Ajax-loader

Rucz Erika

Rate_positive 7 Rate_neutral 2 Rate_negative 2

3045 napja velünk van 2283 napja láttuk utoljára 2415 napja hibernálva van

Badge-stoppos-1 Rukkaracsony_300 Poe_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-early_bird Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (198)

Dr. James Dobson - Amit ​a feleségekről tudni kell(ene)
Dr. ​Dobson férfiaknak címezte könyvét, de időnként a női olvasóhoz is szól. A női (anyai) lélek jó ismerője, humorba ágyazva fest nagyon is reális képet a nőkről és tanácsot ad az időnként elbizonytalanodó férfiaknak. Bibliai alapokon nyugvó józan tanácsok, egy felkészült pszichológus éleslátása, életből merített példák, és egy jó tollú író humora. Tartalom: A mama: Az otthon mérnöke A női depresszió forrásai Alacsony önbecsülése Kimerültség és az idő szorítása Magányosság, elszigeteltség, unalom és a romantikus szerelem hiánya a házasságban Anyagi nehézségek Szexuális problémák a házasságban Menstruációs élettani problémák Problémák a gyerekekkel Rövid látogatás Időapónál Az utolsó szó

Szepes Mária - Pöttyös ​Panni
Pöttyös ​Panni gyanakodva fogadta a pöttyöket, amelyek ruhájáról átszálltak rá, és éktelenül viszkettek. A bárányhimlő azonban kiváló alkalom volt arra is, hogy Panni és nagymamája az egész napot együtt töltse. Amikor pedig a pöttyök már megint csak a ruhán voltak, Panni újra játszhatott Péterkével, Tamarával, cicákkal, kutyákkal, sőt az óvodakezdés előtt elutazott nagymamájával a Balatonra.

Dr. Tornyai János - Gyere, ​kicsim!... Gyere!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Marék Veronika - Télapó ​és ezüstmackó
Kicsi ​és nagy, fiú és lány - nagy a baj, ha mindkettő ugyanarra a játékra vágyik, amiből csak egy van. Szegény, fáradt Télapó nem is sejti, hogy ajándéka, az Ezüstmackó mekkora felfordulást okoz Marci és Mónika életében. Marci azonban megsajnálja kistestvérét, és kalandos útra indul, hogy örömet szerezzen neki, és békében ünnepelhessenek Karácsony estéjén.

Ismeretlen szerző - Gyermekirodalmi ​szöveggyűjtemény
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bartha István - Isten ​oltalmában
Bartha ​István baptista lelkipásztor 1929. december 1-én született Kalotaszentkirályon. Lelkipásztori munkát 1959-től 1990-ig, nyugdíjba vonulásáig két helyen, Kalotaszegen és Szatmárnémetiben végzett. Isten igéjének hirdetése és a lelkipásztori munka mellett az anabaptista és a baptista múlt, valamint örökség lelkes tanulmányozójaként ismert. Ebből a lelkesedésből származik ez a könyv, amelyben az erdélyi magyar baptista gyülekezetek viharos történetét beszéli el a kommunista diktatúra idejéből. A magyar baptisták vallási és nemzeti kisebbségben élő közössége csak Isten oltalmában vészelhette át a kommunizmus éveit. Ez az írás élő tanúskodás arról, hogyan tart meg és áld meg Isten egy rá támaszkodó közösséget.

139396857
A ​benned fénylő csillag Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - A ​benned fénylő csillag
Költők ​és gondolkodók idézetei buzdítanak arra, hogy merjük hinni: küldetésünk van, amely a szeretet által teljesedhet ki. Induljunk el megkeresni a bennünk fénylő csillagot! A válogatott idézetek szerzői: - Böjte Csaba - Dsida Jenő - Albert Einstein - Hamvas Béla - Hans Kudszus - C. G. Jung - Lukács evangélista - Pilinszky János - Puszta Sándor - Saint-Exupéry - Sík Sándor - Széchényi István - Alexander Szolzsenyicin - Wass Albert

Gyárfás Endre - A ​varázsgombóc
A ​törpék óriásokká szeretnének válni. Ezért keresik meseországszerte a nagyranövesztő varázsgombócot. Az óriások legnagyobb vágya viszont az, hogy törpék lehessenek. A gombóc receptjét csak kalandok árán lehet megszerezni. Az Olvasó azonban már most, előre megismerheti. Íme: Üss fel három tikmonyt, azaz tyúktojást! Gyúrd össze a liszttel, ahogy az szokás! Legyen benne só is, cukor is csipet! Van aki fahéjjal ízesíti meg. Vigyél ki egy kondért erdő szélire, tiszta forrásvízzel töltsd színig tele! Várj a teliholdra, s amint felragyog, forrald fel a vizet, nézd hogy zúg, zubog! Ekkor dobáld bele a gombócokat! Mormolj varázsigét! Halk legyen szavad!

Bálint Ágnes - Lévai Sándor - Bródy Vera - A ​Futrinka utca lakói
Cicamica, ​Böbe baba, Morzsa kutya, Sompolyogi-Mosolyogi, a róka, Egerenytűék, Kacsa Karola, Liba Leontin, Mókus bácsi, Tyúkanyó - a Futrinka utca lakói, ismerőseink már a televizíó képernyőjéről. A legkisebbeknek készült lapozón elevenednek meg kalandjaik. A bábfigurákat Lévai Sándor tervezte, Cicamica tervezője Bródy Vera, a fényképeket Czeizing Lajos készítette

Bálint Ágnes - Mi ​újság a Futrinka utcában?
A ​bájos meseregényt bizonyára sokan ismerik a tévé gyerekműsoraiból. Ezúttal könyv alakban ismerkedhetünk meg a Futrinka utcával - ahol mindig történik valami izgalmas - és lakóival: Cicamicával, Böbe babával, Morzsa kutyával, Sün Sámuellel és a többi kedves szomszéddal. Bródy Vera és Lévai Sándor eredeti bábfigurái nyomán Kende Márta készített az elragadó humorú történethez illő rajzokat.

Csukás István - Pom ​Pom meséi / Mirr-Murr kalandjai
Népszerű, ​Kossuth-díjas írónk két közismert mesealakjának történeteit nyújtjuk át a Hangoskönyvek hallgatóinak. Pom Pom és Mirr-Murr a magyar meseirodalom klasszikus szereplői, a gyermekek és a gyermeki lelkületű felnőttek kedvencei. Kalandjaik, melyeken generációk nőttek fel, a kiváncsiság és a játékos képzelet jegyében felhőtlen derűt csempésznek életünkbe.

William Golding - A ​Legyek Ura
"Született ​optimista vagyok - írja Golding - de a fogyatékos logika ... pesszimistát formál belőlem." Ebből a folyamatból valóban a végeredmény, a pesszimizmus marad meg uralkodó benyomásként Golding mindazon regényeinek olvastán, amelyek emberi-írói alapélményével - a háborúval foglalkoznak. A pesszimizmusból azonban egyfajta megnyugvás alakul ki, mihelyt Golding az emberség kérdését firtatja: "Ember voltunk abban áll - írja -, hogy el tudjuk dönteni, mi a helyes és mi a rossz, mi a csúf és mi a szép, mi az igazság és mi az igazságtalan." _A legyek ura_ voltaképpen a régi angol kalandregényeknek, a "hős gyarmatosító brit szellem"-et propagáló műveknek keserű paródiájául készült - de sokkal több lett ennél: egy maroknyi kamasz hajótörött életének néhány hetében az emberi ösztönök fejlődésének teljes panorámáját - a magatartásformák teljes skáláját adja a legvégletesebb helyzetekben. Megmutatja, hogy az értelem, az emberség, az ésszerű társadalom az ember elemi szükséglete; de ha az értelem nem eléggé érett, az emberség nem eléggé erőteljes, feltámadhatnak az alantas ösztönök, az öncélú hatalomvágy, a kegyetlenség.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (99)

Miklya Luzsányi Mónika - Miklya Zsolt - Aludni ​jó!
Berti ​az óvodás medvebocs, nem tud reggel felkelni, így elkésik az óviból, és kimarad minden jó mulatságból.

Brückner Judit - Rezső ​és Dezső a fogorvosnál
Dezsőnek, ​a vaddisznónak nagyon fáj a foga, de nem szeretne elmenni a fogorvoshoz, mert nagyon fél. Rezső mégis rábeszéli barátját. Hogy mi történik a fogorvosnál, kiderül a meséből.

Brückner Judit - M. Fodor Ildikó - Mázli ​és a Festőnyulak
Mázli, ​a kíváncsi kiscsibe egy reggel arra ébred, hogy a tyúkok kosárszám hordják a tojásokat. Hogy hová, és miért az kiderül a meséből.

Dr. Csernus Imre - Ki ​nevel a végén?
_"Hosszú ​évek óta foglalkozom mind a szülőkkel, mind a gyerekeikkel. Drog-, alkohol-, játékszenvedély-, gyógyszerfüggőséggel és más nyomorokkal, amelyekben a gyerekek vannak és lesznek érintve. Azt hiszem, rég eljött az ideje, hogy kinyissuk a szemünket."_ Mivel kell ma szembenéznie annak, aki gyereket vállal és nevel? DR. CSERNUS IMRE szerint elsősorban önmagával. Hiszen csak ezután birkózhat meg a világ démonaival, kábítószerrel, erőszakkal, szexualitással, bűnnel és bűnhődéssel. _"Ki nevel a végén? Neveljük egymást a sok tudatlanságunkkal, félelmeinkkel, erényeinkkel és hibáinkkal: a gyerekek a felnőtteket, mi őket, a világ mindannyiunkat. A változás nagy fájdalommal jár, egyesek nem is fogják ezt bevállalni, ezzel sincsen gond. Mivel tőlük is sokat tanulhatunk."_ A gyereknevelés kapcsán a szerző ezúttal is olyan kérdésekkel szembesíti olvasóit, amelyeket a legtöbben nem tudnak vagy nem mernek feltenni maguknak. Pedig a jövőnk forog kockán.

Fehér Tibor - Aranyváros ​hercege
Fehér ​Tibor új regényének hőse az Árpádok egyik legtehetségesebb uralkodója, III. Béla, aki ifjú hercegként kora legfényesebb és legműveltebb császári udvarába, Bizáncba került, ahol Mánuel császár deszpotává avatta, s a leányát is eljegyezte vele. A bizánci uralkodásból később ugyan semmi sem lett, az azonban kétségtelen, hogy Béla ebből az élményből is életre szóló tapasztalatokat merített. A szerző biztos kézzel rajzolja meg a korszak izgalmas eseményeit, a nagy magyar király életének fordulóit, igazolván azt a nézetet, hogy a történelem sokszor jóformán kész regényt szolgáltat az író számára. A cselekmény érdekfeszítő bonyolítása, a sok színes leírás a regényt emlékezetes olvasmánnyá teszi.

Karl May - A ​sivatag haramiája
Kedvenc ​írótoknak - nagy indián csaták, nagyszerű hősök, Old Shatterhand és Winnetou megálmodójának - néhány izgalmas novelláját gyűjtöttük itt egy kötetbe. Aki még nem tudná - May nemcsak a híres Vadnyugaton játszódó regényeket írt. Izgalmas kalandjainak jó része sokkal közelebb, a sivatagos arab világban játszódik. Kötetünk tehát mindkét területre elvezet. Hol egy bátor indián édesanya sorsáért aggódhatunk, hol meg egy elrabolt arab kisfiú megszabadítását kísérhetjük figyelemmel...

Dean R. Koontz - Rettegés
Ne ​nézz le, mert csapdába kerültél. Egy gyönyörű, rémült nő társaságában. Egy elhagyatott felhőkarcoló negyvenkettedik emeletén. Nyomodban a pszichopata gyilkos, akit Hentesnek becéznek. Ne nézz le, mert valamikor hegymászó voltál ugyan, de egy hatalmas esés óta beteg az egyik lábad és különben is rettegsz a magasságtól. Ne nézz le, mert a Hentes már lemészárolta a biztonsági őröket és kikapcsolta a lifteket. A lépcsőházat megfigyelés alatt tartja és csak egyetlen út marad a számotokra. Ne nézz le, mert iszonyatos mélység bámul vissza rád.

Abalek
elérhető
95

Hugh Laurie - A ​balek
A ​kiszuperált gárdistakapitányról, Thomas Langról sok mindent el lehet mondani - például lusta, trehány és megbízhatatlan -, azt azonban nem, hogy hidegvérű gyilkos lenne. Miután felbérelik egy amerikai iparmágnás megölésére, úgy dönt, hogy figyelmezteti a kiszemelt célpontot, és mint tudjuk, jó tett helyébe rosszat várj. Igazi balekként nemsokára Buddha-szobrokkal töri be mások fejét, gonosz milliárdosok eszén próbál túljárni, és egy elszabadult CIA-ügynökökkel és reménybeli terroristákkal teli nemzetközi összeesküvés közepén találja magát, miközben egyetlen célja, hogy megmentse a hosszú lábú lányt, akibe beleesett... no és az se lenne rossz, ha bónuszként megakadályozna egy nemzetközi vérfürdőt. Fordulatokkal és fergeteges humorral teli regényében Hugh Laurie, minden idők egyik legjobb komikusa bizonyítja, hogy nemcsak színészként, hanem íróként is ellenállhatatlanul vicces.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (98)

Merlin Carothers - A ​dicsőítésben rejlő erő
„A ​dicsőítés az imának az a formája, amely a legközvetlenebbül ismeri el, hogy Isten az Isten... dicsőíti Ot azért, mert van... a dicsőítő ima által a Lélek azért csatlakozik lelkünkhöz, hogy tanúságot tegyen arról, hogy Isten gyermekei vagyunk." (Katolikus Egyház Katekizmusa) Merlin Carothers felfedezte a dicsőítő ima szívet megújító erejét. A Szentírás alapján fölismerte, hogy Isten - az Ő végtelen jóságában - mindenből jót akar kihozni (vö. Róm 8,26), ezért már előre lehet őt dicsőíteni, már előre hálát lehet Neki adni. Ezáltal megújult a kapcsolata Istennel, az emberekkel és a világgal. Ez a könyv másfélmillió példányban fogyott el Amerikában. Sok keresztény megtalálta általa hitéletének új dinamizmusát. Ajánlom mindazoknak, akik nem tudnak kilépni a csalódások és fájdalmak nyomasztó szorításából... ez a könyv megmutatja a kivezető utat. S mindazoknak, akik életükben először vagy talán újból meg akarják ízlelni az Istennel élt élet igazi gyönyörűségét - Katona István atya.

Rolf Dabelstein - A ​Szentlélek
A ​Szentlélek működik körünkben. De gyakran nem vesszük észre őt, holott tudjuk: embereket vezérel a hitre, megerősíti őket a szeretetben, támogatja az imádságban. A Lélek Isten ereje, amely elevenen tartja istentiszteleteinket. Inspirációja nélkül az egyház nem kelt volna életre. Korunknak nyilvánvalóan nem az a hiányossága, hogy a Lélek kevéssé fúj, hanem az, hogy elveszítettük a Lélek észlelésének képességét. Jelenlétének tudata nem határozott. Ehhez bizonyára hozzájárult a Lélek sajátossága is. Oly nehezen lehet megragadni. Isten Lelkét éppúgy nem lehet tapinthatóan felismerni, ahogyan a szelet sem, hanem csak nyomait és hatásait lehet észrevenni. Ehhez társul, hogy a Szentháromság harmadik személyeként a "Szentlélek" sokkal "homályosabb", és őt sokkal nehezebben lehet elképzelni, mint az Atya Istent és Fiát, Jézus Krisztust.

Anton Schulte - A ​nagy lehetőség / Ezt éltem át Istennel
Megtérni, ​még egyszer egészen elölről kezdeni, felszámolni az eddigi élete, és teljesen újat kezdeni. Pontosan ezt éltem át Istennel. És ugyanezt megtapasztalhatja mindenki. Életkor, a bőr színe, vallás vagy a műveltség foka nem jelentenek akadályt. Isten ajánlata minden ember számára érvényes. Aki elnyerte Istentől az új életet, az nemcsak teljesen új embernek érzi magát, hanem az is. Megtérés, hit, bizalom - ezek nem üres szavak, hanem azokat a nagy lehetőségeket jellemzik, amelyek minden ember számára lehetővé teszik életét Istennel újrakezdeni. Az író evangelista; feladata, hogy felhívja az ember figyelmét a Jézus Krisztusban való hit nagy lehetőségére. Könyvei, írásai többmilliós példányszámban jelentek meg. Előadásait több mint 10.000 rádióadásban sugározták szét német és angol nyelven. Az utolsó 25 évben templomokban, sportcsarnokokban, város-tereken, vagy kifejezetten erre a célra bérelt hatalmas sátrakban eddig messze 2 millió felüli hallgatóságnak beszélt az élet értelméről.

Benedek Elek - Magyarok ​története
"Ez ​a könyv nem történelmi szakmunka, hanem népünk ősmúltját, regés-mondás kezdeteit is felidéző, a XX. század küszöbéig végigkísérő történelmi áttekintés. Korának történelmi ismereteit tényszerűen adja vissza, ugyanakkor stílusa, nyelvi színessége a mai ifjú és felnőtt olvasónak egyaránt kedves élményt nyújt."

Gyles Brandreth - Nagy ​szex katasztrófák
Egy ​1947-ben elhunyt philadelphiai iparvállalkozó végakaratának rendelkezései között az egyik így szólt: „Feleségemre hagyom szeretőjét és annak tudatát, hogy nem voltam az a sült bolond, akinek képzelt engem." „1980-at írtak, mikor Julié Barlow-val, a Chicagói Egyetem antropológia szakos hallgatójával az történt egy este, hogy kilépve a telefonfülkéből egy férfi állt elé, bemutatta legféltettebb kincsét, s megkérdezte: - Hát ehhez mit szól? - Olyasmi, mint egy fütyi - válaszolta a lány -, csak kisebb." „A nők - mondta W. C. Fields - számomra olyanok, mint az elefántok; szeretem őket nézni, de nem szeretném, ha valamelyik az enyém lenne." „Egy cambridge-i középiskola érettségiző osztályának két lánytanulója a következő módon értékelte az iskola új biológiatanárát: »Ugye milyen jól öltözik?« mondta az egyik. - »és milyen gyorsan!« - tette hozzá a másik." „Nem mindenki helyesli ilyen témák kendőzetlen, nyílt megvitatását, és ha Ön, kedves olvasóm, úgy találja, hogy egyes, itt szereplő történetek pikáns jellegük nem kedve szerint való, úgy kérem, adja tovább könyvemet valamelyik kevésbé szigorú erkölcsi elveket valló ismerősének."

Lukácsy András - Népek ​játékai
Öt ​kontinens országaiból gyűjtötte össze a szerző a legérdekesebb és legismertebb játékokat. Az egyes játékok eredetének, keletkezésének kultúrhistóriai feltárása mellett bemutatja, hogy bizonyos játéktípusok a világ majd minden részén megtalálhatók, csak országonként más-más változatban. Szerepelnek köztük a helyi életmódra, szokásokra jellemző, a népmeséket őrző vagy mágikus szertartásokra emlékeztető énekes és válaszolójátékok, ügyességi vetélkedők; a különböző labdafogó, -rejtő, -kereső változatok; a méta- és a bigerendszerű játékok világszerte elterjedt különböző formái, így a baseball, krikett, gorodki, valamint sok sportág – mint a céllövés, kosárlabda, labdarúgás stb. - népi őse. A könyv olvasói az eddig nálunk ismeretlen népi játékokat a részletes szabályok alapján könnyen elsajátíthatják.

William L. Coleman - Jöjj, ​számoljuk meg a csillagokat
Szeretnéd ​gyermekedet megtanítani csodálkozni? Ez a könyv egy kis "szerszám", amelyet egy egész éven át erre lehet használni. Elénk tárja Isten csodálatos világát, és 52 történetet tartalmaz, minden hétre egyet-egyet, a teremtés csodájáról, és Isten Igéjének nagyszerűségéről. A történetek szándékosan rövidek, ugyanakkor lebilincselően érdekesek, és jó eligazításul szolgálnak az életre. Segíts gyermekeidnek, hogy megnyissák szívüket Isten előtt a "Jöjj, számoljuk meg a csillagokat" című könyv által.

Simányi Dorottya - ABC
Kedves ​Édesanyák! Az ovisuli 6 darabból álló könyvsorozat, amely a bölcsődétől az óvodáig kíséri a gyermekeket. Az a célja, hogy időben elkezdje tornáztatni a 2-6 éves kisfiúk és kislányok agyát és képzeletét. Tudásra szomjazó, könyvet szerető, élénk eszű gyermekeket szeretne nevelni, egyszerűen, játékosan a kisgyermek legszebb korszakában, felhőtlen éveiben. Ez a betűk könyve. A színes, rajzokkal teli könyvecske az ábécé minden egyes betűjére tud egy verset, találós kérdést. Olyanokat, mint amilyen ez is: Répa, retek, mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó!


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók