Ajax-loader

Edina Rákoshegyiné Ujváry

Rate_positive 84 Rate_neutral 3 Rate_negative 0

3220 napja velünk van 721 napja láttuk utoljára

Badge-feltolto-1 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Buek_2013_300 Rukkaracsony_300 Lotr_plecsni_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-early_bird Badge-onkentes Badge-aktivista Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (92)

Julie Kagawa - The ​Iron Daughter - Vashercegnő
„Egy ​ideje már a Téli Udvarban élek. Hogy mióta is? Nem tudom. Az idő itt nem úgy telik, ahogy kellene. Ha valaha is kijutok innen, meglehet, azt fogom látni, hogy eltelt száz év, és a családom minden tagja és minden barátom rég halott. Igyekszem nem túl sokat gondolni erre, de néha képtelen vagyok kiverni a fejemből. A nevem Meghan Chase”. Félig ember, félig a Nyártündér-király leánya; Meghan sosem találta a helyét a világban. Azt hitte, a Téli Udvar hercege szereti, ám ő elhagyta, és Meghan most a Téltündér-királynő foglya. A Nyár és a Tél háborújának közepette Meghan tudja, hogy a valódi veszélyt a Vastündérek jelentik – azok a vasból született tündérek, akiket csak ő és a távol lévő herceg látott. Azonban senki sem hisz neki. Ami még rosszabb, Meghan tündérereje eltűnt. Csak a saját eszére hagyatkozva kell boldogulnia Tündérföldön, ahol megbízni bárkiben is ostobaság, egy árulóban halálos hiba. De hiába válik végül Meghan maga is vaskeménnyé, mégsem szűnik emberszívében a vágyakozó suttogás.

Julie Kagawa - The ​Iron Queen - Vaskirálynő
A ​nevem Meghan Chase. Azt hittem, vége. Vége a tündérekkel töltött időnek, annak, hogy lehetetlen döntéseket kell hoznom, fel kell áldoznom a szeretteimet. Azonban most vihar közeleg – egy seregnyi vastündér, akik minden tiltakozásom ellenére visszarángatnak magukkal. Eltépnek a kitaszított hercegtől, aki megesküdött, hogy mellettem marad, és egy olyan háború mélyére hajítanak, amelyet aligha élhet túl bárki is. Nincs visszaút.

Julie Kagawa - The ​Iron King - Vaskirály
A ​nevem Meghan Chase. Kevesebb, mint 24 óra múlva betöltöm a 16-ot. Számtalan történetet, dalt és költeményt írtak erről a csodálatos életkorról, amikor egy lány rátalál az igaz szerelemre, a csillagok csakis neki ragyognak, és a szőke herceg elgaloppozik vele a naplementébe. Nem hiszem, hogy velem is így fog történni. Meghan Chase-re titkokkal teli sors vár – olyan, amit még kigondolni sem tudott volna. Valami furcsa mindig volt Meghan életében; már hatéves kora óta, amikor édesapja eltűnt a szeme elől. Az iskolában sem tudott teljesen beilleszkedni... és otthon sem. Amikor egy gyanús idegen kezdi távolról figyelni, és tréfakedvelő legjobb barátja egyszeriben a védelmezőjévé válik, Meghan érzi, hogy minden meg fog változni, amit csak ismer. De a valóságot álmában sem tudta volna elképzelni – hogy ő egy mesebeli Tündérkirály lánya, és egyben tehetetlen báb egy öldöklő háborúban. De idővel kiderül, mire hajlandó azért, hogy megmentsen valakit, akit szeret, vagy hogy útját állja egy rejtelmes gonosznak, akivel egyetlen tündér sem mer szembenézni... és hogy megtalálja-e a szerelmet egy ifjú herceggel, aki szívesebben látná őt holtan, semhogy közel engedje jeges szívéhez.

Covers_186677
365 ​esti mese Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - 365 ​esti mese
Ez ​a gyönyörű könyv az év minden napjára tartogat egy mesét. Luca és Tomi kalandjait kísérhetjük végig január 1-től december 31-ig. Minden mese mellé megragadó illusztráció tartozik, ami még jobban serkenti gyermekünk képzeletét. Ezt a könyvet szívesen lapozgatja minden gyerek az év valamennyi napján! Novum Kiadó, 2008.

Wilfried Carstens - Állatok ​mesélnek... 365 történet
Csodálatos! ​Barátaink az állatok elhatározták, hogy az év minden napján elmesélnek egy történetet. Ismét egy szép könyv Carlos Busquets rajzaival.

Anne Suess - Marc Heinrich - 365 ​esti mese
Az ​év minden napjára talál mesélni valót apu, anyu vagy olvasni tudó kisdiák ebben az elejétől végig színesen illusztrált, nagy mesekönyvben.

739221_5
365 ​mese és mondóka Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - 365 ​mese és mondóka
Január ​elsejéről, az új esztendő beköszöntésétől december 31-ig, az óév elbúcsúzásáig, miden napra jut egy mese, egy-egy szép történet vagy mókás mondóka a gyerekek örömére. A mesék, történetek szereplői sokfélék: klasszikus mesealakok, hercegnők, hercegek, hétköznapi emberek és emberi tulajdonságokkal bíró állatok sokasága.

Covers_122417
365 ​állatmese Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - 365 ​állatmese
Ez ​a szépen és gazdagon illusztrált kötet 365 tanulságos és vidám állatmesével örvendezteti meg a gyerekeket. A sok színes kép még élvezetesebbé teszi a történeteket mind a felnőttek, mind a gyerekek számára.

Helgard Corlik-Buhtz - 365 ​állatmese
Az ​álmatlan borz, a torkos pingvin, a konok gyíkocska és megannyi apró és nagyobbacska állat… ők a főszereplői a 365 aranyos történetnek. Ezúttal nem a megszokott fabulákat tárjuk az olvasók elé, hanem olyan kis történeteket, amelyek bármelyikünkkel megeshetnek. A kedvesen megrajzolt állatszereplők bőrébe bújva átélhetővé válnak azok az apróbb-nagyobb gondok, örömök és bánatok, amelyekkel minden gyermek szembesül. Nyolc éves kortól ajánlott.

Ingrid Annel - Sarah Herzhof - Ulrike Rogler - Sabine Streufert - 365 ​jó éjszakát mese
Az ​év minden napjára tartogat ez a gyönyörű mesekönyv egy kis elandalító, rövid történetet. Tündéri rajzai gyengéden ringatják a négy éven felüli lányokat és fiúkat az álom karjaiba, hogy ott békésen és biztosan el is aludjanak. Az esti ágybamenetel így lesz családi szertartás, amelyet gyerekek és szülők egyformán élveznek.

Covers_47382
365 ​kedves mese Ismeretlen szerző
10

Ismeretlen szerző - 365 ​kedves mese
Varázslók, ​bátor lovagok, beszélő állatok... A 365 kedves mese minden napra kínál egy álmot hozó, csodálatos történetet. A rengeteg bájos történet között ugyanúgy megtalálhatjuk a nagy klasszikusokat (Hamupipőke, Hófehérke és a hét törpe) mint a kevésbé ismert ám annál érdekesebb meséket.

Maria José Valéro - Minden ​napra 365 mese
Ebben ​a könyvben ismert és új meséket találsz meg rövid történetekben elbeszélve, hogy az év 365 napján, 365 estén olvashass róluk. A mesék között megtalálhatod a klasszikus régi, ismert meséket, mint a Hüvelyk Panna, A foltozó varga, A farkas és a kisgidák, A rút kiskacsa, Hófehérke és a hét törpe, Pinokkió,és Hüvelyk Matyi. De találsz még számos új mesét, mellyel esténként elkalandozhatsz Meseországba.


Elérhető példányok

Ezek a felhasználó ebben a pillanatban is elérhető könyvei. Ha egy könyvből többet tett fel, akkor az többször szerepel a listában.

Cindy Jefferies - A ​kölyöksztár
Cloe ​bekerül a tehetségfejlesztő iskolába, a Rockley Parkba. Ez volt az első lépcsőfok a popénekessé válás rögös útján. Elszánta magát, hogy csodálatosan szerepel majd a Jövő Sztárja koncerten - hallotta, hogy sok lemezkiadó cég tehetségkutatója felbukkan ezeken a koncerteken - de akadt egy kis probléma: elment a hangja! A barátai rengeteget segítenek, hogy Cloe újra nagy hangerővel tudjon énekelni, de fogy az idő. Lehet, hogy Cloe elszalasztja a Nagy Lehetőséget?

Cindy Jefferies - Titkos ​tervek
Fények, ​kamera, felvétel! Tévések érkeznek a Rockley Park Iskolába, hogy a Lowther ikrekről forgassanak. A két őstehetség mindig mindent együtt csinált, és tökéletes párost alkottak. Ezért nem érti Pop, miért szomorú Lolly. Rájön-e Lolly titkaira, még mielőtt elrontja fényes pályafutásukat?

Cindy Jefferies - Vetélytársak
Sztárpalánták ​kíméletlen versenye! Danny igazi dobtehetség és már elég népszerű a sztárok között is a Rockley Park Iskolában. De Charlie, egyik dobos évfolyamtársa irigykedik Danny sikereire. Egyre nő a feszültség a két vetélytárs között, ezért amikor kiderül, hogy együtt kell játszaniuk a koncerten, csak úgy szikrázik körülöttük a levegő! Nagy a tét. Vajon ki tesz a győztes?


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (135)

Silvana Gandolfi - Az ​elveszett idő szigete
Gyerekek ​és felnőttek ezrei tűnnek el évente a világon. És tárgyak milliói vesznek el. És elvész rengeteg idő is. Hová lesznek? Az Elveszett Idő Szigetére kerülnek. Ez egy másik világ, más törvényekkel, szokásokkal, kellemes se gekkel, de bizony fenyegetésekkel is. Itt az idővel hanyagabbul bánnak, nem élnek olyan szoros időbeosztással, a feladatok sokaságának kényszerével mint mi itt a Földön. Különleges világ ez, ahol e varázslatos meseregény ifjú hősei fantasztikus kalandok sorát élik át. Az olasz írónő fantáziavilágában is ugyanúgy él a kamaszszerelem, a féltékenység, a barátság, az önfeláldozás, mint a mienkben. A regényt azoknak a fiatal olvasóknak szánjuk, akik szeretnek elképzelt izgalmas világokban kalandozni, de szívesen térnek vissza a mi valóságos világunkba is.

Andrea Cotti - De ​csúf nevem van!
Tommaso, ​a félénk gimnazista fülig szerelmes osztálytársnőjébe, azonban a lány mást szeret. Legalábbis látszólag. A rivális Luca igazi nagymenő, tud motorozni is, szereti a diszkót, meg egyébként is, mindig együtt lóg a többiekkel, a keményekkel és magabiztosakkal. Mit tartogathat számukra egy néhány napos osztálykirándulás vidéken? Ahol csak sétálni meg beszélgetni lehet... De Tommaso zavarba jön, ha beszélgetni kell a lányokkal. Vagy a lányokról. Nem úgy, mint a kemények és magabiztosak. De minden jó, ha a vége jó... Andrea Cotti műve őszinte, erős könyv. Prózaversre emlékeztet, holott valódi regény. Egy szerelem története, az első szerelemé.

Philip Pullman - Jack ​és a Madárijesztő
Egy ​éjszaka rettenetes vihar tombolt a vidéken. Egy megtépázott madárijesztő állta a szél és az eső rohamát amíg egy villám el nem találta tarlórépából készített fejét. A madárijesztő meglepetten pislogott egyet - és életre kelt. Itt kezdődik az udvarias, ám borsónyi eszében nagy gondolatokat forgató Madárijesztő története. Hősünk találkozik Jackkel, aki hűséges titkára lesz, és együtt indulnak útnak a vizek völgye, Tavaszvölgy felé. A vándorúton rengeteg izgalom és kaland vár a fiúra és szalmával kitömött gazdájára - csata, hajótörés, banditák és szélhámosok -, Jack alig győzi elhárítani a rájuk zúduló megannyi veszélyt.

Javier Sierra - A ​kék dáma titka
Jennifer ​Narody álmot látott; egy kék ruhás apáca jelenését, aki 362 évvel ezelőtt Új-Mexikóban térítette az indiánokat. María Jesús de Ágreda az inkvizíció vádirata szerint hatezer mérföldet tett meg, miközben szemtanúk állítják, hogy ki sem tette a lábát a zárdából. Egy fiatal újságíró egy kis spanyol faluba menekül a tomboló hóvihar elől, ahol megleli a „kék dáma” 17. századi zárdáját, és veszélyes nyomozásba kezd. Egy pap váratlanul meghal, és az apáca titkát rejtő kéziratot ellopják. Európán és Amerikán keresztül indul az eszeveszett hajsza, amelyben a CIA, a Vatikán, a kémelhárítás és a média is szerephez jut. Vajon a „kék dáma” volt az első időutazó? Vajon a Vatikán valóban létrehozta a történelem első és legkülönösebb időgépét? Sierra páratlanul izgalmas regénye történelmi tényeken és a szerző nyomozásán alapszik, amelyben egy eddig ismeretlen világot tár a szemünk elé. Félelmetes és felemelő történet egy 400 éves összeesküvés leleplezéséről, a negyven országban kiadott világhírű író tollából.

P. L. Travers - A ​csudálatos Mary kinyitja az ajtót
Váratlanul, ​az éjszaka sötétjében egy fénysugár jelent meg az égen, ami egyre nagyobb és csillogóbb lett. Jane-nek elakadt a lélegzete, Michael a csodálkozástól meg sem tudott mukkanni. Ahogy a fénysugár közeledett, egyre inkább emberi alakot öltött, és rövidesen kivehető volt, hogy ez nem más, mint a csudálatos Mary Poppins, a dadatündér. Fekete szalmakalapjában és ezüst gombos kék kabátjában maga volt a megtestesült varázslat. Mary Poppins, aki legutóbb oda-vissza jeggyel szállt fel a ringlispílre, amely azután elrepítette a földről, fel, egyenesen a csillagos égbe - újra visszatért. Ez a zsörtölődő, mesebeli dadatündér, ha kedve tartja, felpattan egy tűzijátékrakétára, és már le is pottyan egy sötét novemberi estén a parkba, a Banks család és a többi régi barát igaz örömére. Kalandjainak harmadik kötetében megint csak érdekesnél érdekesebb utakra vezérli Jane-t. Michaelt, az ikreket meg a pólyás Annabelt. Azután pedig - hisz minden jónak vége szakadhat - Mary Poppins megint fogja szőnyegtáskáját, papagájfejes ernyőjét, s - az eddigieknél nem kevésbé csudás módon - eltűnik a Cseresznyefa utca tizenhétből, de ott hagyja a sok szép, izgalmas kaland emlékét. A csudálatos Mary és A csudálatos Mary visszatér már ismert a magyar gyermekolvasók előtt. Travers immár klasszikussá vált könyvének harmadik kötetét Borbás Mária művészi fordításában és Mary Sheppard illusztrációival nyújtjuk át olvasóinknak.

P. L. Travers - A ​csudálatos Mary
A ​csudálatos Mary alkonyattájt a keleti széllel érkezik Banksék házába. Fél kezével a kalapját fogja, a másikban táskát cipel. Rövidesen megállapodik a szülőkkel, s máris olyan otthonosan érzi magát a házban, mintha mindig ott élt volna, a gyerekekkel pedig azonnal megtalálja a hangot. Michaelt annyira elbűvöli a csudálatos dadatündér, hogy lefekvéskor meg is kérdezi tőle: Ugye Mary Poppins, sohase megy el tőlünk? Mary szipog egyet, aztán így válaszol: Itt maradok, míg meg nem fordul a szél. S valóban így is lett. Mary a keleti széllel jött, s a nyugati széllel ment el. De mi minden történt közben a Banks-házban! Mary Poppins felejthetetlen alakja méltán állandó figurája az európai gyerekirodalomnak. A gyerekvilág hétköznapjai a tündérmesék varázslatával ötvöződnek Travers elbűvölő könyvében, mely Benedek Marcell szép fordításában jutott el a magyar gyerekekehez.

Sigrid-Maria Grössing - Erzsébet ​királyné és a férfiak
Erzsébet ​elbűvölően szép asszony volt, akinek kedvessége és mágikus vonzereje térdre kényszerítette a férfivilágot. Őt viszont mintha hidegen hagyták volna ama vágyak és szenvedélyek, melyeket imádóiban fellobbantott. Sigrid-Maria Grössing pszichológiai érzékenységgel rajzolja meg a vadóc természetű Sisi, valamint apja, a bajorországi Possenhofenben uralkodó, különcnek számító Miksa herceg és a lelkileg kiegyensúlyozatlan unokafivér, a későbbi II. Lajos problematikus viszonyát. A szerző együttérzően ír a fiatal, szerelmes császárnéról, aki sokat szenvedett a bécsi udvar szigorú és rideg erkölcseitől, aki egyetlen fiúgyermekével, Rudolffal sem találta meg a bensőséges, meghitt hangot, aki mind gyakrabban hagyta magára császári férjét, s aki nyugtalanul bolyongott a nagyvilágban. Sigrid-Maria Grössing kitartóan követi Sisi kísérőjének, a vakmerő lovasnak, Bay Middleton kapitánynak Angliában fellelhető nyomait, megvizsgálja Andrássy Gyula grófhoz, a monarchia majdani külügyminiszteréhez fűződő szoros viszonyát. A szerző érzékletesen festi le azt a farsangi éjszakát, amikor Erzsébet Pacher von Theinburggal flörtölt, s végezetül elkészíti Luigi Lucheni, a császárné gyilkosának személyiségrajzát. Sigrid-Maria Grössing ismeretlen életrajzi dokumentumokat épít be könyvébe, és az új ismeretek segítségével világossá teszi olvasói számára, hogy Erzsébet és a férfiak kapcsolata nagyban erősítette és színezte a császárné alakját övező, máig eleven mítoszt.

Josef Cachée - Gabriele Praschl-Bichler - „...fáradtan ​teszem le esténként koronám...”
Ez ​a könyv nemcsak tartalmilag, hanem nyelvezetével is szeretne különbözni a hasonló könyvektől. Egy császárné hétköznapjairól és "gondjairól" számol be: bemutatja Erzsébet ruhatárát, hajápolási szertartásait, étkezési (vagy inkább éhezési) szokásait , gyógykúráit, betegségeit. Mesél arról, hogy mi iránt lelkesedett szenvedélyesen, mi mindenhez volt tehetsége, mesél örökös utazásairól, a félelmeiről, a babonákról, a depresszióról és nem utolsó sorban a személyzettel és az udvarhölgyeivel kialakult kapcsolatáról.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (105)

Any%c3%a1k_k%c3%b6nyve
Anyák ​könyve Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Anyák ​könyve
A ​könyv szerzőinek legfőbb törekvése a segítés. Segíteni az előkészítő időszakban, az első napokban, az első években, az indulásnál. Szerzői nemzetközileg elismert szakemberek, akiknek előadásaiból, írásaiból szülők számos nemzedéke tanulta a csecsemő és a kisgyermek megértését. A könyv több mint 30 éve kézikönyve a kisgyermekes szülőknek, ez a 14. átdolgozott, bővített kiadása. Miben van sikerének titka? - Abban, hogy igyekszik rávezetni olvasóit arra, hogy gyermeküket első perctől kezdve tekintsék személynek, partnernek; - abban, hogy tanácsai konkrétak, gyakorlatiak, számos olyan részletre kitérnek, melyek ismerete jelentős segítséget jelent a gyermek környezetének kialakításában, az együttlét zavartalanságában; - abban, hogy több évtizedes gyermekorvosi, pszichológusi tapasztalatra épülve a leggyakrabban előforduló gondok megelőzésére, megoldására kínál segítséget; - abban, hogy szerzői éberen figyelik a könyv olvasóinak véleményét, tapasztalatait, és az újabb kiadásokban igyekeznek kiküszöbölni a félreértéseket és pótolni a hiányokat. A könyv több évtizedes tapasztalat és dialógus eredménye.

George R. R. Martin - Trónok ​harca
A ​Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg. Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel. Martin legnagyobb erőssége hogy meg tudja újítani, élettel tölti fel azt a műfajt, amit a sok populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A jég és tűz dalának első kötete egy világteremtő fantasy eposz nagyszabású felütése.

Sandy Sheperd - Mindennapi ​mindentudó
Ezernyi ​mindennapi problémára kínál gyors, olcsó és egyszerű megoldásokat ez a sokoldalú kiadvány. Sehol másutt nem talál ilyen sok témakörben ennyi megbízható információt, idő- és pénzkímélő ötletet, hasznos tanácsot. Maga sem fogja elhinni, hogy csekélyke szaktudással mennyi javítást el tud végezni a háztartásban anélkül, hogy segítséget hívna. A MINDENNAPI MINDENTUDÓ a nélkülözhetetlen háztartási problémamegoldó kézikönyv.

Geronimo Stilton - Karácsony ​van, Stilton!
Hogy ​kicsoda Geronimo Stilton? Hát én vagyok! Be kell vallanom, elég szórakozott pacák, akarom mondani, pocok vagyok, mindig egy kicsit a fellegekben járok... Egy kiadó vezetőjeként és főszerkesztőjeként dolgozom, de igazi szenvedélyem az írás. Itt, Rágcsáliában, Egér-sziget fővárosában a könyveim mind bestsellerek! Nem olvastátok még őket? Pedig igazán mulatságos történetek: könnyebbek, mint a friss mozzarella, kívánatosabbak, mint az edami, és ízesebbek, mint az érett parmezán... Igazán bajuszemelő történetek, szavamra! Karácsony van, Stilton! Már mindent előkészítettem a karácsonyi vacsorához: meghívtam az összes rokonomat és barátomat, gyönyörűen feldíszítettem a házam... Aztán valahogy mégis nagy zűrzavar támadt. Össze kellett szednem százezer sajtos bonbont a földről, egy kamion átgázolt a farkincámon, és még a lakásom is kigyulladt! De milyen sok rágcsáló segített rendbe hozni a dolgokat! Hát igen, karácsonykor mindenki kicsit jobbnak érezheti magát. Bárcsak ez egész évben így volna!

Maria Gripe - Agnes ​Cecilia
Norát ​rokonai nevelik. Velük költözik egy új házba, ahol szokatlan dolgokat tapasztal. Befalazott szekrényekre bukkannak, melyekből sok évtizede ott porosodó tárgyak, fényképek, papírok kerülnek elő. A lányt lépések zaja, furcsa, téves telefonhívások nyugtalanítják. Nora, és barátja Dag a rejtély nyomába erednek. Nyomozásuk során Nora családjának múltja tárul fel, melynek része egy titokzatos baba, Agnes Cecilia is...

Suzanne Collins - Az ​éhezők viadala
A ​győztes jutalma hírnév. A vesztes büntetése halál. A közeljövő egy sötét világában tizenkét fiú és tizenkét lány küzd egymással egy élő televíziós show-ban, aminek a címe Az éhezők viadala. Egyetlen szabály van: ölj vagy megölnek. Amikor a tizenhat éves Katniss Everdeen a húgát mentve önként jelentkezik, hogy részt vegyen a viadalon, az felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem fél a haláltól. A túlélés a vérében van.

Suzanne Collins - Futótűz
Katniss ​Everdeen túlélte Az éhezők viadalát. A Kapitólium bosszúra éhes. Hiába szólt minden ellenük, Katniss Everdeen és Peeta Mellark életben maradtak. Nem nyugodhatnak azonban meg: lázadásról suttognak a Kapitóliumban, ami az ő hatásukra vette kezdetét. A nemzet szeme Katnissra és Peetára szegeződik, a tétek még nagyobbak, mint korábban. Ha hibáznak, a következmények beláthatatlanok.

Szalayné Kónya Zsuzsa - Diéta ​1200 kalóriával
Rohanó ​világunk leendő fogyókúrázói számára íródott ez a könyv. A szerző dietetikus, akinek segítségével a diéta nem lemondást, megszorítást, önsanyargatást jelent, hanem élményt, és nem utolsósorban életminőséget javító tényezőt. A könyvben leírtak figyelembevételével úgy csökkentheti testsúlyát, ahogy kedve, ideje, pénztárcája engedi. A közmondás szerint: „Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra!" Itt az idő, fogjon hozzá! A könyv olyan hasznos, praktikus és abszolút gyakorlatias tanácsokat tartalmaz, melyek segítségével nagyon könnyű betartani a diétát. Sok sikert!


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

George R. R. Martin - Trónok ​harca
A ​Trónok harca lebilincselő fantasy, amely klasszikus lovagkirályságot tár az olvasó elé: Westeros fölött valaha a sárkánykirályok uralkodtak, ám a Targaryen-dinasztiát 15 évvel ezelőtt elűzték, és most Robert Baratheon uralkodik hű barátai, Jon Arryn, majd Eddard Stark segítségével. A konfliktus középpontjában Deres urai, a Starkok állnak. Olyanok, mint a föld, ahol születtek: makacs, kemény jellemű család. Szemünk előtt hősök, gazemberek és egy gonosz hatalom története elevenedik meg. Ám hamar rá kell ébrednünk, hogy ebben a világban mégsem egyszerűen jók és gonoszok kerülnek szembe egymással, hanem mesterien ábrázolt jellemek bontakoznak ki előttünk különböző vágyakkal, célokkal, félelmekkel és sebekkel. Martin legnagyobb erőssége hogy meg tudja újítani, élettel tölti fel azt a műfajt, amit a sok populáris Tolkien-imitáció évtizedeken át klisék sorozatába fojtva ismételgetett. A jég és tűz dalának első kötete egy világteremtő fantasy eposz nagyszabású felütése.

Any%c3%a1k_k%c3%b6nyve
Anyák ​könyve Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Anyák ​könyve
A ​könyv szerzőinek legfőbb törekvése a segítés. Segíteni az előkészítő időszakban, az első napokban, az első években, az indulásnál. Szerzői nemzetközileg elismert szakemberek, akiknek előadásaiból, írásaiból szülők számos nemzedéke tanulta a csecsemő és a kisgyermek megértését. A könyv több mint 30 éve kézikönyve a kisgyermekes szülőknek, ez a 14. átdolgozott, bővített kiadása. Miben van sikerének titka? - Abban, hogy igyekszik rávezetni olvasóit arra, hogy gyermeküket első perctől kezdve tekintsék személynek, partnernek; - abban, hogy tanácsai konkrétak, gyakorlatiak, számos olyan részletre kitérnek, melyek ismerete jelentős segítséget jelent a gyermek környezetének kialakításában, az együttlét zavartalanságában; - abban, hogy több évtizedes gyermekorvosi, pszichológusi tapasztalatra épülve a leggyakrabban előforduló gondok megelőzésére, megoldására kínál segítséget; - abban, hogy szerzői éberen figyelik a könyv olvasóinak véleményét, tapasztalatait, és az újabb kiadásokban igyekeznek kiküszöbölni a félreértéseket és pótolni a hiányokat. A könyv több évtizedes tapasztalat és dialógus eredménye.

Sandy Sheperd - Mindennapi ​mindentudó
Ezernyi ​mindennapi problémára kínál gyors, olcsó és egyszerű megoldásokat ez a sokoldalú kiadvány. Sehol másutt nem talál ilyen sok témakörben ennyi megbízható információt, idő- és pénzkímélő ötletet, hasznos tanácsot. Maga sem fogja elhinni, hogy csekélyke szaktudással mennyi javítást el tud végezni a háztartásban anélkül, hogy segítséget hívna. A MINDENNAPI MINDENTUDÓ a nélkülözhetetlen háztartási problémamegoldó kézikönyv.


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók