Ajax-loader

Dezamics Tícia

Rate_positive 8 Rate_neutral 1 Rate_negative 0

3116 napja velünk van 1107 napja láttuk utoljára

Badge-stoppos-1 Rukkola_plecsni_xmas_300x300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-early_bird Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (137)

Terry Pratchett - Fantasztikus ​Maurícius és az ő tanult rágcsálói
Ebben ​a világban patkány patkánynak farkasa... A Korongvilág minden városában ismerik a patkányokról és patkányfuvolásokról szóló történeteket. Maurícius – a sokat látott, dörzsölt vén kandúr – egy jól képzett patkányokból (és egy ostoba küllemű kölyökből) álló csapatot vezet egy jövedelmező kis turnéra. Egy furulyás és pár patkány rengeteg pénzt tud együtt keresni. Mármint addig, amíg össze nem futnak valakivel, aki alaposan elhúzza a nótájukat. Úgyhogy most neki és a patkányainak meg kell tanulniuk egy számukra eddig idegen szót: azt, hogy gonosz... A Carnegie-medál nyertese

Terry Pratchett - Időtolvaj
AZ ​IDŐ TERMÉSZETI KINCS, OKOSAN KELL BÁNNI VELE. Mindenki több időt szeretne, és ezt a Korongvilágban csak a képzett szakemberek tudják biztosítani: a történelem tiszteletreméltó szerzetesei. Akik képesek az időt eltárolni; kiszivattyúzzák onnan, ahol csak kárba veszne, mondjuk a tenger fenekéről (mégis, mennyi időre van szüksége egy tőkehalnak?), és átpumpálják például a nagyvárosokba, amelyek lakói állandóan amiatt siránkoznak, hogy hová tűnt az a sok idő. Míg mindig mindenki arról beszél, hogy ideje lenne lassítani egy kicsit, egy ifjú órásmester éppen valami elképzelhetetlent készül tenni: le akar állni. Jobban mondva az időt akarja megállítani, méghozzá úgy, hogy elkészíti a világ első valóban pontos óráját. Ami azt jelenti, hogy a történelem nagyra tartott szerzetesének, Lu-cének, és tanítványának, Ludd Lobsangnak fel kell gyorsítaniuk egy kicsit, hogy megállítsák az időmérőt, még mielőtt elindulna. Ugyanis amint a Tökéletes Óra elüti az időt, az megáll. És akkor kezdődnek csak igazán a gondok.

Terry Pratchett - Az ​Igazság
VILMOS ​CSUPÁN AZ IGAZSÁGOT SZERETNÉ MEGRAGADNI. SAJNÁLATOS MÓDON MINDENKI MÁS MEG ŐT. ÉS EZ MÉG CSAK A HARMADIK KIADÁS… Szavasshy Vilmos szándékán kívül a Korongvilág első újságjának szerkesztőjévé válik, és immár meg kell birkóznia a hírlapírókra váró hagyományos kihívásokkal: ismeretlenekkel, akik az életére törnek; egy leszokóban lévő vámpírral, akit öngyilkos vonzódás fűz a villanófényes fényképezéshez; néhány egyéb személlyel, akik más módon kívánják őt holtan látni – és a talán legrosszabbal: a férfival, aki folyvást azért zaklatja, hogy közölje a kertjében termő, vicces alakú zöldségek képeit.

Terry Pratchett - Kallódó ​kontinens
A ​KORONGVILÁG KALLÓDÓ KONTINENSE PÁR NAPON BELÜL AZ ENYÉSZETÉ LESZ, HACSAK… Ki ez a hős, aki átszeli a vörös sivatagot? Birkák nyírója, sörök ivója, bozótbetyár – olyan valaki, aki még egy fasírtpufit is hajlandó megenni, méghozzá józan állapotban! Egy csúcsos kalapos férfi, akit a Poggyásza számtalan apró lábon követ. Igen, ő az, Széltoló, az alkalmatlan varázsló, aki még azt a szót sem képes helyesen leírni, hogy „varázsló”. Ő az egyetlen kéznél lévő hős. Szóval… gond egy szál se, eh?

Terry Pratchett - Cseles
Cseles ​kurkász – a csatornák böngésze, aki a dickensi London nyomorában él. Az összes senki tudja, ki ő. De azok közül, akik számítanak valakinek, senki. Régebben tudta, milyen jövő vár rá: olyan, amely csupa téglafalú alagútból és rengeteg mocsokból áll. Ám amikor megment egy bajba került ifjú hölgyet, akkor kerül csak igazán nagy katyvaszba. Ettől kezdve mindenki, aki számít valakinek, őt akarja elkapni.

Frances Hodgson Burnett - A ​titkos kert
Évtizedek ​óta kultuszkönyv, amit nagyanyáink és apáink is változatlan érdeklődéssel olvastak, s olvassák a mai fiatalok is. A könyvnek számtalan különféle kiadása jelent meg, filmet is készítettek belőle, manapság is játsszák. Az édes-bús történet központi szereplői: egy zárkózott, árva kislány és egy betegeskedő kisfiú, akik rátalálnak az elveszett Édent felidéző, varázslatos kertre - és egy jó barátra, Colinra. A könyv most új köntösben, de változatlan szöveggel jelenik meg.

Terry Pratchett - Bűbájos ​bajok
Volt ​egyszer egy szegény ember, s annak nyolc fia. A nyolcadik fiú felnőtt, megházasodott, és lett nyolc fia, s mivel csupán egyetlen foglalkozás jöhet szóba egy nyolcadik fiú nyolcadik fiának esetében, hát varázslónak állt. És bölcs lett meg hatalmas, na jó, mindenesetre hatalmas, s viselte a csúcsos kalapot, és itt a vége, fuss el véle... Itt kellett volna vége legyen... Ám a férfi elmenekült a varázslatok csarnokából, szerelembe esett, megházasodott - nem feltétlen ebben a sorrendben. És lett neki hét fia, mind már a bölcsőben olyan hatalmas, mint akármelyik varázsló kerek e világon. És aztán lett egy nyolcadik fia... Egy varázsló a négyzeten. Az igézés, bűvölés, bájolás, varázsolás, egyszóval a mágia forrása. Egy bűbájos.

Stephen King - A ​ragyogás
A ​ragyogás pompás rémtörténet, amelyben minden hitchcocki klisé adva van: a Colorado-hegység egyik magaslatán a hó által a világtól elzárt szálloda, melynek története hátborzongató rémségek sorozatából áll; egy ún. "második látással", vagyis ragyogással megáldott-megvert túlérzékeny kisfiú, aki azt is megérzi, ami csak történni fog, s érzékenységével jelen idejű fenyegetésként éli át, ami a múltban már megesett; az alkoholizmusából éppen kigyógyult apa, akinek labilis idegrendszere fokozatosan tovább bomlik, mígnem a Szálloda (amelynek történetét meg akarja írni) szelleme teljesen hatalmába keríti, s ezzel a pusztító szellemmel azonosulva családja megsemmisítésére tör; az elhatalmasodó tébolynak már-már természetfölötti őrületté fokozása, s ennek megfelelően olyan "képsorok", amelyekhez hasonlók csak a Hitchcock-filmek tetőpontján találhatók; s végül - ha nem is mindenki számára - a megmenekülés. A regényből sikeres film is készült Stanley Kubrick rendezésében, Jack Nicholsonnal a főszerepben.

Varró Dániel - Nem, ​nem, hanem
Mit ​kell itt ezzel a könyvvel csinálni? Érdemes állatos keksszel kínálni? Vagy bántalmazz vele egy eladót tettleg? Tépd szét, és tedd vissza? Nem, nem, hanem vedd meg!

Varró Dániel - Akinek ​a foga kijött
Az ​Akinek a lába hatos (Szép Magyar Könyv-díj, 2010) páratlan sikere után itt a folytatás: tréfás mondókák azoknak a szülőknek, akiknek már nem kisbabája, hanem kúszó-mászó, gügyörésző csemetéje van. Varró Misi egyre nő, fogai már előbújtak, nem is rest használni őket, mondjuk, fémpénzt rág velük, és mellé egy kis finom homokot. Misi már megtanult járni, kisebb-nagyobb döccenőkkel, sőt pakolni is tud: nehéz feladat ám mindent gondosan kirámolni a szekrényből, s azt gyönyörűen szétszórni a földön. Nem is beszélve arról, milyen pompás szórakozás kirángatni apa laptopjának zsinórját, szétpüfölni a homokvárakat vagy megcibálni a cica farkát.

Varró Dániel - Akinek ​a lába hatos
Varró ​Dániel, korunk sztárköltője írt már verset felnőtteknek, kamaszoknak, kisgyerekeknek - ám kisgyerekes szülőknek még soha. Saját tapasztalatait sűríti ezekbe a vicces kis mondókákba, hiszen Misi fia alig múlt egy éves. A versek közt van altató (többféle is, az egyik arra az esetre, amikor az apuka már nagyon ideges), öltöztető, büfiztető, pelenkázó és fürdető. Minden szülő felszabadultan kacagva fogja olvasni ezt a szépen illusztrált könyvet, mert "Varró Dani" mindennapi örömeiket énekli meg, a tőle megszokott tréfás, finom eleganciával. Maros Krisztina illusztrációival. Nem az összes étel kebel, ebben bárhogy kételkedel. S nem is minden kebel étel, apukádé pont kivétel.

Varrodaniszivdesszert
elérhető
194

Varró Dániel - Szívdesszert
Ha ​nő lennék, azt szeretném, ha Varró Dani szerelmes lenne belém :-) Legalábbis a versei alapján. Távolról, ismeretlenül is. Rímesen, kedvesen, dadogósan túlbeszélősen, cseten, esemesben. Fontosnak érezném magam. Varró Dani kötete azt a kis csodát képes nyújtani, hogy az olvasó ezeket a szerelmetes verseket olvasva egyszerre érezheti magát felnőttnek és gondtalan kamasznak. Szeretsz, szeretlek, mily’ reménytelen, írja Nemes Nagy Ágnes megdöbbentő soraiban. Varró Dani meg mintha hozzá tenné: ebben a reménytelenségben van ám valami játékosság is! És tényleg. A kötet versei bizonyítják. Az meg szinte mellékes is, olyan természetes, hogy bámulatra méltó formai bravúrral és biztonsággal megírt versek ezek, régóta nem látott, gondtalan játékkal megkomponált képversek és szimpatikus önkényességgel megbontott sorok és szabályok. A szíved az enyémmel nem kompatibilis, írja Varró Dani. Igen, ez az egy, amin még a kivételes tehetséggel megírt versek sem segítenek. Jónás Tamás


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (21)

Michael Ende - A ​Végtelen Történet
TEDD ​AZT, AMIT AKARSZ ez a felirata annak a medalionnak, mely a korlátlan hatalmat jelképezi Fantáziában. De hogy ez a mondat voltaképpen mit is jelent, azt Barnabás csak hosszú, fáradtságos út után tudja meg. Bux Barnabás Boldizsár számára, aki nem különösebben okos vagy szép, viszont gyönyörű történeteket tud mesélni, valóra válik minden gyermek álma: egy rejtélyes könyv olvasása közben hirtelen átkerül a mesébe, s ő lesz Fantázia birodalmának legfontosabb lakója, megmentője, akinek meséi nyomán új lények és tájak keletkeznek. Barnabás előtt nincs lehetetlen ebben a birodalomban, mert nála van a mindenható medál, az AURIN, s barátja lesz Fantázia legbátrabb vitéze, Atráskó és annak fehér szerencsesárkánya. Amikor azonban Barnabás túlságosan magabiztossá válik, s a medál feliratát, "Tedd azt, amit akarsz" túlságosan saját érdekei szerint kezdi el értelmezni, lassanként rémisztővé válik az addig oly kedves képzeletbeli világ. Barnabásnak sokat kell tanulnia, és sok kalandot kell átvészelnie, hogy megtudja, hogyan lesz a fantázia hőséből a mindennapok hőse, s hogyan válhat története valóban végtelenné. Bux Barnabás Boldizsár történetét már eddig is világszerte több millió felnőtt és gyermek ismerhette meg, hiszen Michael Ende örökérvényű meseregényét 1979-es megjelenése óta több mint harmincöt nyelvre fordították le, és egy csodálatos filmet is forgattak belőle.

Nguyễn Đình Thi - Csatatér ​a felhők között
Ez ​a rendkívül olvasmányos regény jelenkori történelmünk egyik legizgalmasabb színterére viszi az olvasót. A vietnami légvédelem pilótáinak életét mutatja be, eleven közelségbe hozva a legforróbb pillanatokat: hogyan állnak helyt ezek a frissen kiképzett rajok sugárhajtású gépeiken az amerikai Phantomok tapasztalt légikalózaival szemben, a hihetetlen akaraterő, a koncentrált figyelem, az egymás iránti szolidaritás milyen összefonódásával győzik le a legszorongatóbb helyzeteket is. S a regény hősei mégsem holmi emberfeletti lények. Kedves, egyszerű fiatal fiúk, vágynak a családjuk után, áhítoznak a szerelemre, ragaszkodnak barátaikhoz, hősiességük éppen abban hasonlíthatatlan szerénységben van, amellyel minden egyéni vágyukat alárendelik hazájuk érdekeinek, észrevétlenül, látványos gesztusoktól, a lemondás fájdalmától mentesen.

Lucy Maud Montgomery - Váratlan ​utazás 11.
Milyen ​lenne Avonlea Sara Stanley nélkül? A King család minden bizonnyal nem szeretné megtudni. Amikor Blair Stanley megérkezik Montrealból, hogy hazavigye a lányát, ismét szembe találja magát régi ellenségeivel, a kérlelhetetlen Hettyvel, s újból kitör a családi háború. Sara választásra kényszerül, dönteni azonban nem tud a számára egyformán kedves két személy között. Végül annak reményében, hogy eltűnésével talán édesapja és Hetty nénje békét köt, élete legnagyobb döntésére szánja el magát. Egy éjszaka megszökik és senki nem tudja, hol keresse...

Andrej Bitov - Erdő
Andrej ​Bitov napjaink irodalmának egyik sokat ígérő tehetsége. 1937-ben született, bányamérnöknek tanult, de már húszesztendős korában véglegesen elkötelezte magát az irodalomnak. Az orosz irodalom hagyományain felnőtt, kísérletező író Bitov, némelyik méltatója máris a pszichológiai regény megújítójaként üdvözli, mások az irodalom és a modern társművészetek, a filmművészet formai eredményeinek összefoglalóját látják benne. Írásainak értékét mégsem az érdekes stilisztikai ötletek biztosítják, hanem a kesernyés iróniával előadott, furcsa történetekbe foglalt mély, emberi dráma, amely úgy játszódik le hőseinek lelkében, hogy a külvilág szinte semmit sem vesz észre belőle. Hisz az Erdő hőséről, Monahovról sem sejtheti senki, milyen indulatok csatáznak lelkében, s maga Monahov is csak egyszer, riasztó álmában láthatja kívülről önmagát. S Monahov, ez a látszólag szürke átlagember, a szeretet érzésének örömeit keresve legyőzheti mégis a magányt, s megtalálhatja az elérhető közelben is távolinak tűnő boldogságot.

Margaret Atwood - Der ​Report der Magd
"Wer ​diesen Roman zu lesen anfängt, wird ihn nicht aus der Hand legen können. Mit Sicherheit ist es das kühnste Buch, das Margaret Atwood bisher geschrieben hat: ein großer utopischer Roman, der wie Orwells '1984' und Huxleys 'Schöne Neue Welt' als Prophezeiung und Warnung Bestand haben wird." The Sunday Star, Toronto

Emily Brontë - Die ​Sturmhöhe
Auf ​einer Anhöhe inmitten der rauen Landschaft des englischen Yorkshire liegt das Anwesen "Wuthering Heights", dem Wind schutzlos ausgesetzt, der hier strenger als anderswo weht. Sein Besitzer, der herzensgute Mr Earnshaw, nimmt den Findling Heathcliff zu sich, in den Earnshaws Tochter Cathy sich bald schon heftig verliebt. Doch ihre Liebe endet im Unglück, und ein Gespinst aus Verrat und Rache liegt fortan über dem Landgut. Emily Brontës einziger Roman, zuerst 1847 unter Pseudonym erschienen, gehört als eines der außergewöhnlichsten Werke des viktorianischen Zeitalters längst zum Kanon der Weltliteratur.

Katherine Mansfield - Egy ​csésze tea
Elbeszélései ​látszólag apróságokról, jelentéktelen dolgokról beszél: egy idős hölgy derűsen üldögél egy parkban, egy fiatal pár kineveti régimódi rókaprémjét, és ezzel elrontja hangulatát - még szokásos vasárnapi süteményét sem veszi meg. Az írónő érzékenysége, finoman szatirikus látásmódja ezekben a felvillanásokban is az emberi sorsok mélységét, az élet teljességét ragadja meg.

Günther Sator - Feng ​shui - Harmóniában élni és lakni
Harmonikus ​otthon - teljesebb élet -A feng shui útmutatót kínál ahhoz, hogy lakásunk, kertünk és munkahelyünk optimális kialakításával boldog, örömteli és sikeres életet éljünk. -Jelen helyzetünk elemzése A kérdőívek segítségével felismerjük életünk és lakásunk azon területeit, amelyeken változtatást igénylünk. -Egyszerű és könnyen alkalmazható A báguá térkép megkönnyíti a helyiségek felosztását élet- és energiaterületekre. -Gyakorlatias A változtatásokat lépésről lépésre, egyszerű eszközökkel végezzük. Tippek a hiányos területek megerősítéséhez, a mobilhasználathoz, a párkapcsolat megújításához - energiánk, életkedvünk helyreállítása érdekében.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (21)

Covers_29069
Szobor ​a tengeren Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Szobor ​a tengeren
Századunk ​latin-amerikai költészetének színvonalát nemzetközi tekintély és rangos irodalmi díjak tanúsítják. De éppen ez a tekintély eddig mintha korlátozta volna is a tájékozódásunkat - igaz, hogy a legnagyobbak, Vallejo, Neruda, Guillén borították árnyékba földrészük lírájának széles színképét. Ez a gyűjtemény térben és időben egyaránt tágítani igyekszik költészeti világképünket, és egy nagy múltú, de most is izgalmasan terjedő ország, Peru örök emberi és társadalmi nyugtalansággal terhes lírája fölött tart szemlét. Három nemzedék termését tekinti át néhány szürrealista, szimbolista előzménnyel együtt egészen a mai alig több mint huszonéves költőkig, César Moro francia ihletésű lírájától a nemrégiben fiatalon elhunyt (helyesebben: megölt) Javier Heraud merengésbe burkolt türelmetlenségéig.

Az_%c3%b3ri%c3%a1s_lelke
Az ​óriás lelke Ismeretlen szerző
15

Ismeretlen szerző - Az ​óriás lelke
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vlagyimir Amlinszkij - Hazatérés
Ivan ​Lavruhin élete vakvágányra futott a háború után. Tolvaj lett belőle, ügyes, hidegvérű, dús képzelőerejű bandavezér, s szinte állandó börtönlakó. Most azonban - egy hosszabb büntetése után, megízlelve a szabadság mámorát - már elege van. Egyre mélyebbre pillantva múltjának kútjába, szabadulni akar, végérvényesen szakítani korábbi életével. De ki hisz néki? Hol a segítő kéz? Mibe fogóddzék? A kisregény a háború kemény iskoláján edződött, gyerekfejjel sokat megélt s a béke beköszöntével a \"hétköznapivá\" szürkülő világban talajukat és kapcsolataikat vesztett fiatalok regénye. Az élet perifériájára szorultaké, akiket a magány sodort egymáshoz. Valami nagy belső hiányérzet hajtja őket, s öntudatlan bosszúvágy azok iránt, akik beilleszkedtek, megtalálták helyüket az életben. Az író nemcsak polemikus szenvedéllyel kérdez, de egyúttal keresi a választ is: van-e Ivan és a hozzá hasonlók számára visszatérés, vagy szükségszerűen tragédiába torkollik-e a sorsuk?

Ryszard Kapuściński - A ​sahinsah
Az ​1932-ben született Kapuściński, a szocialista világ "repülő-riportere" mindig veszélyhelyzetből tudósít, sokszor ő az egyetlen európai újságíró a helyszínen. Pályája során négyszer állt kivégzőosztag előtt. Huszonhét forradalmat, háborút élt meg a harmadik világ különböző országaiban. Kapuściński a megismerés megszállottja, könyve mégsem pusztán riportkönyv. A beszélgetések, adatok mindig jelképes értékűek, úgy kapcsolódnak egymáshoz, hogy az események mozgatórugóit világítsák meg. Az író nem ír le semmit, amit nem volt alkalma a saját bőrén kipróbálni. Ez a páratlanul szigorú, költői erejű próza hatalmas ismeretanyagot hömpölyögtet, s többet árul el nekünk Iránról, mint sok vaskos kézikönyv.

Leon de Winter - Ki ​látta Eileen W.-t?
Egy ​nevenincs holland-angol fiatalember, a regény narrátora, londoni antikváriumának önként vállalt magányában, a mindennapi rutin langyos biztonságában, a véletlen önkényétől óvott monotóniában pergeti napjait. Ám egy napon, mégiscsak Véletlenül összetalálkozik egy különös fiatalasszonnyal, Eileennel, és amikor rövidesen szem elől téveszti, a kezdeti idegenkedés után erőt vesz rajta elfojtott vágya, hogy megismerjen "egy történetet". Az eltűnt Eileen nyomába ered, adatokat gyűjt, kapcsolatba lép a feleségét kereső Marckal, Eileen férjével. A tényeket fantáziája segítségével feldúsítva, lépésről lépésre, mintegy mozaikkockákból rekonstruálja Eileen, Kevin (Eileen szerelmese) és Marc ellentmondásos viszonyának titokzatos történetét. Az északír katolikus-protestáns konfliktus vészterhes atmoszférájú színterén kibontakozó szerelmi-emberi tragédia mindinkább magával ragadja, Egy történetből az Ő történetévé is válik, és gyötrelmes önvizsgálatra készteti.

Agatha Christie - Gyilkosság ​Mezopotámiában
Amy ​Leatheran, a jó kedélyű és roppant hatékony ápolónő dr. Leidnertől, a neves archeológustól kap munkaajánlatot, aki éppen egy Hasszenje környéki expedíciót vezet. A tudós gyengélkedő feleségére, a már nem egészen fiatal, de még mindig vonzó Louise-ra kellene gondot viselnie a sivatag közepén. Amy tapintatos érdeklődésére, hogy tulajdonképpen mi is a baja a hölgyenek, dr. Leidner bizonyos ideges félelmekre tesz homályos utalást. Csak nem delirium tremens? - teszi fel magának a kérdést a sokat tapasztalt nővér. Ám amikor megérkezik az ásatás helyszínére, és négyszemközt marad Mrs. Leidnerrel, kiderül, téves volt az előzetes diagnózis. A szépasszony ugyanis egészen valós dologtól retteg. Nevezetesen attól, hogy rövidesen meg fogják ölni...

Ismeretlen szerző - Nobel-díjas ​írók antológiája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kavabata Jaszunari - Hóország
Hóország ​olyan sajátos elnevezése Japán egyik területének, amilyen a mi Somogyországunk vagy talán még inkább a közelmúltban keletkezett fogalom: Vadvízország. Ide, ahol az élet, a természet legfőbb meghatározója a hó, rengetegen jönnek Japán más tájairól havat (vagy ősszel a juharfák színpompás lombjait) látni. Így vetődik ideTokióból Simamura is, a "Balettszakértő" - aki voltaképpen csak olvasmányaiból ismeri az európai táncot. Itt, a gyógyfürdője miatt is vonzó egyik kis faluban ismerkedik meg Komakóval, a fiatal gésával. Kettejük furcsa kapcsolata azután Komako reménytelen szerelmévé lesz. Nem azért reménytelen ez a szerelem, mert Simamura nős, családos, hanem mert ez a magányra született férfi valami meghatározhatatlan, elérhetetlen "szép"-et keres, és esztétizáló gondolatvilágába nem illik bele ez a hús-vér, az élet egyszerű örömeiért - a test örömeiért is - lobogó kis gésa. Szokatlan világ, légkör, szokatlan gondolkodás, szokatlan érzelmek kerítik hatalmukba a regény lapjairól az olvasót.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

Covers_29069
Szobor ​a tengeren Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Szobor ​a tengeren
Századunk ​latin-amerikai költészetének színvonalát nemzetközi tekintély és rangos irodalmi díjak tanúsítják. De éppen ez a tekintély eddig mintha korlátozta volna is a tájékozódásunkat - igaz, hogy a legnagyobbak, Vallejo, Neruda, Guillén borították árnyékba földrészük lírájának széles színképét. Ez a gyűjtemény térben és időben egyaránt tágítani igyekszik költészeti világképünket, és egy nagy múltú, de most is izgalmasan terjedő ország, Peru örök emberi és társadalmi nyugtalansággal terhes lírája fölött tart szemlét. Három nemzedék termését tekinti át néhány szürrealista, szimbolista előzménnyel együtt egészen a mai alig több mint huszonéves költőkig, César Moro francia ihletésű lírájától a nemrégiben fiatalon elhunyt (helyesebben: megölt) Javier Heraud merengésbe burkolt türelmetlenségéig.


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók