Ajax-loader

Csilla Kreischer

Rate_positive 0 Rate_neutral 0 Rate_negative 0

3179 napja velünk van 2452 napja láttuk utoljára 2414 napja hibernálva van

Buek_2013_300 Rukkaracsony_300 Badge-jomunkas Badge-onkentes

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (14)

Adonyi Sztancs János - Arisztokraták ​ma I.
Ez ​a könyv a történelmi arisztokrácia hazánkban élő, illetve Magyarországhoz szorosan kötődő tagjairól szól. Adonyi Sztancs János az utóbbi két évben huszonegy főnemesi családot keresett fel. Íme a névsor: gróf Almásy Antal, gróf Batthyány Bálint, báró Bánffy Miklós, gróf Benyovszky Móricné, gróf Bethlen Farkas, herceg Esterházy Antal, herceg Festetics György, báró Gudenus János, főherceg Habsburg-Lotharingiai Mihály, gróf Hunyady József, gróf Károlyi László, gróf Nyáry János, őrgróf Pallavicini Zita, gróf Pálffy István, báró Podmaniczky Erzsébet, báró Szalay-Berzeviczy Attila, gróf Széchenyi Kinga, gróf Teleki János, gróf Tisza Kata, báró Vécsey Nóra, gróf Zichy László. A szerzőt leginkább az érdekelte, hogy miként és miből élnek manapság a főnemesek? Kölcsönöz-e nekik tekintélyt a történelmi nevük? Milyen nyomokat hagyott bennük az üldöztetés? Hogyan látják a jövőt? Mindemellett most először, ebben a kötetben kerülnek nyilvánosság elé olyan történetek, amelyeket kizárólag a családi legendák őriztek meg. Például: Miért csapták ki a kalocsai katolikus gimnáziumból a 2003-ban boldoggá avatott Batthyányi-Strattmann Lászlót? Miért maradt alul Podmaniczky báró Beethovennel szemben abban a szerelmi küzdelemben, amit egy Brunswick lány szívéért vívtak? Miben nyilvánult meg a Károlyiak kétszáz évig tartó lelkiismeret-furdalása, amit Sándor nevű ősük kezdett el, aki letette a fegyvert a labancok előtt? Milyen szemtelen ajándékkal utasította vissza Esterházy herceg a magyar koronát, amit Napóleon ajánlott fel neki? Kit kellett ahhoz lefejezni, hogy a Bánffyak a mai napig utáljanak szőnyegen állva fogadalmat tenni? Milyen körülmények között kunyerálta el Victor Hugo, a francia költő, író Teleki Sándortól a cifraszűrét? Megtalálta-e az inka hercegnő kincsét a Szalay-Berzeviczy család? Milyen üldöztetésekben volt részük Tisza Kata felmenőinek? Adonyi Sztancs János riportjaiban fel-felvillan egy-egy megrázó, elgondolkodtató vagy éppen pikáns esemény, amelyet a megszólalók elődei, esetleg maguk a beszélgetőpartnerek éltek át. Otthagyták a nyomukat a magyar főurak Szentpétervártól Barcelonáig, Londontól Madagaszkárig. Végigolvasva a fejezeteket kiderül, hogy a ma élő arisztokraták jellemzően olyan bölcsességgel szemlélik a családjuk és a maguk sorsát, amelyre csak azok képesek, akik évszázadok tapasztalatát tudhatják magukénak, akik a kultúra magas fokára jutottak.

Schiffer Miklós - A ​stílusos nő
A ​szerző 2000-ben megjelent és nagy sikert aratott _Stílusról férfiaknak_ című kötetének logikus folytatásaként most egy, a női ruhatárral, a stílusos női öltözködéssel foglalkozó kötetet tart a kezében. A több száz fotóval és a szerző magyarázó rajzaival illusztrált albumot különösen egyedivé teszi az a tény, hogy egy férfi divatszakember szemüvegén keresztül, férfi szemszögből vizsgálódik, tanít és tanácsol. Schiffer Miklós nem a divattal, a napi trendekkel és az öltözködés szeszélyes, szezonális változásaival foglalkozik, hanem a klasszikus és örök elemekkel, a bázisdarabokkal. Megvizsgálja az üzleti, a casual és az alkalmi élethelyzeteket, valamint eligazítást nyújt a női ruhatár formavilágában, választ ad a gyakran felmerülő mit mivel és hogyan kérdésekre.

Reiko Koga - Rie Nii - Junko Nishiyama - A ​divat története a 20. században
A ​Kyoto Costume Institute (KCI) a világ egyik leggazdagabb ruhagyűjteménye, a divat több évszázados történetének kiemelkedően szép darabjait kutatja fel és őrzi. Az intézet komoly feltáró munkát folytat, állandóan gazdagítja kollekcióját. Időről időre kiállítja gyűjteménye új darabjait, és tudományos publikációkat is közöl a viselet történeti, szociológiai és művészi jelentőségéről. 2002-ben Akiko Fukai főkurátor irányította a _FASHION. A History from the 18th to the 20th Century_ című TASCHEN-kiadvány létrejöttét, amely magyarul is megjelent 2005-ben _A DIVAT története a 18-20. században_ címmel. Jelen kiadásnak ez a könyv volt az alapja.

Judith Miller - Divatékszerek ​- Gyűjtők könyve
A ​világhírű divatékszerek légátfogóbb bemutatása gyártásuk, viselésük történetével, jelenlegi műtárgypiaci árukkal és gyűjtőknek szóló ötletekkel. Könyvünk több mint 1500 darabot mutat be a világhírű divatházak alkotásaiból, pontos leírással, illetve jelenlegi piaci árral együtt. Ezek a darabok húsz nagy nemzetközi tervező és gyártó cég egyedi alkotásai. A tervezők között van Joseff of Hollywood, Trifari, Miriam Haskell, Christian Dior, Coco Chanel, hogy csak a legismertebbeket említsük. Ugyanakkor ebben a "nagy kiállítóteremben" - Judith Miller albumában - megismerkedhetünk nyolcvan kevésbé ismert névvel is, illetve az általuk megálmodott ékszercsodákkal.

Sabine Stauber - Dinoszauruszok
Mikor ​éltek a dinoszauruszok? Mitől volt a Tirannoszaurusz olyan ijesztő? Hogyan vadásztak a húsevők? Mivel védekezett a Triceratopsz? Melyik dinoszaurusz volt sokkal hosszabb, mint egy autóbusz? Miért pusztultak ki a dinoszauruszok? Hogyan kerültek dinó csontvázak a múzeumokba? A Mi MICSODA JUNIOR 3. kötetében bepillanthatunk a régi idők mindennapjaiba: a kis olvasó a kötet lapjain megismerheti a földtörténeti középidőben élt dinoszauruszokat. Megtudhatja, hogyan vadásztak a húsevők, melyik dinó volt hosszabb egy autóbusznál, miért pusztultak ki ezek az állatok, illetve hogy miként kerülnek a csontvázak a múzeumba. A rejtélyes kukucskálók mögött mindig érdekes információ vagy feladat lapul. Ezáltal is bővülnek a kicsik ismeretei, és egyre többet tudnak meg a dinófajokról, méreteikről és táplálkozási szokásaikról.

Rudolf Braunburg - Repülőgépek ​és léghajók
A ​szerző, aki maga is pilóta, a repülés, a repülő szerkezetek csodálatos világába kalauzolja el az olvasót. Amióta csak ember él a Földön, él benne a repülésnek, a kék ég meghódításának a vágya. Megismerhetjük a léggömbök, léghajók, a helikopterek fejlődésének kalandos történetét, és érdekfeszítő ismeretekkel gazdagíthatjuk tudásunkat a pilóták felkészítéséről és a modern légiközlekedésről.

Gulyás Judit - Szeleczky Ildikó - A ​stílusos vendégvárás
A ​Stílusról férfiaknak és a A stílusos nő című album után a sorozat harmadik kötetét tartja kezében az olvasó. Mindennapi életünket megszépítik a jeles napok, az ünnepek és az ezekhez szorosan hozzátartozó vendéglátás. Ilyenkor mindenki arra törekszik, hogy a lehetőségekhez képest a legjobbat, a legszebbet biztosítsa vendégei számára. Könyvünk a vendégvárás valamennyi területét felöleli, nem korlátozódik csupán a művészi terítékre vagy különleges díszítésekre, hanem érinti a viselkedési és a társalgási tudnivalókat is, gyakorlati tanácsokat ad egy-egy összejövetel megvalósításához. A több száz gyönyörű fotóval gazdagon illusztrált album segítségével a szerzők szeretnék felébreszteni a mindenkiben szunnyadó fantáziát és alkotó energiát a nagyszerű, stílusos vendéglátás megszervezéséhez és lebonyolításához.

Polgár Judit - Sakkjátszótér
Kedves ​Szülők és Nagyszülők, tisztelt tanítók és tanárok: ez a "munkafüzet" fokozatosan vezeti be a gyerekeket a játék rejtelmeibe és a sakkozás logikájába, amelynek értő gyakorlása életre szóló élmény, útravaló lehet. Az ehhez vezető utat könnyíti meg és teszi élvezetesebbé a szöveg játékossága. A Sakkjátszótér eredetileg angolul íródott és a versikéket Tandori Dezső fordította magyarra: nemcsak különleges, játékos-bohókás rím- párjait csempészte a szövegbe, hanem magas színvonalon sikerült egyesítenie a költői nyelvezetet a játék filozófiájával.

Henry Gidel - Coco ​Chanel
Coco ​Chanel neve fogalom a divat világában. Alighanem ő volt a divat világtörténelmének első s talán mindmáig legnagyobb diktátora. Az elegancia és sikk netovábbjának számító szegélydíszes kosztümjeit és "kis fekete ruháit" ma is nők milliói hordják, királyok és trónörökösök hitvesei éppúgy, mint egyszerű háziasszonyok. Chanel forradalmat csinált a maga szakmájában. Nem csoda hát, hogy nem mindennapi, sikerekben és kudarcokban egyaránt bővelkedő, hol csupa ragyogás, hol árnyékba borult élete sokakat megihletett, köztük a francia Henry Gidelt is.Az egyházi árvaházban, jótékonyságból felnevelt Gabrielle Chanel igazi self-made lady volt s rendkívüli egyéniség. Hamar megunta, hogy egy gazdag aranyifjú kitartottja legyen, és Párizsba ment, hogy maga keresse meg a kenyerét. Az első években kalaposként dolgozott, csak az I. világháború alatt kezdett ruhákkal foglalkozni, de akkor rögtön fenekestül felforgatta a divatszakmát: felszabadította a nőt a fullasztó fűzők, a szűk bukj-el-szoknyák, a malomkeréknyi, virágoskertekkel és madárfészkekkel díszített kalapok, a mesterkéltség, a cicomák uralma alól. A divat puritánja, janzenistája lett, a szabásvonalakat saját fiús, vékony alakjához igazította, bő, levegős, lezser ruhákat tervezett. Innen ívelt fel a fantasztikus karrier: hatvan alkalmazottól háromezerig, a milliós bevételekig, a pazar villákig és kastélyokig, a híres Chanel-parfümökig és bizsukig, a szenzációszámba menő divatbemutatókig, amelyekre a tengerentúlról is tódult a publikum, hiszen Chanel - francia létére - sokak számára az amerikai álmot testesítette meg. Coco azonban nemcsak zseniális divattervező, hanem bámulatos üzletasszony is volt: kemény, megalkuvást nem ismerő, végtelenül konok, szarkasztikus és egocentrikus egyénisége éppúgy fogalommá vált, mint stílusa. A szerelemben nem volt olyan szerencséje, mint a munkájában. Igaz, soha nem akart férjhez menni, s szeretői között egyaránt akadt angol királyi herceg és német diplomata, híres költő és még híresebb filmrendező. Reneszánsz egyéniségéhez hozzátartozott, hogy iskolázatlan és kezdetben műveletlen fiatal nő létére mecénásként pártfogolta kora művészeit: Sztravinszkijt éveken át családostul eltartotta, Gyagilevet ő temette el, Cocteau lakbérét és gyógykezeléseit a saját zsebéből fizette. A két világháború között házába, pontosabban palotájába bejáratos volt a francia kultúra színe-virága, és ő maga nem egy korszakosnak tekintett színházi produkcióhoz tervezett jelmezeket. Gidel monográfiája, a téma jellegénél fogva, miközben hosszan elidőz a magánélet festőibb epizódjainál, elsősorban a szakmai és társasági élet jeleneteit sorjáztatja. A mű talán legnagyobb erénye, hogy izgalmas karrier-regényként, egy színes s ellentmondásos egyéniségű, vasakaratú nagyasszony életének krónikájaként és hiteles, az egész XX. század történetét felölelő kordokumentumként is olvasható.

Ranschburg Jenő - Szülők ​könyve
"Nevelési ​hibát kétféle okból követhet el a szülő: saját jellemhibájából adódóan, vagy egyszerűen tudatlanságból – azért, mert téves vagy hiányos információkkal rendelkezik arról, hogyan kell megoldania a problémákat, melyek a családi élet elkerülhetetlen kísérői. A felhalmozott tapasztalatok és kutatási eredmények összefoglalásával azonban lehetőséget adunk – és kell is adnunk – a szülőnek ahhoz, hogy elsajátítsa mindazt, amit a gyermeknevelés nehéz és felelősségteljes munkájához feltétlenül tudnia kell. Miért gondoljuk, hogy az a biológiai érettség, amely a szülővé válás nélkülözhetetlen előfeltétele, nyomban gyermeknevelésre is alkalmassá teszi az embert? A gyermek viselkedésében minden kétséget kizáróan ott van a környezet hatása: a felnőttek, mindenekelőtt a szülők világképe, életfelfogása, nevelési módszerei, melyek a kívánt – vagy éppen azzal ellentétes –irányban, de mindenképpen formálják, alakítják a személyiséget. „Nem Messiás-é minden újszülött? – kérdi Madách Az ember tragédiájában – Fénylő csillag, mely feltűnt a családban…” E könyvvel segítséget szeretnék nyújtani ahhoz, hogy a sok, szeretettel és reménységgel várt újszülöttből – „mely feltűnt a családban…” – egészséges, becsületes és harmonikus ember váljék."

Henrietta Spencer-Churchill - Klasszikus ​lakberendezés
Blenheim ​Palace barokk pompájában, történelmi levegőjének bűvöletében felnővén Henrietta Spencer Churchill érdeklődése szinte szükségszerűen fordult a régi korok építészeti stílusai, lakáskultúrája felé. E könyvében tíz, tartós hatású európai és amerikai építészeti és díszítő stílus jellegzetességeit elemzi és illusztrálja gyönyörű képanyaggal, a középkortól a tizenkilencedik századig terjedően. Megmutatja, miként használhatók és adaptálhatók e klasszikus stílusok elemei a mai lakásokban, hogyan varázsolhatjuk saját otthonunkba - hiteles módon - a régi korok hangulatát, életérzését.

Csecsődi Mária - Budapest Interiors - Budapesti otthonok
A kötet szerzője neves tervező, lakberendező, aki különös érzékkel képes klasszikus, mégis mai enteriőröket alkotva otthonos miliőt teremteni. Munkája nyomán az új építésű házakat is áthatja az időtlenség, kreativitása, szakmaszeretete egyszerű, elegáns belső terekben ölt testet. Most arra vállalkozott, hogy bemutassa az elmúlt húsz év hazai lakáskultúrájának legjavát. Ötvenkilenc különleges otthonba invitálja olvasóit, vendéglátói művészeti, társadalmi életünk kiválóságai. Ebből az ötvenkilenc egyedi és megkapó környezetből érdekes körképet kapunk az utóbbi évek magyar lakáskultúrájáról. A klasszikus polgári értékekre támaszkodó berendezésektől az egyéni hangú eklektikus miliőkig, a tradicionális megoldásoktól a legmodernebb formai újításokig, a luxustól az átható rendig, a visszafogottságtól a szertelen áradásig a spektrum változatos, és a kirajzolódó kép egy sajátos, vonzóan kreatív és csak ránk jellemző világot rajzol elénk. A könyv több szempontból is hiánypótló mű. Pompás képeskönyv, amelyet lapozgatva gyönyörködhetünk a szebbnél szebb enteriőrökben, ötleteket, követhető minták sokaságát leshetjük el. De a kötet egyúttal sajátos szociográfia is. A tehetséges és rokonszenves házigazdák kiválasztása és bemutatása révén kirajzolódik az a nálunk régóta hiányzó, a polgári értékeket és mintát kínáló réteg, amelynek változatos sorsa, sikeres életútja ugyanazt a példát mutatja fel: a magasra tett mércét, az önmagukkal, környezetükkel szembeni igényességet, a mindig szebbet, jobbat adni akarás attitűdjét.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (10)

Havas Henrik - Szeretők
"Hát ​persze, hogy nagyon sokan gondolták azt, hogy megint kinéztem magamnak egy sikertémát, mert a szex és az erotika az, amire igazán vevő az olvasó. Aki ezt az interjúkötetet elolvassa, reményeim szerint majd azzal teszi le a könyvet, hogy megint tanult valamit. Természetesen az interjúkban jócskán szó esik a szexről, a szerelemről, de számomra teljesen nyilvánvaló, hogy bár az életünk nyilván ekörül forog, mégsem csak erről van szó. Megszámlálhatatlanul sok levelet kaptam, többségében jeligéset, de sok olyat is, amelynek feladója vállalta, hogy mikrofon elé ülve mondja el történetét. Na, éppen ezek azok a történetek, amelyek fantasztikusak..."

Ismeretlen szerző - Melyik ​a nemdohányzó mentőcsónak? - Which is the Non-smoking Lifeboat?
"Emberi ​lény vagyok - tilos félbehajtani, összetekerni, vagy bármi módon megrongálni" Az új, régi, rövid, hosszú, vidám, szomorú idézeteket tartalmazó kis könyv igazi MENTŐCSÓNAK mindazoknak, akik nem bánják, ha poénba fordulnak a magvas gondolatok.

Müller Péter - Benső ​mosoly
A ​Kígyó és kereszt, valamint a Lomb és gyökér szerzője új könyvében életének szinte minden tapasztalatát összegezve válaszol olvasói számtalan kérdéseire. "Olyan könyvet szeretnék átadni Néked, amely élni segít. Hatvan esztendős vagyok, s szeretném itthagyni mindazokat a gondolatokat, amelyek engem éltettek, melegítettek és boldoggá tettek. Használd, mint örökölt ruhákat: dobd el, ha szűknek, s nőj beléjük, ha túlságosan bőnek érzed azokat. Az első könyvben az ÖNISMERETRŐL beszéltem. Hogyan találjuk meg isteni Énünket? Hogyan győzzük le félelmeinket? Hogyan neveljük önmagunkat, gyermekeinket? Hogyan találhatjuk meg nyugalmunkat, derűnket s bizonyosságunkat? A második kötet a GYAKORLATRÓL szól. Részletesen leírom benne azt a két meditációs utat, amelyen évtizedek óta járok. Az első az önmegismerés, a második a szeretet útja. E két út egymástól elválaszthatatlan. Célom nem a tanítás - hiszen magam is tanítvány vagyok -, hanem, hogy együtt érezz, s gondolkodj velem. Nincs nagyobb kaland, mint a szeretet s a gondolkodás." Müller Péter

Paola Jacobbi - Akarom ​azt a cipőt!
Egy ​pár cipő nem tesz boldoggá. De rengeteg pár már igen. A cipő a nő legjobb barátnője. Lehet tűsarkú vagy bakancs, báli vagy sportos, szexi vagy laza; kiválasztásuk, becserkészésük, megvásárlásuk olyan szenvedély, mint férfiaknak a foci, a sör vagy a motor. Sokaknál már-már az őrület határát súrolja; Hamupipőkétől a Szex és New York sztárjaiig. Fétistárgy, amiért a nők irigyelnek, és a férfiak a lábad elé hevernek. A világszerte népszerű olasz divatszakértő szellemesen és humorosan elmélkedik a cipők jelentőségéről a nők (és a férfiak) életében. Milánó és Párizs, London és New York cipőfelhozatalát mustrálja, miközben márkaeligazítást tart, és egyúttal divat- és kultúrtörténetet is csepegtet. Könyve elengedhetetlen kiegészítője a divatosan és öntudatosan öltöző nőknek.

Kirády Attila - Szigorúan ​bizalmas
A ​nő, Szulák Andrea (Internetes álneve: A NÉNI) Énekes és színésznő. Azon a júniusi estén dühösen ért haza szentendrei otthonába. Fárasztó napja volt, utálta a világot, hogy megnyugodjon, kinyitott egy üveg bort, leült a számítógép elé, s rákapcsolódott az egyik internetes honlap beszélgetős (chat) rovatára. Néhány perc múlva találkozott a fiúval, akivel gyakorlatilag percek alatt összeveszett. Élvezte a vitát. Végül megadta az e-mail címét, és várta a folytatást. A fiú másnap válaszolt, ezután fél évig leveleztek úgy, hogy nem árulták el egymásnak valóságos létüket. A legfurcsább az egészben, hogy látásból már korábban is ismerték egymást. Sőt egy születésnapi bulin udvariasan elbeszélgettek a hazai televíziózás nehézségeiről. Nem sejthették, hogy ekkor már hónapok óta tudták egymás legrejtettebb titkait... A férfi: Kirády Attila (Internetes álneve: DON) Televíziós újságíró. Azon a júniusi éjszakán egyáltalán nem volt dühös. Találkozott egy régi barátjával, söröztek, megbeszélték a világ fontos dolgait, aztán mindenki ment a dolgára. A fiú hazament, szokása szerint végigböngészte a világháló híreit, majd kipróbálta az egyik chatrovatot. Akkor először. Tetszett neki a netes kavalkád, élvezte a megszólalók nyíltságát és szabadságát. Már nem tudja, hogyan keveredett össze a lánnyal. Az azonban biztos, hogy idegesítette kioktató stílusa. Másnap csak azért írt neki, hogy elküldje a francba. Fél év múlva találkoztak személyesen.

Visszatal%c3%a1lunk_egym%c3%a1shoz
Visszatalálunk ​egymáshoz? Ismeretlen szerző
95

Ismeretlen szerző - Visszatalálunk ​egymáshoz?
A ​szülő-gyermek kapcsolat életünk alapvető, meghatározó viszonya, néha mégis fényévnyi távolságra érezzük magunkat egymástól, és reménytelennek tűnik, hogy akár a legapróbb dolgokban is egyetértésre jussunk. Vajon miért nem beszélünk közös nyelvet azzal, akit annyira szeretünk, vagy legalábbis annyira szeretnénk szeretni? Jól tudjuk, hogy a gyermek felnövekedése során van - legalább - két olyan érzékeny időszak, amikor különösen sok ütközésre, konfliktusra számíthatunk. De mely esetek tartoznak a fejlődéssel együtt járó, természetes problémák körébe, és mi az, ami már aggodalomra adhat okot? Mikor érdemes a szülőnek türelmesnek, toleránsnak lennie, s mikor határozottan föllépnie? Hogyan értessük meg és fogadtassuk el gyermekünkkel azt, amiben nem vagyunk készek a kompromisszumra? Miként érjük el, hogy kamaszként is a bizalmába avasson bennünket? Rendbe hozhatjuk-e még - akár szülőként, akár "felnőtt gyermekként" - a kapcsolatot, ha már eldurvultak a konfliktusok, és tele vagyunk sebekkel? A nehéz, sok szülő számára napi problémát jelentő kérdésekre négy kiváló szakember igyekszik választ adni. A kötetben olvasható Ranschburg Jenő élete utolsó előadásának szerkesztett anyaga, amely a tőle megszokott emberséggel, humorral és eleganciával idézi emlékezetünkbe a nagy formátumú, szeretetre méltó tudós alakját.

Sue Rose - 100 ​hasznos ötlet - Színek
Nincs ​a lakásnak egyetlen más alkotóeleme sem - amely akkora hatással volna arra, milyennek látjuk, és hogyan érezzük magunkat benne - mint a szín. A színek kitágíthatják vagy leszűkíthetik a teret, világossá és levegőssé varázsolhatják, barátságossá tehetik otthonunkat, de hűvös vagy csábos hatást is kölcsönözhetnek neki. A szín ebben az esetben nem csupán a fal árnyalatának kiválasztását jelenti. Éppúgy, ahogy az öltözködés során ügyelnünk kell ruhadarabjaink harmonikus színeire, a lakásunk különlegességét is a színben és formában gondosan megválogatott kiegészítők jelentik. E kötetben több mint száz hasznos ötletet találunk, amelyekkel néhány órás munkával átalakíthatjuk otthonunkat.

Tamsin Weston - 100 ​hasznos ötlet - Lakástextíliák
Egy ​szoba kialakításának legizgalmasabb mozzanata az, amikor összeválogatjuk a különböző lakáskiegészítőket, például a kárpit színét, a védőhuzatokat, a párnákat, a zsinórokat, a függönyöket vagy éppen a vászonredőnyöket. A különböző megoldásoknak és színkombinációknak olyan széles választéka áll rendelkezésünkre, amely alapján bátran kialakíthatjuk a "magunk várát" - tetszés szerinti anyagokból és színekből. Gyűjtsük ki a lakberendezési magazinokból azokat a képeket, amelyek megtetszenek. Segítségükkel előre körvonalazhatjuk pontos elképzelésünket arról, hogy milyen színek és formai megoldások illenek a leginkább egymáshoz - még mielőtt ténylegesen hozzáfognánk a munkához.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (11)

Fülöp Bea - Anyák
Van-e ​szebb, felemelőbb dolog és egyben nagyobb felelősség, na és néhanapján nagyobb teher, mint anyának lenni? Hogyan lehet összeegyeztetni a karriert, az országos ismertséget a legbensőségesebb dologgal, az anyasággal? Fülöp Bea, a Danubius Rádió egykori műsorvezetője több mint tízévnyi rádiós múlttal a háta mögött és karján egy tündéri kisfiúval, tollat ragadott, és megírta interjúkötetét, melyben. 17 ismert fiatal édesanyával beszélgetett őszintén, természetes anyai kíváncsiság által vezérelve arról, hogy számukra mit jelent anyának lenni. Az Illia & Co. Kiadó gondozásában megjelent, Anyák című könyvből, mint édesanyát ismerhetjük meg Bozsik Yvette-t, Szekeres Adrient, Szalay Krisztát, Onyutha Juditot, Szekeres Nórát, Novodomszky Évát, Koós Rékát, Szabó T. Anna költőnőt, Szandit, Benkő Nórát, Divinyi Rékát, a Szex és más semmi forgatókönyvíróját, Demcsák Zsuzsát, Huszárik Katát, Fehér Adriennt, Auksz Évát, Vad Katalint és Nagy Tímea vívónőt.

Günter Wermusch - A ​gyémánt története
Rejtélyek ​és legendák övezik a gyémánt életútját, amely több mint kétezer évre visszamenőleg követhető nyomon. A szerző ezt az olykor krimibe illő történetekben is bővelkedő életutat írja le színes, élvezetes stílusban. A gyémánt hazájából, Indiából kiindulva először a gyémántnak a klasszikus ókorban játszott szerepét mutatja be. Ezt követően a nagy világutazóknak (Szinbád,Marco Polo stb.) a gyémánttal való találkozását ecseteli és a gyémánt új ,,trónfoglalását'' ábrázolja a nagy földrajzi felfedezések korszakában. a szerző bepillantást nyújt a mongol-tatár birodalom mesés kincseibe is. Külön fejezet szól a Napkirály legendás gyémántimádatáról. Ezt követi a brazil gyémántkereskedelem fénykora. Új fejezetet jelent a gyémánt történetében a brit világbirodalom létrejötte, a nagy dél-afrikai gyémántlelőhelyek feltárása. A gyémánt ekkor jelenik meg a tőzsdéken. Ez a nagy hajótörések ideje, amikor óriási kincsek süllyednek a tenger mélyébe. A szerző elmeséli Jakutföld gyémántkincseinek felfedezését is, majd elvezet a gyémántipar világába, beavat a gyémánt közgazdasági szerepébe, kitérve a gyémánthamisítás históriáira, végül pedig ismerteti a világ leghíresebb gyémántjait. A kötetet szép kivitelezésű rajz-,térkép- és színes fotómellékletek egészítik ki.

Pozvai Zsolt - Kávé ​habbal
"Ez ​a könyv törődni akar. Témát kínál, kedvet ad az esti beszélgetésekhez. A szerelmünkkel, az elfeledett barátok között, a keveset látott szülőkkel, a ritkán ölelt gyerekekkel és unokákkal. Egyszerűen egymással. Pozvai Zsolt" "Jó szívvel ajánlom ezt a kilenc beszélgetést ebben a kicsit kócos, az élőbeszédre hajazó, kötőszavakkal és központozásokkal dúsított változatban mindenkinek, aki még tudja, érti, hogy "Ha a mondat közepén csönd keletkezik, egy kicsinyke, félre nem érthető csönd, az olyan, mintha megnyílna halkan egy ajtó, s az ember betekintést nyer oda, ahol fontos dolgok éppen most születnek. Simkó János"

Göbölyös N. László - Led ​Zeppelin
Kiadói ​ajánló: Többszörösen párhuzamos életrajzot és kordokumentumot kap kezébe a magyar rock-bolond. A Led Zeppelin történetének jól ismert és eddig ismeretlen eseményei, a négy muzsikus emberközeli portréi, az 1970-es évek nagy rock-sikertörténetének háttere ....

Lejtényi Éva - Waldhauser György - Régi ​idők receptjei
Truffaldino ​tálalási monológja Hiába: a vendéglősök főzni még csak tudnak, de a tálaláshoz nem is konyítanak! no majd én megmutatom. Mondjuk itt az asztal. Ide figyeljen, hogy kell elrendezni azt az öt tál ételt. Például ide középre kerül a leves. Ide, erre az oldalra tesszük a főtt húst. A másik oldalra a rántott halat. Oda kerül a mártás, emide az a micsoda étel, amit nem ismerek. No, mit szól hozzá, jó lesz így? Levesek... Ejnye no, miféle ebéd ez? Egyszerre csupán egy tányér étel? A gazdám csak fizet, mint a köles, és semmi jó falat? Ki tudja, mit kotyvasztottak ebbe a levesbe? Megkóstolom. Jó, ha az ember mindig magánál hordja a fegyverét. Ha, nem is rossz. Ettem már rosszabbat is. Húsok... Bárány ez, vagy borjúhús? Úgy érzem, bárányhús. No, egy falatot: kóstoljuk meg. Nem bárány ez, de nem is borjú, közönséges birka. Gombócok... Ide négy gombóc, amoda is négy. Az ám, de eggyel több van. Ezt melyiknek adjam? Hogy egyik se haragudjék: megeszem magam. Pudingok... Mi a frász lehet ez a puding? Az illata finom - akár a puliszkáé! Ha puliszka volna, hű de szeretném! Megkóstolom. Nem puliszka, de olyan puliszkaféle. Olyan puliszka, ami mégse puliszka. Jobb, mint a puliszka. ...Hát ez megvolna -, őszintén gratulálok! Mindenki meg van elégedve, mindenki jóllakott, mindenki megkapta, amit kívánt, és egyik se tudott a másikról. Két urat kiszolgáltam, hát akkor most én is megebédelek - négy helyett. (Goldoni: Két úr szolgálja)

Paola Jacobbi - Akarom ​azt a cipőt!
Egy ​pár cipő nem tesz boldoggá. De rengeteg pár már igen. A cipő a nő legjobb barátnője. Lehet tűsarkú vagy bakancs, báli vagy sportos, szexi vagy laza; kiválasztásuk, becserkészésük, megvásárlásuk olyan szenvedély, mint férfiaknak a foci, a sör vagy a motor. Sokaknál már-már az őrület határát súrolja; Hamupipőkétől a Szex és New York sztárjaiig. Fétistárgy, amiért a nők irigyelnek, és a férfiak a lábad elé hevernek. A világszerte népszerű olasz divatszakértő szellemesen és humorosan elmélkedik a cipők jelentőségéről a nők (és a férfiak) életében. Milánó és Párizs, London és New York cipőfelhozatalát mustrálja, miközben márkaeligazítást tart, és egyúttal divat- és kultúrtörténetet is csepegtet. Könyve elengedhetetlen kiegészítője a divatosan és öntudatosan öltöző nőknek.

Fazekas Anna - Öreg ​néne őzikéje
Először ​1952-ben jelent meg az Öreg néne őzikéje, és azóta hallatlanul népszerűvé vált Fazekas Anna verses meséje, vetélytársává a klasszikus gyermekirodalmi alkotásoknak. A verses formában megírt kedves kis mese az ember és az állat kölcsönös szeretetéről szól.

Dr. Michael Stellmann - Gyermekbetegségek
Dr. ​Michael Stellmann bemutatja, hogyan kezelhetjük természetes módon és biztonsággal a hétköznapi panaszokat, a klasszikus gyermekbetegségeket, valamint a fejlődési zavarokat a csecsemőkortól az iskoláskorig. Teljes és hatékony; - A homeopátia, a természetgyógyászat és a teljes értékű táplálkozás számos kezelési módszerével elősegíthetjük gyermekünk gyógyulását és öngyógyító erőinek felébredését. Megalapozott és érthető; - A kezelési módokat lépésről lépésre ismertető, a szülői tanácsadó könyvek között kiemelkedő helyet elfoglaló mű. Harmónia a fejlődésben; - A gyermek növekedésénél a lelki és szellemi fejlődés éppolyan fontos, mint a testi gyarapodás.


Saját könyvtárban

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Saját könyvtár


Olvasta

Ez a kollekció nem tartalmaz egyetlen könyvet sem: Olvasmányok

Kollekciók