Ajax-loader

Erika Hajdú

Rate_positive 143 Rate_neutral 5 Rate_negative 0

3087 napja velünk van 6 napja láttuk utoljára

Supporter_300 Badge-tolkien-2015-fantasy Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Buek_2013_300 Rukkola_plecsni_xmas_300x300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_20

Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.


Szélesi Sándor - Kincsem
A ​csodakanca igaz története! Egy furcsa szerelem és egy legyőzhetetlen ló… A sors vagy talán maga a végzet rendezte úgy, hogy 1874 tavaszán egy tápiószentmártoni istállóban, Blaskovich Ernő birtokán megszülethetett egy sárga csikó. Ez a csikó annyira darabos mozgásúnak tűnt, hogy amikor a következő tavaszon vevők érkeztek a birtokra, a többi egyéves lovat elvitték magukkal, ezt az egyet azonban ott hagyták. Mindeközben – ismét csak a sors különleges játékossága folytán – Blaskovich Ernő megpillantott egy kék szemű leányt a Nemzeti színpadán, és lehetetlen dolog történt: a nyugodt életet élő, dolgos természetű és kiszámítható férfi szerelmes lett. A több mint húsz év korkülönbség még talán legyőzhető lett volna, de a leány – Szabó Karolina – egy fejjel magasabb volt Ernőnél, ez pedig különös helyzeteket eredményezett a korabeli társasági eseményeken. Nem könnyű szeretni és nem könnyű Európában lovat futtatni sem. Blaskovich Ernőnek mindkét ok miatt lettek ellenségei. Akadtak, akik úgy gondolták, ha a boldogságot elveszik a férfitól, talán a lovát is le tudják győzni. Kincsem egy vidéki nemes úr és egy ibolyaszemű leány tényeken alapuló, igaz története olvasható e regény lapjain. Egy különleges szerelem és egy legyőzhetetlen ló históriája egy szebb világból.

Peter A. Stork - A múmia életre kel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_200100
Egyszer ​volt... Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Egyszer ​volt...
Gyermekmesék ​Zugor Zoltán rajzaival az aranyat tojó tyúkocskátol, a hangyakiráynőig nagyon sok jó mesét tartalmaz.

Christina Thrän - Nagy ​festőiskolám
Mindenkinek, ​aki örömét leli a festésben! Ebben a könyvben Christina Thrän grafikus, illusztrátor megszámlálhatatlan jól bevált tippek és trükköt árul el, amely a többéves festőiskolai pályafutása alatt gyűjtött össze. Gyakorlatokon és példákon keresztül magyarázza el, hogy mi mindent lehet kezdeni a grafit ceruzával, a színes- és akvarellceruzákkal vagy a vízfestékkel. Lépésről lépésre vezeti be az olvasót a különböző technikákba, és ösztönzi a saját ötletek megvalósítására. Bemutatja miként készíthetünk árnyékot, hogyan építsük fel a képet, nagyítsuk a motívumot és másoljuk le a híres festményeket. A felhasznált eszközökhöz is ad hasznos tanácsokat. A legegyszerűbb formákból készíthetünk állat- és növényképeket, csendéletet, portrét és figurákat, valamint sajátkészítésű képkeretet.Aki azonnal munkához akar látni, akár a könyvbe is festhet, hiszen több gyakorlatnál is hagytak ki helyet az önálló próbálkozásra. Tehát minden festőegér számára szabad a pálya!

Ismeretlen szerző - Mit ​kell tudni az ókori Görögországról?
Az ​ókori görögök talán az első "igazi európaiak"-nak nevezhető nép voltak, akár életmódjukat, akár művészetüket, világnézetüket, tudományukat tekintjük. Ebben a könyvben - röviden - mindazt megtaláljuk, amit az ókori Hellász napjainknak adott, s nemcsak a gyermekek és fiatalok okulhatnak belőle, hanem a felnőttek is.

Sergiy Kabachenko - Varázstányér
Minden ​szülőnek fejtörést okoz, hogyan vegye rá csemetéjét, hogy egészséges és tápláló ételeket egyen. Ez a könyv ebben nyújt segítséget, hiszen a rakodógépnek álcázott főtt burgonya, vagy a lazacos pillangószendvics pillanatok alatt elfogy. A friss gyümölcsökből és zöldségekből készült fogásokat pedig akár együtt is elkészíthetjük.

Gilbert Delahaye - Márti ​erdőn, mezőn
Márti ​aratáskor a mezőn segít, amikor váratlanul egy kisnyúlra bukkan. Elnevezi Pinpinnek és hazaviszi felnevelni. Sokáig gondoskodik róla, jó barátokká válnak, de eljön az idő, amikor szabadon kell engednie, hiszen Pinpin mégiscsak egy vadnyúl...

Barbara Wood - Lélekláng
Szelénét ​titokkal övezett születése percétől nagy feladatra szemelték ki az istenek. Csodálatos gyógyító képességekkel megáldott gyönyörű teremtés, aki hihetetlen és hátborzongató kalandok árán leli meg hivatását, deríti fel származása rejtélyét, és egyesül újra, örökre, első és egyetlen szerelmével, akitől hosszú évekre elszakította a végzet. Szelénét sorsa a szíriai Antiochiából Magnán, Babilonon és Jeruzsálemen keresztül az egyiptomi Alexandriáig és a császári Rómáig űzi. Minden új város új ismeretekkel, újabb tudással gazdagítja, de új megpróbáltatásokat és veszélyeket is rejt a számára. Csodákra is képes gyógyító tehetsége nem csak tiszteletet és hálát vált ki, hanem félelmet és irigységet is. Szelénét azonban semmi sem térítheti le útjáról, mert tudja, hogy az út végén várja az igazság, a hivatás és a szerelem. A hősnő hányadtatásai során föltárul az olvasó előtt az ókori keleti birodalmak ragyogóan színes és fényűző, egyszersmind kegyetlenséggel és borzalmakkal terhes világa, és egyúttal nyomon követheti az ókori kuruzslás és orvoslás páratlanul izgalmas, a legjobb krimik feszültségével és fordulatosságával vetekedő történetét is.

Dékán István - Fantázia ​és fényképezés
A ​fotográfia a valóság megörökítésének művészete, de meggyőződésünk, hogy néha túl is szabad lépni az adott látvány naturális ábrázolásán - írja a könyv szerzője. Ebben a könyvben alkotói fantáziára épülő fényképezési technikák leírását találja az olvasó, a szokatlan fényviszonyok megfelelő kihasználásától az egyszerű segédeszközöket igénylő trükkökön át a reklámfotók számos műhelytitkáig. A szerző 12 alapvető felvételi műfogást, trükköt ismertet, de a gyakorlatban ezek számtalan módon kombinálhatók egymással, tág teret nyitva az alkotó fantáziának.

Covers_294434
Saláták Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Saláták
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Patricia könyvek - Érzékek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Patricia könyvek - Fény és hang
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Patricia könyvek - Sarkvidékek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pintér Zoltán - Zugor Zoltán - Képes ​civilizációtörténeti kronológia
Hogyan ​éltek a nomád magyarok? Milyen céllal és hogyan építették a piramisokat? Mikor épült a Lánchíd? Mire jött rá Kopernikusz? Mi történt a magyar szabadságharc idején Európán kívül? Mikor és hol írták alá az Európai Unió alapokmányát? Mi történt Nyugat-Európában Amerika felfedezésének idején? Ezekre és még számtalan hasonló kérdésre kaphat választ az Olvasó, ha kezébe veszi ezt az egyedülálló kiadványt. Egyedülálló, hiszen – ahogyan azt a címe is mutatja – kronologikus rendben, külön fejezetekben, színesen illusztrálva szemléli négy terület történéseit: Magyarország, Kelet- és Közép-Európa, Nyugat-Európa és az Európán kívüli országok. A másik vezérfonal – ami szintén fontos a könyv különlegességét és hasznosságát alátámasztandó – az a négy témakör, amelyek köré az információk rendeződnek. Ezek a politika, a művészetek, a vallás és a tudomány. Minden korról általános ismertetőt kapunk a fenti témakörök alapján, s mindez rengeteg olvasmányos és néhol meghökkentő érdekességgel párosul, ami igazi csemege a könyvet forgató gyermekek számára. Élményteli és hasznos olvasást kívánunk mindenkinek!

David Watkins - Meike Dalal - Kempingezés, ​túrázás
Ez ​a sokszínűen illusztrált könyv tartalmazza a kempingezéshez, túrázáshoz, tájékozódási futáshoz vagy éppen a környezeted felfedezéséhez szükséges ismereteket. Ez az érdekes ötletekkel és jó tanácsokkal ellátott kézikönyv hasznára van kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és tapasztaltabbaknak egyaránt. E könyv anyagát eredetileg a következő címek alatt adták ki: Élet a szabad és alatt; Utak felderítése és felfedezése.

Kate Knighton - Miért ​ne együnk egészségtelen ételeket?
Miért ​ne együnk egészségtelen ételeket? Ebben a könyvben érdekes információkat találsz az ételekről, megtudhatod mi egészséges és mi nem és miért.

Ali Sparkes - Szöcskeszédület
Az ​iskolai ebéd veszélyessé válik! Josh és Danny nem is tud róla, de egyikük uzsonnás dobozában valami egészen ijesztő dolog lapul. Elég egy korty, és a fiúknak hirtelen zöld csápjaik nőnek, a füleik egyik pillanatról a másikra a hasukon kötnek ki, és egy hétköznapi szöcskéhez hasonlóan időnként barna masszát köpnek maguk elé. Ráadásul egy veszélyes és hatalmas szöcskefaló lény is van a környéken. Bolonda Bagatell, az ikrek szomszédjában lakó, kissé bohókás tudós azonban a fiúk segítségére siet... vagy mégsem?

Bártfai Laci bácsi - Süteményeskönyv ​gyerekeknek
A ​gyerekek szeretik a süteményeket és – korosztálytól függetlenül – szívesen részt is vesznek a finomságok elkészítésében, ha lehetőséget kapnak rá. Ha kell, előkészítik a hozzávalókat, keverik a tésztát, felverik a habot, előkóstolják a félkész süteményt, díszítenek és a sütésben is segítenek. Sőt, talán még jobban is élvezik a sütemény elfogyasztását, ha apró ötleteikkel hozzájárulhatnak a torták, piskóták, fánkok, krémek, italok, rétesek, pudingok és egyéb sütik "megálmodásához". És a mosogatással sem lesz gondunk... Ezekkel a receptekkel minden Kedves Szülőt arra szeretnénk buzdítani, hogy szánjon időt a közös sütéshez, mivel vannak olyan egyszerű finomságok, amelyeket könnyedén elkészíthetünk gyermekeink segítségével.

Thomas Brezina - Az ​a boszorkányos szerelem!
A ​fiúk mind őrültek - Tinka és Lizi egyetértenek ebben. Ám ez egy csapásra megváltozik, amikor Márk, az új fiú az iskolába érkezik. Tinkát mintha kicserélték volna: ezentúl számára minden csak a srác körül forog. Lizi teljesen ki van akadva! Hogyan veszítheti el Tinka ennyire az eszét? Elhatározza, hogy egy egészen különleges szerelmi varázslatot eszel ki. Ennek azonban mindenféle kiszámíthatatlan következményei lesznek...

Susan Meredith - Mi ​történik velem? - Lányoknak
Felnőni ​sokkal könnyebb úgy, ha van valami sejtésed mire számíthatsz. Ez a könyv ehhez ad segítséget.

Covers_292391
Állatos ​mondókák Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Állatos ​mondókák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csukás Csaba - Bakos József György - Bernáth Krisztina - Állatmesék ​kicsiknek - olvasásra és felolvasásra
Az ​állatok iránti szeretet a gyerekek és felnőttek életét, mindennapjait egyaránt végigkíséri. Ebben a kiadványban fordulatos, tanulságos, szívet derítő eredeti állatmeséket gyűjtöttünk össze. A színes illusztrációk segítik képzeletünket átröpíteni e csodálatos mesevilágba.

Covers_159908
Állati ​mesetár Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Állati ​mesetár
Hajdanán ​még egyszer más volt az állatok élete. A róka azzal kérkedett, hogy félelmetesebb a tigrisnél, a kutya elhatározta, hogy legyűri az oroszlánt, a farkas pedig felcsapott juhásznak, és elszántan őrizte a rábízott birkákat. Akkoriban még a majom volt az állatok királya, és bizony, sok furcsa dolog megesett. Ezeket a vidám, de tanulságos történeteket ismerheted meg ebből a mesekönyvből.

Ismeretlen szerző - Mondák ​az egyiptomi mitológiából
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ar%c3%a1csonyr%c3%b3l_%c3%a1lmod%c3%b3k
Karácsonyról ​álmodók Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Karácsonyról ​álmodók
Tizenkét ​hangon elmesélt érzések és gondolatok azokról az ünnepi pillanatokról, amikor a fenyőfa mellett megszólal a csengettyű és a gyertyalángnál minden más színben játszik, az álmok pedig valóra válnak, ha igazán hiszünk bennük. Ám nem mindig csak a szépek – olykor a lidérces álmok is. E sokszínű mozaikban a XX. és a XXI. századi magyar irodalom legnagyobb álmodóinak karácsonyi történeteit olvashatjuk: Benedek Elek, Bródy Sándor, Csáth Géza, Gárdonyi Géza, Jókai Mór, Kosztolányi Dezső, Krúdy Gyula, Mikszáth Kálmán, valamint Garaczi László, Grecsó Krisztián, Háy János és Lackfi János műveit.

Bakó Krisztián - Híres ​biológusok
Az ​emberiség a történelmi idők kezdete óta próbálja megismerni az élő természetet. Az élővilággal kapcsolatos tudásanyag segítségével sikerült vadászó-gyűjtögető őseinknek új és új táplálékforrást találnia. Ezen ismeretek által alakították ki a mezőgazdaság működésének kereteit. Az emberi test felépítésének és anyagcsere-folyamatainak pontos leírása pedig a gyógyítás kulcsának bizonyult. A modern, tudományos élet hajnalán ezt a szerteágazó, élőlényekkel foglalkozó tudományt biológiának nevezték el. Könyvünk ezen lenyűgöző szakterület legnagyobb alakjait mutatja be röviden, közérthető nyelvezettel.

Elektra könyvek - Találmányok, felfedezések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Candace Bushnell - Szex ​és New York
"Isten ​hozott az elveszített ártatlanság korában!... Első az önvédelem és a jó üzlet. Ámor meg elhúzhat a jó büdös francba." - Íme New York, Manhattan, a felső tízezer, a kulturális elit világa. A kivételezettek nemegyszer botrányos szexuális szokásairól most egy kívülálló rántja le falrengető humorral a leplet. A Candace Bushnell, angol újságírónő által írt, szellemes és brutálisan őszinte kötet bemutatja azt a manhattani réteget, akik csapatostul lepik el a partikat, bárokat, klubokat. A különböző történetekben a szerző saját élményeit, tapasztalatait osztja meg az olvasóval. Carrie, az ifjú írónő folyton rosszkor és rossz helyen keresi a szerelmet. Mr. Big, az iparmágnás egyik értelmetlen partnerkapcsolatból sodródik céltalanul a másikba. Samantha Jones, a negyvenes éveit taposó filmproducer a nők azon nemzedékéről mesél, akik egyetlen dolgot tanultak meg nagyon jól az életben: a szépség és a fiatalság múlandó. A "modellezők" csakis és kizárólag fotogén "dilis csajokkal" hajlandóak randevúzni és ágyba bújni. No meg a "biciklis bölcsészek", akik már jócskán benne járnak a korban, s közlekedési eszközükön kívül csak a hátizsákjukhoz ragaszkondnak nagyon.

Dönsz Judit - Hobbiállatok
Tengerimalac, hörcsög, ékszerteknős, egér, kutya, macska, nyuszi, aranyhal, kanári, hullámos papagáj... esetleg csíkos mókus, póni? Te melyikükkel kötnél barátságot? Bármelyiket választod, biztosan sok örömteli percben lesz részed... de ne feledd: kedvencednek egyebekre is szükséged lehet, mondjuk például ennivalóra, vízre, tisztogatásra, mozgásra, kényeztetésre, egyszóval gondoskodásra... Vajon mennyi szülői vagy testvéri segítségre számíthatsz? Elég kitartó vagy? Mennyire erős az elhatározásod? Mire végigolvasod a meghívott állatvendégek bemutatkozását, számos praktikus kérdésre választ kaphatsz.

Kerekecske_dombocska
Kerekecske ​dombocska Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Kerekecske ​dombocska
Kerekecske ​dombocska, itt szalad a nyulacska. Erre megyen, itt megáll, itt egy körutat csinál. Ide bújik, ide be, kicsi gyermek kezibe.

Jean de La Fontaine - La ​Fontaine válogatott meséi
A ​tücsök meg a hangya; A holló meg a róka, A felfuvalkodott béka; A farkas és a kutya; A városi és a mezei patkány; A farkas és a bárány; A tolvajok és a szamár és sok más mese

Leszkai András - Moha ​a Tátrában
A ​kilencedik Moha-kötet még nem a sorozat utolsó darabja, mégis lezárás. Lezárása Moha gyermekkorának. A következő két könyvben már ifjúként, illetve túlnyomórészt bácsiként találkozunk vele; ez tehát az utolsó alkalom, hogy Moha gyermek-, helyesebben: kistörpekori élményeit olvashatjuk. A kötet történeteiben Moha nemcsak a pénzzel mint a viták forrásával találkozik, s nemcsak gyermekvigyázóként találkozhatunk vele, hanem messzi utazásra indul: megismerkedik a tátrai zergékkel, s szinte személyes ismerősévé válik egy hegyvidéki mormota. Ugyanakkor a kiskamasz Moha napjaiba is bepillanthatunk; látjuk, hogy ő sem tud vagy akar mindig jó gyerek maradni, és bizony élvezettel pottyant apró szögecskéket kislányok gallérjába. Egészen addig, amíg... de ez maradjon a stikli-mese meglepetése.

Mese%c3%b6z%c3%b6n
Meseözön Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Meseözön
A ​könyv címe nem véletlenül "meseözön": a népmeséktől kezdve a leghíresebb meseírók (pl. Andersen, Grimm-testvérek) alkotásaink keresztül mindent megtalálhatunk benne: A királykisasszony találós kérdései; A császár új ruhája; A kis gyufaáruslány; A nagy tengeri kígyó; A hókirálynő; A régi ház; A kisbojtár furulyája; A becsapott óriás; Festett villámok; A szelek szigete; Szárnyacska; Hétszerszép; A tökéletlen hal; A jólelkű bandita; A róka meg a macska; Mindent a maga helyére!; Tizenketten a postakocsin; A bolha meg a tanár c. mesék szerepelnek többek között a kötetben.

Sheryl Berk - Mi ​ez a morgás a pocakomban?
A ​Mi ez a morgás a pocakomban? című könyvecskében Micimackó barátai segítségével próbálja kideríteni, mitől vannak furcsa zajok a gyomrában.

Theresa Mancuso - Ki ​lopta el a csontomat?
A ​kötet bölcs és megszívlelendő tanácsokkal látja el mindazokat, akik azt fontolgatják, hogy jó lenne egynél több kutya a háznál. A szerző, aki hosszú éveken keresztül három német juhászkutya szerető gazdija volt - beavatja az olvasót a kutyatartás legmélyebb titkaiba. Segítségével megtudhatjuk, hogyan utazzunk több kutyával, hogyan kell egyszerre több kutyát sétáltatni, hogyan mutassuk be az új "családtagot" a régi kedvenceknek...

Ismeretlen szerző - Alice ​Csodaországban - Klasszikusok kicsiknek
Alice ​eleven eszű, bűbájos kisiskolás lányka, aki álmában az óráját aggodalmasan nézegető, piros szemű Nyuszi nyomába ered. E zseniális fantáziájú kislánnyal hihetetlen, ámulatba ejtő, néha már ijesztő dolgok történnek, vicces és hóbortos élőlényekkel kalandozik a könyv oldalain keresztül.

Kollekciók