Ajax-loader

Stephaich Erika

Rate_positive 222 Rate_neutral 9 Rate_negative 1

3955 napja velünk van 2872 napja láttuk utoljára 2834 napja hibernálva van

Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Make_love_and_read_300 Herlocksholmes_300 Buek_2013_300 Rukkaracsony_300 Poe_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-early_bird Badge-onkentes Badge-aktivista Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (772)

Ray Mears - A ​túlélés kézikönyve
A ​túlélés kézikönyve segítséget nyújt ahhoz, hogy bármilyen körülmények között feltaláljuk magunkat a vadonban anélkül, hogy megzavarnánk a természet egyensúlyát. A kötetből könnyen követhető leírások és részletes ábrák segítségével sajátíthatunk el olyan alapvető fogásokat, mint az időjárás viszontagságaitól óvó menedék építése, tűzrakás bármilyen időben, nyomolvasás, tájékozódás térkép, iránytű vagy természetes irányjelzők segítségével, szerszámok és használati tárgyak készítése természetes anyagokból. Ray Mears amellett, hogy jól alkalmazható gyakorlati tanácsokkal lát el, a természet és a hagyományok tiszteletére is nevel. Könyvét éppen ezért haszonnal forgathatják természetjárók, táborozók, hegymászók és mindenki, aki szívesen tölti idejét a szabadban.

Liz Gregory - Dívák ​ruhatára
Váltsd ​valóra a magad kis hollywoodi álmát, varrd meg a sztárok ruháit és ragyogj, akár egy igazi díva. Elő a varrógéppel és fogj hozzá egy sztár-estélyi elkészítéséhez, alkoss olyan báli öltözetet vagy igéző koktélruhát, amelytől mindenkinek tátva marad a szája. A Dívák ruhatára lépésről lépésre vezet be a legelegánsabb ruhák varrásának rejtelmeibe, hogy megvarrhasd a híres mozifilmekben feltűnt híres darabokat. Alapanyagok és technikák Julia Roberts fehér pöttyös, barna ruhája - Micsoda nő; Audrey Hepburn kis feketéje - Álom luxuskivitelben; Jennifer Grey rózsaszín mambó-ruhája - Piszkos tánc; Marilyn Monroe nyakpántos fehér ruhája - Hétévi vágyakozás; Keira Knightley smaragdzöld estélyije - Vágy és vezeklés; Catherine Zeta Jones fekte, rojtos minije - Chicago; Grace Kelly kék sifon nagyestélyije - Fogjunk tolvajt!; Rita Hayworth fekete, testre simuló estélyije - Gilda; Faye Dunaway halványbarna kabát-ruhája - A Thomas Crown ügy; Kate Winslet csipkés báli ruhája - Titanic. A szabás és varrás szakkifejezései.

Florence Scovel Shinn - A ​karmának nincs humorérzéke
A ​legtöbb ember számára az élet harc. Pedig ez óriási tévedés: az élet nem harc, hanem játék! Mindaddig nem játszhatunk azonban sikeresen, míg nem ismerjük a játékot meghatározó spirituális törvényeket. A spirituális törvények ismeretén alapuló pozitív életszemlélet -, illetve az ezt tükröző és támogató szóbeli megerősítések - megingathatatlanul egy jobb, és minden szempontból gazdagabb élethez segítenek minket. A karma törvénye szerint minden, amit teszünk, visszahat ránk, és mindig csak azt kaphatjuk az élettől, amit már adtunk valamikor. Ahogy a tudatalattinak, úgy a karmának sincs humorérzéke, ezért vágyainkat megfontoltan kell átadnunk a világnak, hogy elkerüljük a megvalósulásukhoz tartozó negatív következményeket. És ami nagyon fontos; vágyaink teljesítéséhez hagynunk kell, hogy az eszünk helyett a Gondviselés dolgozzon. A tudatos teremtéssel foglalkozó könyvek hazai kínálatában hiánypótló ez a kötet, ugyanis módszeréről, a kimondott szó erejének alkalmazásáról alig esett még szó. Aforizmái örök érvényűek, tanácsai egyszerűek, könnyen megjegyezhetőek, és ez nagyban segíti a tudatalatti folyamatok pozitív befolyásolását.

Gyarmati Ildikó - Rendezvényszervező ​kézikönyv
A ​könyv szerzője Gyarmati Ildikó 1991-től dolgozik Vezető-Főtanácsos Rendezvényszervezőként a Főpolgármesteri Hivatalban, több száz különféle rendezvény szervezője, és gyakorlati lebonyolítója. Gyakorlati és elméleti felkészültségét a protokoll ügyintézői és rendezvényszervező szakma szakképesítésének kidolgozásában is kamatoztatta, jelenleg rendezvényszervezés, protokoll előadásokon oktatás keretében adja át ismereteit a leendő rendezvényszervező protokoll munkával foglalkozóknak, és mindazoknak, akiket érdekel ez a terület. E könyv, a Titkárságvezetők, menedzser-asszisztensek kézikönyvében kiadott rendezvényszervezői rész, és a Protokoll Egyetemi jegyzet társszerzőjeként megjelent publikációi mind mind a szakmához való hozzáállásáról, hozzáértéséről tanúskodik. Több Egyetemen, Főiskolán, Szakközépiskolában, Oktatási Központokban oktat, előadásokat, tréningeket tart rendezvényszervezés témában. 1993-óta a Magyar Protokollosok Klubja Országos Egyesület alapító tagja, jelenleg az egyik Alelnöke. Megszállottan szereti a protokoll és rendezvényszervezői munkát. Kezdettől fogva azon munkálkodik, hogy a rendszerváltozás egyúttal stílusváltozás is hozzon a kommunikáció minden szintjén, s ennek egyik alapvető eszköze a viselkedéskultúra, az etikett és protokoll európai szintű újrafogalmazása és rendszeres oktatása, népszerűsítése. A rendezvényszervezés és a protokoll nem választható el egymástól, ezért ajánljuk ezt a könyvet mindazoknak, akik napi munkájuk során különféle rendezvényeket szerveznek, vendégeket fogadnak. A gyakorlati példákkal, előzetes program és költségvetés elkészítésével sikeressé tehetik saját munkájukat. A szerző ezzel a könyvvel is hozzájárulni kíván ahhoz, hogy a vendéglátók ne csak kreatív és sokoldalúan képzett szakemberekké, hanem európai kultúrát tükröző, diplomáciai, állami, egyházi protokollszabályokat ismerő, kellemes társasági emberekké, személyükben és magatartásukban az országimázs hordozóivá is váljanak.

Allan Pease - Kérdezni ​tudni kell!
A ​Kérdezni tudni kell! című könyvében Allan Pease először mutatja be a Multi Level Marketing egyik leghatásosabb módszerét. Megtanít rá, miként lehet szert tenni egész életre szóló, kimagasló jövedelemre, elismerésre és sikerre; annak a lélektanára, hogyan kommunikálj, ha célt akarsz elérni az üzleti életben. "Ne feledd: Az első benyomásra nincs második lehetőség!"

Mészáros Tibor - Voleszák Zoltán - Villásreggelitől ​a gálavacsoráig
Míg ​a villásreggelitől eljutunk a gálavacsoráig, a gasztronómia minden fortélyába bepillanthatunk: a terembeosztástól a pezsgőbontásig, a Hubertus-büfé menüjétől a kávészünet megszervezéséig, az asztalterítéstől az abroszhajtogatásig, a kiskanáltól a gyertyatartóig. Egyszóval minden részletre kiterjed ez a maga nemében páratlan, a rendezvényszervezés szakirodalmában a legszínvonalasabbak közé tartozó kézikönyv. A vendéglátó-ipari tanulók, főiskolások, frissen végzett vendéglátó-ipari szakemberek, rendezvényszervező vállalkozók részére összeállított kötet megismertet a rendezvények általános tudnivalóival, bemutatja a legfontosabb rendezvénytípusokat, lebonyolításuk feltételeit és szervezési elveit. A könyv külön erénye, hogy minden témakörhöz konkrét javaslatokkal szolgál. A terítés módját, az asztalok elrendezését, a térbeosztást szemléletes ábrák illusztrálják, külön menüsorok, a résztvevők számához igazított étel- és itallisták teszik a könyvet könnyen kezelhetővé, áttekinthetővé, a gyakorlatban is használhatóvá.

Dr. Vadas Gábor - Fencsik Ferenc - Rendezvények ​szállodában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dér Cs. Dezső - Kreatív ​eseménymenedzsment
A ​kreatív társadalom korában egyre többet hallani kreatív eseményekről; arról, hogy mennyire fontossá vált a kreatív gondolkodás a rendezvényszervezői területen is. Ahogy azt Rókusfalvy Gábor, A Magyarországi Rendezvényszervezők és szolgáltatók Szövetségének elnökségi tagja, egyben a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek BTL tagozatának vezetője megfogalmazta: ez a szakma jelene és jövője. Ez a gondolkodás még elsősorban a marketing és kommunikációs területeken, illetve a piacról élő ügynökségek esetében követhető leginkább nyomon, de a marketing szemlélet mindenhatósága miatt jól látható, hogy egyre inkább teret kell, hódítson a különböző nonprofit vállalkozások, intézmények, magánszemélyek között is. Kötetünk célja egy olyan szakmai kiadvány megszületése, ami szakítva az eddigi sablonokkal, új megközelítésben, a kreativitás oldaláról mutatja be az eseménymenedzsment világát, az eseményszervezők feladatait. A kötet ennek megfelelően hasznos, érdekes olvasmány lehet a marketingkommunikációt, rendezvényszervezést tanulók, a már gyakorlott szervezők, és a rendezvényszervezés új útjai iránt érdeklődők számára.

Dr. Faragó Hilda - Idegenforgalmi ​rendezvények és kongresszusok szervezése
Könyvünk ​értékes és korszerű ismeretanyaggal szolgál mindazok számára, akik többet szeretnének megtudni - a hivatásturizmusról, - a hazai és nemzetközi konferenciák világáról, - az események gondos előkészítéséről, pontos terv alapján történő megszervezéséről, - a zavartalan és eredményes rendezvényeket biztosító személyi és tárgyi feltételekről. Bemutatja a rendezvényszervezők változatos szakmáját, nyüzsgő, eseménydús, naponta új kihívásokkal teli munkáját.

Gyarmati Ildikó - Rendezvényszervezési ​kalauz
A ​Rendezvényszervezési kalauz azokhoz is szól, akik csak most ismerkednek ezzel a sokoldalú tevékenységgel, de azoknak is segítséget nyújt, akik rendezvények gyakori vendégei, és szeretnének felkészülni az ilyen alkalmakra. De legfőképpen azok számára alapkönyv, akiknek a rendezvényszervezés a hivatásuk. A többféle igényt elégíti ki a kalauz jellegű forma, amely ötvözi a lexikon, az értelmező szótár, a szakkönyv és a példatár műfaját.

Járási Anikó - Rendezvényszervezés
Oktatási ​segédanyag a SZTE JGYTF kar művelődésszervező szak, rendezvényszervező szakirány III. évfolyamos hallgatóinak Számtalan könyv és tanulmány született már módszertani és rendezvényszervezési témában is. Talán ez a jegyzet is csak egy a sok közül, mégis vállalkoztam a megírására, mégpedig azért, hogy megkönnyítsem a vizsgákra való felkészülést, hiszen az Önök tanulmányai szempontjából lényeges részeket igyekeztem egységbe szervezni. Munkámban a fontosabb szakirodalmak állításaira támaszkodtam, ezeket saját gondolataimmal és tapasztalataimmal ötvöztem. A jegyzetből sajnos kimaradtak az egyházi rendezvények, melyek sajátos szertartásrendjükkel, szabályaikkal, protokoll-előírásaikkal egy külön kötetet is meg tudnának tölteni. Remélem, hogy e rövidke jegyzetet haszonnal forgathatják diplomájuk megszerzése után, a rendezvényszervezés mindennapos gyakorlatában is.

Judy Allen - A ​rendezvényszervezés nagykönyve
A ​rendezvényszervezésben nincsenek főpróbák. A kezdeti tervezéstől az operatív munkáig rendezvényünk minden egyes eleme cégünk arculatát tükrözi. Akár termékbemutatót, akár konferenciát, kongresszust, inszentív programot vagy jótékonysági gálát tartunk, mindig észben kell tartanunk, hogy a részletekben rejlik a rendezvényszervezés varázsa és veszélye is. A rendezvényszervezés nagykönyve kezünkbe adja azokat az eszközöket, amikre szükség lehet egy rendezvény stílusos megvalósításához, valamint a meglepetések és váratlan kiadások elkerüléséhez. A gyakorlatban is hasznosítható mű egyaránt szól rendezvényszervezőknek, PR- és kommunikációs cégeknek és ügyfeleiknek, marketing és vállalati kommunikációs szakértőknek, jótékonysági és nonprofit szervezeteknek, vendéglátó- és szórakoztató ipari szakembereknek. A mű magyar adaptációjának létrehozásában Görög Ibolya működött közre szakértőként, s gondoskodott arról is, hogy három különböző hazai program megvalósítása is elérhető legyen a Függelékben. Judy Allen a rendezvény- és életmódszervezés egyik legnevesebb szakértője a világon. Az egyedi események megszervezésében szerzett átfogó tapasztalatát és az összes érzékre ható elemeket felhasználó tervezési alapelveit felhasználva a világ minden táján dolgozott már vállalatvezetőkkel, elnökökkel, Oscar-díjasokkal.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (259)

Leslie L. Lawrence - A ​fekete anya kígyója I-II.
Nágaföld ​felé úszik a turistákkal zsúfolt Brahmaputra Gyöngye. A vidámnak ígérkező kaland azonban tragikus fordulatot vesz: Káli istennő, a Fekete Anya kígyója sorra öli az ártatlan utasokat. Vajon valóban ártatlanok? Valóban az istenanya teremtménye a gyilkos tűzkígyó? Talán sosem derülne fény a rejtélyekre, ha ott nem lenne a fedélzeten Leslie L. Lawrence, aki szájában pipájával, kezében .38-as Smith and Wessonjával megpróbál megálljt parancsolni a fenevadnak. A könyv Az ördög fekete kalapja című regény folytatása.

G. M. - Tesco ​titok 2.
Egy ​volt Teszkós kollegám az első könyv megjelenése után valami olyasmit mondott, hogy frankón belehugyoztunk a Teszkó gyerekmedencéjébe, méghozzá ívesen, bokáig rogyasztott gatyával, rendesen homorítva, ahogy kell. Pedig abban csak a kisebb stiklikről volt szó. Most viszont emeltük a tétet, és teret adtunk az áruház volt vezetőinek, hogy ők is elmesélhessék, hogyan folyik a lehúzás a cégnél. Méghozzá nagyon nagyban. Néhány hozzászólás a sajtó részéről: "A férfi hímtagot kivéve minden dologra igaz, hogy minél nagyobb, annál jobban utálják, ha pedig cégről van szó, akkor négyzetesen nő a gyűlölet. A Tékozló Homár önfeledten fogyasztani vágyó olvasóinak is első számú célpontjai a hipermarketláncok, utánuk következik a T-birodalom, a Posta és a korrupt parkolóőrök hadserege. Egy olyan könyv tehát, ami azt ígéri, hogy itt le lesz rántva a lepel a legnagyobb kiskereskedelmi láncról, tuti sikernek tűnik"... "A Tesco titok tehát ténylegesen leleplez pár dolgot a nagyközönség előtt. Olvasás közben az plusz kéjes borzongást okoz, hogy hányan fogják beperelni a szerzőt, aki egy rakás lopós teszkóst jól beazonosíthatóan megvádol. Nem beszélve magáról a cégről. Ehhez képest az az információ érkezett hozzánk, hogy a Tesco, bár tudja, ki írta a könyvet, meglepő módon nem fog rátámadni, mert az ügyben több a vesztenivalója." - Index "A könyv legérdekesebb tanulságát nem a hipermarketek világából ismert rafinált árképzésekről, fogyasztói megtévesztésekről, lejárt szavatosságú termékekről, szaladgáló rágcsálókról szóló történetek jelentik, hanem annak a tapasztalatnak az igazolása, hogy a szükséges motiváltság és elismerés hiányában maguk a dolgozók okozzák a legtöbb kárt az áruházláncnak." - Népszabadság G.M.

G. M. - Tesco ​titok
Ez ​a könyv durva, Frankón. Nem azért mondom ezt, hogy maguk megvegyék, habár általában ez a cél egy ilyen ajánlóban. De ez most tényleg az. A srác vagy nagyon bátor, vagy nagyon hülye, hogy ezt így le merte írni. Ez a könyv arról szól ugyanis, hogy miként lopják szét az ország egyik legismertebb áruházát a dolgozók és a vásárlók. Ebből a könyvből kiderül az, hogyan működik, vagy nem működik az áruház biztonsági szolgálata, hogyan lehet eladni a romlott csirkét és átcímkézni a lejárt szalámit, miként lehet elpasszolni a fényre olvadó számítástechnikai termékeket, sőt az is, hogyan készül a Tesco top tízes könyvlistája, amelyen ez a kiadvány hétszentség, hogy nem fog szerepelni. A szerző - nem csodálom, hogy álnevet használt - elmeséli, hogyan kell viselkedni, ha lopáson kapják magukat, hogyan tudnak szert tenni plazmatévére egy cukrosbriós áráért, vagy mi a buli egy eltitkolt bombariadóban. Hogy igaz-e? Sokat agyaltam rajta, de a srác olyan őszinteséggel írja le, miben volt ő maga is benne, hogy kénytelen vagyok hinni neki. És hogy ugyanott fogják-e halálra röhögni magukat ahol én? Nem tudom.,. Hogy ugyanott fognak borzongani, rémüldözni, vagy csodálkozni, ahol én? Ezt sem tudom. De hogy hozzám hasonlóan, ugyanúgy nem fognak tudni bemenni egy Tesco üzletbe, mint azelőtt.... Na, azt garantálom! Árpa Attila

Z. Pudilová - Mintagyűjtemény ​kézikötéshez
A ​könyv 100 sima és fordított szemből, 100 angolkötéssel és szemlevétellel,valamint 100 szemkeresztezéssel kialakított kötésmintát mutat be. Minden oldalon egy-egy kötésminta fényképe, négyzethálós rajza és egy táblázat látható. A táblázat foglalja össze a minta szemösszetételét, készítésének módját, a kötésminta használatát, a kötött anyag küllemét, tulajdonságait, a kötéshez legmegfelelőbb fonal és tű vastagságát, a vasalás módját és a kötött anyag felhasználhatóságát. A táblázatok jelmagyarázata egy kiemelhető mellékleten is megtalálható, ez egyszerűvé teszi a használatát. A könyvet a kötni szeretők széles táborának használatára ajánljuk, és reméljük, hogy mindenki megtalálja benne azokat a mintákat, amelyek ízlésének és elképzelésének megfelelnek.

Fenyvesi László - Paráznák ​és szoknyapecérek
"Talán ​lesznek közöttetek olyanok, kik azt mondják, hogy ímez novellák megírásában túlságosan szabadsággal éltem, mivel oly dolgokat adtam néha hölgyek szájába, vagy olyasmiknek meghallgatására késztettem őket, miket mondani és hallgatni tisztességes hölgyekhez nem illendő. Ezt kereken tagadom, mert nincs oly tisztességtelen dolog, mely tisztes szavakkal mondva bárkinek botránkozására lehete; s én hiszem, hogy tisztes illendőséggel modottam el itten e dolgokat." A halhatatlan Giovanni Boccaccio írta le ezeket a sorokat saját művére, a Dekameronra célozva velük. De ugyanilyen jogossággal írhatta volna dr. Fenyvesi László munkájáról is, amely a török hódoltság korába vezeti vissza az olvasót.

Sue Townsend - A ​13 és 3/4 éves Adrian Mole titkos naplója
1982. ​január 1. Péntek Újévi elhatározásaim: 1. Hű leszek Pandorához. 2. Éjszakára beviszem a biciklit. 3. Nem olvasok fércműveket. 4. Keményen tanulok a vizsgákra, és kitűnőket szerzek. 5. Igyekszem kedvesebb lenni a kutyához. 6. Lélekben megpróbálom megbocsátani Barry Kent bűneit. 7. Használat után kimosom a fürdőkádat. 8. Nem idegeskedem a farkam méretei miatt. 9. Minden este végigcsinálom a gerincnyújtó gyakorlatokat, kihagyás nélkül. 10. Mindennap megtanulok és használok egy új szót.

Stephen King - A ​Setét Torony - Susannah dala
Roland ​és harcostársai segítségével Calla Byn Strugis lakosai elsöprő győzelmet arattak a Farkasok felett. Ám örömükre árnyék vetül: az ünneplés forgatagában Susannah eltűnt az Ajtó Barlangja irányában. Eddie kétségbeesése határtalan, hisz feleségénél minden percben megindulhat a szülés. A _ka-tet_ nem tétlenkedik - az asszony után erednek. Callahan atya és Jake 1999 New Yorkjába jut, ahová Susannah is került. A asszony hasadt személyiségében most Mia vette át a vezér szerepét, mindenáron magának akarja a születendő gyermeket. "Kettejük" párharcában egyelőre egyikük sem győzedelmeskedhet, hiszen Mia tudja, hová kell menniük, ám Susannah nélkül nem boldogul ebben a számára ismeretlen világban. Vitáik során kiderül, ki az erőszakban fogant gyermek valódi apja, és Susannah-t letaglózza a felismerés... Az atya és Jake kétségbeesetten keresik társnőjüket, aki Mia parancsára a Dixie Malac nevű kocsmába ment, hogy ott szülje meg gyermekét, mohó vámpírok karéjában... Eközben Roland és Eddie 1977-ben, Maine államban bolyong, véres küzdelembe bonyolódva régi ellenségeikkel. Útjuk során összefutnak "teremtőjükkel", egy Stephen King nevű íróval is... A Setét Torony, minden világok pillére pedig egyre jobban inog...

Stephen King - A ​Setét Torony - Susannah dala
Roland ​és harcostársai segítségével Calla Byn Strugis lakosai elsöprő győzelmet arattak a Farkasok felett. Ám örömükre árnyék vetül: az ünneplés forgatagában Susannah eltűnt az Ajtó Barlangja irányában. Eddie kétségbeesése határtalan, hisz feleségénél minden percben megindulhat a szülés. A _ka-tet_ nem tétlenkedik - az asszony után erednek. Callahan atya és Jake 1999 New Yorkjába jut, ahová Susannah is került. A asszony hasadt személyiségében most Mia vette át a vezér szerepét, mindenáron magának akarja a születendő gyermeket. "Kettejük" párharcában egyelőre egyikük sem győzedelmeskedhet, hiszen Mia tudja, hová kell menniük, ám Susannah nélkül nem boldogul ebben a számára ismeretlen világban. Vitáik során kiderül, ki az erőszakban fogant gyermek valódi apja, és Susannah-t letaglózza a felismerés... Az atya és Jake kétségbeesetten keresik társnőjüket, aki Mia parancsára a Dixie Malac nevű kocsmába ment, hogy ott szülje meg gyermekét, mohó vámpírok karéjában... Eközben Roland és Eddie 1977-ben, Maine államban bolyong, véres küzdelembe bonyolódva régi ellenségeikkel. Útjuk során összefutnak "teremtőjükkel", egy Stephen King nevű íróval is... A Setét Torony, minden világok pillére pedig egyre jobban inog...


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (273)

Vizvári Mariska - Száz ​specialitás
Vízvári ​Mariska színésznő 1877-ben született Budapesten, Vízvári (Viszkidenszky) Gyula színész és Szigeti Jolán színésznő lányaként. Művészeti tanulmányait a Színművészeti Akadémián végezte. Szalmaláng címmel egyfelvonásos drámát írt, melyet 1902-ben a Vígszínház adott elő. Most 100 ételspecialitását élvezhetjük. A könyv 1914-ben készült. Az ételek legnagyobb része a klasszikus francia konyha terméke.

Robert T. Kiyosaki - Sharon L. Lechter - Cashflow ​négyszög
A ​CASHFLOW-négyszög megmutatja, miért van, hogy egyesek kevesebbet dolgoznak, mint mások, mégis többet keresnek, kevesebb adót fizetnek és nagyobb anyagi biztonságban élnek. Mindössze azt kell tudni hozzá, melyik "negyedben" dolgozzunk és mikor. Elgondolkozott már azon: * Mi a különbség egy alkalmazott és egy cégtulajdonos között? * Miért van, hogy egyes befektetők alacsony kockázat mellett sok pénzt keresnek, ugyanakkor mások épphogy egyenesben tudnak maradni? * Miért vándorol némely alkalmazott egyik munkahelyrõl a másikig, míg mások otthagyják az állásukat és saját üzleti birodalmat építenek? * Miért akart az ipari korban a legtöbb szülõ orvost, könyvelőt vagy ügyvédet faragni gyermekéből . . . és miért kerültek nehéz helyzetbe az információs korban éppen ezeknek a szakmáknak a képviselői? Ez a könyv megválaszol néhányat a fenti kérdések közül, ezen kívül segítséget nyújt, hogy megtaláljuk saját utunkat az anyagi függetlenség felé az egyre növekvõ méreteket öltõ pénzügyi változások világában. Kiknek szól ez a könyv? * Azoknak, akik hajlandók feladni a munkahelyi biztonságot és megkeresni saját anyagi függetlenségük világát. * Azoknak, akik készek mélyreható szakmai és anyagi változásokat eszközölni életükben. * Azoknak, akik készek átlépni az ipari korból az információs korba. A Gazdag papa, szegény papa szerzőinek legújabb könyve új lehetőségeket, új irányokat, új anyagi jövőt mutat.

Szenczi Miklós - Tanuljunk ​könnyen, gyorsan angolul!
Az ​angol nyelv fontosságát felesleges volna külön hangsúlyozni. A világ legnagyobb nyelvterülete ezt a nyelvet beszéli, ismerete az európai szárazföldön is egyre jobban terjed. A világháború óta a legtöbb ember anyanyelve után az angol nyelvet tanulja meg. Ennek a páratlan népszerűségnek az okát elsősorban Anglia kulturális és gazdasági vezetőszerepében kell keresnünk. Könyvünk célja az, hogy az angol nyelv tökéletes elsajátítására biztos, rendszeres alapot nyújtson és megismertessen a ma használatos élő nyelvvel. Ennek a célnak az eléréséhez a "Tanuljunk könnyen, gyorsan angolul" kitűnően bevált módszert vettem segítségül, amely gondos fokozatossággal küzdi le az idegen nyelvek nehézségeit.

Valkai Zsuzsa - Miért ​isznak a nők?
"Milyen ​valójában az alkoholista nő? Az öröklött tulajdonságok vagy a környezet adottságai felelősek-e a betegség kialakulásáért? Vannak-e típusai? Különbözik-e a férfi alkoholistától? Az egészséges nőkkel összehasonlítva, problémáit miképpen oldja meg? Milyen stratégiákat alkalmaz? Milyen a szexuális életet? Van-e örömérzése, és milyen a munkaképessége? Melyek azok a társadalmi, pszichológiai és testi tényezők, amelyek a nők ivási viselkedésében részt vesznek? Van-e kiút? Gyakorlati munkám során ezek a kérdések foglalkoztattak, s most megpróbálok válaszolni rájuk."

Piers Paul Read - Életben ​maradtak
Négyezer ​méternél is magasabban az Andok kietlen hómezején. Élelem, meleg ruha, orvosi segítség sehol. Egy rádiót sikerül rendbe hozniuk. Éppen híreket mond: mivel már semmi remény sincs, hogy a Fairchild uruguayi repülőgép szerencsétlenségét bárki is túlélhette, a roncs keresését nem folytatják tovább... 1972. októberében az uruguayi Keresztény Öregfiúk rögbicsapata bérelt repülőgépen ötfőnyi személyzettel és számos szurkolóval útnak indul Chilébe, hogy néhány meccsen megmérkőzzék az ottani Öregdiákok csapatával. A rossz látási viszonyok miatt a gép az Andok egyik csúcsába ütközött, szárnya, farka letörött, a roncs pedig lefele száguldott a havas lejtőn, majd nagy zökkenéssel megfeneklett a hómezőn. A pilóta és több utas szörnyethalt. Néhányan súlyosan megsérültek. Élelmük mindössze ennyi maradt: pár tábla csokoládé, némi gyümölcsíz és néhány tubus fogpaszta. Vizet a napon olvasztottak a hóból. Tizenhatan mégis megmenekültek hetven napi szörnyű szenvedés árán. A páratlan eset híre 1973-ban az egész világot bejárta, és az erről készült drámai feszültséggel teljes könyv számos nyelven eljutott az olvasókhoz.

Váry-Molnár Csaba - Rimóczi László - Leápoljam?
"... ​Ritkán használok kellékeket. Felveszek az asztalon halmozódó jointok közül egy szép kövér példányt, ünnepélyesen megszagolom majd... majdnem meg is gyújtom. - Tudja mi ez? - Cigi. - Na, de milyen cigi, kisasszony? - Honnan tudjam? A magáé. Nézze meg, rá szokták írni a szűrőre. Puff neki. Falba ütköztem. Teljesen le van zárva ez a csaj. Lazán a sarokba vágtam a mariskát. Ez egy úgynevezett "Egyszer drogos". De az én szótáramban ilyen nincsen..." "A Doktor úr legjellemzőbb tulajdonsága, hogy átlát a szitán. Bárkire is irányítja firtató pillantását, arról huzamosan lehull a lepel, és ott áll pőrén, saját lelki mocskának visszataszító látványától megrendülten, hápogva. A Doktor urat nem lehet becsapni manírokkal, viselkedési sémákkal, mesterkélten könnyed stílussal, mert ő ezeket ismeri, és szavainak feszítővasával lereccsenti a páciens puha húsáról a hazug rétegeket. Ha fáj, fáj, annyi baj legyen. Ez úgyis csak az első lépés a gyógyulás felé. Ám mi van akkor, ha egyszer csak kiderül, hogy a Doktor úr is ember, neki is vannak manírjai, trükkjei, sablonjai, amelyek mögé ugyancsak be lehet látni. Ehhez persze az kell, hogy akadjon valaki, aki szintén figyel, és elég élesen lát ahhoz, hogy ezeket észrevegye. És akad. Vigyázat Doktor úr! Önt is figyelik!" (Laár András)

Antalné Szathmáry Ilona - Textilmunkák, ​bőrmunkák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sybille Rogaczewski-Nogai - Textilfestés
A ​legújabb divatot követő nagyszerű minták gyerekeknek és tiniknek: sárkányok, szörnyecske, virágok, mandalák, zászlók, hetyke feliratok és grafikus motívumok. Lehet a díszítés egyszínű vagy tarka, pasztellszínű vagy harsányan csillogó - egy a lényeg: az unalmas ruhadarabok ideje bizony lejárt. És mivel a motívumokat előbb nagyon egyszerűen fóliára festjük, majd felvasaljuk, semmi sem sikerülhet félre. Minden abszolút tökéletesen néz ki! Tehát nincs más hátra, mint irány a ruhásszekrény, és nézzük meg mi az, ami több-kevesebb festéket kíván.


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók