Ajax-loader

Leductor Ted

Rate_positive 0 Rate_neutral 2 Rate_negative 1

3221 napja velünk van 2717 napja láttuk utoljára 2679 napja hibernálva van

Badge-orjongo Badge-jomunkas Badge-early_bird Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (136)

Karen Essex - A ​szerelmes Drakula
London, ​1890. Mina Murray Harker, a rózsás arcú, viktoriánus hősnő lesz Drakula gróf vágyának új tárgya. Hogy megőrizzék ártatlanságát, öt \"Őrző\" siet a segítségére.

Sven Hassel - Kárhozottak ​Légiója
Sven ​Hassel 1917-ben született Dániában. A nagy gazdasági világválság idején Németországba emigrált, ahol önkéntesként beállt a hadseregbe. Innen Lengyelország lerohanása után (1939) dezertált, de elfogták, és koncentrációs táborba küldték. A biztos halál elől az menekítette meg, hogy besorozták az Oroszországba induló büntetőezredbe. A minden támadásnál elöl menetelő, visszavonuláskor pedig hátvédet alkotó ezreddel Hassel szinte az összes európai fronton megfordult, és megjárta a poklot. Háborúellenes műveiben a tényeken kívül saját élményeit is megírja, felidézve mindazt a szenvedést, amelyet társaival együtt el kellett viselnie. A szerzőn kívül megismerkedhetünk Portával, Picivel és Papával, akik mind létező személyek, és sajnos nem mindannyian élték túl a háborút.. Hassel első regénye a Kárhozottak Légiója. *** Az csak természetes, hogy ajánlom ezt a könyvet a háborús regények kedvelőinek. Ilyen jót ugyanis rég olvashattak ebben a műfajban. Azok számára viszont, akik a háborút koruk, tapasztalatlanságuk vagy elmeállapotuk miatt képesek valamiféle romantikus erőpróbának, a férfiasság végső megnyilvánulásának látni, legszívesebben kötelező olvasmánnyá tenném. Ez a könyv talán megértetné velük is, hogy a háború kegyetlen, ostoba, nyomorúságos és teljességgel értelmetlen. Sven Hasselnek talán elhinnék. Tudja mit beszél. Egy büntetőzászlóaljban harcolta végig a második világháború szinte valamennyi hadszínterét, ők voltak azok, akiknek támadásánál elől volt a helyük, visszavonuláskor pedig a hátvédben. Szemtanúként írja le a pusztító, hatalmas tankcsatákat, a véres utcai harcokat, a kétségbeesett, néma küzdelmet egy szál késsel valamely föld alatti alagútban. Szökését a szovjet hadifogolytáborból és a német börtön gyötrelmeit. A békés perceket, a váratlanul felbukkanó és eltűnő szerelmet, a "vadbaromvadászatot": a gyilkos parancsnok kilövését. Na igen, és ajánlom ezt a könyvet az irodalom barátainak is, mert Sven Hassel igen jó író. Valódi sorsok, valódi jellemek tárulnak elénk ebben a való élet által ihletett vérbeli regényben.

Sheila Hocken - Emma ​meg én
Sheila ​Hocken gyengénlátó családba született. Vele született szembetegsége az évek alatt annyit romlott, hogy húsz éves korára teljesen megvakult. Ez mindannyiunknak nehezen kezelhető tragédia lenne, Sheila azonban erőt merített belőle. Dolgozott, sportolt, szórakozott, mint bármely látó ember. Így a tudatos lány jutalma, hogy egymásra találtak Emmával, a játékos, vakvezető labrador kutyával. Megismerkedésük és egy életen át tartó barátságuk történetét írja le Sheila Hocken a boldog feleség és családanya, aki az orvostudomány fejlődésének köszönhetően közben visszanyerte a látását. Sheila Hocken Notthingamben vakvezetőkutyaiskolát nyitott, hogy megadja másoknak is azt az általa is tapasztalt szabadságot, amit egy jól képzett vakvezetőkutya, barát nyújthat egy gyengénlátó vagy vak ember számára

Victor Hugo - A ​nyomorultak
___Az ​író több mint egy évtizedig, 1850-től 1862-ig tartó száműzetésében született talán legismertebb regénye, _A nyomorultak._ Az alaptörténet egyszerű: Jean Valjeannak, a szökött fegyencnek nem bocsát meg a társadalom, s a férfinak emberfeletti erőfeszítésébe kerül, míg végre sikerül „rendes emberré" válnia. Ellenfele Javert rendőrfelügyelő a külsőséget, a látszatot istenítő burzsoázia tipikus képviselője, aki végül is belátva kudarcát, öngyilkos lesz. Az izgalmas fordulatok, a különleges helyzetek és a végletes jellemű szereplők a romantika egyik legnagyobb alkotásává teszik a regényt. ___Hugo minden szempontból teljességre törekedett a regény írásakor, és a 19. század első fele enciklopédiájának is szánta. A kor nevezetes eseményeit - Waterlootól egészen a forradalom barikádjaiig - szinte leltárszerű pontossággal írja le. Eközben sort kerít arra, hogy beszámoljon e fél évszázad szinte valamennyi filozófiai eszményéről és társadalmi problémájáról. Elmondja véleményét az anyaságról, ráirányítja a figyelmet a gyerekek szenvedéseire, tiltakozik a nyomor, a kizsákmányolás, a prostitúció, a részrehajló jogalkotás és az embertelen börtönviszonyok ellen. S mindezt hol csodálatos freskókban, hol hosszú eszmefuttatásokban, de mindig egy hatalmas epikus áramlás sodrában. ___Mindezzel együtt a mű az író talán legjobb, mindenesetre legmaradandóbb alkotása, több mint egy évszázada legnépszerűbb regénye.

Dan Simmons - Hyperion ​bukása
Hét ​zarándok indult útnak a Hyperion távoli bolygójára, hogy a Shrike színe elé járulva választ találjanak kérdéseikre. De vajon melyikük kívánságát teljesíti a félig szerves, félig gép szörnyeteg? És mi lesz a többi hős sorsa? Az emberek lakta világegyetem fordulóponthoz érkezett. A Hyperion félreeső bolygóján az időben visszafelé haladó, rejtélyes Időkripták megnyitják kapuikat, hogy a Shrike, a fájdalom és a megtorlás félistene emberek millióinak sorsa felett döntsön. A Számkivetettek ostrom alá veszik a Hegemóniát, míg az általunk teremtett, megbízhatatlan MI-k azon fáradoznak, hogy létrehozzák a Végső Intelligenciát, Istent. A gépek istenét, mely pusztulásba taszíthatja az egész emberiséget. Dan Simmons klasszikus regényének, a Hyperion című űroperának a folytatása még az első kötetnél is grandiózusabb távlatokat nyit a technológiai fejlődés és az emberi civilizáció jövőjéről, de a gépek, fajok, vallások és filozófiák eposzi léptékű háborújában sem veszíti szem elől az egyént.

Dan Simmons - Endymion
Kétszázhetvennégy ​év telt el a Világháló Bukása óta, az univerzumban teljes a káosz. A Hegemónia széthullott darabjait a hamvaiból feltámadó katolikus egyház és hadserege fogja össze a halhatatlanság valóra váltásának révén. Raul Endymion, az egykori pásztor és elítélt gyilkos akaratán kívül sakkfigurává válik egy olyan kozmikus játszmában, amely az emberiség sorsát hivatott eldönteni. Endymiont az új messiás, egy tizenkét éves kislány testőrévé nevezik ki, és miután egy kék bőrű android is melléjük szegődik, hárman hosszú, veszedelmes és kalandokkal teli útra kelnek az időn, a téren és a valóság szövetén át. Azonban a gyermeket a rejtélyes Shrike – szörnyeteg, gyilkológép, bosszúálló angyal – is követi a 32. századba. Endymionra hárul a feladat, hogy megmentse a kislányt az ellene törő hatalmaktól. Vajon sikerül-e eljuttatni mindenkihez a Tanítómester üzenetét, s ezáltal megváltoztatni a világot… és vajon felkészült-e rá az emberiség?

Dan Simmons - Hyperion
Egy ​pap, egy katona, egy költő, egy tudós, egy nyomozó, egy templomos kapitány és egy diplomata. Hét ember, hét teljesen eltérő életút. S ami közös bennük: a Hyperion. A 29. században az emberiség uralma galaxisokra terjed ki, polgárai gyarmatbolygók százait népesítik be. A Hegemóniát azonban külső és belső veszélyek is fenyegetik: küszöbön áll a háború a barbár számkivetettekkel, miközben az emberi civilizáció életét segítő, kiismerhetetlen MI-k rejtélyes terveket kovácsolnak. A pattanásig feszült helyzetben hét zarándok indul útnak egy peremvidéki bolygó, a Hyperion felé. Úticéljuk a téridő törvényeinek fittyet hányó, legendás Időkripták, és a félistenként tisztelt, rettegett gyilkológép, a Shrike. Heten vágnak neki az útnak, ám közülük csak egy élheti túl a zarándoklatot. Annak az egynek viszont teljesülhet leghőbb kívánsága.

Agatha Christie - Charles Osborne - Feketekávé
Eredeti ​cím: Agatha Christie’s Black Coffee adapted as a novel by Charles Osborne Agatha Christie első eredetileg is színpadra írt három felvonásos darabjában (londoni bemutatója 1930. december 8-án volt) Hercule Poirot és Hastings kapitány meghívást kap a híres angol fizikus, Sir Claud Amory surreyi házába, ahol az illető éppen az „atom” bombázásával kísérletezik. A meghívás oka, lévén a szereplők kiléte, egészen biztosan nem egy-két kellemes, pihenéssel és csevegéssel eltölteni kívánt nap, hanem annál sokkal komolyabb. A tudós ugyanis attól tart, hogy valaki el akarja lopni találmányát, vagyis egy olyan robbanószer képletét, amely döntő fontosságú lehet egy esetleges Angliát is érintő háború kimenetelét illetően.

Szabó Magda - Abigél
Ginát, ​az elkényeztetett pesti lányt 1943 őszén tábornok apja felpakolja és minden magyarázat nélkül elszakítva megszokott környezetétől egy vidéki református leánynevelő intézetbe viszi. Az árkodi Matulában egyedül maradó kislányt teljesen letöri a szépségtől mentes purintán környezet, ami annyira más, mint amihez hozzá volt szokva, hogy egyszerűen képtelen elfogadni helyzetét. Összevész osztálytársaival, s szökésre készül. A balul sikerült akció után azonban az apja felfedi előtte az igazat, s ezek után Gina önként vállalja a rabságot, s miután kibékül a többi ötödikessel is, 19-en lesznek testvérek, sőt már ő maga is kezd hinni a helyi legendákban. Például a Matula kertjében álló szobor, Abigél varázserejében, aki ha nagy bajban hozzá fordulnak a lányok mindig segít. De a háború és az ezzel járó változások egyre közelednek, s talán a vastag falak se lesznek sokáig biztonságosak egy olyan gyermek számára, akinek Vitay tábornok az apja.

J. D. (Nora Roberts) Robb - Meztelenül ​a halálba
Eve ​Dallas, a New York-i rendőrség hadnagya egy könyörtelen gyilkos után nyomoz. Tíz év tapasztalatával a háta mögött tudja, hogy ha túl akarja élni, csak az ösztöneiben bízhat. És minden figyelmeztetés ellenére belehabarodik Roarke-ba, egy ír milliárdosba – aki egyben gyanúsított is abban az ügyben, amiben Eve nyomoz. De a szenvedélynek és a csábításnak sajátosak a törvényei. Eve annak a férfinak a karjai között találja magát, akiről semmit sem tud – kivéve azt, hogy mindennél fontosabb számára a közelsége.

Sven Hassel - Fagyhalál
Egy ​háború, melyben az elfásult, didergő német katonákat már egyáltalán nem érdekelte a győzelem. Az egyszerű katona, a kisember már nem győzni akart, hanem életben maradni. De ez sem volt olyan egyszerű...

Anne McCaffrey - Sárkányhajsza
Sárkánytűz ​a horizonton Újabb fordulat telt el, és ismét halálos, ezüstös szálak hullanak az égből. A merész sárkánylovasok újra felszállnak, sárkányaik tüzet okádva csapnak le, hogy elpusztítsák a csillámló fenyegetést, még mielőtt földet érne és elemésztene mindent. F’lar, a bendeni sárkányvezér azonban tudja: más módot kell találnia, hogy megvédje Pern világát – még mielőtt a lázongó múltlakók még nagyobb viszályt szítanának, és testvére, F’nor elindulna a bolygó történelmének legveszedelmesebb vállalkozására. A Sárkányhajsza a Sárkányröpte folytatása.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (20)

Polgár Péter - A ​Vasszűz fogságában
Az ​Iron Maiden (Vasszűz - középkori kínzóeszköz) története alighanem az egyik legérdekesebb és legegyedülállóbb a rockzene világában. Néhány becsvágyó fiatal srác (Steve Harris vezetésével) a füstös East End-i kocsmák színpadáról indulva - zenéjük frissességével, mondanivalójuk sokszínűségével, költőiségével lassan, de biztosan meghódították a világot. Olyan halhatatlan nótákat ajándékoztak a közönségnek, mint pld. a Run to the Hills, The Number of the Beast, Revelations, Hallowed Be Thy Name, Sanctary, Running Free, hogy csak néhányat említsünk az igazán széles repertoárból. Mára közel 60 millió lemezt adtak már el a rajongóiknak - tovább bizonyítva páratlan népszerűségüket - és monstre fesztiválokon lépnek fel hatalmas sikerrel. Néhány évvel ezelőtt a legendás Rock in Rio fesztiválon 250.000 szerencsés rajongó előtt játszottak élőben - kirobbanó sikerrel. Közel 30 éves pályafutásuk alatt lemezek tucatjait jelentették meg, némelyek - Iron Maiden, The Number of the Beast, Powerslave, Seventh Son of the Seventh Son, Brave New World - a rock történelmi mérföldkövének számítanak. Zenekarok százai-ezrei alakultak világszerte a hatásukra, megpróbálva utánozni őket, de ez igazán senkinek sem sikerült. A Maiden egyedi hangzásvilágát, színpadképeit és show-elemekkel fűszerezett műsorát még a fanyar kirtikusok is az egekig dicsérik. Azok az újságírók, akik az első próbálkozások idején még a keresztvizet is lehúzták a zenekarról, mára már ünneplik Harriséket. És valóban az öt londoni srác (mára már hattagú a zenekar, szinte egyedülálló módon három gitárral (!) állnak fel) még ma is aktív. A Vasszűz ritkán pihen: vagy éppen világkörüli turnén vesznek részt, vagy saját stúdióik egyikében dalokat írnak. A napokban jelentették meg legújabb, A Matter of Life and Death című sorlemezüket, mely már az előrendelések alapján is aranylemez számos országban. Az albumot szokás szerint hosszú, monstre turné kíséri majd, reméljük egy nem túl távoli napon kis hazánkba is eljutnak újra! Up the Irons!

Ïsa Schneider - Hordalék
A ​Különös szerető nagy sikere után egy talán még lebilincselőbb történetet olvashatnak az írónő műveinek kedvelői. Frizetzky Péter orvost úgy sodorta az élet, mint eltitkolt fia holttestét a sokat látott folyó. Szinte hihetetlen, de az élhetetlennek tűnő élet a 20. században játszódik, és a megrázó sors korántsem egyedülálló. A kötet főhősétől nem kevesebbet vett el a Ceausescu-diktatúra, mint egy emberhez méltó életet. Frizetzky Péter Frizeszkuként élte végig azt az életet, amelybe kevés beleszólása volt, amelybe a sors, a politika vagy a bizarr módon hatalomhoz jutott emberek kényszerítették. Így került egy csíny miatt kényszermunkára a parajdi sóbányába, így nősült meg akarata ellenére, így került származása miatt egyre lehetetlenebb körülmények közé. Megrázó, és rendkívül olvasmányos történet, mintha a szerzővel egy női Moldova kopogtatna az olvasóknál.

Lőrincz L. László - A ​kicsik nyomában
Eusebio ​Escobar meghökkentő felfedezést tesz a Harcosok Temploma alatt, a jaguáremberek megölik Fabiót, Kevin Wallis képtelen megszabadulni a kristálykoponyától, vörös szemek világítanak a bokrok alján, Surhoff nem hajlandó kukacokat enni, Wauni professzor viszont mérgező bogyókat nyel le, majd felvágja a döglött szamár gyomrát. És ismét felbukkannak a kicsik, az ember megjelenése és a nagy pusztulás előtti értelmes lények leszármazottai.

Corinne Hofmann - Búcsú ​Afrikától
Corinne ​Hofmann feladva fényes karrierjét, biztos jövőjét, kényelmes európai életét, egy maszáj harcos szerelméért az egzotikus Kenyába költözött, és egy kislányt szült.. A szerzőnő ma ismét Svájcban él. Az Afrikai szeretők, illetve a Visszatérés Afrikába című önéletrajzi regényei világraszóló sikert értek el. A több mint húsz nyelvre lefordított, milliós példányszámban kiadott, és nagyszerűen megfilmesített élettörténet harmadik része Corinne harcát mutatja be kislányáért, akit férje tudta nélkül, afrikai családja és a törvény ellenében "lopva" menekített ki Kenyából, amikor rájött, a szerelem nem minden..

Maria-E. Lange Ernst - Szépítő ​természet
Egyre ​gyakrabban hallani arról, hogy a drága, exkluzív csomagolású szépítőszerek különböző allergiákat, bőrbetegségeket okoznak. A tégelyekben minimális mennyiségben találhatók természetes anyagok. A kozmetikai ipar ontja az újabbnál újabb termékeket, a kereskedelem nagy reklámkampánnyal hirdeti a szépítőszerek varázslatos hatását. A környezetbarát összetétel, a természeteshez való visszatérés külföldön szinte mozgalommá fejlődött, és ennek kapcsán a kozmetikai ipart is arra próbálják rákényszeríteni, hogy termékeik összetételét tüntessék fel a csomagoláson. Könyvünkben arra biztatjuk olvasóinkat, hogy maguk készítsenek bőrüknek megfelelő kozmetikumokat. Nemcsak a pénztárcájukat kímélik vele, de hosszú időre megőrizhetik bőrük rugalmasságát, fiatalságát is.

Földi Pál - A ​Gestapo története
GESTAPO ​- ez a három szótag tizenkét éven át rettegésben tartotta előbb Németországot, majd egész Európát. Milliókat üldöztek azok, akik egy eszme, egy tévhit leple alatt tevékenykedtek; milliók szenvedtek és haltak meg a Gestapo (Geheime Staatspolizei - Titkos államrendőrség) tagjainak könyörtelensége következtében...

Kéri András - A ​vudu - Egy vallás titkai
A ​szerző bemutatja a vudu történelmi hátterét, szerepét és jelentőségét a XX. században; majd magát a vallást és kellékeit: a loákat, a diagramokat, a babákat, a vevéket, a porokat, füstölőket és így tovább... Olvashatunk a zombikról, a rontásról, megismerhetjük a vudu szertartás menetét.

Szita Szabolcs - A ​Gestapo Magyarországon
A ​könyv az első kísérlet a német Titkos Államrendőrség magyarországi történetének összefoglalására. A kötet az egyéb új kutatási eredmények mellett bemutatja az eddig feldolgozatlan komáromi kiszállítások menetét és módszerét.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (35)

James Clavell - A ​Tajpan
Nagy-Britannia ​1841. január 26-án felségterületévé, kolóniájává nyilvánítja Hongkong apró, kopár sziklaszigetét. A jelenlévő nemzetközi kereskedő-kalandorok és katonák között nem egy akad, aki fitymálja az értéktelennek látszó új birtokot. A hatalmas termetű, kiváló hajósnak és ragyogó vezetőnek számító Dirk Struan azonban pontosan tudja, mire való ez a hely. Hongkong a Távol-Kelet legbiztonságosabb kikötőjévé lesz, bázisa annak a hatalmas arányú kereskedelemnek, amit a roppant méretű és hihetetlen erőforrásokkal rendelkező kínai birodalommal lehet lebonyolítani. Ezüst, fűszerek, selyem, jáde és legfőképp a tea... A több évszázados, korhadó mandzsu birodalom alatt elgyöngült Kína rengeteg kincset rejt azok számára, akik elég bátrak és könyörtelenek, hogy elvegyék tőle. Ám a sikernek ára van. Halálos veszedelmek leselkednek Dirk Struanra és családjára. Ellenségei - európaiak és kínaiak - semmitől sem riadnak vissza. Igaz, ő sem válogat az eszközökben. Pénzzel, fortéllyal - vagy éppen korbáccsal - juttatja érvényre akaratát és becsvágyát. Csak így lehet belőle kínai elnevezéssel Tajpan, sárgák és fehérek megkérdőjelezhetetlen főnöke, az üzlet és az emberek ura, a virágzó település vezetője. Kalózok és kínai titkos társaságok, ópiumháborúk és politikai intrikák, tengeri kalandok és viharos szerelmek... Az olvasó _A sógun_ világhírű szerzőjének e "hongkongi regényében" sem fog csalódni.

Agatha Christie - Gyilkosság ​a paplakban
Amikor ​a közutálatnak örvendő veterán hadfit a paplakban holtan találják - kétség nem férhet hozzá, hogy gyilkos kéz fegyverétől -, voltaképpen senki sem csodálkozik. Hiszen maga a galamblelkű pap is kijelentette, méghozzá népes társaságban, hogy ha valaki netán meggyilkolná Protheroe ezredest, ugyancsak nagy szolgálatot tenne az emberiségnek. Bizony, sokan örültek volna, ha az ezredes nem áll az útjukban - kezdve fiatal feleségén, aki első perctől fogva boldogtalan volt mellette. Vagy nézzük például az első házasságából való lányát, aki szerint, ha apjában volna annyi tisztesség, hogy beadja a kulcsot, megoldódna minden probléma, nem beszélve a sikkasztással és pápista szimpátiákkal vádolt ifjú káplánról, akit az ezredes nyilvánosan megszégyenített, avagy a fiatal festőművészről, aki Protheroe lánya körül legyeskedik, de a feleségét szeretné megszöktetni. A rejtélyes gyilkosság kivizsgálásával megbízott Slack felügyelő roppant rossz modorú ember; nem is megy semmire a kihallgatott falubeliekkel. A nyomozás már-már zsákutcába jut, amikor közbelép Miss Marple, a finom, törékeny öregkisasszony, az emberi lélek nagy ismerője. Előbb derűsen közli, hogy legalább hét olyan személyt tud, aki nagyon örült volna, ha Protheroe ezredes jobblétre szenderül, majd (a tőle megszokott finom tapintattal) kezébe veszi a dolgot, és nem is nyugszik, amíg ki nem deríti az igazságot, ám a tettes leleplezésének dicsősét átengedi Slack felügyelőnek: hátha ettől egy kicsit megjavul a modora.

Sven Hassel - SS ​tábornok
E ​könyv, a Hassel-sorozat talán legsúlyosabb darabja a II. világháború fordulópontját jelentő Sztálingrád ostromához kalauzol. A német csapatok és kényszerű szövetségeseik a szovjet fővéd bevétele során előbb fölényben támadtak, majd hónapokig tartó keserű harc után a szovjetektől bekerítve végezték. A tengelyhatalmi katonák javarészt elpusztultak vagy fogságba estek, a náci hadvezetés megroppant. De nem csak a német oldal emberei estek áldozatul: mindkét oldalról mintegy másfél millióan pusztultak el. A történelem legvéresebb csatájában követjük nyomon Portát, Picit és az egész büntetőszázadot. A korábbi kötetekben megtapasztalt embertelenség és terror itt egy helyszínre koncentrálva köszön vissza. Ebben a világban náluk keményebben senki sem állhat helyt.

Sven Hassel - Gestapo
Sven ​Hassel 1917-ben született Dániában. A nagy gazdasági világválság idején Németországba emigrált, ahol önkéntesként beállt a hadseregbe. Innen Lengyelország lerohanása után (1939) dezertált, de elfogták és koncentrációs táborba küldték. A biztos halál elől az menekítette meg, hogy besorozták az Oroszországba induló büntetőezredbe, mellyel Hassel szinte az összes európai fronton megfordult - és megjárta a poklot. A történet valamikor 1943-44-ben folytatódik az orosz fronton. Régi ismerőseink helyzetét azonban nem csupán az ellenség állandó támadásai keserítik meg, hanem új parancsnokuk, Von Vergil alezredes is, akinek mindennél fontosabb a katona makulátlan külseje. Porta remek csetepatét eszel ki a szemle elodázására, a túlélőket pedig visszaküldik az anyaországba "pihenni". Barátainkat a hamburgi gestapó épületét őrző katonák közé osztják be, ahol nemsokára tanúi lehetnek annak, amikor a büntetőszázad parancsnokát, Ohlsen hadnagyot a gestapósok hazaárulás vádjával behozzák...

Hadházi László - Litkai Gergely - Nekem ​8
8 ​legrosszabb mondat egy előszóban 1. Ezt a könyvet én is írhattam volna. 2. A szerzőt számosan ismerhetik a Való világ ötödik beszavazó show-jából. 3. Ne lepődjenek meg, ha a 83. oldalon meghal a főszereplő, mégpedig úgy, hogy Amanda öli meg. 4. Ezt a könyvet nem akartam megírni, de sokat ígértek érte. 5. A szerző annyira népszerű és zseniális, hogy könyvét tanítványai írták helyette, mert a hazai piacra az is elég. 6. Nyilván sokallják az 1999; forintos árat, de egy költő is építkezhet. 7. Ez a könyv nem jöhetett volna létre, ha nem ejtenek fejre gyermekkoromban. 8. Pongó hatodik kötetét tartja kezében a tisztelt olvasó. - A könyv a Juventus Reggelben elhangzott Nekem 8 c. anyagokat gyűjti össze szerkesztett formában. - A szerzők humoristák, akik közösen hozták össze a könyvet. - Mivel az interneten is rohamosan terjedtek a Nekem 8-ak, ezért határozták el a szerzők, hogy kiadják nyomtatásban is. - A Nekem 8 a TOP 10 műfajába tartozó, de rövidebb írás, amelyben valamely témáról a 8 legrosszabb, legjobb, stb. gondolatot sorolják fel. - A könyv sűrű, a felgyorsult életritmushoz alkalmazkodik, a világ számos területéről gyűjtött élményt passzíroz bele kb. 8 mondatba. Ennek köszönhetően nagyobb élményt is, hiszen kevés olyan könyv van, amelynek minden mondata poén. - A szerzőknek közösen és külön-külön is az első könyve, amelynek elkészítését nagyon élvezték. - A könyv illusztrációit Lehoczki Károly (Czki) rajzolta.

Peter Noel - A ​csontfaragó
A ​misztikus elemekkel átszőtt thriller főszereplői egy FBI-ügynök és egy sorozatgyilkos. A gonosztevő módszeres alapossággal készíti elő kéjgyilkosságait és rideg, számító kegyetlenséggel követi el borzalmas tetteit. Beteges szenvedély hajtja, s mint egy pók, úgy szövi hálóját valódi áldozata, a rendőrtiszt köré. Realisztikus részletességgel követhetjük végig az igazi macska-egér harcot: az áldozatok kiválasztását, megfigyelését, bekerítését, majd a vérfürdőket, és a nyomozók elkeseredett küzdelmét a tettes kézrekerítésére. A főszereplők - az ügynök és a gyilkos - szemszögéből követhetjük végig az eseményeket, megismerve gondolataikat, érzelmeiket és motivációikat. A szerző erőssége a cselekményszövés, remekül tartja kézben a több szálon futó elbeszélést. Végig izgalomban és feszültségben tartja az olvasót, miközben a történetbe rugalmasan olvad bele a humor, a misztikum és egy kis romantikus vonulat is. A gyors helyszín- és nézőpontváltások, a pergő események magukkal ragadják az olvasót, a könyv letehetetlen olvasmány. Akinek tetszett a Hetedik, a Hannibál vagy az Amerikai pszicho, annak ez a regény a kedvence lesz! - 18 éven felülieknek -

Barbara Erskine - A ​Tűz Leányai
Kétezer ​évvel ezelőtt a rómaiak megszállják Britanniát, és a hercegnő, aki az egyik legbefolyásosabb törzs, a Briganti Szövetség trónjának várományosa, azzal szembesül, hogy a félelmetes ellenség egyre közelebb kerül népéhez. Cartimandua világát a kezdetektől a viszály és a szerelmi fellángolás, a bosszú és a megtorlás uralja. A történet másik szála napjainkban játszódik: Viv Lloyd Rees Edingburgh-ban élő történész elmélyed a kelta királynőt övező mítoszok kutatásában. A témáról könyvet is írt, történetünk idején pedig éppen az ifjú királynő életének dramatizálásán fáradozik Pat Hebden színésznő segítségével. Viv tanszékének vezetője, Hugh Graham, állandóan beosztottja nyomában van, miközben a fiatal tanárnőnek meg kell küzdenie a Cartimandua-látomással és az egyre erősödő hittel, hogy a királynő valós történelmi alak volt. A lidércnyomás még félelmetesebbé válik, amikor Viv birtokába kerül egy kelta korabeli megátkozott melltű. Patet és Hugh-t egyszerre rántja magával a szenvedély és a féltékenység, a keserű rivalizálás és a mindent elsöprő szerelem. A múlt eközben átfedésbe kerül a jelennel, és a végzetes trió kénytelen szembenézni a legnagyobb életveszéllyel is.

Lawrence Sanders - McNally ​szerencséje
Szex, ​csalás, igazi szórakoztató olvasmány. A McNally szerencséje Lawrence Sanders egyik leglebilincselőbb macska-egér (és gyilkossági) játéka. A playboy-szerető-csábító Archy McNally visszatért, és a gazdagok titkai még soha nem voltak ennél mocskosabbak... Az egy macska elrablásával kezdődő történet zsaroláshoz és gyilkossághoz vezet. Ha az érzéki médiumnak sikerül McNallyből hívő lelket varázsolnia, megtudja, hogy az embereknek nincs kilenc életük...


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók