Ajax-loader

Zsuzsanna Lukácsné Molnár

Rate_positive 42 Rate_neutral 3 Rate_negative 0

1867 napja velünk van 24 napja láttuk utoljára

Badge-stoppos-1 Rukkaracsony_300 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-onkentes Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.


W. A. Spicer - Korunk ​és a világ sorsa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gyarmati Béla - A ​világdráma utolsó felvonása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Borsa Brown - Az ​Arab lánya
Gamal, ​a szaúdi királyi család tagja, megkapja élete legnagyobb feladatát: fel kell nevelnie magyar szerelmétől született gyermekét, Annát nem is akárhol: saját hazájában, Szaúd-Arábiában. A család nem nézi jó szemmel a házasságon kívüli kislány érkezését. De ha ez nem lenne elég, a sors még egy megoldhatatlannak tűnő kihívást küld Gamalnak Vajon képes egy apa egyenlőséget tenni gyermekei között, amikor azt a vallási tradíciók szerint nem is volna szabad? Lehet boldog egy ilyen zord világban egy ártatlan kislány, akinek már születésekor megpecsételődik a sorsa? Mire képes az apai szív? Mire képes egy mostoha? A hatalmas sikert aratott Az Arab című regényben megismertük egy szívbemarkoló szerelem történetét. Az Arab szeretője a magyar nő szemével mutatja be ugyanezt az érzelmi hullámvasutat. Az Arab lányában a kettejük szerelme gyümölcsének élete bontakozik ki, miközben Gamal lelke is új életre kel.

Dr. Qanta A. Ahmed - A ​láthatatlan nők földjén
Qanta, ​a mohamedán vallású, fiatal brit orvos amerikai tanulmányai végeztével elfogad egy állást a szaúd-arábiai Rijád egyik kiemelt kórházának intenzív osztályán. Ezzel megnyílik előtte a lehetőség, hogy megismerje „a láthatatlan nők földjét”, vallása bölcsőjét, azt az országot, amely a mekkai Kába követ őrzi. Azt reméli, hogy otthon érezheti majd magát, ám az ortodox mohamedán királyságbeli életet a luxus ellenére, amelyet a kiváltságosok élveznek, egy világ választja el a Nyugattól, attól az életformától, amelyhez hozzászokott – elsősorban a megélhető szabadság tekintetében. Az első napon felölti a hagyományos és kötelező női viseletet, az abaját, és megkezdődik izgalmas felfedezőútja, melynek során az elutasításon és a kezdeti idegenségérzeten túllépve újraalkotja képét a nőiségről, az iszlámról, a szaúdi társadalomról.

Corinne Hofmann - Búcsú ​Afrikától
Corinne ​Hofmann feladva fényes karrierjét, biztos jövőjét, kényelmes európai életét, egy maszáj harcos szerelméért az egzotikus Kenyába költözött, és egy kislányt szült.. A szerzőnő ma ismét Svájcban él. Az Afrikai szeretők, illetve a Visszatérés Afrikába című önéletrajzi regényei világraszóló sikert értek el. A több mint húsz nyelvre lefordított, milliós példányszámban kiadott, és nagyszerűen megfilmesített élettörténet harmadik része Corinne harcát mutatja be kislányáért, akit férje tudta nélkül, afrikai családja és a törvény ellenében "lopva" menekített ki Kenyából, amikor rájött, a szerelem nem minden..

Inka Jochum - Kezedben ​az életerő
Egészségesen ​és fáradhatatlanul! Bizonyára mindenki így szeretne élni. Talán ez az egyik alapvető oka annak, hogy az ősi Kínában született módszer alapjait bemutató könyv hatalmas sikert arat Németországban. Az ebben olvasható tanítás röviden, tömören, könnyedén és természetes egyszerűséggel adja át a kulcsot a mindannyiunk számára oly fontos kapu kinyitásához.

Davina Thomas - 200 ​blokk foltvarráshoz
Alkossunk ​a könyvben bemutatott, modern és tradicionális mintákat egyaránt felvonultató, egyszerűen összevarrható blokkokból egyedi takarókat, falvédőket és lakberendezési kiegészítőket! A gyűjtemény 200 blokkot tartalmaz, melyek mindegyike mellett megtaláljuk a szükséges anyagok és módszerek felsorolását, valamint az elkészítés nehézségi fokát. Tizenöt kész foltmunkát (takarót, párnahuzatot) is bemutat, melyek a gyűjteményben felsorolt blokkok felhasználásával készültek. Hasznos tanácsokat és ötleteket kapunk, miként készítsük el saját kombinációinkat. Található egy százféle szövetet felsorakoztató paletta is, mely hasznos segítség az eredeti anyagok kiválasztásában, valamint ötlete ad saját foltmunkánk megtervezéséhez. Davina Thomas hivatásos foltvarró és textiltervező. Szabadúszó oktató, szerkesztő és tervező, Popular Patchwork magazin szerkesztője.

Kim Schaefer - Foltból ​varrt karácsonyi díszek
Egyszerű, ​mégis nagyszerű hangulatot teremtő karácsonyi minták. Mókás mikulások, csillagokkal és fagyöngy mintával díszített takaró, bájos angyalkák emlékeztetnek arra, hogy nemsokára itt az év legszebb ünnepe. Kezdőknek és haladóknak egyaránt elkészíthető, biztos sikert ígérő gyűjtemény.

Szabó Erika - Foltvarrás
Kedves ​Olvasó! Olyan könyvet szerettem volna írni, hogy aki még soha nem vett varrótűt a kezébe, az is bátran neki merjen látni ennek a kézimunkának és azon kapja magát, hogy egy csodálatos világba került. Nem hallottam még olyan foltvarróról, aki nem érzi magát elvarázsolva, amikor készíti a foltmunkáit még akkor is, ha az csak egy egyszerű kis foltocska. A foltvarrás egy olyan tevékenység, ahol szárnyalhat a fantáziád, jobbnál-jobb terveket készítesz és mindössze azt fogod sajnálni, hogy a nap csak 24 órából áll. Ahogy gyarapszik majd az ismereted a különböző technikák megismerésével, egyre közelebb kerülsz ahhoz, hogy előbb-utóbb kialakuljon a saját stílusod. A könyvet a teljesség igénye nélkül készítettem, de azért megpróbáltam úgy összeállítani, hogy többféle technikát tartalmazzon, adjak egy kis ízelítőt anyagismeretből, a színek csodálatos világából, valamint a festésről is írtam egy kis ismertetőt kedvcsinálásképpen. Szeretnék segítséget nyújtani az összeállításokhoz, néhány varrástechnikához. Varrás közben Te is sok mindenre rá fogsz jönni magad is, sőt azt tanácsolom, hogy próbáld meg előbb kitalálni, hogyan készülhetett egy-egy darab, ez is egyfajta sikerélményt ad. Remélem, sikerült felkeltenem az érdeklődésedet és Te is belevágsz, de ezúttal a textilbe! - Szabó Erika

Emma Donoghue - A ​szoba
Az ​ötéves Jack számára a Szoba maga a világ. Itt született, és Anyával együtt itt eszik, játszik, alszik és tanul. Jack képzeletét számtalan csoda foglalkoztatja - a tojáshéjakból épített kígyó az Ágy alatt, a Tévében látott képzeletbeli világ, a kuckó a Szekrényben, a ruhák között, ahová Anya esténként lefekteti, hátha jön Patás... A Szoba Jack számára az otthont jelenti, de Anya számára börtön, ahol tizenkilencéves kora óta -hét esztendeje- raboskodik. A Jack iránt érzett szeretetből egy egész életet épít fel a kisfiú számára tizenkét négyzetméteren. Ám ahogy Jack kíváncsisága egyre nagyobb, úgy nő Anya kétségbeesése is, hiszen tudja, hogy a Szoba hamarosan szűk lesz kettőjüknek. A történet, amely Jack egyszerre megható és vidám előadásában bontakozik ki, a szívfacsaró körülmények közepette is legyőzhetetlen szeretetről, az anya és gyermeke közötti elszakíthatatlan kötelékről mesél. Megrázó, felemelő és magával ragadó regény, amely mindvégig mélyen emberi és megindító marad.