Ajax-loader

Bányai Engel Réka

Rate_positive 14 Rate_neutral 0 Rate_negative 0

3143 napja velünk van 1875 napja láttuk utoljára 1836 napja hibernálva van

Badge-rukkaracsony2014-2 Badge-stoppos-1 Rukkaracsony_300 Badge-jomunkas Badge-early_bird Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (13)

Wass Albert - Tavak ​és erdők könyve
"- ​ide figyeljetek - mondotta -, én, az ember, aki szomorú voltam, és most már nem vagyok szomorú, ígéretet teszek nekte (tavi állatoknak) a magam és minden utánam következő igaz ember nevében, hogy nem bántalak és nem zavarlak benneteket semmiféle játékaitokban. Ha ti ezzel szemben megígéritek, hogy valahányszor szomorú leszek, vagy bármelyik utánam következő ember szomorú lesz, megvigasztaljátok, mint ahogyan most tettétek velem. Szólottam és az én szavam szerződés." (Részlet a Tavak könyvéből) "Csak haladsz csöndesen, gyönyörködve, céltalanul, s egyszerre csak kilépsz az Angyalok Tisztására. nem is tudod, hogy ez az, mivel az angyalokat nem láthatja a szemed.Csak annyit látsz, csak annyit érzel, hogy csodálatosan szép. És megállasz. És abban a pilanatban megnyílik a szíved, és az angyalok észrevételnül melléd lépnek, egyenként, lábujjhegyen, és belerakják kincseiket s zívedbe. A legnagyobb kincseket, amiket ember számára megteremtett az Isten. A jóságot, a szeretetet és a békességet." (Részlet az Erdők könyvéből)

Fábry György - Fonyó Zsolt - Vegyipari ​művelettani alapismeretek
A ​mérnöki tevékenység jelentőségét nem lehet túlbecsülni a modern társadalomban. Gazdaságunk jelenlegi helyzetében rendkívül megnőtt a kreatív műszaki értelmiségiek szerepe. Az innovációs folyamat egészét elvégezni képes, kreatív műszaki értelmiséget csak olyan felsőoktatás képezhet, amely nyitott a legkorszerűbb ismeretekre, szoros kapcsolatban áll az iparral és egységes szemléletben, áttekintésében tanítja a szerteágazó mérnöki ismereteket. Könyvünk e komplex feladat megvalósításához kíván hozzájárulni.

Nyirő József - Leánykérés ​a havason
Balladás ​hangvételű, drámai erejű, novelláiban és regényeiben különös figyelmet szentelt a táj, a természet leírására : részletesen mutatja be a szereplőket körülvevő növény- és állatvilágot kitérve az évszak jellegzetességeire, az állatok viselkedésére, s az emberben keltett érzésekre. A történetek cselekményei túlnyomórészt a hegyekben, erdőkben, a székely falvakban játszódnak, a szereplők pedig hétköznapi egyszerű emberek, hétköznapi történetekkel. Állandó szereplő a csavaros eszű, ravasz székely atyafi, aki megtréfálja a kívülállóként jelentkező urakat, az elbeszélőt, a falukutató diákot, az arra tévedő üzletembert. A Nyírő-novellák jellegzetessége az egyszerű, falusi ember élete fordulópontjainak a bemutatása : az élet és a halál, a munka és az emberek közti viszonyok, amelyeket az ösztönök és a természeti erők irányítanak. A történetek a környezet részletes leírásával kezdődnek, de a szereplőt körülvevő természet bemutatása a történettel párhuzamosan folytatódik. A táj részletes leírása után az éppen folyamatban levő történet közepén találja magát az olvasó, mintha messziről épp most érkező vendég toppana be hirtelen a házba nem tudván semmit az adott helyzet kialakulásáról. Nyírő írásainak gyakori szereplője a halál. Találkozunk a havasokon élő pásztor halálával s a kisgyerek halálával is. De a halál nem mint vég jelenik meg, hanem mint a természettel való egyesülés, mint az élet velejárója, mint az emberi sors beteljesülése.

Méhes György - Szép ​szerelmek krónikája
Egy ​szépreményű ügyvédbojtár, aki a szóbeszéd szerint esténként ifjú hölgyek ablaka alatt ad szerenádot és egy professzor legszebb lánya egymásba szeretnek. A szenvedélyes szerelem egy életre szól, ámde évtizedeken keresztül egy fölöttébb viharos színpadon zajlik, melyen rokonok és vetélytársak ármánykodnak, hol ellenük, hol egymás ellen, hadseregek masíroznak föl s alá, tarol a spanyolnátha, és a legügyesebbeket is beszippantják a gazdasági válságok örvényei. A színpad a század első évtizedeinek Erdélye, a szerelmesek pedig nem mások, mint az író szülei, Elek és Ilon. A történeteket elmesélő családtagok egymás szájába adják a szót, így kettejük krónikájába beleszövődnek a család és a rokonság különleges románcai is, hogy aztán a regény egy olyan szerelem kibontakozásával érjen véget, melynek immár maga a szerző a hőse. Az első, emblematikus mondat foglalja össze a legszebben a regény lényegét: "Szüleim nagyon szerették egymást, és ez a legnehezebb napjaikban is megvédte őket."

Méhes György - Gina
Méhes ​György a tőle már megszokott emberismerettel és érzékenységgel mesél a kolozsvári polgárság "hősi korszakáról", a hatalom és pénz befolyásáról, és a megismételhetetlen élet értékéről. A Kolozsvári milliomosok szerzője ezúttal "női szemmel", egy fiatal lány sorsán keresztül tárja elénk a múlt század erdélyi világának képét, ahol a család jó hírneve, vagy egy "megfelelő parti" többet ér az igaz érzelmeknél, és ahol egy fiatal lány, Gina, mégis szembeszáll a sorssal, és tűzön-vízen át kitart szerelme mellett. A Méhes-sorozat újabb regénye is tanúbizonyság arra, hogy a Nagy Mesélő "kiismerte már az emberi világot, már amennyire az a lélegzetvételnyien rövid élet alatt lehetséges".

Méhes György - Orsolya
A ​szerelemben nem az a fontos ami van, hanem amit hiszünk - vallja Orsolya, akit fiatal kuzinja keres fel, hogy elmeséltesse szülei valódi, mindeddig hét lakat alatt őrzött történetét. A történet főhőse az édesanya, aki tehetséges művész, aki csupa perzselő érzékiség, de boldogtalan alkat, hiszen érzelmeiben olyan mélységekbe zuhan, és olyan magasságokba szárnyal, mint kevesen. Mígnem egy nap méltó ellenfelére és párjára talál Jankovich Tamás, díjugrató lovas és "professzionális szívrabló" személyében, aki a férjes asszonyok bálványa és réme is egyben. Ha két ember egymásba vadul, nincs erő, ami megállítsa őket. A népes családban azonban akad irigyük, a hol a nyilasokhoz, hol a kommunistákhoz hajló Gyula és felesége, akik megrágalmazzák az asszonyt, mire a pletykaéhes város családi skandalumot szimatol, és máris rosszindulatú szóbeszéd járja a házasságtörésről. A szerelmesek menekülnek a bosszúszomjas hitvesek elől, a gyermekeket városokon, országokon hurcolva keresztül, akik mit sem értenek az őket körülvevő viharokból. Miközben a kihalófélben lévő arisztokrata famíliák utolsó sarjai is belépnek a szövetkezetekbe, a lovakat traktorok váltják fel, a tájképeket Sztálin portrékra cserélik, két szerelmes próbál emberhez méltó életet élni, és megtalálni boldogságukat... A békebeli meseregények és a Gina szerzője ezúttal egy újabb erdélyi grácia történetét meséli el, aki a politikai csatározások és családi belviszályok közepette is hű marad elveihez, vállalja szerelmét, és küzd a végzete ellen. A tavalyi év könyvszenzációjaként is számon tartott Kolozsvári milliomosok a kilencven esztendős Méhes Györgyöt az irodalmi sikerlisták élére helyezte, számos világszerte népszerű írót és művét utasítva maga mögé.

Covers_25370
Népirtás ​Erdélyben Ismeretlen szerző
20

Ismeretlen szerző - Népirtás ​Erdélyben
E ​dokumentációs munka, mely magába foglalja az utolsó húsz esztendő minden hitelesített visszaélését, amit a román kormányhatóságok az erdélyi magyarokkal szemben elkövettek, felsorakoztatja mindazokat az erőfeszítéseket, amiket az Erdélyi Világszövetség amerikai csoportjai Washingtonban kifejtettek abból a célból, hogy az amerikai kormányok fígyelmét felhívják ezekre a visszaélésekre... Wass Albert összeállítása sajtótörténetí és diplomáciai szenzáció! Soha senki nem kísérelte meg egybegyűjteni azt a hihetetlen mennyiségű információt, ami az Erdélyben zajlott magyarellenes politikáról jelent meg a "nyugati" sajtóban: mert eleddig elhallgatták és elhallgattatták...

Mathew Price - Steve Augarde - Kicsi ​Piros Autó galibát okoz
Kicsi ​Piros Autó a szeleburdiságával nagy bajt okoz, de a barátok segítségével minden megoldódik... A mozgatható figurák lekötik a kicsik figyelmét, és közben kézügyességüket is fejlesztik!

Mathew Price - Steve Augarde - Kicsi ​Piros Autó balesetet szenved
Kicsi ​Piros Autóra rádől egy fűzfa, mindene sajog. A szerelőműhelyben aztán nem kis meglepetés éri... A mozgatható figurák lekötik a kicsik figyelmét, és közben kézügyességüket is fejlesztik!

Mathew Price - Steve Augarde - Kicsi ​Piros Autó és a hóesés
Hóvihar ​sodorja le Kicsi Piros Autót az úttestről, de a rosszul indult kaland végén kiderül, hogy a hó remek, móka is lehet... A mozgatható figurák lekötik a kicsik figyelmét, és közben kézügyességüket is fejlesztik!

Mathew Price - Steve Augarde - Kicsi ​Piros Autó taxi lesz
Kicsi ​Piros Autó néhány napra elvállalja Alfréd helyett a taxizást. Ám kiderül, taxinak lenni nem is olyan könnyű feladat... A mozgatható figurák lekötik a kicsik figyelmét, és közben kézügyességüket is fejlesztik!

Thomas Brandenburg - Autók
Több ​mint százéves az autó. S ebben az időszakban Carl Benz első motoros autójától a jövő napelemes autójáig izgalmas fejlődésen ment keresztül ez a közlekedési eszköz. De hogyan született régen és hogyan születik ma az autó? Ezekre az izgalmas kérdésekre is megtaláljuk a választ ebben a gazdagon illusztrált kötetben. A könyv végigkalauzol az automobil fejlődésének történetén, megtudhatjuk, mire használták régen és ma és milyen jövő előtt áll az egyik legfontosabb közlekedési eszközünk.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (18)

V. Kulcsár Ildikó - Figyeljetek, ​feleségek! Figyeljetek, férjek!
Különös ​könyv. Az egyik felét nőknek, a másik felét férfiaknak ajánlja a szerző, aki most is - éppúgy, mint korábbi köteteiben - az emberi kapcsolatokat vizsgálja kitartó érdeklődéssel. Mit vár egymástól férfi és nő? Meddig tart a szerelem? Van-e hűség? Lehet-e tartós a boldogság? Van-e jövője a házasságnak? Sírás-nevetés, elfogadás-tiltakozás, belenyugvás-felháborodás, az érzelmek széles skáláját járja be az olvasó, miközben megismeri a kötetben megszólalók sorsát, és előbb-utóbb magára ismer... V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja népszerű újságírója természetesen nem tagadja meg önmagát: még a drámai, provokatív történetekből is kicsillan a szerző megbocsátó humora.

V. Kulcsár Ildikó - Ne ​félj, mesélj!
A ​szerzőt, V. Kulcsár Ildikó-t sokan ismerik, mint a Nők Lapja népszerű munkatársát, s valószínűleg többen emlékeznek arra is, amikor a Friderikusz show-ban visszakapta egy nemzetközi sajtópályázaton nyertes riportja hősét: Vilit, a kiszuperált, öreg Wartburgot. Ezúttal a Ne félj, mesélj! című rovata színe-javát gyűjtötte csokorba, s olvashatnak olyan riportokat is, melyeket olvasói levelek alapján készített. A szerző - mellékesen öt gyermeket nevelő családanya - humorával, közvetlenségével vonzza az olvasókat, a levélírókat, s ugyanolyan természetességgel beszélget az első szerelemmel küszködő tizenévesekkel, mint házassági válságban vergődő férfiakkal és nőkkel vagy éppen egy férjgyilkos asszonnyal. Ha egyszerre szeretnénk nevetni, szomorkodni, sírni, ha érdekli Önöket mindaz a gond, öröm, melyet a hétköznapok hordanak elénk, olvassák el a könyvet.

Judy Collins - Szégyentelenül
A ​kansasi farmról származó Catherine mindent megtesz azért, hogy rock-riporter legyen, s mikor kisebb vagyont örököl, sztárok fotósa lesz. Karrierje látványosan ível felfelé, s szeretője karjaiban néha még magányosságáról is megfeledkezik. A pénz, a csillogás, a média és a szex világában látszólag mindent elért már, ami a gondtalan élethez szükséges lehet. Ám egy napon életveszélyes fenyegetést kap, megtudja, hogy barátja megcsalja, és hogy valaki az aláírását hamisítva fosztogatja bankszámláját. Amikor titkárát megölik, s őt magát "véletlen" baleset éri, sejti, hogy a gyilkos nem sokáig várat már magára. A védelmet biztosító, vonzó detektív reményt és új célt hoz egyre zaklatottabbá váló életébe...

Vekerdy Tamás - A ​pszichológus újra válaszol
Gyerekekről, ​felnőtteknek "Én azt hiszem, hogy az igazán jó válaszok - ha vannak ilyenek - nem a receptek, hanem azok, amelyek tovább kérdeznek, és netalán újabb kérdéseket hívnak elő az olvasóban. Mert azt hiszem, hogy a kérdező ember van igazán közel a dolgok áramához, és nem a válaszoló ember; különösen nem az, aki azt hiszi, azt képzeli magáról, hogy ismeri a helyes - netán egyedül helyes - válaszokat."

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Grillezés szabadban vagy lakásban
A ​nyár beköszöntével kezdetét veszi a régen várt grillszezon. Mégis, nem egyszer kedvünket szegi, ha a sütőroston a megszokott kolbászokat és húsokat látjuk. A könyvben található receptek bemutatják, hogy készíthetünk kolbászból különleges kolbásznyársat, vagdaltból grillroládokat, roston és nyárson zamatosra pácolt sertés-, bárány- és szárnyashúsokat, finom halakat.

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Villámgyors aprósütemények
Nincs ​sok ideje, mégis szeretne valami finomságot sütni? Dr. Oetker villámgyors aprósüteményeivel ez nem probléma, csupán fél órára van szüksége. Akár karácsonyra, akár év közben szeretne valami gyorsat sütni, ennyi finomság közül biztosan talál kedvére valót.

Sheila O'Flanagan - Megint ​egyedül
Mihez ​kezdesz, ha váratlanul magadra maradsz? Az öngyilkosság gondolatával foglalkozol? Eszelősen beleveted magad a szexbe? Belesüppedsz az önsajnálat mocsarába?Alix Callaghan mindhárom lelkiállapotot átéli, amikor élete szerelme közli, hogy családot szeretne alapítani - de nem vele. A konfliktus megoldhatatlan, hiszen Alix - bár úgy érzi, vissza tudná szerezni a férfit, ha elfogadná az anyaság gondolatát - még nem érett meg a gyermeknevelésre, s karrierjéről sem tud lemondani. Most, hogy a munkahelyén a férfiak szemet vetettek az állására, ráadásul fölfedezi az első ősz hajszálait is, egyre többször fordul meg a fejében, hogy a jelenlegi, újbóli magára maradása vajon nem egy végleges állapot kezdete-e?Lendületes regény az egyedülálló, harmincas éveiben járó, sikeres nő belső bizonytalanságáról, a "család vagy karrier" kérdéskörről, amivel sajnos egyre több nő találja szemben magát.

Pataki Pál - Francia ​nyelvtan
A ​középiskolások számára készült ez a francia nyelvtan, de reményem szerint a nagyobb közönséghez is szól, mindazokhoz, akik érdeklődnek a francia nyelv iránt. (Részlet az előszóból)


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (17)

Dr. Ersnst Hackel - Tanuljunk könnyen gyorsan németül!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Raj Kamal Jha - Kalkuttai ​éjszakák
Egy ​szűk kalkuttai utca egyik házában, az utcai lámpa sárga fényében, kórházi törülközőbe bugyolált egynapos csecsemő fekszik. A szomszéd szobában egy férfi ül, teljesen egyedül, és ír. Ki ez a férfi, aki egyszerre rémült és elszánt? Mit ír? Honnan jött ez a kisbaba és hová fog menni? Ma éjjel minderre választ kapunk, amikor a férfi felfedi a sötét titkokat, amelyeket egész életében cipelt. Múlt és jelen között csapongva félig elfelejtett jeleneteket idéz fel, csavarint egyet-kettőt a tényeken, hogy kikerekítse amit kitalált. Ahogy egyre sötétebb lesz az éj, az igazságra is fény derül. Lélegzetelállító és pontos prózájában Raj Kamal Jha, az elsőkötetes indiai író, Kalkutta szülötte, a titkolt erőszak és az elferdült érzékiség mögött felfedezi a régi városban a szerelmet és a reményt. A Kalkuttai éjszakák olyan emberek mélyen megrendítő története, akik képzeletünkön keresztül találják meg a kétségbeesetten keresett kiutat. Rendkívüli erővel és ritka emberséggel megírt regény.

Selma Lagerlöf - Arne ​úr kincse
Amikor ​a patinás katonatiszti családból származó svéd tanítókisasszony írásra adta a fejét, senki sem gondolta volna, hogy 1909-ben a Nobel-díj Bizottság neki fogja ítélni a világ legrangosabb elismerését. Selma Lagerlöf, a Nils Holgerson írója, tudott valamit az emberekről, az irodalomról, amitől az olvasók, kiadók, kritikusok és filmrendezők egyformán megszerették. Az idő is kíméletesen bánt vele: műveit halála után éppúgy olvassák, mint életében. E kötet két kisregényt fűz össze, mindkettő egy lányról és egy nagy szerelemről szól, s életre szóló lírai olvasmányélménye lehet egy fiatal lánynak.

Kertész Erzsébet - A ​fejedelemasszony
Mindnyájan ​őrzünk képet magunkban II. Rákóczi Ferenc anyjáról, Munkács várának hős védőjéről, Zrínyi Ilonáról. A régebbi életrajzok kissé idealizálták alakját, így igazi lénye, érző, vívódó személyisége ismeretlen maradt. Élete valóságos regény, de korának legtöbb asszonyával ellentétben nem sodródott az eseményekkel, hanem igyekezett irányítani. Céltudatos, határozott jellemének kialakulásában döntő szerepe volt családi környezetének: nagybátyját, a költő és hadvezér Zrínyi Miklóst tekintette eszményképének. Politikai meggondolásból lett I. Rákóczi Ferenc felesége, ez vitte őt a szelíd adriai tájról az ország zordabb, északkeleti részébe, először Zboróba, majd Munkácsra. Szervezői és vezető adottságai leginkább Munkács védelme során mutatkoztak meg, amikor második férjétől, Thököly Imrétől, a törökök oldalán harcoló kuruc királytól elszigetelten lelket tudott önteni embereibe, és három esztendőn át dacolt az osztrák túlerővel. De nemcsak politikus volt, hanem gyermekei érdekeit szem előtt tartó anya és szerelmes nő, hűséges feleség, a nélkülözéseket bátran, méltósággal tűrő, kora és talán az egész magyar történelem egyik legnagyszerűbb asszonya.

Daphne du Maurier - A ​Manderley-ház asszonya
Nesztelen ​léptű inasok, pattogó tűz a könyvtár kandallójában, fehér damasztabrosz és ezüstkészlet a teázóasztalon, dédanyák képei a galérián - ez Manderley. De baljósan vöröslő rododendronok és temetőket idéző, sápadtkék hortenziák a kertben, a tenger vészjósló mormolása - ez is Manderley. Szertartásos étkezések, vizitek és vendégfogadások, séták a Boldog-völgyben, és készülődés a jelmezbálra - ennyiből áll Manderley lakóinak élete, legalábbis a cselédség meg a garden party szerencsés meghívottai szemében. Ám a mindvégig névtelen főszereplő, az érzékeny idegrendszerű új úrnő híven beszámol ennek az életnek a fonákjáról is: a titkos bűntudatról, a névtelen szorongásról, a rettegésről, ami ugyanúgy elválaszthatatlan Manderleytől, mint a kényelem és a fényűzés. Mert félelem mérgezi az itt élők lelkét: a fiatalasszony a halálfej arcú Mrs. Danverstől fél, még inkább a halott Rebecca kísértetétől - ám valójában attól retteg, hogy méltatlan lesz Manderleyre, és kiűzetik onnan. Maxim de Winter a bűntett leleplezésétől és a botránytól retteg - de lényegében ő is Manderleyt fél elveszteni, mint ahogy Manderley kedvéért tűrte oly soká, néma cinkosként, egy démoni asszony aljasságait. Sejti-e vajon, hogy - bár az igazságszolgáltatástól megmenekült - végül is ezért kell bűnhődnie, s éppen Manderley lángjainál - s vele együtt az ártatlanoknak is? A Hitchcock-film alapjául szolgáló regény páratlan sikerét, a hátborzongatóan izgalmas cselekmény mellett, bizonyára az is magyarázza, hogy rendkívül finom pszichológiával érzékeltette a harmincas évek Európájának szorongásos életérzését, gyáva meghunyászkodását - s tette ezt 1938-ban, egy évvel a Manderleyk egész féltett világát felperzselő tűzvész előtt.

Kristóf Csaba - Barkácshegesztés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fábry György - Vegyipari ​gépek és műveletek III.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bartha Zoltán - Réka ​naplója
Az ​ifjúsági naplóregény főszereplője Réka, 13-14 éves erdélyi kislány, aki a kamaszkor küszöbére érve szükségét érzi, hogy gondolatait, élete eseményeit lejegyezze. Naplója afféle rendszeres beszélgetőtárssá válik, vele minden örömét és bánatát megoszthatja. Réka érzékeny, az élet dolgaira nyitott, ugyanakkor rendkívül törekvő, és "két lábbal a földön járó" kislány. Az általános iskola utolsó osztályait tapossa, s miközben a továbbtanulás reményével együtt egyre javul tanulmányi eredménye, aktívan sportol, ő az iskola kézilabdacsapatának üdvöskéje, gólkirálynője. Legtöbb társához hasonló élményeket él át: kritikusan, de szeretettel szemléli a környezetében élő felnőtteket, barátságokat köt, ám megtapasztalja az irigységet, az ellenséges indulatokat is, gyötrik az iskola- és pályaválasztás gondjai, miközben megjelennek az első "lovagok" az életében. Minderről kedves nyíltsággal vall titkos naplójában, amelynek létezéséről még Váradon tanuló bátyja, sőt barátai sem tudnak. ; A kislány életének hétköznapi történései, apró-cseprő gondjai közé finoman beszűrődnek az erdélyi magyarság sorsának, életkörülményeinek jelenségei - az áruhiány, a magyar nyelvű kultúra és a nyelvhasználat visszaszorítása stb. -, és felvillannak 1989 decemberének forró napjai. Réka a naplót az általános iskola befejezéséig vezeti, csak tizennyolc évesen, immár "érett" fejjel veszi kézbe újra, hogy beszámoljon életének várható alakulásáról - újságírónak készül , és szembesüljön régi, ám bátran vállalható önmagával. - A lányregény érdekes olvasmánya a 13-14 éves korosztálynak, s egyúttal beavat az erdélyi magyar fiatalok érzelem- és gondolatvilágába, nyelvhasználatába is.


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók