Ajax-loader

Dávid

Rate_positive 152 Rate_neutral 6 Rate_negative 1

2821 napja velünk van 1144 napja láttuk utoljára 1366 napja hibernálva van

Badge-feltolto-500 Badge-feltolto-50 Badge-feltolto-1 Badge-stoppos-10 Badge-stoppos-1 Badge-orjongo Badge-jobbmunkas Badge-jomunkas Badge-hardrukkcafe_100 Badge-hardrukkcafe_20

Kívánságlista és stoppolások

Ezeket a könyveket szeretné a felhasználó elolvasni.

összes (5182)

S. Coleman Charlton - Középfölde ​szerepjáték
Fantasy ​szerepjáték J. R. R. Tolkien világában "Tekintetük szinte átdöfte Frodót, ahogyan egyre csak közeledtek-közeledtek. Kétségbeesetten rántott ő is kardot, s úgy rémlett, kardja vörösen villan, mint a parázs. Két alak megállt. A harmadik nagyobb volt, mint a többi, haja hosszú és csillogó, sisakján korona. Egyik kezében hosszú kardot tartott, a másikban tőrt; a tőr is, a tőrt tartó kéz is halványan derengett. Egy ugrással rárontott Frodóra." - A Gyűrű Szövetsége (Réz Ádám fordítása) A szerepjáték során egy "élő" regény egyik hősének helyébe lépsz. A Középfölde Szerepjáték (MERP) és a hozzá megjelenő kiegészítők keretet biztosítanak a minden idők legismertebb fantasy világában - J. R. R. Tokien Középföldéjén - történő játékhoz. A Középfölde Szerepjáték tökéletes szórakozást nyújt azoknak a kezdő és tapasztalt "kalandozóknak", akik egy valósághű, könnyen kezelhető fantasy szerepjátékra vágynak. Egy játék, amelyet gyermekek és felnőttek százezrei játszanak világszerte. A Középfölde Szerepjáték tartalma: - Középfölde Mintakarakterek azoknak, akik azonnal érdekes, tökéletesen kidolgozott karaktereket szeretnének. - Teljes Karakterfejlesztési rendszer, amelyben hobbit, tünde, törp, ember, ork, troll stb. lehetsz. - Varázslatrendszer, amelynek egyszerű és mégis minden részletre kiterjedő szabályai jól tükrözik a hatalom és a mágia egyedülálló természetét Középföldén. - Izgalmas harcrendszer, amely valósághű, emellett gyorsan és könnyen kezelhető. - A Játékmestert segítő irányelvek, amelyek között szerepelnek az utazásra, találkozásokra, időjárásra, véletlenszerű eseményekre, gyógyításra, mérgekre, varázstárgyakra és még sok minden másra vonatkozó szabályok. - A Teremtmények és Fajok részletes ismertetése, amelyben a fontosabb vadállatok, szörnyek és középföldei népek leírásával találkozhatunk. - A másodlagos szakértelmek, előélet lehetőségek és hivatások széles választéka. - Egy teljes, a Trollvadonban játszódó Mintakaland ismertetése, minden, a játékhoz szükséges adat leírásával.

Kerényi Attila - Európa ​természet- és környezetvédelme
"Mi ​történt kontinensünkön a jégtakaró visszahúzódásától az Európai Unió környezetpolitikájáig? • Hogyan "győzte le" az ember a természetet a történelem során és milyen árat fizetett ezért? • Egészséges környezetet építettünk-e önmagunk számára? • Megáll-e az ember terjeszkedése a természet rovására? • Mekkora kontinensünk országainak ökológiai lábnyoma és mekkora az ökológiai hiánya? • Milyen gazdag Európa természeti és épített értékekben? • Hogyan óvjuk és miért romboljuk ezeket? • Milyen hatása van Európának más földrészek környezeti állapotára? • Hatékony-e az Európai Unió környezetpolitikája? • Megvalósítható-e a szép álom: a fenntartható fejlődés? Ez az első olyan magyar nyelvű könyv, amely mindezekre a kérdésekre és még számos hasonlóra keresi a választ. A földrészünk környezet- és természetvédelmét bemutató széles ívű művet közel 200 ábra, térkép és kép illusztrálja."

Szalay István - Régi ​magyar baromfifajták a XXI. században
Nemzeti ​kulturális örökségünkhöz tartoznak a régi magyar baromfifajták is. Minden nemzet kötelessége, hogy értékeit megőrizze, az utókor számára hozzáférhetővé tegye. Ez a könyv feltárja a magyar baromfifélék génmegőrzésével kapcsolatos több évtizedes munkát, és választ ad a következő kérdésekre is: – Az eddig őshonosként nyilvántartott magyar baromfifajták vajon valóban őshonosként kezelhetők-e? – Melyek a régen honosult fajták és ezek mennyiben tekinthetők magyar fajtának? – A fajon belüli egyes fajtaváltozatok kezelhetők-e önálló fajtaként? – Hogyan alakult ki a régi magyar baromfifélék állami génbanki rendszere? – Mely fajok és fajták hiányoznak még génmegőrzési programjainkból? – Hogyan hasznosíthatók a régi fajták? A régi magyar baromfifajták bemutatására és részletes, magyar és angol nyelvű fajtaleírására vállalkozó könyv nemcsak az eddig őshonosként védett magyar tyúk-, pulyka-, gyöngytyúk-, lúd- és kacsafajtákat ismerteti, hanem új programokat is javasol a Kárpát-medencében még előforduló és védelemre szoruló helyi fajták és a tenyésztésükkel összefüggő életmód és tudás megmentése és jövőbeni hasznosíthatósága érdekében.

Ismeretlen szerző - A ​Mecsek természetjáró kalauza
"Hazánk ​egyik legjellegzetesebb szigethegysége a Mecsek. Területe a hozzá tartozó dombvidékkel együtt 1000 km2. A Mecsek ÉK-DNy-i hossza 46 km, szélessége 10-12 km. Természetjáró szempontból Nyugati-, Közép- és Keleti-Mecsekre osztjuk." Az 1995-ben megjelent kötet a Mecsek földrajzának, állat- és növényvilágának bemutatásán túl megismertet a látnivalókkal és remek túraajánlatokat tartalmaz akár gyalog, akár kerékpárral szeretne valaki kirándulni ott. A turistautak azóta természetesen módosultak, de egy friss turistatérképpel még mindig hasznos útitárs lehet ez a kis könyvecske.

Helen Davies - Giovanna Iannaco - Kissné Lénárd Csilla - Kezdők ​olasz nyelvkönyve
Az ​Usborne Kiadó színes, szórakoztató képekkel illusztrált szótára, amely azzal a céllal készült, hogy megkönnyítse és kellemes időtöltéssé tegye a nyelvtanulást. A könyvben több mint kétezer, a mindennapi életben gyakran használt szó és kifejezés található. A szavak egy-egy téma köré csoportosulnak (A család, A test, Ház és lakás, Öltözködés, Élelmiszerek, Bevásárlás, Autóval, Nyaralás, Sport stb.) és a mulatságos képek, jelenetek szinte sugallják a szavak értelmét. A könyv végén a legfontosabb tudnivalókat összegző néhány oldal következik. Befejezésül pedig szójegyzék található.

Pintér Csaba - Kazinczi Gabriella - Gyommagfotók
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_29413
Reader's ​Digest világatlasz Ismeretlen szerző
26

Ismeretlen szerző - Reader's ​Digest világatlasz
Bolygónk ​földrajzának, időjárásának, flórájának, faunájának és népeinek egy olyan, könnyen használható, teljesen felújított kincsestárát ismerheti meg, amely segít Önnek eligazodni a világban, úgy, ahogy eddig még soha. A könyv lapjain a világ legnagyobb folyói mentén utazhat, belefeledkezhet a hatalmas kiterjedésű Góbi-sivatag és Szibéria érintetlenségébe, felfedezheti Skandinávia és Kanada számtalan tavát, és bebarangolhatja a csendes-óceáni szigeteket.

Peter Teichmann - Kutyák
Az ​ember és a kutya kapcsolata immár sok ezer éves. Az ember befogadta a kutyát a családba, a kutya pedig ettől kezdve az embercsaládot tekinti falkájának. Milyen szánhúzó-, juhász-, vadász- vagy kotorékebek vannak, miért nevezzük futókutyáknak az agarakat, miért fehér a legtöbb pásztorkutya? Az ilyen fontos ismereteken kívül azt is megtudhatjuk, mire kell felkészülnünk, ha kutya kerül a házhoz.

Erik Zimen - Farkasok
Miért ​félnek sokan a farkastól? Milyen kép él a mondákban és a mesékben a farkasokról? Hogyan szabályozzák az utódok születését? Miért élnek falkában a farkasok? Van -e saját nyelvük? Milyen a farkasbarlang? Hogyan neveli fel a farkas a kölykeit? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kapunk választ a nagy tudású és személyes élményeit is szívesen megosztó farkaskutatótól. A szerző maga is tanulmányozott farkasfalkákat Kanadában, Olaszországban, Spanyolországban és főleg a Bajor-erdőben. Szemléletesen mutatja be az ember és farkas közti bonyolult kapcsolatot, a farkasok jövőjét, és elmondja, hogy mit kellene tennünk védelme és szaporodásának biztosítása érdekében.

Böő István - Önök ​kérdezték... Juh, kecske
Milyen ​az európai piac vágóbárányigénye? Hogyan kell takarmányozni a tenyésztésre szánt növendékeket? Mitől függ a gyapjútermelés? Milyen keresztezések javasolhatók a juh tejtermelésének fokozására? stb. Önök kérdezték... és még számtalan egyéb kérdést tettek fel. Ezekre válaszol ez a könyv, ami látszólag eltér a megszokott formától, ám a gondos rendszerezés, válogatás után kerek egészet alkotva segíti az érdeklődőket, a gyakorló gazdákat, akik könnyen megtalálhatják saját kérdéseikre is a feleletet.

Papp Gábor - Turny Zoltán - Kovács András - Magyarország ​ragadozó madarai
A ​szerzők több mint két évtizede vesznek részt tevékenyen a ragadozómadár-védelemben és - kutatásban, Magyarországon és külföldön egyaránt. Természetvédelmi, tudományos és ismeretterjesztő publikációik, fotóillusztrációik több mint húsz országban jelentek meg a témában, többek között a National Geographic magazinban. Munkájuk során egyedi, magas színvonalú fotókon keresztül szeretnék elősegíteni a ragadozó madarak különleges világának minél szélesebb körben történő megismertetését és védelmét. 308 kiváló minőségű - többségében eddig még nem publikált - fotóval illusztrált könyv Magyarország ragadozó madarait mutatja be. Tartalmazza a fajok leírását, valamint az elterjedésükre, állományviszonyaikra és a főbb veszélyeztető tényezőkre vonatkozó ismereteket.

Dunka Béla - A ​házibivaly
A ​bivaly egyik legősibb háziállatunk. A Kárpát-medencében főleg az avar korban terjedt el, de előfordulásának nyomai vannak sokkal korábbi időkből is. Évezredekig használta az ember ezt a szívós, nagy erejű állatot súlyos terhek vontatására. Kiváló igavonó – s emellett tápláló tejet adó – képessége megtartotta a XX. sz. első feléig, míg a gépek végleg ki nem szorították. A pusztulásnak indult hazai bivalyállomány az ezredforduló előtti évtizedekre már csak két kisebb gulyára korlátozódott. Az egyik Kápolna-pusztán, a Kis-Balaton mellékén élt – valószínűleg az egykori észak-somogyi uradalmak állományainak maradványaként – a másik, kisparaszti gazdaságokból összegyűjtve a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Ma állami intézmények, önkormányzati és magántenyészetek is foglalkoznak bivalytartással, bivalyhúsból készített élelmiszerek, jellegzetes termékek előállításával. A tenyésztést a Magyar Bivalytenyésztők Egyesülete Tenyésztési Bizottsága felügyeli, amelynek tagjai szinte napi kapcsolatot tartanak az egyes tenyészetek tulajdonosaival. A könyv a bivaly tartásával és tenyésztésével kapcsolatos ismereteket tartalmazza, valamint a Magyar Bivalytenyésztők Egyesülete tenyésztési programját.


Elérhető példányok

A felhasználónak nincsenek elérhető könyvei jelenleg.


Sikeres passzolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt rukkolásai, amelyek passzal végződtek.

összes (38)

Polcz Alaine - Rend ​és rendetlenség
Polcz ​Alaine kötete - mint valamennyi hasonló indíttatású könyve - életvezetési kalauz. Az író-pszichológus szerző hatalmas élet- és szakmai tapasztalatát felhasználva azonban nem recepteket kínál, hanem együtt-gondolkodásra készteti olvasóját azokról a csak látszólag trivilis dolgokról, tennivalókról, jelenségekről, amelyek mindennapi életminőségünket, hangulatunkat, komfortérzésünket alapvetően meghatározzák. A körülöttünk lévő-alakuló-változó és létező rend- és rendetlenség-állapot átgondolásához kínál megfontolandó - életből vett - példákat. Nem ítélkezik, nem dönt, csak mintákat mutat be és sorjáz - hiteles egyes szám első személyű vallomásokkal illusztrálva. Mégsem egy reprezentatív, szociológiai felmérés végeredménye ez a könyv, hiszen a benne megszólaló - rendetlenségükkel vagy éppen rendjükkel küzdő - személyek a névtelenségüket megőrizve is valós individuumok, akiknek sorsa-élete éppen a legszűkebb környezetük, otthonuk, munkahelyük rendtartásának őszintén önkritikus leírásával válik megfoghatóvá, azaz hol elborzasztóan taszítóvá, vagy átélhetően elfogadhatóvá, modell-értékűvé.

Ancsel Éva - Három ​tanulmány
Egy ​kötetben adjuk ki Ancsel Éva három írását: A szabadság dilemmáit, A megrendült öntudat mítoszait és az Írás az éthoszrólt. A három írás az elmúlt tíz évben keletkezett. Mindegyik a jelen gondolati megközelítésére tesz kísérletet, ha más is a kiindulópont és az általánosság igénye. Mert mindegyikben van egy azonos gondolati mag: "hogyan találhat az ember történelmileg és etikailag utat az egymásnak sokszor ellentmondó szólítások és dilemmák között - miért jut tévutakra, s hol találhat egyértelműségre." A szabadság dilemmái nyomon követi a közelmúlt történelmi-etikai alternatíváit, a forradalomhoz fűződő remények és fanatikus hitek sorsát, az eszmélés nehézségeit. A megrendült öntudat mítoszai a polgári világ tévutait vizsgálja, a hitetlenség fanatizmusát, a reménytelenség mítoszait. Végül az Írás az éthoszról alapkérdése az, hogy "hogyan cselekedhet az ember, ha egyszer megértette, hogy a történelem nem méri lépteinek ütemét az ő életidejéhez, hogy nem vet számot várakozásaival, s etikailag érvényes mércéi alkalmatlanok arra, hogy megítélésére szolgáljanak". A három írásból tisztán kiviláglik a szerző meggyőződése: "lehet tudni a cselekvés határairól és mégis tenni, amit kell - megőrizve az éthosz érvényességét és igazságát akkor is, ha valóra váltásának rendkívüli akadályai vannak".

Klein Sándor - Az ​intelligenciától a szerelemig
Ha ​van tudomány, amelyik mindenkit érdekel, akkor az minden bizonnyal a pszichológia. Bár "bizonyos értelemben" minden ember joggal tarthatja magát pszichológusnak - hiszen életünk során sok mindent megtapasztalunk saját magunk és mások lelki jelenségeinek törvényszerűségeiről -, ez nem csökkenti a kíváncsiságot az "igazi" pszichológusok véleménye iránt. Az intelligenciától a szerelemig ebből a kíváncsiságból született. A szerző konferenciák szüneteiben, kutatóintézetek kis szobáiban kérdésekkel ostromolta azokat a pszichológusokat. akikkel összehozta jósorsa: Roger Holdsworth-szel az objektív alkalmasságvizsgálat lehetőségeiről Dienes Zoltánnal a matematikatanítás pszichológiájáról William Turnbullal a tesztezés lehetőségeiről és korlátairól Hans Jurgen Eysenckkel az intelligencia örökölhetőségéről Max Lüscherrel a színek hatásáról az amerikai Landy, Chapais, Davis, Seminara, Bass és Benne profeszorokkal a pszicholóia munkahelyi alkalmazhatóságáról Carl Rogers-szel és Chuck Devonshire-rel a személyközpontú megközelítésről John Ravennel a pszichológusok felelősségéről beszélgetett. És ne feledjük a Yale egyetem professzorát, Robert Sternberget: ő mondta el, milyen út vezet az "inteligeciától a szerelemig".

Bolberitz Pál - Lét ​és kozmosz
A ​II. Vatikáni zsinat óta általános a követelmény, hogy a filozófiai tájékozódást szélesebb alapokra helyezzük, ami csak úgy valósítható meg, ha figyelembe vesszük a természettudomány mai eredményeit és szembenézünk a különféle filozófiai irányok megállapításaival. Az ilyen értelemben vett "Természetbölcseletre" tehát nálunk is nagy szükség van: mind a teológiai oktatásban, mind pedig a művelt hívők eligazításában, akik lépten-nyomon találkoznak a természettudományok és a filozófiák által megrajzolt világképpel. A szerző azt a célt tűzte maga elé, hogy olyan kézikönyvet ad, amely ezeknek a követelményeknek megfelel. Külön érdeme a könyv átfogó jellegű, nem könnyű, és az egész problémakörben világos, érthető és olvasmányos előadása. Nagyon szerencsés az az elgondolás, hogy bevezetőül metafizikai ismertetést ad a lét kérdéseiről, amellyel hozzászoktatja az olvasót a filozófiai gondolkodáshoz és ahhoz a terminológiához, mely nélkül a természetfilozófia tárgyalása sem volna érthető. Főleg azért van erre szükség, mert a mai nemkeresztény irányzatú filozófiák teljesen megelőzik a metafizikai kérdéseket. A kereszténységben viszont pl. Isten létének filozófiai igazolása kimondottan a metafizikai megismerés módszeréhez van kötve. A szerző a reális világ megismerésének lehetőségéből indul ki, kimerítően ismerteti a megismerés és a lét azon kategóriáit, amelyek a mai tudományos világban a legvitatottabbak, mint a mennyiség, minőség, tér, idő, okság, szubsztancia, járulék. Különösen ebben a részben látható, hogy a természettudomány vívmányainak felhasználása mennyire érdekessé teszi a filozófiai kérdéseket. A háttérben pedig ott van a kérdések gyökere, a titokzatos anyag, ami szinte követeli, hogy létének okát egy másik létrendben keressük. A filozófiai következtetés eljut odáig, hogy ez a világ, a benne levő törvényszerűségekkel és jelenségekkel végső fokon nem magyarázza meg önmagát, hanem a teremtettség jellegét hordozza magán. Éppen ezzel a megállapítással kapcsolatos a függelékként közölt fordítás, amelyben Pascual Jordan azt világítja meg, hogy a mai természettudomány hogyan illeszthető bele a hívő keresztény világképébe és mik a követelmények ahhoz, hogy az a világkép a hithez legyen lépcsőfok, nem pedig a hit elutasításához.

Ancsel Éva - Az ​ember mértéke vagy mérték-hiánya
Az ​aszimmetrikus ember, Százkilencvennégy bekezdés az emberről, A szerelemről - komolyan, Töredékek az emberi teljességről - Etikai esszék... A szerző neves filozófus; az olvasóközönség számos művét ismeri és szereti. Írásának alapgondolata, hogy az embert - lévén bizonytalan státusú, rögzítetlen lény - a mérték-hiány jellemzi. Ennek megnyilvánulásait és következményeit elemzi a görög tragédiáktól az újkori ember történelmi reményeinek szertelenségéig. Kimutatja: mihez vezet a gőg, amely elhiteti az emberrel, hogy uralkodhat a természet felett és megrendszabályozhatja a történelmi univerzumot is. A remények sérülésében és a kudarcokban a szerző nem puszta negativitást lát, hanem annak lehetőségét is, hogy fölismerjük határainkat, megértsük a végességet, amely az emberi létezést tiszteletre és figyelemre egyáltalán érdemessé teszi.

Robert Graves - Én, ​Claudius
„Én ​Tiberius Claudius Drusus Germanicus, ez, az és amaz (mert nem akarom untatni az olvasót címeim végtelen sorával), akit egykor, nem is olyan régen, barátaim, rokonaim, munkatársaim ››Claudius, a hülye‹‹, ››Az a Claudius‹‹,, ››Claudius, a dadogó‹‹, ››Clau-Clau-Claudius‹‹, vagy legjobb esetben ››Szegény Claudius bácsi‹‹, néven emlegettek, most nekikezdek, hogy megírjam életem furcsa történetét legkorábbi gyerekkoromtól kezdve és évről évre folytatva, amíg csak el nem érem a változásnak azt a sorsdöntő pontját, amikor körülbelül nyolc évvel ezelőtt, ötvenegy éves koromban váratlanul bekerültem az ››arany veszély‹‹ sodrába, amelyből azóta se tudok kiszabadulni.” Így kezdi Claudius császár (szájával Robert Graves) a történetet, amelyet maga mesél el egyes szám első személyben. A könyv felöleli Augustus, Tiberius és Caligula uralkodásának idejét, Caligula bukásával (meggyilkolásával) és Claudius császárrá kiáltásával ér véget. Claudius betekintést enged olvasóinak a kor politikai kulisszatitkaiba, a császári család valódi életébe annak minden szennyesét feltárva.

Antal József - Növénytermesztők ​zsebkönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

T%c3%bcnd%c3%b6kl%c5%91k
Tündöklők ​és bukottak Ismeretlen szerző
21

Ismeretlen szerző - Tündöklők ​és bukottak
Angyalok ​és démonok - földöntúli lények, akik segíteni próbálnak, vagy éppen ártani. Természetfölötti lények minden kultúrában, minden korban megjelennek. Angyaloknak, vagy jó szellemeknek, démonoknak, vagy ártó lényeknek nevezik őket. Saját világuk van, ahol éppen úgy harcolnak és szeretnek, küzdenek és engedelmeskednek, vágynak és gyűlölnek, miképpen itt, ezen a világon, a középső földön az emberek. Saját dimenziójuk eseményei komoly hatást gyakorolnak a mi létsíkunkra. Időnként megesik, hogy véletlenül, vagy éppen azért, mert ez a feladatuk. Megjelennek közöttünk, és egy sugalmazással, egy-egy aprócska vagy éppen hihetetlenül fontos cselekedettel megváltoztatják a sorsunkat - az egyes emberek, vagy éppen népek, népcsoportok sorsát. Vitathatatlan, hogy léteznek. Kétségtelen, hogy némelyikük segítő szándékkal avatkozik az életünkbe, némelyikük pedig éppen azért, hogy ártson. Valami olyasmit próbálnak megvédeni, vagy éppen megszerezni, ami mindennél értékesebb, ami mindennél több misztikus energiát tartalmaz, ami csakis itt, a mi földünkön, mibennünk létezik: az emberi lelket. A kötet összeállítása során ó- és középkori szerzőknek tulajdonított, angelológiai és démonológiai munkákat (Lemegeton, Necronomicon stb.) használtunk.


Sikeres happolások

Ezek a felhasználó sikerrel lezárt happolásai, amelyeket átvett. Reméljük rerukkolja azokat, amiket elolvasott. :)

összes (117)

Ismeretlen szerző - A ​Mecsek természetjáró kalauza
"Hazánk ​egyik legjellegzetesebb szigethegysége a Mecsek. Területe a hozzá tartozó dombvidékkel együtt 1000 km2. A Mecsek ÉK-DNy-i hossza 46 km, szélessége 10-12 km. Természetjáró szempontból Nyugati-, Közép- és Keleti-Mecsekre osztjuk." Az 1995-ben megjelent kötet a Mecsek földrajzának, állat- és növényvilágának bemutatásán túl megismertet a látnivalókkal és remek túraajánlatokat tartalmaz akár gyalog, akár kerékpárral szeretne valaki kirándulni ott. A turistautak azóta természetesen módosultak, de egy friss turistatérképpel még mindig hasznos útitárs lehet ez a kis könyvecske.

Lukács István - Oriskó Ferenc - Sándor Dénes - Zsolnay Gábor - Ételkészítési ​ismeretek
A ​kiadvány a legkorszerűbb ételkészítési ismereteket témakörökre bontva ismerteti. A levesek, a húsételek a köretek, stb. bemutatásán túl minden témakörben recepteket és ételkészítési fogásokat ismerhetnek meg a tanulók. Most CD melléklettel.

Kováts Gyula - Péter Gyula - Nagy Ferenc - Latin ​nyelvtan
Latin ​nyelvtan tankönyv a középiskolák számára.

Móricz Zsigmond - Válogatott ​elbeszélések
Az ​iskola követelményeit szem előtt tartva, a kötet elsősorban a közvetlenebbül társadalmi mondanivalójú, egyszerűbb szerkesztésű és ismertebb elbeszéléseket tartalmazza. A Hét krajcár önéletrajzi ihletésű történetéből a látszólag humoros, valójában tragikus kicsengésű krajcárkeresgélés vérlázító következtetésekhez vezeti az olvasót. A Sustorgós, ropogós tafotában látszólag idilli faluképéről az elbeszélés végére derül ki, hogy mennyire hamis, mennyire csak a felszínen idilli ez a világ. A Szegény emberek az első világháború pusztításainak különös, rendkívül eredeti szempontból való ábrázolása; nem háborús történet, hanem azoknak a lelki, pszichikai sérüléseknek és következményeinek a drámai rajza, amelyeket a háború mindenkiben létrehoz. A kondás legszennyesebb inge egy kisfiú halála kapcsán mutatja be azokat az iszonyú különbségeket, amelyek "lent" és a "fent" világa között fennállnak. A Csibe-novellákat az egyik legjellemzőbb darab, a Csibe a színházban volt képviseli. A Világ végén már szép és jó című novella a kis négyéves állami gyerek, Rozika története: az Árvácskára emlékeztető rövid írás visszafogott hangja, tulajdonképpen apró, jelentéktelen eseményei ellenére is az egyik legtragikusabb, az embertelenséget leginkább felmutató Móricz-írások közül való.

Dr. Czeizel Endre - Az ​emberi öröklődés
Az ​öröklődéstan vagy genetika mindinkább a természettudományok és általában az emberiség sorsát figyelemmel kísérő gondolkodó emberek érdeklődésének előterébe kerül. Különösen vonatkozik ez a létünkkel és jövőnkkel közvetlenül összefüggő emberi öröklődéstanra, a humángenetikára. Az orvostudomány jelentős sikereket ért el a környezeti ártalmak okozta betegségek elleni harcban, viszont az öröklött ártalmak meglehetősen ellenállóknak bizonyultak a gyógyítási kísérletekkel szemben. Erre utal, hogy napjainkban már sokszorosan több csecsemő hal meg a döntően örökletes eredetű , veleszületett rendellenességek miatt, mint az összes fertőző betegségben együttvéve. A gyógyító tevékenységben tehető további előrelépés elképzelhetetlen az öröklött ártalmak, betegségek mélyebb megismerése nélkül. A genetikai alapkutatások már csodálatos eredményekhez vezettek. Így - többek között - feltárult az élet titka, az egyetemes genetikai kód, és a közeljövőben már az ember esetében is napirendre kerülhet a genetikai folyamatokba való beavatkozás.

Lázár István - Koppány
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Domonkos Imre - dr. Hunyady Attila - Kövi Gábor - Tahy Béla - Ragadozó ​halak horgászata
...mindenkinek ​megvan a maga külön kedvese. Van akit a süllő fenséges szépsége, szexepiles viselkedése ejtett rabul egy életre, van akit a csuka konok kegyetlensége késztet párviadalra, van akit a balin szertelen, de rafinált intelligenciája vonz, van akit az angolna kígyós titokzatossága hoz izgalomba, és van akit a pisztráng választékos eleganciája bűvöl el. Szent igaz az, hogy ez is hal, az is hal - de az is való, hogy ahány hal, annyi egyéniség, annyi jellem, annyiféle szín és árnyalat, annyiféle kaland és élmény! - És annyiféle horgász...

Dr. Wiesinger Márton - Halak
Tizennyolc!(42...) ​éve annak, hogy egy általános iskolás kisdiák az óbudai Duna-parton, a Tímár utca táján akváriumban tartott fiatal csukái részére apró küszökre halászott egy lepkehálóval. Az idő már ősziesre fordult, de a ragadozó halaknak táplálék kellett. Egyszer csak hálójába akadt egy különös halacska: három tüske volt a hátán, és rögtön feltűnt testének szokatlanul széles orsó alakja – tüskés pikó volt. Az egyetlen példány, amit idáig Magyarország területén fogtak. Ma az Országos Természettudományi Múzeum egyetlen bizonyító példánya, és ennek alapján került be a faj a Berinkey-féle magyar halmonográfiába. Így segíthet egy diákgyerek is a halfauna megismerésében. Könnyű észrevenni az útszélen növő vadvirágot, még a rajta pihenő pillangó megfigyelése sem okoz különösebb gondot, de a vizek mélye „titkokat" rejt. A titok fátyla csak akkor libben fel, ha a hal egy célszerűen berendezett akváriumba kerül, és életének egyes mozzanatait elleshetjük a csillogó üvegfalon át. Ez a kis könyv a természetes vizeinkben élő halakat és az akváriumi díszhalakat mutatja be. A halak leírása után testhosszukat is feltüntettük, a gazdasági halaknál viszont a testsúly is szerepel. A zárójelbe tett számok a rendkívül nagy példányok adatait jelölik, illetve egy-egy akváriumban tartott trópusi hal vadvízi példányaira vonatkoznak. A könnyű kezelés érdekében az úszóképleteket, a garatfogak adatait és a pikkelysorok számszerű megjelölését mellőztük. Bár ez utóbbiak nélkül szöveges határozó el sem képzelhető, az egyes halfajokat ábrázoló élethű festmények a Magyarországon fellelhető halak közel 70 %-ának felismerésére alkalmas, könnyen kezelhető kalauzzá teszik zsebkönyvünket.


Saját könyvtárban

Ezek a felhasználók jelezték, hogy megvan nekik a könyv.

összes (42)

Lehoczky János - Reichart Gábor - A ​szőlő védelme
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - A ​Mecsek természetjáró kalauza
"Hazánk ​egyik legjellegzetesebb szigethegysége a Mecsek. Területe a hozzá tartozó dombvidékkel együtt 1000 km2. A Mecsek ÉK-DNy-i hossza 46 km, szélessége 10-12 km. Természetjáró szempontból Nyugati-, Közép- és Keleti-Mecsekre osztjuk." Az 1995-ben megjelent kötet a Mecsek földrajzának, állat- és növényvilágának bemutatásán túl megismertet a látnivalókkal és remek túraajánlatokat tartalmaz akár gyalog, akár kerékpárral szeretne valaki kirándulni ott. A turistautak azóta természetesen módosultak, de egy friss turistatérképpel még mindig hasznos útitárs lehet ez a kis könyvecske.

Wolfgang Scholz - Házi ​sajtkészítés
Aki ​juhot, kecskét vagy tehenet tart, előbb-utóbb kerülhet abba a helyzetbe, hogy a fölös mennyiségű friss tejet valamilyen módon feldolgozza, hosszabb tárolásra alkalmassá tegye. A különböző tejtermékek (joghurt, túró, sajt) készítéséhez azonban ismerni kell azokat a biológiai és biokémiai folyamatokat, amelyek segítségével jó minőségű és jó ízű termékeket kapunk. A könyv ezért nem receptgyűjtemény, hanem a legfontosabb alapismereteket közli a tejfeldolgozástól az eladásra kész specialitásokig.

Kriszten György - Marcinkó Ferenc - Mikóczy István - Szkocsovszky István - Szőlősgazdáknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Orosz László - Klasszikus ​és molekuláris genetika
"A ​genetikai kód három bázisból áll. A szomszédos kódok egyetlen ponton sem átfedők, egymást közvetlen illeszkedéssel követik, vagyis kódhoz nem tartozó "senki földje" bázis nincs közöttük - a kód "vesszőmentes". A heurisztikus megoldás a fizikusból genetikussá lett F. Crick és munkatársai, elsősorban S. Brenner nevéhez fűződik, 1961-ből. A T4rll rendszerben ez időben a genetikai analízis kelléktára már adott volt..." írja az egyik szerző e műben. Anyaga nem időrendben követi a genetika történetét, hanem tipikus példákon és levezetések részletes elemzésén keresztül próbálja bemutatni az általános biológiai problémák genetikai megközelítését. Kevés adattal igyekszik elérni célját, vagy megláttatni azt, ami a genetikai kutatás logikájában a legáltalánosabb, a vizsgált élőlénytől független. Ezen keresztül világít rá arra, hogy a genetikai logika felépítménye önálló, egységes egész.

Törzsök Éva - Ausztria ​agrárgazdasága az Európai Unióban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Czeizel Endre - Az ​emberi öröklődés
Az ​öröklődéstan vagy genetika mindinkább a természettudományok és általában az emberiség sorsát figyelemmel kísérő gondolkodó emberek érdeklődésének előterébe kerül. Különösen vonatkozik ez a létünkkel és jövőnkkel közvetlenül összefüggő emberi öröklődéstanra, a humángenetikára. Az orvostudomány jelentős sikereket ért el a környezeti ártalmak okozta betegségek elleni harcban, viszont az öröklött ártalmak meglehetősen ellenállóknak bizonyultak a gyógyítási kísérletekkel szemben. Erre utal, hogy napjainkban már sokszorosan több csecsemő hal meg a döntően örökletes eredetű , veleszületett rendellenességek miatt, mint az összes fertőző betegségben együttvéve. A gyógyító tevékenységben tehető további előrelépés elképzelhetetlen az öröklött ártalmak, betegségek mélyebb megismerése nélkül. A genetikai alapkutatások már csodálatos eredményekhez vezettek. Így - többek között - feltárult az élet titka, az egyetemes genetikai kód, és a közeljövőben már az ember esetében is napirendre kerülhet a genetikai folyamatokba való beavatkozás.

Pamela Forey - Cecilia Fitzsimons - Vadvirágok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.


Olvasta

Ezek a felhasználók olvasták már a könyvet.

J. R. R. Tolkien - Húrin ​gyermekei
Középföldének ​vannak _A Gyűrűk Ura_ előtti időről szóló regéi, és az ebben a könyvben elmesélt történet azon a nagy földön játszódik, amely a Szürkeréven túl feküdt Nyugaton: azokon a vidékeken, ahol egykor Szilszakáll kószált, ám amelyek alámerültek a Világ Első Korának véget vető nagy kataklizmában. Abban a távoli időben Morgoth, az első Sötét Úr Angband, a Vaspoklok hatalmas erősségében lakozott Északon; és Túrinnak meg a húgának, Nienornak a tragédiája Angband fenyegetésének és Morgothnak a tündék országai és titkos városai ellen viselt háborújának árnyékában bontakozott ki. Rövid és szenvedélyes életüket az az elementáris gyűlölet uralta, amellyel Morgoth viseltetett Húrin gyermekei iránt, mert Húrin volt az az ember, aki dacolt vele, és szemtől szemben kigúnyolta. Legrettentőbb szolgáját küldte ellenük, Glaurungot, az óriás, szárnyatlan tűzsárkány alakját öltött nagy hatalmú szellemet. A könyörtelen hódításnak és a menekülésnek, az erdei búvóhelyeknek és az üldözéseknek, az egyre csökkenő remény ellenére is kitartó ellenállásnak ebben a történetében ijesztően tiszta alakjában jelenik meg a Sötét Úr és a Sárkány. A keserűen gúnyos és kaján Glaurung ördögien ravasz és alattomos hazugságokkal manipulálta Túrin és Nienor sorsát, és Morgoth átka beteljesült. J. R. R. Tolkien ezen történetének első változatai az első világháború végén és az azt követő években születtek; de jóval _A Gyűrűk Ura_ befejezése után átírta, és jócskán tovább bonyolította a cselekményt és a jellemeket: a Középföldéről szóló későbbi munkáinak központi darabja lett. Ám végső és befejezett formát nem nyert. Ebben a kötetben arra tettem kísérletet, a kéziratok hosszas tanulmányozása után, hogy egybefüggő elbeszélést hozzak létre mindenfajta szerkesztői kitaláció nélkül.

Claudia Gray - Elveszett ​csillagok
Réges-régen ​egy messzi-messzi galaxisban… Nyolc év telt el a Régi Köztársaság bukása óta, s most a Galaktikus Birodalom uralja az ismert galaxist. A Birodalommal szembeni ellenállást eddig mindenhol megtörték, s csupán néhány magányos, vakmerő vezér, mint az alderaani Bail Organa mer nyíltan szembeszállni Palpatine császárral. Néhány évnyi küzdelem után a Külső Gyűrű egyik világa a másik után adja föl a harcot, és a Birodalom hatalma minden meghódított planétával egyre csak nő. A behódolt világok sorában a hegyvidékes Jelucan a legújabb, amelynek lakói a közelgő Birodalmi Hadiflottában a megváltást, és egy jobb, új élet reményét látják… Az arisztokrata Thane Kyrellt, és a szegény sorból származó Ciena Reet egy dolog köti össze: a repülés iránti rajongásuk. Azzal, hogy mindketten felvételt nyernek a Birodalmi Akadémiára, gyermekkori álmuk válik valóra. Thane öröme azonban pillanatok alatt megkeseredik, mikor a saját szemével látja, milyen módszerekkel kényszeríti rá a Birodalom uralmát a galaxisra. Thane csatlakozik a Lázadók Szövetségéhez, lehetetlen helyzetbe hozva ezzel Cienát, akinek választania kell a Birodalom iránti hűsége, és régi barátja közt. Már csak az a kérdés, hogy miközben a barikád ellentétes oldalán harcolnak, megtalálják-e a módját, hogy megmentsék önmagukat és egymást – vagy darabokra szaggatják a galaxist… _A regény olyan kulcsinformációkat tartalmaz, melyek felvezetőként szolgálnak a hamarosan mozikba kerülő új Star Wars filmhez, Az ébredő Erőhöz._

Kollekciók