egyetemekkel; itt még pénz a kauricsiga is, de itt vannak a Föld legnagyobb arany- és gyémántbányái. A földrész, melyen a legtöbb ország osztozik, a feketék kontinense: Afrika.

Koroknay István - Ausztrália ​és Óceánia
A ​legtávolabbi emberlakta földrész a nagy Ismeretlen Déli Föld volt a képzeletben, végül is megkerült a helyén egy kicsi kontinens, a kis, magányos, öreg kontinens, messzire szakadva társaitól már réges-régen, megőrizve ősi állat- és növényvilágát, s kőkorszaki fokon őslakóit. Itt élnek az erszényes kenguruk, de erszényes itt a kis mackó is, a koala; erszényes a farkas, a mókus, az egér. A legszárazabb földrész, valamikor az arany - ma a gyapjú kontinense, ahol az állam egy egész földrész: Ausztrália és mellette a vulkánok, gejzírek, gleccserek földje: Új-Zéland és az ezer sziget végtelen birodalma: Óceánia.


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

összes (58)

Szilvási Lajos - Ördög ​a falon
Gondatlannak ​ígérkező balatoni víkend. Öngyilkos lány a szomszédos villában. Mi történt, hogyan juthatott el az öngyilkossági kísérlethez egy ilyen fiatal élet? - ez a kérdés nem hagyja nyugodni Tatárt, a kormánytisztviselőt, aki esetről esetre kínos ügyekkel foglalkozik. Utat tévesztett fontos beosztású emberek botlásainak vagy bűneinek jár utána a törvények és a törvényesség védelmében. S míg kideríteni igyekszik az okokat, összefüggéseket, társadalmunk egyik fontos gondja rajzolódik ki egyre élesebb vonásokkal: egymástól elidegenedő szülők és gyerekek sorsa, egy rosszul értelmezett, elviselhetetlen és mégis elfogadott életforma gúzsába kötve, egy család értelmetlen vegetáló élete azon a szinten, amit köznapi kifejezéssel a "társadalom krémjének" szokás nevezni... A nyomozás során Tatárban a fiatal vonzó ügyvédnő váratlan szenvedélyeket szabadít fel, s így már nemcsak az öngyilkos gyereklány sorsáért, de önmaga megkísértett hűségéért is küzdenie kell.

L%c3%a9gszomj
elérhető
1

Szilvási Lajos - Légszomj
Simon ​Sándort, a szuperszonikus vadászrepülőt az olvasó már ismeri a szerző „Albérlet a Síp utcában”, „Ködlámpa” és „Születésnap júniusban” c. regényeiből. Két évtizedes repülő pályafutás, kemény önfegyelemmel kidolgozott számtalan siker után kell Simon őrnagynak rádöbbennie, hogy tüdejét tbc támadta meg. A gyógyítás egyetlen lehetséges módja a műtét, ami azonban egyszersmind azt is jelenti, hogy soha többé nem repülhet, pedig neki a repülés nem egyszerűen mestersége, nem is csak hivatást jelentett, hanem életformája, szenvedélye, önmaga kifejezésének formája volt. A rendkívüli szituáció, mint minden emberben, Simon őrnagyban is feltámasztja a számvetés igényét. Megelevenítve repülőélményeinek legszebb pillanatait, válságos helyzetbe jut, szinte újraéli egész életét, s egyre reménytelenebbnek, kilátástalanabbnak látja jövőjét. Életének ebben a legnehezebb periódusában azonban nem marad magára. Barátainak cselekvő szeretete, leleménye, évtizedek alatt kialakult közösségük szolidaritása s nem utolsósorban egy váratlanul, szinte ajándékba kapott szerelem segíti át ezen a katasztrófán.

Nemerkényi Antal - Általános ​természetföldrajz
A ​tankönyvjegyzéken szerepel. A korábbi, nagysikerű "Általános természetföldrajz" című tankönyvet dolgozta át a szerző, hogy megfeleljen a kerettanterv előírásainak. ("Az általános természetföldrajz" fejezeteit kiegészítettük dr. Sárfalvi Béla által írt, a "Természetföldrajzi övezetesség hatása a társadalom életére" című anyagrésszel). Az új tankönyv színes fotókkal, új, színes ábrákkal kiegészítve mutatja be a csillagászati, földtani, éghajlattani fejezeteken túl a földfelszín formakincsét, a vízburok földrajzát, a földrajzi övezetességet.

Lukin László - Lukin Lászlóné - Ének-zene ​7
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lukin László - Lukin Lászlóné - Ének-zene ​8
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Riznerné Kékesi Mária - Ördög László - Ének-zene ​6.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karl May - Az ​olajkirály
A ​May-regények megszokott színhelyén vagyunk, rövidesen az is kiderül, hogy sorra megérkeznek a korábbi regényekből jól ismert szereplők: Old Shatterhand és Winnetou, Bicegő Frank, Sam Hawkins és mások. A történet magva szélhámosság: egy bankárra rá akarnak sózni egy állítólagos olajlelőhelyet. A csalás majdnem sikerül, de csak majdnem, hiszen közbelép Old Shatterhand, a nagy igazságtevő. Két indián törzs és egy kivándorló társaság is érdekes szerepet játszik a történetben. Az izgalmas regényt Szinnai Tivadar átdolgozásában olvashatjuk.

Rónaháti Sándorné Katona Cecília - Paulikné Bohn Gerlinde - Mach ​mit! Spiel mit! Lerne mit! / Játsszunk együtt! Tanulj velünk!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Liksay Mária - Auf ​der Suche nach Axel / Axelt keressük
Német ​nyelvkönyv szakosított tantervű általános iskola 6. osztálya számára.

Ráth-Végh István - A ​fáraó átka
Micsoda ​kincsestár a rég múlt korok világa! Ki ne volna rá kíváncsi, mit hittek, mit gondoltak a hajdanvolt emberek, micsoda babonaságok éltek - és bizony micsoda babonák élnek még ma is. Igaz, ami igaz, ma már senki sem hisz sem a griffmadár létezésében, sem a sebezhetetlenség csacsi csodaszereiben, hanem azért még ma is fel-felrémlik a csillagjóslás divatja, sőt vannak, akik a vizet, a fémet meglelő varázsvessző erejében sem kételkednek... Ráth-Végh István, a nagyszerű tollú kultúrtörténész egész életében nagy kíváncsisággal kutatta a történelmi korok sok-sok különösségét. Ezekből az izgalmas, érdekes írásokból válogattunk össze a Delfin barátai számára egy színes kötetre valót.

Kaposy K. Ödön - Nyomok ​a mocsárban
Kaposy ​K. Ödön képzőművész. Több évtizeden át Londonban élt, és onnan mint igazi világcsavargó, bebarangolta a világot. Kedvenc terepe Afrika volt. Nyomok a mocsárban című kalandregényében is Afrika, közelebbről Etiópia a terep, ahol a szerző amerikai barátjával egy véletlen folytán életveszélyes kalandba keveredik az őserdőben. A fordulatos, izgalmas történetben előfordul minden, amit csak a kalandkedvelők egy kalandregényben kereshetnek. Menekülés a mocsárban, harc az afrikai óriáskígyóval és a moszkitókkal, a szereplők egy törzsfőnök fogságába esnek, rejtelmes események egy varázslóval, hajsza a bűnösök után, és végül természetesen a rosszak elnyerik méltó büntetésüket... És a jók?

A.P. Zlobin - Bonjour, ​Antoine!
Egy ​fiú, aki soha nem ismerhette meg apját, mindössze annyit tud róla, hogy meghalt még a háború kezdetén, huszonegy éves korában értesül arról, hogy apja Belgiumban, partizánként esett el kevéssel a háború befejezése előtt. Természetes, nemes emberi ösztönöktől hajtva elindul, hogy megkeresse apja sírját, felderítse emlékeit. Belgiumba utazik, s ott, mint a hős fiát, nagy reverenciával fogadják, sőt ünneplik. Viktor örül a szívélyes fogadtatásnak, szívét átmelegíti a magas kitüntetés, melyet apja érdemeinek elismeréseként neki adnak át, de mégis úgy érzi, hogy valami nincs rendben. Rádöbben, hogy a különleges feladatokkal megbízott partizánosztag árulás áldozata lett. Ezért kellett mindannykuknak elpusztulniuk. Ettől kezdve egyetlen célja, hogy kiderítse, ki volt az áruló. A könyv a krimi izgalmával hat az olvasóra, de a kitűnő kompozíció, az író jellemábrázoló képessége, valamint a kifejezési mód, a stílus szépsége irodalmi élménnyé avatja Zlobin érdekes, újszerű regényét.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (178)

Wacha Imre - Nem ​csak szóból ért az ember
Beszédünket ​számtalan olyan jel kíséri, melyekkel – szándékosan vagy tudat alatt – üzenünk társainknak, hallgatóinknak. Ezt a szavak nélküli üzenetváltást idegen szóval nonverbális kommunikációnak nevezzük. Hallgatóságunk a „szavakon túli” jelzéseket is értelmezi, így ezekkel mondanivalónkat alátámaszthatjuk, megerősíthetjük. Előfordulhat azonban az ellenkezője is, amikor szavak nélküli üzenetünk ellentmond szavainknak, gyengíti azok hatását. Nem közömbös, hogy a mindennapi társalgásban, munkahelyi megnyilat­kozásainkban vagy ünnepi alkalmakkor hogyan élünk a nonverbális kommunikáció által nyújtott lehetőségekkel. Wacha Imre könyve közérthető módon ismerteti a „szavakon túli” kommunikáció számos eszközét. A könyv érdeme, hogy gyakorlati tanácsokat is ad, megtudjuk, hogy milyen módon használhatjuk ki ezeket a sokak számára rejtett eszközöket, azért, hogy üzenetünk hatékonyan célba érjen, azaz kommunikációnk gyors és sikeres legyen. A kötet jelentős része a szónok beszédét kísérő látvánnyal foglalkozik, többek között a külső megjelenéssel, a gesztusokkal, a mimikával és a mozgással. A gesztusok felismerésében és értelmezésében szemléltető ábrák nyújtanak segítséget. Emellett olvashatunk a hangzásról is: megtudhatjuk például, miképpen utalhat nevetésünk a lelkiállapotunkra. Wacha Imre évtizedes tapasztalatait összegzi ebben a kötetben, amely méltán tart számot a legszélesebb olvasóközönségre.

R%c3%a9gi_szavak_sz%c3%b3t%c3%a1ra
Régi ​szavak szótára Ismeretlen szerző
26

Ismeretlen szerző - Régi ​szavak szótára
A ​társadalom, a technika fejlődésével, a mindennapi élet változásával bizonyos tevékenységek megszűnnek, egyes tárgyak használata háttérbe szorul vagy teljesen megszűnik. Így a hozzájuk tartozó szavak feledésbe merülnek, majd kiesnek a nyelvhasználatból. Ezért egy idő után a beszélők számára idegenül csengenek és teljesen ismeretlenné válnak. A Régi szavak szótára azokat a szavakat leltározza, melyek a magyar nyelv életében a korábbi évszázadokban többnyire széles körben használatosak voltak, de mára már ismeretlenül csengenek a magyar anyanyelvűek nagy többsége számára. A Régi szavak szótárának alcíme: Kihalt, elfeledett és kiveszőben lévő szavak, szóalakok és szójelentések magyarázata. A hosszú alcím arra utal, hogy a szó­tárba felvett és ott értelmezett, megmagyarázott szavak között vannak kihalt szavak (aszó 'kiszáradt völgy', apol 'csókol, becéz', rér 'sógor'); elfeledett szavak (csuszkondó 'korcsolya', istáp 'bot, támasz', verő 'kalapács') és kiveszőben lévő szavak (járgány, komorna, nyalka). A Régi szavak szótára címszavai formailag lehetnek: szavak (dangubál, nadály, pityke); szójelentések, azaz olyan szavak, melyeknek ma is van köznyelvi jelentésük, azonban a régi időkben volt a mai mellett mára már kihalt, régies jelentésük is (borda 'szövőszék eleme', koporsó 'sír, sírüreg'); szóalakok (tereh 'teher', gyió 'dió'; szarándok 'zarándok'). A szótár anyaga többéves és széles körű gyűjtőmunkával készült, amely során a szerkesztők több mint 200 szótárt, forráskiadványt dolgoztak fel. A Régi szavak szótára a magyar nyelvi ismeretterjesztés nemes hagyományait folytató, tudományos igénnyel összeállított szótár, amely a magyarul beszélők legszélesebb köre számára készült. A benne található szavaknak aljelentésekre bontva adja meg magyarázatát. A szótár címszavainak száma 19 250. A cím­szavaknak összesen 26 950 jelentését közli a gyűjtemény. A szerkesztők szándékai szerint hatékony segédeszköz régi nyelvünk mára már nem használatos szavainak megismeréséhez, ezzel segítséget nyújt írásbeli, irodalmi örökségünk megértéséhez. A Régi szavak szótára hozzájárul szavainkon keresztül korábbi évszázadok nehéz és küzdelmes, de bizonyára sokszor örömteli és boldog életének felidézéséhez. Kiss Gábor főszerkesztő a TINTA Könyvkiadó vezetője, A magyar nyelv kézikönyvei sorozat szerkesztője, a sikeres Magyar szókincstár főszerkesztője, az MTA Szótári Munkabizottságának tagja.

Fiocco Azzurro - Kisfiú
Csendes álmot, jó éjt, Majd néz rád az ég, Álom szárnyán, ha szállsz, Fönn az égben is jársz.

Michael Cunningham - Az ​órák
Michael ​Cunningham, a kortárs irodalom egyik legizgalmasabb alakja, Órák című regényéért 1999-ben elnyerte a PEN-klub Faulkner-díját, valamint az irodalmi Pulitzer-díjat. A könyv három nő sorsán keresztül tér és idő metafizikus kapcsolatának szívszorító élményét nyújtja. Első helyszíne London, az idő pedig a második világháború kezdő napja. Virginia Woolf írónő öngyilkosságot követ el. Teste ott lebeg a folyóban, melynek hídján anyukájával éppen átsétál egy kisfiú. A következő helyszín New York City, a XX. század végén. Clarissa Vaughan könyvkiadó éppen virágot vásárol barátjának, Richardnak, a beteg homoszexuális költőnek, aki most nyert el egy rangos irodalmi díjat. A harmadik idősíkon a második világháború után vagyunk, Kaliforniában, ahol Laura Braun háziasszony neveli fiát, egy meglehetősen fojtogató légkörű házasságban. Cunningham kivételes könnyedséggel és biztonsággal teremt kapcsolatot a három nő sorsa között. S miközben a regény ide-oda ugrál a XX. században, az író tiszta, erős, költői hangon mesél el történeteket emberekről, akik szerelem és magány, remény és elkeseredés konfliktusaiban próbálnak értékes életet élni, nem egyszer családjuk, barátaik és szeretőik ellenében. A könyvből Meryl Streep, Nicole Kidman és Julianne Moore főszereplésével nagysikerű film készült, mely már látható a magyar mozikban is..

Julie Savill - 101 ​színes ötlet
A ​lakberendezők jól tudják, hogy a tapéta, a szőnyeg és a függöny megfelelő kiválasztása csak az alapja a hangulatos látványnak. Amik igazán egyéniséget és stílust adnak egy helyiségnek, azok a kreatív módon megvalósított „utolsó simítások”-mindazok a pénzért meg nem vásárolható ötletek, amiket a szakemberek is alkalmaznak egy-egy nagyszerűen alakított enteriőrnél. A _101 színes ötlet_ a lakberendezés ilyen utolsó simításainak kreatív és egyéni kivitelezéséhez adja meg a szakmai alapot. A könyv leírásai alapján bárki képes arra, hogy megvalósítsa ezeket az ötleteket a saját lakásában. A _101 színes ötlet_ a következő témakörökben nyújt segítséget: képek és tükrök-tárolás-textíliák-bútorok-díszítőelemek-kiegészítők-lámpák és gyertyák-ablakok Minden egyes ötletleírás egy ösztönző, egész oldalas fotóból, a technikai fogások kivitelezéséhez szükséges anyagok listájából és egy érthető, lépésről lépésre bemutatott leírásból áll össze, amelyből megtudhatjuk, hogyan is érhetjük el a tökéletes végeredményt.

Heike Oellerich - Miriam Wessels - Kismamajóga
A ​könyv segítségével a kismama megtanulja a speciálisan összeállított gyengéd légző bemelegítő, lazító és meditációs gyakorlatokat, melyek a várandósággal járó esetleges panasz okát is enyhítik. A medence stabilizálására illetve a szülés előkészítésére ajánlott ászanák /kitartott testhelyzetek/ rendszeres gyakorlása eredményeként a kismama fitten várja majd a nagy eseményt. A szülés utáni időszakra kidolgozott gyakorlatok pedig segítik a mielőbbi visszarendeződést.

Julie Savill - 101 ​hálószoba
A ​hálószoba az a helyiség, ahol többnyire öltözködünk, pihenünk, esetleg olvasunk vagy tévét nézünk. Éjszakánként nyolc órát töltünk itt, ami nem kevesebb, mint életünk egyharmada. Ennek fényében vajon hálószobánk nem érdemelne meg jóval gondosabb és egyedi tervezést? A hálószoba a legintimebb terület, ahol az enteriőr kialakításakor teljes mértékben megvalósíthatjuk önmagunkat. Amennyiben a többi helyiséget visszafogottan rendeztük be, itt megengedhetjük magunknak, hogy telt püspöklila vagy rózsaszín bársonyt, illetve selymet alkalmazzunk, sőt, ha hollywoodi csillogásra vágyunk, és nem volt merszünk a nappaliban megvalósítani... Nos, itt az alkalom.

Pamela Druckerman - Nem ​harap a spenót
Mitől ​másak a francia gyerekek? Miért alusszák át néhány hónapos koruktól az éjszakát, ujjonganak, ha zöldséget ehetnek,és főként miért nem döngölik a földbe testvéreiket? A francia nők nem szuperanyák, és azt sem gondolják, hogy az anyaság 24 órás szolgálat volna. Van tekintélyük a gyermekeik előtt és irigylésre méltóan nyugodtak. Pamela Druckerman újságírónő nem tervezte, hogy egyszer „francia anya” válik belőle. A francia konyhával és divattal ellentétben a francia gyereknevelésről nem is volt tudomása. De rá kellett döbbennie, hogy a francia szülők sokkal kiegyensúlyozottabbak másoknál. Kiderült számára a titok is: a franciák bizonyos dolgokban különösen szigorúak, míg másokban meglepően engedékenyek. Ahhoz azonban, hogy követni tudjuk a példájukat, újra kell gondolnunk, amit a gyermekekről tudunk…


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (267)

Petra Nagyová-Dzerengová - Klára ​és a mumusok
Klára ​ugyan még nincs hat éves, de a nyári szünet után már kezdi az iskolát. Ráadásul nem ez lesz az egyetlen nagy változás életében: mostohaanyja gyereket vár. Klára ugyanis apukájával, és apukája új feleségével él. Anyukája még egészen kicsi korában elutazott Afrikába, hogy a kis fekete gyerekeket gyógyítsa. Klára nagyon várja a kistestvért, de van egy bökkenő: eddig a szülei ágyában aludt, mert az ő szobáját éjszakánként ellepik a mumusok. Hogy lesz ezután? Nagyapára vár a feladat, hogy a szünidőben segítsen Klárának legyőznie a mumusokat. De vajon sikerül-e? A szlovák írónő, maga is négy gyerek anyukája, jól ismeri a gyerekeket, tudja milyen félni a sötétben, és azt is tudja, milyen ha egyszerre négy gyerekkel kell egy ágyban aludni! Ezt a derűs, könnyen olvasható történetet nagyovisoknak és kisiskolásoknak ajánljuk, akár önálló olvasásra is. Sőt, apáknak és nagyapáknak közös olvasásra gyerekeikkel és unokáikkal.

Norbert Wiener - Matematikus ​vagyok
E ​könyv szerzője a huszadik századi matematikának kétségkívül egyik legjelentősebb és legnagyobb hatású alakja. Világszerte ismert nevéhez rendkívülien gazdag szaktudományos életmű fűződik, s ezen túl egy új nézőpont érvényesítése: a fizikai jelenségek statisztikus valószínűségi jellegéből következő "rendezetlenségének" visszatükrözése a matematikai leírásban; valamint: egy új tudományág, a kibernetika megteremtése. Norbert Wienernek megvannak az adottságai, hogy matematikai kutatásai és eredményei ismertetése mellett lebilincselően mutassa be igazi tudóssá érésének belső folyamatát. Gyermekkora és neveltetése jóvoltából (csodagyerek volt, iskoláin valósággal úgy ellett végigrohannia: tizenkilenc éves korára doktorátust szerzett)igen komoly egyéni problémákkal és társadalmi előítéletekkel kellet megküzdenie. Mindenhez érzékeny természet: minden - képzelt vagy valóságos - balsikerre fokozottan reagál, ami külső viselkedésében hol az önteltség, hol a túlzó szerénykedés egyaránt szerencsétlen formáit ölti... Wiener a legnagyobb őszinteséggel számol be vívódásairól, műhelyproblémáiról, matematikai felfedezéseiről és sikereiről. Könyve a tudósönéletrajz -irodalom kétségkívül egyik legkimagaslóbb eredménye.

Hédervári Péter - Mi ​újság a Földön?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

L. D. Landau - E. M. Lifsic - Relativisztikus ​kvantumelmélet
A ​Landau-Lifsic: Elméleti fizika című könyvsorozat köteteit a világ legkiválóbb elméleti fizikatankönyveinek tartják. A modern fizika egyik legegyetemesebb tudású alakjának, a Nobel-díjas Lev Landaunak és egyik legkiválóbb tanítványának és munkatársának, E. M. Lifsicnek soraiból utolérhetetlen egyszerűséget és elevenséget érezhet az olvasó. Ez a könyv a sorozatnak egyik legértékesebb kötete. Bár ezt Landau korai halála miatt tanítványai és munkatársai: E. M. Lifsic, V. B. Bereszteckij és L. P. Pitajevszkij írták meg, mégis szervesen illeszkedik a sorozatba, mert a szerzők követték Landau gondolatmenetét, és arra törekedtek, hogy - főként a sugárzás kvantumelméletét tekintve - mesterük felfogását hűen közvetítsék az olvasóhoz. A kötet a relativisztikus kvantumelméletet tartalmazza a szó tágabb értelmében, azaz olyan jelenségek elméletével foglalkozik, amelyek a fénysebesség határsebesség voltával kapcsolatosak. A kötet két nagy részre oszlik. Az első rész a kvantumelektrodinamika alapjait ismerteti az elemi kvantumok (a foton és az elektron)elméletéből kiindulva. A kölcsönhatás perturbatív elméletét nagyszámú alkalmazás illusztrálja, ezek részletes bemutatása a kezdő olvasó és a gyakorló kutató számára egyaránt igen hasznos. A második rész a sugárzási visszahatások elméletének, a renormálásnak és a fizikai lényegre összpontosító áttekintésével kezdődik. Az atomi energiaszintek ebből származó felhasadásának kísérleti kimutatása a fizika mindmáig legpontosabb mérése, a természet megismerésének egyik legnagyszerűbb mozzanata. A könyv e fejezetei a téma terjedelmes irodalmát jól egészítik ki. A kötet elegendő mennyiségben tartalmaz igen érdekes és tanulságos kidolgozott feladatokat, amelyek az elmélet alkalmazásainak gazdag választékát tárják elénk. A kötet 14 fejezetre oszlik. Ezek: I. A foton; II. Bozonok; III. Fermionok; IV. Részecske mozgása külső térben; V. Sugárzás; VI. Fényszórás; VII. A szórásmátrix; VIII. Kovariáns perturbációszámítás; IX. Elektronok kölcsönhatása; X. Elektronok kölcsönhatása fotonokkal; XI. A pontos propagátorok és csúcsok (vertexek); XII. Sugárzási korrekciók; XIII. A kvantumelektrodinamika aszimptotikus képletei; XIV. A hadronok elektrodinamikája. A fordítás az 1968-ban oroszul megjelent második rész alapján készült. A fordítók E. M. Lifsic által javított és módosított példányt vették alapul. A könyvet fizikus hallgatók, kutatók, a kvantumelektrodinamika és a magtechnika fizikai alapjai iránt érdeklődő olvasók számára ajánljuk elmélyült ismeretszerzés céljára.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hüvelyk ​Matyi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Végh György - Pacsaji ​csalafinta kalandjai
Örök ​témája az irodalomnak, hogyan jár túl mindenki eszén a csalafinta róka. Végh György meseregényében visszájára fordította a témát: játékos, humoros, pompás írásában arról van szó, hogyan fognak ki az erdő lakói a nagy furfangoson, hogyan ejtik csapdába a ravaszt, hogyan tréfálják meg magát a tréfamestert. Sok-sok mulatságos, bájos és eredeti kaland után Pacsajinak végül el kell hagynia azt a varázsos erdőt, melyet oly sok érdekes figurával népesít be Végh György gazdag mesei képzelete. A népszerű meseregény harmadik kiadását Réber Lászlónak a regény szelleméből fakadt, játékos, mulattató illusztrációi díszítik.

Móra Ferenc - Az ​aranyszőrű bárány
Az ​egyik legszebb magyar népmesét majd minden nagy író feldolgozta. Móra Ferenc versbe szedte az igazmondó juhász történetét - az igazmondó juhászét, aki régóta a becsületesség, a tisztaszívűség jelképe. Szeretnénk, ha az óvodások is megismernék ezt a feldolgozást Reich Károlynak - Móra ihlette képi tolmácsolójának - színes grafikáival.

Douglas Adams - Viszlát, ​és kösz a halakat!
Az ​emberiség ellen sok rémtettet elkövettek már a történelem folyamán, de amit a vogonok merészeltek, az már tényleg arcátlanság! Egy új hipertér-sztráda építése közben egyszerűen ledózerolták a Földet a Galaxis térképéről. Vagy mégsem így történt? Lehet, hogy az egészet csupán a CIA nagyszabású tömeghipnózis-kísérlete hitette el a bolygó lakóival?Arthur Dent, a borzalmas útépítés szerencsés túlélője, csillagközi hányattatásai után legnagyobb meglepetésére újra a Földön találja magát, és különös útjára csak egy törülköző s egy reklámszatyor emlékezteti. Már-már hajlana rá, hogy az egész dózer-ügyet képzelete szüleményének higgye, de néhány apró jel arra sarkallja, hogy utánajár a dolgoknak. Megpróbálja megtudni, ki keveri a lapokat: az egerek, a titkosszolgálat vagy a magát egyszerűen csak Istennek tituláló Teremtő Munkaközösség? Hogy kiderítse az igazságot, ismét útra kel, természetesen űrhajóstoppal.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

összes (25)

Hédervári Péter - Mi ​újság a Földön?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Végh György - Pacsaji ​csalafinta kalandjai
Örök ​témája az irodalomnak, hogyan jár túl mindenki eszén a csalafinta róka. Végh György meseregényében visszájára fordította a témát: játékos, humoros, pompás írásában arról van szó, hogyan fognak ki az erdő lakói a nagy furfangoson, hogyan ejtik csapdába a ravaszt, hogyan tréfálják meg magát a tréfamestert. Sok-sok mulatságos, bájos és eredeti kaland után Pacsajinak végül el kell hagynia azt a varázsos erdőt, melyet oly sok érdekes figurával népesít be Végh György gazdag mesei képzelete. A népszerű meseregény harmadik kiadását Réber Lászlónak a regény szelleméből fakadt, játékos, mulattató illusztrációi díszítik.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - Hüvelyk ​Matyi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

L. D. Landau - E. M. Lifsic - Relativisztikus ​kvantumelmélet
A ​Landau-Lifsic: Elméleti fizika című könyvsorozat köteteit a világ legkiválóbb elméleti fizikatankönyveinek tartják. A modern fizika egyik legegyetemesebb tudású alakjának, a Nobel-díjas Lev Landaunak és egyik legkiválóbb tanítványának és munkatársának, E. M. Lifsicnek soraiból utolérhetetlen egyszerűséget és elevenséget érezhet az olvasó. Ez a könyv a sorozatnak egyik legértékesebb kötete. Bár ezt Landau korai halála miatt tanítványai és munkatársai: E. M. Lifsic, V. B. Bereszteckij és L. P. Pitajevszkij írták meg, mégis szervesen illeszkedik a sorozatba, mert a szerzők követték Landau gondolatmenetét, és arra törekedtek, hogy - főként a sugárzás kvantumelméletét tekintve - mesterük felfogását hűen közvetítsék az olvasóhoz. A kötet a relativisztikus kvantumelméletet tartalmazza a szó tágabb értelmében, azaz olyan jelenségek elméletével foglalkozik, amelyek a fénysebesség határsebesség voltával kapcsolatosak. A kötet két nagy részre oszlik. Az első rész a kvantumelektrodinamika alapjait ismerteti az elemi kvantumok (a foton és az elektron)elméletéből kiindulva. A kölcsönhatás perturbatív elméletét nagyszámú alkalmazás illusztrálja, ezek részletes bemutatása a kezdő olvasó és a gyakorló kutató számára egyaránt igen hasznos. A második rész a sugárzási visszahatások elméletének, a renormálásnak és a fizikai lényegre összpontosító áttekintésével kezdődik. Az atomi energiaszintek ebből származó felhasadásának kísérleti kimutatása a fizika mindmáig legpontosabb mérése, a természet megismerésének egyik legnagyszerűbb mozzanata. A könyv e fejezetei a téma terjedelmes irodalmát jól egészítik ki. A kötet elegendő mennyiségben tartalmaz igen érdekes és tanulságos kidolgozott feladatokat, amelyek az elmélet alkalmazásainak gazdag választékát tárják elénk. A kötet 14 fejezetre oszlik. Ezek: I. A foton; II. Bozonok; III. Fermionok; IV. Részecske mozgása külső térben; V. Sugárzás; VI. Fényszórás; VII. A szórásmátrix; VIII. Kovariáns perturbációszámítás; IX. Elektronok kölcsönhatása; X. Elektronok kölcsönhatása fotonokkal; XI. A pontos propagátorok és csúcsok (vertexek); XII. Sugárzási korrekciók; XIII. A kvantumelektrodinamika aszimptotikus képletei; XIV. A hadronok elektrodinamikája. A fordítás az 1968-ban oroszul megjelent második rész alapján készült. A fordítók E. M. Lifsic által javított és módosított példányt vették alapul. A könyvet fizikus hallgatók, kutatók, a kvantumelektrodinamika és a magtechnika fizikai alapjai iránt érdeklődő olvasók számára ajánljuk elmélyült ismeretszerzés céljára.

Norbert Wiener - Matematikus ​vagyok
E ​könyv szerzője a huszadik századi matematikának kétségkívül egyik legjelentősebb és legnagyobb hatású alakja. Világszerte ismert nevéhez rendkívülien gazdag szaktudományos életmű fűződik, s ezen túl egy új nézőpont érvényesítése: a fizikai jelenségek statisztikus valószínűségi jellegéből következő "rendezetlenségének" visszatükrözése a matematikai leírásban; valamint: egy új tudományág, a kibernetika megteremtése. Norbert Wienernek megvannak az adottságai, hogy matematikai kutatásai és eredményei ismertetése mellett lebilincselően mutassa be igazi tudóssá érésének belső folyamatát. Gyermekkora és neveltetése jóvoltából (csodagyerek volt, iskoláin valósággal úgy ellett végigrohannia: tizenkilenc éves korára doktorátust szerzett)igen komoly egyéni problémákkal és társadalmi előítéletekkel kellet megküzdenie. Mindenhez érzékeny természet: minden - képzelt vagy valóságos - balsikerre fokozottan reagál, ami külső viselkedésében hol az önteltség, hol a túlzó szerénykedés egyaránt szerencsétlen formáit ölti... Wiener a legnagyobb őszinteséggel számol be vívódásairól, műhelyproblémáiról, matematikai felfedezéseiről és sikereiről. Könyve a tudósönéletrajz -irodalom kétségkívül egyik legkimagaslóbb eredménye.

Petra Nagyová-Dzerengová - Klára ​és a mumusok
Klára ​ugyan még nincs hat éves, de a nyári szünet után már kezdi az iskolát. Ráadásul nem ez lesz az egyetlen nagy változás életében: mostohaanyja gyereket vár. Klára ugyanis apukájával, és apukája új feleségével él. Anyukája még egészen kicsi korában elutazott Afrikába, hogy a kis fekete gyerekeket gyógyítsa. Klára nagyon várja a kistestvért, de van egy bökkenő: eddig a szülei ágyában aludt, mert az ő szobáját éjszakánként ellepik a mumusok. Hogy lesz ezután? Nagyapára vár a feladat, hogy a szünidőben segítsen Klárának legyőznie a mumusokat. De vajon sikerül-e? A szlovák írónő, maga is négy gyerek anyukája, jól ismeri a gyerekeket, tudja milyen félni a sötétben, és azt is tudja, milyen ha egyszerre négy gyerekkel kell egy ágyban aludni! Ezt a derűs, könnyen olvasható történetet nagyovisoknak és kisiskolásoknak ajánljuk, akár önálló olvasásra is. Sőt, apáknak és nagyapáknak közös olvasásra gyerekeikkel és unokáikkal.

John Middleton - Fejleszd ​az elméd!
Általában ​agyunknak csak kis részét használjuk. A Fejleszd az elméd! azokhoz szól, akiket érdekel, hogy a lehető legjobban kihasználhassák szellemi képességeiket. A kipróbált és tesztelt ötleteket és technikákat alkalmazva felfedezheted az igazi zsenit, aki benned lakik! Rengeteg, a test különféle részeivel foglalkozó "Hogyan legyünk fittek?" könyv létezik. A Fejleszd az elméd! című könyvben John Middleton felfedi, hogyan maximálhatjuk szellemi teljesítményünket, hogyan tehetünk szert bölcsességre és kreativitásra a munka és a játék terén egyaránt. A problémamegoldástól a történetmesélésen és csevegésen keresztül az agytérképig, ötleteket kapunk, hogy "gyorstöltőre kapcsoljuk" az elménk. Néhány példa. – Hogyan gondolkodjunk rendszerben? – Az optimális gondolkodáshoz szükséges környezetet kialakítása. – A különös elfogadása. – Tippek életünk lomtalanítására. – Miként vegyük rá az embereket, hogy elfogadják a nézőpontunkat?

Móra Ferenc - Az ​aranyszőrű bárány
Az ​egyik legszebb magyar népmesét majd minden nagy író feldolgozta. Móra Ferenc versbe szedte az igazmondó juhász történetét - az igazmondó juhászét, aki régóta a becsületesség, a tisztaszívűség jelképe. Szeretnénk, ha az óvodások is megismernék ezt a feldolgozást Reich Károlynak - Móra ihlette képi tolmácsolójának - színes grafikáival.


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók