Ajax-loader

Fazekas-Rumi Alexandra

Rate_positive 51 Rate_neutral 5 Rate_negative 0

4096 napja velünk van 101 napja láttuk utoljára

Badge-feltolto-1 Badge-stoppos-1 10000fb_300 Buek_2013_300 Skellington_300 Silly_walk_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-early_bird Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (25)

Raymond Murphy - English ​Grammar in Use
English ​Grammar in Use Third edition is a fully updated version of the classic grammar title. It retains all the key features of clarity and accessibility that have made the book popular with students and teachers alike. Designed to be flexible, the book is available both with and without answers, making it ideal for self-study, but also suitable for reinforcement work in the classroom. The 'with answers' version of the book comes with a handy pull-out reference panel which allows students to review key grammar points at a glance. The book is also available with a CD-ROM, giving hundreds of interactive exercises to reinforce the language learned in the book.

Covers_391764
Az ​ember és szimbólumai Ismeretlen szerző
105

Ismeretlen szerző - Az ​ember és szimbólumai
Álom ​és valóság csodás találkozását örökíti meg e kötet, mely nemcsak az önmagunkról szóló ismeretek új tartományait csatolja a már kialakult világképünkhöz, hanem lényeglátó és élvezetes összefoglalását is adja századunk egyik legnagyobb pszichológusa, Carl Gustav Jung gondolatrendszerének. Jung kapcsolódása a freudi tanokhoz közismert. Kevesen tudják viszont, mi az a nagyon lényeges különbség, mely a két tudós mentalitása között megmutatkozik. Freud számára az álom vágyteljesítés, ezzel szemben Jung az álmokban a „tudattalan önkifejezéseit" véli felfedezni. Az álomszimbólumok véleménye szerint egy olyan psziché megnyilvánulásai, amely a tudatos lélek felügyeletén kívül esik. Az organikus és pszichés növekedés elveiben nincs különbség. „Amint a növény virágot hajt, úgy hozza létre a lélek a maga szimbólumait. Minden álom ennek a folyamatnak a bizonyítéka." A kötet az egyes szimbólumok értelmezése, és eredetének bemutatása mellett az egyetemes kultúrtörténetet átfogó kalauzként is szolgál.

Tommy Hellsten - Víziló ​a nappaliban
"Azt ​mondják, hogy az alkoholizmustól szenvedő család olyan lakásban él, ahol víziló van a nappaliban. Víziló, amelynek a létezését el kell titkolni. Senki nem tudja kikerülni, mert teljesen kitölti a nappalit, egyrészt hatalmas testével, másrészt félelmetességével. Masszívan jelen van, és leköti a családtagok energiáinak nagy részét. A víziló jelenlétének letagadása még nehezebbé teszi a feladatot. A család mégis alkalmazkodni tud a helyzethez - igaz, ez nem menne mindnyájuk személyiségének nagyon átalakulása és az egymással való kapcsolat komolyabb átalakulása nélkül. A család három alapszabályt fejleszt ki, amelyek betartása életben maradásuk alapja: "Ne beszélj, ne érezz, ne bízz!" A fenti idézetben az alkoholizmus szó helyére beilleszthetnénk a kábítószerfüggést, a családon belüli erőszakot, az abúzust és bármelyik olyan függést okozó szert vagy folyamatot, amely vízilóként titokban, de nagyon is érezhetően átveszi az irányítást a család élete felett. A könyvben az író levezeti, hogy lehet ezt a vízilovat látható és így kezelhetővé tenni. "A fény a sötétségben születik." "Nagyon boldog vagyok, hogy a harmint éve finnül megjelent könyvem most magyarul is elérhető lesz. Finnországban akkor mozgalmat indított el, százezrek értették meg, és szabadultak fel általa szégyenérzetük és múltjuk tudatalttiban rekedt terhétől. Szívből kívánom, hogy magyar olvasóim is átélhessék ezt. Nagyon hálás vagyok, hogy részt vehettem ennek a kiadványnak a megszületésében." Porvoo, 2021. október 22. - Tommy Hellsten

Bokodi Balázs - Szuicidrománc
Horrorisztikus, ​de humoros, ijesztő, de vicces regény: élhetetlen, sodródó hőse, Viktor, aki az elbeszélő is egyben, vad életet él - filmek (és filmsztárok) bűvöletében, kiszámíthatatlan és veszedelmes nők gyűrűjében, váltott pszichiáterek kezei között. Egy napon barátnője, Beatrix úgy dönt - helyette is - , hogy esküvők szervezése helyett öngyilkosságokban fognak segédkezni: búcsúleveleket írnak, összehozzák a helyszínt, időpontot, alkalmat. Ez Bokodi Balázs élvezetes, izgalmas és sodró lendületű abszurdjának kiindulópontja, ami azután zsúfolt, mulatságos és persze morbid karnevállá alakul. Egy pillanatra se vegyük komolyan - bár halálosan komoly,

J. R. R. Tolkien - A ​szilmarilok
A ​Gyűrűk Urá-nak rajongói most megismerkedhetnek az előtörténettel - ám akik amazt még nem olvasták (vannak-e egyáltalán ilyenek?), azok is kellemes, gyönyörű mesét vehetnek a kezükbe. Kötetünk első és második része ("Ainulindale" és "Valaquenta") a tolkieni rege őskoráról, a világ teremtéséről és az istenekről szól. A három szilmaril Fëanor, a tünde kovács műve, bennük fénylik Valinor, az istenek hazája két sugárzó fájának világa. Morgoth, a Sötét Úr azonban elragadja őket, és ezzel kitör a háborúság közte és a tündék között. Egy szilmarilt sikerül visszaszerezni a szerelem hatalma által - s végül, az utolsó csata után, melyet az istenek oldalán vív tünde és ember a sötétség erői ellen, mindhárom szilmaril a helyére kerül: egyből csillag lesz az űrben, egy a tengerbe hull, egy a tűzbe. A kötet harmadik része, az "Akallabêth" pedig a másodkor története, Númenor tündökléséé és bukásáé. A szilmarilok tartalmazza mindazon meséket és mondákat, melyekre oly sokszor hivatkoznak A Gyűrűk Urá-ban, például Berenét és Lúthienét. Akik Tolkien világát megszerették, vagy éppen most pillantanak bele először, ebben a műben sem fognak csalódni.

James Luceno - Darth ​Plagueis
Darth ​Plagueis: a valaha létezett legnagyobb Sith-ek egyike. Minden vágya a hatalom megszerzése. Az elvesztése az egyetlen, amitõl fél. Tanítványként elfogadja a Sith-ek könyörtelen módszereit. És amikor eljön a perc, végez a mesterével, de megesküszik, hogy õ maga nem jut erre a sorsra. Mert Darth Plagueis olyan tudást birtokol, mint még soha senki – parancsol az életnek és parancsol a halálnak. Darth Sidious: Plagueis tanítványa. A mestere útmutatásával, titokban tanulmányozza a Sith-ek tanait, mialatt egyre magasabbra tör a Köztársaság ranglétráján – elõször nagykövet, majd szenátor, aztán fõkancellár lesz belõle. Darth Plagueis és Darth Sidious, mester és tanítvány. Céljuk a Galaxis feletti uralom megszerzése, és a Jedi Rend elpusztítása. De képesek elszakadni a kegyetlen Sith hagyományoktól? Vagy pedig az egyikük uralkodási és a másikuk örök élet iránti vágya elveti a megsemmisülésük magvait?

Stieg Larsson - A ​lány, aki a tűzzel játszik
A ​szókimondásáról híres Millennium folyóirat tényfeltáró riportkötet megjelentetésére készül arról, hogyan kerülnek Svédországba a prostitúcióra kényszerített fiatal külföldi lányok. Hogy kik a futtatóik. És mindenekelőtt arról, hogy kik veszik igénybe – köztük befolyásos emberek – a rabszolgasorban tartott nők szolgáltatásait. Érthető, ha egyesek mindent megtennének, hogy a nevük kimaradjon a cikkből. Lisbeth Salander, a kiváló hacker is tudomást szerez a lap tervéről, mégpedig korábbi barátja és bajtársa, az újságíró Mikael Blomkvist számítógépéről. Így keveredik bele ez a furcsa, öntörvényű lány egy az egész országot izgalomban tartó gyilkossági ügybe, és hamarosan fő gyanúsítottá válik. Hajtóvadászat indul ellene, de ha valakit, őt nem könnyű elkapni. Ráadásul nem csak a rendőrség keresi… Stieg Larsson világsikerű Millennium-sorozatának második része, A tetovált lány folytatása.

Stieg Larsson - A ​kártyavár összedől
A ​zseniális és öntörvényű Lisbeth Salander életveszélyesen megsebesül. Még kórházban ápolják, amikor egy szűk, semmitől vissza nem riadó kör már szervezkedni kezd. A tét óriási a számukra: a svéd titkosszolgálat munkatársaiként bizonyíthatóan súlyos törvénytelenségeket követtek el. Mindenre képesek, hogy Salandert egyszer és mindenkorra eltüntessék, és ártalmatlanná tegyék szövetségesét, a sztárújságíró Mikael Blomkvistot is, aki jól dokumentált tényfeltáró riportban akarja leleplezni üzelmeiket. Rendőrök, titkos ügynökök, újságírók, közhivatalnokok válnak szövetségessé vagy halálos ellenséggé a küzdelemben, amely az egész politikai elitet óriási botránnyal fenyegeti. Azzal a gyermeki izgalommal és örömmel olvastam a Millennium trilógiát, mint valaha Dumas vagy Dickens műveit. Titkon azzal a reménnyel tölt el, hogy talán nincs minden veszve a mi tökéletlen világunkban. Lisbeth Salander, légy üdvözölve a halhatatlan regényhősök között!

David Foster Wallace - Végtelen ​tréfa
"A ​Végtelen tréfa az X-generáció Ulyssessévé vált. Wallace gigantikus opuszát olvasni olyan, mintha nyakig merülnénk a kilencvenes évek sajtburgerszagú, MTV-fixált, hedonista univerzumában, és fejest ugranánk egy saját diszkomfortzónájában ragadt, megszállott és néha követhetetlenül gyorsan szerváló író zavarosan örvénylő agyába." - Könyvesblog David Foster Wallace főműve, a Végtelen tréfa a jövőben játszódik, amikor Kanada, Mexikó és az Egyesült Államok egy ONAN (Organization of North American Nations) nevű szuperállammá olvad össze. A regény szereplői egy teniszakadémia növendékei és egy alkohol- és drogelvonó intézet bentlakói, valamint québeci radikálisok egy csoportja, és mindenkit az az egy cél vezérel, hogy megtalálja a Szórakoztatásnak, annak a filmnek a mesterkópiáját, ami - ha az ember egyszer is megnézte - nem hagyja, hogy azután egyéb tevékenységet folytasson. A Végtelen tréfa lényegi kérdéseket feszeget: mi a szórakoztatás, és miért uralja az életünket, miképp hat az emberi kapcsolatainkra a szórakozás iránti vágyunk, és mit árulnak el rólunk az általunk választott örömök.

Irvine Welsh - Acid ​House
A ​Trainspotting óta évek teltek el, de Edinborough-ban a helyzet nem sokat változott. Spudnak például továbbra sincs nője, Rentonról pedig még mindig semmi hír, a heroin helyét viszont lassan átveszi az acid, a rockot pedig kiszorítja a house. Az Acid House tartalma bősz novella és egy kisregény: A Welshtől korábban is megszokott agresszív, pergő lendületű monológok mellett a vidám, csattanóra kihegyezett, kicsit abszurd, de nagyon morbid írások is megjelennek. Az olvasó önkéntelenül is Salingerre és Roald Dahlra gondol, miközben vidám betekintést nyer a futballhuligánok, a csecsemők, a rendőrök lelkivilágába. Megtudhatja, hogy milyen újszerű, nem verbális módszerekkel lehet leghatékonyabban elintézni egy filozófiai vitát, és mi következik akkor, ha valaki már minden létező videofilmet megnézett.

H. G. Wells - A ​bűvészbolt / The Magic Shop
''Hogy ​milyen kitűnően írt ez a huszadik századi mindenes, talán novelláiban érzékelhető leginkább. (...) A hatalmas, heterogén életmű összemosódó masszájából határozott, éles kontúrokkal, a megjelenítés nappali fényében emelkedik ki egy-egy remekbeszabott elbeszélés tömör érzékletessége, mesteri realizmusa, néhány felejthetetlenül jellegzetes figurája. Kis elejtett remekművek ezek.'' - Görgey Gábor

R. A. Salvatore - A ​klónok támadása
Tíz ​éve már, hogy Anakin Skywalker elhagyta távoli, kopár otthonát, és Jedi-növendék lett. 19 évesen különleges érzékkel bánik az Erővel, és ő az egyik legjobb pilóta a Jedi-templomban. Sajnálatos módon eléggé vakmerő és konok. Mestere, Obi-van Kenobi óvakodik attól, hogy időnek előtte túl nagy felelősséget ruházzon rá. Ám ez nem tartja vissza a Jedi-tanácsot attól, hogy megbízza Anakint az első önálló feladattal: a szépséges Padmé Amidala szenátornő védelmezésével. Az erős akaratú Padmé maga szokta megvívni saját csatáit, és bár vonakodik, elfogadja Anakint védelmezőjéül. Hamarosan azonban megbánja e döntését, mivel a kölcsönös vonzódás próbára teszi érzelmeit és a fiú Jedi-esküjét...


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (82)

Nemere István - 2015 ​– Jégkorszak
Nemrégiben ​kiderült: a világ tudósai és a közeli jövő politikai-gazdasági-katonai tervezői hatalmas változásokat sejtenek. A Föld éghajlata hamarosan katasztrofális mértékben megváltozik. Ha ez kiteljesedik, végzetes következményekkel is járhat. Egyszerre támad Európára és az északi féltekére a szokatlan hideg, az új jégkorszak, más tájakra pedig a kibírhatatlan hőség. Sokfelé megsemmisül minden élet és elpusztulnak a civilizációs vívmányok. Elolvadnak a sarki jegek, leáll a Golf-áram és megemelkedik a világóceánok szintje, elárasztva szinte minden fontosabb kikötőt, sőt országot. A regény a tudományos előrejelzéseket követi egy ideig. Megtudhatjuk belőle, milyen iszonyatos szenvedések jöhetnek még az emberiségre a nem is olyan távoli jövőben. Hiszen a könyv 2015 májusában, mindössze öt nap alatt játszódik le. E rövid idő alatt azonban gyökeres változás történik. Valakik ugyanis rájönnek, hogyan lehet visszafordítani a klimatikus folyamatokat és ismét paradicsommá varázsolni a Földet. Ám akadnak olyan erők, amelyeknek nem ez az érdekük...

Bram Stoker - Drakula ​gróf válogatott rémtettei
"Elsőre ​annyit láttam, hogy a gróf bújik ki az ablakon. Arcába nem pillanthattam ugyan, de a nyaka s a mozgása megbizonyosított, hogy ő az, leginkább a keze, mert afelől tévedés nem lehetett. Érdeklődésem rémületre vált, mikor azt láttam, hogy teljes teste kibukik az ablakon, és kúszni kezd a falon, méghozzá fejjel lefelé a szédítő mélységnek, és köpönyege, akár a denevérszárny, úgy borul fölébe. Nem hittem a szememnek. Gondoltam, a holdfény játszik velem. Jobban belemeredtem a derengésbe, de úgysem láttam egyebet: a keze meg a lába ujja kapaszkodott a kövek illesztései közé... Rettegés szállt rám, mert tudom, hogy nincs menekvés innen, s okom a rettegésre szaporodik..."

G. P. Taylor - Árnyak ​prófétája
Az ​Árnyak prófétája olyan világ kapuit nyitja meg, amelyben lépten-nyomon boszorkányságba, babonákba és mágiába botlik az olvasó, ahol semmit nem lehet biztosra venni, és ahol az embernek végső áldozatként talán az életéről kell lemondania. Obadiah Demurral varázsló az egész Világegyetem legnagyobb erejét kívánja megszerezni, és nincs az a hatalom, amely megállítaná ebben. Talán egyedül Raphah, Kate és Thomas - valamint a titokzatos férfi, Jacob Crane - hiúsíthatja meg, hogy elérje célját. Az izgalmasan szőtt hősies történet, amelynek minden fordulatában kultúrtörténeti, néprajzi érdekességekre, csalókra és varázslókra bukkanhatunk, minden korosztály számára lebilincselő olvasmány. A borzongás, a feszültség és a veszély szinte tapintható közelsége megragadja a figyelmet, és a végletekig feszíti a képzelőerőt. A fantázia baljós tartományainak határát feszegető, lebilincselően megírt regény arra keresi a választ, hogy felülkerekedhet-e az ember a gonosz erőkön. Vagy az ördög tévedhetetlen és legyőzhetetlen? Járjon utána, kedves Olvasó!

Szabó Tibor Benjámin - 47 ​- Démonok ideje
47: ​szépirodalom, science fiction, thriller. Egy sodró, erős hang a kortárs irodalomból, mely az első pillanattól az utolsóig végigszáguld olvasóján, mély, értékkel teli nyomokat hagyva maga mögött. 47: év, név, kód vagy jóslat? A válasz ebben a mitologikus bűnügyi történetben bujkál. Az antik erővel felvértezett főhős emberpróbáló elszántsággal száll szembe a világot fenyegető rejtélyes, sötét társasággal. Azokkal, akik képesek a médián keresztül úgy alakítani az emberi sorsokat, hogy mindenki a másik életére törjön - a mitológiából jól ismert halálnemeket választva. S miközben hősünk az Armageddon megakadályozása miatt elveszíti életének értelmét is, univerzális, egymásnak feszülő kérdéseket robbant bennünk: ki irányítja életünket, és egyáltalán, védekezhetünk-e a befolyásolhatóság ellen?

James_herbert
elérhető
4

James Herbert - Patkányok
A ​városban lakók csak akkor döbbentek rá a borotvaéles fogú, nagy, fekete rajokban özönlő és emberi vérre szomjazó állatok valódi természetére és hatalmára, miután az első áldozatok csontjait megtalálták. Az emberek és a patkányok évmilliókig éltek természetes ellenségekként. De most hirtelen felborult a kettejük közti egyensúly. Az 1974-ben megjelent Patkányok James Herbert első, és sokak szerint legjobb könyve, amely rögtön előkelő nevet vívott ki számára az angol horror-szerzők körében.

Nemere István - Állatkert ​a kozmoszban
Nagy ​fülû elefánt, színes arapapagáj, szürke farkas, fehér kecske, óriáskígyó, színes halak, teknõsök - talán Noé bárkáján utaztak így együtt, mint most a Kolumbusz ûrhajón. Brem kapitány és legénysége fél tucat ûrhajóspalántával együtt száguld egyenesen a Mars felé, ahol is - ki hinné - még a 24. század végén sincs állatkert, és nagyon várják a Földrõl érkezõ állatokat. A gondozók, fiúk és lányok, hamarosan barátságot kötnek az állatokkal. Gondtalanul múlik az idõ egészen addig, amíg Rómeó és Júlia kis híján a vesztüket okozza. A két híres név viselõje két tanulékony mosómedve, akik elõtt nincs semmiféle akadály. Olyan ûrkalandok várnak a gyerekekre, amilyenekrõl mindig is álmodtak. Melyiküknek lesz bátorsága kilépni a világûrbe, hogy megmentse a kapitány életét? A népszerû író, Nemere István izgalmas regénye végén mindenre válaszol, még arra is, hogy milyen sors vár egy potyautasra.

Hegedüs Géza - Így ​élt Dózsa György
1972: ​ Új sorozatot indít a Móra Könyvkiadó 10-14 éves gyermekek számára Így élt... címmel. Elmúlt idők legkiválóbbjainak életét és munkásságát mutatja be egy-egy kötetben, 80-100 fényképpel illusztrálva. Az új sorozat első kötete az 500 évvel ezelőtt született Dózsa György, az 1514-es magyar parasztforradalom vezérének alakját, tevékenységét mutatja be. A gazdagon illusztrált kötetből nemcsak azt tudja meg az olvasó, hogyan élt és harcolt Dózsa György az 1514-es magyar parasztháborúban, hanem azt is, hogyan élt tovább neve és szelleme a magyar irodalomban - Taurinus, Petőfi, Jókai, Ady, Illyés, Szabó Pál, Gergely Sándor, Juhász Gyula, Kiss József,Várnai Zseni, Rónay György, Juhász Ferenc írásaiban, Derkovits Gyula rajzaiban.

Bolyki Tamás - Őstörténetünk ​titkai: A magyarok rejtélyes eredete
Tartalom: Bevezetés: ​A múlt feltárása 1. Idegen bolygón ringott a magyarság bölcsője? 2. A magyarok vándorlása 3. Táltosaink titkai 4. Európa mágikus szíve 5. A magyar Atlantisz 6. Magyar mágia


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (93)

Covers_75481
101 ​egyszerű vacsora Ismeretlen szerző
10

Ismeretlen szerző - 101 ​egyszerű vacsora
Manapság ​mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. A _101 egyszerű vacsora_ című szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis megvalósítható, hiszen könnyen és gyorsan elkészíthető, zamatos fogásokat ismerhetünk meg belőle. Mindegyik recept a _BBC Good Food Magazine_-ból származik, s biztos, hogy közöttük - a _meleg Caesar-salátától_ és a _garnélarákos-újhagymás omlettől_ a _répapürés báránypecsenyén_ át a _sült rumos banánig_ - minden alkalomra találhatunk megfelelőt. A könyv fejezeti a legváltozatosabb ötleteket nyújtják ahhoz, hogy milyen ételekkel örvendeztessük meg a családtagjainkat és barátainkat.

Covers_75482
101 ​olcsó étel Ismeretlen szerző
12

Ismeretlen szerző - 101 ​olcsó étel
Aki ​ezt a szakácskönyvet lapozgatja, egyik évszakban sem marad olyan recept nélkül, amelynek alapján ne tudna valami étvágygerjesztő finomságot gyorsan és olcsón az asztalára tenni. Így nem kell mindennap idegeskedni amiatt, hogy mi legyen a vacsora. Ennél a szakácskönyvnél nem kell jobb bizonyíték arra, hogy az életben gyakran a legegyszerűbb dolgok a legjobbak.

A_keresztnevek_titkai
A ​keresztnevek titkai Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - A ​keresztnevek titkai
"És ​Önt hogyan nevezik? Micsoda hatalmat, örömet, esetleg bánatot rejt a név, amit a bölcsőtől kezdve viselünk... Tudunk erről? Mi ez: sejtelem, misztikum vagy valóság? Nyugtalanító kérdőjelek... Titkok, varázslatok, elrendelések, kijelölt utak: vajon véletlenül kaptuk a nevünket, vagy valamilyen misztikus erő hatására? Megfejthetjük ezt egyáltalán? Ez a könyv megpróbálja. Sikerülhet?"

Winfried Huber - Fordulópont ​a szenvedélybetegek kezelésében
A ​könyv leírja az alkoholbetegek legkorszerűbb, komplex kezelését és beszámol a munka sikeréről. A gyógykezelés központjában a család áll. Winfried Huber: Fordulópont a szenvedélybetegek kezelésében című munkájával elsősorban az e téren tevékenykedő szakemberekhez fordul. Értékeit azonban nyelvezete, stílusa hozzáférhetővé teszi minden olyan személy, család és szervezet számára, akik bármilyen módon érintettek ezzel a problémával. A szerző a stuttgarti "Wendepunkt" nevű terápiás klinika vezetője. A tudományos betekintés mellett a praktikus, mindennapi munkát mutatja be.

Covers_408887
Szexuális ​erőszak Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Szexuális ​erőszak
Akár ​áldozatok, akár segítők vagyunk, nagyon fontos, hogy megismerjük a nemi erőszakkal kapcsolatos tévhiteket és tényeket. Az itt felsorolt tévhiteket nem csak a médiában vagy a hétköznapi beszélgetésekben lehet hallani, hanem sajnos szakemberektől is; a tények pedig széleskörű felméréseken, nemzetközi statisztikákon alapulnak.

Covers_408885
Miért ​marad??? Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Miért ​marad???
Ez ​a kézikönyv elsősorban azon szakemberek számára készült, akik hivatásuknál fogva rendszeresen találkoznak bántalmazott nőkkel és gyerekekkel. Tapasztalataink szerint a magyar felsőoktatási intézményekben még mindig igen esetleges, hogy a képződő szakember hall-e modern ismereteket a családon belüli erőszak jellemzőiről és kezelési módszertanáról, ezért e tömör összefoglaló talán sokaknak hasznos tudást adhat a mindennapi munkához. A családon belüli erőszakról szóló pontos tudás nélkül a segítő továbbra is értetlenül áll majd a „Ha bántják, akkor miért marad?" kérdés előtt. Noha ez a kézikönyv elsősorban szakemberek számára készült, meggyőződésünk, hogy a benne leírt jelenségek megismerése másoknak is hasznára válik. Akik akár családi, akár baráti körben találkoznak a családon belüli erőszakkal, szintén értékes eszköz birtokában lehetnek: a tudatosság és az aktív bevonódás bármelyikünket támogató „laikus szakemberré" tehet. A bántalmazás felismerésében és az ilyen kapcsolatokból való kilépésben kulcsfontosságú a civil szereplők - a támogató barátok és családtagok, munkatársak és ismerősök részvétele.

Stephen King (Richard Bachman) - The ​Regulators
Master ​storyteller Stephen King presents the classic, terrifying New York Times bestseller of those caught between the surreal forces of good versus evil in a small suburban Ohio town. "The red van rolls past...humming and glinting. ...Things are happening fast now, although no one on Poplar Street realizes it yet." It's a gorgeous midsummer afternoon along Poplar Street in the peaceful suburbia of Wentwort, Ohio, where life is as pleasant as you ever dreamed it could be. But that's all about to end in blaze of gunfire and sudden violence, forever shattering the tranquility and the good times here. For the physical makeup of Poplar Street itself is now being transformed into a surreal landscape straight out of the active imagination of the innocent and vulnerable Seth Garin--an autistic boy who's been exposed to and possessed by a horrific, otherworldly force of evil, one with sadistic and murderous intent and who is willing to use whatever means necessary to grow ever stronger...

James Kahn - A ​Jedi visszatér
Nehéz ​idők járnak a Lázadó Szövetségre… A karbonittömbbe fagyott Han Solo a rettegett csempészfejedelem és gengszter, Jabba, a hutt kezére jut. Luke Skywalker és Leia hercegnő egy kockázatos küldetés keretében beszivárognak a kegyetlen bűnöző tatuini sivatagi palotájába, hogy bármi áron megmentsék. Ezzel egy időben Darth Vader és Palpatine császár egy új és még erősebb Halálcsillag építésén dolgozik, hogy egyszer s mindenkorra elpusztítsák a Lázadó Szövetséget. A Birodalom a félig elkészült űrállomás védelme érdekében az addig érintetlen Endor bolygón épít pajzsgenerátort, amely a Halálcsillag egyetlen gyenge pontja. A Lázadók végső esélye, ha egyesítik flottáikat és létrehoznak egy gigantikus armadát… hogy egy hősies, utolsó leheletig tartó harcot vívjanak a galaxis leghalálosabb fenyegetése ellen. _A_ Csillagok háborúja _1976-ban indult útjára, és a későbbi mozifilmek a sci-fi legnépszerűbb és legnagyobb hatású alkotásává tették, sikere évtizedeken átívelve, mindmáig töretlen. Az olvasó az eredeti regény újra szerkesztett, napjaink nyelvezetéhez és az azóta hatalmas méretűre nőtt Star Wars univerzumhoz pontosabban illeszkedő kiadását tartja a kezében._


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

összes (8)

Winfried Huber - Fordulópont ​a szenvedélybetegek kezelésében
A ​könyv leírja az alkoholbetegek legkorszerűbb, komplex kezelését és beszámol a munka sikeréről. A gyógykezelés központjában a család áll. Winfried Huber: Fordulópont a szenvedélybetegek kezelésében című munkájával elsősorban az e téren tevékenykedő szakemberekhez fordul. Értékeit azonban nyelvezete, stílusa hozzáférhetővé teszi minden olyan személy, család és szervezet számára, akik bármilyen módon érintettek ezzel a problémával. A szerző a stuttgarti "Wendepunkt" nevű terápiás klinika vezetője. A tudományos betekintés mellett a praktikus, mindennapi munkát mutatja be.

A_keresztnevek_titkai
A ​keresztnevek titkai Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - A ​keresztnevek titkai
"És ​Önt hogyan nevezik? Micsoda hatalmat, örömet, esetleg bánatot rejt a név, amit a bölcsőtől kezdve viselünk... Tudunk erről? Mi ez: sejtelem, misztikum vagy valóság? Nyugtalanító kérdőjelek... Titkok, varázslatok, elrendelések, kijelölt utak: vajon véletlenül kaptuk a nevünket, vagy valamilyen misztikus erő hatására? Megfejthetjük ezt egyáltalán? Ez a könyv megpróbálja. Sikerülhet?"

Covers_75482
101 ​olcsó étel Ismeretlen szerző
12

Ismeretlen szerző - 101 ​olcsó étel
Aki ​ezt a szakácskönyvet lapozgatja, egyik évszakban sem marad olyan recept nélkül, amelynek alapján ne tudna valami étvágygerjesztő finomságot gyorsan és olcsón az asztalára tenni. Így nem kell mindennap idegeskedni amiatt, hogy mi legyen a vacsora. Ennél a szakácskönyvnél nem kell jobb bizonyíték arra, hogy az életben gyakran a legegyszerűbb dolgok a legjobbak.

Covers_75481
101 ​egyszerű vacsora Ismeretlen szerző
10

Ismeretlen szerző - 101 ​egyszerű vacsora
Manapság ​mindannyian azt szeretnénk, hogy a mindennapi étkezéseink ne igényeljenek időrabló előkészületeket, ugyanakkor különleges és finom ételeket együnk. A _101 egyszerű vacsora_ című szakácskönyv bebizonyítja, hogy ez igenis megvalósítható, hiszen könnyen és gyorsan elkészíthető, zamatos fogásokat ismerhetünk meg belőle. Mindegyik recept a _BBC Good Food Magazine_-ból származik, s biztos, hogy közöttük - a _meleg Caesar-salátától_ és a _garnélarákos-újhagymás omlettől_ a _répapürés báránypecsenyén_ át a _sült rumos banánig_ - minden alkalomra találhatunk megfelelőt. A könyv fejezeti a legváltozatosabb ötleteket nyújtják ahhoz, hogy milyen ételekkel örvendeztessük meg a családtagjainkat és barátainkat.

Covers_408885
Miért ​marad??? Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Miért ​marad???
Ez ​a kézikönyv elsősorban azon szakemberek számára készült, akik hivatásuknál fogva rendszeresen találkoznak bántalmazott nőkkel és gyerekekkel. Tapasztalataink szerint a magyar felsőoktatási intézményekben még mindig igen esetleges, hogy a képződő szakember hall-e modern ismereteket a családon belüli erőszak jellemzőiről és kezelési módszertanáról, ezért e tömör összefoglaló talán sokaknak hasznos tudást adhat a mindennapi munkához. A családon belüli erőszakról szóló pontos tudás nélkül a segítő továbbra is értetlenül áll majd a „Ha bántják, akkor miért marad?" kérdés előtt. Noha ez a kézikönyv elsősorban szakemberek számára készült, meggyőződésünk, hogy a benne leírt jelenségek megismerése másoknak is hasznára válik. Akik akár családi, akár baráti körben találkoznak a családon belüli erőszakkal, szintén értékes eszköz birtokában lehetnek: a tudatosság és az aktív bevonódás bármelyikünket támogató „laikus szakemberré" tehet. A bántalmazás felismerésében és az ilyen kapcsolatokból való kilépésben kulcsfontosságú a civil szereplők - a támogató barátok és családtagok, munkatársak és ismerősök részvétele.

Covers_408887
Szexuális ​erőszak Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Szexuális ​erőszak
Akár ​áldozatok, akár segítők vagyunk, nagyon fontos, hogy megismerjük a nemi erőszakkal kapcsolatos tévhiteket és tényeket. Az itt felsorolt tévhiteket nem csak a médiában vagy a hétköznapi beszélgetésekben lehet hallani, hanem sajnos szakemberektől is; a tények pedig széleskörű felméréseken, nemzetközi statisztikákon alapulnak.

Ryder Windham - Adam Bray - Daniel Wallace - Patricia Barr - Star ​Wars - Minden ami Star Wars
SZEREPLŐK ​ÉS ÉLŐLÉNYEK HELYSZÍNEK TECHNOLÓGIA JÁRMŰVEK A Star Wars világának teljes körű, lélegzetelállító bemutatása. "Én Jedi vagyok, mint valaha apám is volt." Luke Skywalker

Johanna Basford - Titkos ​kert
Johanna ​Basford nem is sejtette, amikor megrajzolta különleges kreatív és meditatív színezőkönyvét, hogy hatására 35 országban, több millió ember ­ - felnőttek és ügyes kezű gyerekek egyaránt ­ - fedezi fel magának az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A könyv végre megérkezett hozzánk is - ­ a gyönyörű rajzok arra várnak, hogy megtöltsd őket színekkel! Ajánljuk a rajzolás és természet szerelmeseinek ­ - 10-től 99 éves korig mindenkinek ­-, akik tartalmas és pihentető kikapcsolódásra vágynak a mindennapokban. Lépj be a Titkos kertbe, kalandozz ösvényein az elbűvölő indák, virágok és levelek között!


Olvasta

Ezek a felhasználók olvasták már a könyvet.

Darren Shan - A ​vézna hóhér
A ​távoli időben vagyunk, talán a múltban és a távoli térben, talán keleten, de az is lehet, hogy egy másik világban. Az uralkodó hóhéra ünnepélyes bejelentést tesz: egy év múlva átadja tisztségét valamelyik fiának. Ám három fia közül csak kettőt említ, a délceg Dzsánt és Dzsált, az apró termetű Dzsebelről tudomást sem vesz. Dzsebel küldetésre indul, hogy bizonyítson, és hogy Szabbáh Eid istenség legyőzhetetlen harcossá változtassa. Útján szörnyekkel, gonosztevőkkel és csalókkal kell megvívnia. Darren Shan a szerzője a nagy sikerű tizenkét kötetes Vámpír könyvek és a tízrészes DÉMONVILÁG sorozatnak. Hősei elképesztő kalandjairól emberek milliói olvasnak a világ minden táján, a legkülönbözőbb nyelveken, ám a szerző életének részleteit misztikus homály fedi. Teljes elszigeteltségben él Írország szívében. És soha nem iszik vért. Legalábbis ezt állítja…

Kollekciók